Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 23 jam, 37 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu
muslimin23: 20 hari yang lalu
kasih_kekasih: 23 hari yang lalu
syahidatul: 26 hari yang lalu
raudhahasanah: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Oh Saddam...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Oh Saddam...

Please Mendaftar To Post


Oleh Oh Saddam...

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-11-06 18:41


Saddam dihukum hari ini

BAGHDAD: Anggota keselamatan Iraq berjaga-jaga dan perintah berkurung mungkin dikuatkuasakan hari ini apabila bekas mahkamah mengisytiharkan keputusan terhadap Presiden Saddam Hussein yang dituduh melakukan jenayah kemanusiaan.


Jika didapati bersalah, bekas pemimpin yang digulingkan tentera Amerika Syarikat dan Britain itu berkemungkinan dikenakan hukuman digantung sampai mati.

Ketua peguam bela Saddam, Khalil al-Dulaimi berkata, Saddam percaya keputusan itu dibuat bagi memberi sokongan kepada Presiden Amerika, George W Bush sebelum pilihan raya Kongres pada 7 November.

Khalil mencadangkan supaya mahkamah menunda keputusannya kerana bimbang pertumpahan darah akan berlaku jika Saddam dikenakan hukuman mati.

Penasihat Keselamatan Kebangsaan, Mowaffak al-Rubaie pula memberitahu stesen televisyen bahawa perintah berkurung akan dikuatkuasakan di Baghdad dan wilayah asal usul Saddam, Diyala dan Salahaddin. – Reuters

http://www.bharian.com.my/m/BHarian/Sunday/Dunia/20061105111416/Article/Dunia_html

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-11-06 18:48


Woo..Saya baru tengok berita terkini tadi..Saddam telah di jatuhi hukuman gantung sampai mati...Sedihnya... :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Kenapa Saddam sahaja yang di hukum???Apa lah sangat kekejaman yang dilakukan oleh Saddam kalau nak di bandingkan dengan kekejaman yang dilakukan oleb bush dan ariel sharon... :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 05-11-06 19:36


yang dia pergi gatai tangan bunuh orang ikut suka hati, apa pasal?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 05-11-06 20:32


Pada 05-11-06 19:36 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

yang dia pergi gatai tangan bunuh orang ikut suka hati, apa pasal?


Biar Allah saja yang jadi hakim.
As for the verdict, tak mustahil ianya dah dijatuhkan sebelum mahkamah bersidang lagi, kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-06 21:47


saddam saja yang dihukum mati?Kenapa tak dibicarakan terus george bush,ariel sharon?
saya rasa saddam taklah sekejam macam george bush dan ariel sharon..mereka tu lah penjenayah perang yang sebenar tapi kuasa yang ada bush menyebabkan mahkamah antarabangsa tutup mata


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-06 21:54


ASSALAMMUALAIKUM..........
Hmmmmmmmmmmm....itulah keadilan manusia...yang gagah, yang berkuasa...selalu sahaja terlepas....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-06 23:20


siapalah kita nak menghukum/mengadili manusia...mahkamah akhirat lagi adil..hukuman dunia kita pun dah sedia maklum memang banyak slack di sana sini..hanya Allah swt yang layak menghakimi/mengadili hamba2Nya..
"Pada waktu itu Kami meteraikan mulut mereka (sejurus) dan (memberi peluang kepada) tangan-tangan mereka memberitahu Kami (kesalahan masing-masing) dan kaki mereka pula menjadi saksi tentang apa yang mereka telah usahakan."


yang baik dtgnya dari Allah 'Azzawajalla, yang buruk dtgnya dr kelemahan ana sebagai hambaNya..


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~
[ Telah diedit oleh: zaitihamdan pada 06-11-06 20:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 05-11-06 23:51


Pada 05-11-06 20:32 , majidah posting:

!!! QUOTE !!!

Biar Allah saja yang jadi hakim.
As for the verdict, tak mustahil ianya dah dijatuhkan sebelum mahkamah bersidang lagi, kan?

kalau macam tu, biarlah pembunuh, penjenayah, perompak dan pencuri dihakimi oleh Allah s.w.t sahaja. institusi kehakiman dan mahkamah dibubarkan dan dipupuskan, sebab manusia tidak layak jadi hakim di dunia ini.

lagi satu, nanti kalau sakit jangan jumpa doktor kat klinik atau hospital, biar Allah sahaja jadi doktor.

aamacam!
[ Telah diedit oleh: Abu_Ruqayyah pada 05-11-06 23:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-11-06 23:52


Pada 05-11-06 20:32 , majidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-06 19:36 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

yang dia pergi gatai tangan bunuh orang ikut suka hati, apa pasal?


