Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 15 jam, 3 minit yang lalu
azemi: 4 hari yang lalu
Firdaus15: 11 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 14 hari yang lalu
secureofficemovers: 15 hari yang lalu
Naqiu: 21 hari yang lalu
nawfaa79: 22 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: kelab DAH KAHWIN


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» kelab DAH KAHWIN

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh kelab DAH KAHWIN

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 16:25


salam..

saja saja suka-suka nak buat kelab untuk org dah kahwin..
tengok macam ramai kanak-kanak saja dalam ini..hehe...

saya dah kahwin..
tarikh nikah: 21 feb 2004
tarkh kenduri: 16 aug 2004

suami - seorang
anak - seorang...girl..


anda? :-D


-----------------
http://360.yahoo.com/farwynafaroque


Bookmark and Share

  


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 16:37


huhuhuh..salam...
ada jugak ke kelab yag dah kawin...hehhehehe
ada2 saja laaa...
tak apa laaa....janji bahagiakann....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 17:08


okey okey..
boleh juga kita tau, berapa ramai warga ukhwah yang dah sampai seruuu...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 17:10


huhuhuhuh...
belum lagi sampai seru nyerrrr....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 17:42


saya nak khawin..tapi tak ada org nak...uuhhh..waaaa.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 17:52


oh..siannye..


hai..saya seorang saja ke yang dah kahwin dalam ini??
hmm.. :-? :-o


-----------------
http://360.yahoo.com/farwynafaroque
[ Telah diedit oleh: Farveen pada 22-12-06 17:53 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 19:42


amboi skanye akak ye..hehehe..ana lambat lagi nak kawin..tunggu abs dgree dulu..sekarang baru diploma..hehehe..tapi saja nak posting kat sini.hehehe..:lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 22-12-06 20:49


ASSALAMMUALAIKUM..........
Dah lama kawin dan isteri masih seorang.............


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 20:51


saya...dah...dah...hehe belum gakla...kui kui kui

Bookmark and Share

  


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 22-12-06 20:53


Pada 22-12-06 20:49 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMMUALAIKUM..........
Dah lama kawin dan isteri masih seorang.............



amboi..isteri masih seorang...??hehe


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 20:58


insyaAllah...akan menyusul :)


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 21:04


bagus juga ada kelab ni...boleh jaga tahu status yang sedg kita bercakap, yelah ahli2 kelab ni semua dah lebih makan asam garam...jadi kena lebih berhati hati

Bookmark and Share

  


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

mawarnanmerah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27678
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 22:30


saya belum boleh masuk kelab ni. entah bila lah boleh masuk. mak asyik tanya saja bila nak kahwin. poning deh...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarnanmerahProfil   Hantar PM kepada mawarnanmerah   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 02-09-08 13:48


Assalamualaikum
akak baru saja sebulan menikah..
tarikh nikah : 01/08/2008

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 13:04


Pada 22-12-06 20:53 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-12-06 20:49 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMMUALAIKUM..........
Dah lama kawin dan isteri masih seorang.............



amboi..isteri masih seorang...??hehe


saya pun sama juga, isteri masih seorang a.k.a. bujang 3 :sopan:

tak sangka ada kelab ni, IM... welcome tu the club! ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 13:11


:-) hehe..dah ada kelab baru pula..tapi saya tak kahwin lagi..saja nak mengacau kat kelab orang dah kawin ni..mana tau boleh timba ilmu yang berguna untuk masa depan ke.. ;-) sapa yang sudi tu, boleh lah tolong carikan calon untuk saya.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-08 13:12


'isteri masih seorang'..hehe..memacam..kalau zauji cakap tu memang nak kena tidur dalam kereta..tak bagi masuk rumah..hehe..erm,anyway,nak join the club,boleh..?hehe..insyaAllah 3 hari lagi cukup 10 bulan hidup susah senang berteman lelaki terbaik kurniaan Allah untukku.. :bunga:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 13:30


kelab "MERANCANG KAHWIN" tak ada ke? :kelip:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 14:00


Pada 03-11-08 13:30 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

kelab "MERANCANG KAHWIN" tak ada ke? :kelip:



"KELAB MERANCANG KAHWIN" secara tak langsung dah banyak dalam ukhwah ni..hehehe..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 03-11-08 14:01


Hi hi hi .. :-D Wawa dah kawin tapi ...Wawa single ... macam mana tuuuu..?? :-p

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 14:05


Pada 03-11-08 14:01 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Hi hi hi .. :-D Wawa dah kawin tapi ...Wawa single ... macam mana tuuuu..?? :-p


tu maksud dah kawin tapi single...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 14:21


Alhamdulillah baru saja kawin.... Isteri baru seorang...Anak belum lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 14:32


assalammualaikum

nikah 23 / 05 / 2005
sanding 18 / 06 / 2005

sekarang ini anak dah 2... hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

humyra_mz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28525
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 15:33


Pada 03-11-08 14:32 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

nikah 23 / 05 / 2005
sanding 18 / 06 / 2005

sekarang ini anak dah 2... hehehehe



Waalaikumsalam
bukan dah 2..
baru 2 org anak...
Mramaikan umat Rasulullah...hehe


-----------------
ibtisam

maAsSaLamaH...{^.^}


Bookmark and Share

  


  Member Information For humyra_mzProfil   Hantar PM kepada humyra_mz   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-08 15:34


Pada 03-11-08 14:32 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

nikah 23 / 05 / 2005
sanding 18 / 06 / 2005

sekarang ini anak dah 2... hehehehe


dah 2..?minta seorang,boleh..?hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 15:38


ramai juga dah kawin...

yang dah bertunang ramai juga ni...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-11-08 15:42


saya baru sahaja melangsungkan perkahwinan dalam tahun ini..

Tarikh Nikah : 22/8/2008
Tarikh Sanding : 23/8/2008
Majlis sebelah lelaki : 24/8/2008

Semoga berbahagia sampai akhirnya..amin

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 16:02


Bagaimana nak dapat anak.

1. Anda dan suami/isteri sihat wal afiat tubuh badan luar dan dalam.Sila buat pemeriksaan dihospital.

2. Dah cuba pelbagai teknik,gaya, strategi, tatacara ,prosedur ,pantang dalam usaha untuk perkara ni .

3. Dah cuba amalan dan pantang. berurut dan sebagainya secara tradisional atau pun moden ..yang dibuat oleh orang dahulu dan orang sekarang secara konsisten.Juga dari segi pemakanan dan sebagainya.

