Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 10
Ahli: 0
Jumlah: 10




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Nombor plat kenderaan idaman anda?


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Nombor plat kenderaan idaman anda?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Nombor plat kenderaan idaman anda?

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 26-05-08 20:12


hurm..saya idamkan nombor apa ya??
erm..tak terpikiaq lagi..
:)

tapi syukurlah..
sekarang dah ada..
PHL 300...
heheee..
:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-05-08 11:19


Pada 26-05-08 17:58 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

mengidam no ini
cs 222
kod course saya....
tapi kalau xmhl boleh lah beli....


Assalamualaikum
ini dah ada pemilik...dah lama no ni keluar..jadi, nak kena cari pemilik dia...tanya pada dia..kalau boleh negotiate dengan harga murah...so go and take it... :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-08 15:22


Assalamualaikum wr wbt

No plat idaman...kalau dpr EIR 4 tu best jugak..macam no plat kereta eira dalam drama 'Kerana Cintaku Saerah' tu...
Kalau tak dapat yang tu...nak CT 2102..

** kalau dapat letak no plat tu kat honda Jazz pink...bagusnya...(berangan saja lebih)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-08 15:48


Nanti bila dah sampai nombor plet kereta WSY beritahu saya ye. :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-05-08 16:18


Assalamualaikum
no plet E tak ada untuk sistem permulaan depan no plet kereta..nak beli boleh..beli kat singapura...bolehlah dapat...I pun tak boleh..seperti yang saya terangkan di atas..
untuk no plet..ni adalah no plet depan bagi setiap negeri...
A - Perak
B - Selangor
C - Pahang
D - Kelantan
J - Johor
K - Kedah
K dengan huruf di belakang nombor contohnya K 1234 A.. - Langkawi
L - Labuan
M- Melaka
dan - Negeri Sembilan
P - Pulau Pinang
Q - Sarawak
"" - Perlis
S - Sabah
T - Terengganu
W - Kuala Lumpur
Z - jika dan hanya jika untuk tentera



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-08 16:27


eh TT tertinggal lagi satu. sarawak Q... :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-08 16:28


Pada 29-05-08 15:48 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Nanti bila dah sampai nombor plet kereta WSY beritahu saya ye. :D


WSY 237 ke????
kena beli kereta baru lah pulak jawabnyer......

huhuhu


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-08 04:45


Pada 29-05-08 11:19 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-05-08 17:58 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

mengidam no ini
cs 222
kod course saya....
tapi kalau xmhl boleh lah beli....


Assalamualaikum
ini dah ada pemilik...dah lama no ni keluar..jadi, nak kena cari pemilik dia...tanya pada dia..kalau boleh negotiate dengan harga murah...so go and take it... :-)



oh....dah ada org pakai no ini ek?
tak apalah..... :-(
boleh ambil flat lain...
erm,,,,kod kursus pula...
ASC458....subject paling digemari..... :-P


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 08:22


Pada 29-05-08 16:28 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!


WSY 237 ke????
kena beli kereta baru lah pulak jawabnyer......

huhuhu


hehe. ada orang ingat birthday saya lah kat sini... huhu

WSY 237.. hurm ok jugak... cadangan baik punya. tapi bukan nak beli kereta baru lah.. mana mampu... yang dok ada pun tak habis bayo lagi.. so kalau nampak ada orang guna, saya tangkap gambar saja lah.. hihihi... :peace: (ikon rekaan)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 30-05-08 08:59


Pada 29-05-08 16:18 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
no plet E tak ada untuk sistem permulaan depan no plet kereta..nak beli boleh..beli kat singapura...bolehlah dapat...I pun tak boleh..seperti yang saya terangkan di atas..
untuk no plet..ni adalah no plet depan bagi setiap negeri...
A - Perak
B - Selangor
C - Pahang
D - Kelantan
J - Johor
K - Kedah
K dengan huruf di belakang nombor contohnya K 1234 A.. - Langkawi
L - Labuan
M- Melaka
dan - Negeri Sembilan
P - Pulau Pinang
Q - Sarawak
"" - Perlis
S - Sabah
T - Terengganu
W - Kuala Lumpur
Z - jika dan hanya jika untuk tentera

perlis ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 30-05-08 14:57


Assalamualaikum

= Perlis
dan = N9

isu plat kereta ni banyak diperkatakan,
ada yang membida sampai pembaziran berlaku,
wallahuaklam...
wassalamualaikum..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-05-08 15:08


Assalamualaikum
rasanya kan..tak payah lah cuba betulkan huruf en dengan ar tu...memang tak jadi nya..... :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 16:36


IM 1400H, boleh tak? :berfikir:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 18:48


wrm 1016....... tengah tunggu..... semalam baru register kat jpj... kalau ada yang lawan bidding. naik lagi lah agaknya...... insyaallah lagi dua minggu naik atas jalan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 31-05-08 02:25


Assalamualaikum

baru perasan ada topik ini.... :sopan:

ni yang best ini..huhu

apa lagi no idaman di lubuk hati pertama dan selamanya...

