Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 10 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 20 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Nama Baru Beberapa IPTA


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Nama Baru Beberapa IPTA

Please Mendaftar To Post


Oleh Nama Baru Beberapa IPTA

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 14:55


6 KU ini akan mendapat nama baru...TAHNIAH !

KUKUM = Universiti Malaysia Perlis
KUSTEM = Universiti Malaysia Terengganu
KUKTEM = Universiti Malaysia Pahang
KUiTTHO = Universiti Teknologi Tun Hussien Onn
KUIM = Universiti Sains Islam Malaysia
KUTKM = Universiti Teknikal Malaysia Melaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 15:08


apa kess...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-07 15:16


Ya betul tu... perubahan nama ini akan berkuatkuasa pada saru February.
Pertukaran "KU" kepada "U" ini adalah kerana ada kaitan dengan status pengiftirafan dan menjadi universiti yang terkemuka.
Jika "KU" tidak ditukar kepada "U", maka susah lah ia hendak bersaing dengan universiti-universiti yang telah sedia ada.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 16:54


em.....sekarang ipt yang sikit pun graduan ramaiyang tak dapat kerja...
nanti tambah banyak-banyak lagi u macamnalah nasib graduan kita?

cuba renumgkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 17:04


Tahniah lah untuk students IPT-IPT tu ye... mesti syok dah dapat status universiti penuh... huhu... :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 17:10


:roll: Alaaaaahai....bila lah kelantan nak dapat 2-3 biji Universiti lagi selain daripada USM, Universiti Darul Naim & UiTM, macam negeri2 lain dah ada lebih dari 2 atau 3 Universiti di tempat mereka.....kalau nak dikira kan,pelajar kelantan paling ramai dekat Universiti dan termasuklah dengan lecturer2 dari kelantan sekali yang merangkumi 23% jumlah tenaga pengajar di IPTA di seluruh Malaysia ini.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 17:27


tak tau pulak!!!!

maklumlah bukan student U.....

hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 17:54


salam...

syok ke..?? ana rasa tak pun..
ana suka lagi nama dulu...
ada identiti tersendiri...
kolej universiti kejuruteraan & teknologi malaysia @ kuktem..

mulai feb, dah tak ada leeter head kuktem... semua dah tukar kepada universiti malaysia pahang...
huhuhuhu...

iskkk...iskk...isk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-07 18:42


Entah lah.. selalu saja ubah..
Dulu.. KUKTEM, lepas itu Utec, lepas itu UCET (UNIVERSITY COLLEGE OF ENGINEERING & TECHNOLOGY, MALAYSIA), lepas itu UMP, lepas itu ...hanya masa yang tahu..hehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 19:11


Pada 17-01-07 18:42 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Entah lah.. selalu saja ubah..
Dulu.. KUKTEM, lepas itu Utec, lepas itu UCET (UNIVERSITY COLLEGE OF ENGINEERING & TECHNOLOGY, MALAYSIA), lepas itu UMP, lepas itu ...hanya masa yang tahu..hehee


salam...

ouh, ye ke begitu banyak sekali...??
hmmm.. tak tahu pulak...
UCET tu singkatan kuktem english version..
utec tu motto = unversity technology engineering creative...
jangan salah faham mechelmine..

tapi yang ump tu pasti...
lepas ni jadi kuktem ada ump... huhuhuu... :-D :-) ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-07 19:31


kasihan kat First Graduate, sebab sijil dia tertulis KUKTEM.
Dia lah graduate pertama dan terakhir yang mempunyai sijil tertulis KUKTEM.
Pasni kalau2 dia dah ada anak nanti, mesti anak2 dia pun dah tak tahu kat mana parents dia belajar dulu...huhuuu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-01-07 19:57


Pada 17-01-07 19:31 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

kasihan kat First Graduate, sebab sijil dia tertulis KUKTEM.
Dia lah graduate pertama dan terakhir yang mempunyai sijil tertulis KUKTEM.
Pasni kalau2 dia dah ada anak nanti, mesti anak2 dia pun dah tak tahu kat mana parents dia belajar dulu...huhuuu..


ala...tak apa lah kalau macam tu... kira parents dia 1 dalam sejuta...

xrmai org yang ada sijil macam parents dia...kira sijil tu limited edition

r... :-D


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-01-07 20:04


Pada 17-01-07 17:10 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:roll: Alaaaaahai....bila lah kelantan nak dapat 2-3 biji Universiti lagi selain daripada USM, Universiti Darul Naim & UiTM, macam negeri2 lain dah ada lebih dari 2 atau 3 Universiti di tempat mereka.....kalau nak dikira kan,pelajar kelantan paling ramai dekat Universiti dan termasuklah dengan lecturer2 dari kelantan sekali yang merangkumi 23% jumlah tenaga pengajar di IPTA di seluruh Malaysia ini.......



kenapa prejudis sangat tentang pekare ni??? kenapa nak pertikaikn???

tak silap saya...n9 hanya ada 1 saja u iaitu UiTM

kalau nak dikirekn dr bilngn stdnt dengan lecturer..tu tak adil namanya...

tapi kalau nak sangat pergi lah cdngkn kat parlimen k...


