Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: mandi


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» mandi

Please Mendaftar To Post


Oleh mandi

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-12-06 13:01


> KAJIAN terbaru berkaitan dengan mandi mendapati ia
> bukan saja bertujuan
> untuk membersihkan diri daripada kotoran, tetapi
> menjauhkan stress serta
> berperanan penting meningkatkan sistem kekebalan
> tubuh.
>
> Penyelidikan yang diterbitkan dalam New England
> Journal of Medicine
> menunjukkan penderita diabetes yang menghabiskan
> masa selama setengah
> jam berendam dalam air suam dapat menurunkan
> tingkat gula darah sekitar
> 13 peratus. Kajian di Jepun pula menunjukkan 10
> minit berendam dalam air
> panas dapat memperbaiki kesihatan jantung
> terutamanya untuk lelaki.
> Berikut beberapa manfaat mandi kepada individu
> yang mengamalkannya.
>
> Mengeluarkan racun: Mandi air panas sekitar 32
> hingga 35 darjah Celsius
> membuka ruang yang dapat membantu mengeluarkan
> toksin. Mandi air panas
> membantu menurunkan tingkat gula darah,
> menyembuhkan sakit otot dan
> membantu menjaga usus besar supaya bekerja dengan
> baik. Waktu yang
> dianjurkan ialah selama 10 hingga 20 minit.
>
> Stres: Jika anda mengalami stres, mandi air sejuk
> adalah jawapan yang
> tepat. Suhu yang dianjurkan ialah sekitar 12
> hingga 18 darjah Celsius.
> Mandi air sejuk sangat baik untuk meredakan
> ketegangan. Ia dapat
> menyempitkan darah dan meningkatkan tingkat gula
> darah. l
>
> Jangkitan kulit: Penyakit kulit tertentu seperti
> ruam atau gatal-gatal
> boleh diatasi dengan menambahkan soda penaik
> (sodium bicarbonate) ke
> dalam air mandian. Ia bertindak sebagai
> antiseptik. Isikan air ke bekas
> mandian dan tambahkan soda penaik dan aduk
> sehingga rata. Digalakkan
> untuk berendam selama 10 hingga 20 minit.
>
>
> Selesema dan sakit kepala: Merendam kaki dalam air
> panas membantu
> menyembuhkan selsema, sakit kepala dan menyegarkan
> kembali kaki yang
> lelah. Masukkan air panas secukupnya dalam bekas
> sehingga menenggelamkan
> pergelangan kaki kemudia tambahkan beberapa titis
> minyak seperti
> lavender, peppermint atau lemon. Selepas basuh
> dengan air sejuk.
> Lakukannya selama 10 hingga 20 minit.
>
>
> Insomnia: Merendamkan kaki dalam air dingin sangat
> baik kepada anda yang
> mempunyai masalah imsonia atau memiliki masalah
> tidur. Masukkan kaki
> sehingga ia merasa dingin. Perubatan ini berguna
> bagi kaki lelah,
> pendarahan hidung, selsema dan sembelit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-07 08:54


wah.. banyak nya faedah mandi.. tak tau pula.. selama ini mandi sebab nak bagi wangi.. ", syukraan ya rimbabara.. rajin ya kongsi info.. best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-01-07 09:36


syukran..
lepas ni boleh lah mandi 5 kali sehari....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 01:05


mandi bagus sebenar nya. tapi jangan mandi malam. boleh kena paru2 berair, asma pun boleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-07 09:12


ye ke?saya ni suka mandi malam..tapi so far alhamdulillah sihat lagi.orang kata mandi pagi tu ubat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-02-07 09:36


kalau selalu mandi malam(pukul 10 ke atas) boleh dapat penyakit paru2 berair...betul tak info ini...org kata lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-07 10:39


betul-betul.memang ye pun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 11:33


wah.........
pasni boleh lah mandi lama-lama.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 11:44


mandi awal pagi dapat menghancurkan lemak-lemak dalam badan.
for real!

