Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Teka Teki Mencabar Minda


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Teka Teki Mencabar Minda

Please Mendaftar To Post


Oleh Teka Teki Mencabar Minda

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 18:31


Teka-teki :
Malam dia tidur siang dia mati

Jawapan :
ikan lah.. kena siang mati lah dia

Teka-teki :
dalam banyak-banyak rambut,rambut apa tak payah d ikat,tak payah d basuh.

Jawapan :
rambutan hehehe


Teka-teki :
banyak-banyak mi mi apa yang tak boleh dimakan?

Jawapan :
misai

Teka-teki :
dalam banyak-banyak papan, papan apa yang tak boleh dipotong?

Jawapan :
papan tanda dilarang memotong..

Teka-teki :
Kalau ikan jadi ayam, kucing jadi ayam, tikus jadi ayam, ayam jadi apa?

Jawapan :
ayam jadi banyak

Teka-teki :
Pemandu ramai tapi menumpang seorang

Jawapan :
bawak keranda..

Teka-teki :
kita makan pisang, buang kulitnya. kalau makan kulit buang apa?

Jawapan :
Jawapan: buang tabiat..

Teka-teki :
banyak-banyak sungai sungai apa yang paling berat?

Jawapan :
sungai besi

Teka-teki :
pintu apa yang tak boleh ditolak oleh ramai org sekalipun?

Jawapan:
pintu yang ada tulis tarik

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 01-12-06 20:31


:lol: :lol:


-----------------
Photobucket - Video and Image Hosting


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

budakhostel08
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18237
Posting: 81
Dari: ~dArUL iMaN wAL-IsLAm~

pakistan  


posticon Posting pada: 01-12-06 22:29


..banyak-banyak teka-teki..teka-teki apa yang tak payah jawab..?
teka-teki yang dah ada jawapan daa..he2


-----------------
~~sEtiAp kALi jAm bErdETik...kita SemAkIN hAmPiR dEnGaN 'KEMATIAN'~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For budakhostel08Profil   Hantar PM kepada budakhostel08   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-12-06 22:52


emm...betul lah tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

budakhostel08
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18237
Posting: 81
Dari: ~dArUL iMaN wAL-IsLAm~

pakistan  


posticon Posting pada: 01-12-06 23:48


sekali sebut...saya

2 kali sebut...benda

3 kali sebut...benda saya

4 kali sebut...benda-benda

5 kali sebut...benda-benda saya


he2...mai lah try! ;-) :-)


-----------------
~~sEtiAp kALi jAm bErdETik...kita SemAkIN hAmPiR dEnGaN 'KEMATIAN'~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For budakhostel08Profil   Hantar PM kepada budakhostel08   Quote dan BalasQuote

husna_umairah
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27480
Posting: 9
Dari: shah alam

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-12-06 09:39


ok.. sayapun nak beri teka teki..

dalam banyak-banyak negara, negara apa yang banjir dulu baru hujan..??

sapa boleh jawab, nanti saya beri hadiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_umairahProfil   Hantar PM kepada husna_umairah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-06 12:32


Pada 02-12-06 09:39 , husna_umairah posting:

!!! QUOTE !!!

ok.. sayapun nak beri teka teki..

dalam banyak-banyak negara, negara apa yang banjir dulu baru hujan..??

sapa boleh jawab, nanti saya beri hadiah...


I got the answer....BAHRAIN.. :-D
yahoo boleh adiah :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-06 12:34


Pada 01-12-06 23:48 , budakhostel08 posting:

!!! QUOTE !!!

sekali sebut...saya

2 kali sebut...benda

3 kali sebut...benda saya

4 kali sebut...benda-benda

5 kali sebut...benda-benda saya


he2...mai lah try! ;-) :-)



apa ye... pelik saja itu... :-o


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-06 13:35


salaam..
saya ada teka teki..
ketam dan sotong berlumba, siapa yang menang?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 03-12-06 14:20


Banyak sangat lah yang nak bagi teka teki. seorang-seorang lah...
Lagipun ni bukan ruangan nak bagi teka teki...
ni ruangan kelakar lah.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

nur_cahaya_muslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2007
Ahli No: 30649
Posting: 2

malaysia  


posticon Posting pada: 11-08-07 11:48


Pada 01-12-06 23:48 , budakhostel08 posting:

!!! QUOTE !!!

sekali sebut...saya

2 kali sebut...benda

3 kali sebut...benda saya

4 kali sebut...benda-benda

5 kali sebut...benda-benda saya




kuku

betul tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_cahaya_muslimahProfil   Hantar PM kepada nur_cahaya_muslimah   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 11-08-07 16:07


yup betl jawapn ku...kuku.......kuku ku.....kuku kuku.......kuku kuku ku

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 12:43


hehe :lol: :lol: macam-macam

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 14-09-07 13:07


:-? :-? :-? :-? :-?


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 14:58


ahakss...kelakar betul lah semua teka teki kat sini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 18-09-07 13:12


Pada 03-12-06 13:35 , muslim_boy posting:

!!! QUOTE !!!

salaam..
saya ada teka teki..
ketam dan sotong berlumba, siapa yang menang?...


tak ada sapa yang menang...
ketam-jalan mengiring
sotong-kebelakang...
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-09-07 13:17


bagaimana lah pereka lawak ni dapat idea ek? :-D


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....
[ Telah diedit oleh: nafisah pada 18-09-07 13:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 09:56


hahahahahaa....release sikit tension ni.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 23:57


hehehehe....ada juga idea nak pekena member ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129546 saat. Lajunya....