Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 24 hari yang lalu
izdham: 33 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 43 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: SHELL VS PETRONAS


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» SHELL VS PETRONAS

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh SHELL VS PETRONAS

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 20:49


mana pilihan anda.. shell ataupon petronas.. bagi ana sepanjang ana travel dari terengganu-kl,terengganu-johor.. ana lebih suka guna shell sebab lebih jimat..

[ Telah diedit oleh: ad-din pada 20-11-06 12:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-11-06 23:32


saya lebih meminati petronas...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

cairel_harriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19970
Posting: 110
Dari: Bandar Perda

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 00:43


assalammualaikum wbt.

walau apa pun, saya tetap menggunakan petronas. ianya ada keluaran negara kita. kalau kita tak sokong barangan negara kita sendiri, macam mana nanti?

Bookmark and Share

    


  Member Information For cairel_harrizProfil   Hantar PM kepada cairel_harriz   Pergi ke cairel_harriz's Website   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 00:56


PETRONAS..
lesen kereta pun tak ada lagi sebenarnya..apetah lagi kereta..hehe
tapi sokonglah barangan Malaysia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 01:37


petronas jadi pilihanku..hehe
ana rasa... petronas lagi murah dan jimat berbanding shell..
just assumption.. bukan fakta sebenar yang sohih..
hehe..





:-D :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

airbiru
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13948
Posting: 52
Dari: Japan

japan  


posticon Posting pada: 20-11-06 10:36


petronas

Bookmark and Share

    


  Member Information For airbiruProfil   Hantar PM kepada airbiru   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 10:43


petronas..petronas dan selamanya petronas..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 12:44


lah..ana seorang saja shell.. tapi sepanjang ana bawak keter travel sana sini memang shell lebih jimat.. ana dah try petronas.. tapi memang tak sama dengan shell..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 12:53


shell!!!
ana dah cuba banyak jenis minta dan telah menjalankan pemerhatian melalui meter minyak.
setelah diperhatikan, ana dapat simpulkan (berdasarkan minyak yang ama guna):
1)petronas-motor amat lancar tetapi cepat habis minyak
2)shell-jimat dan motor lancar
3)bhp-motor jadi perlahan tetapi amat jimat minta
4)mobil-motor lancar dan cepat habis minyak

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 13:50


saya juga prefer petronas, macam yang saudara cairel_harriz cakap: "ianya ada keluaran negara kita. kalau kita tak sokong barangan negara kita sendiri, macam mana nanti?"

tentang yang mana lagi murah tu, pada pandangan saya shell & petronas setanding dalam penjimatan minyak, sama-sama jimat, lebih2 lagi sejak primax3 diperkenalkan. selain tu, orang juga kata primax3 berfungsi mencuci enjin kita.

p/s: setakat ni, yang sokong shell hanya 2 orang, manakala petronas 7 orang, nisbahnya 7:2, hurm, teruskan undian anda :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 20-11-06 13:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 14:57


shell.................bagus

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 15:04


Pada 20-11-06 14:57 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

shell.................bagus

undian dari orang yang sama tak dikira, masih lagi 2 orang penyokong shell, masih lagi 7:2 :lol:

satu lagi kelebihan petronas, setiap kali masuk stesen petronas sejuk saja rasanya mata, sebab warna yang digunakan adalah hijau + putih, setiap kali pandang pun rasa senang hati saja nak masuk isi minyak.

p/s: tiada kaitan dengan parti politik ye :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 15:04


Assalamualaikum...

Time raya hari tu ana balikkelantan dengan motor.... ana memang setia pada petronas, kecuali tpaksa... tapi time balik ke KL, ana tpaksa isi shell sebab member yang follow nak isi shell, memeng bebezalah.... lebih jimat petronas lagi.....

Lagipun ana akan sentiasa support petronas, sebab dia kembanggaan ana, walaupun ana tak bsetuju dalam bberapa hal seperti menjadi pnaja formula 1 dan tak mgistiharkan zakatnya setiap tahun...

tapi ana cukup kecewa, sebab apa yang ana tahu kerajaan kita ni banyak makap duit petronas... tapi ana hairan Kenapa ana punya department guna Kad minyak syarikat shell....????
something wrong....sebab kerajaan tak support aset krajaan...

maaf kalau ana silap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 15:08


sekarang dah 3:7
aye sokong shell

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 15:16


dari segi pengeluaran minyak kedua-duanya sama hebat. petronas dengan primaxnya shell dengan helixnya. dari segi teknologinya shell lebih advance berbanding petronas. tapi petronas sedang meningkat naik. saya bangga sebab Petronas satu2nya syarikat minyak ISLAM yang kukuh.Pergi Sudan ada stesen petronas, Oman, Arab saudi dan sikit lagi ke eropah lah ianya. tapi dari segi pengisisan minyak saya suka guna Shell