Biar Allah saja yang jadi hakim.
As for the verdict, tak mustahil ianya dah dijatuhkan sebelum mahkamah bersidang lagi, kan?


Betul tu..sebenarnya hukuman memang dah dijatuhkan sebelum dibicarakan...Perbicaraan yang dijalankan buat syarat saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-06 23:55


salam....
macam-macam pdapat ada...
bagus kerana bijak dan berani mkritik......
tapi ingat lah sahabat2 sekalian....
kita nampak dan sedar kesalahan org lain dan tunjuk kebaikan kita pada org lain...
tapi kadang-kadang kita lupa kesilapan kita dan kebaikan org kepada kita........
bdoalah semoga kita diampunkan....
mahkamah thebat adalah ikhirat kelak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 05-11-06 23:58


Agaknya bila pula giliran Bush Sr dan Jr?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-06 00:29


Pada 05-11-06 23:58 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

Agaknya bila pula giliran Bush Sr dan Jr?


yang dua ini, maybe di akhirat.


kekejaman saddam memang tak boleh nak dipertikaikan lagi.
yang bersalah kena kata bersalah.


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-11-06 00:31


Pada 05-11-06 23:51 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!


lagi satu, nanti kalau sakit jangan jumpa doktor kat klinik atau hospital, biar Allah sahaja jadi doktor.

aamacam!


Memang lah hanya Allah yang berkuasa untuk menyembuhkan penyakit..Kalau sakit jumpa doktor tu usaha kita nak sembuhkan penyakit..

Contohnya kalau kita tanam pokok..Memang sudah sunnatullah pokok memerlukan air hidup untuk hidup..Agaknya kalau kita tak siram air boleh tak pokok tu hidup?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

akak_zura
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18876
Posting: 52

Kedah  


posticon Posting pada: 06-11-06 05:35


Saddam dihukum mati -- Didapati bersalah lakukan pembunuhan 148 penduduk Syiah pada 1982






BAGHDAD 5 Nov. – Bekas Presiden Iraq, Saddam Hussein dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Tribunal Tinggi Iraq hari ini kerana didapati bersalah atas tuduhan melakukan jenayah terhadap kemanusiaan di negara itu.

Bekas ketua perisikan Iraq, Barzan Ibrahim Al-Tikriti yang juga adik tiri lelaki Saddam (berlainan ibu) serta bekas Hakim Mahkamah Revolusi Iraq, Awad Hamed Al-Bander turut menerima hukuman mati.

Selepas hukuman dibacakan, Saddam, 69, yang kelihatan menggeletar berteriak: “Hidup Iraq! Hidup rakyat Iraq! Allah lebih besar daripada penceroboh!”

Beliau pada mulanya enggan berdiri atas arahan Ketua Hakim, Raouf Abdul-Rahman tetapi dua pegawai mahkamah memaksa Saddam bangun dan beliau terpaksa berdiri sepanjang keputusan dibacakan.

Hukuman mati ke atas Saddam itu akan dikaji semula secara automatik oleh sebuah panel rayuan.

Sekiranya panel hakim rayuan mendapati ada sebab untuk mempertikaikan hukuman itu, Saddam akan dibicarakan semula.

Jika tidak, hukuman yang dijatuhkan hari ini akan dilaksanakan dalam tempoh 30 hari.

Bekas Naib Presiden, Taha Yassin Ramadan pula dikenakan hukuman penjara seumur hidup manakala bekas pegawai Parti Baath, Mohammed Azawi Ali didapati tidak bersalah dan dibebaskan serta-merta kerana ketiadaan bukti.

Tiga pegawai Baath lain, Ali Dayih Ali, Abdullah Kazim Ruwayyid dan anaknya Mizhar Abdullah Ruwayyid dijatuhi hukuman penjara 15 tahun kerana melakukan penyeksaan dan pembunuhan dengan niat.

Selepas 45 minit membacakan hukuman-hukuman itu, Raouf menamatkan prosiding tersebut.

Sebelum perbicaraan bermula, Ketua Hakim itu telah mengusir salah seorang peguam bela Saddam, bekas Peguam Negara AS, Ramsey Clark dari mahkamah.

