Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Nombor plat kenderaan idaman anda?


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Nombor plat kenderaan idaman anda?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Nombor plat kenderaan idaman anda?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 15:55


Apa nombor plat kenderaan anda? Boleh kongsi? baru-baru ni saya ada terbaca akhbar Datuk K hadiahkan Siti Kereta yang bernombor plat MY 5171 kira-kira macam My Siti lah...perghh..mest mahal gila nak bayar nombor tu kan..
Ada nombor plat yang pernah anda tengok yang menarik perhatian anda? Boleh Kongsi?
Saya kalau dapat no plat MSR 1981 best juga..heheh tapi tu no plat kat Melaka tu.......
:-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

syaida-syarafina
Warga Rasmi
Menyertai: 06.02.2007
Ahli No: 28584
Posting: 5
Dari: johor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 11:47


Kenapa awak nak no plat tu?...bagi saya nanti kalau da habis study dan nak beli kereta, huruf kat depan, it's not a big deal for me...cuma harap dapat nombor 2111...sebab my birthday's at 21 nov....huhu..

kisah pakcik saya pula...selalu dengan nombor 7323...nombr telefon rumahnya ada 7323 kat hujung...mula-mula beli van, no plat TAA 7323...lepas itu beli moto...TAB 7323....bila pakcik saya jual van lama and beli serena, nombornya TAG 7323...

ada seorang doktor pakai no plat DR 4212..(DR AZIZ)...saya juga pernah tengok no plat BB1313...nampak macam BBBB....
[ Telah diedit oleh: syaida-syarafina pada 08-02-07 11:48 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syaida-syarafinaProfil   Hantar PM kepada syaida-syarafina   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 11:49


pernah tengok plet NAB125

IDAMAN pula, 6236.

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 08-02-07 11:50 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 12:06


no plat idaman saya, hehehe.... AN 15

.. kat kampung ada seorang dr gigi, dia punya plat kereta DR 6161.

Bookmark and Share

  


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 12:09


Pada 08-02-07 12:06 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

no plat idaman saya, hehehe.... AN 15

.. kat kampung ada seorang dr gigi, dia punya plat kereta DR 6161.


name awak anis??



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 12:18


saya idam no plat 8323, tapi masa beli kereta dapat 8525 pulak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 12:35


Pada 08-02-07 12:09 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-02-07 12:06 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

no plat idaman saya, hehehe.... AN 15

.. kat kampung ada seorang dr gigi, dia punya plat kereta DR 6161.


name awak anis??




ya saya...


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

  


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-02-07 13:20


Nak yang tak ada nombor plat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

zahratunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27966
Posting: 85
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 08-02-07 13:33


kalau saya..ANA 1007.hmm
teringat kat lecturer fizik(lelaki) masa kat matrik dulu
..dia cakap dia suka no 103(baru 1 kosong lagi tiga)
hehe...
tapi kadang-kadang ada yang obses sangat dengan no palat kenderaan ni
sampai sanggup bayar mahal semata nak no yang cantik..
ada kenderaan ..pun dah syukur..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratunnurProfil   Hantar PM kepada zahratunnur   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 14:12


saya suka nak plat no 7.... tak kiralah negeri mana pun, asal dapat no 7... hehehe... mesti mahal tahap gaban ini... huhuhuhu... tapi sekadar idaman saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

milanfman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17311
Posting: 73
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-02-07 14:56


saya pernah terbaca dalam akhbar no plat kereta tu K155....susun rapat2 jadi macam 'kiss' pula....

no plat idaman saya pula kalau boleh saya nak cari CAS 10....tapi tak tahu lah nak jumpa ke tak...saya ni peminat jenama CASIO.....saya sanggup saja bayar bpe pun...tapi jangan lah mhl thp gaban pula....

Bookmark and Share

  


  Member Information For milanfmanProfil   Hantar PM kepada milanfman   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 15:06


kalau boleh nak yang dekat dengan nama..
AZM 88
Plat negeri Perak..
Sebab saya ni orang Perak..
Rasanya lama lagi nak keluar no ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 15:42


salam..

