Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: kahwin doktor?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» kahwin doktor?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh kahwin doktor?

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 15:05


Kenapa pulak tak ada yang nak nikah dengan doktor? Pelik ini... doktor kan manusia jugak... doktor pun tak memilih pasangan... tak semestinya doktor akan pilih doktor or engineer saja jadi pasangan... ramai lah doktor yang pilih cikgu, nurse, pekerja kerajaan, malah ada yang pilih suri rumah pun...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

NuhaAwatif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27707
Posting: 28
Dari: Perak Darul Ridzuan.......

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 15:19


ye lah...ana rasa pelik juga, Kenapa erk..!!!!!!
ana rasa mungkin bnyakan doktor kawin semasa doktor, dan doktor kawin dengan engineer...dan jarang orang dengar doktor kawin dengan yang lain2....

tanya doktor...mesti tau apa jawapnnya!!!!!!!!....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaAwatifProfil   Hantar PM kepada NuhaAwatif   Quote dan BalasQuote

NuhaAwatif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27707
Posting: 28
Dari: Perak Darul Ridzuan.......

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 15:23


Pada 20-12-06 14:43 , dan_ia posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
lepas baca satu artikel dalam majalah i krgn ustaz hasrizal, ana terfikir...
masih adakah org(yang bukan doktor) sanggup kahwin dengan doktor?(trutamanya kalau dr wanita)...apa pendapat anda?


profesion seorang doktor memang suka kerat2 org, lepas itu belah sana belah sini...

tapi tak pernah dengar doktor kerat isteri...muskillll betoii.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaAwatifProfil   Hantar PM kepada NuhaAwatif   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 20-12-06 16:16


salam...

bagi ana....cinta itu buta.....jodoh tidak mengenal siapa...
alhamdulillah...bakal isteri ana adalah merupakan seorang doc. yang penting...jagalah hati dan bersyukur pada ilahi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 20:09


kita merancang...tapi rancang Allah lagi sempurna

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

sujana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27710
Posting: 32
Dari: bumi darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-06 21:15


Pada 20-12-06 14:43 , dan_ia posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
lepas baca satu artikel dalam majalah i krgn ustaz hasrizal, ana terfikir...
masih adakah org(yang bukan doktor) sanggup kahwin dengan doktor?(trutamanya kalau dr wanita)...apa pendapat anda?


memang krjy doktor ni sibuk, sentiasa kena on call, tak kira pagi, petang, mlm. nk2, kerja krjn. sebab tu ada yang tak sanggup kahwin dengan doktor, lebih2 lagi doktor perempuan. but, jodoh pertemuan di tangan Allah. kalau dah jodoh, doktor pun doktor lah. dah tu kttpnny.
kena pandai lah rncg khdpn. tengok macam us hasrizal. walaupun kahwin dengan doktor, ok saja famili dia, kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sujanaProfil   Hantar PM kepada sujana   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 21:19


Kenapa tidak? jodoh sudah ditetapkan oleh Allah=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

ibnujarir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27674
Posting: 56
Dari: ardullah

Selangor  


posticon Posting pada: 20-12-06 21:29


salam emh sapa tak nak kawin nge dr?sila bagi alasan? boleh jadi tajuk forum ni (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnujarirProfil   Hantar PM kepada ibnujarir   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 22:03


ala nak kahwin tak kira dengan siapa pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

jou_yoo_rin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.12.2006
Ahli No: 27718
Posting: 27

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 22:15


ada saja guard laki kahwin dengan dokter perempuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jou_yoo_rinProfil   Hantar PM kepada jou_yoo_rin   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-12-06 22:18


Allah menentukan jodoh pertemuan..tapi kita wajib berusaha rite..
pada ana..cari yang sekufu..spy tak ada salah faham lepas kahwin nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 20-12-06 22:23


!!! QUOTE !!!


lepas baca satu artikel dalam majalah i krgn ustaz hasrizal, ana terfikir...
masih adakah org(yang bukan doktor) sanggup kahwin dengan doktor?(trutamanya kalau dr wanita)...apa pendapat anda?


Ana tak tahu tentang artikel tersebut.
Pelik bila sanggup menjadi persoalan.
Setahu ana, manusia, kalau jatuh cinta, lautan api pun sanggup direnangi. (Ana tak sanggup; ana panggil bomba!)

Persoalannya: Kenapa begitu sekali?
Tinggi sangatkah darjat seorang doktor? Atau sebaliknya?
Jika terlalu tinggi, bukan sedikit cerita pernah kita dengar tentang orang biasa berkahwin dengan puteri raja.
Jika sebalik sekalipun, Cinderella dan Bawang yang baik (ana tak tau merah ke putih, ataupun besar) , yang selalu dibuli oleh mak dan adik tirinya, masih dapat berkahwin dengan putera raja.

Pendek kata, kalau dah jodoh, despatch pun boleh boleh kahwin doktor!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 00:03


salam, walaupun bakal kerjaya saya tidaklah menjurus ke arah kedoktoran

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 00:08


Pada 20-12-06 22:23 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!



Ana tak tahu tentang artikel tersebut.
Pelik bila sanggup menjadi persoalan.
Setahu ana, manusia, kalau jatuh cinta, lautan api pun sanggup direnangi. (Ana tak sanggup; ana panggil bomba!)

