Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: lelaki kelate..perempuan klate ???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» lelaki kelate..perempuan klate ???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh lelaki kelate..perempuan klate ???

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 17:27


Assalamu'alaikum...
betul ke lelaki kelantan lebih suka cari perempuun kelantan..
dan sebaliknya...
apa pendapat anta/anti semua aspecially anak2 kelantan...
betul ke?kenapa?
just Sekadar ingin berkongsi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 18:50


betul.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-06 21:11


sibuk saja nak tau..ni rahsia orang kelate..hehe, tak tau nak cakap,tapi kawan-kawan saya ramai jugak orang sabah, mereka semua nak cari pasangan dari sabah jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 21:28


saya rasa pun macam tu juga....jarang lah dengar org kelantan kawin orang luar... tapi kawan saya orang johor baru saja bertunang dengan jejaka dari kelantan....lepas kawin nanti dia akan duduk sana....ni yang sedih ni...memang macam tu ke.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

smartzul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23005
Posting: 32
Dari: Johor Bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-12-06 22:53


Tak jugak agaknya.. Rata2 mungkin mewarisi mindset orang2 lama atau mungkin desakan ahli keluarga yang masih suka bakal suami atau isteri tu sama negeri. Bagi saya, mana-mana negeri pun ada mindset macam ni, cuma why orang Kelantan yang diberat-beratkan? Itulah istimewanya orang Kelantan, hehe.. Salah satu sebab, orang kelantan adalah majoriti Melayu terbesar di Malaysia, dan mereka ada di mana sahaja di ceruk rantau Malaysia ni. Sebab tu keluar apa-apa berita, sikit-sikit orang Kelantan. :)

Bukan sahaja itu, malah betul kah kata-kata orang:

1. Orang Kelantan suka anak ramai

2. Orang Kelantan (lelaki) suka kawin lebih 1 :D

3. Orang Kelantan samseng

4. Orang kelantan juga banyak cerai

Apa lagi ye... :) Begitu banyak tudingan yang tak adil diberikan kepada orang Kelantan.. Adakah ada propaganda di sebalik kata-kata ini semua? Yang bukan org Kelantan tak macam tu ke? ;)

Wassalam.


-----------------
Membina Perniagaan Yang DiRedhai Allah. Klik Di Sini.
[ Telah diedit oleh: smartzul pada 06-12-06 22:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For smartzulProfil   Hantar PM kepada smartzul   Pergi ke smartzul's Website   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 22:59


syukran pada sahabat2 yang dah bagi pandangan...
sekadar perkongsian bersama...
ana pun dilabelkan as anak klate.....
parents kedua-duanya org klate..
mari sahabat yang lain bagi pandangan.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 23:07


salam

bagi saya mana-mana pun sama sahaja
yang penting kebahagiaan dalam hidup
jangan jadikan asabiah atau kenegerian menjadi faktor utama dalam jodoh

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 07-12-06 08:07


jodoh itu telah ditEtapkan oleh Allah swt.so, berusahalah mencri yang terbaik dalam menggarap kebahagiaan dan keredhaan Allah...saya suka orang pasir mas...sebab org pasir mas banyak mas..hahahahahha..gurau saja..tak kisah lah...asalkan bahagia di dunia dan kebahagiaan di akhirat..insyaALLAH... :-D :-D ;-)


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"
[ Telah diedit oleh: Vitamin_Hati pada 07-12-06 08:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 09:50


Elop jutawan? lama tak dengar berita?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

srikandi_jilbab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 584
Posting: 84
Dari: bumi serambi mekah+ KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 13:06


Pada 06-12-06 17:27 , era posting:

!!! QUOTE !!!


betul ke lelaki kelantan lebih suka cari perempuun kelantan..
dan sebaliknya...
apa pendapat anta/anti semua aspecially anak2 kelantan...
betul ke?Kenapa?
just Sekadar ingin berkongsi...


agaknya sebab orang luar pun ramai jugak yang selalu kata
"jangan kawin dengan orang klate"... :-D


-----------------

**Aku Hidup,Aku Berjuang,Aku mati kerana Islam**



Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_jilbabProfil   Hantar PM kepada srikandi_jilbab   Pergi ke srikandi_jilbab's Website   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 13:56


betul agaknya..sebab nak kekalkan keturunan melayu sejati..tak nak 'gen' berubah..hehe...lagipun doctor d usm ada bagitahu melayu asal banyak dikelantan.mebi sebab mereka kawin tak cari org jauh....hehe..melepas lah mano2 org luar yang k cari calon pasangan ore kelate..kih kih kih

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-12-06 14:01


sebab oghe kelate handsome.

