Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Komen Azhar Mansor mengenai dirinya murtad!


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Komen Azhar Mansor mengenai dirinya murtad!

Please Mendaftar To Post


Oleh Komen Azhar Mansor mengenai dirinya murtad!

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 13:45


/
Azhar Mansor.

LANGKAWI 7 Nov. – Pelayar negara, Datuk Azhar Mansor enggan mengulas dakwaan beliau telah murtad dengan menganut agama Kristian.

Azhar enggan menjawab soalan media sama ada beliau masih berpegang kepada ajaran Islam dengan hanya mengatakan “tidak mahu mengeruhkan keadaan dan mahu pihak berkuasa menyiapkan siasatan mereka terlebih dahulu.”

“Siasatan pihak berkuasa diharapkan menjelaskan agenda serta tujuan pihak-pihak yang menyebarkan Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) yang menyatakan beliau telah murtad,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Dakwaan beliau murtad timbul ekoran kiriman SMS yang mendakwa beliau akan membaptiskan sejumlah orang Islam di sebuah gereja di Ipoh, Perak, Ahad lepas.

Akibat kiriman SMS itu, beberapa orang telah dipanggil polis untuk memberi keterangan mengenai penyebaran SMS itu.

“Tohmahan seperti itu telah dilemparkan kepada saya sejak mula belayar pada 1999. Saya berharap apabila siasatan selesai dan diumumkan ia akan membersihkan nama saya sekaligus dan tidak dikaitkan dengan isu seumpama itu lagi,’’ katanya.

Menurutnya, sehingga sekarang belum ada pihak berkuasa termasuk Mufti Perlis yang dilaporkan telah diarahkan Menteri Besar, Datuk Seri Shahidan Kassim untuk menyiasat mengenai perkara itu.

Azhar, 49 dan ayah kepada tiga orang anak berkata, sejak beliau mula belayar telah diajukan soalan melalui Internet dan SMS tetapi jarang membacanya kecuali rakan-rakan yang memberitahunya.

Beliau menjadi terkenal selepas kejayaannya mengelilingi dunia secara solo dengan kapal layar ‘Jalur Gemilang’ pada 1999.

Pelayar itu kemudian menubuhkan Telaga Harbour Sdn. Bhd. yang menguruskan tempat berlabuh kapal layar di Pantai Kok, Langkawi yang boleh menampung 90 buah kapal layar pada satu masa.

– Bernama

P/S: Pelik betul! org dah tuduh dia murtad, dia boleh cakap tak nak jawab, apa salahnya cakap dia masih Islam. Ini tuduhan berat ni..., bukan tuduh biasa punya... Emm...fikir2kanlah...

:-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 08-11-06 13:49


pelik tapi benar...
kalau tidak katakan tidak
kalau benar kata kan benar
mengapa anda menafikan begitu rupa?????
murtad 2 orang tuduh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 14:03


kalau dia tak menafikan..erm...maknanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnu_Mohammad
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 335
Posting: 52
Dari: Down Under

Melaka  


posticon Posting pada: 08-11-06 14:28


org tuduh kita murtad...kita boleh taknak komen?? pelik-pelik...tuduhan murtad ni bukan benda kecik...sekarang ni isu murtad ni dah jadi makin besar...tanggungjawab kita untuk selamatkan islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_MohammadProfil   Hantar PM kepada Ibnu_Mohammad   Pergi ke Ibnu_Mohammad's Website   Quote dan BalasQuote

abusuffian
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 403
Posting: 134
Dari: Segamat

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 14:58


selebriti kan selalu jawab 'no komen' hehehe : )

maybe dia tak rasa tuduhan ni berat...
maybe sebab kurang pengetahuan agama...
so dia tak rasa tuduhan ni berat...
sebab tu dia lebih suka polis siasat dulu..
siasatan polis lebih berat dr tuduhan murtad....

