Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Elakkanlah dirimu dari berhutang kerana hutang itu akan menjadikan dirimu hina pada waktu siang dan gelisah pada waktu malam
-- Luqman Al-Hakim

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 1 hari, 7 jam, 22 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 11 jam, 30 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: siapa suka makan laksa.......


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» siapa suka makan laksa.......

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh siapa suka makan laksa.......

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 09:40


emmmm...bila cakap tentang laksa ni....terliur dibuatnya.... nasyrah suka sangat makan laksa utara....oleh kerana terlampau suka, secara automatiknya, dah pandai jugak masa laksa...:)..:) kalau tak makan nasi sehari pun tak mengapa...janji boleh makan laksa 2-3x sehari...hehehe...anda bagaimana?


-----------------
HIDUPKU MATIKU HANYA KERANANYA...PETUNJUK DARINYA YANG KU HARAPKAN DALAM MENITI LIKU-LIKU KEHIDUPAN...:)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 15-02-07 12:30


sedapnya....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

fiezan
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11836
Posting: 13

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 13:23


saya suka sangat makan laksa..lagi2 laksa peneng...tapi saya suka laksa peneng kat terengganu saja..kat len tak best sangat..kat peneng puntak best jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiezanProfil   Hantar PM kepada fiezan   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 15:16


sedap tu...
tiba-tiba saja jadi lapar... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ungu_violet
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28603
Posting: 9
Dari: kptmktn

Perak  


posticon Posting pada: 15-02-07 15:39


salam...
hmmm..........saya pun suka makan laksa penang...sedappppppp sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ungu_violetProfil   Hantar PM kepada ungu_violet   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 15:41


salam...
ana suka sangat makan laksa,lebih-lebih lagi kalau tambah petis udang banyak-banyak..memang sedap..hebat betul Allah beri sedap pada makanan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 15-02-07 15:47


salam...

favourite ana tu....
emmm ana suka laksa utara yang pedas2... kalau time cuti,balik kg mesti ana buat... suka sangat!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 17:11


salam.....

tu memang kesukaan saya..........rugi lah sapa yang tak suka makan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 15-02-07 17:23


hmm...sedapnya laksa johor.. =p

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

sara_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 27322
Posting: 88
Dari: mesir

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 17:25


Assalamualaikum.....

eh anda,......
ana pun suka juga makan laksa......
tapi ana dok kat mesir ni tak tahu nak buat....
selalu kat rumah mama yang buat laksa tu.....
rindunya......dah lama xmakn laksa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sara_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sara_mujahidah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-02-07 22:03


nah..
laksa penang untuk semua penggemar laksa:-D

laksa-penang-azzahrah



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 22:16


:-D

ada gambar itu...
sabor saja... :-D
selamat menjamu selera... :-)


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 22:17


saya suka juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 15-02-07 23:09


saya suka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

IrisS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2004
Ahli No: 7866
Posting: 57
Dari: PuLaU MuTiaRa

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-02-07 10:30


saya suka makan laksa.. saya pernah makan laksa png, johor, dan sarawak.. tapi laksa opng da besssssssssssssssssst!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 10:59


alamak.........

tersalah masuk lah pula.....

hehehe........

saya tak suka lah makan laksa ni

bukan laksa saja,semua makanan yang pjg2 bentuknya saya tak berapa suka,bukan tak makan tapi tak berapa suka

macam mee,meehoon etc

jangan marah k

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

misZwhiTE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.02.2007
Ahli No: 28548
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-07 14:23


erm....suka sesangat!!!
especially laksa kuah lemak...pernah makan kan???
hehe..sedap kn2.. nyum...nyummmm.... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For misZwhiTEProfil   Hantar PM kepada misZwhiTE   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 17:36


wah peliknyer yusof tak suka makan makanan yang panjang2 bentuknyer....kacang panjang puntak makan ke??gagaga.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 16-02-07 18:37


huhu..
ruginyer..
laksa sedap tau..
sedap hingga menjilat jari..
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 20:52


Pada 15-02-07 22:03 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

nah..
laksa penang untuk semua penggemar laksa:-D

laksa-penang-azzahrah



baru lepas makan laksa petang ni..tapi ajaibnye, tengok gambar ni, tiba-tiba kecurrrrrrrrr :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 21:00


ana suka jugak laksa...tapi tak suka laksa penang, tapi lagi best kalau laksa terengganu...kuah ikan warna putih tu...sedap hingga menjilap jari...kalau yang tak pernah rasa, try lah...sedap...