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 11:56


Pada 01-02-07 09:12 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke?saya ni suka mandi malam..tapi so far alhamdulillah sihat lagi.orang kata mandi pagi tu ubat..


yelah sihat lagi sebab tak kena lagi. bila dah kena duduk kat hospital. nak?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-07 12:00


alahai zc...siapa nak dok hospital.aik...kat terengganu ada daerah taxes ek..tak tau lah pulak

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 13:51


Pada 01-02-07 12:00 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

alahai zc...siapa nak dok hospital.aik...kat terengganu ada daerah taxes ek..tak tau lah pulak

ehh...ada cuba cari.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-07 14:07


....tau..mesti kat kuale berongggg!he!he!ooorang kuale berongg!ek???

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 01-02-07 14:59


semalam dalam kelas ada perbincangan pasal ekologi; dan untuk selamatkan bumi.
antara lain, keluarlah tajuk tentang air, kerana masih ada negara yang tidak punya cukup bekalan air bersih.
kemudian ada satu persoalan tentang mandi.
hanya ana seorang yang mandi setiap hari dalam kelas ana- dan ana dipandang sebagai kaki pembazir air!
nasib baik ana tak cakap ana mandi 2 kali sehari!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-07 15:11


mak ai....dahsyatnye...macammana nak belajar dalam environment macam tu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 15:26


Pada 01-02-07 14:07 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

....tau..mesti kat kuale berongggg!he!he!ooorang kuale berongg!ek???

salah tu...cuba lagi....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-07 18:05


aiks...dia ajak main teka-teki lah pulak....kalau bukang orang kuale berong....mesti orang dun'gung..kat padang puluk...dok pong orang setiu.?ye dok?habis tu u dok kat texas tu makan roti ke makang kepok orang texas makang kepok gok??

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 18:14


Pada 01-02-07 14:59 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

semalam dalam kelas ada perbincangan pasal ekologi; dan untuk selamatkan bumi.
antara lain, keluarlah tajuk tentang air, kerana masih ada negara yang tidak punya cukup bekalan air bersih.
kemudian ada satu persoalan tentang mandi.
hanya ana seorang yang mandi setiap hari dalam kelas ana- dan ana dipandang sebagai kaki pembazir air!
nasib baik ana tak cakap ana mandi 2 kali sehari!


:lol: :lol:

dapat dari satu buku lama:

Did People Always Think It’s Good to Be Clean?

During the middle age, wealthy people in Europe thought that it was better not to bathe than to be clean. They believed that only poor people who worked in the fields all day needed to bathe, and that not taking a bath was a sign of wealth. Many rich people bragged that they had never taken a bath in their entire life! That’s one of the reasons why perfume was so popular and valuable at the courts of kings during this period.

Queen Elizabeth of England, who reigned in the 16th century, took only one bath a month. According to a writer who lived at that time, she took her monthly bath “whether she needed it or not”.
:roll:


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~
[ Telah diedit oleh: gingie pada 01-02-07 18:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-07 18:23


wah!ha!ha!patut lah mat saleh berbau pait....mandi sebulan sekali rupanya...kalau tak cukup 3 kali sehari tak aman dunia den.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-02-07 19:41


wau....byknyer kebaikan mandi....tak sangka mandi pun satu penawar penyakit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 00:52


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah satu topik yang nampak biasa tetapi sebenarnya penting. Sebabnya umi pernah terjumpa orang yang menganggap mandi sunat sekedar basuh anggota badan tanpa membasah kepala (termasuk rambut). Sekiranya kita belajar di sekolah agama sama ada mandi wajib atau mandi sunat maka hendaklah ratakan air ke seluruh anggota (termasuk kepala - rambut). Harap anak-anak dapat memahaminya ya.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - sering mandi wajib terutama bila ingin melakukan ibadah di bulan Ramadhan kerana ia bukan setakat menyucikan anggota luaran tetapi termasuk dalaman terutama hati tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 09:52


taxes tu chukai lah... apara org terengganu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-02-07 10:36


a very good info...thank you :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-02-07 10:47


Dah mandi dah tadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 11:14


:-P Mandi guna sabun Detol....bersih lah...ahaks....tapi bukan 99% bersih....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 14:07


