Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-07-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: fishyiyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43092

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 7 hari yang lalu
sadiqah: 8 hari yang lalu
fishyiyi: 18 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: -KELAB GURU-


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» -KELAB GURU-

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh -KELAB GURU-

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 09:05


assalamualaikum...:) siapa di kalangan warga ukhwah ni,cikgu? jom join....nasyrah cikgu kat private school,subang..baru saja..... nak cari kenalan cikgu jugak untuk bertukar-tukar pandangan dan pendapat...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 07-02-07 10:16


:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 11:41


salam...

cikgu ana...

ana pun cikgu juga.. untuk adik2 ana.. hehe...
boleh kira jugak tak..? ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 11:58


salam...
ana cikgu juga...mgajar part time kat rumah anak yatim.
mgajar sub math dan add math

Bookmark and Share

  


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 12:02


salam...
ana cikgu juga...mgajar part time kat rumah anak yatim.
mgajar sub math dan add math

-waa...mulia sungguh ajar anak-anak yatim ek...:) emm... mcammane nak menambat hati anak murid ek? ada tips tak? :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 12:36


salam ukhwah.....
saya bakal guru...insyaAllah...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 12:39


assalamualaikum..ana pun bakal guru jugak insyaAllah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 12:40


Pada 07-02-07 11:41 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

cikgu ana...

ana pun cikgu juga.. untuk adik2 ana.. hehe...
boleh kira jugak tak..? ;-)

salam...

:lol: lawak juga anti ni. :-)
betul lah tu, orang yang mengajarkan ILMU boleh dikira sebagai :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-02-07 13:09


bakal cikgu boleh tak..
insya allah tahun depan bergelar guru..
aik nasyrah...
silap landing kat topik lirik nasyid ye..


;-) ;-) ;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 13:18


insya'Allah ana pun same bakal pendidik manusia...semuanya kerana Allah insya'Allah...yang penting nanti semua jadi manusia yang dibanggakan di dunia dan akhirat...amin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-02-07 13:55


tak pernah jadi cikgu tapi berniat nak jadi cikgu..
pernah jadi mentor saja..
pernah ajar anak2 orang asli masa program kat tempat mereka..
nak ajar anak2 murid ni kita kena pandai..
kita kena belajar sebelum mengajar..
jangan pulak kita diajar..hehehe
kadang-kadang kita kena bagi "rasuah" untuk buat mereka boleg terima kita..
tak kiralah dari segi apa..
yang penting niat kena ikhlas nak sebarkan ilmu...
moga mendapat keberkata dunia dan ikhirat..ameen...

Bookmark and Share

  


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 14:39


:roll: Zaman sekarang ini susah lah nak applied jadi cikgu, tak macam dulu-dulu......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 15:56


anis ustazah...pernah mengajar kat klang, kl, sarawak dan kini n9....

sebelum posting pernah ngaja tadika...

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 09-06-07 00:42 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 15:59


Pada 07-02-07 12:02 , nasyrah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
ana cikgu juga...mgajar part time kat rumah anak yatim.
mgajar sub math dan add math

-waa...mulia sungguh ajar anak-anak yatim ek...:) emm... mcammane nak menambat hati anak murid ek? ada tips tak? :)


pengalaman anis selama beberapa tahun ni, kalau boleh, jadilah org yang paling rapat dengan peljr, jadi seperti ibu / kkk pada mereka... prihatin dengan kesusahan mereka.... insyaALLAH....



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 17:28


boleh tumpang sekaki....
tapi saya pernah jadi guru ganti, guru sek. swasta & guru tuisyen...
Even my ambition to become a teacher....
tapi sekarang dah tak jadi guru


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

  


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 18:17


dan yang paling penting, bila dah jadi guru, bulat kan hati, jangan berbelah bagi dengan tugas...cintai kerjaya sebagai guru dan sayangi pelajar seperti adik2 atau anak2....
insyaALLAH dengan rasa kasih dan sayang tu, kita lebih mudah nak mengajar bebudak ini....

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 12-02-07 18:49 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-02-07 19:09


Pada 07-02-07 18:17 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

dan yang paling penting, bila dah jadi guru, bulat kan hati, jangan berbelah bagi dengan tugas...cintai kerjaya sebagai guru dan sayangi pelajar seperti adik2 atau anak2....
insyaALLAH dengan rasa kasih dan sayang tu, kita lebih mudah nak mengajar bebudak ini....