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 15:19


5:7-shell:petronas

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 15:38


Pada 20-11-06 15:19 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

5:7-shell:petronas

hey, mana ada, tak aci tu :lol:

aye kata sokong petronas lah bukan shell, jadi tadi 2:8, sekarang tambah seorang jadi Daeng_Jati jadi 3:8, shell:petronas.

p/s: nak main ngelat ye :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 20-11-06 15:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

quick
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19880
Posting: 65

blank  


posticon Posting pada: 20-11-06 15:48


erk..boleh ke ngundi begitu.. :P

anyway: apa yang saya fikir..shell lebih jimat jika perjalanan jauh..

kalau petronas tu..untuk jalan-jalan sekitar tempat kerja bolehla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For quickProfil   Hantar PM kepada quick   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 15:53


quic sokong kawe
mano ngelak juga
loni 4:7

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 16:59


Petronas

kerana petronas milik negara MALAYSIA

tapi saya suka selang selikan antara Shell dengan Petronas....

sebb pengalaman memandu, bila saya pakai petronas (katakanla 3 kali) lepas tu enjin macam slow, tapi bila saya ganti sekejap dengan shell enjin akan mantap semula, katakanla saya pakai shell 3 kali, kemudian enjin akan slow juga, so saya pakai semula petronas, maka enjin pun akan hebat kembali...sebab tu saya gemar selang selikan antara shell dengan petronas...

tapi pilihan utama saya PETRONAS....

BHPetrol milik Bousted holding yang sahamnya milik LTAT
so its a malaysian company too

Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 17:22


Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

wakil ayah boleh tak?? sebab ana tak ada kereta... PETRONAS tetap bagus....

p/s: abang ana shell...

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 17:23


Pada 20-11-06 15:53 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

quic sokong kawe
mano ngelak juga
loni 4:7

demo maing cilak :lol:

baru 4:8 dengan sokongan dari quick.

dan menjadi 4:10 (shell:petronas) dengan sokongan maruz & uqu.

p/s: GO GO Petronas! :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 20-11-06 17:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 17:35


YA Rabbi,,perlu masuk carta ek.. :P

tak tentu lah..isi mana mudah..Kalau kat uia, lebih selesa isi kat project..jarang jugak pakai petronas..next, balik kg isi shell..

kalau kat rumah, lagi mudah isi caltex..kalau naik motor, isi saja kat kedai berhampiran: RM2 sebotol..tak tau minyak jenama mana..hehehe :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 18:04


Pada 20-11-06 17:35 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

YA Rabbi,,perlu masuk carta ek.. :P

tak tentu lah..isi mana mudah..Kalau kat uia, lebih selesa isi kat project..jarang jugak pakai petronas..next, balik kg isi shell..

kalau kat rumah, lagi mudah isi caltex..kalau naik motor, isi saja kat kedai berhampiran: RM2 sebotol..tak tau minyak jenama mana..hehehe :P


salam..
uisshh..tatau minyak mana? haa..tgk2,penjuai tu isi minyak kelapa sawit ka,minyak masak ka,minyak muka ka..tak pun minyaksikan perlwnn bola sepak (terima kasih tu apek yang buat lwk ni...hehhee).. mana tau kan?..isshhhh

ana sokong..............NASIK AYAM MISAI! eh..salah kdai pula..
lagi sekali..ana sokong PETRONAS!!


-----------------
In ISLAM,there's no word for hands up or surrender.
There are only 2 things:
win as a MUJAHID or dię as a SYAHID!


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

PuteriUsman
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27431
Posting: 1
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 09:49


saya guna shell...
petronas ni promo saja lebih tapi kualiti dan penjimatan shell lagi bagus, mungkin petronas patut belajar dari shell, kalau dari segi penjimatan memang shell sebab saya kerja jauh 50km sehari, kalau pakai petronas mahal

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriUsmanProfil   Hantar PM kepada PuteriUsman   Quote dan BalasQuote

fayyzah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20937
Posting: 27
Dari: Johor

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 10:15


Eh, bukan ke Shell ni ada sangkut paut dngan Israel! Ayah ana guna Petronas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 10:18


Pada 20-11-06 15:04 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

tapi ana cukup kecewa, sebab apa yang ana tahu kerajaan kita ni banyak makap duit petronas... tapi ana hairan Kenapa ana punya department guna Kad minyak syarikat shell....????
something wrong....sebab kerajaan tak support aset krajaan...

maaf kalau ana silap...


betul-betul..hairan jugak...
Kenapa guna kad Shell, Kenapa bukan guna Kad Petronas?
contohnya macam pakcik saya, dia guna Shell sebab kerajaan bagi kat dia Kad Minyak Shell, so dia boleh isi minyak kat mana-mana stesen Shell tapi kerajaan yang bayarkan...