NA'UZUBILLAH.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abusuffianProfil   Hantar PM kepada abusuffian   Pergi ke abusuffian's Website   Quote dan BalasQuote

zaidakhtar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20793
Posting: 187
Dari: Liverpool

jordan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 15:21


Saya muslim.
:-) ?
2 perkataan saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidakhtarProfil   Hantar PM kepada zaidakhtar   Pergi ke zaidakhtar's Website   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 16:48


wallahuallam..
EeE...takut saya nak komen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 17:10


salam.............
emmmmm.........
berat ni..
sebab hanya dia dan Allah yang tau keadaan sebenar.....
kita nak buat andaian lebih-lebih pun tak boleh...
takuk salah statement...
nanti jadi fitnah...
dosa tau...
tapi kan...
yang musykil nya.......
Kenapa dia tak nak komen???
malu ke nak ngaku dia islam????
or dia memang dah......................?????
fikir2 kan...
salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 17:20


semoga ALLAH tetapkan iman saya, iman encik azhar mansor dan kita semua, amiiin

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 17:20


semoga ALLAH tetapkan iman saya, iman encik azhar mansor dan kita semua, amiiin

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 08-11-06 19:12


ASSALAMMUALAIKUM......
Semoga ALLAH tetapkan iman saya, iman encik azhar mansor dan semua orang Islam, amiiin(11 kali...)...tak perlu saya posting banyak kali...heh..heh...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 20:31


waalaikumussalam.
erm, mungkinkah jugak ada ancaman luar yang buat dia taknak komen? i mean, if he give any comment, he will get something bad after that by somebody. mungkinkh?
erm, ana ada baca sebuah petikan yang mengatakan dia masih muslim. semua ni cuma agenda pihak kristian saja nak libatkan umat islam dalam perang saraf..erm, wallahu'alam..
moga Allah tetapkan kita dalam iman...ameen........

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 20:38


sepatutnya dia pertahankan status agamanya.kalau dah jelas masih beragama Islam,mengaku ajela.buat apa nak berdalih2 lagi..Pelik bin ajaib betul apabila ada org yang begini..Dunia memang di akhir zaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 21:07


Pada 08-11-06 20:38 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

sepatutnya dia pertahankan status agamanya.kalau dah jelas masih beragama Islam,mengaku ajela.buat apa nak berdalih2 lagi..Pelik bin ajaib betul apabila ada org yang begini..Dunia memang di akhir zaman...


betul tu....


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 11:01


Serius juga kes ni sampai polis ugut nak guna akta ISA...Nampaknya ISA digunakan sebagai alat untuk menakutkan masyarakat... :roll: :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 11:14


SAYA MOSLEM..SAYA BANGGA JADI MOSLEM...SUSAH SANGAT KE NAK MENGAKU MOSLEM

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 12:36


pelik kan???macam beliau sendiri tak confirm beliau menganut agame apa..
at least..dengan mmberi kenyataan..masyarakat akan berhenti bercakap tentang status agama beliau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

UIHR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2005
Ahli No: 15700
Posting: 89

Selangor  


posticon Posting pada: 09-11-06 12:54


betul tu nadiah.... saya sokong

Bookmark and Share

    


  Member Information For UIHRProfil   Hantar PM kepada UIHR   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 13:09


salam~
betul-betul...sukung2..even dy ada masalah kena ugut ke apa ke untuk bagi kenyataan..apa slhnye ngaku saja kalau dy masih islam..
teringat pula masa sumayyah sekeluarga kena seksa sebab nak pertahan dirinye islam...kalau salah betulkan eh..
eheh
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 13:10


:roll: tak tahulah nak cakap gapo.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 13:32


:) saya dilahirkan Islam.. alhamdulillah.. doakan semoga saya mati dalam Islam dengan kalimah Lailaha Illallah.. Muhammadurrasullullah.. amin..
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 09-11-06 13:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

abunawas
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2006
Ahli No: 27214
Posting: 12
Dari: belakang rumah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 13:43


murtad satu jenayah cukup berat dalam Islam.kalau tidakkatakan tidak.jangan bermain kata takut parah akibatnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For abunawasProfil   Hantar PM kepada abunawas   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11785 saat. Lajunya....