Emm, betul tu..saya pun guru juga..
tapi mengajar student besar kat kolej..
tahan sabar bila mengajar budak besar ni..banyak ragam :-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 12:22


Assalamualaikum wbt...
InsyaAllah saya akan bergelar guru 2 tahun akan datang... Doakan ye...
saya mencadangkan apa kata guru2 senior bagi tips2 untuk mengajar esok nanti kat sekolah... sebab saya ni pun tak ada langsung pengalaman jadi guru... Wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 12:40


assalamualaikum

saya sem akhir ni. bakal guru. dimanalah saya akan diposting nanti ek?

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 13:43


cikgu?..saya cikgu juga tapi ajar orang tua2..hehehe..saya pensyarah di uitm shah alam..kira cikgu jugak kan??...

Bookmark and Share

  


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 23:02


pensyarah pun ada...

saya pernah menolak tawaran ke maktab selepas spm dulu
aa...kekadang rasa menyesal pula..
tapi ada lah hikmah nya..

insyaAllah, tahun ni nak apply kpli (kalau ada..)
akak saya bakal seorang guru juga..insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 00:10


salam...
ana bakal cikgu dalam 3 tahun lagi..
insyaAllah, mudah2an.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-02-07 05:57


Pada 15-02-07 23:02 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

pensyarah pun ada...

saya pernah menolak tawaran ke maktab selepas spm dulu
aa...kekadang rasa menyesal pula..
tapi ada lah hikmah nya..

insyaAllah, tahun ni nak apply kpli (kalau ada..)
akak saya bakal seorang guru juga..insyaAllah


program kpli sek men dah dimansuhkan
yang ada sekarang dpli
diploma pendidikan lepasan ijazah
kalau tak silap saya only 1 year & free dengan elaun
sistem pembelajaran macam kpli
dan advantage sebab posting di sek men



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-02-07 07:41


saya pernah jadi cikgu ganti saja kat sek men dan ren..best sangat-sangat dapat jadi cikgu sebab dapat bagi ilmu kat pelajar2,,

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-02-07 11:39


Assalamualaikum...

Salah landing tpoik...Harap lebih berhati-hati...Tapi, saya pun bukan cikgu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 11:43


anak cikgu ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 12:13


Oleh kerana tersalah masuk tajuk forum...bagi sesiapa nak berkongsi lirik lagu tentang guru kat sini pun boleh....dan teringin nak tujukan pada cikgu yang paling dikasihi...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 01:03


saya bekas.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-07 01:49


saya bakal guru..insyaallah..lagi 2 tahun nak grad..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

wardah84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 125
Posting: 22
Dari: kelate @ perak @ pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 19-05-07 01:58


salam semua...

lamanya tak masuk forum ukhwah..ok.back to the topic.
ana pun bakal cikgu..science teacher.baru saja habis praktikal.
waiting for posting.hope ana dapat jadi cikgu yang cemerlng and ikhlas. ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardah84Profil   Hantar PM kepada wardah84   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-05-07 08:38


Ana pun cikgu juga..
Cikgu mengajar budak-budak besar kat kolej swasta :-)
Best mengajar sebenarnya..mendidik anak bangsa :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 08:40


cikgu iman

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 19-05-07 09:41


cikgu ini boleh kawin dengan doktor tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 09:49


boleh saja vitamin hati...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 09:50


bagi teman cikgu lah yang paling sesuai dipadankan dengan mana-mana kroje. Ini cuma pandangan.

apa2pun jodoh dan perkahwinan tak memandang semua itu,sebab perkahwinan tu syariat Islam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 09:55


Pada 19-05-07 08:38 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pun cikgu juga..
Cikgu mengajar budak-budak besar kat kolej swasta :-)
Best mengajar sebenarnya..mendidik anak bangsa :-)




ana pun sama iman............. memberi anak bangsa kita ilmu,bagi ana melihat mereka berilmu itu satu kepuasn dan nikmat dari Tuhan...


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 13:55


Assalamualaikum...

Harap masih belum terlambat... untuk :

Prof ambil kesempatan singgah di Kelab Cikgu ( sebuah kelab Profesional Ukhwah ) ini ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua ahli Ukhwah.com yang bertugas sebagai Guru dan juga bakal menjadi Guru.


p/s: Jasamu dikenang, Pahala dibalas.....