Kenapa kerajaan support Shell? Kenapa tak support Petronas?


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.
[ Telah diedit oleh: triptofana pada 21-11-06 10:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 10:37


Pada 21-11-06 10:18 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

contohnya macam pakcik saya, dia guna Shell sebab kerajaan bagi kat dia Kad Minyak Shell, so dia boleh isi minyak kat mana-mana stesen Shell tapi kerajaan yang bayarkan...

Kenapa kerajaan support Shell? Kenapa tak support Petronas?


betul ke berlaku macam ni?

sepatutnya kerajaan kena sokong petronas bukan shell :-?

tapi ada satu yang saya kagum, iaitu di putrajaya, saya tak pernah jumpa stesen minyak selain petronas, semua yang saya jumpa stesen minyak kat sana adalah petronas, walaupun dekat2 saja semuanya warna hijau putih.

jadi, nak taknak penduduk2 dan pekerja2 kat sana kena guna juga minyak petronas, ni pun dah kira satu sokongan terhadap produk tempatan dari rakyat dan juga kerajaan.

betulkan saya jika ada sahabat yang pernah jumpa/isi minyak selain petronas di putrajaya :-D

pasal kad tu saya tak faham dan tak mengerti, ala, biarlah ia menjadi rahsia... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 21-11-06 10:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 10:44


!!! QUOTE !!!

dan menjadi 4:10 (shell:petronas) dengan sokongan maruz & uqu.

kembali kepada Carta Minyak Ukhwah (CMU) :lol:

shell mendapat 2 lagi undi iaitu dari RuMaishaaa & PuteriUsman, menjadikan nisbah 6:10 (shell:petronas)

manakala petronas pula berjaya mendapat 3 lagi undi iaitu dari zahratul_nisaa, fayyzah & triptofana, menjadikan nisbah terkini CMU: 6:13 (shell:petronas)

p/s: GO GO Petronas! :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 21-11-06 10:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 11:42


ibnu-musa, jadi moderator CMU ya? :lol: :lol: :lol:


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:09


cepat............sapa lagi kata minyak shell bagus daripada petronas.silala voted disini

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:19


dah berapa dah vote sekarang ni.. shell lagi bagus.. petronas walaupon kita sokong tapi rakyat terengganu tetap tak dapat duit royalti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:20


mari pakat sokong shell!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:21


orang sama tak kira, masih lagi 6:13 (shell:petronas) :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:24


demo ni sengotila............maing ngelak. 7:14 lah....ado ayoh muslimat tu hok paka shell..............boleh kirola tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:25


cepat-cepat.. vote lagi.. ni adil tak yang tukang kira ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:28


:-D memang lah Shell lebih jimat....tapi Petronas pun apa kurang nya......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:29


sengotila.................kawe sokong ad-din!mari sokong shell!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:29


Pada 21-11-06 12:28 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-D memang lah Shell lebih jimat....tapi Petronas pun apa kurang nya......



tak boleh atas pagar.. kena buat 1 pilihan saja.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:35


Pada 21-11-06 12:28 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-D memang lah Shell lebih jimat....tapi Petronas pun apa kurang nya......


saya anggap eme86 sokong petronas sebab pada akhir ayat dia puji petronas.

so sekarang ni 7:15 (shell:petronas)

hehe, penyokong shell jangan marah ye :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:47


Pada 21-11-06 12:35 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-06 12:28 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-D memang lah Shell lebih jimat....tapi Petronas pun apa kurang nya......


saya anggap eme86 sokong petronas sebab pada akhir ayat dia puji petronas.

so sekarang ni 7:15 (shell:petronas)

hehe, penyokong shell jangan marah ye :lol:



tak adil2.. ni berat sebelah ni.. kena cari yang kira tu mesti sokong selain dari petronas or shell...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:55


tak percaya tanyalah eme86 sendiri, koguano eme :-D :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:57


demo tak boleh gini.. kawe tak setuju.. demo kira berat sebeloh ni..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 13:38


saing-saing kawe 200 oghe suko bubuh minyak sell..700 oghe suko bubuh minyok petronah..jadi lloni kedudukenyo..sell 207 petronah 715