4. Of course... berdoa pada Allah siang malam..dan mungkin ada amalan doa dan zikir yangg di amalkan.InsyaAllah akan makbul.

5. Tak putus harap dan selalu berfikiran positif dalam kepala.Allah


Memandangkan semuanya dah kawin(maklumlah kelab dah kawin) dan diharap terbuka dengan perkara-perkara seperti ini.


p/s..sekali lagi ada pengecut yang lock posting saya...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

nazran7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5731
Posting: 83
Dari: B B Bestari

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 17:48


Alhamdulillah..

Selamat dijabqabulkan 6 rejab 1428
Setia pada yang satu.. :)
rezeki anak belum lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nazran7Profil   Hantar PM kepada nazran7   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 18:14


Kelab untuk yang masih single tak ada ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 21:29


Assalamualaikum

Hehe! Rasanya lebih indah kalau nama kelab sudah bernikah...
Tapi saya belum boleh join lagi... tunang pun belum...
Lamabat lagi..nak kumpul duit dahulu, pengalaman, ilmu dll...
Apapun..semoga urusan jodoh nanti dipermudahkan...
Kepada yang sudah bernikah, hargailah pasangan anda sebaiknya... dan binalah rumah tanggayg bahagia ye bersama anak2...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 23:13


Pada 03-11-08 18:14 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Kelab untuk yang masih single tak ada ke?
haha..terkejut juga ada kelab..hehe..ok lah tu..single tu tak boleh..kang lama2 akan kawin juga kan...... :-P


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 09:43


36 Petua memenangi hati isteri


1.Luangkan masa anda untuk pergi bersamanya ke tempat yang dia suka pergi, selama mana tempat itu adalah tempat yang baik atau diharuskan.

2.Wujudkan masa bila mana anda boleh memakai pakaian bersama-sama.

3.Cuba memahami bila dia lewat atau tiba-tiba mahu menukar pakaiannya.

4.Berikan perhatian yang lebih kepadanya daripada orang lain ketika anda berada di khalayak ramai.


5.Jadikan dia lebih penting dari anak-anak anda. Biarkan anak-anak anda menyaksikan bahawa isteri mendapat perhatian anda yang lebih utama dan lebih awal sebagai contoh kepada mereka.

6.Belikan dia hadiah-hadiah kecil dan comel.

7.Belikan untuknya pakaian. Pastikan anda tahu saiz tubuhnya serta warna, fesyen dan corak yang lebih digemarinya. Atau anda boleh belikan kain untuk dijahit emudiannya.

8.Ambillah gambarya pada waktu-waktu keramaian atau di tempat-tempat yang mahu dijadikan kenangan.

9.Luangkan masa bersendirian dengannya untuk melakukan sesuatu yang romantik.

10.Biar dia tahu bahawa anda bawa gambarya dalam dompet anda dan menggantikan ia dengan gambar terbaru bila sudah sampai masanya.

11.Biarlah anda yang memandu ketika berjalan jauh. Pandulah dengan selamat, tidak terialu laju hingga mengecutkan hatinya dan tidak pula terlalu perlahan sedangkan anda boleh laju.

12.Perhatikan bagaimanakah perasaannya dan berikan komen yang menunjukkan anda ambil berat seperti 'Awak nampaknya gembira hari ini' atau 'Awak nampak letih' dan kalau boleh tanya sebabnya agar anda tahu apa yang mengembirakannya dan sebaliknya.

13.Bila anda keluar bersamanya, anda sendiri perlulah tahu arah tujuan anda agar dia tidak terasa tertekan memandu arah kepada anda.

14.Solat bersama dan berdoa bersama.

15.Kejutkan dia dengan puisi atau nota cinta.

16.Layanilah dia sebagaimana anda melayani semasa awal-awal dahulu.

17.Tawarkan diri untuk membaiki sesuatu di rumah. nyatakan anda ada masa untuk itu. Tapi jangan pula tawarkan diri melakukan perkara yang tidak mampu anda lakukan dengan baik. Tolong asah pisau. Gunakan gam yang baik untuk melekatkan sesuatu yang telah pecah. Tolong gantikan lampu yang telah terbakar.

18.Bacakan dengan kuat sesuatu ruangan akhbar yang menarik minatnya.

19.Tuliskan dengan kemas apa-apa pesanan untuknya yang anda terima melalui telefon.

20.Pastikan bilik mandi bersih dan kering bila anda sudah mandi.

21.Bukakan pintu untuknya. Tawarkan diri untuk membawa barangan yang dibawanya. Tawarkan untuk bawakan barangan yang berat. Jika hendak berjalan, letak dan barangan yang hendak dibawa di kereta.

22.Bila dia memasak, pujilah masakannya.

23.Sewaktu anda mendengar dia berkata, pandanglah ke matanya. Tunjukkan bahawa anda berminat dengan menyatakan 'Betul kata awak'. Di masa yang sesuai, pegang dia dengan tangan anda bila anda berkata kepadanya.

24.Tunjukkan minat anda pada apa yang dia buat hari ini, pada buku yang dia baca, dan pada orang lain yang dia hubungi.

25.Bersedialah untuk masuk tidur bersama dan masuklah ke kamar seiring dengannya.

26.Berikan dia ciuman dan berikan salam atau kata selamat tinggal bila anda mahu keluar rumah.

27.Ketawalah pada jenaka dan senda guraunya.

28.Katakan terima kasih bila dia buat sesuatu untuk anda.

29.Rancanglah untuk makan angin bersamanya.

30.Berbincanglah dengan cara yang menunjukkan kepadanya bahawa anda mahu dia dapat apa yang dia kehendaki dan anda juga mahu apa yang anda kehendaki. Ambil berat, tapi jangan berat sebelah.

31.Bila anda berjauhan darinya, beritahu padanya bahawa anda rindu padanya.

32.Belikan untuknya makanan yang dia gemari.

33.Minta pandangannya tentang sesuatu dan hargai pandangannya.

