Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 6 hari yang lalu
nabilah: 6 hari yang lalu
aye: 8 hari yang lalu
tereturubuzu: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: WEBSITE MENARIK UNTUK DILAWATI


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» WEBSITE MENARIK UNTUK DILAWATI

Please Mendaftar To Post


Oleh WEBSITE MENARIK UNTUK DILAWATI

abdullah_syakir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27124
Posting: 49
Dari: MELAKA BANDAR BERSEJARAH

Melaka  


posticon Posting pada: 28-11-06 17:33



  


  Member Information For abdullah_syakirProfil   Hantar PM kepada abdullah_syakir   Pergi ke abdullah_syakir's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-11-06 18:51


ada lagi,nak tambah sikit...

www.manutd.com :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 20:13


website terbaik ketika ini.... www.ukhwah.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

tanpanama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18761
Posting: 310
Dari: Bintang Timur

botswana  


posticon Posting pada: 28-11-06 20:52


Pada 28-11-06 17:33 , abdullah_syakir posting:



ceh ...semuanya website HT...website yang akan mencelarukan umat ISLAM......

kalau kat dunia digital securitybeware of spyware,
kalau kat dunia keselamatan realiti...beware of HT



Bookmark and Share

  


  Member Information For tanpanamaProfil   Hantar PM kepada tanpanama   Pergi ke tanpanama's Website   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 23:25


Pada 28-11-06 20:52 , tanpanama posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-11-06 17:33 , abdullah_syakir posting:



ceh ...semuanya website HT...website yang akan mencelarukan umat ISLAM......

kalau kat dunia digital securitybeware of spyware,
kalau kat dunia keselamatan realiti...beware of HT



Eh eh ...... ingatkan Tony Blair dan George W Bush saja yang benci HT!

Rupa-rupanya yang tiada nama dan tak ternama pun benci HT jugak ke? :-D

Tak apa lah HT walaupun dibenci oleh penduduk bumi semoga penduduk langit sayangkan kamu! :-)
[ Telah diedit oleh: fikrul_mustanir pada 28-11-06 23:28 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

pharmaton
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21480
Posting: 118
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 28-11-06 23:34


website2 menarik selain HT:

* al-ahkam online

* suara persatuan ulama' malaysia

* cucumatkilau blog

* roslan sms corner

* al jazeera

* islamonline
[ Telah diedit oleh: pharmaton pada 28-11-06 23:36 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For pharmatonProfil   Hantar PM kepada pharmaton   Quote dan BalasQuote

Sahrin
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4357
Posting: 11

blank  


posticon Posting pada: 29-11-06 08:38


Laman web rasmi NADWAH

www.nadwahpahang.org.my


-----------------
PlatinumAura.Com


Bookmark and Share

  


  Member Information For SahrinProfil   Hantar PM kepada Sahrin   Pergi ke Sahrin's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 12:42


Bagi ana....

saifulislam.com

tiada bais kepada mana-mana jemaah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 12:42


silap..

www.saifulislam.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 12:43


sorry...Kenapa tak boleh link lagi ni...


http://saifulislam.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 14:03


WEBSITE MENARIK UNTUK DILAWATI:

http://www.parti-pas.org/index.php


tajuk ni tak betul, patutnya kena tulis direct: WEBSITE HT UNTUK DILAWATI

betul tak? ;-)

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Nur_Humaira_1342H
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27310
Posting: 301
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 14:09


Pada 28-11-06 23:25 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-11-06 20:52 , tanpanama posting:

Eh eh ...... ingatkan Tony Blair dan George W Bush saja yang benci HT!

Rupa-rupanya yang tiada nama dan tak ternama pun benci HT jugak ke? :-D

Tak apa lah HT walaupun dibenci oleh penduduk bumi semoga penduduk langit sayangkan kamu! :-)



Assalamualaikum

Ye lah,saya ingatkan musuh Islam saja yang bencikan Hizbut Tahrir.Seperti;Bush dan Tony Blair dan sebagainya.

Rupa-rupanya,ada juga saudara Islam kita yang benci dengan perjuangan Hizbut Tahrir.

Kenapakah mereka bersikap sedemikian?Inilah,salah satunya kejayaan yang telah dicapai oleh orang kafir barat dalam menyebar dan mengaburkan pemikiran umat Islam melalui peperangan pemikiran(ghazwu al-fikri) yang dilakukan mereka.Akhirnya,umat Islam terjebak dengan perangkap yang dipasang oleh orang kafir.Bahkan,mereka juga terpengaruh dengan pandangan-pandangan dan idea-idea barat.Sedar dan bangkitlah wahai kaum muslimin!Janganlah,kamu terikut-ikut dengan rentak dan agenda barat.Kerana,agenda mereka(baca:orang kafir barat) tidak lain,hanyalah untuk menghancur dan memecah-belahkan umat Islam.Di samping menjadikan umat Islam sebagai umat yang lemah dan hina serta tunduk dengan kehendak barat.Itulah agenda mereka yang sebenar.

Oleh itu,Hizbut Tahrir megajak saudara seagamanya agar bangkit dan berjuang bersama-samanya untuk mengembalikan semula kehidupan Islam (Isti'naf Al-Hayah Al-Islamiyah) melalui tegaknya kembali Daulah Khilafah Islamiyah agar seluruh hukum dan aturan-aturan Allah dapat dilaksanakan sepenuhnya.Sekaligus,menjadikan Islam sebagai satu-satunya agama yang tinggi dan digeruni oleh musuh-musuh Islam sebagaimana yang telah berlaku sejak pemerintahan Islam memayungi dan memerintah dunia dengan hukum Allah lebih kurang 1400 tahun yang lalu.Di mana saat itu,wilayah pemerintahan Islam telah meluas sekitar 2/3 dunia.Inilah hakikatnya yang tidak dapat dinafikan lagi sesiapa sahaja termasuklah orang-orag kafir sendiri.

Dengan tertegaknya kembali Daulah Khilafah Islamiyah,maka seluruh hukum dan aturan-aturan Allah dapat diterapkan secara kaffah dan menyeluruh di muka bumi ini.

Akhirnya,Deenul Islam akan menjadi satu-satunya agama yang tinggi.Bahkan,rahmat Allah akan memayungi dunia.

Seterusnya,seluruh kehidupan umat Islam akan terbela dan dijamin oleh khalifah,malahan mereka juga tidak akan ditindas dan dizalimi oleh musuh-musuh Islam yang ingin menghancur dan melenyapkan mereka dari muka bumi Allah ini.

Wallahua'lam


-----------------
BERSAMA-SAMA MENGEMBALIKAN SEMULA KEHIDUPAN ISLAM MELALUI PENEGAKAN DAULAH KHILAFAH 'ALA MINHAJ NUBUWWAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nur_Humaira_1342HProfil   Hantar PM kepada Nur_Humaira_1342H   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 14:17


Pada 29-11-06 14:09 , Nur_Humaira_1342H posting:

!!! QUOTE !!!


Dengan tertegaknya kembali Daulah Khilafah Islamiyah,maka seluruh hukum dan aturan-aturan Allah dapat diterapkan secara kaffah dan menyeluruh di muka bumi ini.

Akhirnya,Deenul Islam akan menjadi satu-satunya agama yang tinggi.Bahkan,rahmat Allah akan memayungi dunia.

Seterusnya,seluruh kehidupan umat Islam akan terbela dan dijamin oleh khalifah,malahan mereka juga tidak akan ditindas dan dizalimi oleh musuh-musuh Islam yang ingin menghancur dan melenyapkan mereka dari muka bumi Allah ini.

Wallahua'lam


memang tinggi cita2 anda, dan kalau ia boleh terlaksana memang saya akan sokong anda, tapi macam mana nak sokong kalau hanya sekadar warwarkan tertegaknya khilafah sedangkan cara2nya terlalu kabur :-?

macam mana kita nak tegakkan khilafah dengan kalau hanya menyerahkan kuasa undian dan pemerintahan negara kepada orang kafir? bukankah itu membunuh diri namanya? :-?

sesiapa tolong jawab, syukran, wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 29-11-06 14:18 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 14:57


Akhi ibnu musa,

Sedar tak anda bahawa mengambil ketetapan sebagaimana yang ditetapkan oleh sistem demokrasi sebagai kaedah memperoleh kekuasaan hakikatnya adalah menyerahkan nasib Islam ke tangan kafir. Inilah politik 'bunuh diri' yang sebenarnya!