Persoalannya: Kenapa begitu sekali?
Tinggi sangatkah darjat seorang doktor? Atau sebaliknya?
Jika terlalu tinggi, bukan sedikit cerita pernah kita dengar tentang orang biasa berkahwin dengan puteri raja.
Jika sebalik sekalipun, Cinderella dan Bawang yang baik (ana tak tau merah ke putih, ataupun besar) , yang selalu dibuli oleh mak dan adik tirinya, masih dapat berkahwin dengan putera raja.

Pendek kata, kalau dah jodoh, despatch pun boleh boleh kahwin doktor!


Masyarakat yang terlalu memandang tinggi pada doktor... kami pun macam mansia biasa jugak... kami pun tak memilih... cuma dah jadi macam stigma pada masyarakat bila sebut doktor saja mesti kena pilih yang golongan profesional jugak... sedangkan semua tu just anggapan masyarakat saja...

tapi macam mana pun kasihan pada doktor muslimah... sahabat2 muslimin tak berani nak rapat... sampai ada yang jadi andartu.. andalusia dan sebagainya...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

balqiz5
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15601
Posting: 66
Dari: Darul Naim

russia  


posticon Posting pada: 21-12-06 00:23


salam..
saya agak terasa dengan topik ni...
entah lah..saya pun selalu tertanya soalan tu...
ada ke yang nak kawin dengan doctor?
sebab setakat yang saya dan kawan-kawan saya kenal....kalau lelaki tu,mesti nak rendah2 diri dengan kami..padahal kita tak pernah nak beza2kan pekerjaan pun...
last2 semua diam begitu saja...
dan lagi satu..saya ada terbaca....
statistic penceraian tertinggi tu di kalangan doctor lah...
pelek kan....
entahlah.. kalau doctor lelaki,ramai saja yang berkenan...
tapi kalau doctor perempuan....ramai yang macam ngelak...
tu lah pasal ramai doctor perempuan yang andartu...
sedih...
tak nak jadi begitu....~~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiz5Profil   Hantar PM kepada balqiz5   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 21-12-06 03:43


bagi ana lah..memang lelaki takut nak dekati doktor muslimah..mereka kena cermin dulu muka doramg..layak atau setaraf atau tidak diri mereka dengan seorang doktor tu...sebab tu lah ada yang bagi saranan kepada ana untuk cari jodoh masa tengah belajar ni sebab katanya nanti dah jadi doktor..org takut nak masuk meminang..hantaran mesti tinggi punya...takut tak selevel...kaum lelaki sendiri yang berfikiran begitu..kami yang kaum hawa ni..tidak lah mengia atau menidakkan..cuam..ada kebenaran juga di sebalik kebenaran tu...
takut nanti suami akan rasa rendah diri dan malu pada keluarga masyarakat apabila pendapatan dia lagi rendah daripada isterinya..biasa org lelaki akan rasa tercabar dan malu...wallahualam..ini pendapat ana saja lah ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 04:21


..jangan diskriminasi pada kami...

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

cahayaairmataku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2004
Ahli No: 9724
Posting: 24
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 09:52


assalamualaikum...
Jodoh dan pertemuan di tangan Tuhan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayaairmatakuProfil   Hantar PM kepada cahayaairmataku   Pergi ke cahayaairmataku's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 21-12-06 10:02


nak kawin dengan arkitek..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

dan_ia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27630
Posting: 35
Dari: merantau mencari ilmu

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 10:17


erm...mungkin ada yang salah tafsir maksud saya dalam persoalan tu...tiada langsung niat untuk mdiskriminasi atau apa-apa sebabnya saya sendiri mengambil jurusan perubatan...so, saja tertanya2...
(baru saya nampak macam mana kalau kita salahmenfsirkan sesuatu permasalahan, huru hara jadinya)...saya minta maaf kalau ada menimbulkan sebarang masalah...mungkin salah saya, tak pandai nak mengolah persoalan...

saya memang setuju yang sepatutnya tiada istilah double standard diklgn manusia sekarang....sesungguhnya hanya org yang paling beriman dan bertaqwalah yang mpy darjat yang tinggi di sisi Alah..

wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For dan_iaProfil   Hantar PM kepada dan_ia   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 12:03


kalau hakim syarie pula ramai tak yang minat dan berkenan nak jadikan suami?
p/s: ana tolong tanya bagi pihak kawan ana... Sorry salah landing tajuk...


-----------------
lawati saya di sini


Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 13:39


Pada 20-12-06 16:16 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

bagi ana....cinta itu buta.....jodoh tidak mengenal siapa...
alhamdulillah...bakal isteri ana adalah merupakan seorang doc. yang penting...jagalah hati dan bersyukur pada ilahi......



Hehe.... :lol:
Dulu time study ana bsahabat dengan seorang student muslimat medic... tapi bila dia tahun 5 stlah 3thn bsahabat, dia ingin bpisah, mybe strees agaknya.......
Than slepas 3 bulan kami bpisah, ana 'dilamar' oleh seorang bakal specilis doktor muslimat..... hemmmmm :-?
Terharu dengan ksudian dia...ana terima sajalah..rezeki....than lepas tu banyak dia beri moral support pada ana...sebab kami jauh bbeza dr sgi kdudukan dan pdidikan........ mybe awal tahun depan kami akan btunang sebab semua famili dah restui.... cuma ana punya kerja tak seberapa dsamping beri peluang kepada dia untuk siapkan specilis sakit puan.....