Clark telah menyerahkan satu memorandum kepada hakim dengan menyifatkan perbicaraan Saddam sebagai satu ‘persendaan’.

Raouf menuding jari ke arah Clark dan berkata dalam bahasa Inggeris: “Awak keluar.”

Hukuman mati ke atas Saddam itu menandakan satu titik peralihan politik yang dikhuatiri boleh mencetuskan semula pertumpahan darah di kalangan rakyat Iraq.

Malah sejurus selepas keputusan diumumkan pertempuran meletus di daerah majoriti Sunah di Azamiyah, utara Baghdad antara polis dengan kumpulan bersenjata automatik.

Saddam dan tujuh defendan lain dibicarakan oleh tribunal yang disokong Amerika Syarikat (AS) berhubung pembunuhan 148 penduduk kampung Syiah di Dujail sebagai membalas dendam terhadap percubaan membunuh bekas Presiden itu pada 1982.

Sebanyak 108 saksi dipanggil dalam perbicaraan itu termasuk 56 orang saksi pembela.

Saddam juga menjalani perbicaraan lain sejak 21 Ogos lalu atas tuduhan mengarahkan Kempen Anfal di kawasan Kurdis di utara Iraq pada 1987 dan 1988 yang menyebabkan kematian lebih 180,000 orang.

Pendakwa raya awam, Jaafar al-Mussawi berkata, dalam konteks perbicaraan lain itu, tribunal hanya akan mengadili defendan yang masih hidup, manakala kes terhadap mereka yang sudah menjalani hukuman mati akan digugurkan.

Penduduk Syiah dan Sunah seperti dijangka memberikan reaksi berbeza terhadap hukuman mati ke atas Saddam.

Tembakan dilepaskan di Bandar Sadr, kawasan Syiah di Baghdad, sebagai mengalu-alukan hukuman tersebut dan penduduk meraikannya di jalan raya sambil menjerit: “Di mana kamu Saddam? Kami mahu mengerjakan kamu.”

Bagaimanapun, di bandar kelahiran Saddam, Tikrit, 1,000 penduduk tidak mempedulikan perintah berkurung dan berarak di jalan raya dengan membawa gambar bekas Presiden itu.

Saddam memerintah Iraq mulai 16 Julai 1979 dan berjaya mengekalkan pemerintahannya selama 24 tahun sehinggalah rejim beliau dijatuhkan pada 9 April 2003 apabila tentera AS menceroboh Iraq dan menawan Baghdad.

AS menyerang Iraq selepas rejim Saddam dikatakan memiliki senjata pemusnah besar-besaran tetapi tiada bukti ditemui untuk menguatkan dakwaan tersebut.

– Agensi

Bookmark and Share

    


  Member Information For akak_zuraProfil   Hantar PM kepada akak_zura   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 06-11-06 06:10


Pada 06-11-06 00:31 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Memang lah hanya Allah yang berkuasa untuk menyembuhkan penyakit..Kalau sakit jumpa doktor tu usaha kita nak sembuhkan penyakit..

Contohnya kalau kita tanam pokok..Memang sudah sunnatullah pokok memerlukan air hidup untuk hidup..Agaknya kalau kita tak siram air boleh tak pokok tu hidup?

haha...Falsafah macam ini budak tadika pun tahu. Untuk makluman, tujuan saya mendatangkan perumpamaan ini kerana ingin membuka mata mereka yang kurang faham.

Sistem perundangan dan etika perubatan, apa bezanya dalam konteks kehidupan? kedua-duanya diaplikasikan untuk kebaikan dan keperluan manusia di muka bumi. Jika doktor, jururawat dan hospital diperlukan oleh manusia maka hakim, peguam, para juri dan mahkamah juga merupakan aset penting bagi manusia yang memerlukan keadilan.

Kesimpulannya, doktor adalah antara penyebab untuk sembuhkan penyakit, tidak cukup hanya memohon kepada Allah s.w.t tanpa usaha dan hakim adalah penyebab untuk menegakkan keadilan di alam fana ini, tidak cukup hanya Allah sebagai hakim tanpa diiringi dengan usaha menilai sesuatu itu baik atau buruk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-06 10:40


Pada 05-11-06 21:47 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

saddam saja yang dihukum mati?Kenapa tak dibicarakan terus george bush,ariel sharon?
saya rasa saddam taklah sekejam macam george bush dan ariel sharon..mereka tu lah penjenayah perang yang sebenar tapi kuasa yang ada bush menyebabkan mahkamah antarabangsa tutup mata



Bush belum lagi mendapat balasan dari Allah, tetapi Ariel Sharon sekarang tengah sakit menderita kerana organ dalamnnya mereput tetapi beliau sehingga kini belum mati lagi dan inilah balasan kepada orang yang sangat jahat dan angkuh.