Tidakkah anda melihat?
[ Telah diedit oleh: fikrul_mustanir pada 29-11-06 15:01 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

Nur_Humaira_1342H
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27310
Posting: 301
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 15:02


!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-06 14:17 , ibnu_musa posting:

memang tinggi cita2 anda, dan kalau ia boleh terlaksana memang saya akan sokong anda, tapi macam mana nak sokong kalau hanya sekadar warwarkan tertegaknya khilafah sedangkan cara2nya terlalu kabur :-?

macam mana kita nak tegakkan khilafah dengan kalau hanya menyerahkan kuasa undian dan pemerintahan negara kepada orang kafir? bukankah itu membunuh diri namanya? :-?

sesiapa tolong jawab, syukran, wassalam.




Assalamualaikum

Apa maksud saudara dengan : "cara-caranya terlalu kabur"

Bukankah,saudara fikrul_mustanir dah bincangkanya dengan saudara sebelum ni???

Kita jangan sesekali mengharapkan dengan undian sahaja untuk menegakkan khilafah.Bahkan,mustahil dengan undian,kita dapat menegakkan kembali khilafah.Sebab,undian itu bukan thariqah untuk menegakkan khilafah.Ia hanya sebagai uslub/cara.Thariqahnya adalah daripada Rasulullah yang boleh kita teladani melalui sirahnya.

Realitinya pun dah berlaku,sebagaimana yang telah terjadi dengan Parti Refah di Turki dan juga Parti FIS di Al-Jazair.

Sebenarnya,metod syar'i yang telah ditunjukkan oleh Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wa Sallam dalam menegakkan kembali Daulah Islamiyah telah jelas.Dan inilah satu-satunya thariqah/metod syar'i yang dapat menegakkan kembali Daulah Islamiyah.Ini kerana,metod tersebut merupakan contoh ikutan (qudwah) bagi umatnya dalam rangka meneladani sirahnya.

Yakinlah dengan firman Allah :

"Wahai orang-orang Yang beriman, kalau kamu membela (agama) Allah nescaya Allah membela kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan kedudukan kamu." ( Surah Muhammad (47) : 7 )


Selain daripada metod/thariqah yang ditunjukkan oleh Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wa Sallam,maka sama sekali kita tidak boleh mengambilnya.Kerana metod tersebut bercanggah dengan apa yang telah ditunjukkan oleh Rasulullah.Contohnya;menegakkan khilafah melalui Sistem Demokrasi.Ini adalah metod akal yang digunakan oleh segelintir pihak bagi menegakkan khilafah.Yang juga menyalahi metod syar'iyyah.

Ingatlah akan firman Allah ini : "Dan apa jua perintah yang dibawa oleh Rasulullah (s.a.w) kepada kamu, maka terimalah serta amalkan, dan apa jua yang dilarangNya kamu melakukannya maka patuhilah laranganNya. Dan bertaqwalah kamu kepada Allah; Sesungguhnya Allah amatlah berat azab seksaNya (bagi orang-orang Yang melanggar perintahNya)." ( Surah Al-Hasyr (59) : 7 )

Untuk pengetahuan saudara,Hizbut Tahrir memperjuangkan tegaknya khilafah untuk seluruh umat di dunia.Bukannya,di Malaysia sahaja.Sebab,khilafah bukannya milik Hizbut Tahrir,tetapi milik umat.

Perjuangan Hizbut Tahrir lebih bersifat global dan universal.Hizbut Tahrir melakukan aktiviti dakwahnya di seluruh dunia.

Antaranya;Jordon,Lebanon,Palestin,Mesir,Iraq,Iran,Turkey,Canada,Amerika,Britain,Indonesia,Malaysia,Australia,Bagladesh,Pakistan,Holland,Uzbekistan dan berbagai-bagai wilayah lainnya.

Apakah khilafah hanya untuk Malaysia?Sudah tentu,tidak sama sekali.Oleh itu,Kenapa saudara hanya memperjuangkan khilafah di Malaysia sahaja?Bukankah khilafah itu untuk umat seluruhnya.Oleh itu,marilah sama-sama berganding bahu dengan Hizbut Tahrir agar cita-cita kita untuk menegakkan khilafah yang tidak hanya memerintah Malaysia,bahkan akan memerintah dunia berjaya dicapai.


-----------------
BERSAMA-SAMA MENGEMBALIKAN SEMULA KEHIDUPAN ISLAM MELALUI PENEGAKAN DAULAH KHILAFAH 'ALA MINHAJ NUBUWWAH
[ Telah diedit oleh: Nur_Humaira_1342H pada 29-11-06 15:08 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nur_Humaira_1342HProfil   Hantar PM kepada Nur_Humaira_1342H   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 15:03


Pada 29-11-06 14:57 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Akhi ibnu musa,

Sedar tak anda bahawa mengambil ketetapan sebagaimana yang ditetapkan oleh sistem demokrasi sebagai kaedah memperoleh kekuasaan hakikatnya adalah menyerahkan nasib Islam ke tangan kafir. Inilah politik 'bunuh diri' yang sebenarnya!

Tidakkah anda melihat?

eh, terbalik pula.

negara Malaysia sekarang ni siapa yang perintah?

kalau kita tak keluar ngundi nanti siapa yang perintah?

kalau anda ada maksud lain, sila jelaskan.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 29-11-06 15:07


Assalamualaikum..

Haa.. berbincang baik2, jangan ada yang macam bergaduh seperti topik yang lepas2 tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

abdullah_syakir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27124
Posting: 49
Dari: MELAKA BANDAR BERSEJARAH

Melaka  


posticon Posting pada: 29-11-06 15:18


Pada 29-11-06 15:02 , Nur_Humaira_1342H posting:

!!! QUOTE !!!



Perjuangan Hizbut Tahrir lebih bersifat global dan universal.Hizbut Tahrir melakukan aktiviti dakwahnya di seluruh dunia.

Antaranya;Jordon,Lebanon,Palestin,Mesir,Iraq,Iran,Turkey,Canada,Amerika,Britain,Indonesia,Malaysia,Australia,Bagladesh,Pakistan,Holland,Uzbekistan dan berbagai-bagai wilayah lainnya.


Assalamualaikum

Ini dia beberapa website HT di dunia:

http://www.28rajab.com/home/

http://www.hizb-ut-tahrir.org/

http://www.hizb-ut-tahrir.info/

http://www.hizb-ut-tahrir.budak/

http://www.hizbut-tahrir.or.id/

http://www.hizb.org.uk/

http://www.khilafah.com/

http://www.khilafah.net/

http://www.khilafah.budak/

http://www.khilafat.org/

http://www.kalifaat.org/

http://www.kalifat.org/

http://www.hilafet.com/

http://www.mykhilafah.com/

http://www.al-aqsa.org/

http://www.al-nahda.org/

http://www.risala.org/

http://www.expliciet.nl/

http://www.muslimuzbekistan.net/

http://www.muslimrulers.com/

http://www.islamdevleti.org/

http://www.islam-in-poland.org/

http://www.turkiye-vilayeti.org/

http://albadil.edaama.org/

Arabe
http://www.hizb-ut-tahrir.org
http://www.hizb-ut-tahrir.info
http://www.khilafah.net
http://www.al-aqsa.org
http://www.al-waie.org
http://www.al-nahda.com
http://www.alokab.com
http://www.alummah-voice.net/
http://www.khayma.com/alkhilafa
http://members.lycos.co.uk/aahw51/
http://www.muslimuzbekistan.com/arb/arabic.htm
http://www.hawarey.org
http://www.prophetdk.com/
http://www.sharabati.org/
http://www.qanitat.com
http://www.expliciet.nl/arabisch/index.html
http://www.hizb-ut-tahrir.info/htameer/

Anglais
http://www.hizb-ut-tahrir.org
http://www.hizb-ut-tahrir.info/english
http://www.khilafah.com
http://www.hizb.org.uk
http://www.khilafat.org/index.php
http://www.risala.org
http://www.muslimrulers.com
http://www.newcivilisation.com
http://www.caliphate.eu/
http://www.28rajab.com
http://www.salammagazine.com/
http://www.geocities.com/I_R_D_L
http://www.muslimuzbekistan.com/eng/english.html
http://www.prophetdk.com/
http://www-personal.umich.edu/~luqman/
http://abuismael.blogspot.com/
http://the-caliphate.blogspot.com/

Turc
http://www.hizb-ut-tahrir.org
http://www.turkiye-vilayeti.org
http://www.hilafet.com
http://www.al-ummah.org
http://www.kokludegisim.com
http://www.islamdevleti.org
http://www.elfurkan.kk5.org
http://darulummah.sitemynet.com
http://www.blogcu.com/darulummah
http://www.muslumangencler.kk5.org
http://www.tevhid.diyari.com
http://www.hilafet.tak
http://benimblog.com/darulummah