AD 4..
walaupun ana bukan org perak, tapi ana nak beli no plat yang ada nma ana..
hehehe..
tapi lambat lagi agaknya.. mahal... adesss... ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 15:43


no plat idaman...1010

Bookmark and Share

  


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 08-02-07 16:15


saya kalau boleh nak yang ada nomb 7..kalau WFA 7 ke, WF 79 ke..kira ok lah..kereta ayah saya wkj 165.ada rahsia disebalik wkj tu.saya pun tak tahu.165 alamat rumah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 16:31


WPK 730...
=( moto yang baru dibeli tak sampai sebulan...
dicuri orang dalam uia masa bulan puasa tahun lepas

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 18:14


:roll: :-) Hhmmm.....DUA 7272


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 19:08


haram....tengah fikir ni..
tapi sebelum tu kena fikir dulu....
ada tak org yang sudi hadiahkan kereta untuk saya..... ;-)


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 23:21


6236 bersempena bilangan ayat quran

Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 12:26


Pada 08-02-07 11:47 , syaida-syarafina posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa awak nak no plat tu?...quote]

ikut huruf pangkal nama dan tahun lahir...
:-D


Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

fitrah_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2006
Ahli No: 27717
Posting: 78
Dari: fi ardhillah...

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-02-07 12:52


no idamannyer.... DIA 4111


-----------------
HiduP sentiasa InDaH andaI SemUaNYa KeRaNa ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For fitrah_mawaddahProfil   Hantar PM kepada fitrah_mawaddah   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 10-02-07 13:09


no plat idaman ana, ana nak tunggu plat QQQ1000. tapi lama lagi agaknya sebab Kuching punya no sekarang baru QAH. hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-04-07 22:48


Assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

DIA 4111


Mana boleh....tengok betul-betul, fitrah_mawaddah. Jika saya nak WAN 1, nak bagi pada fitrah_mawaddah boleh tak.... :roll: :roll:
[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 17-04-07 22:49 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 22:51


ALL 14
:D:D:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 22:53


tak payah tunggu tempah saja nombor kegemaran...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 17-04-07 23:14


SNMS 2112 (bestnya Kalau dapat no plat ni..initial nama ana dan birthday ana sebenarnya..hehe..)

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

afiq_ghani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2007
Ahli No: 28739
Posting: 34
Dari: United KingdoM

uk  


posticon Posting pada: 17-04-07 23:14


chet All14 ..Allia lah kan..heheh
Af10 tak jadi lah...chess....

Bookmark and Share

  


  Member Information For afiq_ghaniProfil   Hantar PM kepada afiq_ghani   Pergi ke afiq_ghani's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 23:17


NHR 2007
walaupun bukan org negeri...nak juga dengan plat ni...hehehe...insyaAllah
sebab pangkal nama saya,ayah dan mak...birthday saya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 23:21


ZB69 takpun VAT69

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 00:24


salam...

ana, no apa-apa pun boleh.

tapi kalau dapat "saja 33"...kira best lah tu. :-) :-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....
[ Telah diedit oleh: mohamad pada 18-04-07 00:32 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-07 00:37


Pada 08-02-07 13:33 , zahratunnur posting:

!!! QUOTE !!!


tapi kadang-kadang ada yang obses sangat dengan no palat kenderaan ni
sampai sanggup bayar mahal semata nak no yang cantik..
ada kenderaan ..pun dah syukur..



-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

syasya2130
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2007
Ahli No: 28380
Posting: 36
Dari: sentul,kl

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 00:38


best jugak kalau dapat 8888...best lah no 8

Bookmark and Share

  


  Member Information For syasya2130Profil   Hantar PM kepada syasya2130   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-07 01:36


AFR 2885.(^_^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 01:54


Pada 17-04-07 23:14 , afiq_ghani posting:

!!! QUOTE !!!

chet All14 ..Allia lah kan..heheh
Af10 tak jadi lah...chess....


hehehe.ALL 14=allia..kenapa dengki ke?
hahaha..afiq memang tak boleh nak buat kalau AF 10
:D:D:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

afiq_ghani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2007
Ahli No: 28739
Posting: 34
Dari: United KingdoM

uk  


posticon Posting pada: 18-04-07 02:01


alaa...boleh juga apa tulis AFIQ 1985 terus kan senang habis cerita,,mahal bayar saja lah
tak dehal...heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For afiq_ghaniProfil   Hantar PM kepada afiq_ghani   Pergi ke afiq_ghani's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 02:08


Pada 18-04-07 02:01 , afiq_ghani posting:

!!! QUOTE !!!

alaa...boleh juga apa tulis AFIQ 1985 terus kan senang habis cerita,,mahal bayar saja lah
tak dehal...heheh


AFIQ 1985?jenuh tu nak tunggu no plat tu keluar.
hahaha..tunggu beruban lah kamu nanti:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-07 17:58


ASSALAMUALAIKUM
saya nak no plat LMH 0610..
:roll:
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 18:09


salam
bagi saya AK 47 boleh tak????

