Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: favourite kartun / animasi.....


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» favourite kartun / animasi.....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh favourite kartun / animasi.....

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 06-11-07 16:26


Assalamualaikum...banyak sangat yang nak dtulis...antaranya detektif conan...masa kecik dulu thunder cat...dan macam-macam lagilah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 12:38


thunder cat...
best jugak... nak nak bila dia nak guna pedang ada gamba mata tu... lepas itu keluar cahaya.. lepas itu ada lagu skalik... bestnyaa....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:56


Assalamualaikum

ana suka tengok Shin chan,Naruto,MirmoZibang,and Dragon Ball........tapi yang paling best Card captor sakura best gila..... :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:01


.. aku suka Bleach.. suka tengok gelagat kurasaki Ichigo..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:04


sepan bob sekueh pen pun ana suka juga... love 2 watch cartoon... :-).

:bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 15:09


.. alamak.. lupa pula aku kat 2 beradik si ipin dengan upin itu.. lawak siol bedudak itu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-11-07 15:15


doraemon, sin chan, naruto, kitaritsu dan macam-macam lagi..
memamg suka tengok cerita katun..nanti kawin esok2 sama joint dengan anak2:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-11-07 16:27


suka dragon ball dengan detective conan...
seronok tengok time gooku berlawan...:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 16:39


minat kartun avatar kat tv3 pukul 9.30pg 2... time 2 jangan suruh buat kerja rumah, tak layan.... lagi 1 upin dan ipin............siap buka puasa depan tv, ajak mak sekali...lama2 mak pun jadi minat..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

dak_baek
Warga Rasmi
Menyertai: 26.11.2007
Ahli No: 31840
Posting: 5
Dari: kuala lumpur

blank  


posticon Posting pada: 30-11-07 16:42


dulu masa suka tengok cerita smurfs blue blink dengan alie in the wonderland..sekarang ini sinchan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For dak_baekProfil   Hantar PM kepada dak_baek   Quote dan BalasQuote

dak_baek
Warga Rasmi
Menyertai: 26.11.2007
Ahli No: 31840
Posting: 5
Dari: kuala lumpur

blank  


posticon Posting pada: 30-11-07 16:43


eh lupa pula..Assalamualaikum..nak bagi salam dulu tadik..heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For dak_baekProfil   Hantar PM kepada dak_baek   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 16:43


dah lama dah tak ada cerita urang biru tu, smuft tu, zaman dedulu punya cerita tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

dak_baek
Warga Rasmi
Menyertai: 26.11.2007
Ahli No: 31840
Posting: 5
Dari: kuala lumpur

blank  


posticon Posting pada: 30-11-07 16:52


aah..cerita dedulu itu Daeng..suka smurf itu sebab kiyut..

Bookmark and Share

  


  Member Information For dak_baekProfil   Hantar PM kepada dak_baek   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 17:07


slam dunk, bleach, naruto..
boleh dikatakan semua anime jepun ana suka..
tapi tak suka tengok saja..suka cari message yang dsmpaikn..
macam naruto tu..
suka tengok smgt kental yang ada dalam diri dia untuk jadi hokage.. ;-)
apa-apa pun kita perlu brhati2 dengan kartun2 sekarang ni..
banyak yang boleh mmpngaruhi pmikirn kita..
so minat tu bia lah brpada2..jangan sampai terlalu taksub.. :-) :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 19:10


Pada 30-11-07 17:07 , muslimah_aLfA posting:

!!! QUOTE !!!

slam dunk, bleach, naruto..
boleh dikatakan semua anime jepun ana suka..
tapi tak suka tengok saja..suka cari message yang dsmpaikn..
macam naruto tu..
suka tengok smgt kental yang ada dalam diri dia untuk jadi hokage.. ;-)
apa-apa pun kita perlu brhati2 dengan kartun2 sekarang ni..
banyak yang boleh mmpngaruhi pmikirn kita..
so minat tu bia lah brpada2..jangan sampai terlalu taksub.. :-) :bunga:

salam
hem betul-betul


-----------------
saya percaya tiada yang sia-sia,semua akan ada hikmahnya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 20:02


banyak cerita animasi yang best....... bleach, naruto, one piece dan banyak lagilah...
semuanya best dan banyak mesej yang disampaikan......


apapun....chaiyok......berusaha....