Pada 01-02-07 11:44 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

mandi awal pagi dapat menghancurkan lemak-lemak dalam badan.
for real!


nak tambah sikit lagi...
mandi awal pagi rahsia awet mude....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 14:10


ye kea....agak-agaknya dalam jam bape 'pagi' tg dikatakan itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 17:56


Pada 01-02-07 18:05 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

aiks...dia ajak main teka-teki lah pulak....kalau bukang orang kuale berong....mesti orang dun'gung..kat padang puluk...dok pong orang setiu.?ye dok?habis tu u dok kat texas tu makan roti ke makang kepok orang texas makang kepok gok??

makang kepok jugok. sumber protein, hahaha! erwina..salah lagi tu..cuba lagi...


-----------------

[ Telah diedit oleh: zc pada 03-02-07 21:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 18:00


firdaus dah jawab dah....pandai nya.
erwina kalau tension ada orang lain jawab pergi mandi boleh hilang tension.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 20:24


salam...
banyak faedah mandi...
tapi...kalau kami yang berada d.luar negara,
memang bermasalah nak mandi tiap-tiap hari...
jadi.,..kami kena cari inisiatif barulah untuk release tension...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 20:29


Annazafatul minal imaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 23:22


Pada 03-02-07 20:29 , Lubnaa posting:

!!! QUOTE !!!

Annazafatul minal imaan

makna apa tu? mandi sebahagian dari iman ke?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-02-07 08:13


ooooo ye ke...cukai rupanya.he!he!nanti sat kawe pergi mandi penghapus tension.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 15:28


erwina,
Kenapa guna loghat kelantan? kawe tu kelantan punya bahasa lah...
saya orang terengganu...

mandi pun dapat pahala kan? eloknya Islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

fatanah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.01.2007
Ahli No: 28419
Posting: 1
Dari: johor

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 15:33


asalmmualikum
erm mndi 2 bagi saya lah stu ibdh
wlwpn ia nampak mudh hakiktnyer sukar..]
tapi saya kat sini mndi semgu sekali al mklmlh msm sejuk
tapi klw kat Malaysia paling kurang lah mndi sekali paling banyak 3 kali

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatanahProfil   Hantar PM kepada fatanah   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-02-07 08:13


ye lah...zc kebersihan itu kan separuh dari iman...saja saja kawe nok kecek klate tok boleh anda....taxes area mana?kat hospital tu ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 08:14


MANDILAH SEBELUM SUBUH untuk KESIHATAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-02-07 08:14


ish...jadi macam kecek siam lah pulok....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 10:23


salam..
emm...yela..mandi boleh hilangkan tension..rasa segar saja..
tapi betul ke mandi malam xelok?
sejak sekolah lagi ana selalu mandi malam sekitar jam 12..sampailah sekarang...kalau xmandi mesti tak boleh tidur..dan tak boleh study..
ana dah try mandi awal..sebelum pkul 10 mlm..
tapi time nak tidur tu mesti rasa nak mandi lagi..
emm..bagaimana ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 10:23


salam..
emm...yela..mandi boleh hilangkan tension..rasa segar saja..
tapi betul ke mandi malam xelok?
sejak sekolah lagi ana selalu mandi malam sekitar jam 12..sampailah sekarang...kalau xmandi mesti tak boleh tidur..dan tak boleh study..
ana dah try mandi awal..sebelum pkul 10 mlm..
tapi time nak tidur tu mesti rasa nak mandi lagi..
emm..bagaimana ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 13:39


mandi malam2 tak elok lahnurizmi. nanti sakit. susah nak jaga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 13:41


Pada 07-02-07 08:13 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

ye lah...zc kebersihan itu kan separuh dari iman...saja saja kawe nok kecek klate tok boleh anda....taxes area mana?kat hospital tu ke?


hehehe! tau ke tempat tu? :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 13:44


ana totally agree dengan asrul..mandilah sebelum fajar..baik untuk kesihatan..embun pagi pun baik untuk mengelak penyakit TB...selain ketengan yang teramat sangat...actually waktu eksklusif kita dengan-Nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-07 13:54


Pada 03-02-07 23:22 , zc posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-07 20:29 , Lubnaa posting:

!!! QUOTE !!!

