Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa dari Sabah?


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa dari Sabah?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa dari Sabah?

jiwamuslim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25616
Posting: 33
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 11:09


Salam ukhwafillah...sapa dari sabah..mari2...borak sini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For jiwamuslimProfil   Hantar PM kepada jiwamuslim   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 11:11


hehehe....ana dari tawau...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 11:22


Pada 29-01-07 11:11 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

hehehe....ana dari tawau...


:lol: 8-) :-D


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 11:25


Pada 29-01-07 11:22 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-07 11:11 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

hehehe....ana dari tawau...






hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 13:50


sya dari semporna tapi duduk di miri sekarang..kerja..apa pun selamat berkenalan semua

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 13:57


Pada 29-01-07 13:50 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

sya dari semporna tapi duduk di miri sekarang..kerja..apa pun selamat berkenalan semua


bah..dimana pun kita berada sekarang, tapi "tembuni" kita disabah bah kan... :lol: :-D :-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 14:54


Mari2...kk...naik2 nanti ketinggalan bas...huhu
sya org kk ba...tembuni sya di papar...hehe
dapat kerja kat sini KK..di gov terus sya join Portal Ukhwah ni...memang Best...dapat kongsi pandangan dan pendapat dengan kalian kat sini... :-)


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

  


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 15:14


tembuni saya di semporna lah juga....hehe...semporna chaiyoo...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-01-07 17:16


sabah juga..hehhe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-07 17:31


:-D Sia bukan dari sabah...tapi sudah biasa cakap sabah sebab ada kawan sia yang datang dari sabah.....kadang ada orang yang bertukar sama da sia ini betul-betul orang sabah....huhuuuuuuuu


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

soutun_syuhada
Warga Rasmi
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27956
Posting: 4
Dari: sandakan

Sabah  


posticon Posting pada: 30-01-07 18:30


Assalamualaikum.... sabah mari.....eh
ana dari sandakan sabah salam ukhwah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For soutun_syuhadaProfil   Hantar PM kepada soutun_syuhada   Quote dan BalasQuote

IrisS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2004
Ahli No: 7866
Posting: 57
Dari: PuLaU MuTiaRa

PulauPinang  


posticon Posting pada: 30-01-07 20:43


assalamualaikum..

sa bukan org sbh tapi belajar di sbh 3 tahun sudah.. ramai ba kawan-kawan dsana. mahu jugak kesana lagi nanti..

Bookmark and Share

  


  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-01-07 21:10


Heheeee.. saja nak lalu di sini.....Tumpang lalu yaa...:-D:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

jiwamuslim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25616
Posting: 33
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 18:23


wah...banyak sahabat ukhwah dari sabah...bagitaulah sedikit ditail tentang ltr blkang tempat...mana tau kita semua dapat berjumpa...saya dari ums..bersal dari semporna juga..siapa tu dari semporna?..kita jumpa di sana..yahoo...saya belanja makan putu...eheheh...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jiwamuslimProfil   Hantar PM kepada jiwamuslim   Quote dan BalasQuote

jiwamuslim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25616
Posting: 33
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 18:25


eh!saya tak taulah tukar bendera ientiti saya dalam ukhwah ni..entah negeri mana ni...saya mahu bendera sabah!tolong....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jiwamuslimProfil   Hantar PM kepada jiwamuslim   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 31-01-07 19:31


ana lahir dan dok kat sabah 4 tahun saja..lepas itu pindah selangor..now kat perak..ehehe..ana sabah kat semporna :-D :-D


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

  


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 11:20


Pada 30-01-07 21:10 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Heheeee.. saja nak lalu di sini.....Tumpang lalu yaa...:-D:-D


tumpanglah... :lol: :lol: :-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 11:38


Salam ukhwafillah juga...
ana dari sandakan...hee..