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 19-05-07 13:56 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 13:59


Pada 07-02-07 09:05 , nasyrah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...:) siapa di kalangan warga ukhwah ni,cikgu? jom join....nasyrah cikgu kat private school,subang..baru saja..... nak cari kenalan cikgu jugak untuk bertukar-tukar pandangan dan pendapat...:)




Assalamulaikum, nasyrah...kalau boleh buatkan senarai nama ukhwah yang menjadi guru terutama yang datang posting pada topik ini. Harap maklum...

p/s: Selamat Hari Guru....Guru tetap Guru


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 14:06


biasanya seorang pendidik/cikgu ni suka mendidik dan dididik...
abah ana seorang ckgu...:)

'SELAMAT HARI GURU ABAH!!!!'

Bookmark and Share

  


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 14:09


Pada 19-05-07 08:38 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pun cikgu juga..
Cikgu mengajar budak-budak besar kat kolej swasta :-)
Best mengajar sebenarnya..mendidik anak bangsa :-)



"SELAMAT HARI GURU MISS!!"

HAPPY LECTURER'S DAY!!

nanti jangan lupa join aktvt sempena lecturer's day tau ye mz....
hehe

;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-07 14:55


Pada 19-05-07 09:50 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

bagi teman cikgu lah yang paling sesuai dipadankan dengan mana-mana kroje. Ini cuma pandangan.

apa2pun jodoh dan perkahwinan tak memandang semua itu,sebab perkahwinan tu syariat Islam.




hmm..saya pun sependapat dengan Daeng jati..=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 18:30


Pada 19-05-07 08:38 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pun cikgu juga..
Cikgu mengajar budak-budak besar kat kolej swasta :-)
Best mengajar sebenarnya..mendidik anak bangsa :-)


selamay hari guru miss.


salam ukhwah dari anak murid kepada lect.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 04:44


Pada 19-05-07 09:41 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

cikgu ini boleh kawin dengan doktor tak?


boleh saja vitamin hati...
kenapa tanya ini.....pelik saja soalan dia...hehehe
vitamin hati ni cikgu ke....
:-o :-o :-o

Bookmark and Share

  


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 04:51


Selamat Hari Guru....
terlalu banyak jasa guru2 ku yang tak jemu2 mendidik ku.....
tak terbalas jasa2 nya yang terlalu banyak pada ku....
tanpa guru,sapalah kita...
tanpa guru,tak ada lah doctor,engeneer,lawyer,ect............
jasamu ku kenang.......terima kasih cikgu.....
semoga semua guru kita drahmati Allah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 09:33


Pada 19-05-07 08:38 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pun cikgu juga..
Cikgu mengajar budak-budak besar kat kolej swasta :-)
Best mengajar sebenarnya..mendidik anak bangsa :-)



iman..kita ni mngajar budak-budak besar kira cikgu juga ke iman?..tapi sememangnya mengajar budak-budak besar, org dewasa..tak sama dengan budak remaja dan budak-budak kecik kan iman...kadang-kadang ada yang lebih tua dari ana pun ada...biasanya mereka panggil cik saja...tambahan pulak kalau di institusi swasta jarang kita mengingati hari guru..sebb ianya lebih untuk guru sekolah..

apa-apa pun moga-moga Allah berikan kita kekuatan untuk mendidik anak bangsa..."menjadi lilin membakar diri untuk insan lain"..........:smile:


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.
[ Telah diedit oleh: cahayakuiman pada 20-05-07 09:38 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 20-05-07 11:50


assalamualaikum...

tak terlambat rasanya nak ucapkan "selamat Hari Guru" buat semua gur-guru.. :)

..nuha baru mengajar 5 bulan...baru mengerti bagaimana rasanya menjadi seorang guru... banyak cabarannya.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-05-07 15:50


Selamat Hari Guru buat macha yang berada di Kashmir....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 18:51


salam...
saffa cikgu to be...baru 3 tahun study and ada lagi 2 tahun setengah lagi..
dah pergi sekolah base experience dalam 3 kali dan rasa tak kuat lagi nak jadi cikgu..
so, pada senior2 sudilah mengajar adik2 junior ni ea..
salamunalaik

Bookmark and Share

  


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 18:56


Pada 16-02-07 05:57 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-07 23:02 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

pensyarah pun ada...