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 08:46


Pada 17-01-07 16:54 , fizal86_anakpadi posting:

!!! QUOTE !!!

em.....sekarang ipt yang sikit pun graduan ramaiyang tak dapat kerja...
nanti tambah banyak-banyak lagi u macamnalah nasib graduan kita?

cuba renumgkan


masalah pengangguran kerana:
1. Ekonomi negara belum pulih sepenuhnya. oleh sebab itu peluang pekerjaan untuk lepasan Degree ke atas adalah terhad.

2. Sistem pendidikan Swasta negara yang terlalu lemah di mana terlalu banyak IPTS yang boleh mengeluarkan diploma dan Ijazah yang sudah tentu kualiti pendidkannya tidak diketahui walaupun ada iktiraf LAN kerana semestinya ia bukan mengutamakan kualiti tetapi UNTUNG. maka ijazah dan diploma dari IPTS senang nak dapat..
berbanding IPTA yang menjaga kualiti graduannya..

3. Terlalu banyak IPTS, dan semua orang senang masuk IPTS walaupun hanya dapat 10C dalam SPM...or kalau sistem lama waluapun dapat pangkat 3...so berlambak lah lulusan diploma dan ijazah...

4. Ekonomi dikuasai orang BUKAN MELAYU. mereka lebih utamakan budak kaum mereka dan sebab itu orang melayu sukar dapat kerja kerana tak banyak syrkt melayu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 09:07


Pada 18-01-07 08:46 , maruz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-07 16:54 , fizal86_anakpadi posting:

!!! QUOTE !!!

em.....sekarang ipt yang sikit pun graduan ramaiyang tak dapat kerja...
nanti tambah banyak-banyak lagi u macamnalah nasib graduan kita?

cuba renumgkan


4. Ekonomi dikuasai orang BUKAN MELAYU. mereka lebih utamakan budak kaum mereka dan sebab itu orang melayu sukar dapat kerja kerana tak banyak syrkt melayu...


salam..
ana setuju memang syarikat melayu tak banyak,pun begitu masih ada juga syarikat melayu yang tidak yakin dengan kemampuan anak bangsa sendiri...selagi 'bad impression' dikalangan orang melayu sendiri tak dibendung,sampai bila pun kita masih ditampuk lama..insyaAllah kita azam ikram saudara kita..


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 10:29


KUKUM jadi UNiMAP. Universiti peta Malaysia. hehe.. UNiversiti MAlaysia Perlis tak boleh UMP... sama dengan pahang pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 10:39


Pada 17-01-07 17:10 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:roll: Alaaaaahai....bila lah kelantan nak dapat 2-3 biji Universiti lagi selain daripada USM, Universiti Darul Naim & UiTM, macam negeri2 lain dah ada lebih dari 2 atau 3 Universiti di tempat mereka.....kalau nak dikira kan,pelajar kelantan paling ramai dekat Universiti dan termasuklah dengan lecturer2 dari kelantan sekali yang merangkumi 23% jumlah tenaga pengajar di IPTA di seluruh Malaysia ini.......


Sebenarnya Kelantan lebih baik dari sesetengah negeri yang hanya ada 2 kampus universiti awam berbanding Kelantan yang ada 4 kampus universiti awam. Berikut adalah kampus-kampus universiti awam di setiap negeri :