Allemand
http://www.hizb-ut-tahrir.org
http://www.kalifat.org

Danois
http://www.hizb-ut-tahrir.budak
http://khilafah.budak/new
http://www.statsterror.budak
http://www.prophetdk.com/

danéerlandais
http://www.kalifaat.org
http://www.expliciet.nl

Français
http://www.al-badil.com

Ouzbek
http://www.muslimuzbekistan.com/uzb/uzbekcha.html

Indonésien
http://www.al-islam.or.id
http://hizbut-tahrir.or.id/main.php?page=alwaie
http://www.hayatulislam.net/
http://www.khilafah1924.org
http://gemapembebasan.or.id
http://www.shiddiq-aljawi.tak
http://portal.hayatulislam.net
http://www.muslimuda-institute.com
http://www.muslimuda.info

Polonais
http://www.islam-in-poland.org

Russe
http://www.hizb-ut-tahrir.org
http://www.al-nahda.org/
http://www.muslimuzbekistan.com/rus/russian.html

Ourdou
http://www.hizb-ut-tahrir.org
http://www.28rajab.com

Bengali
http://www.khilafat.org

Malais
http://www.mykhilafah.com
http://ajaque.blogspot.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_syakirProfil   Hantar PM kepada abdullah_syakir   Pergi ke abdullah_syakir's Website   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 15:27


Pada 29-11-06 15:03 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-06 14:57 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Akhi ibnu musa,

Sedar tak anda bahawa mengambil ketetapan sebagaimana yang ditetapkan oleh sistem demokrasi sebagai kaedah memperoleh kekuasaan hakikatnya adalah menyerahkan nasib Islam ke tangan kafir. Inilah politik 'bunuh diri' yang sebenarnya!

Tidakkah anda melihat?

eh, terbalik pula.

negara Malaysia sekarang ni siapa yang perintah?

kalau kita tak keluar ngundi nanti siapa yang perintah?

kalau anda ada maksud lain, sila jelaskan.



Sekarang ni ornag Islam lah yang perintah.......tapi dengan sistem kufur. Islam hanya calit sini sikit.....calit kat sana sikit. So tiada perbezaannya pun dengan negara-negara lain yang diperintah dek kafir.

Atas alasan tersebut lah, mungkin, PAS sekarang ini dok lawan UMNO dan BN. Supaya, mengikut andaian mereka dan harapan kami, Malaysia akan menjadi Negara Islam tulen di bawah pimpinan mereka.
[ Telah diedit oleh: fikrul_mustanir pada 29-11-06 15:31 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 15:29


Pada 29-11-06 15:07 , raisul_muhaddissin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

Haa.. berbincang baik2, jangan ada yang macam bergaduh seperti topik yang lepas2 tu..


Jazakallah akhi atas nasihat tersebut. ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

abqariyyun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22585
Posting: 29
Dari: pengkalan hulu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 15:36


buat sahabat2...

jangan terpengaruh dengan komen tanpa nama...
kita mencari redha ILAHI bukannya redha manusia seperti....

Bookmark and Share

  


  Member Information For abqariyyunProfil   Hantar PM kepada abqariyyun   Quote dan BalasQuote

abdullah_syakir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27124
Posting: 49
Dari: MELAKA BANDAR BERSEJARAH

Melaka  


posticon Posting pada: 29-11-06 15:45


Pada 29-11-06 14:17 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



memang tinggi cita2 anda, dan kalau ia boleh terlaksana memang saya akan sokong anda, tapi macam mana nak sokong kalau hanya sekadar warwarkan tertegaknya khilafah sedangkan cara2nya terlalu kabur :-?



sesiapa tolong jawab, syukran, wassalam.




Assalamualaikum

Mudah-mudahan,cara di bawah ini menjelaskan kekaburan ibnu_musa.




Menegakkan Kembali Khilafah, Metode Rasulullah SAW.

Dalam melakukan perubahan, untuk menegakkan kembali Daulah khilafah kepada aturan Allah dan menyampaikan ajaran Islam ke seluruh dunia, kita harus mematuhi syariat dan mengikuti secara keseluruhan (kaffah) teladan Rasulullah dalam usahanya mendirikan Daulah Khilafah. Hal ini dengan jelas ditunjukan dalam Al Qur'an yang Ertinya:
"Sesunggguhnya telah ada pada diri Rasulullah itu suri tauladan yang baik bagimu (iaitu) bagi orang yang mengharap (rahmah) Allah dan (Kedatangan) hari kiamat dan dia banyak menyebut Allah". (TMQ. 3:21)

" Katakanlah : jika kamu (benar-benar) mencintai Allah ikutilah aku, nescaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu" (TMQ.3:31).

"Apa saja yang diberikan Rasul kepadamu terimalah dia, dan apa yang dilarangnya bagimu, maka tinggalkanlah; " (TMQ. 59. 7).

Banyak ayat-ayat lain yang menunjukan bahwa mengikuti Rasulullah dan menjadikannya tauladan hukumnya wajib. Disedari bahawa Rasulullah berjuang melawan orang-orang yang mengingkari Islam dan dewasa ini kita mengembang dakwah kepada muslim untuk mendorong mereka agar teguh terhadap Islam dan bekerja untuk mengembalikan kepada aturan-aturan Allah. Juga disedari bahawa sayangnya tanah-tanah muslim bukanlah darul Islam dan masyarakat penduduk muslim bukanlah masyarakat Islam. Akibatnya kegiatan dakwah sebaiknya menitikberatkan daripada perubahan negeri Islam yang ada menjadi Darul Islam dan mengubah masyarakat Islam pada tanah-tanah Islam menjadi masyarakat Islam dan mengubah masyarakat jahiliyah menjadi masyarakat Islam. Berdasarkan keadaan yang ada ini, cara dalam menyampaikan dakwah harus mengikuti beberapa pedoman Rasulullah yang sejalan dengan metode Rasulullah
1. Dakwah dilaksanakan untuk melaksanakan firman Allah
" Dan hendaklah ada di antara kamu segolongan umat yang menyeru kepada kebaikan, menyurh kepada yang makruf dan mencegah yang munkar ". (TMQ. 3:104)
Dakwah adalah wajib. Setiap muslim yang berperanan serta dalam menyampaikan ajaran harus bekerja dalam kerangka Islam. Mereka harus menjalankan penyampaian seruan Islam bukan cuma sekadar ini melaksanakan kewajiban. Tetapi juga mencapai pendirian khilafah dan membawa kembali aturan Allah. Dakwah untuk membawa kembali Islam merupakan upaya bersama; suatu keperluan kelompok yang harus dibina untuk menyampaikan dakwah ini.
2. Dalam menyampaikan dakwah, para pengembang dakwah harus tunduk kepada aturan-aturan Allah sebagai satu-satunya dasar kegiatan-kegiatan dan tindakan mereka dan sebagai dasar untuk menawarkan pendapat bebas mereka tentang ideologi, fikiran, insiden dan kejadian yang berbeza yang terjadi. Pengembang dakwah harus terbuka, berani, jelas dan menentang segala sesuatu yang bertentangan dengan Islam, baik agama, ideologi, fikiran, pendapat, konsep, sistem, kebiasaan dan tradisi.
3. Dakwah dilaksanakan untuk menuntaskan pelaksanaan Islam, baik dalam beribadah kepada Allah, urusan moral atau sistem. Hal ini sesuai dengan firman Allah SWT " Dan hendaklah kamu memutuskan perkara di antara mereka menurut apa yang di turunkan Allah " . (TMQ 5-- 49).
" Apa saja yang diberikan Rasul kepadamu terimalah dia. Dan apa yang dilarangnya bagimu, maka tinggalkanlah ". (TMQ. 59:7)
Pelaksanaan semua yang ditentukan oleh Allah dan apa yang disampaikan oleh Rasulullah merupakan kewajiban dan tidak ada perbezaan antara kewajiban yang satu dari kewajiban yang lain kerana pelaksanaan kewajiban-kewajiban tersebut bersifat wajib dan tidak diperbolehkan hanya melaksanakan beberapa bagian dan mengabaikan bagian yang lain. Juga tidak dibenarkan menerapkan aturan-aturan Islam secara bertahap. Aturan-aturan Islam harus dilaksanakan secara menyeluruh.
4. Mendasarkan kegiatan dakwah kepada sirah Rasulullah SAW. Rasulullah SAW Diutus untuk mendirikan Daulah Islam dan mengubah tanah kafir menjadi tanah Islam. Berdasarkan metodenya kita dapat menemukembali dakwahnya yang harus ditiru yang terdiri dari tiga tahap
(i) tahap pembinaan; hal ini mencakup menemukan dan membina individu yang yakin dengan pendapat dan metode Rasulullah. Hal ini perlu untuk merumuskan dan menetapkan kelompok yang dapat mengembang dakwah.
(ii) tahap interaksi dengan umat untuk mendorong umat bekerja untuk Islam dan melaksanakan dakwah seolah-olah dakwah adalah miliknya sehingga ia bekerja untuk menegakkan Islam dalam kehidupannya, masyarakat dan negara.
(iii) Tahap menggalang kekuatan dan melaksanakan Islam secara sempurna dan menyeluruh dan menyebarkan ajarannya ke seluruh dunia.