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

johnjovi_3000
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8009
Posting: 67
Dari: Akademi Tahfiz Al-Hidayah,No.19 jalan Gurney 3, 54000 KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-04-07 18:13


JJ 3000

Bookmark and Share

  


  Member Information For johnjovi_3000Profil   Hantar PM kepada johnjovi_3000   Pergi ke johnjovi_3000's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 18:39


suka dengan SS 6666 ...
tapi alhamdulillah dengan adanya PGL 1650 tu... :-P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-07 19:22


Pada 08-02-07 12:06 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

no plat idaman saya, hehehe.... AN 15

.. kat kampung ada seorang dr gigi, dia punya plat kereta DR 6161.



huhuh itu no idaman saya juga... :-D
tapi dah ada org ambil no itu..lau tak silap saya, org kaya kat kelantan yang guna no itu..nama dia pun anis hehe yang AN 115 pun dia ambil rasanya :-(


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

harddisk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2038
Posting: 125
Dari: JohorBahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 19:59


plat kereta ana JJJ4971, xcantik. Ana harap dapat JJJ5045 or JJJ1984 sebab tu no IC dan Tahun ana lahir, tapi nak booking dah terlambt..

ada tokeh cine tempat ana beli moto no plate dia JJL3 ana tanya berapa dia beli, he said RM30,000.00 peh xagak2.

Bookmark and Share

  


  Member Information For harddiskProfil   Hantar PM kepada harddisk   Pergi ke harddisk's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 18-04-07 20:01


KAYL 10

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-04-07 20:27


nak nombor NAR 6558

Bookmark and Share

  


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 20:33


PAM 2552, TAH 2442 & WNM 9449... ni dah ada.. sekarang no idaman lagi PAR 15 = PARIS..hehehe


-----------------
Usaha, Doa dan Tawakal...
Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.. [email protected]
[ Telah diedit oleh: alSubhi pada 18-04-07 20:37 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-04-07 20:34


J** 6000.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 20:54


A__ __ 7777

Bookmark and Share

  


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-07 21:51


FIRDAUS

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 01:23


saya ALQ 6666

Bookmark and Share

  


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 02:57


DA* 1806

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-04-07 21:40


Assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

ASSALAMUALAIKUM
saya nak no plat LMH 0610..

wassalam


Hmm...susahnya no plat dia ni ye...mungkin dalam 10 tahun lagi...boleh ke ada no 0 di depan tu???
Saya nak CBS 4422..dah ada...
Nak CCC 4422...mungkin hujung tahun ni agaknya...
Best juga jika boleh dapat ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 21:45


saya nak tempah no ni... tou 87

Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

umairah_85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2007
Ahli No: 28069
Posting: 25
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 25-04-07 21:47


AAA 8735
tak pun AAA 7777
boleh ke?huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For umairah_85Profil   Hantar PM kepada umairah_85   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 22:58


salam

ana laks ingat nak WQA, tapi duit tak cukup lagi
yang dah ada SAA8660M dan CBA4982

Bookmark and Share

  


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

fitrah_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2006
Ahli No: 27717
Posting: 78
Dari: fi ardhillah...

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-04-07 00:07


Pada 17-04-07 22:48 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

DIA 4111


Mana boleh....tengok betul-betul, fitrah_mawaddah. Jika saya nak WAN 1, nak bagi pada fitrah_mawaddah boleh tak.... :roll: :roll:


erm... teringin jugak... :) tapi rasanya dah ada org lain yang punya kan no 2... :)


-----------------
HiduP sentiasa InDaH andaI SemUaNYa KeRaNa ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For fitrah_mawaddahProfil   Hantar PM kepada fitrah_mawaddah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 00:15


Pada 18-04-07 21:51 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

FIRDAUS

huruf saja ke??

no nya tak ada ke??..

mesti mahal kalau nak tempah macam tu.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 00:57


nak cts 7782, takpun beb 7782

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-04-07 01:01


Pada 25-04-07 21:40 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

ASSALAMUALAIKUM
saya nak no plat LMH 0610..

wassalam


Hmm...susahnya no plat dia ni ye...mungkin dalam 10 tahun lagi...boleh ke ada no 0 di depan tu???
Saya nak CBS 4422..dah ada...
Nak CCC 4422...mungkin hujung tahun ni agaknya...
Best juga jika boleh dapat ni...


assalamualaikum..
tu lah agak susah juga nak dapat ni..
tapi try lah tanya kat kedai kereta tu nanti..
huhu~
lesen pun tak ambil lagi..
bukan apa..
tak bersedia lagi nak belajar memandu..walopun umur nak masuk 19 tahun oktober ni..
:roll::roll::roll:
wassalam


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 26-04-07 01:02 ]



  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

fitrah_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2006
Ahli No: 27717
Posting: 78
Dari: fi ardhillah...