Bookmark and Share

  


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 22:41


usop sontorian....keluang man....detective conan :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:15


Ana suka tengok kartun yang tak ada sambungan dan tak ada dialog meleret-leret macam Oggy and the Cockroaches

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:19


sin chan...huhu...guling2 macam tenggiling...detective conan,kiteretsu...upin dan ipin...emmm...shrek boleh ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-07 12:19


dari kecik sampai lah sekarang ni dah tua...ana memang tak suka tengok kartun. tak tau Kenapa. kalau disuruh tengok kartun...jawabnya tertidur lah depan tv nanti. huhu...



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:20


Pada 27-12-07 12:19 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

sin chan...huhu...guling2 macam tenggiling...detective conan,kiteretsu...upin dan ipin...emmm...shrek boleh ke?


.. humang aiii:-o..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:21


Pada 27-12-07 12:19 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

dari kecik sampai lah sekarang ni dah tua...ana memang tak suka tengok kartun. tak tau Kenapa. kalau disuruh tengok kartun...jawabnya tertidur lah depan tv nanti. huhu...



.. uitt.. pelik juga ini.. Kenapa ek:berfikir:.. tanya empunya diri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-12-07 12:21


space cop gaban :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-07 12:25


Pada 27-12-07 12:21 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-12-07 12:19 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

dari kecik sampai lah sekarang ni dah tua...ana memang tak suka tengok kartun. tak tau Kenapa. kalau disuruh tengok kartun...jawabnya tertidur lah depan tv nanti. huhu...



.. uitt.. pelik juga ini.. Kenapa ek:berfikir:.. tanya empunya diri..


entah lah.. empunya diri ni pun tak tau sebab apa tak suka tengok kartun. memang bukan jiwa kartun2 atau animasi...



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:35


.. kecil-kecil dulu tak kan tak tengok langsung kut.. ke kalau tengok saudari akan menangis:berfikir:.. tak kan Doraemon tak tengok kut.. Tom and Jerry.. Thundercat.. Voltron.. Bleach.. Naruto.. Heman.. Inspektor Canon.. Anak2 Sidek.. Ipin dan Upin.. apalagi ek.. sin chan.. tapi tak apa.. senang lah emak saudari.. mesti dulu-dulu kalau asik menangis mesti mak kasi tengok kartun kan.. sebab masa tengok kartun boleh tertidur:lol:.. untungnya mak abah dia:welcome:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:40


saya suka tengok
tomato mato mato tomatoman
thunder thunder thunder cats..
suka sangat dengan thundercats dulu..

sekarang suka pingu
pergi pergi pergi pingu


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:41


eh p p p pingu

jadi pergi pula


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:42


.. TomatoMan.. alamak.. kartun yang mana ek.. asal terlepas pandang ni.. pernah tengok.. tapi tak ingat pula:cry:.. Pingu2 kartun Penguin setiap Sabtu Pagi rasanya.. Sabtu ke Ahad:berfikir:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-07 12:44


Pada 27-12-07 12:35 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kecil-kecil dulu tak kan tak tengok langsung kut.. ke kalau tengok saudari akan menangis:berfikir:.. tak kan Doraemon tak tengok kut.. Tom and Jerry.. Thundercat.. Voltron.. Bleach.. Naruto.. Heman.. Inspektor Canon.. Anak2 Sidek.. Ipin dan Upin.. apalagi ek.. sin chan.. tapi tak apa.. senang lah emak saudari.. mesti dulu-dulu kalau asik menangis mesti mak kasi tengok kartun kan.. sebab masa tengok kartun boleh tertidur:lol:.. untungnya mak abah dia:welcome:..


zaman saya tak ada sin chan atau naruto lah... :sopan: masa ana kecil-kecil, ayah tak biasakan bagi ana tengok kartun... sebab tu kut ana tak suka tengok kartun.. huhu...