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 22:33


Pada 07-12-06 08:07 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

jodoh itu telah ditEtapkan oleh Allah swt.so, berusahalah mencri yang terbaik dalam menggarap kebahagiaan dan keredhaan Allah...saya suka orang pasir mas...sebab org pasir mas banyak mas..hahahahahha..gurau saja..tak kisah lah...asalkan bahagia di dunia dan kebahagiaan di akhirat..insyaALLAH... :-D :-D ;-)



oo...vitamin_hati nak cari org banyak mas saja ye...
org pasir mas hati-hati dengan vitamin_hati...
hehe...
gurau saja... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 22:36


Pada 07-12-06 13:56 , Kaisi posting:

!!! QUOTE !!!

betul agaknya..sebab nak kekalkan keturunan melayu sejati..tak nak 'gen' berubah..hehe...lagipun doctor d usm ada bagitahu melayu asal banyak dikelantan.mebi sebab mereka kawin tak cari org jauh....hehe..melepas lah mano2 org luar yang k cari calon pasangan ore kelate..kih kih kih


iyakah kaisi???
betul ke melayu asal banyak kat klate???
:-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 22:37


Pada 07-12-06 14:01 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

sebab oghe kelate handsome.


yela tu are_peace82...
sah-sah oghe klate ni... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 23:40


Pada 07-12-06 14:01 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

sebab oghe kelate handsome.


absolutely no idea about that... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 23:58


Pada 07-12-06 23:40 , azrina_zainal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-12-06 14:01 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

sebab oghe kelate handsome.


absolutely no idea about that... :-?


hehe kasi can sajalah...
:-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-12-06 16:49


tak betul...kawan saya bakal tunang org kelantan apa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-12-06 20:39


salam~saya tak nak org kelantan walaupun saya org kelantan..huhu
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 10-12-06 05:45


err...kelantan best sangat ke???ksar saja nampak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

Raudhah_Nz
Warga Rasmi
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27795
Posting: 2
Dari: belakang lombong...kalau antum tau lah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-06 17:28


salam

saya parents kedua-duanya asal kelntan
saya adik-beradik semua lahir dan mbesar d kL
dan semua tak mahu ngaku anak kelantan
hahahahah..tak tahu Kenapa
dan setakat ni yang jumpa jodoh semua bukan org klantan
walaupun parents da berbuih suruh carik kelantan saja
bukan apa, senang nak knduri saja sbenarnyer...

kelantan ke, terengganu ke, perak ke, pahang ke, kedah ke,...
apa-apa saja lah..
tak ada istilah lagi
sama saja semua
yang penting akhlak...huhuhu

agaknya betul agaknya
sebab setengah org, anti org klantan
and ada juga yang parentd tak bagi carik org klantan
huhuhu
so yang klantan carik lah sm2 dia
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Raudhah_NzProfil   Hantar PM kepada Raudhah_Nz   Quote dan BalasQuote

ibnu_mukhtar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23052
Posting: 21
Dari: Shah Alam

Kedah  


posticon Posting pada: 25-12-06 17:41


actually semua negeri lkurg saja..kalau boleh nak org senegeri.cuma rasanya tak lah strict sangat macam org klatn.macam ofismate saya siap famili bagi syarat kena cari pasangan org kltn juga walaupun dia tak kisah org mana.dan kawan-kawan kltn saya selalu kawin dengan org senegri mereka.
then org kltn ensem2 ke?hahaha bukan semua lah..macam kat neg lain juga.rasanya kat pasir mas agaknya ada lah macam org selalu kata tapi tak semua juga
dan pasal kajian kata org kltn adalah org melayu tulen macam mnidakkan kemelyuan org negeri lain saja.sedangkan org kltn sdiri datang dr sumatera.percaya tak kat sumatera kalau tak silap kat palembang ada msyrkat bahasa dia lebihkurg org kltn.saya pernah tbaca 1 rencana pasal ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_mukhtarProfil   Hantar PM kepada ibnu_mukhtar   Pergi ke ibnu_mukhtar's Website   Quote dan BalasQuote

ashah_amir
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21092
Posting: 15
Dari: Kuala Lumpur

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-12-06 19:07


mula nya..saya rasa dah malas nak melayan persoalan yang ditimbulkan..
bukan apa, mana-mana forum pun tajuk ni pasti tak terlepas dari menjadi topik perbincangan..apalah nasib anda org klate..hehe

Kenapa mesti malu untuk mengaku sebagai anak kelantan..pelik
Kenapa saya kata pelik..sebab saya bangga menjadi anak kelantan.
ya..sekali lagi, SAYA BANGGA KERANA LAHIR DI KELANTAN tanpa memperkecilkan tanah tumpah kelahiran sahabat2 yang lain.

saya setuju dengan pendapat 'mind set' orang lama yang menyebabkan ramai orang kelantan kawin sesama mereka. Kehendak kedua ibu bapa yang tidak mahu anak mereka terus menetap di luar kelantan menyebabkan generasi muda dalam dilema. tetapi saya yakin, trend sebegini semakin berkurangan kerana faktor penghijrahan dan faktor pengangkutan yang semakin maju berbanding dulu..now everyone can fly..maa

tidakkah ini menunjukkan betapa orang kelantan sangat mengambil berat berkenaan restu dari orang tua. Ini adalah satu sikap yang positif tapi Kenapa tidak ditonjolkan sikap yang positif ni, sebaliknya benda-benda yang negatif juga yang dicari untuk dicanang. Tidakkah itu prejudis namanya..

Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah s.a.w bersabda:”Sesungguhnya Allah tidak melihat kepada rupa dan hartamu tetapi Allah melihat kepada hati dan amalmu.”

(Muslim)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashah_amirProfil   Hantar PM kepada ashah_amir   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-12-06 20:33


Kayo sunggoh Negeri Kelate..
Kayo dengan seni budayo..

