Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 3 hari yang lalu
muslimin23: 5 hari yang lalu
z_tornado: 5 hari yang lalu
sarashanee: 12 hari yang lalu
CikIzzah1992: 14 hari yang lalu
Qiamulail: 29 hari yang lalu


Karya Agung
Topik: Buku Agama Yang Anda Baca


Carian Forum

Moderator: Administrator, Maricella
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Karya Agung
    »» Buku Agama Yang Anda Baca

Please Mendaftar To Post


Oleh Buku Agama Yang Anda Baca

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:54


assalamualaikum untuk semua...

sesiapa yang pernah baca buku agama tidak kira yang haraki, isu semasa, fiqah ke, tauhid ke..kalau boleh bagitahu nama buku dan ulas sikit sinopsis ,penulis dan latar belakang buku itu...

semoga kita sama-sama dapat menfaat dalam perbincangan ini ...insyaALLAH...


-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 12:58


ana sekarang dalam proses membaca buku yang ditulis oleh Prof Dr Yusoff Qardawi ..
buku Fiqh Alawiyat..
mungkin siapa yang da habis baca buku ni boleh terangkan sikit macam mana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

welma
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28328
Posting: 24
Dari: Kulim, Kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 13:11


Ya.. Fiqh Alawiyat.. Walaupun saya tidak pernah baca lagi buku itu, tapi saya berpendapat buku itu mesti bagus. Sebab ia digunakan dalam usrah kawan saya.

OK, nanti saya share buku dalam kategori dakwah dan haraki. Ada banyak di rumah. Kena balik rumah dulu, dan fikir nak tulis apa, insyaAllah minggu hadapan baru share.

Bookmark and Share

    


  Member Information For welmaProfil   Hantar PM kepada welma   Pergi ke welma's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 13:02


salam~
fiqh aulawiyat..memang buku ni terkenal dalam usrah..sem depan pun saya kena handle usrah..pening juga nak guna buku apa..sekarang tengah nak faham bku tariqatul dakwah..fiwh aulawiyat pinjam dengan member..tak baca lagi..sahabat2 ada cadangan takpsl buku2 ni yang boleh guna untuk usrah..
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 15:38


..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 17:19


Ana ikut usrah dan ana follow modul dari Kitab tauhid yang diperakui oleh fakta sains oleh Abdul Majid Aziz Az-Zindani..

Dan ana jugak suka sangat buku lah Tahzan..rasanya ramai yang tahu buku ni..Dr. Aidh..best sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 20:24


saya dah baca buku motivasi menjadi wanita paling bahagia dan lah tahzan...kedua-duanya penulisnya syeikh aidh al-qarni
kedua-duanya best walaupun baca tak habis lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-07 22:07


boleh ke kita belajar hanya berdasarkan buku?sebab saya tak tahu mana-mana kat sini yang adakan usrah..teringin nak p.tapi tak tahu kemana harus dtuju

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 22:10


tak boleh juga belajar berdasarkan buku...
kadang-kadang tak faham dan takut faham maksud lain....
jadi perlu berguru juga untuk penjelasan sesuatu perkara yang kita tak faham...
saya sendiri kadang-kadang kalau baca buku tak faham....jadi kena rujuk yang lebih arif...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-03-07 22:31


Pada 19-03-07 20:24 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

saya dah baca buku motivasi menjadi wanita paling bahagia dan lah tahzan...kedua-duanya penulisnya syeikh aidh al-qarni
kedua-duanya best walaupun baca tak habis lagi....


Kebetulan saya pun tengah membelek-belek buku lah Tahzan. Sedikit sebanyak pasal buku ini dalam bab-bab permulaannya ialah banyak berkisar kepada supaya kita membuang rasa resah dan merintih pada perkara lepas dan tidak memikirkan hari esok yang belum pasti.

Saya ada sedikit komen jugak mengenai buku ini. Sebab bagaikan ia ingin memujuk pembaca supaya jangan bersedih, sehingga aspek penekanan seperti perancangan dan strategi untuk masa depan kurang ditekankan.

Walau bagaimanapun, ianya dituliskan dalam bentuk yang lebih santai dan ringan. Mudah difahami..

Bersama-samalah membacanya..Tebal tuu....


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...
[ Telah diedit oleh: izzul_islam pada 19-03-07 22:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 23:26


alhamdulillah... tak sangka ramai yang baca lah TAhzan.. saya pun tengah baca buku tu.. memang best.. Ayah saya bagi buku ni sebelum saya ke Australia...

mengajar kita berfikir secara sederhana dan menerima ketentuan ilahi, dan jangan sentiasa bersedih... dan banyak lagilah...

kalau buku tu best, setebal mana pun saya sanggup baca....