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:48


Pada 27-12-07 12:42 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. TomatoMan.. alamak.. kartun yang mana ek.. asal terlepas pandang ni.. pernah tengok.. tapi tak ingat pula:cry:.. Pingu2 kartun Penguin setiap Sabtu Pagi rasanya.. Sabtu ke Ahad:berfikir:..


tomatoman kartun dulu-dulu lah encik kaki..
rasanya zaman satria baja hitam
ditayangkan waktu siang..rasanya petang
dah lupa2 cerita dia..
tapi masa zaman tu memang tengok lah dan tetap ingat lagu dia
tomato mato mato tomatoman..cakk


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:49


Pada 27-12-07 12:44 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!


zaman saya tak ada sin chan atau naruto lah... :sopan: masa ana kecil-kecil, ayah tak biasakan bagi ana tengok kartun... sebab tu kut ana tak suka tengok kartun.. huhu...



.. ada kut2 pula.. hehe.. cuba lah tanya mak dengan abah nanti Kenapa empunya diri tak suka melihat .. nak tau juga Kenapa kanak-kanak tak suka melihat .. seperti syira dari kanak-kanak tak suka melihat kan:berfikir:.. sampai sekarang ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-07 12:53


Pada 27-12-07 12:49 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-12-07 12:44 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!


zaman saya tak ada sin chan atau naruto lah... :sopan: masa ana kecil-kecil, ayah tak biasakan bagi ana tengok kartun... sebab tu kut ana tak suka tengok kartun.. huhu...



.. ada kut2 pula.. hehe.. cuba lah tanya mak dengan abah nanti Kenapa empunya diri tak suka melihat .. nak tau juga Kenapa kanak-kanak tak suka melihat .. seperti syira dari kanak-kanak tak suka melihat kan:berfikir:.. sampai sekarang ye..


memang tak suka...tak boleh nak buat apa. kalau layan anak2 buah...terpaksa memaksa diri untuk tengok cerita kartun sama-sama dengan mereka. tu pun sebab nak layan mereka... nasib baik suka layan budak-budak...



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:54


Pada 27-12-07 12:48 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!


tomatoman kartun dulu-dulu lah encik kaki..
rasanya zaman satria baja hitam
ditayangkan waktu siang..rasanya petang
dah lupa2 cerita dia..
tapi masa zaman tu memang tengok lah dan tetap ingat lagu dia
tomato mato mato tomatoman..cakk



.. yap.. zaman aku kecil-kecil juga tu.. waktu aku darjah berapa ek kalau sezaman dengan suria perkasa hitam:berfikir:.. yang aku ingat Suria Perkasa Hitam, Gaban dan "Mearo Attack" disiarkan pada hari yang sama.. hari Khamis kalau tak silap aku pada waktu itulah.. dari pada pukul 4.30 petang hingga pukul 6 petang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:56


Pada 27-12-07 12:53 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!


memang tak suka...tak boleh nak buat apa. kalau layan anak2 buah...terpaksa memaksa diri untuk tengok cerita kartun sama-sama dengan mereka. tu pun sebab nak layan mereka... nasib baik suka layan budak-budak...



.. alhamdulillah:welcome:.. seumpama lilin:-D..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-07 13:00


Pada 27-12-07 12:56 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-12-07 12:53 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!


memang tak suka...tak boleh nak buat apa. kalau layan anak2 buah...terpaksa memaksa diri untuk tengok cerita kartun sama-sama dengan mereka. tu pun sebab nak layan mereka... nasib baik suka layan budak-budak...



.. alhamdulillah:welcome:.. seumpama lilin:-D..


erkk...seumpama lilin? tak paham pula..