DKS 2405
@
DU 1379 (no plat DU da ada org guna kat kolej ini....best gila lah kereta dia..hehe...hanya mampu tengok saja...)


wassalam..



Bookmark and Share

  


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 16:06


ini plat idaman shah pulak 7998..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-06-08 07:57


dulu NAN 31..tapi dah jual..rugi pula dah terjual noombor itu..

sekarang W*H 8896

nak nombor apa ek....Kalau dapat WJD 1...nama anak Wajdi...Tapi dah ada agaknya..Lagu pun kalau single number mahu makan riban-riban...mimpi saja lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-06-08 12:05


Assalamualaikum
hmm...walaupun no plet saya dah memang dalam tangan..namun, akhirnya terlepas jugak..kerana? kerana saya tak mampu daftarkan kenderaan atas no tu..(senang ceritanya, tak mampu beli kenderaan..)... :-( jadi, kena lepaskan kepada orang lain..supaya tak membazir begitu sahaja..at least..dia bayar semula duit yang saya gunakan untuk bid no tu kepada saya..dapat modal... :-)

P/S : bilalah nak pakai motor sendiri ni.... :-(



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-08 14:40


no plat ye...
berapa ek??
no senang hafal lah...
kalau hilang senang cari.. huhuu...
senang polis nak ingat no itu...
tapi, jangan doa nak hilang pulak..
nanti meyesal pulak da.. tak sudah2,,,

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

ImamKhalid
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33784
Posting: 6
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 22:43


Yang tak mungkin akan dapat: MAF14, CAS10, MAW1, TA7, TV3, TAH1, DAK1, PAK41, dan sebagainya.

Yang aku rasa boleh dapat tapi tak dapat: DAY9606 (hari aku jadi raja sehari).

Yang aku dah ada: C--5575

Yang aku nak pada masa hadapan: T4K T4U L491! hahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For ImamKhalidProfil   Hantar PM kepada ImamKhalid   Pergi ke ImamKhalid's Website   Quote dan BalasQuote

buttermaid
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33476
Posting: 22
Dari: Perak

malaysia  


posticon Posting pada: 02-07-08 19:22


hehe.. no plat idaman ini akan banyak melambangkan peribadi kita.. betul tak? kita akan carik no plat yang ada banyak kaitan dengan diri kita.. itu pendapat saya lah..

saya teringin nak no plat AN 15.

no plat yang best yang saya pernah tengok...
AGE 2008. kereta BMW rasanya. daripada nombor plat itu.. saya membuat andaian yang pemilik kenderaan tersebut telah membeli keretanya pada tahun ini. iaitu TAHUN 2008.

Bookmark and Share

  


  Member Information For buttermaidProfil   Hantar PM kepada buttermaid   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1534
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 14:57


Mengidam nak nombor plat ZAM 1984...Tapi tahu takkan jadi kenyataan punya :(...Setakat mengidam sajalah...

kenapa lah tentera ambil huruf Z?. Ambikla huruf lain..huruf E ke...Sedih betul.. :(


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-08-08 18:06


boleh tak no plat kereta L 1...best nya kalau dapat juga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 18:14


nak tungu no plat PNG 3007 .

Bookmark and Share

  


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 18:21


teringin sangat nak no plat ni..

NSK 2424

all my family members punya kereta guna no 2424

kereta ayah JBL 2424
motor ayah JCV 424
kereta mak JJJ 2424
kereta akak JKL 2424

yang kelakarnya...kereta sorong kebun ayah pun, ayah letak 2424..heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

na_jieba
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2008
Ahli No: 34408
Posting: 34
Dari: bumi_Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 20:31


hmm..
tak kisah lah apa pun no plat tu..
janji dapat memudahkan segala urusan ;>

Bookmark and Share

  


  Member Information For na_jiebaProfil   Hantar PM kepada na_jieba   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 21:41


Assalamualaikum

alhamdulillah
cita-cita ana tercapai untuk memiliki kereta dan no plat wilayah

toyota rush - WRM9252


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



  


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 02:17


Pada 13-08-08 18:21 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

teringin sangat nak no plat ni..

NSK 2424

all my family members punya kereta guna no 2424

kereta ayah JBL 2424
motor ayah JCV 424
kereta mak JJJ 2424
kereta akak JKL 2424

yang kelakarnya...kereta sorong kebun ayah pun, ayah letak 2424..heheh


salam...........
wafa_mawaddah letak ar no plat2 kat basikal sure tak ada siapa marah nya.
he............he............he.............

Bookmark and Share

  


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 14-08-08 10:28


plat idaman ek??
em..
CSI 495..
wah..
ini da bagus!!
xpn..
CSF 495 ke..
ok juga 2..
heheheheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 11:02


teringin juga nak pakai no palt sendiri.. tapi tak cukup bajet ar.. so pakai saja lah yang jpj bagi tu.. tapi ok juga no dia kasi tu.. kira orait lah.. :kelip:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 11:08


TSYA 1984... tu lah no plat kereta idamanku..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-08 20:36


Pada 14-08-08 02:17 , naulofar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-08-08 18:21 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

teringin sangat nak no plat ni..