Salamzz... dan bacalah lah Tahzan.. kerna ia sememangnya berbaloi untuk dibaca...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 00:41


saya tengah baca buku sayid abu a'lah maududi...,terjemahan (let us be muslims)...bagus benar buku ni...harap yang tak baca lagi,cari buku ni tau..ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 01:30


lah tahzan memang popular...dah banyak version..memang ada yang tebal..ada jugak ana pernah jumpak nipis sikit..dah banyak edisi dan macam-macam bentuk,kulit dan jenis bukunya...Tak apalah..yang penting isinya kan...

kalau ada buku dijadikan silibus dalam usrah jadi kita kan lebih mmpelajari isinya sebab ada perbincangan dengan lebih mendalam...terpulangla pada usrah tu nak guna buku apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 21:47


Waalaikumsalam.
Buku yang terbaru dihabiskan- Ancaman Bahaya Sekularisme oleh Ustaz Zulkifli Ismail. Mengupas tentang apa definisi sukularisme, ancaman dan bahayanya serta peranan kita dalam mengatasinya. Selain itu buku Siri Serangan Pemikiran: Islam Liberal & Pluralisme Agama oleh Riduan Mohd Nor & Ahmad Adnan Fadhil. Buku ini menyentuh tentang liberalisme dan pluralisme dalam agama serta situasi-situasi semasa dalam dunia Islam. Buku Sanggahan Salah Tafsiran Islam oleh Dr. Yusuf Al Qardhawi juga amat menarik. Ia mengupas mengenai kaedah untuk memahami serta menghayati ajaran Islam yang sebenar, bagi menangki salah tanggapan terhadap kemuliaan ajaran Islam.


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"
[ Telah diedit oleh: SHAMR pada 23-03-07 11:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 22:08


salam..
sahabat2 lain ada tak buku2 yang lain yang macam sesuai,padat tapi cara penyampaiany mudah nak faham?
untuk pelajar ipt?
sebab buku2 yang ana baca bagi ana agak berat sebab susah nak faham..nak hadam..nak hayati..
ada tips tak?ana baru selesai baca buku jalan dakwah antara keaslian dan penyelewengan..karya mustafa masyur..
dan sekarang dalam proses nak baca tulisan fathi yakan yang bertajuk mengapa saya menganut islam..kadang-kadang lambat habis baca buku ni sebab nak faham,hayati dan sematkan dalam diri...
wassalam

[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 01-05-07 22:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 00:06


currently reading e-book of harun yahya, keruntuhan teori evolusi dalam 20 soalan, (dah publish lama dah baru nak baca)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 00:13


assalamualaikum wbt

buku-buku pilihan ialah

riadussolihin- hadith2 yang dikumpulkan oleh alImam an-nawawi.boleh donload kat link dibwh
http://www.4shared.com/file/14256691/6b142032/riad_saleh.html

sifat solat nabi- buku pergi menerangkan cara2 nabi saw bersolat melalui hadith2 baginda saw disusun oleh sheikh nasiruddin al-albani
http://www.4shared.com/file/6151661/d6e8da0f/Prophets_Prayer_Described.html

sifat wudhu rasulullah saw- ada yang susunan sheikh jibrin, ada yang ulama lain.
http://www.4shared.com/file/6151681/486bf781/sifat_wudoo_nabi.html

lepas tu buku lain pula ialah
Menjawab 20 Hujah Golongan anti hadith
Kaedah Memahami Hadith-Hadith Yang Bercanggah
Kaedah Memahami Hadith-Hadith Musykil
Mari Berkenalan Dengan al-Quran
Wahai Ibu, Wahai Ayah

dan banyak lagi buku karangan saudara hafiz firdaus abdullah
boleh di download di http://norazlin.net


syarah aqidah tohawiah- di syarah oleh Ibn Izz al-Hanafi
Fathul Majid syarah kitab at-tauhid- syarah oleh sheikh ali asy-sheikh ke atas kitab at-tauhid karangan muhamad bin abdul wahab
kitab at-tauhid- kitab ringkas tentang tauhid oleh muhd ibn abdul wahab
ushul tsalasah- penjelasan ringkas akidah oleh muhd ibn abdul wahab
al-feqh al-awlawiyat- sheikh Yusuf al-qaradawi
fiqh al ikhtilaf- sheikh yusuf al-qaradawi
subulus salam- oleh imam as-son'ani
200 frequently question about islam-oleh sheikh alhakimi

dan banyak lagi buku2lain yang best

ini senarai web2 yang kita boleh donload buku2 yang best

http://norazlin.net
http://kampungsunnah.wordpress.com
http://saaid.net
http://sultan.org/books

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

firul
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9130
Posting: 8
Dari: gelsenkirchen

germany  


posticon Posting pada: 02-05-07 06:32


salam..

buku2 yang saya baca kebanyakannya dr harun yahya (prophet, ideology, sejarah2) dan juga movie2 hasil kerja harun yahya..
hasil kerja nya menarik sebab berdasarkan bukti2 dr al-Quran dan mudah untuk diterima akal (bukti2 sains)...

boleh dibaca online di www.harunyahya.com

saya juga baca Ar-rahiq al-maktum(dalam proses)--mengenai seerah Nabi Muhammad saw

dan juga beberapa tulisan al Mawdudi:
dasar dasar Islam
apa ertinya anda seorang Muslim
Syahadatul Haq

kebanyakannya boleh dowdload di http://kdi2.wordpress.com/download/

Bookmark and Share

    