Tahan pertama dianggap sebagai tahap dasar/awal, dengan inti ada dan lingkaran pertama dinetuk setelah dituntun ke ajaran dan metode. Lingkaran pertama dimulai melalui hubungan perseorangan di antara umat, dan menyajikannya dengan fikiran dan metode secara perseorangan. Pada waktu melaksanakan kajian-kajian Islam, mereka akan mengembangkan kepribadian dan mental Islam yang benar, yang membuat mereka melihat pemikiran, kejadian, dan insiden dari sudut pandang Islam. Mereka juga akan mengembangkan fizik dan emosi Islam yang membuat mereka terikat pada Islam ketika mereka sepakat dengan apa yang dicintai Allah dan benci dengan apa yang di benci Allah. Hal ini merupakan tahap dasar sebagaimana dipraktikkan oleh Rasulullah, dengan keutamaan pembinaan dan kelompok dan masyarakat menjadi dasar akan keberadaan mereka, budaya dan seruan Islam, pada saat tersebut kelompok harus mulai dengan tahap kedua.

Tahap kedua melibatkan interaksi dengan umat agar mendorong mereka melaksanakan Islam dan mengangkat masalah-masalah penting. Hal ini dilakukan dengan menciptakan kesedaran masyarakat umum tentang ajaran-ajaran dan aturan-aturan Islam yang dianut oleh kelompok sehingga menjadikan Islam sebagai ajaran mereka sendiri, agar bertindak sesuai dengan ajaran Islam dan melaksanakannya.

Selama tahap ini kelompok tsb. akan mulai untuk secara bersama-sama menyampaikan kepada umat dengan cara melaksanakan kegiatan-kegiatan berikut:
a) Memusatkan pada pembinaan lingkungan bagi perseorangan untuk membentuk kelompok dan meningkat jumlahnya dengan cara membentuk keperibadian Islam yang mampu melaksanakan dakwah.
b) Secara bersama-sama membina masyarakat melalui ajaran dan aturan-aturan Islam yang telah dianut oleh kelompok. Hal ini dilakukan melalui pengkajian di masjid-­masjid, ceramah umum, seminar, konferensi, membuat tulisan dalam surat kabar, majalah, buku dan brosur untuk menyedarkan umat tentang Islam.
c) Perjuangan intelektual terhadap non muslim, sistem dan ajaran-ajaran dengan cara mengungkapkan kesalahan-kesalahan mereka dan apa saja yang bertentangan dengan Islam untuk membersihkan umat.
d) Perjuangan politik yang merupakan perjuangan terhadap negara-negara imperialis yang mempunyai kekuatan di atas tanah-tanah muslim dan tantangan terhadap rejim Islam di seluruh negeri Islam dengan cara mengungkap dan membawa mereka kembali mempertanyakan diri atas semua kejahatan yang telah mereka lakukan.

Pedoman ini sejalan dengan metode Rasululah SAW. Rasulullah SAW datang membawa ajaran Islam untuk seluruh umat manusia, menEntang secara terbuka ajaran-ajaran kufur dalam segala aspek kehidupan, dan perang yang dinyatakan terhadap semua orang di seluruh dunia tanpa memperhatikan pertimbangan-pertimbangan kebiasaan, agama, kepercayaan (kredo) mereka terhadap aturan, terhadap publik dan ia tidak memperdulikan apapun kecuali ajaran Islam. Rasulullah menyerang Quraisy dengan cara melecehkan dewa-dewa mereka dan disinggungnya perasaan mereka dan ia menantang kepercayaan mereka dan mengutuknya. Rasulullah saw. Tidak menggunakan perjuangan fizik dalam dakwahnya meskipun ia beberapa kali terpancing dan hal ini harus ditiru dalam dakwah kita sekarang. Seorang pengemban dakwah tidak boleh menggunakan kekerasan tetapi harus menggunakan aktifitas politik dalam menegakkan Islam.

Tahap ketiga mencakup kegiatan mencari nusroh atau dukungan dari orang yang berpengaruh di masyarakat dan kalangan umat. Hal ini sesuai dengan tindakan Rasulullah pada waktu da' wah menjadi sulit. Sebagai contoh : Rasulullah pernah mendatangi Bani Kinda dan Bani Amir Ibnu Sasa' ah, tetapi mereka menuntut hak pemerintahan setelah Rasulullah SAW. wafat. Hal ini ditolak oleh Rasulullah. Dan pencarian bantuan (nusroh) ini, kita mungkin memahami bahawa tujuan Rasulullah SAW adalah mendirikan pemerintahan, tatanan politik serta sistem yang akan mengaturnya. Kemudian ia dibantu oleh masyarakat Madinah pada bye' at aqobah kedua. Dari hal ini dapat difahami bahawa pencarian nusroh berbeza dari langkah pada tahap yang harus diikuti pada waktu masyarakat menjadi kaku atau tidak memperdulikan siapa yang menyampaikan dakwah dan ancaman-ancaman terhadap mereka semakin banyak. Ada dua tujuan dalam mencari nusroh:

Pertama : mendapatkan perlindungan untuk kelompok dakwah sehingga dapat melaksanakan dakwah secara aman.
Kedua : mencari pemerintahan untuk mendirikan khilafah dan membawa kembali aturan Allah dalam kehidupan msayarakat.
Meskipun pengembang dakwah turut terjun dalam mencari nusroh, ia akan tetap melanjutkan kegiatan-kegiatan lain tahap satu dan dua. Pembinaan masyarakat, pembentukan pandangan umum di antara umat, berperang melawan penjajah yang tidak mengakui kedaulatan negara, mengungkapkan rencana-rencana mereka dan mengungkapkan persekongkolan mereka, kepedulian akan urusan-urusan umat; semua kegiatan ini masih terus dilaksanakan. Hal ini dilaksanakan dengan harapan mudah­mudahan Allah memberikan umat ini keberhasilan, kemenangan dan kejayaan. Pada saat itulah orang-orang yang beriman akan senang dengan kemenangan yang diberikan Allah.

Kita berdoa mudah-mudahan Allah membimbing langkah kita dan memberi kekuatan agar kita dapat mendirikan Khilafah Islamiyah sehingga kita dapat mengatur dengan hukum Allah. Hal ini, secara singkat, cara yang dilaksanakan oleh Rasulullah menyampaikan dakwahnya hingga ia mendapat pertolongan dari Allah untuk mendirikan Daulah Islamiyah pertama di Madinah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_syakirProfil   Hantar PM kepada abdullah_syakir   Pergi ke abdullah_syakir's Website   Quote dan BalasQuote

abdullah_syakir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27124
Posting: 49
Dari: MELAKA BANDAR BERSEJARAH

Melaka  


posticon Posting pada: 29-11-06 15:47


METOD DAKWAH HIZBUT TAHRIR

Metod yang ditempuh Hizbut Tahrir dalam mengembang dakwah adalah hukum-hukum syara' yang diambil dari thariqah (metod) dakwah Rasulullah SAW, sebab thariqah itu wajib diikuti. Sebagaimana firman Allah SWT:



Sesungguhnya telah ada pada (diri) Rasulullah itu suri teladan yang baik bagi kalian, (iaitu) bagi orang yang mengharap (rahmat) Allah dan kedatangan Hari Kiamat, dan dia banyak menyebut Allah (dengan membaca zikir dan mengingat Allah)." ( Al Ahzab : 21 )



"Katakanlah: `Jika kalian (benar-benar) mencintai Allah, ikutilah aku, nescaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosa kalian." ( Ali Imran : 31 )



Apa saja yang dibawa Rasul untuk kalian, maka ambilah. Dan apa saja yang dilarangnya bagi kalian, maka tinggalkanlah." ( Al Hasyr : 7 )

Dan banyak lagi ayat lain yang menunjukkan wajibnya mengikuti perjalanan dakwah Rasulullah SAW, menjadikan beliau suri teladan dan mengambil ketentuan hukum dari beliau.

Berkenaan kaum muslimin yang waktu ini hidup di Darul Kufur ketika ini kerana diterapkan atas mereka hukum-hukum kufur yang tidak diturunkan Allah SWT maka keadaan negeri mereka serupa dengan Makkah ketika Rasulullah SAW diutus (menyampaikan risalah Islam). Oleh itu fasa Makkah wajib dijadikan sebagai tempat berpijak dalam mengembang dakwah dan meneladani Rasulullah SAW.