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 14:01


demo ni tok adilla....ngundila molek. kawe tetap sokong shell!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 17:59


Pada 21-11-06 13:38 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

saing-saing kawe 200 oghe suko bubuh minyak sell..700 oghe suko bubuh minyok petronah..jadi lloni kedudukenyo..sell 207 petronah 715

ye ye, tambah lagi seorang penyokong petronas, menjadikan 7:16 (shell:petronas)

huhu, penyokong shell tak puas hati nampak :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 21-11-06 18:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-06 18:56


Kawe sokong petronas. Cayo anda dok RM 5 untuk 160KM. Tapi motor lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-06 18:56


Pada 21-11-06 18:56 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Kawe sokong petronas. Cayo anda dok RM 5 untuk 160KM. Tapi motor lah....


anda = "anda" ----bahaso kelate


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

shaharatul_qibtiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 4002
Posting: 173

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-06 18:59


Assalamualaikum...

saya pilih Shell...kawan-kawan saya kat sini dalam 10 org...pun suka Shell...mereka nak vote pakai id sendiri..tapi sebab nak exam, so tmpng id saya saja...

mknanyer sekarang...yang dah sedia ada 7,saya-1,kawan-kawan-10....total bersih 18.

mknanyer 18:16

sekian...

p/s: bukan tak sokong aset Malaysia...tapi, petronas kena jadikan Shell sebagai pesaing.....tngktkan lagi prestasi..tak payah lah jual mhl2 minyak tu.Shell memang jimat...memang dah trbukti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaharatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada shaharatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 19:04


shaharatul_qibtiah kira tak aci :lol:

kalau macam tu, saya pun nak kira macam samudra lah, daripada 18:16+1(are_peace82) = 18:17

tambah lagi penyokong shell (200) dan penyokong petronas (700) = 218:717 (shell:petronas)

err, boleh ke kira macam ni? :-? :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 21-11-06 19:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 21:05


comelnye anda buat vote pasal benda ini...hehe abah orang prefer guna shell sebab dia kata jimat dan lancar berbanding petronas...lagi satu kalau emergency abah prefer berhenti kat shell (kalau nak pergi toilet----eh apa kena mengene ek?)lagi satu boleh guna bonuslink...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 22:19


saya biasa isi minyak kat PETRONAS...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 23:03


wah... dah jadi vote petronas vs shell..
ait..ibnu_musa jadi referee ye..hiihi..

ok..teruskan mengundi..
jangan main ngelat ek..hihi...

undi di tangan anda :lol: :lol: :-D :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 23:22


dah ramai dah ni yang vote shell.. bagus2.. teruskan usha anda.. saya tetap sokong shell..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 23:22


sekarang dah 19:17 (shell:Petronas)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 23:28


Pada 21-11-06 23:22 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang dah 19:17 (shell:Petronas)

ad-din nak main ngelat ye...

19:18 lah, tengok kat atas, qudwah pun sokong petronas.

yang shaharatul_qibtiah tu takpelah, oleh kerana kami kawan lama saya percaya, tapi kalau ikut sebenarnya mana aci main wakil2 ni :lol:

mana lagi penyokong2 petronas, go go petronas! :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 21-11-06 23:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 23:39


eh iyakah..sowy lah..huhu..xsengaja lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 08:27


mana lagi voter2 yang tak vote lagi..cepat-cepat.. jangan ketinggalan voting anda amat diperlukan..:-D

[ Telah diedit oleh: ad-din pada 22-11-06 08:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 09:41


mana lagi para penyokong petronas? :-?

cepat, undi anda amat diperlukan, pertahankan petronas dalam Carta Minyak Ukhwah (CMU)!

persaingan semakin sengit nampaknya 19:18 (shell:petronas)

p/s: orang shell guna pengundi hantu ye... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 22-11-06 09:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 10:03


woi kekawan jom sokong petronas........2 menara kat sebelah masjid as-syakirin tu...mbanggakan tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

tuah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2006
Ahli No: 26927
Posting: 2
Dari: Selayang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 10:35


Assalamualaikum

PETRONAS vs SHELL

same saja minyak2 ni...ada pros dan cons dia

tuah sokong PETRONAS sebab kang Hassan Marican claim pula kenapa budak UTP tak sokong PETRONAS...

thank you

"abah jangan lupa pakai lampin tau..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuahProfil   Hantar PM kepada tuah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 13:57


dari page depan:

!!! QUOTE !!!


mana lagi para penyokong petronas? :-?

cepat, undi anda amat diperlukan, pertahankan petronas dalam Carta Minyak Ukhwah (CMU)!