Kepada pemimpin2 yang zalim, tunggulah balasan Allah.


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-11-06 19:10


rasa-rasanya saddam tu bsalah ke tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-11-06 23:18


Iraq semasa pemerintahan Saddam Hussein lebih aman daripada sekarang...Tapi selepas tentera penjajah menceroboh Iraq habis huru hara di buatnya...
:roll: :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-06 23:25


rasanya ramai yang memberontak akibat tidak puas hati dengan hukuman yang dijatuhkan kepada saddam terutama sekali penduduk iraq yang masih menyokong saddam..
bimbang peperangan dan pertumpahan darah berlaku dengan lebih dahsyat lagi..nauzubillah..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-11-06 23:35


Ini lah hasil demokrasi tajaan U.S...Nyawa orang digunakan untuk meraih undi masa pilihanraya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 00:37


Pada 06-11-06 23:18 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Iraq semasa pemerintahan Saddam Hussein lebih aman daripada sekarang...Tapi selepas tentera penjajah menceroboh Iraq habis huru hara di buatnya...
:roll: :roll: :roll:

kan dah jelas, sezalim2 saddam pun tentera USA yang diketuai bush jauh lebih zalim lagi daripada dia.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fathurrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2006
Ahli No: 23783
Posting: 580
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 01:08


bush, sharon & blair tu patut kena public hanging saja. tak pun ikut style komunis, tutup mata & tembak beramai2 :lol:


-----------------
"Intellectuals solve problems; geniuses prevent them.." -Einstein
[ Telah diedit oleh: fathurrahman pada 07-11-06 01:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathurrahmanProfil   Hantar PM kepada fathurrahman   Pergi ke fathurrahman's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 01:41


Pada 07-11-06 01:08 , fathurrahman posting:

!!! QUOTE !!!

bush, sharon & blair tu patut kena public hanging saja. tak pun ikut style komunis, tutup mata & tembak beramai2 :lol:


setuju, yang ni memang penjenayah antarabangsa yang paling kejam pada abad ini, the terrorists of the century.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fauz_siddiq
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3660
Posting: 18
Dari: sg petani

Kedah  


posticon Posting pada: 07-11-06 02:51


tak payah nak bising2... sebenarnya tadak negara Islam yang mampu berdikari sendiri kecuali Iran pada masa ini. kalau dah masih bergantung hidup pada barat tu.. buat apa nak membebel2??

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauz_siddiqProfil   Hantar PM kepada fauz_siddiq   Pergi ke fauz_siddiq's Website   Quote dan BalasQuote

fathurrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2006
Ahli No: 23783
Posting: 580
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 02:56


Pada 07-11-06 02:51 , fauz_siddiq posting:

!!! QUOTE !!!

tak payah nak bising2... sebenarnya tadak negara Islam yang mampu berdikari sendiri kecuali Iran pada masa ini. kalau dah masih bergantung hidup pada barat tu.. buat apa nak membebel2??

dah nama pun forum terbuka, everyone is entitled to their own opinion. kalau tak suka bising2 jangan masuk forum lah ;-)


-----------------
"Intellectuals solve problems; geniuses prevent them.." -Einstein
[ Telah diedit oleh: fathurrahman pada 07-11-06 02:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathurrahmanProfil   Hantar PM kepada fathurrahman   Pergi ke fathurrahman's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 14:28


Pada 07-11-06 01:41 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-06 01:08 , fathurrahman posting:

!!! QUOTE !!!

bush, sharon & blair tu patut kena public hanging saja. tak pun ikut style komunis, tutup mata & tembak beramai2 :lol:


setuju, yang ni memang penjenayah antarabangsa yang paling kejam pada abad ini, the terrorists of the century.

wassalam.



Rasanya mereka ni patut kena seksa dulu..Bagi dia orang makan antrax ke..lepas tu baru hukum bunuh... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 15:16


Pada 05-11-06 21:47 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

saddam saja yang dihukum mati?Kenapa tak dibicarakan terus george bush,ariel sharon?
saya rasa saddam taklah sekejam macam george bush dan ariel sharon..mereka tu lah penjenayah perang yang sebenar tapi kuasa yang ada bush menyebabkan mahkamah antarabangsa tutup mata



Sharon turut perlu dihukum mati, Bush dan juga Perdana Menteri Britain, Tony Blair.