Dengan mendalami sirah Rasulullah SAW di Makkah hingga beliau berhasil mendirikan Daulah Islamiyah di Madinah, akan nampak jelas beliau menjalani dakwahnya dengan beberapa peringkat yang sangat jelas ciri-cirinya. Beliau melakukan kegiatan-kegiatan tertentu yang nampak dengan nyata tujuan-tujuannya. Dari sirah Rasulullah SAW inilah Hizbut Tahrir mengambil method dakwah dan tahapan-tahapannya, beserta kegiatan-kegiatan yang harus dilakukannya pada seluruh tahapan ini, kerana Hizbut Tahrir mencontohi kegiatan-kegiatan yang dilakukan Rasululah SAW dalam seluruh tahapan perjalanan dakwahnya.

Berdasarkan sirah Rasulullah SAW tersebut, Hizbut Tahrir menetapkan method perjalanan dakwahnya dalam 3 (tiga) tahapan berikut :

Pertama, Tahapan Pembinaan dan Pengkaderan (Marhalah At Tatsqif), yang dilaksanakan untuk membentuk kader-kader yang mempercayai pemikiran dan metod Hizbut Tahrir dalam rangka pembentukan kerangka tubuh parti.

Kedua, Tahapan Berinteraksi dengan Umat (Marhalah Tafa'ul Ma'a Al Ummah), yang dilaksanakan agar umat turut memikul kewajiban dakwah Islam hingga umat menjadikan Islam sebagai permasalahan utamanya, agar umat berjuang untuk mewujudkannya dalam realiti kehidupan.

Ketiga, Tahapan Pengambil alihan Kekuasa­an (Marhalah Istilaam Al Hukm), yang dilaksana­kan untuk menerapkan Islam secara menyeluruh dan mengemban risalah Islam ke seluruh dunia.

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_syakirProfil   Hantar PM kepada abdullah_syakir   Pergi ke abdullah_syakir's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 15:50


baiklah abdullah_syakir, di Malaysia ni, kita dah sampai ke peringkat/tahap mana? apa yang HT dah buat dan apa yang sedang buat, dan apa yang akan dibuat? saya xnampak apa-apa pun selain edar risalah dan buat website, tunjukkan apa hasil yang dah anda dapat.

bila Malaysia akan ditadbir oleh sistem khilafah anda tu, tahun bila dan berapa lama lagi? atau anda sendiri pun tidak tahu?

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 16:11


Pada 29-11-06 15:50 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

baiklah abdullah_syakir, di Malaysia ni, kita dah sampai ke peringkat/tahap mana? apa yang HT dah buat dan apa yang sedang buat, dan apa yang akan dibuat? saya xnampak apa-apa pun selain edar risalah dan buat website, tunjukkan apa hasil yang dah anda dapat.

bila Malaysia akan ditadbir oleh sistem khilafah anda tu, tahun bila dan berapa lama lagi? atau anda sendiri pun tidak tahu?

wassalam.



Biar lah saya tolong jawab, on behalf, kat Malausia ni kita dah sampai tahapan kedua dan msedang menuju tahapan ketiga.

Anda tanya hasil sebenarnya dah banyak dah......contohnya pada diri anda sendiri......saya kira 'basah bibir' anda sekarang ini kerana kerap menyebut Khilafah dan Khalifah.......perkara ini berlaku bukan di peringkat orang biasa-biasa macam anda dan saya. Tapi sehinggakan peringkat kepimpinan......tak percaya?

Baca ini:- http://www.parti-pas.org/modules.php?name=News&file=article&sid=53
dan ini; http://www.parti-pas.org/modules.php?name=News&file=article&sid=57

Kejayaan kami adalah mempopularkan Sistem Pemerintahan Islam, sehingga menjadi buah bibir masyarakat Malaysia.

Cuma dalam memperjuangkan Islam ianya tidak boleh bersifat kebangsaan. Islam bukan hanya ada di Malaysia tapi 2/3 dunia ini adalah negeri kaum Muslimin. Oleh itu kita tidak seharusnya memfokuskan usaha ini hanya untuk menegakkan Islam di Malaysia saja. Mungkin negara Islam pertama untuk umat ini muncul di luar Malaysia dan kita di sini hanya berusaha untuk menggabungkan negara kita dengan Daulah Khilafah yang telah terteggak itu.

Wallahu 'alam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 16:26


oh, ye ke, itu kejayaan HT ke, tak tau pula saya bahawa HT yang mencipta istilah khilafah/khalifah tu...

okaylah, saya straight to the point saja, anda beria2 suruh seluruh umat Islam di Malaysia supaya jangan turun mengundi, habis tu lepas orang2 kafir menang pilihanraya dan dapat mandat memerintah negara, apa yang umat Islam di sini kena buat?

1- adakah kena tunduk kepada orang kafir?
2- atau kena rampas kuasa secara besar2an?
3- atau hanya bertawakkal semata2 tanpa buat apa-apa?
4- atau dakwah orang2 kafir supaya masuk HT?

anda yang suruh orang tak turun mengundi, apa rancangan anda sebenarnya? sila terangkan.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 16:32


banyak sebenarnya web2 yang boleh dketengahkn,,
cuma kena pandai membezakan dan bijak memilih...
maklumat dihujung jari kita...

web palestinkini.com dnmcm2 lagi.

perjuangan takkan selesai...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 16:46


Istilah Khilafah mahupun Khalifah bukanlah ciptaan kami tapi ianya adalah istilah yang digunakan sendiri oleh Rasulullah bagi menyebut sistem pemerintahan Islam dan ketua negara Islam. Kami cuma mempopularkan kembali istilah dan menerangkan makna hakikinya kepada ummah setelah lama dilupakan.

Tujuan menolak sistem demokrasi yang kufur adalah untuk mendirikan sistem Khilafah.

Perkataan 'rampasan kuasa' yang saudara gunakan itu seolah-olah hanya ingin memburuk-burukkan kami dan mengambarkan kami sebagai puak militia-radikal. Walhal istilah 'rampasan' tidak boleh digunakan disini, sebab 'rampasan' hanya berlaku apabila orang yang melakukannya tidak memiliki hak perkara yang dituntut dan pihak yang memiliki hak tidak mengizinkan pihak yang menuntut hak tersebut. Di sini barulah istilah rampasan layak digunakan.

Tapi istilah yang sebenarnya adalah 'mengambil alih' pemerintahan bukannya 'merampas' sebab apabila dakwah ini berjaya memimpin pemikiran umat, maka mereka (umat) sebagai pemilik sebenar kekuasaan akan menyerahkan kekuasaan tersebut kepada orang yang mereka yakini dapat memerintah mereka dengan apa yang diTurunkan Allah SWT. Kita tidak akan merampasnya jika umat belum bersedia untuk menyerahkannya.

Wallahu'alam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 16:46


http://www.raudhah.com

http://www.bicarasufi.com
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 29-11-06 17:20 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 16:54


Pada 29-11-06 16:46 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Perkataan 'rampasan kuasa' yang saudara gunakan itu seolah-olah hanya ingin memburuk-burukkan kami dan mengambarkan kami sebagai puak militia-radikal. Walhal istilah 'rampasan' tidak boleh digunakan disini, sebab 'rampasan' hanya berlaku apabila orang yang melakukannya tidak memiliki hak perkara yang dituntut dan pihak yang memiliki hak tidak mengizinkan pihak yang menuntut hak tersebut. Di sini barulah istilah rampasan layak digunakan.

anda tak faham soalan saya sebenarnya.

macam ni lah, pada pilihanraya 2008 nanti, jika dakwah anda berjaya katakan, seluruh umat Islam tak turun mengundi, maka yang turun semuanya orang kafir, dan depa menang dan dapat kuasa pemerintahan melalui sistem demokrasi...

persoalannya: apa yang umat Islam kena lakukan selepas itu? kuffar dah berkuasa disebabkan umat Islam lepas tangan, macam mana nak dapatkan balik kuasa tu?

