Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 1 hari, 18 jam, 23 minit yang lalu
azemi: 5 hari yang lalu
Firdaus15: 12 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 15 hari yang lalu
secureofficemovers: 16 hari yang lalu
Naqiu: 22 hari yang lalu
nawfaa79: 23 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 25 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: siapa sini yang pernah terlibat dengan kemalangan maut dan meninggal dunia?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» siapa sini yang pernah terlibat dengan kemalangan maut dan meninggal dunia?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa sini yang pernah terlibat dengan kemalangan maut dan meninggal dunia?

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-03 13:09



  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 01:33


siapa sini yang pernah terlibat dengan kemalangan maut dan meninggal dunia?

Ana pernah, pada Mac 25, 1987..

Ada la satu malam ni, ana dengan akak lalu lebuh raya Karak. Masa tu hujan lebat... Memang dah tak dapat nak baca jalan.. Dengan jem dan macam2 lagi laa.. Betul2 tak dapat nak bayangkan..

Cuma sampai satu masa ni, akak ana nak memotong.. Masa tu kami nampak jalan dah canrtik dah.. jam dah abes.. Kiranya orait laa.. nak potong satu kereta katak antik ni.. lembab sangat..

Tengok kirii.. tengok kanan... akak ana pun memotong...

Tiba tiba... GEDEBUMM!!!! Kami eksiden dengan satu treler yg pjgnya kira2 1 km... Ya Allah, masa tu tak dapat nak gambarkan macam ana.. masih ingat lg dlm ingatan ni tau..

Tapi, nak buat macam mana, kalau dah nk jadi.. jadi laa kan.. Ana pun mengalami kemalangan yang membawa maut.. Alhamdlillah akak ana masih selamat sampai sekarang.. cuma ana jer yang terkorban.. tak apa laa.. Berserah.. Dan sekarang, ana jadi wanita berjubah merah jambu bertudung purple gelap yg berkeliaran di lebuh raya Karak... hehehe

p/s : Macam mana tak eksiden??? Pandang kiri dan kanan!! Bukan depan! ehehhee.. Faham kan? Cerita dongeng shj.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

  


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 07:30


ana penah
tapi tak setel
ana lari jer
hmmmmmmmm
but kereta ana teruk giler

Bookmark and Share

  


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 02-10-03 12:20


siapa pernah? kalau pernah tentu dah tak boleh jawab soalan ni kerana dah meninggal dunia.. tajuk topik tu salah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-10-03 12:27


apa laa mussafir_sayyaf...
buat orng suspen ajer...

Bookmark and Share

  


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 07-10-03 21:13


my kawan pernah...satu mati satu hidup....kena heret ngan van..padahal dia cross time green man
pat traffic light...jarak crossing road tu pendek ajer..

Bookmark and Share

  


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

solehgall
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 53
Posting: 148
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-10-03 23:26


aik..peliknya soalan

-----------------
SaBArLAh DaLAM mUjAHaDAH kERana SaBAR iTU tERLaLU iNdah


Bookmark and Share

  


  Member Information For solehgallProfil   Hantar PM kepada solehgall   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 18:27


Quote:

On 2003-10-02 12:20, izdham wrote:
siapa pernah? kalau pernah tentu dah tak boleh jawab soalan ni kerana dah meninggal dunia.. tajuk topik tu salah...

-----------------
Rindukan Syahid




ana setuju dengan saudara izdham...tak ke pelik tgk topik ni..seghiau jugak!

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 18:00


.

Nampaknya ramai yang tidak pernah mengalami seperti yang diutarakan ini. Biarlah saya berterus terang dan bercerita kejadian yang sebenar. Memanglah pahit tetapi itulah hakikat yang sepatutnya saya bagitahu. Kejadiannya bermula begini, semasa saya tengah menunggang laju, tiba2 saya memang tak sempat nak break lalu telanggar yang melintas jalan dan mangsa mati ditempat kejadian. Sejak dari kejadian itu ianya tidak memberi apa2 kesan perasaan kepada saya, saya rasa biasa je, macam takde apa2, ye la, sapa suruh cicak tu melintas jalan tak pakai side miror, kan dah mati katak eh cicak