persaingan semakin sengit nampaknya 19:18 (shell:petronas)

sekarang dah 19:19 (shell:petronas) dengan sokongan dari tuah.

wah, semakin sengit nampaknya, thanks tuah :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 22-11-06 13:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 14:17


shell power!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

khai_dinz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2006
Ahli No: 27446
Posting: 24
Dari: Atas Bumi Tuhan

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 14:21


mestilah petronas. kalau buruk petronas pun fikir lah dia milik negara compare shell yang milik org asing. dan kita membantu menjana eko org yang bukan islam


-----------------
" satu idea membawa seribu penyelesaian "
[ Telah diedit oleh: khai_dinz pada 22-11-06 15:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For khai_dinzProfil   Hantar PM kepada khai_dinz   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 14:32


bukan masalah sokong ke tak tapi..........minyak shell memang power...........V POWER!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

khai_dinz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2006
Ahli No: 27446
Posting: 24
Dari: Atas Bumi Tuhan

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 14:40


itu terpulang kepada pengguna masing-masing lah. kepuasan di tangan anda. hehehe


-----------------
" satu idea membawa seribu penyelesaian "
[ Telah diedit oleh: khai_dinz pada 22-11-06 15:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For khai_dinzProfil   Hantar PM kepada khai_dinz   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 14:49


Pada 22-11-06 14:21 , khai_dinz posting:

!!! QUOTE !!!

mestilah petronas. kalau buruk petronas pun fikir lah dia milik negara compare shell yang milik org asing. dan kita membantu menjana eko org yang bukan islam

undian masih berjalan, dengan sokongan dari khai_dinz, sekarang ni dah 19:20 (shell:petronas)

go go petronas! :-D :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 15:11


salam....

erm...macam syok pula topic ini..lagi best bila ibnu_musa jadi referee.. :-D

saya lebih prefer guna 'PETRONAS'...senang cerita...memang selesa lah.. :-)


-----------------
'gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah yang telah patah..ku inginkan bahagia..di dunia dan akhirat..pada Mu tuhan ku mohon segala.......'


Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 15:14


ini tidak adil!!!!!!!!!!!!!!
ramai peminat saudara ibnu_musa kat sini.
macamane shell nak menang ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 17:25


tak kira! :lol:

dengan sokongan dari nique_hanna, maka keputusan terkini CMU kita sekarang adalah 19:21 (shell:petronas)

thanks nique_hanna :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 17:33


maaf kan ana..ana kurang arif tentang minyak [email protected] shell,ana cuma ingn bertanya...tapi mngikut kawan-kawan ana....walupn petronas milik kita... sukatan minyak petronas kurang dr shell benarkah begitu?...


p/s cuma nak kepastian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-11-06 18:43


***********************

saya sokong petronas!!!

alasan2 yang agak musabah:

1. minyak negara...
2.logo dan colour yang menawan...(HIJAU DAN PUTIH):D
3.menampilkan iklan2 yang hebat serta bermakna
terutama masa raya dan merdeka.
4.........................................(sila isi sendiri)

nota kaki: adakah petronas masih lagi mengungguli carta??

******************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-11-06 18:50


**********************************

saya sokong shell!!

alasan2 yang agak munasabah..

1.sedang difikirkan...
2.suka lagu"take me to the water"
3.............................(sila isi sendiri)

kesimpulan nya...petronas lagi famous dr shell..hehehehe

nota kaki: tudung kelabu bukan talam dua muka ek..:D:D
                
****************************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 00:06


Pada 22-11-06 18:43 , tudung_kelabu posting:

!!! QUOTE !!!


nota kaki: adakah petronas masih lagi mengungguli carta??

******************************

iye, sudah pasti petronas masih mengungguli carta :-D

dengan sokongan dari tudung_kelabu, walaupun beliau berpura2 sokong shell kemudiannya (tudung_kelabu: saya sokong shell!!)

tapi tetap memberikan sokongan padu pada akhirnya (tudung_kelabu: kesimpulan nya...petronas lagi famous dr shell..hehehehe)

maka keputusan carta minyak ukhwah setakat ini adalah: 19:22 (shell:petronas)

p/s: mana penyokong shell ni? :-? :-D :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-06 00:20


*******************************

sokongan ku berbelah bagi kerana
kedua2 jenis minyak tu aku tak guna...
tidak pandai nak drive lah....:D
cuma dapat menyokong dr jauh saja lah..hehehehe:D