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 10:13


Assalamua'laikum,
ana pun Semporna juga..ddk Pulau bum-Bum
friendster... [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

jiwamuslim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25616
Posting: 33
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 10:15


fathiah..di aman kamu tggal di semporna..kenapa pindah p semenanjung?..kamu asal sana memang ya..kamu mesti anak cikgukan......

Bookmark and Share

  


  Member Information For jiwamuslimProfil   Hantar PM kepada jiwamuslim   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 10:25


ui na kenapa banyak dari shampulna ini...
dari tawau nda ada ka...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 10:36


Pada 05-02-07 10:25 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

ui na Kenapa banyak dari shampulna ini...
dari tawau nda ada ka...


uina..syabal kau..ada tu nanti.. :lol: :lol:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 13:10


aku sampulna pun bah....he ka sap sampulna...mag kila2 na kitam bah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 21:26


aho'.....bang a nia' masa, magbak kitam kamemon, mangan putu maka daing tinapa ma bukutan seafest he''''....

Bookmark and Share

  


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

jiwamuslim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25616
Posting: 33
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 14:19


na kaam orang sampolna lu..amuankam no. telefonba...sannang kitam magbaak..bang ni pulau mabul...ikut kamu sama aku..percuma tambang, makan ikan panggang fresh..eheh...aku ada bapa angkat di sana..selepas program bakti siswa..ehehh

Bookmark and Share

  


  Member Information For jiwamuslimProfil   Hantar PM kepada jiwamuslim   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 14:55


adakah yang "pada idi" sini?

Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-02-07 18:06


Assalamualaikum

apa kabar rakyat sabah..sihat juga bah kan
sia asal dari ranau sabah...jemput lah melancong ke sabah bagusbah hehe
salam ukhwah untuk sahabat dari sabah

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 04-03-07 10:04


Pada 31-01-07 18:25 , jiwamuslim posting:

!!! QUOTE !!!

eh!saya tak taulah tukar bendera ientiti saya dalam ukhwah ni..entah negeri mana ni...saya mahu bendera sabah!tolong....


tukar saja bah bendera tu bukannya susah...kamu bukan dari sabah ka :-D
sabah negeri di bawah bayu :-) :-)
[ Telah diedit oleh: sahihnor pada 04-03-07 10:05 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 11:09


aluu...nah bangsa lu ahh....hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 18:25


salam..aga kareba anda ambok??aga pergi gauk??

bah aku tawau bumi bertuah..syampolna kira sama tawau lah juak tu..kira bahagian tawau juak..

tawau mari..sekarang belajar di bangi..

tembuni masi juak di sabah..

tggal d KK 2 tahun,lepas itu di labuan 1 tahun.

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 19:10


ok lah bah tu...satu daerah juga...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 22:52


Ana pun dari negeri dibawah bayu dan sekarang dok united kingdom....mengembara dan menafsir mencari erti sebuah kehidupan di perantauan....salam ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 22:54


abang ipar saya orang sabah..dari tawau
tapi dah lama tinggal kat penang..
dah pandai dia cakap utara...

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 18:38


Hehee tu saja kah orang sabah...atau ada lagi yang segan dan malu...tak nak perkenalkan diri....

Bookmark and Share

  


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 06:11


ramai jugak org sabah kat sini.
saya tak faham sangat bahasa sabah bah.hihi.
tapi kalau dengar org cakap tu fahamlah sikit.
bestnya yang duduk bahagian semporna.
boleh pergi pulau sipadan, mabul & kapalai selalu.hihi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

cgu_NAM
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38890
Posting: 16
Dari: tawau

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 06:36


Ahamdulillah saya sekarang baru saja Tawau, sabah...tapi bukan org Sabah ore Klate..huhu...masih tunggang langgang cakap loghat Sabah sebelah Tawau...pelajar-pelajar ketawakan saya bila saya cakap semenanjung maka terpaksalah belajar dan praktik walaupun susah juga bila loghat klate di ubah kepada Sabah....huhu..anyway Alhamdulillah best juga tinggal di Tawau sesuai dengan jiwa saya ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cgu_NAMProfil   Hantar PM kepada cgu_NAM   Pergi ke cgu_NAM's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 16:43


Pada 09-03-10 06:36 , cgu_NAM posting:

!!! QUOTE !!!