saya pernah menolak tawaran ke maktab selepas spm dulu
aa...kekadang rasa menyesal pula..
tapi ada lah hikmah nya..

insyaAllah, tahun ni nak apply kpli (kalau ada..)
akak saya bakal seorang guru juga..insyaAllah


program kpli sek men dah dimansuhkan
yang ada sekarang dpli
diploma pendidikan lepasan ijazah
kalau tak silap saya only 1 year & free dengan elaun
sistem pembelajaran macam kpli
dan advantage sebab posting di sek men



salam...pembetulan, kpli masih ada dan dpli tidak wujud sama sekali, kecuali kdc iaitu kursus dalam cuti, pkpg and kspk..thanks..


-----------------
hamba sehambanya


Bookmark and Share

  


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

aini_kkpp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30092
Posting: 23
Dari: pahang

blank  


posticon Posting pada: 08-06-07 21:39


saya pun insyaAllah kalau panjang umur nak juga jadi pengajar..setakat ni kalau mengajar adik2 junior kat asrama ada lah...dah pernah apply tapi tak ada rezeki lagi.he..hee

Bookmark and Share

  


  Member Information For aini_kkppProfil   Hantar PM kepada aini_kkpp   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 08-06-07 21:45


ana pun salah seorang daripada insan yang bergelar guru...di kesempatan ini, ana ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua yang bergelar guru terutama sekali kepada sahabat2 di Ukhwah.Com dan rakan-rakan seperjuangan di Sekolah Kebangsaan Seri Tasik (SKST) Cheras, Kuala Lumpur...teruskan berbakti kerana PERJUANGAN KITA BELUM SELESAI...

Bookmark and Share

  


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 22:03


Pada 20-05-07 18:56 , saussan_saffanah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-02-07 05:57 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-07 23:02 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

pensyarah pun ada...

saya pernah menolak tawaran ke maktab selepas spm dulu
aa...kekadang rasa menyesal pula..
tapi ada lah hikmah nya..

insyaAllah, tahun ni nak apply kpli (kalau ada..)
akak saya bakal seorang guru juga..insyaAllah


program kpli sek men dah dimansuhkan
yang ada sekarang dpli
diploma pendidikan lepasan ijazah
kalau tak silap saya only 1 year & free dengan elaun
sistem pembelajaran macam kpli
dan advantage sebab posting di sek men



salam...pembetulan, kpli masih ada dan dpli tidak wujud sama sekali, kecuali kdc iaitu kursus dalam cuti, pkpg and kspk..thanks..



eh ye dpli tak wujud?? kat U ana, ada saja student yang buat dpli,,waktu ana tengah cuti ni mereka tengah kuliah,,pasni mereka terus posting,,
ana pun bakal guru insyaAllah,,setahun lagi nak habis,pengalaman prktikl kat sek memang best,,sekarang belum bgelar guru pun da dapat wish Hppy teacher's Day dr tak student ana dulu,owh,,how sweet =)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 23:07


assalamualaikum

xsangka pula ada jugak kelab untuk cikgu
xtlambat rasanya untuk mengucapkan selamat hari guru

ana pun guru jugak
guru pendidikan Islam
yang dipostingkan di pulau banggi, kudat sabah
sekolah kapitangan

Bookmark and Share

  


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 09:29


nampaknya guru pendidikan Islam ramai kena posting kat sabah sarawak,,senior ana ritu ramai ke sana,,
tapi dengar-dengar cerita ramai yang seronok mengajar sana,,yang tak nak pagi masa mla posting dulu,,tak rasa nak balik smnanjung da..hehe
ana nanti tak tau lah posting kat mana,,=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-06-07 10:18


Pada 20-05-07 18:56 , saussan_saffanah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-02-07 05:57 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-07 23:02 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

pensyarah pun ada...

saya pernah menolak tawaran ke maktab selepas spm dulu
aa...kekadang rasa menyesal pula..
tapi ada lah hikmah nya..

insyaAllah, tahun ni nak apply kpli (kalau ada..)
akak saya bakal seorang guru juga..insyaAllah


program kpli sek men dah dimansuhkan
yang ada sekarang dpli
diploma pendidikan lepasan ijazah
kalau tak silap saya only 1 year & free dengan elaun
sistem pembelajaran macam kpli
dan advantage sebab posting di sek men



salam...pembetulan, kpli masih ada dan dpli tidak wujud sama sekali, kecuali kdc iaitu kursus dalam cuti, pkpg and kspk..thanks..