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...
[ Telah diedit oleh: zubaidah pada 16-02-07 21:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-02-07 22:14


saya peminat setia laksa...saya kalau makan laksa mesti tambah..hehe..walaupun dah kenyang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 22:39


Pada 16-02-07 21:00 , zubaidah posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka jugak laksa...tapi tak suka laksa penang, tapi lagi best kalau laksa terengganu...kuah ikan warna putih tu...sedap hingga menjilap jari...kalau yang tak pernah rasa, try lah...sedap...



samala saya juga tak berapa suka laksa penang...
lebih suka laksa pantai timur


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 01:10


ana pun suka laksa tapi tak sampai lah jilat jari sebab makan dengan camca...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 01:16


minat sungguh anda kat laksa....agaknya kalau jatuh kat kaki....dijilatnyer juga.....huahuahua.....memain saja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

Khazinatul_asrar92
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2006
Ahli No: 27700
Posting: 31
Dari: Subhanallah~di atas bumi yang dilimpahi nikmat kurnia-Nya

jordan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 09:49


hehe..... tau tau ar

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khazinatul_asrar92Profil   Hantar PM kepada Khazinatul_asrar92   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-02-07 11:40


Pada 16-02-07 22:39 , mihar123 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-02-07 21:00 , zubaidah posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka jugak laksa...tapi tak suka laksa penang, tapi lagi best kalau laksa terengganu...kuah ikan warna putih tu...sedap hingga menjilap jari...kalau yang tak pernah rasa, try lah...sedap...



samala saya juga tak berapa suka laksa penang...
lebih suka laksa pantai timur



samala dengan saya juga :-D
suka laksa kelantan sangat-sangat
ni terasa nak balik rumah ni... :-D

laksa-lemak-azzahrah



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-02-07 13:49


laksa yang paling sedap ialah laksa penang yang purely hanya boleh dijumpai di penang sahaja(^_^) saya peminat laksa peneng.komanla jadi org peneng Kalau tak reti makan laksa peneng..wAwAwA(^_~)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-03-07 23:53


ish..tetiba saja air liur meleleh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-03-07 00:30


saya baru lepas makan laksa.. :-D
nyam nyam nyam :-P :-D ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 00:42


teman suka kuah laksa sebab ada asam keping dan serai


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-03-07 00:45


Pada 04-03-07 00:42 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman suka kuah laksa sebab ada asam keping dan serai



asam keping Daeng_Jati?
itulah yang saya akan asingkan pertama-tama sekali sebelum makan laksa penang... :-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 00:56


kenapa pula asing? itu lah yang sedap
teman suka makan begitu sahaja.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-03-07 01:02


Pada 04-03-07 00:56 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa pula asing? itu lah yang sedap
teman suka makan begitu sahaja.



sedap ek
saya tak pernah cuba makan asam keping
sebab bila masak structure dia jadi lembik-lembik.. :-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 01:12


cubalah, sedap samping boleh buat ubat...
Tapi bila mengandung ataupun nak merancang keluarga, elok jangan amalkan makannye sebab kalau nak anak perempuan lah...
(Ini cuma petua, segalanya kekuasaan Allah jua)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 01:13


tak suka sangat makan asam keping..
tapi kalau dah tergigit..makan saja lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-03-07 01:16


saya suka laksa yang mak saya buat saja.....
org lain buat tak berapa suka
sebab mak saya tau macamana selera kami adik-beradik..
sedapnya laksa makkk........makan hari2 pun tak mengapa...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-03-07 01:28


Pada 04-03-07 01:16 , sayyidah_nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka laksa yang mak saya buat saja.....
org lain buat tak berapa suka
sebab mak saya tau macamana selera kami adik-beradik..
sedapnya laksa makkk........makan hari2 pun tak mengapa...:)


betul tu..
laksa mak paling sedap dalam dunia ni
rindu nak balik rumah :-( :-( :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 04-03-07 04:32


hihihi.......ana tak berapa mint laksa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

nafiz86
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2007
Ahli No: 28269
Posting: 14
Dari: melaka

Johor  


posticon Posting pada: 04-03-07 10:18


suka juga
laksa johor

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafiz86Profil   Hantar PM kepada nafiz86   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 11:43


Pada 04-03-07 01:12 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


Tapi bila mengandung ataupun nak merancang keluarga, elok jangan amalkan makannye sebab kalau nak anak perempuan lah...
(Ini cuma petua, segalanya kekuasaan Allah jua)



emm kenapa pula daeng??