So kepada doktor2 perempuan yang sportal ni... kalau bselera nak cari suami non-medicen.... berikan peluang/banyakkan bkorban....bagi ana, ana takut tau nak bhadapan dengan muslimat doktor tau kalau tanpa dorongan...hehe :-D


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 21-12-06 15:12


jodoh dah ditetapkan sejak azali..tertulis di loh mahfudz..usah gusar.lau kat cini tak kawin..kat akhirat..dapat bidadara atau bidadari lagi cantik.

~janji Allah memang pasti~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 21-12-06 15:16


Assalamualaikum,

Terpulang kepada individu tu untuk menerima dr atau tidak. Dia pun manusia juga kan ??

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 23:54


assalamualaikum...

topic best..but no comment .....
tak semestinya dr dengan dr saja....
bakal husband saya bukan dr apa...
he is going to be a lecturer..insyaALLAH..
kira ok lah tu kan ..
janji kerja tu halal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 02:55


nak cari doktor/engineer lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 25-12-06 14:50


mentaliti masyarakat yang begitu meletakkan kerjaya doktor sebagai yang 'menggerunkan'..tapi kita kat sisi Allah same saja kan..iman dan takwa j yang membezekan..
tapi apa-apa pun, better yang sekufu..supaya tak timbul masalah dan salah faham kemudian hari..
moga kebahagiaan menyinari hidup..amiinn :-) ;-) :-D ;-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 25-12-06 15:39


Pada 24-12-06 23:54 , arsyie posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

topic best..but no comment .....
tak semestinya dr dengan dr saja....
bakal husband saya bukan dr apa...
he is going to be a lecturer..insyaALLAH..
kira ok lah tu kan ..
janji kerja tu halal...


hahhahahahha...emm...siapa ek???


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

donjuan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26407
Posting: 23

argentina  


posticon Posting pada: 25-12-06 17:01


hmm..kawan saya pernah bcinta dengan dr gigi..tapi dr tu tgalkan dia bila dah kja..sebab kawan saya ini tak ada lah pandai sangat macam org belajar medic or dental..kira standard tak sama lah..tetambah kalau kat mana majlis kan selalu golongan prof macam dr ini speaking..kawan saya pula tak pandai sangat speaking..then gaji pun mahal..tapi tak semua begitu sebab saya pun pernah bakal dentist sguh2 nak kawan dengan saya =) tapi kena tengok background juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For donjuanProfil   Hantar PM kepada donjuan   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 18:02


kawin dengan doktor boleh dapat ubat free apa...kalau sakit..tak payah sesusah pergi klinik..jimat dari segi kos perubatan..boleh minta advise dia...

ehehee...kawin saja lah dengan sesiapa pun..sama saja kerja apa pun..kalau doktor mungkin dia akan tengok dulu punca sesuatu masalah baru diberinya ubat...advise lah tu kan...ehehe..insyaAllah semua bahagia...


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 18:41


cinta itu buta,
jangan buta kerana cinta,
kalau cinta dipja-puja,
bahagia bagaikan di syurga,
kalau cinta disalah guna,
sengsara bagi di neraka...
fikir-pikirkanlah,,,,
jodoh pertemuan di tangan tuhan,,,
insyaAllah bakal isteri saya pun doktor juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-06 19:22


mungkin sebab doktor banyak tanggungjawab..sibuk..so, kena sangat-sangat memahami...eh, kalau doktor gigi bagaimana pula? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 25-12-06 23:55


kalau hati dah suka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 01:09


salam...

dr. ke engineer ke, cikgu ke, lecturer ke, guard ke, tukang jual eskrim ke, petani ke, bisnes men ke, semuanya makhluk tuhan. diciptakan tuhan sebagai khalifah..memimpin diri sendiri dan juga segala makhluk di alam ini.

so kita yang mencorakkan perjalanan hidup kita..kalau itu pilihan kita, maka kita bertanggungjawab untuk menjadikan pilihan kita itu yang terbaik..kerjaya bukan penghalang kebahagiaan asalkan kita lakukan semua itu dengan keikhlasan.

dr. punya kelebihannya tersendiri..begitu juga dengan yang lainnya..sesuai dengan hikmah yang tuhan tentukan disebaliknya..so kepada dr. muslimah, ingatlah kerjaya ini adalah kerjaya yang mulia disisi tuhan, jika kita ikhlas dengannya..