NAk pbetulkan kesilapan..
DPLI (Diploma Perguruan Lpsn Ijazah) memang wujud sekarang..
bermula bulan 3 tahun ni di UPSI, Maktab Bangi dan yang selebihnya.
Program sekolah menengah dah dimansuhkan tahun lepas..
untuk nak cukupkan kouta guru di sekolah menengah tahun depan, KPM ambil calon yang dapat markah tinggi dalam MTEST tahun lepas untuk diserapkan dalam DPLI.
kawan-kawan ramai yang terpilih untuk subjek sejarah, geografi, BM..diharap jangan keliru dengan KDC @ kursus2.
Saya pun guru juga..tapi guru kat kolej..InsyaAllah semoga dapat peluang KPLI untuk kmsukan januari 2008.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 11:14


saya pun nak jadi cikgu..tapi zaman sekarang susah nak dapat..

hari tu baru pergi M-Test..sebelom ni dah pernah pergi interview GSTT untuk pemulihan khas, tapi tak dapat..tak ada rezeki lagi setakat ini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

wardatul_sakinah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2007
Ahli No: 30212
Posting: 15
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-06-07 14:48


assalamualaikum warga ukhwah, di harap kita dapat bertukar2 idea dan pengalaman dalam kelab cikgu ni. Saya ni bakal guru, banyak benda yang harus dipelajari.Kalau boleh lah kongsi2 terutamanya pengalaman2 sebagai cikgu... mungkin ia dapat membantu saya kelak... salam ukhwah :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardatul_sakinahProfil   Hantar PM kepada wardatul_sakinah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 09-06-07 15:10


saya pun dulu tch juga....kindergarden tch saja....tapi sekarang da berenti sebab nak sambung study....rindu sangat dengan mereka....asik mimpi saja mereka...tak tau bila boleh jumpa lagi.....

jadi tch best...tapi penat....:D


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 15:15


insyaallah..cikgi math

Bookmark and Share

  


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-06-07 21:07


cikgu oh cikgu..tak sangka diri sendiri pun cikgu jugak..hehe=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

eqinfiqa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20749
Posting: 23

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 21:39


Assalamualaikum..saya pun cikgu juga..MRSM..subjek Kemahiran Hidup..baru 5 bulan mengajar..seronok..cuti lepas kena buat Diploma Education...

Bookmark and Share

  


  Member Information For eqinfiqaProfil   Hantar PM kepada eqinfiqa   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 12-06-07 23:16


1st posting kat s'wak. best sangat dapat belajar 'kelakar' s'wak dan 'bejakuk' iban. sapa yang dapat posting s'wak nanti jangan tolak. rugi beb..elaun pun banyak :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 01:12


sedang ambil KDC selama satu tahun setengah...sekarang sedang mengajar di pedalaman....semoga dapat tetap dan dapat menjadi pendidik yang baik hendaknya Amin.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-06-07 02:18


Pada 14-06-07 01:12 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

sedang ambil KDC selama satu tahun setengah...sekarang sedang mengajar di pedalaman....semoga dapat tetap dan dapat menjadi pendidik yang baik hendaknya Amin.....



ooh..cikgu..=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 12:15


assalamualaikum

i want to be a teacher. dah habis 4 tahun kos pendidikan di UUM. sekarang tunggu interview dan lepas itu posting. doakan ya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-06-07 14:45


Pada 25-06-07 12:15 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

i want to be a teacher. dah habis 4 tahun kos pendidikan di UUM. sekarang tunggu interview dan lepas itu posting. doakan ya...


adik saya pun ambil edu kat UUM..same macam muslimah_johor lah..semoga cepat dpostingkan..حظ سعيد....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-06-07 23:03


Pada 09-06-07 14:48 , wardatul_sakinah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum warga ukhwah, di harap kita dapat bertukar2 idea dan pengalaman dalam kelab cikgu ni. Saya ni bakal guru, banyak benda yang harus dipelajari.Kalau boleh lah kongsi2 terutamanya pengalaman2 sebagai cikgu... mungkin ia dapat membantu saya kelak... salam ukhwah :-)


salam ukhwah wardatul..hehe...=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 17:50


ana pun cikgu....cikgu bawah kementerian pelajaran malaysia kat sekolah sabk...start bulan 11 ni ana kena ambil kpli di maktab.tapi hari lain ana mengajar seperti biasa