p/s: demokrasi bukan sistem kufur, hanya pihak anda yang anggap begitu.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

tanpanama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18761
Posting: 310
Dari: Bintang Timur

botswana  


posticon Posting pada: 29-11-06 17:10


hehehe...baru tertidur sebentar dah banyak posting yang 'menyerang' saya...
memang benar kat Ibnu musa,sepatutnya tajuk topik ni kena tambah perkataan HT.
sebenarnya dah malas nak bertekak dengan puak HT ni,buang karan saja,
di malaysia ni ramai ulama' yang menolak HT, TG Haji Hadi, TG Nik Aziz (Ulama' Rabbani) pun tak kata kena sokong HT.
Kerja yang dilakukan puak HT ni masih lagi terawan-awan kat dunia internet.
langsung tidak berpijak di bumi nyata. usahkan orang kampung, Orang KL pun tak kenal HT, yang mereka tau lepas solat Jumaat ada lah kertas duduk bertaburan sekitar masjid menyebarkan dakyah mereka.
golongan HT kat malaysia ni terdiri daripada pemuda-pemudi yang mudah terpengaruh dengan 'benda baru'.Cakap berapi-rapi,tapi panasnya pun tak terasa.Terperuk depan PC duduk copy paste artikel entah apa-apa entah.
FULL STOP!hehee...berbalik pada topik asal. laman web yang menarik untuk dilawati :

http://www.darulkautsar.com/

http://e-hadith.info/home

http://quran.al-islam.com/

Bookmark and Share

  


  Member Information For tanpanamaProfil   Hantar PM kepada tanpanama   Pergi ke tanpanama's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 17:18


:) sebenarnya.. tak payah tukar tajuk.. tapi, forumner kena sesuaikan posting masing-masing dengan tajuk yang diberi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

abdullah_syakir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27124
Posting: 49
Dari: MELAKA BANDAR BERSEJARAH

Melaka  


posticon Posting pada: 29-11-06 17:39


!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-06 16:54 , ibnu_musa posting:

macam ni lah, pada pilihanraya 2008 nanti, jika dakwah anda berjaya katakan, seluruh umat Islam tak turun mengundi, maka yang turun semuanya orang kafir, dan depa menang dan dapat kuasa pemerintahan melalui sistem demokrasi...

persoalannya: apa yang umat Islam kena lakukan selepas itu? kuffar dah berkuasa disebabkan umat Islam lepas tangan, macam mana nak dapatkan balik kuasa tu?




Assalamualaikum

Saudara perlu tahu,kalau orang-orag PAS semua tak keluar pergi mengundi.Bukankah,orang UMNO masih ada?Mereka juga orang Islam.

Sekarang ni pun,orang UMNO/BN yang memerintah Malaysia.

Sebenarnya,Pilihan Raya ni,merupakan mainan politik UMNO saja.Sudah tentu mereka takkan bagi orang-orang PAS,Keadilan,DAP dan sebagainya nya untuk memerintah Malaysia.Kerana,mereka sendiri yang create kan benda tu,supaya nak jaga hati orang PAS termasuklah DAP,Keadilan dan sebagainya nya.

Kalau saudara tahu pilihanraya tu penuh dengan penipuan,tak payah lah join.

lagi pun,pilihanraya tu hanya mainan politik UMNO ke atas orang-orang PAS,KEADILAN dan seangkatan dengannya saja.

Erm..............Sedarlah...............Jangan asyik kena tipu saja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_syakirProfil   Hantar PM kepada abdullah_syakir   Pergi ke abdullah_syakir's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 17:43


Pada 29-11-06 17:39 , abdullah_syakir posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau saudara tahu pilihanraya tu penuh dengan penipuan,tak payah lah join.

lagi pun,pilihanraya tu hanya mainan politik UMNO ke atas orang-orang PAS,KEADILAN dan seangkatan dengannya saja.

Erm..............Sedarlah...............Jangan asyik kena tipu saja.

adakah ini menjawab soalan?

ke susah sangat soalan saya tu...? :lol:

ooo, itu rupanya cara anda ye, hanya berdakwah kepada orang pas, tapi orang umno tak, betul begitu?

saya takut yang menipu bukan setakat umno, tapi pihak anda sekali, orang tanya lain, tapi ke tempat lain pula dipusingnya.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

abdullah_syakir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27124
Posting: 49
Dari: MELAKA BANDAR BERSEJARAH

Melaka  


posticon Posting pada: 29-11-06 18:13


!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-06 17:43 , ibnu_musa posting:
adakah ini menjawab soalan?

ke susah sangat soalan saya tu...? :lol:

ooo, itu rupanya cara anda ye, hanya berdakwah kepada orang pas, tapi orang umno tak, betul begitu?

saya takut yang menipu bukan setakat umno, tapi pihak anda sekali, orang tanya lain, tapi ke tempat lain pula dipusingnya.



Assalamualaikum

Sebenarnya,kita berdakwah kepada semua manusia tanpa mengira warna kulit,bangsa mahupun gerakan politik.

Bukankah,Islam itu untuk seluruh umat manusia???Benar,Islam wajib disampaikan kepada seluruh umat manusia,apatah lagi UMNO,PAS,Keadilan dan sebagainya.

Hakikatnya,saudara sendiri yang membuat kesimpulan bahawa kita hanya berdakwah kepada UMNO saja.Kalau itulah andaian saudara,maka terpulanglah.

Yang penting perjuangan kita,tertuju kepada semua orang termasuk UMNO,Keadilan dan sebagainya.Apatah lagi,PAS!!!

UMNO pun ISLAM
PAS pun ISLAM



Kedua-duanya ISLAM dan mesti di dakwahi untuk turut sama berjuang menegakkan kembali Khilafah Islamiyah yang telah runtuh sejak 3 Mac 1924M.

-Yang salah,sama-sama kita tegur
-Yang betul,sama-sama kita luruskan

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_syakirProfil   Hantar PM kepada abdullah_syakir   Pergi ke abdullah_syakir's Website   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 18:25


!!! QUOTE !!!

anda tak faham soalan saya sebenarnya.

macam ni lah, pada pilihanraya 2008 nanti, jika dakwah anda berjaya katakan, seluruh umat Islam tak turun mengundi, maka yang turun semuanya orang kafir, dan depa menang dan dapat kuasa pemerintahan melalui sistem demokrasi...

persoalannya: apa yang umat Islam kena lakukan selepas itu? kuffar dah berkuasa disebabkan umat Islam lepas tangan, macam mana nak dapatkan balik kuasa tu?

p/s: demokrasi bukan sistem kufur, hanya pihak anda yang anggap begitu.



Sebenarnya saya dah menjawab kemungkinan yang berlaku berdasarkan senario yang sdr datangkan.

Jika seluruh Umat Islam menolak sistem demokrasi dalam ertikata mereka menolak dan tidak mengiktiraf standard yang ditentukan oleh demokrasi dalam menentukan pemerintah dan keabsahannya. Maka dengan sendirinya pemerintah yang wujud berdasarkan sistem tersebut tidak memiliki kredebiliti legal pada pandangan Ummah.

Kemudian saya juga telah menjelaskan hal berkenaan komponen dari Ummah yang sebahagiannya adalah ahlul kuwah yang berkemampuan untuk memberikan perlindungan dan dokongan kepada pihak yang mampu memerintah dan memnerapkan sistem kehidupan yang sejajar dengan aspirasi ummah yang telah dibentuk oleh pemikiran Islam.

Ini tiada kena-mengena dengan 'rampasan kuasa' tetapi sebenarnya adalah 'penyerahan kuasa' dari pihak yang memilikinya (ummah) kepada seorang yang dipersetujui secara redha untuk mejadi wakil mereka dalam kekuasaan dan pemerintahan (Khalifah)

P/s:- datangkan, sekali lagi, dalil yang menunjukkan demokrasi bukan sistem kufur. Boleh kita bincangkan sebab saya tidak dapat mingikutinya dahulu.......ya tak ya.....baru saya ingat PAS sendiri mengatakan jika mereka memerintah mereka akan mengubah sistem demokrasi sebab mereka tak 'beriman' dengan demokrasi. Mereka hanya memperalatkannya untuk memperolehi kekuasaan. Persoalannya jika sistem demokrasi adalah Islami, Kenapa mereka tak 'beriman' dengannya? Tak baik tau macam tu! :-)
[ Telah diedit oleh: fikrul_mustanir pada 29-11-06 18:35 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 00:47


Pada 29-11-06 18:25 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!


Jika seluruh Umat Islam menolak sistem demokrasi dalam ertikata mereka menolak dan tidak mengiktiraf standard yang ditentukan oleh demokrasi dalam menentukan pemerintah dan keabsahannya. Maka dengan sendirinya pemerintah yang wujud berdasarkan sistem tersebut tidak memiliki kredebiliti legal pada pandangan Ummah.


