Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Jika seseorang itu berjalan beriringan dengan kita,ini bermakna, dia merupakan sahabat yang sebenar.Jika seseorang itu berjalan di hadapan kita, ini bermakna dia mementingkan diri sendiri, manakala di belakang kita, ini bermakna orang itu lebih pentingkan kita daripadanya".

-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 1 hari, 7 jam, 15 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 11 jam, 23 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: siapa student timur tengah, tolong..


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» siapa student timur tengah, tolong..

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa student timur tengah, tolong..

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 23:32


Salam..

gingie nak minta tolong boleh tak..?

kat sini kan banyak students yang study kat timur tengah, macam mana apply..? lepas dapat result spm, kena buat apa..?

kalau result spm yang bakal keluar ini mengizinkan gingie untuk pergi belajar overseas, gingie ingat nak buat medic kat timur tengah..

United Arab Emirates University macam mana..?

tolong ya.. gingie tak tau nak rujuk kat siapa lagi..

Salam..


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 00:28


salam..

kalau nak minta medic..katmesir pun boleh..cuba rujuk kementerian pendidikan tinggi..call mereka tanya..

wassalm

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 00:30


salam...ana cadangkan gingie pergi ambil borang kat yayasan islam negeri atau pejabat mara...try tanya tengok kat situ

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 00:31


a'aa, mesir pun boleh juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 02:10


terima kasih banyak..

saudara syabab_mujahid dan alKhattab belajar di universiti mana? ada website dia tak..?


sorry, banyak lah pulak tanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 18-01-07 02:33


salam'alaykum..
kalau nak ambil medic kat jordan boleh..kat mesir pun boleh..

macam syabab mujadid cakap..try tanya yayasan agama Islam sdri..
kalau saya tengok pada bendera gingie..bendera slgr..

rasanya boleh rujuk kepada jabatan agama Islam Selangor bahagian pendidikan..

ramai dah budak medic kat mesir sekarang ni..:) untung pula tu..ilmu perubatan dapat..lepas itu biasanya student medic kat sini rajin talaqi waktu cuti :)

kos pun murah..:)

ok..wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 18-01-07 06:02


hum..~saya kat mesir..alexandria university..buat medic..hum..bagaimana apply..??saya hari itu..apply mara...pas rslt keluar..apply ar medic timur tengah..nanti ada interview..pastuh dy pggl buat persediaan 3 bulan..pastuh fly ar..dah sampai dah pun..hehe.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 13:22


ya.. Alexandria University.. saya ada tengok-tengok website dia semalam.. nak tanya, kalau nak pergi timur tengah, walaupun nak buat medic, wajib ada sijil "STAM" ke..? sebab, baca sikit-sikit semalam, kata nya "STAM" ni untuk menunjuk kan pelajar2 yang bakal ke timur tengah ada lah pelajar2 berkaliber..

(saya ini banyak lagi yang tak tahu, harap beri tunjuk ajar...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 18-01-07 23:30


Pada 18-01-07 13:22 , gingie posting:

!!! QUOTE !!!

ya.. Alexandria University.. saya ada tengok-tengok website dia semalam.. nak tanya, kalau nak pergi timur tengah, walaupun nak buat medic, wajib ada sijil "STAM" ke..? sebab, baca sikit-sikit semalam, kata nya "STAM" ni untuk menunjuk kan pelajar2 yang bakal ke timur tengah ada lah pelajar2 berkaliber..

(saya ini banyak lagi yang tak tahu, harap beri tunjuk ajar...)


hehe..mana dapat sumber neih..?mana ada...tak payah pun..ramai pelajar medic kat sini xd stam...semua guna spm saja..hehe.. ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 20:41


hehe..mana dapat sumber neih..?mana ada...tak payah pun..ramai pelajar medic kat sini xd stam...semua guna spm saja..hehe.. ;-)



he he~ :-P :-P


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113921 saat. Lajunya....