HIDUP PETRONAS!!!
HIDUP SHELL!!
HIDUP TIMUNG SUSU!!:d

******************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-11-06 01:51


Pada 22-11-06 17:33 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

maaf kan ana..ana kurang arif tentang minyak [email protected] shell,ana cuma ingn bertanya...tapi mngikut kawan-kawan ana....walupn petronas milik kita... sukatan minyak petronas kurang dr shell benarkah begitu?...


p/s cuma nak kepastian.



tidak semestinya begitu.biasanya shell yang lebih banyak terjadi kes-kes macam tu.




walaupun diakui minyak shell lebih jimat,tapi dari segi kualiti minyak petronas lebih baik.untuk pengetahuan semua,minyak petrol untuk semua syarikat minyak dalam negara...secara asasnya adalah sama.cuma addative saja yang berbeza.

memang shell lebih hebat daripada petronas dari aspek produk tapi untuk aspek-aspek lain,petronas jauh lebih bagus.kalau tak percaya,bandingkan tandas di shell dan petronas.yang mana lebih bersih.macam mana pulak dengan surau?itu pun perlu di ambil perhatian.dari segi layanan,shell banyak meniru petronas.shell sebagai syarikat antarabangsa yang jauh berpengalaman sepatutnya dah jauh ke depan berbanding petronas.tapi terbukti kemampuan petronas tak boleh dinafikan.


ibnu musa...1 more vote for petronas.

'Pasti Lebih Jauh'

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 02:15


er....ana guna kedua-duanya. tapi lebih prefer petronas, sebab suka masuk kat mesra mart. anyway, bila petronas nak sampai ke ukraine. sentosa oil (singaporean) dah ada kat sini. anyway, shell pun power juga...v-power.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

tuah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2006
Ahli No: 26927
Posting: 2
Dari: Selayang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 02:16


http://www.kedahonline.net/v6/html/modules.php?name=News&file=article&sid=615

wallahu'alam..cek dulu kalau tak yakin..

PETRONAS
Energy receive
Energy return
Aspiring people everywhere

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuahProfil   Hantar PM kepada tuah   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 13:08


Pada 22-11-06 15:14 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

ini tidak adil!!!!!!!!!!!!!!
ramai peminat saudara ibnu_musa kat sini.
macamane shell nak menang ni?


yup.. ini tidak adil.. berat sebelah ni..hihi..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 13:11


Pada 23-11-06 00:06 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-06 18:43 , tudung_kelabu posting:

!!! QUOTE !!!


nota kaki: adakah petronas masih lagi mengungguli carta??

******************************

iye, sudah pasti petronas masih mengungguli carta :-D

dengan sokongan dari tudung_kelabu, walaupun beliau berpura2 sokong shell kemudiannya (tudung_kelabu: saya sokong shell!!)

tapi tetap memberikan sokongan padu pada akhirnya (tudung_kelabu: kesimpulan nya...petronas lagi famous dr shell..hehehehe)

maka keputusan carta minyak ukhwah setakat ini adalah: 19:22 (shell:petronas)

p/s: mana penyokong shell ni? :-? :-D :lol:



ana cadangkan kalau nak adil..enta kena senaraikan siapa sokong shell dan siapa yang ssokong petronas.. baru adil macam tu.. tak ada undi dua kali dan pengundi hantu..haha.. baru adil..tapi tak acilah ada yang sebab sokong anta..ish3..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 13:45


mari kita pakat sokong..................................SHELL.
memang kehebatan minyak SHELL tak dapat dinafikan lagi oleh penyokong minyak PETRONAS.

SHELL..........keunggulanmu terserlah!

p/s:marila sokong SHELL.
ambo baya seria

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 13:52


erm..kalau nak undian yang sahih,
maybe boleh letak kat ruangan survey..
tapi tak pasti pula boleh..sebab survey ni untuk suka-suka saja kan

saya pula..lebih prefer petronas...
tapi selalu isi minyak kat shell :D
sebab tak jumpa pula stesen petronas sepanjang jalan saya pergi kerja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 13:54


broshahir sokong shell.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 16:30


fadzlyz main ngelat, broshahir kata dia sokong petronas lah:

Pada 23-11-06 13:52 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula..lebih prefer petronas...
tapi selalu isi minyak kat shell :D
sebab tak jumpa pula stesen petronas sepanjang jalan saya pergi kerja..


keputusan setakat semalam 19:22 (shell petronas)

dengan sokongan kasihmu-amanahku, drzul-f dan broshahir terhadap petronas, maka keputusan setakat ini carta minyak ukhwah adalah 19:25 (shell:petronas)

p/s: hello, mana penyokong shell ni? :-? :-D :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 23-11-06 16:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

airbiru
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13948
Posting: 52
Dari: Japan

japan  


posticon Posting pada: 23-11-06 16:42


saya cadangkan dibuat tarikh tutup pengundian..