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 23:44


salam.
saya pun cikgu juga. tapi cikgu praktikal.
bulan september ni habis lah.
seronok jadi cikgu, anak murid semua peramah.
cuma banyak kerja saja. penat rasanya setiap kali sampai ke rumah.
ni baru bujang, tak perlu balik masak untuk sesiapa. sampai rumah tak makan pun tak mengapa. terus tidur saja sebab keletihan.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 08:41


tahniah kepada bakal guru dan semua guru.diharap dapat menjadi Great Teacher...........

Kenapa ramai perempuan saja jadi guru?


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-07 09:00


siapa kat sini memang cita-cita nak jadi cikgu semasa dibangku sekolah?

Bookmark and Share

  


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-08-07 09:31


memang minat nak jadi cikgu sejak kecil lagi..suka sangat mengajar.kawan-kawan pun cakap saya ada bakat jadi cikgu..masa masuk universiti tak dapat kos educ...da berapa kali saya apply KPLI masih lagi belum rezeki..tapi,alhamdulillah, bakal tunang saya cikgu kat JB..selalu juga dengar jadi cikgu ni seronok..sekarang ni saya kerja kat company biasa kat finance depart...Insyaallh, ada rezeki nak sambung master, nak jadi lecturer...doakan semoga berjaya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

secerahpawarna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.05.2005
Ahli No: 16384
Posting: 34
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 12:50


salam..
ana pun cikgu juga..baru saja dapat posting setelah hampir setahun menunggu..huhu..lah ni mengajar kat boys' school, kebanyakan student non muslim, perangai nakal sangat-sangat, maklumla semua lelaki...
antum semua ada formula nak 'disiplinkan' mereka?sekarang ni kan tak boleh nak rotan macam cikgu zaman dulu.. berkesan ke jika guna cara psikologi saja dalam situasi ana ni?sesiapa yang dah ada pengalaman, harap dapat kongsi ye, syukran:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For secerahpawarnaProfil   Hantar PM kepada secerahpawarna   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 13:04


Pada 24-08-07 12:50 , secerahpawarna posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
ana pun cikgu juga..baru saja dapat posting setelah hampir setahun menunggu..huhu..lah ni mengajar kat boys' school, kebanyakan student non muslim, perangai nakal sangat-sangat, maklumla semua lelaki...
antum semua ada formula nak 'disiplinkan' mereka?sekarang ni kan tak boleh nak rotan macam cikgu zaman dulu.. berkesan ke jika guna cara psikologi saja dalam situasi ana ni?sesiapa yang dah ada pengalaman, harap dapat kongsi ye, syukran:)


psikologi??

hehehe, entah lah. tak tau nak kata, dah macam-macam psiko anis guna, last2 anis yang saiko hehehe..

emm, kalau campur yang non muslim ni payah sikit nak ajar mereka....
setakat ni lah, anis malas banyak cakap kalau mengajar yang non muslim ni, bagi kerja banyak-banyak bagi mulut mereka senyap... tapi sebenarnya tak senyap juga....

tak tau lagi nak buat bagaimana dengan bebudak sekarang, cuma petua dari seorang kawan seperguruan yang dah senior, baca yaLATIF banyak-banyak nak mengajar mereka...



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 13:08


Pada 22-08-07 09:00 , gsrturbo posting:

!!! QUOTE !!!

siapa kat sini memang cita-cita nak jadi cikgu semasa dibangku sekolah?


ANIS!!!
sejak tadika, kalau org tanya nak jadi apa, mak suruh cakap nak jadi ustazah... dan memang dah in love dengan title "ustazah" sejak tu.... alhamdulillah....berkat doa ummi sayang...



