Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-10-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: rasian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43063

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
rasian: 2 hari yang lalu
a_zar81: 7 hari yang lalu
khalifah: 11 hari yang lalu
talha: 17 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 26 hari yang lalu
al-biruni03: 28 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: peminat hajime kindaichi!


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» peminat hajime kindaichi!

Please Mendaftar To Post


Oleh peminat hajime kindaichi!

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 23:33


salam, buat peminat2 hajime kindaichi-penyiasat remaja yang best tu :-D kini dah kembali setelah 4 tahun menyepi...dapatkannya sekarang di pasaran!! kalau ada sesiapa tau pasal anime h.k...sila inform ya!!!~~~~~~

Bookmark and Share

  


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 23:34


hm...da lme stop...apa pun windu anime time....ngeh3...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 23:39


dah lama tak baca..
dulu minat juga cerita penyiasatan jepun ni selain detektif conan

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 23:49


Pada 15-01-07 23:39 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

dah lama tak baca..
dulu minat juga cerita penyiasatan jepun ni selain detektif conan


d.conan tu macam bebudak sikit....penyiasat remaja ni tahap dia lebih mencabar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

zahratunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27966
Posting: 85
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 15-01-07 23:57


dah keluar eh.. tak sabar nak dapatkan..
dalam detective Q siri last ada juga mention tentang comeback hajime kindaichi ke arena penyiasatan...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratunnurProfil   Hantar PM kepada zahratunnur   Quote dan BalasQuote

aki_-_halu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25005
Posting: 22
Dari: selatan tanah air... atas ada langit bawah ada bumi.

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 01:43


saya pun salah seorang peminat siri Penyiasat Remaja ni..
baru saja habis baca komik ada yang baru tadi.hehehe.=) best sangat-sangat..
kali ni adalah smbungan dari komik dulu yang hajime pergi dengan menaiki basikal tu.hehehehe. pergilah baca.. best...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aki_-_haluProfil   Hantar PM kepada aki_-_halu   Quote dan BalasQuote

lamka
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27100
Posting: 43
Dari: kelate

australia   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 08:03


eh kindaichi ada lagi ke? alamak...tak tahu pula..bagaimana nak dapatkan ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamkaProfil   Hantar PM kepada lamka   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 12:51


kat kedai-kedai dah ada jual...

harap-harap akan ada lagi edisi seterusnya... penyiasat Q dah habis... menunggu karya2 penyiasatan yang lain...


-----------------
lawati saya di sini


Bookmark and Share

  


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 13:46


dulu ada drama bersiri jepun pasal cerita penyiasatan di NTV 7 waktu malam... tapi episod last tak dapat tengok....sedih...

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 14:21


Pada 18-01-07 13:46 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

dulu ada drama bersiri jepun pasal cerita penyiasatan di NTV 7 waktu malam... tapi episod last tak dapat tengok....sedih...


Apa tajuknya... ada jual tak vcd tentang cerita tu? :-o


-----------------
lawati saya di sini


Bookmark and Share

  


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 14:42


memang minat dengan komik penyiasat remaja ni...paling suka kes kereta api magik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-01-07 15:52


ooo,,, nama cd tu 'KINDAICHI SHONEN NO JIKENBO' (PENYIASAT MUDA KINDAICHI),,tak tau lah kalau cd tu ada jual sekarang,sebab saya beli masa tahun 2000

Bookmark and Share

  


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-01-07 16:00


salam~~~
waaa...dulu kat ntv7 ada cerita ni..suka sangat tengok..huhu~tak suka edisi komik..tapi minat yang dalam tb punya...tapi sekarang macam da tak ada saja..
wassalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 12:29


Pada 18-01-07 15:52 , ashraf posting:

!!! QUOTE !!!

ooo,,, nama cd tu 'KINDAICHI SHONEN NO JIKENBO' (PENYIASAT MUDA KINDAICHI),,tak tau lah kalau cd tu ada jual sekarang,sebab saya beli masa tahun 2000


em..ada dua set cerita tu...satu pelakon yang sama dalam ntv7, satu lagi pelakon lain..saya beli pun dalam tahun 2004...sekarang cari pun susah nak dapat...ada sekali tu jumpa tapi subtitle chinese saja...english dan malay susah jumpa

Bookmark and Share

  