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-04-07 07:31


Pada 26-04-07 00:15 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-04-07 21:51 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

FIRDAUS

huruf saja ke??

no nya tak ada ke??..

mesti mahal kalau nak tempah macam tu.



memang pun.... kalau dapat memang eksklusiflaa kereta 2... :)


-----------------
HiduP sentiasa InDaH andaI SemUaNYa KeRaNa ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For fitrah_mawaddahProfil   Hantar PM kepada fitrah_mawaddah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-04-07 11:02


Assalamualaikum..

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
tu lah agak susah juga nak dapat ni..
tapi try lah tanya kat kedai kereta tu nanti..
huhu~
lesen pun tak ambil lagi..
bukan apa..
tak bersedia lagi nak belajar memandu..walopun umur nak masuk 19 tahun oktober ni..


Ye ke tanya di kedai kereta...? Bukan di JPJ ke...:roll:
Boleh saja belajar memandu..naik PUTRA, berdiri di bahagian depan dan buat-buat lah macam tengah bawa kereta...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-04-07 11:06


Pada 26-04-07 11:02 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
tu lah agak susah juga nak dapat ni..
tapi try lah tanya kat kedai kereta tu nanti..
huhu~
lesen pun tak ambil lagi..
bukan apa..
tak bersedia lagi nak belajar memandu..walopun umur nak masuk 19 tahun oktober ni..


Ye ke tanya di kedai kereta...? Bukan di JPJ ke...:roll:
Boleh saja belajar memandu..naik PUTRA, berdiri di bahagian depan dan buat-buat lah macam tengah bawa kereta...


assalamualaikum..
owh..minta no plat kat jpj ye?
mana lah ana tahu..
ingatkan kat kedai kereta yang kita beli tu..
naik putra memang selalu bila pagi balik matrik uia tapi tak pernah pula berangan duduk depan tu macam bawa kereta..
nanti org pandang semcm pula..:-D
wassalam


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-04-07 11:56


!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
owh..minta no plat kat jpj ye?
mana lah ana tahu..
ingatkan kat kedai kereta yang kita beli tu..
naik putra memang selalu bila pagi balik matrik uia tapi tak pernah pula berangan duduk depan tu macam bawa kereta..
nanti org pandang semcm pula..
wassalam


Nak no cantik...kena uruskan sendiri. Pergi ke JPJ...minta..dia akan jadi no tender. Nak minta dengan kedai kereta boleh saja...tapi dapat no biasa saja lah...
Takpun duduk dalam kereta, tapi jangan start kereta...cuma belajar tekan-tekan apa yang perlu...pedal minyak, klac, brek and gear...Buat2lah macam sedang memandu di jalanan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-04-07 12:04


Pada 26-04-07 11:56 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
owh..minta no plat kat jpj ye?
mana lah ana tahu..
ingatkan kat kedai kereta yang kita beli tu..
naik putra memang selalu bila pagi balik matrik uia tapi tak pernah pula berangan duduk depan tu macam bawa kereta..
nanti org pandang semcm pula..
wassalam


Nak no cantik...kena uruskan sendiri. Pergi ke JPJ...minta..dia akan jadi no tender. Nak minta dengan kedai kereta boleh saja...tapi dapat no biasa saja lah...
Takpun duduk dalam kereta, tapi jangan start kereta...cuma belajar tekan-tekan apa yang perlu...pedal minyak, klac, brek and gear...Buat2lah macam sedang memandu di jalanan.


assalamualaikum..
nanti lah..kalau da ada lesen dan da boleh drive ana pergi lah JPJ suruh buat no 610/0610..
macam tak ada makna saja duduk dalam kereta berangan bawa kereta..
:-)
wassalam


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 09:13


yeah..plat idman ana adalah... MS_5005...combine dari nama penuh ana dan no belakang ic ana..huhuhu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/
[ Telah diedit oleh: syemarly pada 13-05-07 01:31 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 22:38


Ainsya Allah kalau ana dah ada kereta nanti, ana nak beli plat nombor NFF 1366. NFF tu singkatan nama ana dan 1366 tu gabungan birthday ana. ;-) insya Allah. Ameen...