SELANGOR (5)= UPM, UKM, UiTM, UIAM,KUIM Kmpus Pandan Indah
K.LUMPUR (4)= UM, UKM Kampus Kesihatan, UTM Kampus KL,
                     UPM Kampus Kesihatan-di HKL
KELANTAN (4)= USM Kampus Kesihatan, UiTM Kelantan,
                        UM Nilam Puri, Universiti Malaysia Kelantan (UMK)
JOHOR (3) = UTM, KUiTTHO, UiTM Johor
PAHANG (3) = KUKTEM, UiTM Pahang, UIAM Kampus Kesihatan
TERENGGANU (3) = KUSTEM, UDIM, UiTM Terengganu
SARAWAK (3) = UNIMAS, UPM Bintulu, UiTM Sarawak
P.PINANG (2) = USM, UiTM P.Pinang
PERLIS (2) = KUKUM, UiTM Perlis
KEDAH (2) = UUM, UiTM Kedah
PERAK (2) = UPSI, UiTM Perak
MELAKA (2) = KUTKM, UiTM Melaka
SABAH (2) = UMS, UiTM Sabah
NEGERI SEMBILAN (2) = KUIM, UiTM Negeri Sembilan
LABUAN (1) = UMS Kampus Antarabangsa
PUTRAJAYA (0)
[ Telah diedit oleh: maruz pada 18-01-07 10:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 10:59


Bila nama KU dah ditukar kepada U,prestasi pun perlulah bertukar jugak barulah boleh bersaing dengan U yang dah sedia ada.tapi bila difikirkan balik,apa relevennya pertukaran nama itu?ada apa pada nama?apakah student-student KU selama ini merasakan diri mereka rendah lantaran tempat belajar mereka tidak bernama U. sebenarnya kecermerlangan bukan terletak kepada nama tapi kesungguhan,kalau dah bergelar U pun tapi masih ditakut lama tak guna juga.Oleh itu,sama-sama lah buktikan yang budak-budak bekas KU yang dah jadi budak-budak U ni jugak hebat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 18-01-07 11:10


lambakan pusat pengajian..lambakn graduan.graduan jadi kurang kualiti..sebabnya..yang xlayak pun diterima.memanglah kalau ikutkan..mungkin keputusan mereka yang masuk universiti tu boleh dikatakan setara dengan yang sebelumnya.tapi..kualiti pendidikan harus ditingkatkan.tahap pemikiran sentiasa meningkat.jadi..patutnya tak perlu pun bukak ipta banyak-banyak.graduan berijazah dah melambak2 dengan melambaknya ipta. sepatutnya universiti dinaiktaraf seiring dengan banyaknya pencapaian ipta tersebut, seperti telah mencapai anugerah2 atau penyelidikan terbaru.
jadilah ipta berkualiti..apa ada pada nama..sekiranya kualiti tiada.mahasiswa jumud hanya menyumbang lagi kepada masalah longgokan graduan di pasaran kerja.mahasiswa yang dihasilkan tiada kualiti...xkritis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-01-07 11:13


.... ikutkan suka nama dulu ada identiti sendiri... kustem.... penekanan pada sains dan teknologi... sekarang macam dah umum sangat universiti malaysia terenganu..... lebih suka study kat ku... sebab banyak praktikal... senang jumpa lecturer... lecturer pun kenal kita.... seronok... belajar pun tak pressure sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 18:11


Pada 18-01-07 11:13 , julihan posting:

!!! QUOTE !!!

.... ikutkan suka nama dulu ada identiti sendiri... kustem.... penekanan pada sains dan teknologi... sekarang macam dah umum sangat universiti malaysia terenganu..... lebih suka study kat ku... sebab banyak praktikal... senang jumpa lecturer... lecturer pun kenal kita.... seronok... belajar pun tak pressure sangat...



;-) :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 20-01-07 13:09


saya suka nama dulu....
kolej universiti teknikal kebangsaan malaysia (KUTKM)....
sekarang tukar jadi UTeMM...
apa ada pada nama....
tak ada beza pun kalau tukar name
banyak lagi yang perlu diperbaiki dari segi jumlah jam kredit, subjek2, pengangkutan, kampus tetap bila nak siap.....dok tukar2 name ni ingat free ke?

lecturer dok tukar jaket free2....
tukar signboard lagi....
nak buat function bagi org kenal...
ni semua pakai duit kan? bukan pakai air liur.... :-)

whatever, pada saya siapkan kampus dulu lagi baik.
ni hari2 mesti ulang-alik naik motor 25km...sebab kampus tak siap lagi.....
bayangkan.... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-01-07 15:14


Tahniah buat semua penuntut Kolej Uni yang akan dinaikan taraf berkenaan.

jangan lupa letakkan syariat Islam bermula di bangku Universiti. insya-ALLAh cuba jangan jadikan Universiti tempat untuk tidak membela Agama kerana menganggap Universiti hanya tempat mendamba kasih (bercinta), berjalan2...tak baca buku dll.