34.Ramai lelaki menganggap yang penting bila bersama wanita ialah melakukan perkara-perkara besar saja tetapi sebenarnya yang akan memenangi hati wanita ialah bila lelaki melakukan hal-hal kecil untuk membantunya dan menunjukkan anda ambil berat padanya.

35.Dengan cara ini wanita akan merasa dirinya dicintai. Bila dia merasa dicintai, dia akan cinta pada anda tanpa berdolak-dalik.

36.Anda juga akan dapati bahawa melakukan kerja-kerja kecil untuk wanita akan mengubati hati anda. Bila dia gembira anda akan turut gembira. Anda akan merasa lebih berguna dan berjasa kerana isteri anda telah memperolehi perhatian yang dia perlukan.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 09:44


22 Perkara yang tidak disukai suami

1. Memperkecilkan suami dihadapan orang lain antara sedar atau tidak. Walaupun perkara yang dikatakan itu benar, anda tidak perlulah mewar-warkan pada orang lain terutama ketika berkumpul sesama kawan atau jiran. Kerana itulah kebiasaan bagi orang perempuan, pantang saja berkumpul mesti sahaja ada saja cerita yang hendak diceritakan.( correct me if im wrong )

2. Menggangu suami dengan menelefon dia terlampau kerap sangat dan kena pula setiap kali waktu anda telefon, dia sedang bermesyuarat penting atau sedang berjumpa dengan orang yang boleh mendatangkan masalah atau kemarahan kepadanya. Kalau benda penting takplah, ini kekadang itu benda-benda yang remeh-remeh, sesungguhnya anda sedang mencari bala.

3. Suka sangat kemas rumah dan mengalihkan barang-barang sampai apabila suami hendak cari barang dia, dia tak jumpa. Mesti mengamuknya dia, tetapi ianya ok kalau anda jenis yang rajin kemas dan ingat dimana anda letak barang-barang yang anda kemas itu, tetapi jikalau sebaliknya? Anda lupa dimana anda letak barang tersebut.....nahas beb!!!

4. Memotong mana-mana bahagian majalah ataupun surat khabar yang suami masih belum baca, dia buka saja tengok lubang sana lubang sini. Mesti dia mengamuk.heheeh

5. Menyuruh suami membeli itu dan ini dalam perjalanan balik dari pejabat, sedangkan anda dan suami akan pergi ke pasar atau pasaraya keesokkan harinya. Ada sesetengah suami ok, tetapi kebanyakan suami akan merasa meluat, yelah dah esok nak pergi, kalau benda itu urgent, suami marah juga, melampau lah kan.

6. Tidak memberi arahan yang khusus kepada suami apabila menyuruh dia membeli sesuatu dan kemudian menyalahkan suami bila berlaku kesilapan. Padahal andalah ayng bersalah dan perlu lebih peka jika memesan pada suami.

7. Membuat temujanji dan aktiviti sosial tanpa pengetahuan suami.

8. Mengubah perletakkan barang-barang peribadi suami dan letak di tempat lain. mahu perang.

9. Menjemput tetamu atau sesiapa sahaja datang ke rumah tanpa izin suami. Suami akan marah sekali kalau jemput jiran atau kawan yang jenis macam mami jarum.

10. Bila balik dari kerja suami tengok isteri berpakaian kusut masai dengan t-shirt koyak dan kain batik yang lusuh dengan rambut yang tidak terurus serta muka tak bermekap bagai mayat hidup tapi cukup bergaya dan wangi bila nak keluar daripada rumah.

11. Suami membenci bila si isteri mengambil masa yang cukup lama untuk bersiap,mengalahkan pengantin yang disiapkan oleh mak andam. Mekap biarlah cantik dan menawan dan ambiklah masa yang pendek ataupun bersiaplah awal ajar suami tak tunggu lama dalam kereta masa nak keluar.

12. Terlupa dengan sengaja atau tidak sengaja membasuh ataupun mengosok baju atau pakaian yang telah menjadi pilihan suami untuk dipakai pada keesokan harinya.

13. Menyebelahi anak-anak bila suami marah dengan anak-anak. Iyea kekadangnya suami bukannya betul sangat, tetapi jangan lah kita "nampak" sangat kita menyebelahi anak-anak bila suami tengah marah berlakon lah sikit.

14.Tidak suka mandi ataupun bersiap awal pada hari cuti seperti pada hari ahad. Hanya bersiap apabila nak keluar shopping.

15. Menggangu suami yang sedang asyik tengok tv, contohnya macam sekarang piala dunia, kacau mahu mengamuk kawan.

16. Asyik bercerita tentang diri sendiri tanpa memberi peluang kepada suami untuk menceritakan perihal yang berlaku padanya pada hari itu.

17. Membebel dan berleter tak henti-henti tentang hal-hal yang remeh-remeh.

18. Memfitnah dan menuduh suami tanpa usul periksa.

19. Menceritakan hal rumahtangga pada orang lain termasuklah cerita-cerita dalam kelambu walaupun dalam bentuk gurauan.

20. Kekadang itu sukar sangat nak masak masakan kegemaran suami anda. Ada yang mungkin terlupa, suami masa kat opis dah order tapi balik saja rumah dia frust tengok masakan yang dia minta tak dapat.

21. Meminjamkan harta benda suami kepada orang lain tanpa keizinan daripada suami.

22. Sengaja melengahkan untuk masuk tidur bersama tanpa sebab-sebab yang munasabah. ini paling suami tak suka.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 09:59


semua dah besarkan..kalau tak tahu ..belajar..


Bermesraan Ala Rasulullah

Dalam berkomunikasi, ada dua jenis lambang yang bisa dipergunakan, yaitu lambang verbal dan lambang non verbal. Menurut penelitian Profesor Birdwhistell, maka nilai efektifitas lambang verbal dibanding non verbal adalah 35:65. Jadi, justru lambang non verbal yang lebih efektif dalam menyampaikan pesan.

Bermesraan, adalah upaya suami isteri untuk menunjukkan saling kasih sayang dalam bentuk verbal. Sentuhan tangan dan gerak tubuh lainnya, adalah termasuk lambang non verbal ketika suami berkomunikasi dengan isterinya. Komunikasi verbal semata belumlah efektif jika belum disertai oleh komunikasi non verbal, dalam bentuk kemesraan tersebut.