  Member Information For firulProfil   Hantar PM kepada firul   Quote dan BalasQuote

firul
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9130
Posting: 8
Dari: gelsenkirchen

germany  


posticon Posting pada: 02-05-07 06:33


salam..

buku2 yang saya baca kebanyakannya dr harun yahya (prophet, ideology, sejarah2) dan juga movie2 hasil kerja harun yahya..
hasil kerja nya menarik sebab berdasarkan bukti2 dr al-Quran dan mudah untuk diterima akal (bukti2 sains)...

boleh dibaca online di www.harunyahya.com

saya juga baca Ar-rahiq al-maktum(dalam proses)--mengenai seerah Nabi Muhammad saw

dan juga beberapa tulisan al Mawdudi:
dasar dasar Islam
apa ertinya anda seorang Muslim
Syahadatul Haq

kebanyakannya boleh dowdload di http://kdi2.wordpress.com/download/

Bookmark and Share

    


  Member Information For firulProfil   Hantar PM kepada firul   Quote dan BalasQuote

naabihah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2007
Ahli No: 30194
Posting: 25
Dari: bangi

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 15:37


lah tahzan..menghidupkan lagi jiwa ini untuk teruskan perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For naabihahProfil   Hantar PM kepada naabihah   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 21:12


lah tahzan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-07 21:34


salam....mmmm ramai juga yang dah baca lah TAHZAN....memang best buku ni walaupun ianya tebal....ana pun dalam proses membaca buku ni...belum habis lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-06-07 22:38


Assalamualaikum...
Baru habis Amal Jamaie...sekarang nak beralih kepada Jalan Dakwah...tapi TazkiyatuNafs pun tak habis lagi.... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 09:42


cloning-human organ transplantation
Abotion-test-tube baby
life support system-life dan death.

dikeluarkan oleh al-khilafah publication-London

perbincangannya sungguh menarik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 17:12


Pada 19-03-07 17:19 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Ana ikut usrah dan ana follow modul dari Kitab tauhid yang diperakui oleh fakta sains oleh Abdul Majid Aziz Az-Zindani..

Dan ana jugak suka sangat buku lah Tahzan..rasanya ramai yang tahu buku ni..Dr. Aidh..best sangat...


usrah ana pun guna kitab tauhid tu. publisher nya pustaka salam kan? 1 lagi kami guna buku tafsir juzu amma.juga keluaran pustaka salam..lah tahzan tak habis baca lagi.. :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 08:51


jzkk pada sahabat-sahabat yang sudi kongsi buku2 yang menarik..
insyaallah ana cuba dapatkan dan fahami dengan baik..

semoga kita semua mndapat ilmu yang dberkati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 21:46


tak habis lagi baca buku Soal Jawab Remeh-Temeh: Salah Faham Tentang Islam tapi anda malu bertanya...

bagus juga buku ni, mungkin boleh jadi panduan untuk menjawab soalan orang2 bukan Islam dan orang2 Islam yang masih keliru..

hasil tulisan Ustazah Nik Salida Suhaila NIk Saleh dan Ustaz Muhammad Nidzam Abdul Kadir..

ada 7 lagi tajuk yang menarik.. kemudian kut beli..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 23:13


Assalamualaikum

antara buku agama yang meninggalkan kesan pada ana adalah buku Tazkiratul Auliya': 62 Orang Wali ALLAH
penulisnya Sheikh Fariduddin A'ttar
buku ni menghimpunkan kisah-kisah wali ALLAH..
memang best!, menakjubkan dan mampu meningkatkan kecintaan kita kepada ALLAH SWT..
cubalah baca!
baca sekali, pasti nak lagi. tak jemu... :-)


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

nauz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27003
Posting: 61

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 00:19


nak download kena ada akaun ke?
bila ana tekan link yang antum semua bagi dia tulis :

Sorry! The account you are trying to access is not available.

??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauzProfil   Hantar PM kepada nauz   Quote dan BalasQuote

nauz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27003
Posting: 61

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 22:08


dah berapa minggu ni tak ada siapa yang sudi menjawab pertanyaan ana....
hu...sedihny ana tunggu lma ni... :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauzProfil   Hantar PM kepada nauz   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 22:30


sekarang cuba habiskan "panduan menuju hati yang tenang.."
tulisan tgna
harap ni habis bacalah...
banyak buku tapi sekerat-sekerat saja baca :-D
buku yang betul-betul habis baca boleh kira
"liku2 perjalanan ke alam barzakh.."


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 22:48


Saya nak cadangkan sebuah buku untuk dibaca oleh semua pemuda pemudi islam di Malaysia...........

buku ini bertajuk "Bangkitlah Pemuda Dunia Ditanganmu ; oleh Musthafa Al-Ghalayani...............terjemahan dalam bahasa Indonesia-cetakan pertama 1989.................

baca ya buku ni sahabat sekalian!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142594 saat. Lajunya....