Annazafatul minal imaan

makna apa tu? mandi sebahagian dari iman ke?



kebersihan sebahagian dari iman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-02-07 14:00


time kasih untuk informasi tu...memang betul-betul berguna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 16:02


syukran.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 16:11


Pada 07-02-07 13:54 , miledi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-07 23:22 , zc posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-07 20:29 , Lubnaa posting:

!!! QUOTE !!!

Annazafatul minal imaan

makna apa tu? mandi sebahagian dari iman ke?



kebersihan sebahagian dari iman...


ye..ye...baru perasan dan teringat. thanks....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

lukmanulhakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.12.2005
Ahli No: 21214
Posting: 62
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 17:40


hihi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukmanulhakimProfil   Hantar PM kepada lukmanulhakim   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-02-07 18:05


Pada 01-02-07 01:05 , zc posting:

!!! QUOTE !!!

mandi bagus sebenar nya. tapi jangan mandi malam. boleh kena paru2 berair, asma pun boleh.


na setuju....

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 22:25


Pada 01-02-07 14:59 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

semalam dalam kelas ada perbincangan pasal ekologi; dan untuk selamatkan bumi.
antara lain, keluarlah tajuk tentang air, kerana masih ada negara yang tidak punya cukup bekalan air bersih.
kemudian ada satu persoalan tentang mandi.
hanya ana seorang yang mandi setiap hari dalam kelas ana- dan ana dipandang sebagai kaki pembazir air!
nasib baik ana tak cakap ana mandi 2 kali sehari!


French memang kurang mandi.
sebab mereka ada perfume wangi (the best perfume is from France).
mencukupi dengan hanya sembur perfume.


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.
[ Telah diedit oleh: houri pada 07-02-07 22:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 00:38


salam..............
sabun dibilik mandi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 01:35


tips mandi dimalam hari... sebelum mandi kemam sedikit air didalam mulut... setelah selesai mandi... luahkan semula air tersebut... Insya-Allah mengurangkan risiko paru-paru berair

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-02-07 08:35


nurizmi..setuju..setuju..memang betul tu..mandi malam memang best,kalau nak best lagi mandi pukul 3 pagi.zc, saya ni orang terang lah..dok dekat kertih.perumahan rantau petronas tu saja..kenal tak?..kalau setakat kemaman itu dalam tangan saja...he!he!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 16:01


Pada 08-02-07 08:35 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

nurizmi..setuju..setuju..memang betul tu..mandi malam memang best,kalau nak best lagi mandi pukul 3 pagi.zc, saya ni orang terang lah..dok dekat kertih.perumahan rantau petronas tu saja..kenal tak?..kalau setakat kemaman itu dalam tangan saja...he!he!


ooo orang terang....
perumahan elit tu...mesti kaya raya ni...
kita duduk kat area korok2 saja...
tapi mandi tu selalu ada air...hehehe!
selalu lepak kat mc D ek erwina?

what happen to u arrr? nak mandi malam2 buta...konfius gue...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 16:09


baguih tu!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 16:09


baguih tu!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 16:09


baguih tu!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 16:09


baguih tu!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 16:09


baguih tu!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 08-02-07 16:16


Pada 08-02-07 01:35 , Firdaus15 posting:

!!! QUOTE !!!

tips mandi dimalam hari... sebelum mandi kemam sedikit air didalam mulut... setelah selesai mandi... luahkan semula air tersebut... Insya-Allah mengurangkan risiko paru-paru berair


sohih ke ni?lau betul boleh mandi malam2...kat sini panas...al maklumlah nak el-nino....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-07 08:23


alah...silap taip lah.org terengganu lah.tak ada lah selalu..pernah lah jugak pergi makan kat mc d tu..lepak2 tak main lah.mana ada.Allah saja yang kaya..he!he!jangan mara.....pasal mandi malam best..cuba pakcik try sekali grenti lepas ni nak lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 09:19


