Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 3 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: teka teki kota..cepat-cepat jawab..


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» teka teki kota..cepat-cepat jawab..

Please Mendaftar To Post


Oleh teka teki kota..cepat-cepat jawab..

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-06 00:48


banyak-banyak kotak..kotak apa tak boleh lipat..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-12-06 00:51


kotak fikiran agaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-06 00:54


salah2...cepat cuba lagi..;-0

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

nurhikari
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25260
Posting: 53
Dari: Earth

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-06 01:31


kereta kotak (kereta juara)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhikariProfil   Hantar PM kepada nurhikari   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 09-12-06 20:18


ish susah juga eh....agak2nyer....kotak yang ada barang kut....mana boleh lipat kalau ada barang kat dalam itu...betul tak...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-06 20:41


kotak yang ada label jangan lipat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 09-12-06 22:35


kotak katik...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 00:07


kotak suara

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 00:08


Pada 09-12-06 22:35 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

kotak katik...



samela.. kotak katik...hehehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 00:09


kotak hitam dalam bas dan kapal terbang :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

zueliea
Warga Rasmi
Menyertai: 26.11.2006
Ahli No: 27499
Posting: 11
Dari: kedah

egypt  


posticon Posting pada: 10-12-06 00:23


kotak besi

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuelieaProfil   Hantar PM kepada zueliea   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 21:29


cepat.. salah lagi tu..ada jawapan lain tak.. cepat fikir..siapa dapat jawab dapat hadiah sebuah kereta juara (gambar sajalah) huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 23:38


kotak yang tak boleh dilipatlah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 11-12-06 01:55


emm....air kotak lah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 02:09


Pada 11-12-06 01:55 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

emm....air kotak lah......


tapi kalau tuang airnya, boleh lipat juga kotak tu..... :-D


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 11-12-06 02:14


eemmm....Kalau macam itu...kotak yang tak boleh dijual lah....atau pun kotak muzik.... atau pun kotak yang boleh bercakap.. :-D :-D :-P :-P


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"
[ Telah diedit oleh: Vitamin_Hati pada 11-12-06 02:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 02:19


amboi banyak nya kotak vitamin_hati, yang mana satu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 11-12-06 02:22


rasanya kotak yang tak boleh dijual agaknya....mana boleh lipat kan??? kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 11-12-06 02:25


atau pun kotak kayu...hihiihhii

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 02:26


Pada 09-12-06 20:41 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

kotak yang ada label jangan lipat...


saya rasa betul lah jawapan dari jutawan muslimah, sebab kan dah di label, kalau orang tu lipat juga dia tak faham bahasa lah...
penat-penat orang dah label...kesimpulannya nak buat apa-apa baca dengan teliti duu...hehe :-o


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

sujana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27710
Posting: 32
Dari: bumi darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-06 21:52


emm, ana rasa KOTAK PENALTI!!!
tak boleh lipat dan tak boleh tutup.
ye tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sujanaProfil   Hantar PM kepada sujana   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 12-12-06 13:31


!!! QUOTE !!!

emm, ana rasa KOTAK PENALTI!!!
tak boleh lipat dan tak boleh tutup.
ye tak???


Pandai sujana, betul agaknya jawapan dia???

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 14:03


Pada 11-12-06 21:52 , sujana posting:

!!! QUOTE !!!

emm, ana rasa KOTAK PENALTI!!!
tak boleh lipat dan tak boleh tutup.
ye tak???


yes..betul..pandainya.. anak siapa lah ni.huhu. kotak penalti lah jawapan yang di cari..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-06 20:35


Pada 12-12-06 14:03 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-06 21:52 , sujana posting:

!!! QUOTE !!!

emm, ana rasa KOTAK PENALTI!!!
tak boleh lipat dan tak boleh tutup.
ye tak???


yes..betul..pandainya.. anak siapa lah ni.huhu. kotak penalti lah jawapan yang di cari..



tak aci..kotak penalti saya boleh lipat....


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 22:12


kotak bentuk (formwork) agaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 12-12-06 22:38


kotak penalti.........baru jawab......heheh.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-06 22:40


Pada 12-12-06 22:38 , zaidharithah posting:

!!! QUOTE !!!

kotak penalti.........baru jawab......heheh.............


jawapan dah ada laaa...lain kali jawab awal sikit ye..


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 23-12-06 02:01


saya dah tau jawapan itu tapi taknak beritahu juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.133644 saat. Lajunya....