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 13:06


.. seperti lilin.. membakar diri untuk menerangi orang lain:-D..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-07 13:12


Pada 27-12-07 13:06 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. seperti lilin.. membakar diri untuk menerangi orang lain:-D..


ooo... maaf lah.. bab-bab perumpamaan ni ana lembab sikit.. haha... :-P



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-12-07 14:36


Assalamualaikum
suka pinguuuuuuuuuuuuuu..dengan mulutnya yang muncung, emak pingu memanggil pingu...
macam pernah ku posting..... :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 14:43


macam budak-budak saja.. wakakaka... termasukla saya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 14:44


bleach best weh.... cerita lawan2 pedang.... kelakar pula tu..... huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 14:51


Pada 27-12-07 12:20 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-12-07 12:19 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

sin chan...huhu...guling2 macam tenggiling...detective conan,kiteretsu...upin dan ipin...emmm...shrek boleh ke?


.. humang aiii:-o..


aik,kenapa macam itu sekali adik kakisamun???? :berfikir:


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-07 15:49


salam.sekarang dr tengok cerita malayu,baik sya tengok karton saja.lagi best.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-07 15:57


cerita doraemon dan shin chan...best bangat

Bookmark and Share

  


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-07 16:00


upin dan ipin..katun tu comel sangat-sangat......

Bookmark and Share

  


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-07 16:02


lagi satu tak lupa jugak detektif conan..penyiasat yang paling bijak dan comel..uhuhuk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-12-07 16:56


tak minat yang zaman ini..minat area 90 an nya kartun saja..

GABAN
SURIA BAJA HITAM
KICKERS
TOM&JERRY
ROAD RUNNER

dan seangkatan tahun dengannye....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 22:49


:berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 22:54


apple seed
samurai tak
thunderbirds
yuyu hakuso
pergi.i joe
he-man
she-ra
thundercat
final fantasy
...........

Bookmark and Share

  


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-01-08 20:02


shin chan yang paling saya minat....dulu kecil-kecil memang dok depan tv untuk tengok doraemon..

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-01-08 21:46


Pada 27-12-07 16:56 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

tak minat yang zaman ini..minat area 90 an nya kartun saja..

GABAN
SURIA BAJA HITAM
KICKERS
TOM&JERRY
ROAD RUNNER

dan seangkatan tahun dengannye....


sama lah..tambah ninja boys, bugs bunnny


-----------------
Kalau kamu letakkan pedang yang terhunus di leherku,sewaktu aku menyampaikan perintah Allah dan Rasulnya,aku akan terus berbicara,sekalipun pedangmu itu akan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 21:54


atashinchi dengan tomato man(cerita zaman budak-budak dulu)

Bookmark and Share

  


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 23:21


salam..saya minat jugak tengok kartun ni...antaranya samurai tak, dragon ball & gundam. org kata tengok kartun ni membuang masa, betul ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 00:06


Pada 16-01-08 21:54 , najwa_mnor posting:

!!! QUOTE !!!

atashinchi dengan tomato man(cerita zaman budak-budak dulu)


opsss.. tomatoman... canner lah ismi boleh tak teringat ni.... :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 17-01-08 05:47


banyak sangat nhi nak list...sebahagian saja lah ye...

yakitate! japan
colourcloud palace
totally spies
conan
naruto
curios play
god(?) save our king!
alice acedemy
cad captor sakura
chronicle of the wings
.O.D the tv
doraemon
sin chan
alice academy
ninja boy
samurai tak
lah chevalier d'eon
kiteretsu
kampung boy
invisible man
dragon booster
salam dunk...

tu saja lah terlintas nak tulis buat masa ini...
huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 14:22


batman
keluangman
tomatoman
doraemon
shin chan
usop sontorian
sang wira
kartun sang kancil dekat TV pendidikan
oggy
gundam seed
gundam seed destiny
sailormoon


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 15:53


Saya sukakan Naruto (memang cool Uchiha Sasuke niee), Bleach (Kurosaki Ichigo the hottesstt), Tomatoman (tomatomatomatomato!!! wahahah!!!), Daddy Long Legs (Ayah Kaki Panjang), Dash Yankuro (wengg!! weenngg!! Siapa ada kereta Tamiya??), Sailormoon (menentang kejahatann... YAHH!!!), KeluangMan (Dia...bagaikan seorang pahlawan), Doraemon (comeellnyaa dengan Nobita), The Kickers (bola, bola, bola!!! ERR, sapa tau cerita Captain Tsubasa??), BeastWar (ala-ala Transformers), Dragon Ball (Goku VS Bezita!!).

