Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 4 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: Perasan Azan Di TV9....?


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» Perasan Azan Di TV9....?

Please Mendaftar To Post


Oleh Perasan Azan Di TV9....?

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 10:16


****Petikan Dari Emel


Assalamualaikum……

Erm, biasa nya, pukul 7 malam aku tengok tv9, rancangan mari mengaji……….bila tiba time azan maghrib. Aku terperasan apabila tiba ayat………`AshaduannaMuhammadarrasululloh…………`(aku tak pandai nak taip jawi kat computer ini)…..ayat tu jadi macam ni……….` AshaduannMuhammadarrasululloh`……..maksudnya Nun kat atas tu tiada tanda sabdu………pelik aku…tapi agaknya mata aku ni rabun dekat tak taulah….tapi memang macam tulah aku tengok setiap kali tv9 siaran azan………..kalau ada kawan-kawan yang nak tengok tang mana salahnya ayat tu, cubalah bukak tv9 tiapkali nak azan……


****minta maaf kalau diriku yang tersilap……!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

gooku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.12.2006
Ahli No: 27562
Posting: 269

blank  


posticon Posting pada: 07-12-06 10:59


Perasan..ya..ya..saya perasan

Azan itu menggunakan bahasa Arab.


Tentang beberapa perkataan yang salah
tersebut, nanti
saya dan kaum muslimin yang lainnye
check....betul ke atau salah.

Kalau nuraini rajin...hantarkan teguran ini
kepada:

Ch-9 Media Sdn. Bhd.
Aras 3, Sayap Selatan
Sri Pentas
3 Persiaran Bandar Utama
47800 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

Hotline: 03-7985 8360
Faks: 03-7952 7819/7809


*****Abaikan kalau rasa malas....!

Bookmark and Share

    


  Member Information For gookuProfil   Hantar PM kepada gooku   Pergi ke gooku's Website   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 14:10


yoko..nati ana nak try perati..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 14:42


yang betul mesti diperbetol kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 07-12-06 16:27


entah tak perasan lah pula...nanti saya try tengok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 13:01


eh betul lah..saya dah tengok dah..huh...kena habaq pada tv9 ini...mana jadi Kalau takat hebohkan dalam ukhwah saja...Nuraini awakla pergi habaq kat tv9..awak dulu yang perasan..kitorang tahu lepas awak cakap saja..hehe...apalagi nuraini,bertindakla..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 13:06


salam..

ooo..ye ke..jarang tengok tv laaa...
tapi tak apa..nanti nak tengok azan cnhl9

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 15:06


salam..saya dah hantar feedback kat tv9...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 13-12-06 15:25


ana xprasan pula.
tv9 - dekat dihati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 16:51


ANA PERASSAN JUGAK..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-09-07 17:07


Assalamualaikum...
Tak perasan pula..mungkin kerana tak dekat di hati..
Jarang tengok TV9...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 17:20


ni azan TV9 yang muazzin nya tu budak kecik tu ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-09-07 17:23


Pada 13-09-07 17:20 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ni azan TV9 yang muazzin nya tu budak kecik tu ke?


Ada yang lain ke...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

wufi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3225
Posting: 158
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 20:11


nanti ana nak cuba lihat lah.....lagipun selalunya tengok azan kat tv 1

Bookmark and Share

    


  Member Information For wufiProfil   Hantar PM kepada wufi   Pergi ke wufi's Website   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 23:25


Salam...
ye ke macam tu? ana tak perasan sebab jarang tengok tv. maklumlah tinggal hostel...
harap pihak tv9 peka dengan benda ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 05:40


Pada 13-09-07 17:23 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-09-07 17:20 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ni azan TV9 yang muazzin nya tu budak kecik tu ke?


Ada yang lain ke...?


kot2 ada yang lain... tak ada dah eh?

hmm... video clip azan tu, saya terlalu khusyuk mendengar muazzinnya azan dan tengok picture, so, tak tengok pun arabic dan maknanya hehe..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-09-07 10:05


Pada 14-09-07 05:40 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-09-07 17:23 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-09-07 17:20 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ni azan TV9 yang muazzin nya tu budak kecik tu ke?


Ada yang lain ke...?


kot2 ada yang lain... tak ada dah eh?

hmm... video clip azan tu, saya terlalu khusyuk mendengar muazzinnya azan dan tengok picture, so, tak tengok pun arabic dan maknanya hehe..



Hmm..pernah dengar azan budak kecik tu saja...Jarang tengok TV...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hyekal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21857
Posting: 235
Dari: bndar diRaja

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 01:36


-kalau tak ada sabdu, makna nya hanya ada, baris atas sahaja dekat huruf nun itu..
maka dari anna(sesungguhnya) jadilah ana(saya)
bahaya itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyekalProfil   Hantar PM kepada hyekal   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 01:39


harap tv9 perbetulkan dengan segera..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 18-09-07 09:03


eh ye ke?..:-s

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 09:46


kena check balik lah...mungkin dari segi tajwid tak salah.... kena refer pada yang berkenaan lah yang hebat bab2 ngaji ni.... tak boleh hentam keromo saja cakap salah

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Bujang
Warga Rasmi
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31027
Posting: 15
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 10:02


ye ke..tak perasan lah pulak...sebab tak pernah tengok pun...saya selalu tengok azan kat RTM1. Ada ke pakar yang boleh beri komen hal ni....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For BujangProfil   Hantar PM kepada Bujang   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-07 09:54


yang pasti budak tu memang sedap azan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-09-07 10:03


iyakah? nak tengoklah tv9 petang ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

ashabul_mukminin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2403
Posting: 43
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 10:48


Nafisah.. rasanya dah tak ada dah kesilapan tu.. TV 9 dah perbetulkan dah. bagi yang awal posting macam 'Nuraini' dan 'kaisi' mereka dah pun menyaksikan kesilapan tu awal-awal dulu..

tahniah buat individu yang menyuarakan komen ke pengurusan TV 9.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashabul_mukmininProfil   Hantar PM kepada ashabul_mukminin   Pergi ke ashabul_mukminin's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 11:27


besar tu jasa kalian sehingga pihak berkenaan dah perbetulkannye semula...kalulah semua muslim kat dunia ni sensitif mengenai hal ehwal agama even dengan hal-hal kecik sebegini..alangkah baiknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 26-09-07 16:54


Alhamdulillah......

:) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

ikhwan_1403
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1216
Posting: 88

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 17:17


salam ramadhan..

tahniah kepada sahabat2 yang menyuarakan komen tersebut..moga usaha murni sebegini dapat diteruskan oleh warga ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_1403Profil   Hantar PM kepada ikhwan_1403   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141052 saat. Lajunya....