Rasulullah saw pun merasakan pentingnya bermesraan dengan istri, sehingga beliau pun mempraktekkannya untuk menghias hari-hari dalam keluarganya, yang tecermin seperti dalam hadis-hadis berikut:

1. Tidur dalam satu selimut bersama isteri

Dari Atha' bin Yasar: "Sesungguhnya Rasulullah saw dan 'Aisyah ra biasa mandi bersama dalam satu bejana. Ketika beliau sedang berada dalam satu selimut dengan 'Aisyah, tiba-tiba 'Aisyah bangkit. Beliau kemudian bertanya, 'Mengapa engkau bangkit?' Jawabnya, 'Karena saya haidh, wahai Rasulullah.' Sabdanya, 'Kalau begitu, pergilah, lalu berkainlah dan dekatlah kembali kepadaku.' Aku pun masuk, lalu berselimut bersama beliau." (hari Sa'id bin Manshur)

2. Memberi wangi-wangian pada auratnya

'Aisyah berkata, "Sesungguhnya Nabi saw apabila meminyaki badannya, beliau memulai dari auratnya dan mengolesinya dengan nurah (sejenis bedak wangi), dan istreinya meminyaki bagian lain seluruh tubuhnya. (hari Ibnu Majah)

3. Mandi bersama isteri

Dari 'Aisyah ra, ia berkata, "Aku biasa mandi bersama dengan Nabi saw dengan satu bejana. Kami biasa bersama-sama memasukkan tangan kami (ke dalam bejana)." (hari 'Abdurrazaq dan Ibnu Abu Syaibah)

4. Disikat isteri

Dari 'Aisyah ra, ia berkata, "Saya biasa menyikat rambut Rasulullah saw, saat itu saya sedang haidh".(hari Ahmad)

5. Meminta isteri meminyaki badannya

Dari 'Aisyah ra, ia berkata, "Saya meminyaki badan Rasulullah saw pada hari raya 'Idul Adh-ha setelah beliau melakukan jumrah 'aqabah." (hari Ibnu 'Asakir)

6. Minum bergantian pada tempat yang sama

Dari 'Aisyah ra, dia berkata, "Saya biasa minum dari muk yang sama ketika haidh, lalu Nabi mengambil muk tersebut dan meletakkan mulutnya di tempat saya meletakkan mulut saya, lalu beliau minum, kemudian saya mengambil muk, lalu saya menghirup isinya, kemudian beliau mengambilnya dari saya, lalu beliau meletakkan mulutnya pada tempat saya meletakkan mulut saya, lalu beliau pun menghirupnya." (hari 'Abdurrazaq dan Sa'id bin Manshur)

7. Membelai isteri

"Adalah Rasulullah saw tidaklah setiap hari melainkan beliau mesti mengelilingi kami semua (istrinya) seorang demi seorang. Beliau menghampiri dan membelai kami dengan tidak mencampuri hingga beliau singgah ke tempat istri yang beliau giliri waktunya, lalu beliau bermalam di tempatnya." (hari Ahmad)

8. Mencium isteri

Dari 'Aisyah ra, bahwa Nabi saw biasa mencium istrinya setelah wudhu', kemudian beliau shalat dan tidak mengulangi wudhu'nya."(hari 'Abdurrazaq)

Dari Hafshah, putri 'Umar ra, "Sesungguhnya Rasulullah saw biasa mencium istrinya sekalipun sedang puasa." (hari Ahmad)

9. Tiduran di Pangkuan Isteri

Dari 'Aisyah ra, ia berkata, "Nabi saw biasa meletakkan kepalanya di pangkuanku walaupun aku sedang haidh, kemudian beliau membaca al-Qur'an." (hari 'Abdurrazaq)

10. Memanggil dengan kata-kata mesra

Rasulullah saw biasa memanggil Aisyah dengan beberapa nama panggilan yang disukainya, seperti 'Aisy, dan Humaira (pipi merah delima).

11. Mendinginkan kemarahan isteri dengan mesra

Nabi saw biasa memijit hidung 'Aisyah jika ia marah dan beliau berkata, "Wahai 'Uwaisy, bacalah do'a: 'Wahai Tuhanku, Tuhan Muhammad, ampunilah dosa-dosaku, hilangkanlah kekerasan hatiku, dan lindungilah diriku dari fitnah yang menyesatkan." (hari Ibnu Sunni)

12. Membersihkan tetesan darah haidh isteri

Dari 'Aisyah ra, ia berkata, "Aku pernah tidur bersama Rasulullah saw di atas satu tikar ketika aku sedang haidh. Bila darahku menetes ke tikar itu, beliau mencucinya di bagian yang terkena tetesan darah dan beliau tidak berpindah dari tempat itu, kemudian beliau shalat di tempat itu pula, lalu beliau berbaring kembali di sisiku. Bila darahku menetes lagi ke tikar itu, beliau mencuci di bagian yang terkena darah itu saja dan tidak berpindah dari tempat itu, kemudia beliau pun shalat di atas tikar itu." (hari Nasa'i)

13. Bermesraan walau isteri haidh

Dari 'Aisyah ra, ia berkata, "Saya biasa mandi bersama Rasulullah saw dengan satu bejana, padahal kami sama-sama dalam keadaan junub. Aku biasa menyisir rambut Rasulullah ketika beliau menjalani i'tikaf di masjid dan saya sedang haidh. Beliau biasa menyuruh saya menggunakan kain ketika saya sedang haidh, lalu beliau bermesraan dengan saya." (hari 'Abdurrazaq dan Ibnu Abi Syaibah)

14. Memberikan hadiah

Dari Ummu Kaltsum binti Abu Salamah, ia berkata, "Ketika Nabi saw menikah dengan Ummu Salamah, beliau bersabda kepadanya, 'Sesungguhnya aku pernah hendak memberi hadiah kepada Raja Najasyi sebuah pakaian berenda dan beberapa botol minyak kasturi, namun aku mengetahui ternyata Raja Najasyi telah meninggal dunia dan aku mengira hadiah itu akan dikembalikan. Jika hadiah itu memang dikembalikan kepadaku. Aku akan memberikannya kepadamu."