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 11:51


Pada 04-03-07 01:16 , sayyidah_nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka laksa yang mak saya buat saja.....
org lain buat tak berapa suka
sebab mak saya tau macamana selera kami adik-beradik..
sedapnya laksa makkk........makan hari2 pun tak mengapa...:)



Aah, suka laksa mak buat juga....
kalau nak makan laksa lebih suka buat sendiri dpd beli...
kalau buat dengan ikan parang lagi sedap....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 11:52


rindunyeee laksaa
dah lama xmkn..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 17:32


memang tak suka laksa...mungkin sebab baunya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 22:14


Laksa...emmm...suka sangat. Tapi laksa Penang saja lah dan yang sewaktu dengannya seperti laksa Kedah dan dah tentu laksa Kuala Kangsar...cubalah kalau singgah ke tempat teman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:03


laksa...
ummi ana suka buat..
tapi permatanya yang ini tidak lah suka memakannya..
hanya merasa menjaga hati saja.. huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:08


Pada 04-03-07 23:03 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

laksa...
ummi ana suka buat..
tapi permatanya yang ini tidak lah suka memakannya..
hanya merasa menjaga hati saja.. huhuhu...

salam...
laksa best lah.
hhmmm...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:08


salam..

Laksa penang dan laksa johor ana suka.
:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-03-07 23:13


Pada 04-03-07 23:08 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

Laksa penang dan laksa johor ana suka.
:-) :-)


tak pernah cuba lagi laksa johor
sedap ke? :-)
insya allah berpeluang nak rasa laksa johor masa akan datang :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:26


Pada 04-03-07 23:13 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-03-07 23:08 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

Laksa penang dan laksa johor ana suka.
:-) :-)


tak pernah cuba lagi laksa johor
sedap ke? :-)
insya allah berpeluang nak rasa laksa johor masa akan datang :-)


salam...
hhmm...tak pernah rasa lagi ke?..
rugi2...sedap tu.
cuma kuah laksa johor tak banyak air. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:29


laksa johor kuahnya kale putih kan..??

memang best, tapi itula..
tak apa lah.. akh mohamad makankan untuk ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:30


apa yang penting serai dan asam keping nya mesti ada

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:34


Pada 04-03-07 23:29 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

laksa johor kuahnya kale putih kan..??

memang best, tapi itula..
tak apa lah.. akh mohamad makankan untuk ana..

salam...

eerrmmm....setahu ana, kuah yang warna putih ni laksa kelantan.
kuah laksa johor warna oren+merah sikit.

hhmm...nanti ana kenyang sendiri lah. tak dapat lah nak rasanya. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:35


Pada 04-03-07 23:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

apa yang penting serai dan asam keping nya mesti ada

salam...

hhmmm...itu semestinya.
baru mengancam.
"alamak....dah teringat kat laksa yang mak buat"..
hihi.... :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-03-07 23:43


Pada 04-03-07 23:34 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-03-07 23:29 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

laksa johor kuahnya kale putih kan..??

memang best, tapi itula..
tak apa lah.. akh mohamad makankan untuk ana..

salam...

eerrmmm....setahu ana, kuah yang warna putih ni laksa kelantan.
kuah laksa johor warna oren+merah sikit.

hhmm...nanti ana kenyang sendiri lah. tak dapat lah nak rasanya. :-)



macam kuah kari saja
warna dah macam begitu.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:49


Pada 04-03-07 23:43 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-03-07 23:34 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-03-07 23:29 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

laksa johor kuahnya kale putih kan..??

memang best, tapi itula..
tak apa lah.. akh mohamad makankan untuk ana..

salam...

eerrmmm....setahu ana, kuah yang warna putih ni laksa kelantan.
kuah laksa johor warna oren+merah sikit.

hhmm...nanti ana kenyang sendiri lah. tak dapat lah nak rasanya. :-)



macam kuah kari saja
warna dah macam begitu.. :-D


salam...