**ana pun suka dr. ana idamkan seorang dr. yang bertanggungjawab pada tuhan, masyarakat dan juga dirinya.macam ni, barulah dia dapat bimbing ana selari dengan kehendak tuhan. tak tau Kenapa..dari dulu ana memang suka pada manusia yang kerjayanya sebagai seorang dr. mungkin sebab ana tahu dan faham..kerjaya dr tu perlukan banyak pengorbanan, kekuatan dan jatidiri yang utuh.jadi bagi yang berjaya jadi dr tu.. pastinya insan2 yang terpilih(insyaallah). tapi sedih..ana tak jumpa lagi dr. yang sudi nak dekat dengan ana =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-12-06 21:19


kalau suami doktor...suami boleh tolong sambut anak sendiri waktu isteri bersalin....kan best itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 21:28


tukang jual askrim?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 12:45


pada saya lah..ramai yang nak kawin dengan doktor ni..xpyah runsing lah..saya pun termasuk dalam kalangan tu jugak..heheh..ngaku..malu saya..tapi saya tak ada lah mgharap sangat sebab jodoh ketentuan Allah...lagipun saya hanyalah bakal seorang guru..Insya-Allah..tidak setanding dengan doktor..saya pun dulu ada cita22 nak jadi doktor tapi agaknya dah takdir ambik pendidikan..tapi tidak mengapa saya akan kempen kat adik22 saya pula biar mereka jadi doktor..huhu..doktor kerja yang mulia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-12-06 13:47


Kenapa Dr menajdi famous?? Manusia sanggup berhabis berjuta ringgit demi mendapatkan kesihatan..jadi tidak mustahil profesion sebagai Dr amat popular..selagi bernama manusia,selagi tu lah manusia terus berjuang demi untuk dapatkan kesihatan..berbeza dengan profesion menjual aiskrim kerana manusia hanya beli aiskrim sekali sekala saja bila teringin...ahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-06 14:46


ada tak sesiapa bakal2 doctor dari USM... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 17:37


Pada 25-12-06 18:41 , syabab_mujahid posting:

!!! QUOTE !!!

cinta itu buta,
jangan buta kerana cinta,
kalau cinta dipja-puja,
bahagia bagaikan di syurga,
kalau cinta disalah guna,
sengsara bagi di neraka...
fikir-pikirkanlah,,,,
jodoh pertemuan di tangan tuhan,,,
insyaAllah bakal isteri saya pun doktor juga...



Ana setuju shekh...... sampai masa dan tika..... cinta itu akan hadir tanpa di pinta..... ia terlalu abstrak untuk dgambarkan......
cewah....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 17:51


salam...

lama dah tak posting..
pada ana, tu semua adalah ketetapan jodoh..
dah tertulis jodohnyer bersama doktor,
bagaimana sekali pun hatinye terpaut pada insan lain, tetap jugak kawin dengan doktor..

ana rasa ramai saja doktor yang kawin dengan bukan professional, cumanye lebih banyak digembar-gemburkan doktor kawin dengan engineer sebabnya dedua nampak macam hebat...

p/s: apapun, hakikatnya darah manusia tetap merah biarpun rambut boleh di kaler2kan...

sekadar pendapat seorang bakal engineer... insyaAllah..

wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 18:04


lah ..dr pun manusia jugak apa...he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

alhaque7
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28021
Posting: 1
Dari: KL

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 01:32


kenapa taknak kawin doktor pula??????Mulia what kerja ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhaque7Profil   Hantar PM kepada alhaque7   Quote dan BalasQuote

silmi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.12.2006
Ahli No: 27946
Posting: 43
Dari: PERAK

Perak  


posticon Posting pada: 06-01-07 02:16


kalau dah jodoh dengan doktor,terime saja laaaaa...itu ketentuan-NYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For silmiProfil   Hantar PM kepada silmi   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 08:29


jodoh tak kira siapa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 06-01-07 09:38


Kenapa takut???
Kalau takut kawin dengan doctor perubatan, kawin lah dengan doctor PhD
doctor jugak..heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 13:15


Salaam..

doktor takut... engineer takut tak?
saya bakal engineer.. insya-Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 14:56


:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 10:17


ana tertarik apa yang ustaz Hasrizal cakap.


'perkahwinan itu bukan untuk meminta apa yang tiada pada pasangan kita, tetapi masing-masing cuba memberikan YANG TERBAIK untuk pasangan'

wallahu'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 10:22


Engineer? takut jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nuqaisya
Warga Rasmi
Menyertai: 08.01.2007
Ahli No: 28067
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 12:22


seronok juga...tapi....jangan lah yang terlampau busy sangat...
mklumla manusia nskang lebih pntingkan duet daripada tggungjwb...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuqaisyaProfil   Hantar PM kepada nuqaisya   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 12:51


susah-susah sangat, tak payah kahwin... ;-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 13:43


hehehe..
kahwin kan sunnah nabi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 13:50


Pada 10-01-07 13:43 , tengku_anis posting:

!!! QUOTE !!!

hehehe..
kahwin kan sunnah nabi..


sunnah Nabi kita adalah memudahkan, bukannya menyusahkan... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 14:12


kahwin pada orgnyer, bukan pekerjaan =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 14:19


Apa nak jadi, apa nak jadi...
Sampai sekarang tak kawin lagi
Apa nak jadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 10-01-07 14:19


betul...jangan pilih seseorang itu kerana harta dan aset yang ada pada seseorang...tak ikhlas namanya......

kasih sayang itu mengatasi segalanya..tak boleh dibeli dengan wang, pangkat dan harta..... ;-) :-)