Tanah peniggalan Cik Wan Kembang..
Jadi lubok seni budayo bangso..

Dari kecik bidang hiburan, seni rakyak Kelate bermacam ado..

Bilo sebut dari segi mainan..
Berdikir barat paling utamo..


Pilih pasangan yang dekat2 lagi best..bukan apa...senang kalau nak pergi rumah mertua..
kalau jauh ni susah lah...kan balik jarang2 kan..nanti kata kita tak sayang pada mereka pula..
kalau nak beraya pun senang..mudah nak ulang-alik...
tak payah timbul masalah.."raya tahun ni nak beraya kat mana..??"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 22:23


erm..jodoh kita dengan orang negeri mana,sapa yang tahu kan?
melainkan orang tu dah kahwin :D

macam abang2 ipar saya..seorang orang sabah...seorang orang kedah..


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.
[ Telah diedit oleh: broshahir pada 25-12-06 22:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 22:55


:-D Ambo setuju.....oghe2 kelantan suka cari oghe kelantan....and parents juga pun semesti nya akan saran kan anak2 dia supaya cari oghe2 kelantan juga....kecuali Kalau teganu ke,boleh diterima lagi sebab dekat lagi,area besut & setiu pun ramai oghe2 kelantan.....sepupu saya pun ada yang kawin dengan oghe besut....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 08:28


suka cari org kelate sebab senang nak balik raya.... ekekekeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 23:24


rasa menyampah pula bila baca topik ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 15:16


saya ore klate...tapi nak cari org perancis.....(ore klate dok perancis)..hehehe...cari ore klate lah senang sikit...tak berbelit lidah nok kecek nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 18:03


Pada 16-01-07 23:24 , futurama posting:

!!! QUOTE !!!

rasa menyampah pula bila baca topik ni.


maghih ambo nok ghoyak sikik....Kalau doh "menyampah" juga,tok suruh lah masuk dale forum ning...tok suruh baco....sapo sughuh mu baco......??


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 11:21


Ore klate dio cari ore klate salah satu sebabnyo sene nok balik raya..hehe...
lagi satu sebabnya,org luar ni tak brapo nak peha ore klate bilo berkomunikasi that why ore klate pilih ore klate jugok supaya mok pok rumoh tok kecik hati bilo natu(menantu) balik rumoh nanti.
tapi adao juga org luar yang minat dengan ore klate contohnya roomate kawe minat ore klate,so dia selalulah mitak tulong kawe ajar dia kecek klate..

....HaNya TuHaN YaNg TaHu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 11:37


:-) Yup...nanti mudah sikik nak balik raya......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 16:10


to eme86
suka hati saya lah nak masuk dan baca forum ni..
bukan ke forum ni umum
nak marah, tapi tak kena tempat

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 17:29


Ustaz saya dulu galakkan kahwin dengan orang luar...Tapi saya tak ingat sebab apa...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-07 17:32


senang balik raya..kalau kelate juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 17:44


Hehehehe...Kalau hati dah suka dah tak kira kelantan ke, terengganu ke uganda ke.... :-D

Nasi lemak buah bidara,
Sayang selasih hamba lurutkan,
Buang emak buang saudara,
Kerana kasih hamba turutkan.


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 26-01-07 17:51


rata2 yang bagi pendapat adalah senang nak balik raya...tapi kalau pasangan kita tu anak yatim piatu, tak berebut balik raya pun...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-01-07 20:56


sahabat saya memang SESUNGGUHNYA nak zauj kelantan juga... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

sephia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2004
Ahli No: 9843
Posting: 70
Dari: kota bharu.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 21:25


sebab hemsem dengan lawa tu satu hal..tapi senang cerita kesimpulan semuanya terpulang pada jodoh kan..orang mana-mana pun sama saja.diri sendiri,mak bapak kalau boleh nak orang dekat-dekat saja.senang nak kemana mana.tak dek lah susah kalau time raya ke apa ke kan...

ekstrem sampai bersyarat tak nak kat orang luar tu..sesetengah.rambut sama hitam hati lain-lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sephiaProfil   Hantar PM kepada sephia   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 21:26


erm...
jodoh mmasing...
yang penting kurangkan asobiyah antara org klantan...
buka minda,campur dengan org lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 26-01-07 21:44


salam...
bila saya tengok tajuk forum ni, saya dah senyum...
org kelantan lagi...:)
glamour sungguh...ek
bila tengok isi kandungannya ...buat saya nak gelak saja...
tambahan pulak bila baca respon2nya

Kenapa ye..org kelantan selalu jadi perhatian..
saya perasan lah, Kalau org negeri lain buat salah, org tak pernah kaitkan dengan negeri...
tulah org johor, memang macam tu (contoh)
tapi, Kalau org kelantan (walau celup pun), mesti kata...tulah, org kelantan....apalah salah negeri kelantan????

apa-apa pasal org kltn pun nak jadi isu...saya memang tak pahamlah Kenapa..
menarik agaknya org kelntn ni..
sayang lah sesiapa yang MALU nak mengaku org kelantan (yang betul kelantanese)...glamour org kelantan ini ye..

ada pula yang senang..tak tau lah sebab apa
jeles sebab org tak cakap pasal negeri dia
atau dah muak cakap balik2 kelantan..hehe
atau naperlh benda nak nak dijadikan isu..banyak lagi perkara boleh dibincang...

apa pun...KELANTAN best dan jodoh ditangan Allah swt.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 22:39


:roll: Buat futurama, saya bukan marah, tapi kalau menyampah sekali pun, tak payah lah cakap...nanti buat org lain berasa hati.....ada faham..and memang lah forum ini umum, and di sebab kan umum jugalah awak perlu menjaga hati saudara2 serta saudari2 kamu yang lain.....faham...