-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

sunwukong
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5658
Posting: 122
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-12-03 11:06


hish..mengarut betul...
bior le eden ceritakan pengalaman eden plak..
setakat nih, eden lom alami kemalangan lagi (semoga tak alami le)...almaklum le..dok guna public phone..err...public transport je...

cuma..bebaru nih ade la rezeki sket..pakai kete..kete lama pun...so, eden memulakan pengalaman memandu dari kl ke ganu...waktu malam...

on the way..ujan punya la lebat..dah le malam..lampu jalan takde plak..dgn air penuh atas jalan...2 3 kali gak tayar tergelincir ke lane sebelah..pehh...

cuma skali tu...memang nyaris..dlm keadaan ngantuk (sbb tak tido siang..sibuk beraya)...nak potong treler..panjang 3 kereta...eden memulakan pemotongan...sib baik le sempat perasan...buntut treler tu lom lepas lagi...break emergency sket..pastu baru potong..kalu tak, alamat cium buntut treler le jawabnya...

sepanjang perjalanan tu, nampak le jugak....ade kete dlm parit...maybe nak potong tapi tak lepas...

cuma pengajarannya..jgn memandu waktu malam kalau mengantuk

Bookmark and Share

  


  Member Information For sunwukongProfil   Hantar PM kepada sunwukong   Pergi ke sunwukong's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-03 22:56




kpd sahabat2 yg memandu ni hati2 le, kalau ngantuk tu cari port selamat, tido je. saya tak sanggup kehilangan sahabat2 kat komuniti ukhwah ni akibat kemalangan, biarlah mati pasal berperang dgn musuh islam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-12-03 09:46


Orang hidup boleh jawap forum ni ke? Soalan macam untuk orang mati je.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 09-05-05 21:23




Bookmark and Share

  


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

warsha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12144
Posting: 129

Pahang  


posticon Posting pada: 14-05-05 04:24


tak pnah..
tgok pnah la...
banyaknya darah...takut

Bookmark and Share

  


  Member Information For warshaProfil   Hantar PM kepada warsha   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 12-08-05 05:28


assalamualaikum...abang saya pernah lah...dia dengan kawan...(naik moto)...abang parah ...dan kawannye meninggal dunia...mak kawan abang saya tak boleh terima hakiakt...dia kata abang pembunuh..abang di maki hamun...tapi abang diam sahaja...kata abang,memang dia yang salah....hari 2 abang sedekahkan bacaan al-quran untuk shbtnye...tiap kali lepas solat juga abang mengalirkan air mata...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

budakbesar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.05.2005
Ahli No: 16407
Posting: 98
Dari: labuan

Sabah  


posticon Posting pada: 12-08-05 07:13


mawar. Aku tersentuh laa dengan cerita tu. semoga roh kawan abang awak dirahmati. AMIN

Bookmark and Share

  


  Member Information For budakbesarProfil   Hantar PM kepada budakbesar   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 23:34


assalamualaikum..

ana tak pernah lagi terlibat dalam kemalangan.. nyaris2 tu adalah.. Tapi.. apa yang ana nak bawakan di sini adalah tentang pengalaman menyaksikan abang kandung ana maut di jalan raya depan mata ana sendiri.

Kejadian ni dah lama berlaku.. masa tu ana baru berusia 6 tahun. Arwah abang ana ni pula baru berumur 8 tahun. Arwah telah dilanggar kereta ketika cuba melintas jalan untuk pergi rumah tok guru Al-quran.. ketika tu waktu maghrib. Biasanya.. ana akan tinggal di rumah, tapi pada hari kejadian.. ana terasa nak ikut sekali. Masa kejadian tu.. ana tak boleh nak nangis sebab terlampau sedih. Arwah meninggal dunia atas pangkuan ibu ana ketika dalam perjalanan ke hospital.

Ermm.. sampai sekarang terasa sedih sebab arwahlah satu2nya abang yang ana ada. Sebab tu kalau jumpa budak lelaki yang sebaya atau sama namanya dengan abang ana.. ana mesti teringatkan arwah.

Alfatihah buat abang tersayang.. :-(
wassalam:idea:


-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...