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"
[ Telah diedit oleh: Vitamin_Hati pada 10-01-07 14:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Ibn_hafidz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23801
Posting: 31
Dari: Jordan

czechrepublic  


posticon Posting pada: 11-01-07 18:49


doktor no ada sifat2 penyayang,penyabar,sanggup berkorban dan macam-macam lagi sifat murni sebab mereka ni hari2 ada rasa insaf tengok keadaan pesakit . tapi nak kahwin dengan doktor pun kan lah ada sifat selalu memahami sebab mereka ni selalu sibuk kat hospital.nak senang cerita beli saja rumah dekat dengan hospital kalau dah kawin nanti. cepat sikit nak sampai rumah lepas kerja.(-:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibn_hafidzProfil   Hantar PM kepada Ibn_hafidz   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 19:28


Serik....hanya mampu berdoa kepadanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 19:29


Pada 11-01-07 18:49 , Ibn_hafidz posting:

!!! QUOTE !!!

doktor no ada sifat2 penyayang,penyabar,sanggup berkorban dan macam-macam lagi sifat murni sebab mereka ni hari2 ada rasa insaf tengok keadaan pesakit . tapi nak kahwin dengan doktor pun kan lah ada sifat selalu memahami sebab mereka ni selalu sibuk kat hospital.nak senang cerita beli saja rumah dekat dengan hospital kalau dah kawin nanti. cepat sikit nak sampai rumah lepas kerja.(-:



stujuuuuuuuuuuuuuuuu.............................

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 19:31


Ana cuba belajar2 cakap tentang agama ya? sebenarnya, . mana mungkin semua manusia jadi doktor. atau semua jadi nelayan. Itu kerja Allah. pekerjaan itu hanya keperluan hidup. tapi maksud hidup ialah mencari keredhaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 16:43


Hee...he...seronok juga baca telatah org ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 18:05


salam

ana teringin nak kawin doktor...
nak dia sendiri sambut kelahiran anak sendiri...
bukan org lain...
tapi jodoh di tangan Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 18:49


penjual kerepek boleh tak??
:-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 19:24


Pada 20-12-06 15:19 , NuhaAwatif posting:

!!! QUOTE !!!

ye lah...ana rasa pelik juga, Kenapa erk..!!!!!!
ana rasa mungkin bnyakan doktor kawin semasa doktor, dan doktor kawin dengan engineer...dan jarang orang dengar doktor kawin dengan yang lain2....

tanya doktor...mesti tau apa jawapnnya!!!!!!!!....



dr mahathir kawin.dengan..siti hasmah.. anwar ibrahim dengan dr. wan azizah...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 19:36


Pada 10-01-07 14:12 , azrina_zainal posting:

!!! QUOTE !!!

kahwin pada orgnyer, bukan pekerjaan =)



toi toi toi...nak kawin dengan orgnya bukan pekerjaannya..tak epnah terpkerla pula perkara2 begini...hmm...tak kisah sesiapa pun asalkan kawin seseorang kerana diri dia sendiri...bukan sebab aset lain..doktor pun org juga kan?...bukan beruang...hehehe..


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 22-02-07 19:41


ish...doctor ke..ustazah ke..tukang jahit ke..ada jodoh kawin lah jugak..
semuanya urusan Allah..:)

minat juga dengan doctor ni..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

ridz07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11876
Posting: 102
Dari: Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Dato' Razali Ismail (IPGM-KDRI), Kuala Terengganu...

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 23:44


Jodoh pertemuan, ajal maut ditentukan Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridz07Profil   Hantar PM kepada ridz07   Pergi ke ridz07's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-02-07 11:36


erm topik yang best..kadang-kadang ada juga org sekeliling yang suarakan pandangan cmtue..
kebiasaannya, dalam dunia sekarang, ramai perempuan yang jadi doktor kerana peluang mereka dapat cerah. tak dinafikan lelaki pun sama, cuma agak anda skek.
jadi terdapat jugak sesetengah anggota masyarakat yang masih pegang pada istilah 'sekufu'. maksudnya, seorang isteri mestilah mempunyai kerjaya yang agak rendah daripada bakal suaminya.. ini bermaksud, lau lelaki itu seorang guru, anda sesuai lau dia kawin dengan seorang doktor. itu mentaliti yang masih ada dalam segelintir masyarakat kat sekarang..
tapi, memang ada pun yang 'memecahkan tradisi' itu..lagipun pada zaman sekarang, segalanya tak mustahil kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-02-07 11:39


Pada 22-02-07 18:05 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam

ana teringin nak kawin doktor...
nak dia sendiri sambut kelahiran anak sendiri...
bukan org lain...
tapi jodoh di tangan Allah....


yap ana pun pernah ada cita-cita cmtue. lau boleh nak suami sendiri yang sambut kelahiran anak kami.
tapi nampaknya jodoh dengan doktor elektrik agaknya..
tapi bersyukur..bukan dengan doktor yang 'bukak klinik sendiri dalam semak'.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 24-02-07 11:43


heh....doc pun manusia juga
setiap org mesti ada alasan sendiri npe nak @ tak hendak kawin dengan doc
tapi, diakhir cerita...Allah jugak yang Maha Kuasa
tapi, kita manusia ni memang ada merancang
bila nak kawin, dengan sapa, macam mana majlisnya...tapi tak semua kita rancng akan berjaya...tapi tak bermakna kita dok melongok menunggu saja,kita rancang yang kita rasa terbaik untuk kita, tapi Allah tahu yang lebih baik untuk kita...tu saja...
doc ke engineer ke pilot ke polis ke...semua manusia yang Allah dah tentuka jodoh masing-masing kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 24-02-07 11:53


bakal org rumah saya bakal seorang doc. ok saja...xdok apa-apa masalah....
saya menyintainya bukan kerjayanya sebagai doc tapi hati budinye...gaya pemikiran dan kisah sayangnya pada saya dan family saya membuatkan saya tertarik kepadanya....