Mandi malam menyenyakkan tidur...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-02-07 13:26


mandi
• rimbabara
AHLI SENIOR
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 1850
Dari: Ipoh





     Posting pada: 09-12-06 13:01


> KAJIAN terbaru berkaitan dengan mandi mendapati ia
> bukan saja bertujuan
> untuk membersihkan diri daripada kotoran, tetapi
> menjauhkan stress serta
> berperanan penting meningkatkan sistem kekebalan
> tubuh.
>
> Penyelidikan yang diterbitkan dalam New England
> Journal of Medicine
> menunjukkan penderita diabetes yang menghabiskan
> masa selama setengah
> jam berendam dalam air suam dapat menurunkan
> tingkat gula darah sekitar
> 13 peratus. Kajian di Jepun pula menunjukkan 10
> minit berendam dalam air
> panas dapat memperbaiki kesihatan jantung
> terutamanya untuk lelaki.
> Berikut beberapa manfaat mandi kepada individu
> yang mengamalkannya.
>
> Mengeluarkan racun: Mandi air panas sekitar 32
> hingga 35 darjah Celsius
> membuka ruang yang dapat membantu mengeluarkan
> toksin. Mandi air panas
> membantu menurunkan tingkat gula darah,
> menyembuhkan sakit otot dan
> membantu menjaga usus besar supaya bekerja dengan
> baik. Waktu yang
> dianjurkan ialah selama 10 hingga 20 minit.
>
> Stres: Jika anda mengalami stres, mandi air sejuk
> adalah jawapan yang
> tepat. Suhu yang dianjurkan ialah sekitar 12
> hingga 18 darjah Celsius.
> Mandi air sejuk sangat baik untuk meredakan
> ketegangan. Ia dapat
> menyempitkan darah dan meningkatkan tingkat gula
> darah. l
>
> Jangkitan kulit: Penyakit kulit tertentu seperti
> ruam atau gatal-gatal
> boleh diatasi dengan menambahkan soda penaik
> (sodium bicarbonate) ke
> dalam air mandian. Ia bertindak sebagai
> antiseptik. Isikan air ke bekas
> mandian dan tambahkan soda penaik dan aduk
> sehingga rata. Digalakkan
> untuk berendam selama 10 hingga 20 minit.
>
>
> Selesema dan sakit kepala: Merendam kaki dalam air
> panas membantu
> menyembuhkan selsema, sakit kepala dan menyegarkan
> kembali kaki yang
> lelah. Masukkan air panas secukupnya dalam bekas
> sehingga menenggelamkan
> pergelangan kaki kemudia tambahkan beberapa titis
> minyak seperti
> lavender, peppermint atau lemon. Selepas basuh
> dengan air sejuk.
> Lakukannya selama 10 hingga 20 minit.
>
>
> Insomnia: Merendamkan kaki dalam air dingin sangat
> baik kepada anda yang
> mempunyai masalah imsonia atau memiliki masalah
> tidur. Masukkan kaki
> sehingga ia merasa dingin. Perubatan ini berguna
> bagi kaki lelah,
> pendarahan hidung, selsema dan sembelit.




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• gingie
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 219





     Posting pada: 01-01-07 08:54


wah.. banyak nya faedah mandi.. tak tau pula.. selama ini mandi sebab nak bagi wangi.. ", syukraan ya rimbabara.. rajin ya kongsi info.. best..




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• mohamad
AHLI SETIA
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 491
Dari: setapak,kl





     Posting pada: 01-01-07 09:36


syukran..
lepas ni boleh lah mandi 5 kali sehari....




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• zc
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 122
Dari: Taxes, Terengganu





     Posting pada: 01-02-07 01:05


mandi bagus sebenar nya. tapi jangan mandi malam. boleh kena paru2 berair, asma pun boleh.




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• erwina
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 165
Dari: terengganu





     Posting pada: 01-02-07 09:12


ye ke?saya ni suka mandi malam..tapi so far alhamdulillah sihat lagi.orang kata mandi pagi tu ubat..