Ia (Ummu Kultsum) berkata, "Ternyata keadaan Raja Najasyi seperti yang disabdakan Rasulullah saw, dan hadiah tersebut dikembalikan kepada beliau, lalu beliau memberikan kepada masing-masing isterinya satu botol minyak kasturi, sedang sisa minyak kasturi dan pakaian tersebut beliau berikan kepada Ummu Salamah." (hari Ahmad)

15. Segera menemui isteri jika tergoda

Dari Jabir, sesungguhnya Nabi saw pernah melihat wanita, lalu beliau masuk ke tempat Zainab, lalu beliau tumpahkan keinginan beliau kepadanya, lalu keluar dan bersabda, "Wanita, kalau menghadap, ia menghadap dalam rupa setan....Bila seseorang di antara kamu melihat seorang wanita yang menarik, hendaklah ia datangi istrinya, karena pada diri istrinya ada hal yang sama dengan yang ada pada wanita itu." (hari Tirmidzi)

Begitu indahnya kemesraan Rasulullah saw kepada para istrinya, memberikan gambaran betapa Islam sangat mementingkan komunikasi non verbal ini, karena bahasa tubuh ini akan lebih efektif menyatakan cinta dan kasih sayang antara suami isteri.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mawaddah1981
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6412
Posting: 19
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-11-08 11:01


ana pun dah berkahwin....pada 23 nov 2005..
dikurniakan sepasang cahayamata yang menjadi penyeri dalam rumahtangga....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawaddah1981Profil   Hantar PM kepada mawaddah1981   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:24


ambe pun baru kahwin.....baru saja lagi.dah boleh join lah kelab ini...ambe nikah 25/10/2008 baru ini.baru saja seminggu lebih.hehhe

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 12:26


Pada 04-11-08 12:24 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

ambe pun baru kahwin.....baru saja lagi.dah boleh join lah kelab ini...ambe nikah 25/10/2008 baru ini.baru saja seminggu lebih.hehhe

wah... selamat pengantin baru! "welcome to the club!" :sopan:

p/s: kahwin senyap2 ye, lain kali nak buat begitu juga lah, ngeh3x


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:39


cuba teka saya dah kawin ke belum..huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:40


Pada 04-11-08 12:26 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-08 12:24 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

ambe pun baru kahwin.....baru saja lagi.dah boleh join lah kelab ini...ambe nikah 25/10/2008 baru ini.baru saja seminggu lebih.hehhe

wah... selamat pengantin baru! "welcome to the club!" :sopan:

p/s: kahwin senyap2 ye, lain kali nak buat begitu juga lah, ngeh3x



lain kali??Ooo untuk yang lagi 3 kosong tu ye..


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 11:00


Pada 03-11-08 14:32 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

nikah 23 / 05 / 2005
sanding 18 / 06 / 2005

sekarang ini anak dah 2... hehehehe



bersanding ke ??? ish...ash...ish :berfikir:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 05-11-08 11:53


hhmm..suatu saat nanti saya pun akan join klab ni..he..he..he..ni tengah berusaha ni...he..he...

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 11:55


Pada 05-11-08 11:53 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

hhmm..suatu saat nanti saya pun akan join klab ni..he..he..he..ni tengah berusaha ni...he..he...



wahhh semangat nampak....sabar, bertenang...hehehehe


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-11-08 13:51


yang belum berkahwin rileks ye.......banyakkan bersabar dan bertenang.insyaallah dah sampai masa kahwin lah sahabat-sahabat semua.....tapi walau macam mana pun kawin memang best.heheheh.tenang saja rasa hidup ini

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 14:24


bila lah saya boleh join kelab ni ye..ish ish ish..tengah mencari ni..tapi tak jumpa lagi..apa perasaan bila dah kahwin ye..ramai cakap best dah kahwin..rugi tak kahwin awalla..macam-macam..tak apa..suatu masa saya akan menjadi salah seorang ahli kelab dah kahwin ni..huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 14:30


Pada 05-11-08 14:24 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

bila lah saya boleh join kelab ni ye..ish ish ish..tengah mencari ni..tapi tak jumpa lagi..apa perasaan bila dah kahwin ye..ramai cakap best dah kahwin..rugi tak kahwin awalla..macam-macam..tak apa..suatu masa saya akan menjadi salah seorang ahli kelab dah kahwin ni..huhu..

orang yang belum kahwin lagi, tapi dah post dalam topik "kelab DAH KAHWIN" ni... maksudnya:...?

p/s: tak sabar2 nak kahwin! :sopan:

p/s2: just kidding ;-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 15:54


Nak tau tak

saya sebenarnya menunggu-nunggu beberapa mutiara ukhwah ni masuk kelab ni...mereka ni ada rupa ,ada gaya, orangnya baik pekerti,beragama , ada ciri-ciri muslimah solehah..InsyaAllah...low profile... tapi belum sampai masa agaknya...
we just wait and see....


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 16:16


Bagaimana Nak Elakkan Suami/Isteri Curang
Meskipun tidak mahu perkara ini berlaku namun hal yang sebaliknya boleh berlaku sekiranya suami isteri lemah dalam menghadapi godaan. Lebih memburukkan lagi jika pasangan iaitu isteri sendiri memberikan peluang atau memberikan suatu persekitaran untuk menyebabkan berlakunya kecurangan. Jadi bagaimana hendak mengelakkan suami anda berlaku curang, berikut adalah tips yang mesti diketahui oleh setiap isteri mahupun suami.

1) Selalu Berpenampilan Menarik
Setelah menjalani alam rumahtangga bertahun-tahun, penampilan diri selalunye diabaikan. Keinginan untuk menarik perhatian pasangan pun semakin pupus. Namun begitu bila berada diluar seperti ditempat kerja, penampilan kita selalunya berbeza.
Kita cukup mengambil berat soal penampilan bila berhadapan dengan orang lain terutamanya jika ada yang memuji. Puji-pujian ini merupakan salah satu punca yang memungkinkan berlakunya kecurangan.

2) Kehidupan Seks Yang Sihat
Memenuhi keperluan seks pasangan sangat penting untuk menjaga perkahwinan tetap utuh. Banyak kes penceraian atau perkahwinan runtuh akibat masalah seks suami isteri. Jika anda menghadapi masalah yang berkaitan dengannya, berusahalah untuk mengatasinya secepat yang mungkin.