:oops: kalau saya salah saya minta maaf......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-07 23:43


cari lah ore mano pun
janji
bahagio sokmo

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 27-01-07 00:17


dulu bila lepak dengan kawan-kawan bukan kelantan, bila cerita pasal jodoh, semua tak nak lelaki kelantan...saya taktau lah kenapa sbb2 nya sebab tak tanya pun sbb2nya...ramai pula..tapi saya tym tu pun taknk jugak, tapi ada lah sebabnya...kalau saya cakap jangan marah, sebab siapa lagi yang nak lelaki kelantan kalau tak org kelantn juga...tapi mulut kan masin, dapat pula org klntn...jadi kesimpulan , semua org sama saja..tak rasa kurang pun org klantn, mereka comel...dan org lelaki luar selalunya nak mek kelate...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-07 22:42


u r forgiven
dan saya pun minta maaf juga pada semua yang terasa dengan kata-kata saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 19:49


alamak! jangan cerita lah.... kekasih saya org klate....
tapi mtk2 lah dia tak kawin lebih dr 1.....
duduk kat sana saya tak kisah asalkn dengan dia saja....ekekek.....;P
i love you radzuan! forever......
jauhkn....dr slangor keklate.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 20:18


kalau da jodoh dengan ore klate ... redha saja lah..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

permata_ayah_bonda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19302
Posting: 78
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 20:53


jodoh tak siapa tahu.saya kelantanist,suami saya pahang :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_ayah_bondaProfil   Hantar PM kepada permata_ayah_bonda   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-02-07 11:45


Kenapela asyik mempertikaikan org kelantan ni asabiyyah, padahal same saja negeri lain. Kenapa bila ganu dengan ganu tak di kata @ selangor dengan selagor @ mana-mana. saya ada kawan dr selangor mak dia nak org selangor juga, saya org kelantan tapi mak nak kelantan, tapi bagi saya jodoh Allah yang tentukan. Saya tak kisah asal akhlak baik & agama peting. Ada yang saya tau kelantan tapi siapa sangka jodoh dia jauh nun org rusia. kawan kakak saya org johor tapi kawin dengan lelaki kelantan & lelaki tu siap minta tukar kerja & menetap di johor, bukan isteri yang minta tukar. (sadis juga... patut laki ikut mak lah duduk kelantan, redha laki pada mak, redha isteri pada suami. Begitu juga jk yang perempuan org kelantan)

Untuk saudari yang bertanya, jangan bimbang, andai jodoh, tak ke mana. Allah itu maha kuasa, "kita merancang Allah juga merancang, tapi perancangan Allah itu lebih baik".
Wallahua'lam. :-) ;-)
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 11-02-07 11:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

azri86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.07.2005
Ahli No: 17683
Posting: 50
Dari: Tumpat kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 17:13


haha kacak dan comel2 hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For azri86Profil   Hantar PM kepada azri86   Quote dan BalasQuote

nur_snasf
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 28208
Posting: 10
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 17:31


salam....ummm..memang ramai org cakap begitu...saya pun tak pasti kenapa...mungkin org luar susah nak faham bahasa kelantan...jadi orang kelantan lebih suka memilih pasangan dari kelantan...tapi bukan org kelantan saja...orang luar pun begitu...lebih suka memilih pasangan dari negeri yang sama...ummm...betul tak...itu cuma pandangan saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_snasfProfil   Hantar PM kepada nur_snasf   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-07 18:53


nak tergelak pulak saya.. :-D

ni dah jadi macam pewarisan..
rata-rata parents masa nak hantar anak-anak ke U
mesti dah pesan awal-awal
tak payahlah cari orang jauh
cari yang dekat-dekat saja :-D
kalau boleh cari yang sama-sama cikgu :-D
senang cuti sama :-D
senang nak jenguk mak ayah :-D

p/s: bila fikir-fikir balik..betul juga. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 19:39


hehehe..lawak lah baca some of the comments...mak saya pula kalau boleh tak nak anak2 dia kahwin dengan oghe kelate...padahal ayah saya oghe kelate...tapi kalau dah jodoh salah satu anak2 dia kena dengan oghe kelate..mak saya terime saja..hahahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 20:50


salam...
kita dapat ore mano pun tak penting..yang penting sama-sama boleh jaga agama..satu fikrah...baru lah tok mudoh baloh...:)


-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

dinisyuhada
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26220
Posting: 3
Dari: universiti utara malaysia

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-07 22:05


sebenarnya Kalau dapat pasangan dari ngri yang sama ni senang sikit tak payah nak belajar adat dan budaya negeri lain....dan ia bergantung pada pandangan individu lah, sapa pun pasangan kat yang penting bahagia hingga akhir hayat...dan pegangn agama adalah asas utama dalam sesebuah perkahwinan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinisyuhadaProfil   Hantar PM kepada dinisyuhada   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 22:20


Jiran saya dekat kampung ramai yang dapat isteri dari negeri kelantan...Hujung bulan ni emak saya ikut rombongan ke kelantan..