Bookmark and Share

  


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 19-08-05 00:57


Pada 12-08-05 05:28 , mawar posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...abang saya pernah lah...dia dengan kawan...(naik moto)...abang parah ...dan kawannye meninggal dunia...mak kawan abang saya tak boleh terima hakiakt...dia kata abang pembunuh..abang di maki hamun...tapi abang diam sahaja...kata abang,memang dia yang salah....hari 2 abang sedekahkan bacaan al-quran untuk shbtnye...tiap kali lepas solat juga abang mengalirkan air mata...



pengalaman yang hampir sama.....!!
:pint::hammer:


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 20:30


arwah sepupu pernah kemalangan di johor...
keretanya terbakar...tapi masa tu dia tak ada apa-apa..
lepas balik ke pulau pinang...tiba-tiba dia jatuh sakit...rupanya ada kecederaan dalaman...ususnya pecah/putus sebab terbelit tali keledar kemalangan tempoh hari...lepas tu terus terlantar dan koma di hospital...doktor pun dah tak boleh buat pa apa sebab bakteria dah tersebar seluruh badan..beberapa kemudian sepupu saya pun meninggal dunia...masa tu umurnya baru 27 tahun...meninggalkan seorang isteri dan anak berusia setahun..

alfatihah buat sepupu saya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 20:55


sya pernah terlibat dengan kemalangan... saya naik proton saga..:di
buruk saja.... time rilek2 bawak... pagi.. jalan clear... lebih kurang 50km/h-70km/h...

tiba-tiba sebuah kereta toyota vios keluar... dari tepi jalan... nak buat pusingan U...
saya brek.. dan pulas stering untuk elak... dan bang... tepuh dia...
habis... kereta proton kesayangan mapuh dan sebelah kiri alik depan ranap.... tapi mujur tuan dia hidup lagi dan tak cedera apa-apa...

tapi mujur boleh claim insuran kereta toyata tu... sebab salah dia... dan dia tak tau saya tak ada lesen lagi masa tu.. :di

pengalaman xcident yang paling best...
PENGALAMAN satu KELEBIHAN..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-02-06 21:09


Pada 18-08-05 23:34 , darul_numan81 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..

ana tak pernah lagi terlibat dalam kemalangan.. nyaris2 tu adalah.. Tapi.. apa yang ana nak bawakan di sini adalah tentang pengalaman menyaksikan abang kandung ana maut di jalan raya depan mata ana sendiri.

Kejadian ni dah lama berlaku.. masa tu ana baru berusia 6 tahun. Arwah abang ana ni pula baru berumur 8 tahun. Arwah telah dilanggar kereta ketika cuba melintas jalan untuk pergi rumah tok guru Al-quran.. ketika tu waktu maghrib. Biasanya.. ana akan tinggal di rumah, tapi pada hari kejadian.. ana terasa nak ikut sekali. Masa kejadian tu.. ana tak boleh nak nangis sebab terlampau sedih. Arwah meninggal dunia atas pangkuan ibu ana ketika dalam perjalanan ke hospital.

Ermm.. sampai sekarang terasa sedih sebab arwahlah satu2nya abang yang ana ada. Sebab tu kalau jumpa budak lelaki yang sebaya atau sama namanya dengan abang ana.. ana mesti teringatkan arwah.

Alfatihah buat abang tersayang.. :-(
wassalam:idea:



seriously, saya memang tersentuh dengan cerita ni. saya pun baru 2 tahun kehilangan abang, so saya paham sangat dengan perasaan penulis...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 19:09


pernah sekali masa gila dengan motor...dengan tzm yang saya bawak saya xcident pada kelajuan 160kmh dan merempuh sebuah motor (india yang keluar simpang tak pandang kiri kanan..)...saya tercampak dalam 10 meter kehadapan...orang india tu cedera parah...saya?tulang pergelangan tangan saya retak...tuje..alhamdulillah... lani macam fobia sikit bawak motor laju2..tapi bila dah laju tak ingat pula..ampehsss

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 22:34


Pada 29-03-06 19:09 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

pernah sekali masa gila dengan motor...dengan tzm yang saya bawak saya xcident pada kelajuan 160kmh dan merempuh sebuah motor (india yang keluar simpang tak pandang kiri kanan..)...saya tercampak dalam 10 meter kehadapan...orang india tu cedera parah...saya?tulang pergelangan tangan saya retak...tuje..alhamdulillah... lani macam fobia sikit bawak motor laju2..tapi bila dah laju tak ingat pula..ampehsss



mesti zilzal ni expert dalam bawak motor ni..
ingat2 sebelum terkene,bila dah kena barula menyesal..
ingatlah pada orang yang tersayang...