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-08-07 13:52


salam..

nuha cikgu fizik..;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

secerahpawarna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.05.2005
Ahli No: 16384
Posting: 34
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 17:33


syukran anis_zulaikha...
ana pun dah guna cara psiko ni...bagi student muslim memang berkesan,tapi bagi non muslim, dia buat tak hairan saja kat cikgu di depan..maklumla mereka ni anak2 org kaya yang dok pergi tusyen, sombong sikit...sabar saja lah kan.. :roll:


-----------------
"Kita ingin segalanya indah..sebersih pasir pantai memutih,seindah dan secerah pawarna...bersemi ukhwah dipupuk kasih.."
[ Telah diedit oleh: secerahpawarna pada 24-08-07 17:36 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For secerahpawarnaProfil   Hantar PM kepada secerahpawarna   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 19:44


Pada 24-08-07 17:33 , secerahpawarna posting:

!!! QUOTE !!!

syukran anis_zulaikha...
ana pun dah guna cara psiko ni...bagi student muslim memang berkesan,tapi bagi non muslim, dia buat tak hairan saja kat cikgu di depan..maklumla mereka ni anak2 org kaya yang dok pergi tusyen, sombong sikit...sabar saja lah kan.. :roll:



setakat anis mengajar ini, kalau nak main saiko, bebudak yang susah, mereka mudah tersentuh kalau diungkit tentang mak ayah...

emm cuba lah.

di hari itu anis pernah cakap lam kelas, bukan bebudak saja nangis, sekali anis pun same tak tahan sebak.. :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 21:18


Cikgu tuition...mgajar math nagn sains form 3....
memang best jadi cikgu....sekarang ni nak mgajar dalam BI memang susah sikit, banyak masalah kat student luar bandar....kadag2 kasihan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 22:08


saya bakal guru...insyaAllah cikgu bm,bi nmath...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-07 21:49


hmm..baru saja habis praktikum..murid2 panggil ustazah..alhmdulillah..=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

cik_dira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31080
Posting: 46
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 16-09-07 11:43


dira bakal guru. sekarang tengah praktikum. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cik_diraProfil   Hantar PM kepada cik_dira   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-09-07 11:48


Pada 16-09-07 11:43 , cik_dira posting:

!!! QUOTE !!!

dira bakal guru. sekarang tengah praktikum. :)


belajar kat mana?u ke maktab?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-12-07 11:54


ana insan bertuah.di lahirkan pada hari guru dan bakal jadi guru 3hb tahun depan.hehe minggu depan.baru saja dapat tau positng kat mana. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:14


.. boleh ke memohon ke UPSI melalui pengalaman kerja.. kalau sudah 5 tahun bekerja contohnya:berfikir:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:14


eden teringin nak jadi guru.....
tapi hajat tak kesampaian....
tapi Kalau dapat kawin dengan cikgu pun ok juga.....hakhak

Bookmark and Share

  


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:46


insyaAllah, dapat join juga kelab ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

fAraH_exaPIuM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2007
Ahli No: 32096
Posting: 56
Dari: wilayah darul makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 11:40


saya menjadi warga pendidik bermula pada 29 jan 2007...
belum setahun lagi..masih hijau lagi..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For fAraH_exaPIuMProfil   Hantar PM kepada fAraH_exaPIuM   Quote dan BalasQuote

zainina_syafiqah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.01.2008
Ahli No: 32207
Posting: 20
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-01-08 12:25


saya bakal guru dalam tempoh 2 tahun lagi insyaAllah, tak tau lagi dapat posting mana? Kalau boleh di negeri kelahiran sendiri, :sopan:


-----------------
jaga diri hiasi peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For zainina_syafiqahProfil   Hantar PM kepada zainina_syafiqah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-01-08 22:54


Pada 05-01-08 12:25 , zainina_syafiqah posting:

!!! QUOTE !!!

saya bakal guru dalam tempoh 2 tahun lagi insyaAllah, tak tau lagi dapat posting mana? Kalau boleh di negeri kelahiran sendiri, :sopan:



salam ukhwah zainina :kelip: ...selangor dah penuh untuk guru2 agama dan agama..huhu..imposibble2..tak tau kalau dalam 2 tahun lagi dah berkurangan pulak.. :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

zainina_syafiqah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.01.2008
Ahli No: 32207
Posting: 20
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-01-08 00:16


Pada 09-01-08 22:54 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-08 12:25 , zainina_syafiqah posting:

!!! QUOTE !!!

saya bakal guru dalam tempoh 2 tahun lagi insyaAllah, tak tau lagi dapat posting mana? Kalau boleh di negeri kelahiran sendiri, :sopan:



salam ukhwah zainina :kelip: ...selangor dah penuh untuk guru2 agama dan agama..huhu..imposibble2..tak tau kalau dalam 2 tahun lagi dah berkurangan pulak.. :berfikir: :berfikir:


mudah-mudahan ada, strawberry ungu nak posting kat sabah ek


-----------------
jaga diri hiasi peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For zainina_syafiqahProfil   Hantar PM kepada zainina_syafiqah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-01-08 00:20