Kalau dia baca komen saya ni pasti dia akan tersenyum...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 24-02-07 11:57


betul tak adinda Arsyie?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 10:35


Setahu sayalah,kalau orang sebut saja doktor pasti ramai yang pasang hasrat nak jadi pasangannya,tak kiralah doktor perempuan ke lelaki.nak2 pula kalau doktor lelaki,saham tinggi beb sebab ramai yang beratur nak tunggu peluang di pikat doktor,so tak timbul lah masalah tak ada org suka dengan doktor...

....HaNya TuHaN YaNG TaHu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 27-02-07 11:58


Pada 27-02-07 10:35 , klate_girl posting:

!!! QUOTE !!!

Setahu sayalah,kalau orang sebut saja doktor pasti ramai yang pasang hasrat nak jadi pasangannya,tak kiralah doktor perempuan ke lelaki.nak2 pula kalau doktor lelaki,saham tinggi beb sebab ramai yang beratur nak tunggu peluang di pikat doktor,so tak timbul lah masalah tak ada org suka dengan doktor...

....HaNya TuHaN YaNG TaHu....



iyakah klate girl....doc pun manusia biasa.. tak ada yang hebatnyer.. tapi kenapa org laki (non-doctor) susah sgat nak approach doc perempuan eh.. inferior ke apa..or takut kena tinggal bini?? actually we female doc bukan berkira sgat (pengakuan tu..hehe) but understanding is an important aspect in a marriage :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 21:09


Pada sahabat lelaki ku semua... jangan lah rasa seram nak dekati doktor wanita... kasihan depa... hehe... depa pun manusia juga... ada perasaan... ada lecturer saya tu... doktor.. suami dia kerja Ustaz... alhamdulillah... tak ada masalah pun... yang penting isteri kena hormat suami... walau pun isteri tu raja sekali pun... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 23:46


aduh hangat jugak perbincangan ye..

dr? tak terpikir lagi nak kahwin..
baik cari engineer.. hehehe..
senang sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

saffaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14994
Posting: 120
Dari: atas tanah

uganda   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 21:54


salam..
2 semua hak masing-masing..
tapi kalau dah dijodohkan..
especially laki yang nak kahwin dengan doc..
kena lah ready untuk terima hakikat..yang mereka kena share isteri mereka dengan masyarakat..
tgunggjawb isteri pada masyarakat lebih besar...
banyak bend yang perlu consider..
so.kena lah latihkn diri bersabar...
buat istikharah..insyaAllah..kalau Allah yang ttpkn jodho 2..mestila Allah lagi tau apa yang terbaik untuk kita..
saya pun sekarang ni..mdic 1st year,cairo u...
seram jugak boleh dengar macam tu..
tapi kalau dtkdirkn..jdoh saya bukan di dunia..insyaAllah..
ad hkmahnye..mungkin Allah nak sruh saya berkhdmat dengan masyarakat tanpa perlu sushkn hati fikir pasal suami...
memang lah kalau pada pandangan mata masyarakat ..xbrmakne hdup kalau seorang perempuan 2 xkwin...
tapi kita kena lah think +ve..ad hkmahny Allah buat macam itu..
maybe Allah nak elakkan dia daripada berdosa sebab tak dapat jalankan tgunggjwb dia sebagai isteri dan doc at da same time...
so Allah lagi mgetahui..bknke boleh jatuh haram kalau ssorg 2 kahwin tapi tak dapat mlksanakn tgunggjwb..
jangan lah pandang kerjaya mana-mana pun mggnakan nikmat mata yang Allah bagi saja..gnela jugak nikmat akal yang Allah bagi untuk bzakan khalifah di bumi dengan binatg..
bagi saya..
belajar mdic dapat mndekatkn diri dengan Allah..
terasa keagungn Allah...
BUKANKAH TERDAPAT TANDA KEKUASAAN ALLAH pada KEJADIAN MANUSIA...
terasa lebih taqarrub...nikmatnye xterkate...bukan semua org dberi peluang nak kaji cptaan Allah..dan saya bersyukur dapat masuk dalam bidg ni..
ok..
semua bend ad klmhn dan klbhn dia..macam 2 juga mnusia..macam 2 juga kerjaya apa pun..
so kalau kita redha dengan kkurgn dan sabar..insyaAllah.. blsnnya..Allah lebih lyak untuk tentukan...betul tak?
[ Telah diedit oleh: saffaa pada 16-03-07 22:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For saffaaProfil   Hantar PM kepada saffaa   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 21:56