Ahamdulillah saya sekarang baru saja Tawau, sabah...tapi bukan org Sabah ore Klate..huhu...masih tunggang langgang cakap loghat Sabah sebelah Tawau...pelajar-pelajar ketawakan saya bila saya cakap semenanjung maka terpaksalah belajar dan praktik walaupun susah juga bila loghat klate di ubah kepada Sabah....huhu..anyway Alhamdulillah best juga tinggal di Tawau sesuai dengan jiwa saya ...



Tawau ni memang best..bah.. :welcome:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 17:01


Pada 09-03-10 06:36 , cgu_NAM posting:

!!! QUOTE !!!

Ahamdulillah saya sekarang baru saja Tawau, sabah...tapi bukan org Sabah ore Klate..huhu...masih tunggang langgang cakap loghat Sabah sebelah Tawau...pelajar-pelajar ketawakan saya bila saya cakap semenanjung maka terpaksalah belajar dan praktik walaupun susah juga bila loghat klate di ubah kepada Sabah....huhu..anyway Alhamdulillah best juga tinggal di Tawau sesuai dengan jiwa saya ...
nanti dtg2 lah pigi Semporna tu...dakat saja tu..1 jam jak dr tawau.....hehee...loghat sabah ni bah

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 18:34


Pada 14-02-07 14:55 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

adakah yang "pada idi" sini?



Salam..sini ada padaidi...lahir sandakan,besar d kk..sekarang kerja d kl

Salam kenal sama konco2 Sabah :-D


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

  


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 20:50


padai idi

dari sabah juga aku ni
kerja di sabah juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 22:12


daerah pantai timur seperti tawau,semporna,lhad datu dan sandakan bagi saya daerah yang subur bagi perkembangan islam. semoga kita semua diberi kekeuatan untuk memajukan islam di daerah tersebut.

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-10 22:23


Pada 09-03-10 22:12 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

daerah pantai timur seperti tawau,semporna,lhad datu dan sandakan bagi saya daerah yang subur bagi perkembangan islam. semoga kita semua diberi kekeuatan untuk memajukan islam di daerah tersebut.


Bukan saja di pantai timur jak Po'..mana-mana kawasan jugak perlu disuburkan Islam :-D


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

  


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 03:45


Pada 09-03-10 22:12 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

daerah pantai timur seperti tawau,semporna,lhad datu dan sandakan bagi saya daerah yang subur bagi perkembangan islam. semoga kita semua diberi kekeuatan untuk memajukan islam di daerah tersebut.
saya tengok kawasan ranau pun ada potential yang besar.
yang menjual sayur di kawasan tu mostly adalah perempuan muslim.
senang nak cari makanan halal.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 03:48


Pada 09-03-10 17:01 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 06:36 , cgu_NAM posting:

!!! QUOTE !!!

Ahamdulillah saya sekarang baru saja Tawau, sabah...tapi bukan org Sabah ore Klate..huhu...masih tunggang langgang cakap loghat Sabah sebelah Tawau...pelajar-pelajar ketawakan saya bila saya cakap semenanjung maka terpaksalah belajar dan praktik walaupun susah juga bila loghat klate di ubah kepada Sabah....huhu..anyway Alhamdulillah best juga tinggal di Tawau sesuai dengan jiwa saya ...
nanti dtg2 lah pigi Semporna tu...dakat saja tu..1 jam jak dr tawau.....hehee...loghat sabah ni bah
nak tanya sikit.
dekat semporna (mainland) tu memang ada banyak kemudahan speed boat ke pulau2 tu ke?
saya tengah cari budget yang paling murah untuk kesana.
budget untuk backpackers pun kira ok.
any idea yang dr sabah?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 05:23


bagus kau punya soalan. Aku duduk di satu pulau terbesar di sana (besarkah?hehe.).. pulau bum-bum. nak pergi mana? pulau sipadan, pulau mabul, pulau bohey dulang,? aku sendiri tak pernah lagi pergi pulau sipadan, mabul pernahlah. tu pun naik bot untuk mencari siput di sana.