let's say Hari Ahad, 26 Nov. 2006, jam 22:00 malam..

macam mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For airbiruProfil   Hantar PM kepada airbiru   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 19:59


Pada 23-11-06 13:11 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

ana cadangkan kalau nak adil..enta kena senaraikan siapa sokong shell dan siapa yang ssokong petronas.. baru adil macam tu.. tak ada undi dua kali dan pengundi hantu..haha.. baru adil..tapi tak acilah ada yang sebab sokong anta..ish3..


okay, atas permintaan anda, saya senaraikan jumlah undian dengan nick pengundi2 sekali:

SHELL

1. ad-din
    - ana lebih suka guna shell sebab lebih jimat..
2. fadzlyz
    - shell!!!
3. Daeng_Jati
    - tapi dari segi pengisisan minyak saya suka guna Shell
4. quick
    - shell lebih jimat jika perjalanan jauh..
5. RuMaishaaa
    - jarang jugak pakai petronas..next, balik kg isi shell..
6. PuteriUsman
    - saya guna shell...
7. shaharatul_qibtiah + 10 orang kawan
    - saya pilih Shell...kawan-kawan saya kat sini dalam 10 org...pun suka Shell...
8. masya_brywest
    - hehe abah orang prefer guna shell


PETRONAS

1. solskjaer
    - saya lebih meminati petronas...
2. cairel_harriz
    - walau apa pun, saya tetap menggunakan petronas
3. zinniratunnajua
    - PETRONAS..
4. simpLe_sHida
    - petronas jadi pilihanku..hehe
5. airbiru
    - petronas
6. zaitihamdan
    - petronas..petronas dan selamanya petronas..
7. ibnu_musa
    - saya juga prefer petronas
8. aye
    - ana memang setia pada petronas
9. maruz
    - tapi pilihan utama saya PETRONAS....
10. uqu
     - PETRONAS tetap bagus....
11. zahratul_nisaa
     - ana sokong PETRONAS!!
12. fayyzah
     - Eh, bukan ke Shell ni ada sangkut paut dngan Israel! Ayah ana guna Petronas...
13. triptofana
     - Kenapa kerajaan support Shell? Kenapa tak support Petronas?
14. eme86
     - memang lah Shell lebih jimat....tapi Petronas pun apa kurang nya......
15. samudra
     - saing-saing kawe 200 oghe suko bubuh minyak sell..700 oghe suko bubuh minyok petronah..
16. are_peace82
     - Kawe sokong petronas.
17. qudwah
     - saya biasa isi minyak kat PETRONAS...
18. tuah
     - tuah sokong PETRONAS
19. khai_dinz
     - mestilah petronas.
20. nique_hanna
     - saya lebih prefer guna 'PETRONAS'
21. tudung_kelabu
     - kesimpulan nya...petronas lagi famous dr shell..hehehehe
22. kasihmu-amanahku
     - ibnu musa...1 more vote for petronas.
23. drzul-f
     - er....ana guna kedua-duanya. tapi lebih prefer petronas
24. broshahir
     - saya pula..lebih prefer petronas...

jadi, keputusan sebenar carta minyak ukwah setakat ni: 18:24 (shell:petronas)

p/s: ada sesiapa nak bangkang ke? :-D :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 23-11-06 20:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 21:23


kalau macam ni puas hati sikit lah..tapi kena up to date..tak boleh main tipu tau..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 21:50


tak habis lagi ke carta ni....macam-macam...huhu :lol: :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 23-11-06 22:48


PETRONAS...lebih jimat rasanya
petronas=ukhwah=pas=hijau
[ Telah diedit oleh: hafeezzul pada 23-11-06 22:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 24-11-06 00:37


shell dulu economical sekarang ni power...ada kerjasama dengan ferrari lagi...ayah kerja shell dan selalu guna shell tapi petronas tetap di hati sebab ada reason tertentu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 08:04


kira ladybirdy sokong shell lah ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 12:37


ad-din main ngelat lagi :lol:

Pada 24-11-06 00:37 , ladybirdy posting:

!!! QUOTE !!!

shell dulu economical sekarang ni power...ada kerjasama dengan ferrari lagi...ayah kerja shell dan selalu guna shell tapi petronas tetap di hati sebab ada reason tertentu....


kan ladybirdy dah kata: "tapi petronas tetap di hati sebab ada reason tertentu....", maksudnya dia sokong petronas lah, tak begitu?