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 12:32


one more thing..saya dapat tahu dari rakan saya...kindaichi dah ada anime version (kartun) so sesiapa tau laman web untuk download sila inform!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 12:33


Pada 19-01-07 12:29 , azrina_zainal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-01-07 15:52 , ashraf posting:

!!! QUOTE !!!

ooo,,, nama cd tu 'KINDAICHI SHONEN NO JIKENBO' (PENYIASAT MUDA KINDAICHI),,tak tau lah kalau cd tu ada jual sekarang,sebab saya beli masa tahun 2000


em..ada dua set cerita tu...satu pelakon yang sama dalam ntv7, satu lagi pelakon lain..saya beli pun dalam tahun 2004...sekarang cari pun susah nak dapat...ada sekali tu jumpa tapi subtitle chinese saja...english dan malay susah jumpa


berapa episod cerita tu??


-----------------
lawati saya di sini


Bookmark and Share

  


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 19-01-07 13:49


wah.....saya mnat teramat lah sangat cerita kindaichi hajime...siap tengok semua cd2 dia lagi...hoho...pnjam dari kawan saja r...best gila r!rugi tak tngok...penyiasatan dia sangat mencabar akal kita untuk berfikir...kadang-kadang kita pun tak boleh fikir macam dia...hoho...walaupun dia hanya blakon,memang selute habis r siapa yang buat crite2...lagi2 cerita pasal rame2...sangat complicate...sangat xsangke pmbunah dia...sebab pmbunuh dia sangat pandai cover...pure2 jadi nerd...untuk sesiapa yang xtgok,tengok r cerita ini...sangat menggalakkan otak kita untuk berfungsi dengan jayenye...hoho...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 16:07


:roll: Dragon Ball pun best gakk.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

aki_-_halu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25005
Posting: 22
Dari: selatan tanah air... atas ada langit bawah ada bumi.

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-07 01:20


betul-betul. cerita penyiasat remaja ni best gila.. episod kali ni ada kaitan dengan youchi takatoo yang dulu tu~. hajime dapat jemputan daripada youchi ke tempat-tempat yang akan berlaku kes pembunuhan. respek juga lah kat si takatoo ni sebab otak ada pun bijak.tapi bijak ke arah kejahatan lah..huhu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For aki_-_haluProfil   Hantar PM kepada aki_-_halu   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-07 08:24


tengok kat mana tu?

kalau yang drama, boleh download kat
http://www.d-addicts.com/forum/torrents.php?search=kindaichi

*for torrent user only

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 11:55


salam...sekadar mencelah....detective conan tak ada ke???anyway saya pun minat juga hajime kindaichi-penyiasat remaja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 16:00


cerita apa tu?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 17:29


saya minat juga!
tapi dah lama tinggalkan..
stop baca masa tahun 2001

Bookmark and Share

  


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 18:06


Pada 21-01-07 08:24 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

tengok kat mana tu?

kalau yang drama, boleh download kat
http://www.d-addicts.com/forum/torrents.php?search=kindaichi

*for torrent user only


tq2 :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-02-07 18:40


tapi rasa komik lagi layan dr drama bersiri,,,malas nak baca subtitles

Bookmark and Share

  


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

Salamperjuangan_HPA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2009
Ahli No: 37220
Posting: 22
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 00:24


salam...
hehee..dulu masa kecik-kecik minat betul dengan komik ni..
dah besar ni segan pula...

tapi andai ada sesiapa rasa nak buang, huluq2 lah kat insan disini eh..
setia menunggu..

Hanya untuk sampingan masa sahaja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Salamperjuangan_HPAProfil   Hantar PM kepada Salamperjuangan_HPA   Pergi ke Salamperjuangan_HPA's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 00:37


hajime kindaichi???

ala,tak pernah dengar pun sebelum ni...kat posting ni baru tau.minat jugak cerita-cerita anime tentang penyiasatan ni.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 01:21


"pembunuh itu ad dikalangan kita"

trademark kindaichi..huhu..best cerita ni sebab mencabar..memang tak boleh nak teka siapa si jahat..kalau teka pun mesti salah punya..huh!

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

miss_pedusi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2009
Ahli No: 37102
Posting: 74
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 13:50


alamak! mana tak boleh tengok mana..
mesti join! hehe..

kinDaiCHI + Q = ConaN

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_pedusiProfil   Hantar PM kepada miss_pedusi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129725 saat. Lajunya....