NSK 2424

all my family members punya kereta guna no 2424

kereta ayah JBL 2424
motor ayah JCV 424
kereta mak JJJ 2424
kereta akak JKL 2424

yang kelakarnya...kereta sorong kebun ayah pun, ayah letak 2424..heheh


salam...........
wafa_mawaddah letak ar no plat2 kat basikal sure tak ada siapa marah nya.
he............he............he.............


heheh...
memang tak ada org marah pun...
kalau boleh nak letak no plat kat semua koleksi kereta mainan...
tu pun tak ada org marah kan..... :sopan:


-----------------
Dalam Kerendahan Diri, Ada Ketinggian Budi,
Dalam Kemiskinan Harta, Ada Kekayaan Jiwa,
Dalam Kesempitan Hidup, Ada Keluasan Ilmu....


Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 01:01


salam....

kalau boleh nak nur 126...tapi dah dok kedah kan...
masa nak dapat kereta dulu,org yang jual kereta 2 suruh lah pilih no...
cakap kat dia.. tak kisah lah no apa pun...malas nak fikir hehe...
sayang duit sebenonye..keh3...

bila dapat kereta....eh sama macam no hp pulak....
erm kebetulan agaknya...alhamdulillah...
bila balik rumah...eh hmpir2 macam no plat kakak pulak... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

salsabiila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.03.2005
Ahli No: 15054
Posting: 58

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 01:39


Pada 29-05-08 15:48 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Nanti bila dah sampai nombor plet kereta WSY beritahu saya ye. :D



saya pula, Kalau boleh nak no WNY 8687... :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For salsabiilaProfil   Hantar PM kepada salsabiila   Quote dan BalasQuote

masjidtokguru
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2008
Ahli No: 34468
Posting: 43
Dari: Tanah Merah, Kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 11:30


YANG JADI IDAMAN

MAN 5

DAD 5

DBE 5

DBX 5

Bookmark and Share

  


  Member Information For masjidtokguruProfil   Hantar PM kepada masjidtokguru   Pergi ke masjidtokguru's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 08:52


Pada 08-02-07 11:47 , syaida-syarafina posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa awak nak no plat tu?...bagi saya nanti kalau da habis study dan nak beli kereta, huruf kat depan, it's not a big deal for me...cuma harap dapat nombor 2111...sebab my birthday's at 21 nov....huhu..

kisah pakcik saya pula...selalu dengan nombor 7323...nombr telefon rumahnya ada 7323 kat hujung...mula-mula beli van, no plat TAA 7323...lepas itu beli moto...TAB 7323....bila pakcik saya jual van lama and beli serena, nombornya TAG 7323...

ada seorang doktor pakai no plat DR 4212..(DR AZIZ)...saya juga pernah tengok no plat BB1313...nampak macam BBBB....


saya suka no plat MSR 1981 sebab MSR ialah pangkal huruf nama saya yang ada 3 perkataan
1981 pula ialah tahun saya dilahirkan..selain itu ianya boleh jadi juga tarikh saya dilahirkan 1 september 1981...
tapi rasa susah nak dapatlah...mesti mahal kan kalau nak...emmm....

:sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 14:15


kalau saya, saya nak nombor dia 7285 sempena birthday saya..

xkisahla apa huruf kat depan tapi mmandangkan saya duduk n9 so starting dia dan.. 7285

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 09-09-08 08:46


salam... akak suka sangat plat no. PDA2711

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-04-11 11:32


Pernah jumpa no plat ra 515 (RASIS) 515 tu dia dekatkan dengan ra.
Pernah juga jumpa no plat AHL 1786 (AHLI 786) No 1 tu dia dekatkan dengan huruf L. 786 tu dia jauhkan sedikit.
Ada pengalaman lain ke rakan-rakan sekalian... dalam no plat ni..?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 02-04-11 11:35


I LIKE --------> K..D..H..2..0..1..1

:sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-04-11 11:44


Boleh tahu Kenapa? Apa maksud tersirat ke huruf dan nombor tersebut....?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 02-04-11 11:47


Pada 02-04-11 11:44 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Boleh tahu Kenapa? Apa maksud tersirat ke huruf dan nombor tersebut....?



BECAUSE I FROM KEDAHH....

ITS MEANS, KEDAH AND NOW 2011.... :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

nur_800
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2010
Ahli No: 40278
Posting: 5

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-11 14:18


dulu idam nak no 200.. tapi dapat 800.. macam lagi best dan cantik juga.. huhu


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_800Profil   Hantar PM kepada nur_800   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-11 14:25


no yang penuh, xdop ruang bagi unsur2 lain...8698
baru idam,dop dapat pergi

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-04-11 07:55


Assalamualaikum
:malu: :-D :welcome:

no idaman SFI 8422 OR SFI 2284. Ada ka?

Ada kawan da dapat no saya 2284

Jeles pula macam mana dia dapat tapi saya tak dapat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Nombor plat kenderaan idaman anda?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.161879 saat. Lajunya....