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• redgirl
Ahli 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 30
Dari: selangor darul ehsan





     Posting pada: 01-02-07 09:36


kalau selalu mandi malam(pukul 10 ke atas) boleh dapat penyakit paru2 berair...betul tak info ini...org kata lah




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• erwina
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 165
Dari: terengganu





     Posting pada: 01-02-07 10:39


betul-betul.memang ye pun.




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• harlique
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 125
Dari: shah alam





     Posting pada: 01-02-07 11:33


wah.........
pasni boleh lah mandi lama-lama.....




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• houri
AHLI SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 483
Dari: bumi Allah





     Posting pada: 01-02-07 11:44


mandi awal pagi dapat menghancurkan lemak-lemak dalam badan.
for real!




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• zc
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 122
Dari: Taxes, Terengganu





     Posting pada: 01-02-07 11:56


Pada 01-02-07 09:12 , erwina posting:!!! QUOTE !!!
ye ke?saya ni suka mandi malam..tapi so far alhamdulillah sihat lagi.orang kata mandi pagi tu ubat..

yelah sihat lagi sebab tak kena lagi. bila dah kena duduk kat hospital. nak?


-----------------
Islam means peace!





--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• erwina
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 165
Dari: terengganu





     Posting pada: 01-02-07 12:00


alahai zc...siapa nak dok hospital.aik...kat terengganu ada daerah taxes ek..tak tau lah pulak




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• zc
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 122
Dari: Taxes, Terengganu





     Posting pada: 01-02-07 13:51


Pada 01-02-07 12:00 , erwina posting:!!! QUOTE !!!
alahai zc...siapa nak dok hospital.aik...kat terengganu ada daerah taxes ek..tak tau lah pulak
ehh...ada cuba cari.


-----------------
Islam means peace!





--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• erwina
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 165
Dari: terengganu





     Posting pada: 01-02-07 14:07


....tau..mesti kat kuale berongggg!he!he!ooorang kuale berongg!ek???




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• mohdnurhakimin
AHLI SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 779
Dari: toulouse





     Posting pada: 01-02-07 14:59


semalam dalam kelas ada perbincangan pasal ekologi; dan untuk selamatkan bumi.
antara lain, keluarlah tajuk tentang air, kerana masih ada negara yang tidak punya cukup bekalan air bersih.
kemudian ada satu persoalan tentang mandi.
hanya ana seorang yang mandi setiap hari dalam kelas ana- dan ana dipandang sebagai kaki pembazir air!
nasib baik ana tak cakap ana mandi 2 kali sehari!




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• erwina
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 165
Dari: terengganu





     Posting pada: 01-02-07 15:11


mak ai....dahsyatnye...macammana nak belajar dalam environment macam tu???




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 08:27


nak mandi...........nak mandi............ :lol:


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 11:56


lama tak mandi air terjun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 20:02


Pada 11-02-07 11:56 , zc posting:

!!! QUOTE !!!

lama tak mandi air terjun...


betul-betul....dah lama xmandi air terjun...


-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 23:50


hmm..good info. thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 21:28


bilak musim sejuk kena mandi air panas...hehehe!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-02-07 19:41


sapa nak pergi mandi air terjun......jom kita pergi mandi kat pertak..best!air dia sejuk sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 19:46


Pada 14-02-07 19:41 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

sapa nak pergi mandi air terjun......jom kita pergi mandi kat pertak..best!air dia sejuk sangat...

Pertak tu di mana ek?


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-02-07 22:53


elakkan lah mandi malam..tak baik untuk kesihatan..banyakkan mandi siang dan minum air,lebih2 lagi fenomenba el-nino yang bakal melanda malaysia ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

side
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28639
Posting: 52
Dari: Bumi pimpinan ulama'

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 13:34


syukran...
atas segala info...
tak sangka ya, sampai mandi pun ada banyak faedahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sideProfil   Hantar PM kepada side   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-07 16:01


kan mandi itu pun satu ibadat

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.187179 saat. Lajunya....