memang warnanya begitu. :-) :-)
sebab ikan di"BLANDER" sampai hancur.
itulah kuahnya.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 00:02


adesss.....
kalau kat sini ada yang makan laksa dengan budu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 00:05


tapi kan...
masa blander tu dengan tulang sekali.
kadang-kadang tergigit tulang lah jawab nya.... :-)

eerrmm... budu dari ikan kan??
budu mana ada tulang kan... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-03-07 00:10


Pada 05-03-07 00:05 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kan...
masa blander tu dengan tulang sekali.
kadang-kadang tergigit tulang lah jawab nya.... :-)

eerrmm... budu dari ikan kan??
budu mana ada tulang kan... :-)


sebelum blender tu
asingkan dulu isi ikan dengan tulang temulangnya.. :-D
blender asing2..
hasil akhir blender tu lebih halus.. :-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 00:12


cara yang paling ideal adalah ikan tu di tumbuk dengan lesung batu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 00:14


Pada 05-03-07 00:10 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-07 00:05 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kan...
masa blander tu dengan tulang sekali.
kadang-kadang tergigit tulang lah jawab nya.... :-)

eerrmm... budu dari ikan kan??
budu mana ada tulang kan... :-)


sebelum blender tu
asingkan dulu isi ikan dengan tulang temulangnya.. :-D
blender asing2..
hasil akhir blender tu lebih halus.. :-D :-D :-D


hihi...
a'a lah. cara macam tu lagi baik.
maklum lah...baru berjinak2 dengan dapur.
tapi.....jenuh juga kalau ikan tu banyak.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 00:16


Pada 05-03-07 00:12 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

cara yang paling ideal adalah ikan tu di tumbuk dengan lesung batu..

heheh....sampai terlupa cara yang lama.
mentang2 lah dah moden, nak guna blander saja.
masukkan ikan ,lepas itu tekan suis saja.
hihi....malas juga diri ini. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 16:37


laksa....suka sangat
tiap kali nak balik kg memang awal2 tel mak....suruh buatkan laksa...:)
memang wajib masak....mak pun dah faham...kalau tak tel pun memang mak akan buat...nak buat sendiri tak lulus lagi...:)
tak makan nasi pun tak apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 17:13


kalau kat rumah buat laksa...
seharian tu lah juadah kami sekeluarga :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 20:26


:)
baru semlm masak laksa penang..masih berbaki kat peti ais..siapa cepat boleh order :P

puas duduk fikir nak masak kuah apa..laksa nya sama saja..nak masak kuah laksa penang ke/ terengganu ke/ johor..akhirnya..penang yang dipilih sebab tak ada santan..:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 14:40


laksa mak masak...sedap sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

abou_romy
Warga Rasmi
Menyertai: 10.03.2007
Ahli No: 29100
Posting: 1
Dari: Kuala Lumpur

morocco  


posticon Posting pada: 10-03-07 05:50


ada apa dengan laksa????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For abou_romyProfil   Hantar PM kepada abou_romy   Quote dan BalasQuote

najaharis
Warga Rasmi
Menyertai: 10.03.2007
Ahli No: 29103
Posting: 9

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 03:19


ana suka laksa...tapi kalau yang ummi buat lagi suka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najaharisProfil   Hantar PM kepada najaharis   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 04:58


hmmm...yummy2...ana suka laksa perlis dan laksa kelantan:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 14:56


Bila masak laksa penang,jangan lupa letak belacan sekali...ada juga yang letak sardin yang dalam tin tu..sdap jugak tau..:)daun kesum, bunga kantan,serai paling penting untuk aroma dan rasa yang sedap....selamat mencuba,,,:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 16:05


Tiba-tiba teringin makan laksa lah sekarang....:)hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-03-07 17:29


Pada 10-03-07 05:50 , abou_romy posting:

!!! QUOTE !!!

ada apa dengan laksa????????????


laksa ada segala-galanya :-D
cubalah kalau nak tau... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-04-07 08:24


Pada 04-03-07 11:52 , zinniratunnajua posting:

!!! QUOTE !!!

rindunyeee laksaa
dah lama xmkn..huhu



-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 10:01


memang sedap makan laksa.... :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-07 10:27


saya paling suka laksa kelantan sb saya ore klate..best sangat.siapa nak cuba.mailah klate.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-07 10:48


assalamualaikum...

laksa paling best sekali yang ana pernah makan kat stesyen keytapi Arau.

memang power kuah pun likat...memang kena dengan selera n9 ana... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 11:48


Laksa Kuala Kangsar layan dengan cendol sekali,
pergh kalau tak nak tambah tipu lah!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-04-07 12:03


suka laksa putih tu + kuah laksa dari ikan + bahan2 tambahan sayuran

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 12:05


Salam
wah..topik laksa....
kawan kalau laksa ni yang mak masak saja..yang org lain tak makan..
tapi kalau laksa buyong perak punya...teman layan yop!

