Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 1 hari, 12 jam, 15 minit yang lalu
tereturubuzu: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Apa yang membuatkan anda MENANGIS di hadapan Allah?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Apa yang membuatkan anda MENANGIS di hadapan Allah?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa yang membuatkan anda MENANGIS di hadapan Allah?

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 00:47


:-) Bismillahirrahmanirrahim...


Salam semua..!!!!!!!!!!!!!!!!!

ana nak tanya ni...
apa yang membuatkan anda menagis di hadapan Allah? adakah kerana putus cinta, seseorang melukai hari anda, bertaubat dengan dosa yang dilakukan, hati yang sedih atau apa sahaja. berkongsilah dengan ana.
nak tahu juga...


Muslimin juga boleh berkongsi sekali?
wassalam... :-o :-o :-o :roll: :-o :-o


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

aL-HaDDi
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27309
Posting: 4
Dari: Bumi Allah yang sementara ini...

syria   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 20:22


salam...


wah...ada jugak tajuk ni... :-D

kalau saya, saya nangis apabila sujud saja pada allah...tiba-tiba saja air mata ni mengalir sebab teringat dengan dosa2 dahulu...
entah Kenapa rasa sebak mula bila mengadap,teringat akan allah dan rasul...
mudah sangat air mata ni mengalir bila dengar nama allah...

wassalam.


-----------------
Carilah cinta yang sejati dan hakiki daripada Allah yang Maha Esa dan kekal abadi...adadan abada...


Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-HaDDiProfil   Hantar PM kepada aL-HaDDi   Quote dan BalasQuote

niesanice
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2006
Ahli No: 27474
Posting: 8
Dari: ulu langat

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 22:32


baguslah 2.... sujud saja dah boleh menitis air mata ingat kat tuhan....
memang hebat....syabas saya ucapkan

Bookmark and Share

  


  Member Information For niesaniceProfil   Hantar PM kepada niesanice   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 22:37


apabila terkenangkan diri yang telah banyak melakukan kesilapan di kehidupan yang lalu.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 22:51


Pada 22-11-06 00:47 , zubaidah posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Bismillahirrahmanirrahim...


Salam semua..!!!!!!!!!!!!!!!!!

ana nak tanya ni...
apa yang membuatkan anda menagis di hadapan Allah? adakah kerana putus cinta, seseorang melukai hari anda, bertaubat dengan dosa yang dilakukan, hati yang sedih atau apa sahaja. berkongsilah dengan ana.
nak tahu juga...


Muslimin juga boleh berkongsi sekali?
wassalam... :-o :-o :-o :roll: :-o :-o




saya akan menangis apabila :_
             Melakukan kemungkaran lalu takutkan azab Allah
             Tidak larat mnanggung ujian....mmohon kekuatan dariNya..
             Inginkan hajat yang sangat besar....sgat2 dperkenangkan..
                Mrasa diri ini terlalu kedil...kerana terlalu banyak nikmat yang di dapat.
                Mraskan kmatian semakin dkat.....takut akan dhisab..


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 00:46


Pada 23-11-06 20:22 , aL-HaDDi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...


wah...ada jugak tajuk ni... :-D

kalau saya, saya nangis apabila sujud saja pada allah...tiba-tiba saja air mata ni mengalir sebab teringat dengan dosa2 dahulu...
entah Kenapa rasa sebak mula bila mengadap,teringat akan allah dan rasul...
mudah sangat air mata ni mengalir bila dengar nama allah...

wassalam.



insyaAllah....moga Allah beri kekuatan

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 00:58


Pada 23-11-06 20:22 , aL-HaDDi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...


wah...ada jugak tajuk ni... :-D

kalau saya, saya nangis apabila sujud saja pada allah...tiba-tiba saja air mata ni mengalir sebab teringat dengan dosa2 dahulu...
entah Kenapa rasa sebak mula bila mengadap,teringat akan allah dan rasul...
mudah sangat air mata ni mengalir bila dengar nama allah...

wassalam.





:-) Bismillahirrahmanirrahim...


ana pun same dengan al-haddi katakan...
mudahnye air mata ni tumpah bila sujud pada allah...
rindunya hati ni nak jumpa dengan allah dalam keadaan suci dan bebas dr dosa...

mudah-mudahan dipermudahkan bila sakratulmaut tiba...
janganlah roh dikeluarkan dengan kasar...biarlah slow2...
tak tertahan rasanya nak tahan benda sakit...