info lanjut boleh rujuk di sini...
KLIK DIVE MALAYSIA

DUDUK HOTEL PESISIR SEMPORNA

SIPADAN PUNYA PRICE

setakat ni saja dulu info,,ada tambahan saya akan maklumkn..

kalau nak pergi Pulau Bum-Bum , dekat saja...depan pekan semporna da nampak pulau tu. naik bot penambang ke Jeti pulau dalam tempoh 5-10 minit (bergantung kepada laut ok ke tak, bergelora ke tak..,tak ada gelora sangat pun, sekadar ombak2 kecil yang mencriakn pgrakan bot..hehe..tak ada lagi kes karam..pemandu bot semua pakar2). tambang RM 1..hehe..kalau nak laju lagi, 3 minit sampailah tapi kena sewa bot dalam lingkungan RM10 atau RM15 ...lepas itu nak round satu pulau tu, maybe dalam RM20 bgntung kepada driver atau lokasi yang anda nak pergi..jauh atau dekat, nak stay lama ke..jalan-jalan..mndi2..blhlah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 07:49


wah sya_ryn,
bagus bah kau punya cadangan.
dragon inn tu ok.
harga pun murah.
rasanya untuk bermlm tu tak ada masalah dah.

tapi untuk snorkeling tu agak mahal bah.
sebab aku bawa student. 28org semuanya.
they ask for the cheapest rate.

dalam 1 hari, sempat tak untuk island hoping (sipadan, mabul, kapalai) & snorkeling.

sya_ryn, best kau ye, boleh pergi pulau tu tiap-tiap hari.hihi.
sabah ni memang bahasakn diri 'kau' 'aku' kan. lepas itu pekat sikit sebutannya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 07:51


kalau ada masa, bolehlah aku singgah di kg kau.hihi.
pulau bum-bum ya?
ada nak kirim apa-apa untuk org kg.hihi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 18:44


Pada 10-03-10 07:51 , myway posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ada masa, bolehlah aku singgah di kg kau.hihi.
pulau bum-bum ya?
ada nak kirim apa-apa untuk org kg.hihi.
boleh bah kalau kau. baru jak aku balik kampung bulan 2 lepas..cuti sem ni tak boleh balik ada komitmen tugasan....

beli jak apa-apa dan bawa ke perak ni...hehe..

nak round semua pulau tu boleh dalam sehari malam dan siangla, tapi just round jak lah, bukan behenti2......hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-10 00:30


Pada 09-03-10 22:23 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 22:12 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

daerah pantai timur seperti tawau,semporna,lhad datu dan sandakan bagi saya daerah yang subur bagi perkembangan islam. semoga kita semua diberi kekeuatan untuk memajukan islam di daerah tersebut.


Bukan saja di pantai timur jak Po'..mana-mana kawasan jugak perlu disuburkan Islam :-D



ya,, anda benar..azam tuan2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-10 19:32


Assalamualaikum ...itu dia keluar uda semua orang-orang sabah...d situ lah kat be ngam...aq dr sndkn....tapi sekarang menuntut ilmu jauh d utara...nah..timur ke utara...


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

  


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-10 19:43


Pada 13-03-10 00:30 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 22:23 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-10 22:12 , acok_86 posting:

!!! QUOTE !!!

daerah pantai timur seperti tawau,semporna,lhad datu dan sandakan bagi saya daerah yang subur bagi perkembangan islam. semoga kita semua diberi kekeuatan untuk memajukan islam di daerah tersebut.