3) Persamaan
Menikahlah dengan lelaki atau pasangan yang anda rasa sama dengan anda. Sama dalam erti, sama menariknya, berpendidikan setara dan memiliki pendapatn yang hampir sama. Percaya atau tidak, persamaan yang banyak antara suami isteri dapat mengecilkan kecenderungan untuk berlakunya kecurangan.

4) Waspada
Jika anda mengesan pasangan anda berlaku curang, jangan ragu untuk menyiasatnya. Kecurangan akan berlangsung lebih lama jika pasangan anda berasa senang dan jauh dari jangkauan anda. Jangan biarkan perkara ini berlaku dalam perkahwinan anda.

5) Waktu Hanya Berdua
Ada pasangan menganggap perkara ini sebagai perkara remeh temeh. Waktu romantis hanya untuk anda berdua sekurang-kurangnya seminggu sekali cukup penting untuk membuatkan hubungan suami isteri bertambah erat.

6) Mencari Kaunselor
Jangan ragu untuk mendapat khidmat daripada kaunselor ataupun orang tengah sekiranya merasakan hubungan anda menghadapi masalah atau ada masalah yang sukar untuk diatasi. Kebun bunga tidak akan nampak segar dan indah tanpa disiram dan dipupuk.Begitu pula dengan perkahwinan. Jika bukan anda berdua yang bersikap proaktif dalam menjaga keutuhan rumahtangga, siapa lagi yang anda harapkan?

7) Menghargai Pasangan
Hargailah pasangan, kerana penghargaan akan dibalas dengan kesetiaan. Ucaplah terima kasih setiap kali pasangan membantu anda. Sekali sekala berilah hadiah buat suami ataupun isteri sebagai tanda anda menghargai apa yang dilakukan.

8)Bersahabat Dengan Teman-Teman Pasangan
Sekiranya pasangan curang, anda lebih cepat mengetahuinya dan tindakan segera boleh cepat diambil sebelum segala-galanya terlambat. Jadikan teman-teman pasangan anda sebagai teman anda sendiri.


p/s kalau sakit berobat
kalau berdosa bertaubat
kala tak tau pergi belajar
kalau dah tau pergi mengajar

kata ustaz wan akashah dalam "semanis kurma " kat astro malam tadi..pokoknya iman..hanya iman menjadi benteng godaan...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 16:21


Pada 05-11-08 14:30 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-08 14:24 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

bila lah saya boleh join kelab ni ye..ish ish ish..tengah mencari ni..tapi tak jumpa lagi..apa perasaan bila dah kahwin ye..ramai cakap best dah kahwin..rugi tak kahwin awalla..macam-macam..tak apa..suatu masa saya akan menjadi salah seorang ahli kelab dah kahwin ni..huhu..

orang yang belum kahwin lagi, tapi dah post dalam topik "kelab DAH KAHWIN" ni... maksudnya:...?

p/s: tak sabar2 nak kahwin! :sopan:

p/s2: just kidding ;-)



:-D haha..bukan tak sabar tapi nak merasai kehangatan suasana di kelab ni..kalau tunggu saya kahwin jawabnya kelab ni dah tutup lah.. :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 17:55


:) nak regist jugak..

dah kawin pada 1/12/06 yang lalu dengan khalifah

hampir dua tahun dah..

kini dah ada Ainul Izzah-penyeri hidup.. :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 21:10


Assalamu'alaikum...

Saya juga sudah kawin 1 Muharram 1427 Hijriah, Istri seorang, anak comel 1 tahun 3 pekan :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 21:27


Pada 03-11-08 13:30 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

kelab "MERANCANG KAHWIN" tak ada ke? :kelip:




mana boleh tubuhkan kelab tu niza,,,sebab kalau club tu da tubuh,.,,lepas itu mereka da kawin..mereka masuk kelab ni,,,so kelab merancang da kawin akan kekurangan warga dan silap-silap; boleh dibubar tau...huhuhuhu...

p/s;ai bila lah boleh register masuk kelab ni ek....



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 08:47


Pada 17-11-08 21:27 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-08 13:30 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

kelab "MERANCANG KAHWIN" tak ada ke? :kelip:




mana boleh tubuhkan kelab tu niza,,,sebab kalau club tu da tubuh,.,,lepas itu mereka da kawin..mereka masuk kelab ni,,,so kelab merancang da kawin akan kekurangan warga dan silap-silap; boleh dibubar tau...huhuhuhu...

p/s;ai bila lah boleh register masuk kelab ni ek....



boleh lah... ahli-ahlinya akan berpindah juga...
so banyak lah peminpinnya... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 27-11-08 09:54


nak register juga kat kelab ni... dah 2thn lebih berumah tangga, masih menunggu cahaya mata, status 1.0.3 . yang bestnya pergi mana macam couple2 muda dan pernah kena tegur dengan guard shopping complx duduk rapat sebab ingat kami belum kahwin... hehhehehehehhe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 11:19


kena register lah ni ek?? hehehe, rasa dah tua lah pulak... (memang pun..) ;-) cepat betul masa berlalu, dulu masa mula-mula join ukhwah baru grad, solo lagi. lah ni dah kahwin dan ada anak dah pun seorang... macam tak percaya pun ada.. hehe.. untuk semua ahli kelab ni, moga rumahtangga yang dibina dilimpahi rahmat Allah swt dan berbahagia dunia akhirat... Amiin...

p/s: en. izdham, amboi2 nak kena repot kat org rumah ni... status 1.0.3 ye... uhuhuh(Kenapa klise sangat para suami ni ye dengan status sebegitu?) jangan marah... hehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 11:42


wahaha..club ni pun ada..macam best saja..

kalau saya dah kawin nanti saya mesti sibuk, so tak sempatlah saya nak join club ni nanti..
register awal boleh?? boleh atau tak, saya tetap nak register jugakkk...
tapi tak tahu bila nak kawin, calon pun tak ada lagi...hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 11:53


Pada 27-11-08 09:54 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

nak register juga kat kelab ni... dah 2thn lebih berumah tangga, masih menunggu cahaya mata, status 1.0.3 . yang bestnya pergi mana macam couple2 muda dan pernah kena tegur dengan guard shopping complx duduk rapat sebab ingat kami belum kahwin... hehhehehehehhe...