HMM, actually saya lebih sukakan anime Jepun compared than United States ones. Lagi bess and full of creativity.



Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 16:41


ana suka sangat katun ipin upin.. comel suka dialog "betul betul betul"...
sukakn kartun melayu...macam kampung boy, bola kampung dan sewaktu dengannya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 16:57


Pada 07-11-07 15:15 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

doraemon, sin chan, naruto, kitaritsu dan macam-macam lagi..
memamg suka tengok cerita katun..nanti kawin esok2 sama joint dengan anak2:-)


amboi kak su, join sekali dengan anak2.. :-D
minat kartun tom & jerry, detektif conan.. :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 17:31


Pada 19-01-08 15:53 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Saya sukakan Naruto (memang cool Uchiha Sasuke niee), Bleach (Kurosaki Ichigo the hottesstt), Tomatoman (tomatomatomatomato!!! wahahah!!!), Daddy Long Legs (Ayah Kaki Panjang), Dash Yankuro (wengg!! weenngg!! Siapa ada kereta Tamiya??), Sailormoon (menentang kejahatann... YAHH!!!), KeluangMan (Dia...bagaikan seorang pahlawan), Doraemon (comeellnyaa dengan Nobita), The Kickers (bola, bola, bola!!! ERR, sapa tau cerita Captain Tsubasa??), BeastWar (ala-ala Transformers), Dragon Ball (Goku VS Bezita!!).

HMM, actually saya lebih sukakan anime Jepun compared than United States ones. Lagi bess and full of creativity.



captain tsubasa best jugak.. ana minat One Piece, Dragon Ball, Transformers, Bleach dengan Full Metal Alchemist..


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

  


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

nurizzat64
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26237
Posting: 73
Dari: Kajang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 18:49


mestilah carita animasi Saladin... cerita yang berkenaan tokoh agung Islam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurizzat64Profil   Hantar PM kepada nurizzat64   Pergi ke nurizzat64's Website   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 19-01-08 20:03


semua cerita katun saya layan...baik dr US atau jepun...tak cukup tengok tv, baca manga on9 lagi...(kat sini tak ada tv)...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 21:29


Pada 17-01-08 00:06 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!



opsss.. tomatoman... canner lah ismi boleh tak teringat ni.... :welcome:



ingat ke?? saya pun tak ingat sangat..tapi macam teringat2 lagu dia...macam kanak-kanak rebena saja..hehe
nak cari anime ni mesti payah sebab ni katun zaman sekolah rendah kan??javascript: tak()
:cry:



-----------------
Jika aku terlena.. kejutkan aku,
Jika aku terlalai..tegurlah aku,
Jika aku jauh dari ILAHI..marahlah aku


Bookmark and Share

  


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-08 21:35


Love Hina heh! :D :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 20-01-08 04:31


Pada 19-01-08 15:53 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Saya sukakan Naruto (memang cool Uchiha Sasuke niee), Bleach (Kurosaki Ichigo the hottesstt), Tomatoman (tomatomatomatomato!!! wahahah!!!), Daddy Long Legs (Ayah Kaki Panjang), Dash Yankuro (wengg!! weenngg!! Siapa ada kereta Tamiya??), Sailormoon (menentang kejahatann... YAHH!!!), KeluangMan (Dia...bagaikan seorang pahlawan), Doraemon (comeellnyaa dengan Nobita), The Kickers (bola, bola, bola!!! ERR, sapa tau cerita Captain Tsubasa??), BeastWar (ala-ala Transformers), Dragon Ball (Goku VS Bezita!!).

HMM, actually saya lebih sukakan anime Jepun compared than United States ones. Lagi bess and full of creativity.



caiptain tsubasa pun saya rgok jugak....menarik lah jugak

saya pun lebih suka anime jpun dari us punya.....cartoon dia lagi cantik...selalu tengok kat channel animax saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 07:00


Walaupun saya dah tua, saya ni suka juga anime.. hehe..