Pada 16-03-07 21:54 , saffaa posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
2 semua hak masing-masing..
tapi kalau dah dijodohkan..
especially laki yang nak kahwin dengan doc..
kan lah ready untuk terima hakikat..yang mereka kena share isterri mereka dengan masyarakat..
tgunggjawb isteri pada masyarakat lebih besar...
banyak bend yang perlu consider..
so.kena lah latihkn diri bersabar...
buat istikharah..insyaAllah..kalau Allah yang ttpkn jodho 2..mestila Allah lagi tau apa yang terbaik untuk kita..
saya pu sekarang ni..mdic 1st year,cairo u...
seram juga boleh dengar macam itu..
tapi kalau dtkdirkn..jdoh saya bukan di dunia..insyaAllah..
ad hkmahnye..mungkin Allah nak sruh saya berkhdmat dengan masyarakat tanpa perlu sushkn hati fikir pasal suami...
moga lah kalau pada pandangan mata masyarakat ..xbrmakne hdup kalau seorang perempuan 2 xkwin...
tapi kita kena lah think =ve..ad hkmahny Allah buat macam itu..
maybe Allah nak elakkan dia daripada berdosa sebab tak dapat jalankan tgunggjwb dia sebagai isteri dan doc at da same time...
so Allah lagi mgetahui..
jangan lah pandang kerjaya mana-mana pun mggnakan nikmat mata yang Allah bagi saja..gnela juga nikmat akal yang Allah bagi untuk bzakan khalifah di bumi dengan binatg..
ok..
semua bend ad klmhn dan klbhn dia..macam 2 juga mnusia..macam 2 juga kerjaya apa pun..
so kalau kita redha dengan kkurgn dan sabar..insyaAllah.. blsnnya..Allah lebih lyak untuk tentukan...betul tak?

salam...

panjang nya hujah anti.
bagi ana, terpulanglah.
tapi kalau nak lagi baik, cari yang solehah.
insyaALLAH....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 22:47


doktor yang solehah... insyaallah ada... kahwin doktor tak apa yang nak ditakutkan.. kita kena paham kerja dia itu saja... same jugak macam arkitek.. sibuk selalu... tapi harap-harap mereka paham kerja dia yang selalu sibuk itu... hmmm.. siapa arkitek tu? salamzz... nice dan interesting topic to discuss walaupon dah menyimpang sikit... tak apa lah.. salam sekali lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

saffaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14994
Posting: 120
Dari: atas tanah

uganda   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 23:05


arkitek??
hmm...ramai saja saya jumpa doc yang solehah..
1st time jumpa..
xsgka mereka ni doc..
memang kalah ustazah..
sebab boleh belajar..
senang nak relatekn dengan dalil yang ad dalam al-Quran...
senior saya pun..
hafizah+doc..
insyaAllah.
ad yang dah habis...dan tahun depan habis...
memang hebt2 lah mereka ni..
ad yang memang hebat fiqh..kalau ad apa-apa masalah..senang nak tanya..
lagipun..kami senang nak cari syeikhah azhar ktni..
memang best..dan memang banyak sangat ilmu yang boleh kita cari ktni...alhmdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For saffaaProfil   Hantar PM kepada saffaa   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 23:19


em,ayah ana pun doktor..tak dnafikan yang dia pun sibuk juga akhir2 ni...selalu balik malam-malam...tapi da tu tugasan dia untuk m`cari rezeki buat keluarga...ana tak kisah...nasib baik lah mak ana suri rumah..kalau kedua-duanya kerja,mesti sunyi rumah ni.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-03-07 23:37


baru jenguk2 posting ni..hmm...banyak juga pro dan kontra ya...hmm...bagaimana ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 09:54


kenapa takut sangat dengan doctor ni? kalau kawin doctor bila jadi apa-apa senang. kami pun nak kawinnnn!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 09:57


Pada 22-02-07 18:05 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam

ana teringin nak kawin doktor...
nak dia sendiri sambut kelahiran anak sendiri...
bukan org lain...
tapi jodoh di tangan Allah....


:-) :-) :-) doalah banyak-banyak...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-03-07 10:10


Pada 18-03-07 09:57 , zc posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-02-07 18:05 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam

ana teringin nak kawin doktor...
nak dia sendiri sambut kelahiran anak sendiri...
bukan org lain...
tapi jodoh di tangan Allah....


:-) :-) :-) doalah banyak-banyak...



kawin doktor? :-D
dolu2 teringin juga..
tapi rasa-rasanya keinginan tu makin lama makin terpadam sendiri :-D
apapun jodoh itu ketentuan Allah



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 15-05-07 04:40


bakal org rumah saya insyaAllah seorang doktor. emm....insyaAllah kami tengah memupuk keserasian dan juga kesefahaman kasih sayang agar masing-masing kelak memahami tugas dan peranan dalam mengukuhkan ekonomi keluarga.
saya harus lah faham kerjaya seorang doktor ini merupakan kerjaya yang sibuk.InsyAllah 24 jam masa yang diberikan Allah itu akan kami guna sebaik-baiknya untuk hidup dengan gembira, sejahteran dan diberkati dan diredhai Allah.
sesiapa yang bakal isterinya seorang doktor itu..tepuk dada tanya iman.moga diberikan kekuatan dalam menempuhi dunia yang semakin menggila ini.....