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nailofar_iman
Warga Rasmi
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9829
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 22:23


salam..bagi ana kawin dengan mn2 anak negeri pun ..tak kesh..tapi kalau dah termktub dalam luh mahfuz..jodoh kita dengan oghe klate..terima saja lah..mungkin itu adalah yang terbaik untuk kita sedang Dia Maha Mengetahui setiap hati mnusia...

p/s: renung2 kan lah... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar_imanProfil   Hantar PM kepada nailofar_iman   Pergi ke nailofar_iman's Website   Quote dan BalasQuote

iman_soleha
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26947
Posting: 13
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 17:38


>SaLaM ukhwah...

>memang betul pun..majoriti org klate cari pasangan pun same negeri...

>lagipun bukan setakat org klate saja tapi negeri lain ada juga...

>semua 2 jodoh...kita sebagai manusia hanya mampu merancang tuhan yang menentukannye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_solehaProfil   Hantar PM kepada iman_soleha   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-07 17:54


Assalamualaikum..

itu tak semesti nya..ada juga dengan orang negeri lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 18:18


betul agaknya....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 20:03


senang dedua kecek loghat yang sama..
tak payah nak cover2...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-07 01:53


Pada 07-03-07 20:03 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

senang dedua kecek loghat yang sama..
tak payah nak cover2...heheh


loghat sebenarnya bukan satu masalah :-D
tapi kebanyakan kita dah setting mind tentang adat or something yang berkait dengan budaya sesuatu negeri atau tempat tu :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

fizie
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20965
Posting: 19
Dari: Tanah Merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-07 02:44


Hem...agak menarik tajuk ini..hehe
Ambo raso lah....ore klate pilih ore klate sebab mudah nak buat bekwoh (kenduri)..dan senang nak "belarak"...hehe
lagipun,senang pilih org senegeri...Tekak sama-sama tekak kLate..so,pasal makan,tak payah nak kecoh2..pasal bau busuk budu dll...hehe
"So" lagi,kawin 1negeri senang..boleh lah sllu2 ziarah antara besan...
Em,orang-orang negeri lain pun same juga..pilih yang senegri dengannya..
tapi..jodoh tak kenal negeri,warna kulit dll.Kalau dah jodoh........ ;
"ikan d laut,asam d darat...dalam pinggan "budu" bertemu jua akhirnya.."

wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizieProfil   Hantar PM kepada fizie   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 08-03-07 06:12


:) anda ni asyik nak kenakan orang kelantan saja...ramai saja rasanya orang kelantan kawin dengan negeri lain..mereka pun ramai yang merantau..

anda semua jeles ea kelantan digelar negeri seramibi mekah? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-07 08:54


tak semestinya.kalau dah memang jodoh dengan orang klate nak buat bagaimana kan..kalau jodoh dengan bukan orang klate pun tak mengapa,dah Allah swt tetapkn jodoh seseorang tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 17:40


sebab tak mahu keluar dari kelate lah kott...hehehe
ada doc saya pernah cakap,jangan jadi macam kawan dia ini,org kelate,sek rendah and menengah kat kelate,matrik kelate,bila masuk U pun,usm kubang kerian kelate,bila kerja pun kat hospital kota bharu and bila kawin pun org kelate....
memang tak penak keluar dari kelate langsng...hehehe
lawak toi...
tapi tak semua macam 2 kan...;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-06-07 18:08


Pada 06-03-07 20:50 , ToK_iMaM posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
kita dapat ore mano pun tak penting..yang penting sama-sama boleh jaga agama..satu fikrah...baru lah tok mudoh baloh...:)




betul..
paling penting sekufu...sefikrah mungkin boleh berubah,macam iman seseorang ada turun naik,pasang dan surut..


p/s:banyak-banyak kan DOA..insyaALLAH,berkat doa mg2 apa yang berlainan boleh disatukan.


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 18:26


ala kawin dengan org negeri mana pun tak ada masalah,asalkan tujuan perkahwinan 2 jelas...
and restu parent...
and berkesefahaman...:-)
[ Telah diedit oleh: asroal pada 02-06-07 18:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 18:54


salam...
bila saya tengok tajuk forum ni, saya dah senyum...
org kelantan lagi...
glamour sungguh...ek
bila tengok isi kandungannya ...buat saya nak gelak saja...
tambahan pulak bila baca respon2nya

Kenapa ye..org kelantan selalu jadi perhatian..
saya perasan lah, Kalau org negeri lain buat salah, org tak pernah kaitkan dengan negeri...
tulah org johor, memang macam tu (contoh)
tapi, Kalau org kelantan (walau celup pun), mesti kata...tulah, org kelantan....apalah salah negeri kelantan????