Pada 10-01-08 00:16 , zainina_syafiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-01-08 22:54 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-08 12:25 , zainina_syafiqah posting:

!!! QUOTE !!!

saya bakal guru dalam tempoh 2 tahun lagi insyaAllah, tak tau lagi dapat posting mana? Kalau boleh di negeri kelahiran sendiri, :sopan:



salam ukhwah zainina :kelip: ...selangor dah penuh untuk guru2 agama dan agama..huhu..imposibble2..tak tau kalau dalam 2 tahun lagi dah berkurangan pulak.. :berfikir: :berfikir:


mudah-mudahan ada, strawberry ungu nak posting kat sabah ek



hehe..insya allah..masa isi borang posting nanti


pilihan 1st : kedah (walaupun dah tau macam tak mungkin dpt0
pilihan 2nd :johor
pilihan 3rd :sabah

hehe..zainina? ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 03:37


permisi...tumpang lalu.. bakal doctor, tapi pernah simpan cite2 jadi pendidik..
gambarimasu!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-01-08 05:17


Pada 10-01-08 03:37 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

permisi...tumpang lalu.. bakal doctor, tapi pernah simpan cite2 jadi pendidik..
gambarimasu!!



laluan diberi..mujur belum dikenakan tol..boleh lah tumpang2 lalu :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ziyan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24835
Posting: 48
Dari: KL

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 11:01


I am a teacher-2-be. Hope this job will make me become a stronger person in a future

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyanProfil   Hantar PM kepada ziyan   Quote dan BalasQuote

miss_siti
Warga Rasmi
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28404
Posting: 14
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-01-08 14:22


siapa di kalangan warga ukhwah ni,cikgu? jom join....nasyrah cikgu kat private school,subang..baru saja..... nak cari kenalan cikgu jugak untuk bertukar-tukar pandangan dan pendapat...




saya pun ckgu... :kelip:
baru posting 1nov07 lepas...
sekarang ajar math form 4 dan 5....


-----------------
Apa yang ada jarang disyukuri, Apa yang tiada sering dirisaukan, Nikmat yang dikecap baru kan terasa, Bila hilang di dalam genggaman...


Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_sitiProfil   Hantar PM kepada miss_siti   Quote dan BalasQuote

InsaF82
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.12.2007
Ahli No: 31915
Posting: 22

iraq   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 15:35


assalamualaikum..
uiih... ramai rupanya cikgu dalam ukhwah ni.
apa-apa pun anda semua merupakan arkitek pembinaan manusia..
binalah ia agar terus kelihat indah berseri, dan janganlah pudarkan ia dengan benda-benda yang tak sepatutnya...
yang selebihnya kita serah kepada ILAHI...
Daripada gurulah, lahirnye seorang PM, doktor, angkasawan dll...

Bookmark and Share

  


  Member Information For InsaF82Profil   Hantar PM kepada InsaF82   Quote dan BalasQuote

iezza
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14088
Posting: 1
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 15:40


Assalamualaikum

saya pun cikgu mngajar dikelas pendidikan khas...anak-anak istemewa

Bookmark and Share

  


  Member Information For iezzaProfil   Hantar PM kepada iezza   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 15-01-08 22:16


Pada 10-01-08 15:40 , iezza posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saya pun cikgu mngajar dikelas pendidikan khas...anak-anak istemewa



tahniah..mencabar ni mengajar kelas pendidikan khas..bukan semua mampu.. :welcome: ..


p/s : selamat datang kepada warga pelatih KPLI dan JQAF..mari bsma2 memartabatkan profession perguruan di malaysia..selamat berorientasi :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 23:11


Pada 10-01-08 15:40 , iezza posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saya pun cikgu mngajar dikelas pendidikan khas...anak-anak istemewa


mencabar sungguh ni..
kena banyak sabar dan mengajar dengan penuh kasih sayang :sopan:


huhu tiba-tiba berminat nak mengajar budak tadika..suka sangat dengan budak-budak ni...

oppss saya bukan cikgu...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» -KELAB GURU-

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.225462 saat. Lajunya....