Sharon, semasa menjadi Menteri Pertahanan Israel bertanggungjawab dengan pembunuhan beramai-ramai di Shabra dan Shatila. Tiada siapa yang dapat melupakan peristiwa kejam dan diluar keperimanusiaan.
semuanya angkara Sharon!

Bush juga patut dihukum. Dosanya di Afghanistan terhadap insan2 yang menjadi mangsa kepada sebuah peperangan.

Dan juga Blair kerana bersekongkol dengan rakan sekutunya, Bush.

mungkin mereka semua ini nampak hebat dan taksub dengan 'kuasa' yang mereka ada sekarang, namun tidak mampu membela dan melindungi mereka bila tiba satu masa yang ditentukan.


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 15:21


Agenda AS.

keputusan mahkamah itu ada hubung kait dengan AS.
secara jelasnya ia adalah propaganda AS terutamanya menjelang pilihan raya Kongres.

Dapat dilihat bahawa masa menjatuhkan hukuman itu adalah SEBELUM pilihan raya. Tujuannya untuk menonjolkan pencapaian memberangsangkan Presiden George W. Bush, sekali gus memberi sinar kepada Republikan juga. Jika Bush berjaya, yang mendapat nama dan naik rating ialah Republikan.

Soal indeks keganasan meningkat atau menurun selepas keputusan mahkamah itu tidak begitu besar. Yang penting rating Republikan melonjak dan Bush dilihat sebagai hero!


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.
[ Telah diedit oleh: houri pada 07-11-06 15:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 16:13


wlau apa pun,saddam tu bersalah ke tak?



p/s---->memang betul ada pepatah barat dari emiliano zapata"it's better to dia on your feet than to live on your knees"

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 16:16


Mungkin dia ada sebab agaknya .. bunuh orang ... SYIAH kan yang dibunuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 16:26


apa sebabnya tu boleh bagitahu tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-06 17:04


Hari ini selasa 7hb Nov. 2006 bermulanya berbicaraan baru ke atas Saddam Husein bagi kes pembunuhan beramai-ramai etnik Kurdish di utara Iraq.

sumber:
http://www.aljazeera.net/NR/exeres/45150390-3F09-4DC9-A275-299C73FD18FE.htm

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 17:12


aik?ada lagi igtkn dah habis

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 17:54


Selagi pintu taubat masih terbuka selagi tu masalah macam ni takkan habis... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

fiza_fizi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15184
Posting: 126
Dari: ~~negeri tercinta

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-11-06 18:15


Kenapa tak tembak dengan 10 penembak elit.tu kan permintaan dia.hormati permintaan orang nak mati

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiza_fiziProfil   Hantar PM kepada fiza_fizi   Pergi ke fiza_fizi's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-11-06 19:12


tengok saja macam mana dia kena hukum mati nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 13:43


elok lah... satu penyamun, satu lagi penyangak!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 15:17


Human Rights dakwa bicara Saddam tidak adil

BAGHDAD 20 Nov. – Mahkamah Iraq yang menjatuhkan hukuman gantung sampai mati ke atas Saddam Hussein awal bulan ini mempunyai banyak kelemahan yang begitu serius sehingga tidak memungkinkan bekas Presiden Iraq itu dibicarakan dengan adil.

Pertubuhan hak asasi manusia yang berpangkalan di New York, Human Rights Watch (HRW) berkata, keputusan mahkamah itu pada 5 November lalu boleh dilihat sebagai tidak sah kerana terdapat begitu banyak kelemahan prosedur.

Dalam laporan 97 muka yang disiarkan hari ini, HRW menyifatkan perbicaraan Saddam dan tujuh defendan lain sebagai antara yang paling penting sejak perbicaraan di Nuremberg selepas Perang Dunia Kedua.

HRW membidas pegawai kerajaan Iraq kerana membuat kenyataan yang menjejaskan kebebasan mahkamah.

“Tribunal itu mensia-siakan peluang keemasan untuk memberikan keadilan yang sewajarnya kepada rakyat Iraq. Tindakannya mengenakan hukuman mati selepas perbicaraan yang tidak adil tidak boleh dipertahankan,” kata penulis laporan, Nehal Bhuta.