Bukan saja di pantai timur jak Po'..mana-mana kawasan jugak perlu disuburkan Islam :-D



ya,, anda benar..azam tuan2..


ya jom sama-sama berazam :-D


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

  


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-10 19:44


Pada 13-03-10 19:32 , mutmainah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum ...itu dia keluar uda semua orang-orang sabah...d situ lah kat be ngam...aq dr sndkn....tapi sekarang menuntut ilmu jauh d utara...nah..timur ke utara...



belum keluar lagi semua kali..masih ada yang betapuk :-D


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

  


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-10 15:51


Assalamu'alaikum...
Tumpang melimpas kejap kat forum sabah ni...
Saya kelahiran Labuan... kawasan Sabah lah jua kan...
*tapi, masih sabah lagi ke?*

Alang-alang terlanjur di sini, saya nak tumpang tanya sikit... Di Sabah, ada Pusat Latihan Dakwah kan di Keningau... ada sesiapa yang tahu macammana pengajian di sana? Contoh, diploma apa ada di sana... kalau ada sesiapa yang tahu, tolong berikan saya sedikit sebanyak maklumat...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

  


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-10 21:48


Pada 14-03-10 15:51 , nathirah-sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamu'alaikum...
Tumpang melimpas kejap kat forum sabah ni...
Saya kelahiran Labuan... kawasan Sabah lah jua kan...
*tapi, masih sabah lagi ke?*

Alang-alang terlanjur di sini, saya nak tumpang tanya sikit... Di Sabah, ada Pusat Latihan Dakwah kan di Keningau... ada sesiapa yang tahu macammana pengajian di sana? Contoh, diploma apa ada di sana... kalau ada sesiapa yang tahu, tolong berikan saya sedikit sebanyak maklumat...



Wa'alaikumussalam warahmatullah


Try check website ni..

http://www.pldkeningau.webs.com/

Kalau ndak dapat info yang diperlukan dari website, saya cadangkan natirah call jak PLD Keningau..

ndakpun kalau kawan-kawan lain ada maklumat lagi banyak, bolehlah tolong-tolong cik natirah kita ni.


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

  


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-03-10 10:56


Pada 14-03-10 21:48 , hasanrijal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-03-10 15:51 , nathirah-sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamu'alaikum...
Tumpang melimpas kejap kat forum sabah ni...
Saya kelahiran Labuan... kawasan Sabah lah jua kan...
*tapi, masih sabah lagi ke?*

Alang-alang terlanjur di sini, saya nak tumpang tanya sikit... Di Sabah, ada Pusat Latihan Dakwah kan di Keningau... ada sesiapa yang tahu macammana pengajian di sana? Contoh, diploma apa ada di sana... kalau ada sesiapa yang tahu, tolong berikan saya sedikit sebanyak maklumat...



Wa'alaikumussalam warahmatullah


Try check website ni..

http://www.pldkeningau.webs.com/

Kalau ndak dapat info yang diperlukan dari website, saya cadangkan natirah call jak PLD Keningau..

ndakpun kalau kawan-kawan lain ada maklumat lagi banyak, bolehlah tolong-tolong cik natirah kita ni.



syukran jazilan atas info-nya... tapi saya memang dah masuk ke web ni... cuma, saya masih belum dapat info diploma yang ditawarkan...

sekali lagi syukran jazilan...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

  


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 13:23


perjalanan ke semporna sungguh membosankan...nak kesana..tapi malas dengan perjlanannya..terasa macam jauh...sagt..sepanjang perjalanan kelapa sawit jak yang di tinguk...time raya..mlas mahu pigi sana..


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 16:28


salam alaiykh...
sahabat-sahabat dari sabah.. ana pun dari sabah juga sandakan...(^_^)
salam ukhwah buat antum sekalian...