apa-apa pasal org kltn pun nak jadi isu...saya memang tak pahamlah Kenapa..
menarik agaknya org kelntn ni..
sayang lah sesiapa yang MALU nak mengaku org kelantan (yang betul kelantanese)...glamour org kelantan ini ye..

ada pula yang senang..tak tau lah sebab apa
jeles sebab org tak cakap pasal negeri dia
atau dah muak cakap balik2 kelantan..hehe
atau naperlh benda nak nak dijadikan isu..banyak lagi perkara boleh dibincang...

apa pun...KELANTAN best dan jodoh ditangan Allah swt.
..............

assalamualaikum..snyum saja ana baca comment setiap org ..enth kelakar pun ada...kalau ana sendiri ana tak kisah bakal suami ana asal negeri apa..asalkn dia ada ciri-ciri lelaki soleh yang ana impikn..yang sama-sama dengan ana berjuang dalam mencapai cintaNYA....best juga agaknya kawin dengan negeri laim..dapat luaskn budaya..adat resam..mybe ramai yang pilih sesama kelate sebab senangla nak balik raya..tak payah berebut kalau time raya..tapi toleransi dengan suami boleh saja kan..tapi sekarang ramai saja org kelate kawin dengan org luar..ssb faktor pnhjrah..belajar..kerja..tu semua tak ada msalh..asalkn niat utama berkhwin hanya krnNYA.dan demi agama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 19:12


tak jugak gti..ambo pun klate jugok..kalau boleh nak lah cari yang luar kelantan..
best apa..berkembang sikit..boleh kenal adat org negeri lain..
lepas itu nanti kalau nak buat rumah buat kat tengah2.contihnya suami org pahang..kita dok lah kat terengganu....kan senang begitu..ahakkSS!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 02-06-07 20:44


apa spesel sangat org klantan ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-07 21:18


bagi saya setiap bangsa dan suku itu ada kelebihan masing-masing,,,,,,,, bukankah ciptaan allah itu indah.allah menciptakan suku-suku dan bangsa untuk saling berkenal-kenalan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

wardah84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 125
Posting: 22
Dari: kelate @ perak @ pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 03-06-07 02:07


biasa orang-orang tua klantanese yang still fikir begitu..tapi sekarang mostly mereka dah open minded tentang isu ni.Kenapa mereka fikir begitu?mungkin sebab nak anak2 senang balik rumah org tua bila dah kahwin..and mungkin jugak mereka prejudis dengan org negeri lain. apa-apa pendapat pun boleh jadi..tapi jodoh kat tangan TUHAN..tak kira negeri Kalau dah itu jodoh kita,tak boleh elak. 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah84Profil   Hantar PM kepada wardah84   Quote dan BalasQuote

goldfish
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16967
Posting: 17
Dari: indonesia

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 11:56


ana taknak kahwin dengan org kelate.. pasal mak ana tak izinkan... hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For goldfishProfil   Hantar PM kepada goldfish   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 14:19


Pada 03-06-07 11:56 , goldfish posting:

!!! QUOTE !!!

ana taknak kahwin dengan org kelate.. pasal mak ana tak izinkan... hehe


:-P Kenapa macam tu..cuba goldfish tanya mak balik..mesti ada sebabkan..jangan sebabkan nila setitik rosak susu sebelanga..
kalau ada khabar yang tak baik pun pasal org kelantan..mostly bukan macam tu...orang kelntan ni..hubungan kekeluargaan mereka ni rapat sanagt..tak rugi kawin nga orang sana.. :-D h

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 18:45


:-) Assalamualaikum....


Tak semestinya...dah jodoh agaknya..ada jugak orang dari negeri lain yang suka cari pasangan dari negeri sendiri jugak...untuk keselesaan atau senang nak balik kampung agaknya....terpulang pada masing-masing.....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-06-07 20:47


Pada 26-01-07 17:44 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Hehehehe...Kalau hati dah suka dah tak kira kelantan ke, terengganu ke uganda ke.... :-D

Nasi lemak buah bidara,
Sayang selasih hamba lurutkan,
Buang emak buang saudara,
Kerana kasih hamba turutkan.

yang ini tokleh ikut nii...sampai buang mak..huhu..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-06-07 20:58


hmm..saya mak oghe klate..ayah jhor..tapi memang kebanyakkan klate pilih klate..tu pendapat saya lah..=)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

nana_klate
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12131
Posting: 54
Dari: KeLaTe

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 21:02


terpulang pada jodoh juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For nana_klateProfil   Hantar PM kepada nana_klate   Quote dan BalasQuote

goldfish
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16967
Posting: 17
Dari: indonesia

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 22:38


apa boleh buat.. org kelate takmo kahwin dengan org nogori lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For goldfishProfil   Hantar PM kepada goldfish   Quote dan BalasQuote

naabihah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2007
Ahli No: 30194
Posting: 25
Dari: bangi

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 10:58


jodoh pertemuan ditangan Tuhan...kita hanya merancang...tak kira lah mana-mana yang penting kita org malaysia...and berada di bumi ALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For naabihahProfil   Hantar PM kepada naabihah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-06-07 11:11


hmm...orang kelantan ni banyak jenis..