jadi, keputusan setakat semalam: 18:24 (shell:petronas)

dengan sokongan hafeezzul & ladybirdy kepada petronas, keputusan terkini adalah 18:26 (shell:petronas)


p/s: GO GO Petronas!!! :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 24-11-06 23:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 12:55


keputusan terkini carta minyak ukhwah (cmu)

SHELL

1. ad-din
    - ana lebih suka guna shell sebab lebih jimat..
2. fadzlyz
    - shell!!!
3. Daeng_Jati
    - tapi dari segi pengisisan minyak saya suka guna Shell
4. quick
    - shell lebih jimat jika perjalanan jauh..
5. RuMaishaaa
    - jarang jugak pakai petronas..next, balik kg isi shell..
6. PuteriUsman
    - saya guna shell...
7. shaharatul_qibtiah + 10 orang kawan
    - saya pilih Shell...kawan-kawan saya kat sini dalam 10 org...pun suka Shell...
8. masya_brywest
    - hehe abah orang prefer guna shell


PETRONAS

1. solskjaer
    - saya lebih meminati petronas...
2. cairel_harriz
    - walau apa pun, saya tetap menggunakan petronas
3. zinniratunnajua
    - PETRONAS..
4. simpLe_sHida
    - petronas jadi pilihanku..hehe
5. airbiru
    - petronas
6. zaitihamdan
    - petronas..petronas dan selamanya petronas..
7. ibnu_musa
    - saya juga prefer petronas
8. aye
    - ana memang setia pada petronas
9. maruz
    - tapi pilihan utama saya PETRONAS....
10. uqu
     - PETRONAS tetap bagus....
11. zahratul_nisaa
     - ana sokong PETRONAS!!
12. fayyzah
     - Eh, bukan ke Shell ni ada sangkut paut dngan Israel! Ayah ana guna Petronas...
13. triptofana
     - Kenapa kerajaan support Shell? Kenapa tak support Petronas?
14. eme86
     - memang lah Shell lebih jimat....tapi Petronas pun apa kurang nya......
15. samudra
     - saing-saing kawe 200 oghe suko bubuh minyak sell..700 oghe suko bubuh minyok petronah..
16. are_peace82
     - Kawe sokong petronas.
17. qudwah
     - saya biasa isi minyak kat PETRONAS...
18. tuah
     - tuah sokong PETRONAS
19. khai_dinz
     - mestilah petronas.
20. nique_hanna
     - saya lebih prefer guna 'PETRONAS'
21. tudung_kelabu
     - kesimpulan nya...petronas lagi famous dr shell..hehehehe
22. kasihmu-amanahku
     - ibnu musa...1 more vote for petronas.
23. drzul-f
     - er....ana guna kedua-duanya. tapi lebih prefer petronas
24. broshahir
     - saya pula..lebih prefer petronas...
25. hafeezzul
     - PETRONAS...lebih jimat rasanya
26. ladybirdy
     - tapi petronas tetap di hati sebab ada reason tertentu....

jadi, keputusan terkini carta minyak ukwah setakat ni: 18:26 (shell:petronas)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 24-11-06 12:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 13:07


saya lebih sokong petronas daripada shell.minyak dia banyak dari shell.separuh orang kata isi shell macam isi gas dalam tank

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 14:17


wah2.. ni dah kira guna kuasa veto ni ibnu_musa.. xpe2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 14:36


aslkm..............marila kita pakat guna minyak SHELL.sekarang dah ada minyak SHELL yang baru..........................SHELL V Racing.

Petronas?.............no komen.

Shell................memang power!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 17:25


Pada 24-11-06 14:17 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

wah2.. ni dah kira guna kuasa veto ni ibnu_musa.. xpe2..

mana ada, kira dah adil lah ni, anda tu, mana boleh main ngelat :-D :lol:

Haslan pun sokong petronas ye, jadi keputusan terkini 18:27 (shell:petronas)

p/s: takkan 8 orang saja penyokong shell dalam portal ukhwah ni? :-? :-D :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 24-11-06 17:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 23:33


kalau dah tak ada orang nak mengundi lagi, maksudnya...

ehm, ehm, kemenangan di tangan petronas lah ye.. :-D :lol:

p/s: para penyokong shell jangan marah ye, kalau nak vote lagi silakan...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 24-11-06 23:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 05:58


salam

mana-mana saja tapi ana sokong petronas sebab dia adalah negara kita punya hasilan kan...sokong produk petronas..

:)jangan marah ye..heheheheh oklah bye bye

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 09:51


minyak yang bagus adalah Shell and Petronas..tapi Shell ni dah bertapak sejak zaman penjajahan british lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» SHELL VS PETRONAS

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.215421 saat. Lajunya....