Akhir kalam, mudah-mudahan penulis dan pembaca SIHAT dan Kekal di jalan perjuangan ISLAM. insya-ALLAH


Selawat dan Salam Ke atas Junjungan Besar lagi Mulia Nabi Muhammad Sallallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga, Para Sahabat dan Para Pejuang ISLAM seluruh zaman

Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-01-07 15:20


Pada 18-01-07 10:39 , maruz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-07 17:10 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:roll: Alaaaaahai....bila lah kelantan nak dapat 2-3 biji Universiti lagi selain daripada USM, Universiti Darul Naim & UiTM, macam negeri2 lain dah ada lebih dari 2 atau 3 Universiti di tempat mereka.....kalau nak dikira kan,pelajar kelantan paling ramai dekat Universiti dan termasuklah dengan lecturer2 dari kelantan sekali yang merangkumi 23% jumlah tenaga pengajar di IPTA di seluruh Malaysia ini.......


Sebenarnya Kelantan lebih baik dari sesetengah negeri yang hanya ada 2 kampus universiti awam berbanding Kelantan yang ada 4 kampus universiti awam. Berikut adalah kampus-kampus universiti awam di setiap negeri :

SELANGOR (5)= UPM, UKM, UiTM, UIAM,KUIM Kmpus Pandan Indah
K.LUMPUR (4)= UM, UKM Kampus Kesihatan, UTM Kampus KL,
                     UPM Kampus Kesihatan-di HKL
KELANTAN (4)= USM Kampus Kesihatan, UiTM Kelantan,
                        UM Nilam Puri, Universiti Malaysia Kelantan (UMK)
JOHOR (3) = UTM, KUiTTHO, UiTM Johor
PAHANG (3) = KUKTEM, UiTM Pahang, UIAM Kampus Kesihatan
TERENGGANU (3) = KUSTEM, UDIM, UiTM Terengganu
SARAWAK (3) = UNIMAS, UPM Bintulu, UiTM Sarawak
P.PINANG (2) = USM, UiTM P.Pinang
PERLIS (2) = KUKUM, UiTM Perlis
KEDAH (2) = UUM, UiTM Kedah
PERAK (2) = UPSI, UiTM Perak
MELAKA (2) = KUTKM, UiTM Melaka
SABAH (2) = UMS, UiTM Sabah
NEGERI SEMBILAN (2) = KUIM, UiTM Negeri Sembilan
LABUAN (1) = UMS Kampus Antarabangsa
PUTRAJAYA (0)




MasyaALLAH..
banyaknya Uni dan IPT ya di setiap negara. Alhamdulillah kerajaan beri peluang masuk (Terima kasih pada kerajaan).

Cuma, bila dah masuk Uni atau IPT2 tu..cubalah jadi seorang pemimpin yang berjiwa Islam. Cuba didik adik2 junior menjadi pengembeling kelas2 Islam dan pendidikan Islam.. insya-ALLAH boleh buat punya.

Kemudian boleh buat keputusan bagaimana nak mempertingkatkan integriti kaum melalui anjuran AL QURAN dan AS SUNNAH. Sekalipun hal ini dah ditegaskan oleh kebanyakan ulama, kerajaan masih gagal tanggani masalah berkenaan kaum. Kerana membela bangsa tak sama dengan membela semua. tetapi jika membela bangsa dengan menggunakan AL QURAN dan AS SUNNAH, pasti berjaya.....hablumminALLAH wa HablumminanNAs...

Islam itu indah. Gunakan keindahan ISLAM sejak di bangku Univerisiti , IPT2 atau di mana sahaja bagi menCAHAYAkan semula muka bumi ALLAH ini dengan keadilan sebenar dan dengan hak asasi manusia yang tinggi nilainya.

Akhir kalam, mudah-mudahan penulis ini dan pembacanya dikurniakan SIHAT dan Kekal di jalan perjuangan ISLAM. insya-ALLAH


Selawat dan Salam Ke atas Junjungan Besar lagi Mulia Nabi Muhammad Sallallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga, Para Sahabat dan Para Pejuang ISLAM seluruh zaman
[ Telah diedit oleh: gezerg pada 21-01-07 15:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

nafiz86
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2007
Ahli No: 28269
Posting: 14
Dari: melaka

Johor  


posticon Posting pada: 21-01-07 20:01


universiti teknikal melaysia melaka
bulan 2 ni
dulu kutkm

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafiz86Profil   Hantar PM kepada nafiz86   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-01-07 23:12


kalau name tukar tapi pentadbiran tungang langang baik kekalkan saja name universiti 2.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138304 saat. Lajunya....