Masa sekolah suka tengok Dragon Ball, pasal cerita dia suspen setiap episod, mesti rugi lah kalau tak miss satu episod pasal semua tu related with each other episode. lepas itu cerita dia punya lah banyak cakap sebelum start lawan, bila dah lawan cerita itu bersambung, frust gila.. hehe.. nak download masa tu mana ada lagi.. internet pun masa itu susah nak carik.

sekarang ni Dragon ball dah habis, layan Naruto saja.. tak suka yang kat TV, tapi yang download kat internat tak pun minta kat member2. Dulu tak minat sangat Naruto ini pasal tengok kat tengah2.. macam bosan saja.. tapi bila follow dr first sampai sekarang ni, memang the best anime lah... cerita dia banyak nilai2 murni terutama Naruto ini yang mempunyai semangat setiakawan. tapi ada unsur2 negetif jugak yang tak sesuai untuk budak dan orang dewasa dan tua. Ada watak orang tua gatal, naruto pun boleh ubah jadi perempuan seksi..

Pesanan untuk diri dan semua kawan ukhwah.com, semoga kita tidak dilalaikan dengan semua anime begini dari mengingati Allah. Masjid dan surau Allah jangan kita tinggalkan. Kita boleh layan anime 2-3 jam malah lebih tapi nak pergi rumah Allah 5-10 minit berjemaah susah kita nak buat. Pagi tadi pun surau kat tempat saya ada 5 orang jemaah saja solat subuh. Mana orang lain? ke sibuk layan anime sampai lewat malam sampai terlajak subuh.. hehe..

Wallahu a'lam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

sofea_hanzalah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32302
Posting: 27
Dari: penang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 12:15


detective conan....atashinchi....doraemon...sin chan....dan banyak lagi...tak dapat nak tulis...kesimpulannya saya memang suka tengok kartun...kecuali kartun perang2...tak best...semua kartun kat tv9 dalam ruangan nick di 9 saya tengok...berulang-ulang kali...sampai adik lelaki pun dah naik bosan dan gerun bila nonton tv dengan saya...he he he...well,siapa yang tak suka tengok kartun???

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofea_hanzalahProfil   Hantar PM kepada sofea_hanzalah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 13:06


Pada 05-11-07 22:44 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

so tak ada yang boleh melawan kartun ipin upinku.. :-D
so cute...comel sangat :-D


betui2 :sopan:
seronok tengok,sampai gelakĀ² cute.... :welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

embun-pagi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27056
Posting: 41
Dari: Lorong Teratai

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 14:04


kartun kegemaran saya...tentulah initial D...
cerita animasi jepun...

Bookmark and Share

  


  Member Information For embun-pagiProfil   Hantar PM kepada embun-pagi   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 21-01-08 14:21


prince of tennis...banyak lagi sebenarnya...conan,slamdunk,helios...banyak lah lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 16:05


semua kartun, mas tengok.. best.. sekarang ni minat tengok danial kat RTM1... lucu... boleh hlg tension :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

riz_eiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30946
Posting: 78
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 10-02-08 02:36


Honey & Clover - yang dulu dan yang sekarang
Yakitate! Japan .. suka walaupun macam bodoh-bodoh sikit cerita dia.
Curios Play - 1 & 2.. tak tau lah Kenapa entah suka tengok cerita ini..
Dr. Black Jack - huhu dr. yang handsome
The Chronicle of the Wings - layan saja..

lagii... apa lagi eh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For riz_eizaProfil   Hantar PM kepada riz_eiza   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 22:36


assalamualaikum....

ana suka kartun sinchan, kampung boy, doraemon, spongebob squarepants, pingu. banyak jugak rupanya kartun yang ana minat ek??? peminat kartun jugak rupanya ana ni... hikhikhik

Bookmark and Share

  


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 22:47


Assalamualaikum
ana memang suka sangat-sangat tengok katun.paling suka tengok spongebob squarepants.katun2 lain pun ana suka tak kira dari jepun @ u.s.bestla tengok katun.hilang tnsion.hehe. :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 01:08


oleh kerana jarang tengok tv maka ana pun salula tengok or download kat internet saja...