1. Jenis berserabai sikit rambutnya, pakai seluar jean dan pergi lepak2 kat bandar sama ada hujung minggu atau hari biasa. Yang macam ni biasa nya suka duduk kacau2/usik anak perempuan orang(sesetengah lah). Yang macam ni biasanya berpuak2 sikit. Biasanya bab2 agama ni kurang sikit(sesetegah). Yang ni biasanya geng2 dengan minah pakai baju takat bahu saja.

2. Jenis smart tak kira lah handsome ke tak. Baik orangnye. Besederhana dan kurang sikit semangat assobiyah, boleh bcampur dengan macam-macam..biasanya dialek tak pekat sangat dan boleh ubah kepada loghat lain...Yang ni common ada yang alim dan juga skodar.

3. Not available yet...later..


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...
[ Telah diedit oleh: izzul_islam pada 09-06-07 11:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 11:35


Pada 09-06-07 11:11 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

hmm...orang kelantan ni banyak jenis..

1. Jenis berserabai sikit rambutnya, pakai seluar jean dan pergi lepak2 kat bandar sama ada hujung minggu atau hari biasa. Yang macam ni biasa nya suka duduk kacau2/usik anak perempuan orang(sesetengah lah). Yang macam ni biasanya berpuak2 sikit. Biasanya bab2 agama ni kurang sikit(sesetegah). Yang ni biasanya geng2 dengan minah pakai baju takat bahu saja.

2. Jenis smart tak kira lah handsome ke tak. Baik orangnye. Besederhana dan kurang sikit semangat assobiyah, boleh bcampur dengan macam-macam..biasanya dialek tak pekat sangat dan boleh ubah kepada loghat lain...Yang ni common ada yang alim dan juga skodar.

3. Not available yet...later..



izzul duduk kat besut..bukan sempadan dengan kelantan ke??

kawan-kawan saya selalu cakap org kelantan suka berpuak2..tapi tak tahu lah sejauh mana kebenarannya.

ada juga kawan saya tapi lelaki, mengadu yang emaknya tidak mahu menerima menantu dari negeri lain melainkan kelantan.
mungkin untuk memudahkan pergaulan yakni dalam pergaulan harian dalam dialek yang sama.

Tidaklah nanti menjadi seperti ayam bercakap dengan itik..ehehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 11:44


BOSAN!!!!


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 09-06-07 11:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 09-06-07 11:44


salam.. saya ada kenal dengan orang kelantan.. depa semua baik2 saja.. senang berkawan dengan depa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-06-07 12:19


Famous sungguh oghe kelate ini weh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 21:28


tak jugak...
sahabat karib ana org kelantan...
roomate sebelah katil ana org kelantan...

rasanya, orang-orang kelantan ni tak semua mempunyai semangat perkauman yang kuat... kat kolej ana ni pun dah banyak contohnya...

kebanyakkannya, yang ana lihat...
yang boleh bercampur dan menggunakan dialek yang kebangsaan...
biasanya yang tinggal di bandar2 mahupun yang telah berhijrah dan menetap di luar kelantan...
lagi didikan dan cara hidup keluarga juga mempengaruhi semangat perkauman mereka...

tentang jodoh kelantan-kelantan tu... walaupun apa yang ana lihat hakikatnya begitu...
tapi tak boleh nak cakap jugak... sudah tertulis jodohnya begitu...

p/s: kebanyakkan orang-orang tua berfikir, kalau kawin dengan org jauh, nanti susah nak balik kampung... kalau jadi apa-apa, nn leceh... huhuhu... tapi mereka pun tak tahu siapa jodoh anaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-06-07 21:39


Pada 10-06-07 21:28 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

tak jugak...
sahabat karib ana org kelantan...
roomate sebelah katil ana org kelantan...

rasanya, orang-orang kelantan ni tak semua mempunyai semangat perkauman yang kuat... kat kolej ana ni pun dah banyak contohnya...

kebanyakkannya, yang ana lihat...
yang boleh bercampur dan menggunakan dialek yang kebangsaan...
biasanya yang tinggal di bandar2 mahupun yang telah berhijrah dan menetap di luar kelantan...
lagi didikan dan cara hidup keluarga juga mempengaruhi semangat perkauman mereka...

tentang jodoh kelantan-kelantan tu... walaupun apa yang ana lihat hakikatnya begitu...
tapi tak boleh nak cakap jugak... sudah tertulis jodohnya begitu...

p/s: kebanyakkan orang-orang tua berfikir, kalau kawin dengan org jauh, nanti susah nak balik kampung... kalau jadi apa-apa, nn leceh... huhuhu... tapi mereka pun tak tahu siapa jodoh anaknya...


kalau perempuan tak nampak sangat...depa ni cepat sikit adapt dengan suasana...kenayakan lelalki kelantan yang dari celah kampung kat kelantan(kebanyakan)..yang keluar2 terus masuk U..yang bandar2 sikit ok agaknya...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-07 21:49


!!! QUOTE !!!


kalau perempuan tak nampak sangat...depa ni cepat sikit adapt dengan suasana...kenayakan lelalki kelantan yang dari celah kampung kat kelantan(kebanyakan)..yang keluar2 terus masuk U..yang bandar2 sikit ok agaknya...


iye ke yang perempuan tak nampak sangat...? tapi ana setuju dengan kenyataan yang lelaki...
tak yang dari utara pun begitu jugak... yang lelaki nya sangat susah nak tukar barang sedikit pun dialek mereka... dalam presentation pun boleh terkeluar jugak...

p/s: opss.. ni dah bincang tentang dialek lah pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-06-07 22:35


orang kelantan semuanya berlagak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-06-07 23:10


Pada 10-06-07 22:35 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

orang kelantan semuanya berlagak....


amboi solskjaer..ni mesti kenal nga oghe kelate yang berlagak..bukan semua ye..oghe kelate ok saja lah..dah2 lah..jodoh DIA yang tentukan..negeri lain pun sama juga..berpuak2..hihi..Sorry eh.. :D kita semua sama..