-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 22:56


siapa sini yang pernah terlibat dengan kemalangan maut dan meninggal dunia?
bagaimana nak jawab kalau dah meninggal dunia...
kang betul ada yang menjawab kang....lain pula jadinya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 22:59


sedihnya dengar kisah darul_numan81
takziah dari ana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 23:10


erm,saya tak la mati lagi.kalau mati,berposting di sini,vandetta namanya.apa yang penting,prepare for dia.Mati,wakaka.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 17:00


takut betul tajuk ni... sepatutnya "siapa sini yang pernah terlibat dengan kemalangan maut dan mengakibatkan ada yang meninggal dunia"...

ana tak ada pula sampai meninggal... dua kali eksiden... pertama masa balik ke kolej lepas tengok konsert hijjaz... yang kedua masa balik dari firma, masa buat latihan inustri... kasihan motor ana...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 17:20


ada.................biawak yang maut akibat tak sempat elak

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 22:35


boleh tahan jugak tajuk ni ye...ngeri!hehe... :-di
Alhamdulillah belum pernah terlibat lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-06-06 23:01


pernah jugak..seorang maut.
mmm, bas trans kuala trngganu-seremban.
bas ni langgar orang cina. last2, cina tu menemui ajalnya..
lepas itu, pergi balai polis...
bas tu teruk jugaklah...kena tunggu bas lain..huuhu sampai rumah pkl 12 tengah hari :-)
Alhamdulilah, tak ada orang yang cedera dalam bas..cuma, kepala ana thantuk sikit..


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 20:14


Pada 02-10-03 12:20 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

siapa pernah? kalau pernah tentu dah tak boleh jawab soalan ni kerana dah meninggal dunia.. tajuk topik tu salah...


hehehehe, aah..maknanya yang jawab tu .. dr dalam sana lah tu.. btw, ada ke line intenet kat batu 2 itu?? :berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 11:00


pernah lah accident tapi tak ada lah sampai al-kojolon wal mampusun..

alhamdulillah lah nasib baik semua penumpang selamat including my daughter...


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 15:49


Huh? Ana pernah terlibat dengan kemalangan...to maut belum pernah.... :-?


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 16:16


ada juga, april fool tahun 2004, 01/04/04
masa still belajar kat utm,
baru balik dari tmn u,
tetiba ada moto rxz mereka dari belakang dan memotong dari belah kiri
sebab laju, potong tak lepas dan terlanggar handle kanan moto,
dua-dua jatuh, saya tergolek dari tengah jalan ke bahu jalan,
tapi pemandu rxz tersebut ter'deflect' ke sebuah pokok
dan boom,
beliau meninggal dalam perjalanan ke hospital
saya masih ingat sampai sekarang
dan luka akibat kemalangan tersebut belum hilang sama ada secara fizikal mahupun mental,
Ya Allah ampunkan segala keterlanjuran hamba-Mu ini......

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-08 10:16


baru-baru ni, saya kehilangan seorang kawan yang juga seorang guru pelatih..
arwah bermotosikal dan bertembung dengan sebuah motosikal yang lain dari arah bertentangan..tak jauh dari rumah arwah...
masih terbayang-bayang wajah arwah kerana kami sama-sama terlibat semasa menganjurkan karnival sukan mini bagi acara futsal..

al-fatihah


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 14:03


Kalau org yang terlibat kemalangan maut mestilah tak ada dah kat muka bumi ni...
saya pernh accident...4 buah kereta...
saya paling teruk...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-08 13:23


orang dah meninggal bagaimana nak cerita ?? loh ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-08 13:23


orang dah meninggal bagaimana nak cerita ?? loh ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-08 19:22


pernah accident tapi tak ada lah sampai melibakan maut..alhamdulilah...cuma teringin berkongsi agar tidak terjadi kepada org lain..