:sopan: sama kes lah idzham... dekat 3 tahun kawin... tapi asal keluar dengan suami macam tak sah kalau tak diJELING TAJAM diPERLI atau di MAKI dek mata2 yang tak geti nak bertanya sebelum menyembur suka-suka :sopan: tak kira lah makcik pakcik.. mahupun adik2 pelajar ipt yang ala ala islamik....

kadang bila dah makin lelebih memerhati.. dari pimpin tangan terus pegang lengan suami untuk tayang cincin nikah :sopan:

apapun.. alhamdulillah... sebab mereka punya kekuatan untuk mencegah kemungkaran walau terrrsilap ushar..... :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 12:50


Macam -macam kelab lah pulak ye...

Nanti dah khawin ..kena keluar dari kelab bujang masuk kelab khawin pula..

p/s: pengalaman handle Forum sebagai Pengarah Kelab teringat kembali. sampai pening nak susun jenis kelab.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 19:22


saya pun dah kawin juga...

tarikh nikah 27 05 2005
tarikh sanding 28 05 2005

ada seorang cahaya mata putera, aiman namanya...

indahnya alam rumahtangga. :-D


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 20:55


bila lah dapat mendaftar kat kelab ni ye......... :kelip:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:23


nak juga join club ni..tapi bila??

Bookmark and Share

  


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

selembut_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2674
Posting: 121
Dari: damansara utama

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:28


Assalamualaikum........

nak join the club juga...dah lama ni tak menyibuk kat ukhawah...maklum lah dah ada suami dan anak ni susah sikit nak join......anyway saya dah kawin Jan 2006 yang lalu...Alhamdulillah dah ada cahayamata pun seorang...InsyaAllah cahayamata kedua pada Feb 2009 nanti...;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For selembut_saljuProfil   Hantar PM kepada selembut_salju   Pergi ke selembut_salju's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 13-12-08 22:02


Pada 05-11-08 11:53 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

hhmm..suatu saat nanti saya pun akan join klab ni..he..he..he..ni tengah berusaha ni...he..he...
bismillahirrohmanirrohiim...
ALLHAMDILILLAH...akhirnya saya masuk juga dalam club ni...hu..hu..hu..setelah berjuang, dan berlari hingga sesak nafas..akhirnya sampai juga k sini...hhmm...he..he..he..bagi zulman, yang ditunggu tu dah hadir dah..he..he..he..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 22:38


Salam semua,

Rasanya saya paling senior kat sini...telah dikurniakan 2 puteri & 1 putera..semuanya dah remaja...sungguh besar cabaran membesar & mendidik mereka di zaman yang penuh pancaroba ini...semoga Allah permudahkan urusan, Amiin..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3081
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 03:34


apa kata abang kahalifa jadi presiden kelab ni..baru best..setuju tak semua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 20-12-08 09:10


Hihi :-D Wawaapor diri balik ni .. Siap sedia Tuan..!! :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 14:23


bila kali kedua saya posting kat sini
jadilah ahli kelab ni :-P

*takut topeng2


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 27-12-08 14:57


Pada 27-12-08 14:23 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

bila kali kedua saya posting kat sini
jadilah ahli kelab ni :-P



saya pun nak ikut juga lah :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

haryana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36356
Posting: 74
Dari: Jaybee

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 15:42


huhuhu..
saya pun dah berkahwin.ada sepasang cahayamata...
banyak betul dugaanku...tapi ada hikmahnya..

:kelip:


-----------------
~~winter cool~~
@@permulaan sabar pahit tapi manis akhirnya~~~


Bookmark and Share

  


  Member Information For haryanaProfil   Hantar PM kepada haryana   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 16:07


insyAllah..satu hari nanti pasti saya akan jadi ahli kelab ni jugak...andai Allah izinkan...

hmm..tengah berusaha...doa..dan tawakkal....:-)

hehe..azam tahun baru ni..insyAllah...


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-12-08 21:14


:bunga: :malu: :malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Cokelet
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2008
Ahli No: 36529
Posting: 7
Dari: wangsa maju

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-12-08 15:28


Assalamualaikum semua..
Saya baru kat sini. Survey tajuk2 forum, terjumpa pula tajuk ni..
Saya dah kawin 26 Mei 08. Masih belum dikurniakan putera puteri penyambung zuriat... :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For CokeletProfil   Hantar PM kepada Cokelet   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 10:40


Pada 22-12-06 20:58 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

insyaAllah...akan menyusul :)



Aik ada juga..
Dah menyusul ke belum? :D



Pada 27-12-08 14:57 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-12-08 14:23 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

bila kali kedua saya posting kat sini
jadilah ahli kelab ni :-P



saya pun nak ikut juga lah :sopan:



Kali kedua masuk topik ni..
Dah nikah hihi.. suatu tarikh yang sangat tidak dijangka dan diluar perancangan
tiba-tiba kena tanya "sedia tak nikah malam ni?"
sebabnya wali nak cuti panjang..

tarikh nikah 10jun 2009
kenduri 11 julai 2009

penuh sederhana, tanpa sanding, tanpa mak andam dan tanpa dulang hantaran
tapi duit banyak terbang merentasi awan dan lautan



ummu..hikhik..ada orang nak ikut tu :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 11:24


Assalamualaikum

dah kawin dah.. baru saja... :bunga:
tarikh akad nikah & majlis kenduri : 26 Julai 2009
kenduri sebelah lelaki : 01 Ogos 2009

anak : ?? tak ada lagi... masih baru lagi... :-)

nak tengok gambar, jom ke my blog.... ;-)


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 11:32


Saya baru juga kawin tahun ini...

27.06.2009...tapi belum ada cahaya mata lagi..
memang nak sangat sebab husband selalu sibuk kerja..kurang2 ada tman...hihi
doakan lah saya ye...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 12:55


dah kahwin 3 tahun nov tahun ni...
dah ada seorang permata hati...
seorang lagi bakal menyusul tahun depan...