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"
[ Telah diedit oleh: Vitamin_Hati pada 15-05-07 04:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 15-05-07 04:45


tapi..janganlah kita mencintai sesorang kerana kerjaya.kerana masa depannya..tak ikhlasnya namanya...sebaiknya cintailah dia kerana dia adalah hamba Allah yang perlukan kasih sayang, belaian dan juga perlindungan dari seorang suami..kita sebagai pemimpin dalam keluarga harus tahu bagaimana nak mengetuai sebuah bahtera dalam lautan yang gelora. begitulah betapa besarnya tanggungjawab, amanah, dan juga kepimpinan yang harus kita pimpin.


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"
[ Telah diedit oleh: Vitamin_Hati pada 15-05-07 04:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 04:50


Pada 15-05-07 04:45 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

tapi..janganlah kita mencintai sesorang kerana kerjaya.kerana masa depannya..tak ikhlasnya namanya...sebaiknya cintailah dia kerana dia adalah hamba Allah yang perlukan kasih sayang, belaian dan juga perlindungan dari seorang suami..kita sebagai pemimpin dalam keluarga harus tahu bagaimana nak mengetuai sebuah bahtera dalam lautan yang gelora. begitulah betapa besarnya tanggungjawab, amanah, dan juga kepimpinan yang harus kita pimpin.


baguslah..vitamin hati memahami kerjaya bakal isteri..
semoga berkekalan ke akhirnya..semoga bakal suami saya ada niat seperti vitamin hati juga..menyintai dengan iklas tak kira apa pun berlaku pada kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 13:40


Assalammualaikum wr wb
bagi ana, medic memang sesuatu yang sukar tapi dengan usaha dan ketabahan insyaAllah.. buat masa ni tak nak fikir kawin. nak lulus for 5 years dan balas jasa parents.. if berjaya jadi doctor ingat nak join mercy buat kerja kebajikkan kat negara2 Islam yang memerlukan.. ^_^..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-05-07 21:11


adess..jangan sisihkan doktor..isk3

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 15-05-07 21:15


jodoh pertemuan di tangan Allah s.w.t.... Terimalah dengan hati terbuka, pasti ada hikmahnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 15-05-07 21:21


Hurm. Cakap senang nak pergi join mercy dan so on. Tapi kebiasaannya habis saja belajar, ramai yang sibuk dengan hal kerja, lepas tu terfikir pula keinginan nak kahwin. Maklumlah dah 5 tahun(bak kata empunya badan) study hard, jadi rasa nak kahwin tu pun meluap-luap.

Hehe. Jangan kecil hati. Tapi itulah realiti. MERCY memang memerlukan tenaga kerja lagi dalam operasi bantuan ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 15-05-07 21:32


Assalamualaikum...jika ditakdirkan ana berkahwin dengan doktor memang ana bersyukur sangat tapi biarlah dari jenis yang mementingkan agama...tak risau doktor lelaki lain yang merawat jika sakit terutamanya bersalin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 02:11


assalamualaikum...apa salahnya khwn dengan doc...doc pun manusia juga kan...saya pun insyaallah bakal doc...dan my future husband bukan doc pun...asalkan kat ikhlas...bukan nak kat someone sebab dia 2 doc or what...tak kisah kerja apa,asalkn halal...nak buat apa Kalau kerja hebat,tapi akhlak rendah....asalkn we understand each other,no masalah...sooo,jangan lah ingat doc ini tngi sangat taraf dia...sama saja dengan career lain...setiap kerja ada keistimewaannyer trsendiri....sooo,jangan takot lah ek nak dekati doc ini....;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 02:23


tak doc pun tak apa...doc PHD pun ok apa...like my fufute husband...insyaallah he will...tnggu masa saja....semoga jodoh kami berpanjangan hingga ke akhir hayat...insyaallah...;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 03:16


assalamualaikum...saya bukan doc..
my future wife pun bakal doc...insyaallah
dia ada dalam posting ini...hehehe
i love her so much...sooooo muchhhhhhhhhhhhhhhhhhh
saya tak pernah pandang status dia as a doc,saya ikhls cintakn dia...
semoga jodoh kami berkekalan...aminnn
as long as kita serasi, understanding each other,and sincere,and dapat restu parent kedua2 pihak,thats all...
semoga aku dan dia akan bersatu membina mahligai bahagia nanti...insyaallah...sebab i can't live without u...
cintakn dia sebab dia adalah org yang kita cinta,bukan sebab dia adalah doc...
if not,u not sincere dan u will suffer...
hanya wanna share my opinion....

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 19:10


tak ada masalah...
perkahwinan bukan satu ikatan yang biasa...
ia adalah satu ikatan yang luar biasa..
malah akan menjadi lebih istimewa jika ianya kerana Allah..
mengapa perlu dipertikaikan sama ada jodohnya doc. atau tidak..?? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 12:30


raihan and asruol ek ?mmmmmmmmm.....sorry..hanya thinking

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 15:25


boleh saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» kahwin doktor?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.244026 saat. Lajunya....