Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: NAK MARAH !!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» NAK MARAH !!

Please Mendaftar To Post


Oleh NAK MARAH !!

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 08:36


Bayi bertali pusat dilempar dari flat

Oleh Umavathy Ramayah

KUALA LUMPUR 30 Nov. – Zalim. Itu sahaja perkataan yang sesuai bagi insan yang melempar seorang bayi lelaki yang masih mempunyai tali pusat dari flat Projek Perumahan Rakyat (PPR), Pudu Ulu, Cheras di sini, hari ini.

Bayi itu ditemui mati dalam keadaan berlumuran darah. Kepalanya pecah.

Lebih menyayat hati, mayatnya dimasukkan ke dalam plastik sampah bersama kulit ayam dan sisa ikan.

Bayi berkulit cerah itu ditemui oleh tukang cuci flat berkenaan, Ros Hayati Tambi Ahmad, 44, kira-kira pukul 7.15 pagi ini.

Menurut jurucakap polis, berdasarkan kesan darah, mereka percaya bayi itu mati dalam tempoh dua hingga tiga jam sebelum mayatnya ditemui.

‘‘Pemeriksaan awal mendapati kepala bayi itu pecah dipercayai akibat dicampak daripada tingkat atas flat Blok B yang setinggi 17 tingkat.

‘‘Kami akan jalankan siasatan rapi dan menangkap orang yang bertanggungjawab membuang bayi itu.

‘‘Kes ini akan disiasat di bawah Seksyen 318 Kanun Keseksaan,’’ katanya ketika ditemui di tempat kejadian di sini, hari ini

Sementara itu, menurut Ros Hayati yang juga penduduk flat tersebut, dia terkejut sewaktu hendak membuang plastik sampah yang ditemuinya itu kerana mayat bayi yang dimaksudkan tiba-tiba terkeluar dan jatuh daripada dalam plastik berkenaan.

Katanya, kerana terlampau terkejut, dia terus lari daripada tempat terbabit sambil menjerit memanggil rakan-rakannya yang lain.

Ros Hayati pada mulanya menyangkakan mayat bayi itu adalah anak patung.

Bagaimanapun, ujar Ros Hayati, selepas rakan-rakannya membelek ‘anak patung’ itu dengan teliti, mereka terkejut apabila mendapati ia sebenarnya mayat seorang bayi lelaki.

‘‘Bayi itu dalam keadaan bogel dan terlungkup dalam sampah sementara di kepalanya pula ada kesan darah,’’ katanya.

Mayat bayi itu kemudian dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk dibedah siasat.

Tiada tangkapan dibuat setakat ini.


ORANG LAIN SUSAH PAYAH BERUSAHA NAK DAPATKAN BABY, HABIS DUIT BERIBU2 NAK USAHA APATKAN ZURIAT... TAPI YANG ada SESENANG saja CAMPAK!!
:-|
:-|
:-|
:-|

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 01-12-06 08:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 09:09


Kekal di dalam neraka......!!!!!!!!!!!!


moga si pembunuh bayi tersebut tidak senang hidup di dunia dan akhirat......!!! amin...........


*memang tidak elok mendoakan keburukkan orang, tapi kalau jahatnya terlampau JAHAT, elok kalau mendoakan moga 'dia' ditimpa bencana dimana sahaja...............................




*****nak marah sngat ini.......!!!!!!!!!!!!!1

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 11:08


sedih anis baca berita tu... anis sampai sekarang belum lagi ada rezeki nak menimang baby walaupan dah lebih setahun nikah, anis dapat rasa betapa susah nya nak berusaha nak dapatkan baby, jumpa pakar sana sini duit pun habis... tapi yang mudah dapat tu, sewenang2 saja...kalau ye taknak pun, bagi lah dekat orang yang nak..

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 01-12-06 11:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 12:58


tak senonoh!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 13:55


ZURIAT YANG DIPEROLEHI SELAIN DARI CARA YANG halal... PASTI TIDAK AKAN DIHARGAI.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 14:16


:-) Assalamualaikum....


    Hmmm....Dunia akhir zaman..sifat2 keperibinatangan(binatang pun tak macam tu) semakin lama semakin jelas dalam individu.Jika anak tersebut dari hasil zina,dosa sebab berzina sudah pasti ,ditambah lagi dosa membunuh...anak yang tidak berdosa menjadi mangsa..bagila pada orang lain kalau tak nak...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

mza5102
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2006
Ahli No: 27422
Posting: 21
Dari: kota kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 14:46


Sedihnya dengar khabar tu.... memang tiada peri kemanusiaan di dalam diri.......hanya Allah yang akan membalasnya......

Sayangilah anak anda kerana itu adalah anugerah dari Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mza5102Profil   Hantar PM kepada mza5102   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 16:58


ya Allah ada juga manusia seperti itu.....
haiwan lebih bagus dari manusia itu...tergamak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

husna_umairah
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27480
Posting: 9
Dari: shah alam

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-12-06 17:19


ya allah bayi tu tak tidak bersalah.. sedihnya...
memang benar, ramai pasangan yang dah bernikah tapi tak ada rezeki buat mereka tok masa ni nak ada anak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_umairahProfil   Hantar PM kepada husna_umairah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 17:57


zalim dan tidak berperikemanusiaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sara_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 27322
Posting: 88
Dari: mesir

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 18:23


zalim....binatang pun sayang anak2 mereka...kejam
nauzubillah min zalik

Bookmark and Share

    


  Member Information For sara_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sara_mujahidah   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 01-12-06 20:49


Zalim2... :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

budakhostel08
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18237
Posting: 81
Dari: ~dArUL iMaN wAL-IsLAm~

pakistan  


posticon Posting pada: 01-12-06 22:03


...memang tersangat lah zalim..patut d lontar balik si ibu dari tingkat paling atas flat.. :roll: baru rasa sakit ke masam ke manis ke kena campak dari tempat tinggi.. 8-) inilah,antara tanda-tanda umat akhir zaman.. :-)


-----------------
~~sEtiAp kALi jAm bErdETik...kita SemAkIN hAmPiR dEnGaN 'KEMATIAN'~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For budakhostel08Profil   Hantar PM kepada budakhostel08   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-06 13:22


memang terkejut sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-12-06 14:14


hmm,saya xksah sangat pun sebab akhir zaman memang semua ni dah tjadi.Biar Allah yang mgadili dengan seadil-adilnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 04-12-06 16:41


YA ALLAH!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-06 16:48


zalim..kejam...tak guna...binatang...bahlul...
bodoh...hampeh...ngabihkan bogheh...
dan perkataan2 yang sama waktu dengannya aku hadiahkan kepada org yang mencampakkan bayi tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120915 saat. Lajunya....