-----------------
http://semua-barangmurah.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 13:36


Pada 20-11-09 10:40 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-12-06 20:58 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

insyaAllah...akan menyusul :)



Aik ada juga..
Dah menyusul ke belum? :D



:D
hehe...tu soalan tahun 2006..
alhamdulillah tahun 2009 dah menyusul :)


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 16:42


Assalamualaikum :)


wah macam nampak best saja "kelab" ini.....

tarikh nikah: 24/5/2008
tarikh sanding: 25/5/2008
majlis bertandang: 31/5/2008


dah setahun +++ kahwin... cahaya mata..? belum ada rezeki lagi.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 18:27


tahniah kat kat kakak2, abang2 yang dah selamat berumahtangga kat ukhwah ini... Didoakan semoga kasih sayang kekal mewangi hingga ke akhir hayat.. selamat membina keluarga yang bahagia....

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 21:59


assallamualaikum......orang bujang boleh tumpang lalu ke hehehe hehehe hehehe


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

sifulan
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2009
Ahli No: 38346
Posting: 1
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 02:27


hi..salam ukhwah.com..saya pun dah kahwin..dah usia 7thn dah..kahwin pada 27 may 2002..hehe..tapi sekarang dah hampir bankrupsi lah..poning kepalo den..anak belum ada..ada sesiapa boleh bantu tak?..h


-----------------
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama


Bookmark and Share

  


  Member Information For sifulanProfil   Hantar PM kepada sifulan   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 13:24


assalamualaikum..

alhamdulillah sudah bernikah pada 14 Mac 09..
sekarang ni tengah menunggu kehadiran anak sulung pertama kami..
insyaAllah awal bulan 1..
:-)


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 20:02


wah....dah ramai ahli ukhwah di sini dah berkahwin... mabrukkk..
semoga masjid yang dibina mendapat keredhaan Allah..

tak tahu nak posting apa sebab tak boleh join lagi forum ni... :kelip: :kelip:


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-11-09 11:36


salam....

masalahnya ada ahli ukhwah yang menghilangkan diri lepas kawin...

contoh : kaei

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 11:41


abang imam....saya dan wife still maintain....huhuhuhu


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-09 12:08


Pada 25-11-09 11:36 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

salam....

masalahnya ada ahli ukhwah yang menghilangkan diri lepas kawin...

contoh : kaei


thehe...k.kaei sebok dengan 2 baby...


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

  


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-11-09 14:34


khalifah....mungkin sebab jodoh anta orang di ukhwah.com

kaie pulak zauj dia orang luar....so mungkin tak nampak kebaikan ukhwah.com ini....agak2nya FB pun tak join....hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-09 20:50


alhamdulillah
13.11.09 bernikah....
jodoh dengan saudara baru
bernikah di tempat saya biasa menikahkan org...huhu


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-09 10:35


Assalamualaikum

!!! QUOTE !!!

Pada 25-11-09 11:36 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

    salam....

    masalahnya ada ahli ukhwah yang menghilangkan diri lepas kawin...

    contoh : kaei



thehe...k.kaei sebok dengan 2 baby...


.. abang Imam, kenapa saya juga yang dijadikan contoh?? huhu.. thanks kidot sebab memahami... Bukan menghilangkan diri, tapi tanggungjawab pada rumahtangga dan kerja perlu diutamakan.. saya jenguk2 jugak ukhwah ni bila berkesempatan, cuma dari jauh saja... bagik lah chance kat orang lain pulak merasa aktif kat sini... dalam ertikata lain:udah kahwin, buat cara orang udah kahwin lah... :kelip:


-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

aisyah77
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2010
Ahli No: 39202
Posting: 14
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 09:26


Assalamualaikum...

Nikah 12/11/2005 (10 Syawal)

dah ada 2 permata hati, dua-dua hero :))

akakpun antara contoh warga ukhwah yang tidak dapat mengaktifkan diri selepas kawin...anak permata lahir premature with severe jaundice (hampir tukar darah), tahun pertama kehidupan dia sentiasa di hospital, kehidupan terlalu pack untuk memastikan masa depan dia sempurna...sebab tu 'terlupa' seketika...sekarang, hero akak dah sihat, dah masuk tadika pun...petah dan bijak, Alhamdulillah!....Al-quran adalah penawar yang mujarab untuk segala penyakit...jadikan ia rutin harian kita...


-----------------
'Ya Allah berikanlah aku cintamu dan cinta orang-orang yang mencintaimu'


Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah77Profil   Hantar PM kepada aisyah77   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 14:51


salam,

siapa warga ukhwah yang akan bertemu jodoh diukhwah pada tahun 2010 ni pula..... :) :D :) :D :) :D :) :D ......

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 15:46


Pada 16-12-09 20:50 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah
13.11.09 bernikah....
jodoh dengan saudara baru
bernikah di tempat saya biasa menikahkan org...huhu



lah..awak tok kadi ke?



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 15:41


Pada 12-12-08 20:55 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

bila lah dapat mendaftar kat kelab ni ye......... :kelip:



selamat pengantin baru in advance.... :welcome: :welcome:

kad dah selamat sampai... :sopan: :sopan: :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 23:09


ouhh dah sampai eh? mai nohhhh


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 23:18


Pada 06-02-10 23:09 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

ouhh dah sampai eh? mai nohhhh



salam cik amy..
kad untuk akak pun dah selamat sampai. insyaallah..:kelip:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-02-10 23:30


Pada 06-02-10 23:18 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-02-10 23:09 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

ouhh dah sampai eh? mai nohhhh



salam cik amy..
kad untuk akak pun dah selamat sampai. insyaallah..:kelip:


maka saya menjemput semua warga ukhwah....kad jemputan ada kat fb.... :-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 00:14


ehem..tumpang lalu lalang...

nak jenguk saja,,,nanti lah baru daftar jadi ahli ek..


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 02:28


salam..dah kahwin juga...tarikh nikah 23 dis 2009. kenduri 1. jan 2010


-----------------
http://zul-md.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-02-10 12:49


Pada 07-02-10 00:14 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

ehem..tumpang lalu lalang...

nak jenguk saja,,,nanti lah baru daftar jadi ahli ek..




hehehe....nak tumpang lalu juga...mana tau boleh masuk mendaftar nanti...



Bookmark and Share

  


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-11-10 03:05


salam,

i'm married.
raya ke 3 lepas.
tunggu nak baby ni!


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» kelab DAH KAHWIN

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.23168 saat. Lajunya....