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-05-07 00:54


;-)

angan lagi ni... :-P

TYU 222... :-D


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

  


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 22:23


banyak sangat yang diangan2kan...
penatla rasanya berangan ni..... :-P


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-06-07 22:26


tumpang berangan juga..

NSO310 :-D


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-05-08 14:18


Pada 25-04-07 21:40 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!


Hmm...susahnya no plat dia ni ye...mungkin dalam 10 tahun lagi...boleh ke ada no 0 di depan tu???
Saya nak CBS 4422..dah ada...
Nak CCC 4422...mungkin hujung tahun ni agaknya...
Best juga jika boleh dapat ni...


Assalamualaikum
saja upkan semula topik ni..huhu.. :-P
hmm..nak dapat no CCC 4422..tak dapat... :-( kalah tender...:hammer: dush..dush...
memandangkan ini adalah posting saya yang ke 4422...huhu..saya dengan rasminya memberitahu...dah dapat no plat baru untuk motor saya...CCE 4422..yeye...dah dapat... :welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 14:34


Pada 16-05-08 14:18 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-04-07 21:40 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!


Hmm...susahnya no plat dia ni ye...mungkin dalam 10 tahun lagi...boleh ke ada no 0 di depan tu???
Saya nak CBS 4422..dah ada...
Nak CCC 4422...mungkin hujung tahun ni agaknya...
Best juga jika boleh dapat ni...


Assalamualaikum
saja upkan semula topik ni..huhu.. :-P
hmm..nak dapat no CCC 4422..tak dapat... :-( kalah tender...:hammer: dush..dush...
memandangkan ini adalah posting saya yang ke 4422...huhu..saya dengan rasminya memberitahu...dah dapat no plat baru untuk motor saya...CCE 4422..yeye...dah dapat... :welcome:



beli plat Pahang, org Pahang ke? CCE4422, ok lah tu.. :-D saya nak no 2701 last2 dapat 3852... hehe..


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-05-08 14:37


Assalamualaikum
a'ah..saya memang org Pahang pun..dalam thread Pahang kan ada nama saya...hm...kalau nak nombor..kena tender...even no tu tak cantik..contoh macam yang mas_ayu katakan, nak no 2701 tu kena tempah..otomatikelli dia kena bayar RM200...huhu...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 14:41


semalam saya ada nampak no plat cantik
DAP 1717

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 15:58


:-) Assalamualaikum



    Teringin nak pakai plat NAW 152 atau TAF 152....tapi kereta pun tak ada lagi nak buat macam mana... :-P


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

  


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 17:02


NBA 1985
kombinasi hobi dan tahun lahir

Bookmark and Share

  


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 20:10


kalau ada lah kereta satu masa nanti....

NUR8888

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 16-05-08 20:57


kalau boleh nak no macam ni..

MWR 501

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 21:12


ASY 3101 @ ASH 3101

kalau ada rezeki,dapatlah plat tu agknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 21:45


kalau boleh nak no plat AMR 1...tapi confirm tak dapat lah..orang2 besar dah sapu....hahahqahahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 16-05-08 23:25


Kalau boleh saya taknak pakai nombor plet pun....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

pu3_nicx
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33276
Posting: 14
Dari: Kelantan-KL-Kuantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 13:20


no plat idaman NR 1..tapi mesti mahal sangat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For pu3_nicxProfil   Hantar PM kepada pu3_nicx   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 13:30


no plat di impi
satu 2110 M

ada rahsia tersembunyi

Bookmark and Share

  


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 16:34


no plat impian JJJ 777 :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 17:58


hmm kalau boleh nak tmph mana 1511.kalau tak dapat aslkn no 1511 ok lah juga.hehe.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-05-08 22:26


ambik no inilah senang...CCC 2222...huhuhuhu macam sisisi tutututu lah pulak...hahahaha....

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 25-05-08 22:57


Assalamualaikum .....best juga topik ini...kalau saya ada rezeki nak plat........CCC 888..CCC 848....CCC 84.........hiiii berangan.. :-D 8-) 8-) 8-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 25-05-08 22:59


Pada 08-02-07 12:06 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

no plat idaman saya, hehehe.... AN 15

.. kat kampung ada seorang dr gigi, dia punya plat kereta DR 6161.


Eh..betul ke?....macam xcaya saja...mesti best kan...kena betul dengan profesion... :-D 8-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 25-05-08 23:05


Pada 16-05-08 14:18 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-04-07 21:40 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!