Ini tiada kena-mengena dengan 'rampasan kuasa' tetapi sebenarnya adalah 'penyerahan kuasa' dari pihak yang memilikinya (ummah) kepada seorang yang dipersetujui secara redha untuk mejadi wakil mereka dalam kekuasaan dan pemerintahan (Khalifah)

macam mana ini boleh berlaku? pilihanraya tetap berjalan, tetapi umat Islam ramai yang tak turun mengundi, yang turun pun yang sekular saja, lepas itu mereka dapat kuasa (sekular+kuffar), Kenapa nak kata mereka tak ada kredibiliti sedangkan mereka dah menang?

sebab tu pada pandangan saya sendiri, nak hapuskan sistem demokrasi pun mesti melalui demokrasi terlebih dahulu, kalau setakat cakap macam ni sampai bila2 pun takkan dapat.

pasal demokrasi bukan sistem kufur, boleh masuk dalam tajuk "Fatwa Ulama", ada fatwa2 dari ulama' termasuk al-Qaradawi tentang demokrasi.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-06 02:34



  


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 02:44


http://www.saifulislam.com

http://channelk.multiply.com

http://www.mediamuslim.com

http://www.islamonline.com

p/s:Nampak macam simple saja tajuk topik ni kan tapi dalam masa 2 hari dah 3 page...
;-) ;-) ;-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 02:50


www.dakwah.info


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

abdullah_syakir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27124
Posting: 49
Dari: MELAKA BANDAR BERSEJARAH

Melaka  


posticon Posting pada: 30-11-06 12:49


Pada 30-11-06 00:47 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



sebab tu pada pandangan saya sendiri, nak hapuskan sistem demokrasi pun mesti melalui demokrasi terlebih dahulu, kalau setakat cakap macam ni sampai bila2 pun takkan dapat.



Kalau macam tu,boleh tak saudara jelaskan pada kita semua tentang konsep dan manhaj dakwah yang saudara gunakan untuk menegakkan kembali Daulah Islamiyyah???

Bukan apa,kita pun nak tahu juga metod/thariqah mana yang saudara ambil???

Apakah metod yang syar'i ataupun tidak???Matlamat tidak menghalalkan cara wahai saudara.



Kalau betul lah,saudara gunakan metod syar'i untuk mendirikan Daulah Islamiyyah,cuba jelaskan pada kita orang beserta nas-nasnya.Supaya,kita orang dapat memahami manhaj dakwah saudara???



Kalau kita tak faham manhaj dakwah saudara, kan susah nak buat penilaian.

Sebenarnya,kita orang pun kabur juga dengan perjuangan dan manhaj saudara tu.Harap saudara dapat jelaskannya.

wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_syakirProfil   Hantar PM kepada abdullah_syakir   Pergi ke abdullah_syakir's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 12:58


saudara, banyak lagi tajuk2 yang lebih sesuai untuk bincang pasal ni, cuba search dalam topik bincang agama, ada tajuk pasal demokrasi dan satu tajuk fatwa ulama, kat sini kan untuk website2 yang menarik saja, terutama dari HT :-D :lol:

kabur dengan perjuangan kami? walaupun kami tak dapat lagi hasil yang kami nak, tapi at least kami dah dapat tawan satu negeri dan jadikan ia pusat bagi perjuangan kami, kami Islamkan negeri itu. sedangkan saudara, kata nak tawan satu dunia, walhal satu negara, malah satu negeri pun xnampak hasil lagi, tapi yang nampak adalah anda cuba gagalkan usaha orang lain, elok ke buat begitu?

kalau nak teruskan, sila ke tajuk yang saya sebut di atas, tak sesuai di sini. wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

abdullah_syakir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27124
Posting: 49
Dari: MELAKA BANDAR BERSEJARAH

Melaka  


posticon Posting pada: 30-11-06 14:17


Pada 30-11-06 12:58 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

saudara, banyak lagi tajuk2 yang lebih sesuai untuk bincang pasal ni, cuba search dalam topik bincang agama, ada tajuk pasal demokrasi dan satu tajuk fatwa ulama, kat sini kan untuk website2 yang menarik saja, terutama dari HT :-D :lol:

kabur dengan perjuangan kami? walaupun kami tak dapat lagi hasil yang kami nak, tapi at least kami dah dapat tawan satu negeri dan jadikan ia pusat bagi perjuangan kami, kami Islamkan negeri itu. sedangkan saudara, kata nak tawan satu dunia, walhal satu negara, malah satu negeri pun xnampak hasil lagi, tapi yang nampak adalah anda cuba gagalkan usaha orang lain, elok ke buat begitu?

kalau nak teruskan, sila ke tajuk yang saya sebut di atas, tak sesuai di sini. wassalam.




Assalamualaikum

Erm...............Lain yang tanya lain yang jawab.


Kalau nak berdakwah,kat mana-mana pun boleh.Kenapa pula nak pindah ke tajuk lain.

Kalau,soalannya diajukan dalam ruangan ini,maka mestilah dijawab diruangan ini juga.

Jangan lupa,terangkan pada kita semua tentang manhaj dakwah saudara?????Supaya,kita semua boleh buat penilaiannya.

Apakah metod/manhaj yang saudara gunakan untuk mengakkan kembali khilafah itu syar'i ataupun tak yang???Berikan dalil-dalilnya sekali???Sekiranya,perjuangan saudara itu adalah perjuangan yang benar mengikut manhaj Rasulullah saw.

Apa yang sauadara Islamkan negeri itu???cerita sikit pada kita orang.Kita semua nak tahu juga.


Padahal,negeri yang saudara tawan tu,tak juga mengimplimentasikan hukum Islam,apatah lagi secara kaffah.

Sebenarnya,perjuangan saudara ni hanya di Malaysia saja.Kalau,orang Islam dari luar Malaysia nak turut bergabung dengan saudara bagi memperjuangkan Islam,maka mereka tidak dibenarkan.Betul tak saudara???

Kalau mengikut perlembagaan PAS,orang yang layak untuk menjadi ahli PAS mestilah warga negara Malaysia.Apakah itu perjuangan Islam yang syumul???


Sepatutnya,kita mestilah membenarkan orang-orang Islam lain dari Malaysia turut sama berjuang dengan kita,kerana mereka juga inginkan khilafah itu tertegak.Itu barulah perjuangan Islam syumul.Tidak terbatas hanya kepada warga negara Malaysia sahaja.

Apapun,jangan lupa jelaskan manhaj dakwah saudara?????

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_syakirProfil   Hantar PM kepada abdullah_syakir   Pergi ke abdullah_syakir's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 14:49


sebenarnya saya malas nak bertekak dalam tajuk ni, sebab bukan tempatnya, maaflah ye.

anda pertikaikan usaha orang yang dah menampakkan hasil, walaupun hanya sebuah negeri, sedangkan orang yang pertikaikan itu tak dapat sebarang hasil atau bukti kejayaan lagi pun, dan tak nampak apa hasil yang akan dapat, perlukah saya dengar kata-kata dan tuduhan dari orang sebegini?

usaha HT lebih kurang sebaya dengan Pas & Umno, tapi tak dapat apa-apa lagi pun dalam perjuangan, berani pula pertikaikan usaha orang lain yang dah membuahkan hasil...

hanya cakap saja tapi tak buat apa-apa, patutlah Umno yang sangat takutkan Pas tak takut langsung dengan HT, macam tak ada ancaman langsung, sebabnya: no action talk only.

nakkan dalil? dalam tajuk fatwa ulama', ada fatwa2 dari ulama' muktabar, kalau berani nak bercakap pasal dalil silalah ke sana. kalau nak bercakap pasal demokrasi pun dah ada tajuknya, saya tak nak jadi macam dulu, kena paste posting yang sama dalam tajuk2 yang berlainan.

terpulanglah kalau saudara nak berkeras kepala juga, tapi saya cuma nak biarkan sahabat2 kat sini gunakan tajuk ni untuk nyatakan website2 yang menarik bagi mereka, terutama bukan yang HT punya :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 30-11-06 14:51 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

abdullah_syakir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27124
Posting: 49
Dari: MELAKA BANDAR BERSEJARAH

Melaka  


posticon Posting pada: 30-11-06 15:27


Pada 30-11-06 14:49 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya saya malas nak bertekak dalam tajuk ni, sebab bukan tempatnya, maaflah ye.

terpulanglah kalau saudara nak berkeras kepala juga, tapi saya cuma nak biarkan sahabat2 kat sini gunakan tajuk ni untuk nyatakan website2 yang menarik bagi mereka, terutama bukan yang HT punya :lol:



Assalamualaikum

Takkan,berjuang tak ada manhaj agaknya atau memang tak tahu manhajnya ataupun ikut orang atasan saja agaknya.

:-D

Kalau nak bekeras kepala juga taknak bagi tahu kita,maka saudara memang tak tahu lah tu.Tapi,buat-buat tahu.Ish.....ish..........susah juga kalau berjuang tak ada manhaj.Jangan tersilap ambil manhaj sudah lah.
:-D :-D :-D :-D :-D :-D

~Selamat berjuang wahai ibnu_musa~

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_syakirProfil   Hantar PM kepada abdullah_syakir   Pergi ke abdullah_syakir's Website   Quote dan BalasQuote

heejazi
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27484
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 15:34


!!! QUOTE !!!