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 25-11-06 01:39


ASSALAMMUALAIKUM...
Hmmmmmm...saya ni lelaki dan tidak pernah menangis depan manusia tapiii...cuma ada sekali sakala jee ketika bersendirian dengan niat hati mengadu kepada Allah....dan sebab utama kerana ada ketikanya merasai dianiaya oleh manusia.....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 12:22


ana menangis bila mengenagkn kasih sayang,nikmat Allah dan dugaan yang datang pada ana,,ketika ana dalam kekurangan dan penuh dosa,Allahmasih menerima dan memberikan nikmatNya tanpa membiarkan hambaNya sendirian...seringkali juga titisan air mata ini mengalir sendirian mengenangkn dosa2,entahkn sudi ALlah menerima dan memndang ana di hari perhitungan,entahkn masih Allah redha...dengan air mata yang mangalir pabila sujud di bumiNya....dalam debu2 dosa selagi hidup di bumi Tuhan...sedagkn segalanya adalah nikmat Allah..air mata yang gugur ini jua adalah nikmat limpahan kurniaanNya pada ana..YA Allah..,jangan tinggalkan daku sendirian ,agar ku tak rebah dipintu dosa...


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.
[ Telah diedit oleh: cahayakuiman pada 25-11-06 12:44 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 12:34


hmm..banyak kali juga menangis ana ini..hehehe..
tapi yang utamanya bila kehilangan ayahnda tercinta dalam kemalangan tahun lepas..sedih sangat-sangat tapi ana redha dengan takdir Allah..
Menangis bila mengenangkan dosa2 yang pernah dilakukan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 12:53


Pada 25-11-06 12:34 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

hmm..banyak kali juga menangis ana ini..hehehe..
tapi yang utamanya bila kehilangan ayahnda tercinta dalam kemalangan tahun lepas..sedih sangat-sangat tapi ana redha dengan takdir Allah..
Menangis bila mengenangkan dosa2 yang pernah dilakukan...




:-) Bismillahirrahmanirrahim...


ye...ana memahami perasaan enti..
ana pun tak tau lah macam mana Kalau mak ayah ninggal nanti...
rasa macam hidup ni da tak bermakna lagi...
tak kira, ana nak ikut jugak mereka apa-apa jadi pun...
ana tak boleh kehilangan mereka...

lantaklah nak mati macam mana pun,asal allah terima saja...
jangan mati bunuh diri da lah sebab nanti allah tak nak terima.. :-D :-D :-D


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

P10TH
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2006
Ahli No: 27866
Posting: 57
Dari: Nilai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-07 12:03


kasih sayang Allah terhadap hambanya membuat ana selalu menangis..

Bookmark and Share

  


  Member Information For P10THProfil   Hantar PM kepada P10TH   Quote dan BalasQuote

fitrah_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2006
Ahli No: 27717
Posting: 78
Dari: fi ardhillah...

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-01-07 13:27


menangis kerana terlalu banyak nikmat yang diberikan oleh ALLAH kepada ana.... kadang-kadang kita selalu alpa dalam menunaikan suruhannya... tapi ALLAH tak tidak pernah lalai terhadap hambaNYA... ya RABB... betapa kerdilnya diri ini dihadapanMU....:cry:


-----------------
HiduP sentiasa InDaH andaI SemUaNYa KeRaNa ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For fitrah_mawaddahProfil   Hantar PM kepada fitrah_mawaddah   Quote dan BalasQuote

ryan_86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.12.2006
Ahli No: 27615
Posting: 31
Dari: syria

syria   avatar


posticon Posting pada: 01-01-07 13:41


assalamualaikum

ana biasa nangis sebab dosa.. takut azab.. ingat kekurgan diri,
lagi sayu kalau dah lama tak mengadu kat Allah.
tambah sayu kalau doakan umat, penderitaannya, fitnah dll.

p/s: bila doa tu sebutlah nama kawan-kawan kita, guru2, family...

______________________________

إن من أسرع الدعاء إجابة دعوة غائب لغائب... -hadis-

Bookmark and Share

  


  Member Information For ryan_86Profil   Hantar PM kepada ryan_86   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-01-07 14:16


assalamualaikum....

mengenangkan diri ini yang banyak buat dosa.
diri ini selalu lalai dan leka dengan arus dunia yang hebat ini...
mengharapkan pengampunan dari ALLAH.
mengharapkan rahmat dari NYA.
mengharapkan redha NYA.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 01-01-07 15:28


rasanya same dengan sahabat yang lain anda

Bookmark and Share

  


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 10:29


Pernah sekali nangis dalam solat hajat sebab ada masalah besar sesangat.. tak tau ke mana nak mengadu dah.. last sekali ambil wudhu bentang sejadah sembahyang hajat... dalam semayg tu mengadu puas-puas dengan Allah... terasa betul-betul Allah dengar rintihan hati masa tu... terasa macam Allah ada kat sebelah... tak perasan airmata keluar pun... Alhamdulillah.. esok harinya masalah selesai dengan mudah tanpa diduga... SubhanALLAH... besarnya kasih sayang Dia...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 13:07


bila ingat balik kelalaian dalam mngerjakn amanah sebagai kalifah d muka bumi,sebagai anak,kakak,adik,pelajar...
bila menangis d depan allah sambil mndah tangan mohon petunjuk ni...a'lillah rasa ketengan yang sangat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122491 saat. Lajunya....