Laporan tersebut disediakan berasaskan puluhan wawancara dengan para hakim, pendakwa raya dan peguam bela.

“Sikap Kabinet terhadap mahkamah dan perbicaraan itu umpama sikap seorang pengguna yang membayar wang untuk membeli sesuatu produk,” kata seorang hakim kepada HRW.

“Kerajaan melihat mahkamah sebagai sebuah kilang,” katanya.

Laporan itu menyatakan badan kehakiman Iraq tidak memiliki kepakaran untuk mengendalikan perbicaraan yang sebegitu kompleks dan kerajaan Iraq hendaklah membenarkan pakar undang-undang antarabangsa yang berpengalaman menyertai perbicaraan akan datang.

Dalam pada itu, pasukan peguam bela Saddam menyambut baik kenyataan yang dikeluarkan oleh HRW, yang mengecam perjalanan perbicaraan tersebut.

“Kami gembira dengan laporan tersebut. Ia menekankan apa yang kami katakan sebelum ini,” kata peguam utamanya, Khalil al-Dulaimi.

– Agensi


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-11-06 15:58


kasihan pada saddam..mm,entahlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 21-11-06 16:08


sesuai sangatlah tu, syaitan menghakimi hantu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 16:20


pada saya,kptsan ni stu kntroversi sebab kenapa pguambela saddam xclindungi dan ada 3 org puambela saddam dah dbunuh?.sedangkan pndkwaraya semenya dlindungi?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-06 17:13


MUGA ALLAH SELAMATKAN KITA SERTA SADDAM.MUGA KITA SERTA DIA DAPAT MATI DENGAN AMAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 18:11


Pada 21-11-06 17:13 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

MUGA ALLAH SELAMATKAN KITA SERTA SADDAM.MUGA KITA SERTA DIA DAPAT MATI DENGAN AMAN


Ameen:-) :-) :-)...Macam ni lah bagus...Tak kisah lah dia penyamun ke, perangai macam hantu ke, dia tetap manusia;-) ;-) ;-)...Islam pulak tu...

p/s:hantu pun kena naik mahkamah ek...:-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 21-11-06 18:27


Pada 21-11-06 18:11 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

p/s:hantu pun kena naik mahkamah ek...:-D

tak sangka pulak, ada forumer yang lurus bendul, tak dapat nak bezakan antara bahasa hakiki dan bahasa kiasan...kasihan. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-06 16:57


Saddam tu ada juga jasa dia kepada rakyat Iraq, tak percaya tanya rakyat Iraq, kita ni jangan duduk sedap saja bantai saddam, saddam bila diserang ada juga fight dengan USA, kita ni kalau diserang ada akan fight hingga syahid. cakap senangkan sedangkan saddam tu still muslim, dosa jika taubat nasuha Insyaallah Allah ampun. janji kita masih yakin Allah sebagai Tuhan, wahidul qohhar, serta yakin Nabi Muhammad Rasulullah. Tu syarat muslim. saya masih yakin Saddam muslim, Wallahu a'lam. Saddam tu kira hero juga sebab dia muslim yang berani lawan kuasa besar dunia zaman ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 17:02


Doa mereka yang tertindas pada zaman kezaliman Saddam akhirnya dimakbulkan Allah. Kezaliman beliau dengan membunuh ulama' ulama Iraq seperti Bintul Huda yang dibunuh secara sula akhir dibalas Allah.

Semoga satu lagi Paksi Kejahatan akan jatuh di Bumi iraq. Laknat Bush.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 20:04


Wallahu a lam, terkirim doa saya, semoga Allah rahman dan rahiim mengampuni dosa2 beliau. Kita tak bisa langsung menganggap memvonis bahwa Sadam Hussein buruk seperti hantu, kita mana punya ilmu seberapa banyak kesalahan dan kebaikan beliau. Biarlah Allah Malikul Mulki yang akan menjadi Hakim yang maha Agung di yaumil mizan nanti.

Bagi saya Sadam Hussein tetaplah Hero!

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 04:18


Pada 23-11-06 20:04 , pulu posting:

!!! QUOTE !!!

Wallahu a lam, terkirim doa saya, semoga Allah rahman dan rahiim mengampuni dosa2 beliau. Kita tak bisa langsung menganggap memvonis bahwa Sadam Hussein buruk seperti hantu, kita mana punya ilmu seberapa banyak kesalahan dan kebaikan beliau. Biarlah Allah Malikul Mulki yang akan menjadi Hakim yang maha Agung di yaumil mizan nanti.

