Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 34 hari yang lalu
Kang: 38 hari yang lalu


Cerpen
Topik: Gemuk!Gemuk!Gemuk!


Carian Forum

Moderator: Administrator, NaZa_FirmaN
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cerpen
    »» Gemuk!Gemuk!Gemuk!

Please Mendaftar To Post


Oleh Gemuk!Gemuk!Gemuk!

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 29-11-06 21:27


"Tak nak makan!Badan aku dah naik betul semester ini.Aku nak diet pulak.."
Halini memicit2 lengannya yang gebu itu dengan mulut agak terjuih dan monyok.Kelakuannya itu hanya diperhatikan oleh Fatimah dan Dayana.
"patutlah orang lain dah ada pakwe,aku seorang saja belum berpunya.Hmm..Umur dah dekat 25.."
Halini memicit-micit perutnya pula.Dayana dan Fatimah hanya tersenyum melihat telatah teman serumah mereka itu.

Halini bukanlah tidak cantik.Orangnya pula agak berisi.Tapi kulitnya putih dan cantik.senyumnya pula manis.Cuma kadang-kadang dia agak garang orangnya.Tapi mereka tahu,hatinya baik.Mudah sangat menolong teman-teman.Tetapi Halini agak berat tulang sedikit orangnya.Tapi Fatimah dan Dayana tak pernah merungut.Selagi Halini ikhlas berkawan dengan mereka,Dayana dan Fatimah sedia menjadi teman terbaik buat Halini.

"Petang ini aku nak pergi jogging lah..Kau orang nak follow tak?Aku nak bakar lemak sikit.."
Halini mengajak kedua-dua temannya tadi pergi bersenam petang nanti.

"Boleh saja.Tapi kat mana?Tasik?"Fatimah menyahut pelawaan Halini itu.

"Tasik boleh juga.Tapi kena pinjam motor satu lagi lah.Takkan nak naik bertiga.."Dayana yang hitam manis menyampuk.

"Boleh.Tapi aku seganla nak pinjam dengan kak Miza lagi.Asyik muka kita saja pinjam motor dia.."Halini membalas.

"Kita pinjam budak lelaki sajalah.Kita pinjam kat Faizul saja lah nak?Dia bukan selalu guna motor dia,"Fatimah mengesyorkan.

"Boleh jugak.Tapi siapa nak pinjam?"Halini mengangkat kening sedikit.Fatimah dan Dayana hanya tersenyum.

"Ceh..Nak suruh aku lah tu.."Halini mencebik.

"Nanti malam ni kami masak lauk special tau.."Fatimah tersengih.

"Yela..Yela..Aku nak pergi call dia lah ni.."
Fatimah dan Dayana tersenyum puas.

*******************************************************

6 petang,
Taman Tasik Proton,
Tanjung Malim,Perak.


"Cepat lah sikit jalan tu Halini..Tak larat kami nak tunggu lambat sangat.."Dayana menoleh sedikit sambil berlari anak.

"Yelah..jangan lah berlari sangat.Jalan saja pun dah boleh bakar lemak.."Halini menjawab.

"Kalau nak berjalan saja,dekat pasar pun boleh..Lari lagi cepat lemak terbakar tau?"Fatimah menambah.

"Sama saja lah..Cuma lambat sikit.Kau berdua lari lah dulu.Aku ikut belakang pelan-pelan..Hehe.."Halini tersengih.

"ok,kami lari dulu.Jumpa kat tempat parking moto tau.."

Fatimah dan Dayana meneruskan larian.

*******************************************************

"Mana pulak Halini ni?Lambatnya..Takkan belum sampai lagi.Dekat setengah jam kita duduk sini.."Fatimah menyeka peluhnya dengan hujung baju.

"Entah-entah pengsan tengah jalan tak?Kita pergi tengok yok?"Dayana mencadangkan.

"Eh,tu dia datang.."Fatimah menuding seseorang yang sedang menuju ke arah mereka.

"Ha..Kenapa lambat sangat Halini?"Dayana menyoal.

"Maaf kawan-kawan.Aku terserempak dengan senior kita tadi.Abang yang jaga kita time orientasi dulu.Brader Ilman yang muka macam Korean sikit tu..Heheh.."

"Padan lah lambat sangat.Bertenet rupanya.Kita ni penat menunggu risaukan dia.."Fatimah menggeleng-gelengkan kepalanya.