1st accident masa naik moto di simpang keramat dekat area air buah..masa tu belajar di UTMKL, laju sangat pun tak adalah..ada lah 80-100km/j...kena langgar dengan kereta..melambung sampai badan terhempap atas bonet depan kereta tu..nasib dia behenti..kalau dia terus jugak..alamatnye dah tak ada lah kat dalam ukhwah ini..

lesson learnt: jangan bawa moto masa hujan atau masa jalan licin...kawal speed laju

2nd accident di lebuhraya dekat yongpeng, kilometer tak ingat...masa tu hujan lebat..kereta dibawa oleh air(skidding)...akibatnya lost control dan melanggar semua penghadang tepi highway tu...nasib kereta xteruk...cuma bahagian depan sampai pintu kereta terukla..nasib juga tak ada bas kat belakang...sebab pas terbabas tu..kereta tau2 dah ada tengah highway....nasib juga ada penghadang kalau jatuh gaung?ke tembok ke...ishh kalau dikenang-kenangkan memang bersyukur sangat...alhamdulilah hidup lagi...

lesson learnt: ini amaran keras...jangan langgar lopak air dan jangan memandu lebih 80km/j ketika hujan lebat...kereta boleh terbabas kerana faktor kereta yang ringan dan ketumpatan air yang mampu mengangkat kereta...juga pastikan tayar berada dalam keadaan baik...tayar penting...enjin kalau breakdown terus xjln tak apa...tapi tayar kalau botak or pecah..pada kelajuan 80-100km/j..macam-macam boleh terjadi..

sama-sama lah beringat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-08 20:08


tahun 1999

kemalangan kereta di fly over berhampiran komuter serdang. kereta terbabas 3 kali tapi alhamdulillah tak jatuh ke atas landasan keretapi komuter kat bawah.

yang drive kawan abang. tapi sampai sekarang ni keluarga dia menyalahkan abang saya driver waktu tu. erm.. org lain boleh ditipu.. tapi saya ni masih hidup lagi..abang dengan kawan abang PUN masih hidup lagi.. ;)

waktu tu rasa macam mati hidup semula. saya berada di kawasan lain. lapang tapi samar2. lepas itu dengar suara abang panggil sayup2. lepas itu rasa disedut keluar dari kawasan tu. buka mata, tengok semua lelaki cina tengah pandang saya sambil pekik she's still alive!tudung dah tercampak dengan jubah rabak. saya tersepit bawah tempat duduk hadapan(padahal saya duduk belakang)

walau saya selamat, kesan kemalangan tu masih ada hingga sekarang.. sebab gegaran dan hentakan kepala + kesan getah stokin melekat kat kaki yang tak hilang hingga kini ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-08 21:51


saya pernah dua kali kena langgar dalam accident. tapi tak adalah ada kemalangan maut. pertama sekali waktu tingkatan 2, nak lintas jalan lepas habis sekolah... saya nak kejar kawan saya, nak pulangkan payung dia.. kawan saya yang lain suruh saya, 'cepat, cepat! pergi kejar dia' so saya lari2 lah.. tak perasan waktu lintas jalan ada kereta wira warna hitam yang tengah drive dengan laju... saya dah nampak dari jauh... kereta tu laju sangat. so saya panik di tengah jalan. tak sempat lari. saya dilanggar dan kepala saya terhantuk pada sisi kereta yang parking di tepi jalan. kereta kancil.. kereta tu remuk sikit akibat terkena hentakan kepala saya.. huhu. saya dilanggar lari.

pengajaran: lintas jalan tu tengok kiri kanan. jangan berlari.

pengajaran untuk pemandu: tolong lah kalau drive kat kawasan sekolah, tambah pula budak-budak sekolah baru habis sekolah, JANGANLAH PECUT OK!!!

kasihan saya tau! huhuhu

sejak kena hantuk kepala tu ingatan saya pun dah tak berapa baik.. senang lupa... buktinya, kenangan waktu sekolah rendah saya mudah ingat. tapi selepas accident tu, sampai sekarang, saya mudah lupa even perkara2 yang mudah pun... :(

==

ada lagi satu accident. saya diadmit ke wad... masa tu bercuti di Australia... tapi pengalaman diangkut atas stretcher dan naik ambulans tu best jugak :P

lepas itu hospital sana best dan selesa tak macam malaysia ni :D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 11:37


Masa darjah 6,baru saja lepas ambil upsr.. kawan sama-sama kelas excident. dia naik beskal berlanggar dengan lori masa pulang dr sekolah. teruk.. kepalanya pecah.. memang menyayat hati. sejak dari tu tak berani terus pergi sekolah naik beskal.



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.152377 saat. Lajunya....