ana lebih minat anime..kartun mybe spongebob or oggy..crite2 yang funny dan xbtol sikit memang best pun..asal buat ana happy...

anime yang ana suka

     Ourun High School Club
     Gakuan Alice
     Ghost Hunt
     Fruit Basket
     Death Note dan macam-macam lagilah.... banyak sangat da ana tengok

kepada yang suka kan katun/anime japan yang macam ada kat tv tu such as naruto ke sakura ke...ana cadangkan tengoklah cite2 ni..memang best dan funny...tcuma tak ada tunjuk kat tv saja tapi Ghost Hunt dan Death note tu xdala funny kan..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 15:21


Pada 17-01-08 05:47 , wardiah_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

banyak sangat nhi nak list...sebahagian saja lah ye...

yakitate! japan
conan
curios play
god(?) save our king!
alice acedemy
alice academy


Ni pun ana tengok...yang atas sekali tu ana tengok sebab adik ana suka tengok..


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-02-08 15:36


Assalamualaikum

cakap pasal kartun memang best..hehe :-) ...ana suka gila kat kartun ninja boy..seingt ana,,masa kecik dulu pun pernah ada kat tv.. :berfikir: ...ini one of my favorite ..yang lain-lain 2,macam conan, totallty spies dll...

sebenarnya dah bosan tengok drama2 kat tv yang membosankn...huhu~~pening kepala ada ...best lagi tengok krtun.. :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 15:45


hmm..suka..suka...
suka sngat kat PINGU...:-) comel saja..:-)
walaupun tak faham dia cakap apa..tapi dapat faham jalan critanya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 15-02-08 16:32


saya pula minat dengan.....
teen titans, keluang man,one piece,drgon ball, bleach.....
kartoon diowang nampak realistic.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

MaBa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18763
Posting: 54
Dari: Kawasan Burung Langit..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 19:42


Mestilah NARUTO..tak pun kalau katun klkr Oggy & the cockroaches..

Bookmark and Share

  


  Member Information For MaBaProfil   Hantar PM kepada MaBa   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 22:29


suka :-
Pingu
Detektif Conan
Shin Chan
:) :) :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 15:52


salam DUNK....

LUCU.... :lol: :lucu:



Bookmark and Share

  


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 21-11-08 16:05


saya suka semua kartun yang keluar kat tv..hehe :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 21-11-08 16:20


aina suka Upin & ipin, Sailormoon, Get Backers dan Sinchan...
Detective conan pun best juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-08 17:55


waaaa.....aku suka bangat anime
bleach, naruto, the devils playground girl, one piece dan banyak lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 17:59


dragon ball
naruto
initial -d

ini saja yang saya suka... :-D :-D :-D


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 13:49


Pada 11-12-06 14:58 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-06 14:25 , islamiah_girl posting:

!!! QUOTE !!!

shin chan pun best juga...ada sesiapa yang minat ogy and the coackcroach tak?


Minat!! best lah cerita lipas sekor tu...asyik nasib malang saja..



saya pun same, MINAT sangat dengan katun tu. lagipun saya memang 'hantu katun pun'.hehe. suka katun yang bagi fun kat kita. kalau anime pula saya minat BLACK JACK from jepun. cerita pasal doktor, saya advice kalau siapa nak jadi doktor better tengok anime tu. banyak ilmu perubatan boleh cedok.

*minat juga cardcaptor sakura..sakura dan lee so sweeeeeett.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-11-08 17:45


salam..

erm, suka 'DETECTIVE CONAN'...yang ini paling suka..

tapi, semua cartoon pun layan....buka tv tengok cartoon saja yang lain tak layan sangat.
Yelah, adek2 sepupu tak ada kawan nak tengok..so, kakak sepupu dia tolong teman...hik3
(alasan saja...hehehe padahal memang suka tengok cartoon)

~k selamat menonton, jaga mata..jaga hati..yer2, tengok-tengok jugak..~

http://mylifeis4islam.wordpress.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Budak_baek
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34209
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 18:20


Ana pula banyak.Antaranya :
1)Doraemon
2)The Law of Ueki
3)Yu Yu Hakusho
4)Flame of Recca
5)Black Cat

Tapi yang paling minat sekali tentunya...NARUTO.Jurus Ukhwah Berganda!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For Budak_baekProfil   Hantar PM kepada Budak_baek   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 21:29


banyak kartun animax sekarang...saya lebih suka kartun2 jepun...sebab comei2.hehehe...conan,sakura,salam dunk,prince of tenis..banyak lah lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 21:34


1. dash yankuro
2. salam dunk
3. naruto
4. one peice
5. keluang man....
6. Ogy and lipas-lipasnyer..