"Heheh..Sory..Sory..Aku belanja anda makan jom.Aku nak makan Sate malam ni."Halini menjilat sedikit bibir bawahnya.

"Kata nak diet.Benda tu kan berminyak..Malam-malam tak elok makan sangat.."Dayana membantah cadangan Halini untuk makan sate.

"Tak apa..Tadi aku sembang dengan abang Ilman,dia kata aku tak gemuk.Berisi sikit,tapi sedap peluk..Heheh..Jomla.Kita pergi gerai sate dekat Ulu Bernam.Yok..!!"Halini melangkah senang hati.

Fatimah dan Dayana tersenyum lagi melihat telatah teman serumah mereka itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 29-11-06 21:57


salam...

emmm.. ada sambungan lagi tak ni?...
kalau ada cepat2kan laaa.. macam best saja cerpen ni.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 23:14


hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 23:15


hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 23:15


hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 09:57


ala tak ada sambungan ke..... hmmmm... sikit nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 11:04


semua cerita berlatar belakangkan UPSI ... boleh buat cerita pasal stesen keretapi Tg Malim yang baru tak ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-06 12:01


nantilah kalau saya kerja situ pulak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 12:17


hmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-06 18:30


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nur_11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2006
Ahli No: 26258
Posting: 80
Dari: malaysia

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-06 21:00


:) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_11Profil   Hantar PM kepada nur_11   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-06 01:56


semua minta sambungan.... aku minta hentian boleh tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 12-05-07 02:13


hentian?kat puduraya ada satu..kat putra ada satu..banyak lagi..saudara cari sendiri..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-07 16:30


Lemah betullah...tengah sedap2 baca tak ada sambungan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

comel_raudhatul
Warga Rasmi
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30704
Posting: 3
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-08-07 12:42


Ceritanya menarik.. bila nak sambung ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For comel_raudhatulProfil   Hantar PM kepada comel_raudhatul   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 13:24


lah sampai situ saja ke...tak ada sambungan ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 13:34


Salam.....
Gemuk tu kan chumei.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 13:35


Salam....
Gemuk tu kan chumei......:-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

Awadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28250
Posting: 56
Dari: Kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 09:34


cepatlah sambung...
tak sabar nak thu next episode.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwadahProfil   Hantar PM kepada Awadah   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-07 10:05


cepat lah sambung.. letih tunggu ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 12-09-07 10:44


Pada 29-11-06 21:27 , kojez_sensei83 posting:

!!! QUOTE !!!


"Tak apa..Tadi aku sembang dengan abang Ilman,dia kata aku tak gemuk.Berisi sikit,tapi sedap peluk..Heheh..Jomla.Kita pergi gerai sate dekat Ulu Bernam.Yok..!!"Halini melangkah senang hati.

Fatimah dan Dayana tersenyum lagi melihat telatah teman serumah mereka itu.


hmm.. memandangkan cerita ini tidak dapat dipastikan ada sambungan atau tidak, bolehlah kiranya saya nak mencelah sikit berkenaan cerita tersebut..

.. terdapat unsur2 mungkar diantara perbualan Halini dengan Ilman serta subahatnya Fatimah & Dayana-hanya tersenyum(?)

apa pun, kita tunggu sambungannya. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

zinnirah_balqis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9756
Posting: 75
Dari: kolej mara banting, selangor, malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 11:46


ye ana setuju..kenapa pula si lelaki tu nak kata sedap dipeluk etc..pelik dan lain macam saja bunyinya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_balqisProfil   Hantar PM kepada zinnirah_balqis   Pergi ke zinnirah_balqis's Website   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-09-07 12:20


mana sambungannya???
tak sabar nak tahu ending ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 22-10-07 13:41


Pada 12-05-07 02:13 , kojez_sensei83 posting:

!!! QUOTE !!!

hentian?kat puduraya ada satu..kat putra ada satu..banyak lagi..saudara cari sendiri..:)



:lucu: :lucu: :lucu: :lucu:
mana sambungan. saya ni dah lah hantu cerpen.sambung ek sapa yang mulakan tu.setiap permulaan ada penghabisan :-D :-D :-D :-D :-D :-D


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:32


Assalamualaikm...
tak salah jadi gemuk...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 16:02


best lah cerita ni... ada sambungan tak???


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110407 saat. Lajunya....