Bagi saya Sadam Hussein tetaplah Hero!



Betul tu...Semoga Allah mengampuni dosa-dosa beliau...Biasa lah manusia...kalau keburukan orang tu cepat saja nampak...Penyangak lah, hantu lah... :roll: :roll: :roll:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...
[ Telah diedit oleh: sailormoon pada 24-11-06 04:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-06 04:45


Pada 24-11-06 04:18 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Betul tu...Semoga Allah mengampuni dosa-dosa beliau...Biasa lah manusia...kalau keburukan orang tu cepat saja nampak...Penyangak lah, hantu lah... :roll: :roll: :roll:

Sudah tiba waktunya si penyangak atau hantu menerima balasannya atas kerja jenayah beliau terutama mangsa di kalangan ulama dan golongan yang lemah dan tidak berdosa.

p/s: penyokong penyangak dan hantu nak turut sekali ke? :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 00:00


erm,saya ada baca ksah saddam masa dia muda.Sedih betul :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-11-06 09:41


ceritakan kisah zaman muda Saddam, boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 13:00


Saddam ni dlahirkn dalam kluarga yang miskin d tikrit,ayah dia memang tak ada masa dia lhr.Saddam selalu menjadi mgsa buli masa tu jadi dia selalu bawa besi sebagai snjata kalau dia keluar.Kmdian dia ada juga cba nak masuk askar tapi gagal jadi dia masuk politik.dalam politik tu lah saddam mluaskn pgruh sampai dia boleh naik sebagai presiden.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-12-06 11:56


cerita lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 20:27


Saddam Hussein masa kecilnya susah dan sedih, miskin dihina pokoknya sediiiih deh! Banyak ulama-ulama berharta yang gila dunia, sering melupakan orang-orang susah miskin membuat islam tiada ditakuti musuh.

Buat sekolah saja Sadam harus bekerja keras dan membantu pamannya.

Berbeda dengan George W Bush yang memang sudah kejam dan kaya raya melimpah dari keturunan dan perusahaan minyak ditambah lagi hasil-hasil harta dari garong dan rampok.

George W Bush yang tak pernah ikut wajib militer NAMUN SUPER KEJAM karena setan seperti bush ternyata salah seorang perwira tinggi dari Angkatan/askar udara USA. Membantai jutaan muslim di dunia seperti Afghanistan, Irak terdapat Ulama-ulama, anak-anak dan wanita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 19:04


Saddam oohh... Saddam... ada satu lagi Mahmud Ahmadi Nejad yang hendak dilenyapkan oleh sikejam dan pengganas mabuk george bush.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 24-04-07 18:45


Saddam... oohh... Saddam... mataku kan jadi saksi melihat di TV dan foto-foto di surat kabar ... saya menangis melihat jutaan rakyatmu mengungsi ke berbagai negara. :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-04-07 18:52


Saddam Hussein rahimullahu Ta'ala :-(

ALLAHU AKBAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 15:43


Inilah negara para Ulama
Rakyatnya kini menderita
Amerika pasti binasa
Karena Allah pun murka!

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-05-07 16:45


Saddam kejam jugak...beribu-ribu puak kurdish yang islam terpaksa menjadi pelarian akibat tempat mereka dimusnahkan. Terasa sedih bila tengok dalam satu video itu, seorang ibu merintih apabila kediaman merea diserang oleh tentera saddam.

Kekejaman saddam diambil kesempatan oleh Bush!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-05-07 17:57


berdoalah kita untuk arwah saddam!InsyaALLAH,jika ada peluang,saya ingin menuntut bela atas kematian arwah...pemergiannya jelas dibuat oleh orang kafir dan hukuman dijatuhkan pada hari raya korban...

AL-FATIHAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-05-07 18:00


Pada 23-11-06 17:02 , al_farisi posting:

!!! QUOTE !!!

Doa mereka yang tertindas pada zaman kezaliman Saddam akhirnya dimakbulkan Allah. Kezaliman beliau dengan membunuh ulama' ulama Iraq seperti Bintul Huda yang dibunuh secara sula akhir dibalas Allah.

Semoga satu lagi Paksi Kejahatan akan jatuh di Bumi iraq. Laknat Bush.


bukan ke saddam dulu membunuh puak SYIAH?