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

ismailware
Warga Rasmi
Menyertai: 30.10.2009
Ahli No: 37948
Posting: 8
Dari: twu-jb

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 16:46


Assalamualaikum...
salam ukhwah sahabat-sahabat yang berasal dr sabah...
ana juga berasal dari sabah, daerah tawau...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismailwareProfil   Hantar PM kepada ismailware   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 16:52


Waalaikumsalam


Bersama kita memartabatkan lagi agama Islam tidak kira di mana juga anda berada :)

:bunga:


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 16:55


Pada 17-03-10 16:44 , miftahul_jannah posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaiykh...
sahabat-sahabat dari sabah.. ana pun dari sabah juga sandakan...(^_^)
salam ukhwah buat antum sekalian...



Waalaikumsalam

Study lagi kah saudari jannah? :)


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 17:01


insyaALLAH...ana masih study di tanah semenanjung... meneguk ilmu di perantauan..(^_^)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 19:04


Pada 17-03-10 13:23 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

perjalanan ke semporna sungguh membosankan...nak kesana..tapi malas dengan perjlanannya..terasa macam jauh...sagt..sepanjang perjalanan kelapa sawit jak yang di tinguk...time raya..mlas mahu pigi sana..

iyakah? betul membosankan ke?
alamak..kami akan memulakan perjalanan nanti.
risau pulak.
paling tak sabar nak jalan-jalan kat pulau.
nak tengok air lautnya yang macam crystal tu.
:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 19:11


Pada 11-03-10 18:44 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

boleh bah kalau kau. baru jak aku balik kampung bulan 2 lepas..cuti sem ni tak boleh balik ada komitmen tugasan....

beli jak apa-apa dan bawa ke perak ni...hehe..

nak round semua pulau tu boleh dalam sehari malam dan siangla, tapi just round jak lah, bukan behenti2......hehe...
jauh bah kau di perak tu.hihi.
baru belajar2 nak cakap sabah.
fail.
teruk bunyinya.
ngeri org sabah mendengarnya.hihi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 21:06


Pada 17-03-10 19:04 , myway posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-03-10 13:23 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

perjalanan ke semporna sungguh membosankan...nak kesana..tapi malas dengan perjlanannya..terasa macam jauh...sagt..sepanjang perjalanan kelapa sawit jak yang di tinguk...time raya..mlas mahu pigi sana..

iyakah? betul membosankan ke?
alamak..kami akan memulakan perjalanan nanti.
risau pulak.
paling tak sabar nak jalan-jalan kat pulau.
nak tengok air lautnya yang macam crystal tu.
:)


ya mungkin bosan sikit tapi bila sudah sampai semporna..InsyaAllah, hilangla bosan tu :-D


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

  


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-10 04:07


Pada 17-03-10 13:23 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

perjalanan ke semporna sungguh membosankan...nak kesana..tapi malas dengan perjlanannya..terasa macam jauh...sagt..sepanjang perjalanan kelapa sawit jak yang di tinguk...time raya..mlas mahu pigi sana..



perjalanan ke tawau pun sungguh membosankan, 2 kali 5...hehe..pergi dan balik..takkan ikut laut balik pergi tawau, mahu turun sebatik kah....hehe...nasiblah jarang sudah pergi tawau, ikut jalan tawau saja tapi pusing masuk airport...hehe..itu pun mmbosankn juga...kelapa sawit jak nampak..dtg2 tawau, wuina macam sesat..bangunannya tidak tersusun...hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

keNanga_77
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2009
Ahli No: 37183
Posting: 7
Dari: kunak..tawau..kota samarahan..lahad datu..kunak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-10 23:07


saya lahir d tawau,membesar d kunak,lepas itu pindah tawau...after my 1st dgree kerja d lahad datu, then now tukar kerja di kunak pulak...hehehe...yang pasti tembuni ku di Tawau..


-----------------
Ya Allah Letakkan Dunia Di Tanganku, Bukan Di Hatiku..


Bookmark and Share

  


  Member Information For keNanga_77Profil   Hantar PM kepada keNanga_77   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.150569 saat. Lajunya....