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 12:07


LAKSA PENANG SEDAP Oooo..... Tambah2 yang kat & TAPAH tu..hihi...tapi...ana tak suka laksa yang pakai tepung gandum tu...ana suka mee laksa yang tepung beras tu...

kiranya ana tak suka laksa Kuala Kangsar....

LAKSA PENANG BEST.... --> lapaq lah pula...huhu... ;-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 12:09


aduh lah..tengok gambaq2 LAKSA PENANG itu..makin lapaq lah pula...huhu.... :-o


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 12:28


ni laksam kira satu kategori ke?
saya pun layan juga laksam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 18:39


Assalamualaikum...

hmm,sedapnya laksa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-07 18:40


laksa...laksa....laksa............ :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 18:43


laksa johor d best..yum..yum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 19:06


laksa...laksa...

siapa mahu makan laksa.

laksa johor...
laksa penang..
laksa kelantan...
laksa .......

mari2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-07 19:13


siapa sini pernah makan laksa n9?....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 19:27


Pada 19-04-07 19:13 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

siapa sini pernah makan laksa n9?....:-)

macam mana pembuatan nya??

ada kelainan dari negeri lain ke??


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-07 21:12


sedapnyer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 09:52


dalam banyak-banyak laksa, laksa negeri mana yang paling sedap...?:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 12:43


Assalamualaikum,
ana suka sangat makan laksa..
laksa adalah makanan kegemaran ana dan bf ana..
ada sesiapa tau resepi nak buat laksa penang?
tolong lah bagi resepi laksa penang kat ana?
sedapnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 12:47


memang minat laksa....tapi paling suka laksa perak lah.... :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 13:16


hemm baru makan laksa kat sekolah tadi... tapi gatal pula muka ni...ikan lama agaknya :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:28


Pada 11-07-08 12:47 , eyla05 posting:

!!! QUOTE !!!

memang minat laksa....tapi paling suka laksa perak lah.... :-) :-)



LAKSA PENANG PUN SEDAP....YANG BAGI SEDAP aLLAH BUKAN MAKHLUK

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

marriza
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34198
Posting: 2
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:33


laksa memang sedap...makan 2-3 kali pun tak pa...maklumla makanan kegemaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For marrizaProfil   Hantar PM kepada marriza   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:39


Pada 30-07-08 12:28 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-07-08 12:47 , eyla05 posting:

!!! QUOTE !!!

memang minat laksa....tapi paling suka laksa perak lah.... :-) :-)



LAKSA PENANG PUN SEDAP....YANG BAGI SEDAP aLLAH BUKAN MAKHLUK




LAKSA NEGERI UTARA PAAA......LING SEDAP...:)


-----------------
HIDUPKU MATIKU HANYA KERANANYA...PETUNJUK DARINYA YANG KU HARAPKAN DALAM MENITI LIKU-LIKU KEHIDUPAN...:)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:43


ala..... ana lagi suka laksa sarawak... fuh sedap....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 12:46


errrmm.....ikut selera masing-masing ar....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-07-08 13:01


Assalamualaikum
suka makan laksa johor dan laksa sarawak...laksa pahang, laksa penang..senang cerita semua lah... :terliur:
P/S : bestnya gambar laksa tu..sebbek komputer ni tak boleh digigit... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 13:02


Pada 30-07-08 13:01 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
suka makan laksa johor dan laksa sarawak...laksa pahang, laksa penang..senang cerita semua lah... :terliur:
P/S : bestnya gambar laksa tu..sebbek komputer ni tak boleh digigit... :jangan:




ooo... ana baru tau ada laksa johor, laksa pahang...
selama ni.. tau laksa penang juga...


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» siapa suka makan laksa.......

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.241052 saat. Lajunya....