Pada 30-11-06 14:17 , abdullah_syakir posting:



Apapun,jangan lupa jelaskan manhaj dakwah saudara?????



Asskum wbt,

Mencelah sikit.Saya pun nak tahu juga macam mana manhaj dakwah ibnu_musa untuk mewujudkan Daulah Islam.Boleh kongsi sikit???

Bookmark and Share

  


  Member Information For heejaziProfil   Hantar PM kepada heejazi   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 15:36


Pada 30-11-06 15:27 , abdullah_syakir posting:

!!! QUOTE !!!

Takkan,berjuang tak ada manhaj agaknya atau memang tak tahu manhajnya ataupun ikut orang atasan saja agaknya.

hai, susah betul bercakap dengan orang macam ni, tak faham2...

ni bercakap dengan ilmu ke tanpa ilmu yang tuduh orang tak ada manhaj ni, inilah satu contoh yang baik untuk percakapan berasaskan kejahilan dan serangan peribadi yang tak tentu hala.

ni macam pergi hospital nak beli gula gamaknya, tak reti nak sesuaikan suasana dan tempat. tajuk pasal website tapi cakap pasal lain, kalau anda nak sangat nanti saya jemput anda dalam tajuk lain kalau nak sangat berdebat.

kepada sahabat2 lain, maafkan saya ye, wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 15:46


saya dah buat jemputan kepada saudara abdullah_syakir dalam tajuk yang sesuai:

Fatwa Ulama

Sistem Pemerintahan Demokrasi vs Sistem Pemerintahan Islam

lepas ni jangan buat tuduhan melulu pula kata orang tak ada manhaj ye, kalau anda di pihak yang benar anda takkan buat begitu.

saudara fikrul_mustanir juga dijemput ke sana, dan juga pra penyokong2 HT, termasuk juga saudara heejazi.

wassalam.

website menarik untuk dilawati: http://www.parti-pas.org/index.php


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 30-11-06 15:50 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-06 20:03


ini macam da lari tajuk saja.
politik ni sampai bila pun takkan berakhir.
siapa tak nak menang. saya pun nak. hehe.

sokong hujah ibnu_musa.
berisi dan rasional. sesuai dengan cara dan peredaran zaman.
kepada yang menolak usul ibnu_musa, jangan 'blame' saya pula. hehe.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

pharmaton
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21480
Posting: 118
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 30-11-06 20:54


kepada penyokong2 HT yang baru saja muncul dalam portal ini, sila ke link2 yang disediakan ibnu_musa. jangan dok asyik tuduh menuduh org lain tak tahu itu dan ini.

topic2 yang ditimbulkan kumpulan2 HT telah pun ada. rajinkan tangan itu gunakan mouse masuk setiap topic2 sebelum ini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For pharmatonProfil   Hantar PM kepada pharmaton   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 15:27


hee...
mari kita berjuang di jalan Allah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 18:25



  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-01-07 18:36


Pada 29-11-06 17:43 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-06 17:39 , abdullah_syakir posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau saudara tahu pilihanraya tu penuh dengan penipuan,tak payah lah join.

lagi pun,pilihanraya tu hanya mainan politik UMNO ke atas orang-orang PAS,KEADILAN dan seangkatan dengannya saja.

Erm..............Sedarlah...............Jangan asyik kena tipu saja.

adakah ini menjawab soalan?

ke susah sangat soalan saya tu...? :lol:

ooo, itu rupanya cara anda ye, hanya berdakwah kepada orang pas, tapi orang umno tak, betul begitu?

saya takut yang menipu bukan setakat umno, tapi pihak anda sekali, orang tanya lain, tapi ke tempat lain pula dipusingnya.



kenapa gaduh2 ni?macam ni ke contoh?dah keluar topik ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-01-07 20:51


saudara solskjaer ada apa-apa masalah ke? :-? :lol:

!!! QUOTE !!!

Mencelah sikit.Saya pun nak tahu juga macam mana manhaj dakwah ibnu_musa untuk mewujudkan Daulah Islam.Boleh kongsi sikit???

saudara heejazi, kalau nak tanya pasal tu sila ke topik yang berkaitan.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-01-07 21:21



  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-01-07 22:51


Jom ar masuk website saya ini :D
walaupom tak sepopular ukhwah.com tapi ada 'isi' juga hehe...
jom.. http://pasirmas.net

Bookmark and Share

  


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 00:45


membangun bersama Islam

Bookmark and Share

  


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

heejazi
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27484
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 11:18


!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-07 20:51 , ibnu_musa posting:
saudara heejazi, kalau nak tanya pasal tu sila ke topik yang berkaitan.

wassalam.



Assalamualaikum,

Apa salahnya kalau ibnu_musa jawab saja soalan saya tu kat ruangan ni.Tak payah lah kita ke topik lain;memandangkan soalan pun dah diajukan kepada ibnu_musa.

Kalau tak keberatan;boleh ibnu_musa jelaskan serba sedikit manhaj dakwah ibnu_musa pada kita orang semua?

Bukan apa, saya pun nak tahu juga;malahan sahabat kita yang lain pun nak tahu juga.

Sebab,setahu saya setiap gerakan ada manhaj perjuangan nya masing-masing;sama ada salafi,tabligh,Abim,JIM dan sebagainya.

Bagaimana pula dengan manhaj dakwah ibnu_musa dalam rangka mewujudkan Negara Islam (Daulah Islam) untuk seluruh umat;bukan negara Islam Malaysia yang hanya khusus untuk orang Malaysia?

Sekian.


:-D :-) :-D :-) :-D :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For heejaziProfil   Hantar PM kepada heejazi   Quote dan BalasQuote

hyekal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21857
Posting: 235
Dari: bndar diRaja

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 15:31


assalamualaikum saudara ibnu_musa

saya ingin bertanya kepada saudara,

mengapa saudara suka mengkritik sesuatu pihak..
tanpa ada unsur² membina..

kritikan sebegitulah yang boleh menyebabkan kita;umat islam semakin berpecah belah...
ini bukan soal politik saudara, yang diperjuangkan islam,
dan apa yang saya lihat, saudara hanya lebih banyak memberi maklum balas yang negatif lantas mewujudkan satu perdebatan..

Kenapa perlu kita bertelagah sesama kita, sedang agama lain sudah mula mentertawakan kita?
Kenapa kita perlu mempolitikkan agama yang sudah terang² ditulis dalam AlQuran Al Karim..

jangan pecahbelahkan agama kita saudara,
apa yang penting, kita bersatu,
pas umno bukan persoalannya,
kerana islam itu bukan atas nama parti..

saya mungkin tidak sehebat saudara dalam bidang ilmu..
tapi saya tidak rela islam diperkotak katikkan lagi..
agama kita di ambang maut saudara..

pesanan ini juga ditujukan buat ikhwan da dan akhwat lain yang sibuk memperjuangkan agama atas dasar parti..

                     -bersatulah kita dengn nama ALLAH..-

assalamualaikum..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hyekalProfil   Hantar PM kepada hyekal   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-07 23:46


http://www.pasirmas.net
Koleksi Nasyid dan Ceramah | mp3 @ video

http://www.mycomputing.us
Koleksi tutorial tentang computer dan internet.. dan ADSENSE tips & trick.. cara nak boost adsense revenue

http://www.myutm.net
soorryy | khas untuk budak-budak UTMkl sahaja.. :D


-----------------
http://aremalzz.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 01:40


tak sangka pula nama saya disebut berkali2 dalam topik ni, terlepas pandang pula, maaf ye.

nampaknya saya dah jadi "the most wanted" bagi pihak Htee ni :lol:

saudara heejazi, tak guna bertekak dengan pihak anda ni, tak mendatangkan faedah, hanya bawa gaduh saja, semua soalan tu saya dah jawab dalam topik lain, pandai2lah cari ye.

saudara hyekal, siapa yang mengkritik sesuatu pihak tanpa ada unsur2 yang membina? siapa yang tak berlapang dada sebenarnya kat sini.

anda perlu nilai dulu siapa yang menyerang dan siapa yang diserang dalam topik ni. saya sokong usaha & niat Htee untuk membina khilafah Islam, tapi adakah mereka sokong usaha pihak lain?

maybe dah sampai masanya topik ni dilock :-D

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 03:29


nampak masih hangat debat pasal khilafah ni...apa pun mga Allah bagi petunjuk kepada mereka yang masih kabur dengan manhaj islam yang sebenarnya....bagi ana pas yang terbaik di malaysia....






---------------------------------------------
membangun bersama ISLAM...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.190928 saat. Lajunya....