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-11-08 22:42


:-D kartun...

spongebob square pants..aiiyaii capten! :-D
oggie amnd the coacroach ( huh..hate coucroach! ):-P
upin & ipin :kelip:
saladin the animated series
detectif conan:berfikir:

zaman muda2 dedulu :-D :

sailormoon :malu:
cardcaptor sakura
dragon ball ..ada 7 bji sebenarnya..hehe :sopan:
doraemon..

aii..sekrang sebenarnya lebih prefer cooking show saja..kartun dah jadi no 2 :bye:

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 12:59


Pada 17-12-06 00:13 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

kartun yang ana paling minat ialah sin-chan. sebab dia kelakar dan sangat degil.



kartun paling gatal pernah saya tengok.. :sopan:
apa-apa pun tom&jerry tetap di hati.. :-D

p/s: tak suka kartun action.. lawan2.. ganas2..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 13:23


saya hanya suka kartun doraemon..dari dulu sampai dah besar ni..tak pernah jemu pun tonton.. :lol: :lol:


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

  


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 13:33


ana paling suka tengok HANAMICHI SAKURAGI....
memang melucukan......tengok banyak kali pun takkan jemu & bosan.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 15:54


semestinya totally spies..:-D
dulu suka tengok kartun casper..:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 26-11-08 17:26


suka tengok detectif conan, kadang mgajak kita bfikir macam jenayah tu berlaku...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 20:40


salam.........
detectif Q best juga.
rasanya lagi best dari conan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 00:41


naruto......ninpo...kage bunshin not jutsu...heheeheh,,,boleh hafal jurus2 dalam anime or manganye,,,sebab memang kipas susah mati naruto,,,,,,tapi sekarang manganya cukup mengoncangkan jantung dan hati,,,dimana,,pendeta katak iaitu lagendary sanin yang bernama jiraya da maut mati kat tangan pian,,bekas ana muridnya...sekarang tentara akatsuki menyerang konaha,,,,di mana cikgu kakashi pun bertemu ajal,,,tapi tak pasti lagi,,sebab da bersambung,,huhuhuhuhuhu....

hurmmm..........semakin mendebarkan....mana hero naruto?mana sasuke?bukan kah dendamnye terhadap itachi(abgnya) da berbalas,,,Kenapa dia masih memusuhi naruto.......konaha bakal diancam,,,sdgkan kakashi yang berpangkat jounin pun tewas dengan mudah,,,,,,huhuhuhuhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 00:48


saya suka naruto, bleech, prince tennis..
yang paling comey3..mirmo zibang :malu:
agak banyak lah favorite tapi tu antara the top.. :kelip:



---------------------
muslimah_aLfA sentiasa +ve :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 17:28


Pada 10-02-08 02:36 , riz_eiza posting:

!!! QUOTE !!!

Honey & Clover - yang dulu dan yang sekarang
Yakitate! Japan .. suka walaupun macam bodoh-bodoh sikit cerita dia.
Curios Play - 1 & 2.. tak tau lah Kenapa entah suka tengok cerita ini..
Dr. Black Jack - huhu dr. yang handsome
The Chronicle of the Wings - layan saja..

lagii... apa lagi eh..


black jack tu handsome ke?mestilah handsome..hehe.lepas tu dengan pinoko yang cooooommmmeeelll sangat tu.huhu.si pinoko sesuai jadi kawan upin ipin sebab mereka comel sangat.comel! comel! comel!

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» favourite kartun / animasi.....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.243069 saat. Lajunya....