Hmm...susahnya no plat dia ni ye...mungkin dalam 10 tahun lagi...boleh ke ada no 0 di depan tu???
Saya nak CBS 4422..dah ada...
Nak CCC 4422...mungkin hujung tahun ni agaknya...
Best juga jika boleh dapat ni...


Assalamualaikum
saja upkan semula topik ni..huhu.. :-P
hmm..nak dapat no CCC 4422..tak dapat... :-( kalah tender...:hammer: dush..dush...
memandangkan ini adalah posting saya yang ke 4422...huhu..saya dengan rasminya memberitahu...dah dapat no plat baru untuk motor saya...CCE 4422..yeye...dah dapat... :welcome:



Akhirnya.....berjaya juga dapat..syukurlah Alhamdulillah.. :-D 8-) seronoknya...



Bookmark and Share

  


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 07:15


no plat idaman?
RU 131....sebab hampir2 dengan name saya....mak angkat kat kampung panggil saya rubi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 09:48


ouh.. ada topik macam ini ka?

saya nak WSY 5060.. sempena nama saya dan nombor IC kat belakang.. :sopan:

tapi dah dapat kereta terawal lah pulak... so dapat lah WRE.. huhuhu..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 26-05-08 09:55


Assalamualaikum

nombor plat kenderaan idaman saya??
C 1 tapi dah ada orang pakai...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 26-05-08 10:47


minat 8883 tapi masa beli kereta tak tempah pula.. tau2 tengok nombor yang dapat tu 8873.. kira lebih kurang lah tu... ok saja

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 26-05-08 11:40


Nak sangat.. NFZ 6828
ehe.. even bukan org ngeri9, tapi kenangan kat sna pun ok juga,he..
kalau tak dapat yang tu,ambil berkat AFZ 6828 pun jadilaa..hee
tapi plat tu da lepas daa..so,bagaimana tu?..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-08 11:46


huhu..kereta tak ada lagi..tapi tak kira..nak juga no. plat..huhu,,em nak AFF 1881
ada maksud tu..

p/s: berangan saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 12:30


Assalamualaikum
untuk pengetahuan semua...huruf2 berikut tak dapat dipakai dalam sistem pendaftaran no plet..iaitu I, O dan Z...so, sesiapa yang berangan nak pakai huruf2 macam tu dalam no plet mereka...harap dapat lupakan niat yang murni tu..

P/S : hmm..no plet dah ada...nak beli moto pula tak ada duit..siapa nak beli no plet saya ni...due date lagi tak sampai sebulan jeq...ambil lah siapa nak..nanti PM saya...saya tunggu jeq lah ada rezeki nak beli motor.. :-(



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ustazfirdauss
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29635
Posting: 55
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 26-05-08 13:26


nak no plet DAU 5...hehe....rasanya belum ada lagi orang yang rembat....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ustazfirdaussProfil   Hantar PM kepada ustazfirdauss   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 16:08


.. nombor idaman kalbu ABC 123..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 16:13


Pada 25-05-08 23:05 , PerMataHiJau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-05-08 14:18 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-04-07 21:40 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!


Hmm...susahnya no plat dia ni ye...mungkin dalam 10 tahun lagi...boleh ke ada no 0 di depan tu???
Saya nak CBS 4422..dah ada...
Nak CCC 4422...mungkin hujung tahun ni agaknya...
Best juga jika boleh dapat ni...


Assalamualaikum
saja upkan semula topik ni..huhu.. :-P
hmm..nak dapat no CCC 4422..tak dapat... :-( kalah tender...:hammer: dush..dush...
memandangkan ini adalah posting saya yang ke 4422...huhu..saya dengan rasminya memberitahu...dah dapat no plat baru untuk motor saya...CCE 4422..yeye...dah dapat... :welcome:



Akhirnya.....berjaya juga dapat..syukurlah Alhamdulillah.. :-D 8-) seronoknya...



nak tanya berapa harge no plat tu..mesi mahal kan...huhuhu



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 17:04


Assalamualaikum
tak adalah...murah jeq...siapa nak...RM 300 saja... :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 26-05-08 17:05


bismillahhirrahmanirrahim

erm, nombor plat RNR 1 boleh tak.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 26-05-08 17:58


mengidam no ini
cs 222
kod course saya....
tapi kalau xmhl boleh lah beli....

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Nombor plat kenderaan idaman anda?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.249866 saat. Lajunya....