Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 80
Ahli: 0
Jumlah: 80




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 19 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: siapa yang suka buka INTERNET kat sini???


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» siapa yang suka buka INTERNET kat sini???

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa yang suka buka INTERNET kat sini???

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 20:05


internat sekarang ini banyak-banyak membantu kita mencari bahan2 kajian terutama sekali semasa kita dalam pengajian dan Internat juga beloh meningkatkan kepada jenayah...
Apakah komen anda???


-----------------
** A BeAutiFuL LiFe Does NoT Just HapPen..It iS BuiLt DaiLy, iN PraYer, HumiLity, SacRiFice aNd LoVe**


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 20:15


erm....
setiap benda pasti ada kekurangan...
jadi,sebagai manusia yang dikurniakan akal..
pilihlah yang terbaik

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 23:16


Semua benda ada kelebihan dan kekurangan...Terpulang kepada kita macam mana nak gunakannya...Macam tenaga nuklear juga...Kalau kita guna untuk tujuan yang jahat memang lah kesannya sangat teruk...Tapi kalau kita guna untuk menjana tenaga elektrik ia memberi manfaat kepada umat manusia...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 00:49


assalamualaikum..

semua benda kat dunia ni pasti ada pro dan con. yang penting kita sebagai pengguna bijak dalam menggunakan segala kemudahan yang disediakan. teknologi tak salah..yang salahnya ialah cara kita menggunakan teknologi yang salah pada tempatnya.


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-02-07 07:23


saya suka surf internet...banyak info(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 04-02-07 08:07


Pada 03-02-07 20:05 , NurHidayah86 posting:

!!! QUOTE !!!

internat sekarang ini banyak-banyak membantu kita mencari bahan2 kajian terutama sekali semasa kita dalam pengajian dan Internat juga beloh meningkatkan kepada jenayah...
Apakah komen anda???


Betul. Ana setuju.
Internet hari jauh lebih maju berbanding dengan waktu ana mula kenal internet.
Tanya sahaja encik google, dia punya jawapan untuk banyak perkara.
Jenayah?
Tidak terkecuali. Antara jenayah yang banyak kita buat (sedar atau tidak) ialah cetak rompak.
Mungkin saudari NurHidayah86 boleh tanya soalan: "Siapa pernah download movie/songs/games/programmes cetak rompak?"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 04-02-07 10:40


ana minat surf internet..
boleh add knowledge sambil2 hilangkan bosan..hehe..
jenayah? hm..bergantung pada individu untuk menggunakan internet..
jika dia gunakan pada kebaikan perkara ni takkan wujud..
so..pikir2kan lah..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 00:50


salam...

ana setuju..
memang internet banyak membantu, tetapi kadangkala ianya juga boleh membantut...

terpulang kepada pengguna untuk membentuknya..
internet pun seperti bayi.. elok penggunaannya, baiklah coraknya..
yang menjadikan isnya membantu, manusia..
dan yang menjadikan ianya masalah, manusia juga..
jadi kita yag sedar ni, berusahalah untuk mencorakkan kepada yang baik..
insyaAllah..

walau bagaimana advance sekalipun teknologi yang ada,
tapi kalau tak dimanfaatkan tak berguna juga... :-);-):-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 01:20


salam....
best juga lah surf internet ni.
banyakk information yang berguna, disamping buku2 yang ada dikedai sekarang.
tapi, kadang-kadang tak best...

best = bila ada assingment yang memerlukan info dari internet ataupun ilmu2 yang tiba-tiba nak dicari. :-)
tak best = bila saja-saja nak surf. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 01:43


any other komen????

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 05:55


ana rajin surfing ni bila dah dapat wireless kat bilik sendiri...alhamdulillah cukup mudah mencari bahan..selain ana rajin lawat portal ni..banyak ilmu ana dapat as a teenager...

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

syaiKisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 20659
Posting: 35
Dari: bumi waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 10:56


em..saya sokong bangat kata-kata mohamad tu.bagi saya,saya betul-betul manfaatkan intrnet tu kalau ada assingment2 yang penting saja.bukan apa,bila saja-saja nak bukak,macam-macam nak tengok,friendsterlah,nak chek email lah..nak buka blog kawan-kawan lah.macam-macam!kalau saya sendiri,paling sekejap bukak intrnet 3 jam!ish..ish..bila da tengok jam,baru rasa menyesal sebab banyak bazirkan masa depan komp.tulah,kat memang kena pandai2 fikir sebelum buat sstu tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaiKisasProfil   Hantar PM kepada syaiKisas   Quote dan BalasQuote

syaiKisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 20659
Posting: 35
Dari: bumi waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 10:57


em..saya sokong bangat kata-kata mohamad tu.bagi saya,saya betul-betul manfaatkan intrnet tu kalau ada assingment2 yang penting saja.bukan apa,bila saja-saja nak bukak,macam-macam nak tengok,friendsterlah,nak chek email lah..nak buka blog kawan-kawan lah.macam-macam!kalau saya sendiri,paling sekejap bukak intrnet 3 jam!ish..ish..bila da tengok jam,baru rasa menyesal sebab banyak bazirkan masa depan komp.tulah,kat memang kena pandai2 fikir sebelum buat sstu tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaiKisasProfil   Hantar PM kepada syaiKisas   Quote dan BalasQuote

syaiKisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 20659
Posting: 35
Dari: bumi waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 10:57


em..saya sokong bangat kata-kata mohamad tu.bagi saya,saya betul-betul manfaatkan intrnet tu kalau ada assingment2 yang penting saja.bukan apa,bila saja-saja nak bukak,macam-macam nak tengok,friendsterlah,nak chek email lah..nak buka blog kawan-kawan lah.macam-macam!kalau saya sendiri,paling sekejap bukak intrnet 3 jam!ish..ish..bila da tengok jam,baru rasa menyesal sebab banyak bazirkan masa depan komp.tulah,kat memang kena pandai2 fikir sebelum buat sstu tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaiKisasProfil   Hantar PM kepada syaiKisas   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 11:42


bergantung kepade pengguna itu sendiri..
kalau bijak menggunakannya, dapatla banyak manfaat..
harap pengguna tak salah guna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-07 13:16


betulll...ana..research...baca emel...buka ukhwah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 13:58


:roll: :lol: Biasa nya masuk internet nak buka e-mail, masuk ukhwah & PERAKAN & cari information bila nak buat assignment.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-02-07 14:09


salam
hidup saya dengan internet dan dah jadi satu keperluan

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 00:10


any other nak kongsi bersama???

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 00:18


anis selalu buka... bukak ukhwah dengan satu forum untuk wanita....
memang keperluan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126647 saat. Lajunya....