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-06-07 16:58


alhamdulilah....oghe klate nii manis2

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

islahWahyudi
Warga Rasmi
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23058
Posting: 16
Dari: utm

Selangor  


posticon Posting pada: 15-06-07 17:45


salam..hehe, macam-macam respon hangpa eh....

ana rasa yang buat org nampak asobiyah tu disebabkan dialek kelate ni unik sikit berbanding dengan dialek2 lain...dialek lain still boleh difahami selagi org tu tau cakap bahasa melayu, tapi dialek klate ni lain..bahasa melanbangkan bangsa, contoh macam cina xngam sangat dengan india or melayu, sebab bahasa lain-lain..memasing ada bahasa memasing, kod rahis memasing..dah tentula org yang dengar dan tak faham akan rasa jauh hati , terasa, sensistip, bila mereka ni bercakap bahasae yang tak difahami...jadi kalau tak nak terasa asobiyah tu, sesama lah kita cuba fahami bahasa dan dialek memasing or gunakanla bahasa yang semua or pergi tau

kisah benar, ada seorang muslimin ni, berknalan dan berkenan dengan seorang mek klate, dah tu time raya bertandang lah ke klate, kebetulan time tu ada kenduri kesyukuran ( kenduri kahwin lah, syukur atas perkahwinan )..memule adik beradik muslimah tu kecek klate, dia boleh paham lagi..lepas itu mak ayah muslimah tu kecek klate..dia still paham lagi..tapi bila sampai part muslimin ni nak tolong gotong-royong kenduri a.ka rewang, duduk dengan pakcik2 kampung tu..apa yang mereka borak..haram sepatah pun tak faham..puredialek..serender mamat tu..=P
hehe!

*lagi best bila tau rupa-rupanya ada org kelate yang tak faham bahasa klate yang digunakan generasi veteran macam pakcik2 dan makcik2 klate sindri... macam macam dunia...*

"Allah menciptakan kamu berpasang-pasangan dan berpuak2 untuk kamu saling mengenal antara satu sama lain.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For islahWahyudiProfil   Hantar PM kepada islahWahyudi   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 19:02


kata kawan ana, supaya senang nak balik kampung ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 19:14


Pada 10-06-07 22:35 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

orang kelantan semuanya berlagak....


sure ke ni????
saya ada ramai member klate, rilek saja.
sempoi kemain,
mu saloh pilih klik agaknya????
hihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mdzahran
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30684
Posting: 50
Dari: Jepun

japan   avatar


posticon Posting pada: 15-08-07 20:36


sebab senang agaknya.. nak balik raya tak payah gaduh2... boleh balik rumah dua dua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdzahranProfil   Hantar PM kepada mdzahran   Quote dan BalasQuote

mdzahran
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30684
Posting: 50
Dari: Jepun

japan   avatar


posticon Posting pada: 15-08-07 20:40


Pada 17-01-07 18:03 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-01-07 23:24 , futurama posting:

!!! QUOTE !!!

rasa menyampah pula bila baca topik ni.


maghih ambo nok ghoyak sikik....Kalau doh "menyampah" juga,tok suruh lah masuk dale forum ning...tok suruh baco....sapo sughuh mu baco......??



:-D rileksla... hehe... ambo pun ore klate.. aloh... ore johor gura jah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdzahranProfil   Hantar PM kepada mdzahran   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-08-07 07:47


bukannya memilih ore klate sama ore klate..tapi dah ditakdirkan oleh ALLAH swt jodoh seseorang tu..ore klate kawin dengan ore klate..dah jodoh,nak buat bagaimana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-08-07 08:02


rasa nya org klate ke org utara ke barat ,selatan ke
same saja
islam kan bersaudara
manusia kan banyak jenis,berbeza perangai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 16-08-07 09:22


pandangan saya terhadap org kelante, maaf lah kalau tersinggung tau,
sebab ramai kawan-kawan saya yang berkawan gan org kelantan dah terkena????

memang sifat org kelantan macam tu ke??? tapi betul juga, dah ramai yang terkena, kawan baik lagi, tidur sebantal lagi...

kawan saya tu org johor dan melaka, kawan dia tu org kelantan lah, pergi rumah dia kat kelantan, dah lah jalan jauh, dia keluar rumah, pas tu kawan-kawan dia datang (org kelantan lah) dia suruh masuk dulu, yang kawan tadi datang dulu tak disuruh masuk pun.. ditinggalkan saja....

KOMEN SIdekit orang-orang kelantan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» lelaki kelate..perempuan klate ???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.215613 saat. Lajunya....