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 23:23


george war bush dan askar kafir, telah membunuh jutaan kaum muslim sunni, syiah, umat manusia lainnya, ditambah lagi kerusakan alam, hewan2 tak berdosa pun mati.

saya tak mengkultuskan Presiden Saddam Hussein. Dia masih seorang muslim.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 23:36


Pada 01-05-07 16:45 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Saddam kejam jugak...beribu-ribu puak kurdish yang islam terpaksa menjadi pelarian akibat tempat mereka dimusnahkan. Terasa sedih bila tengok dalam satu video itu, seorang ibu merintih apabila kediaman merea diserang oleh tentera saddam.

Kekejaman saddam diambil kesempatan oleh Bush!!!



Bagaimana jika saudara sebagai seorang Presiden, sedang berkunjung ke suatu wilayah di mana saudara pun sebagai Presiden yang sah, tapi mobil/kereta saudara diberondong ratusan peluru tajam dan beberapa pengawal saudara meninggal dunia.

Bisa saja saudara marah dan murka seperti apa yang dilakukan Presiden Saddam Hussein terhadap suku kurdi. Bahkan mereka ingin mendirikan negara terpisah dengan Irak. Bagaimana? Bagaimana jika saudara diposisi Saddam? Jika saudara bisa meredam marah dan lebih suka memaafkan dan memilih cara-cara yang menurut saudara elegan. Tentu saya salut!

Tapi saudara kan tahu, sifat manusia tentu berbeda-beda.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-05-07 00:16


Kalau saya lah kan saya paksa bush makan phosphorus putih...biar dia rasa macam mana orang yang kena tembak dengan senjata kimia... 8-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 11:53


Amerika dan PBB ni dari dulu GANAS pada negara-negara Islam, semua mahu dicampuri, Irak sebelumnya diboycot, banyak anak kurang gizi dan mati mengenaskan.

GO TO the devils playground USA!

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 18:41


Sebuah Isyarat.
Amerika memberikan pada Australia, senjata seukuran kalasnikov ukuran mini/sedang(terbuat dari emas) hasil rompak dari Sadam Hussein.

Karena pasukan salib Australia turut serta membumihanguskan ... Irak.

Australia juga, teramat sering mencampuri urusan dalam negeri Indonesia, hingga Timor Timor lepas dari Indonesia, Ribuan umat Islamnya dibantai dan terusir dari tanah kelahirannya sendiri. Australia ingin Papua kembali lepas, bagaimana nanti nasib umat islam? (seperti makanan yang diperebutkan hiks...).

Sebagai saudara dekat, Malaysia tentu akan membantu Indonesia, bila terjadi perang terbuka Australia dan Indonesia.

Australia sudah pasti akan dibantu Amerika dan negara2 mayoritas nasrani yahudi.

Dua kekuatan besar (perang besar) tidak lama lagi akan terjadi.
Yaa... Allaaah... semakin lengkap saja sunatullah akhirzaman.

Allaahuakbar! 3 tak

Yaa... Allaaah... iman hamba kadang datang kadang pergi... ampunilah dosa2 hambamu yang jahil ...lemah lagi hina dina ini.

Yaa... Allaah... yaa Aziiz... hamba menginginkan khusnul khotimah... kuatkanlah diri hamba ... cita-cita hamba diakhir hidup hamba dikolong langitmu ini... ratusan peluru menghujam tubuh hamba yang hina ini ... Engkau catatkan hamba sebagai ciptaanMU yang turut membela AgamaMU... tolong akhiri gerakan hamba dengan sujud kepadamu... walau ke arah mana saja... karena hanya Engkaulah pemilik segala Arah... yaa... Ghofuur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

farouks
WARGA SETIA
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30061
Posting: 433

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 03:23


Pada 20-06-07 18:41 , pulu posting:

!!! QUOTE !!!



Australia juga, teramat sering mencampuri urusan dalam negeri Indonesia, hingga Timor Timor lepas dari Indonesia, Ribuan umat Islamnya dibantai dan terusir dari tanah kelahirannya sendiri. Australia ingin Papua kembali lepas, bagaimana nanti nasib umat islam? (seperti makanan yang diperebutkan hiks...).

Sebagai saudara dekat, Malaysia tentu akan membantu Indonesia, bila terjadi perang terbuka Australia dan Indonesia.



Ini pada pandangan antum, tapi secara realitinya, Malaysia tidak akan bantu sebab dah dipisahkan dengan sempadan geografi ciptaan barat. satu lagi Malasyia ni negara berkecuali(terikat dengan perjanjian PBB dasar berkecuali)...
ni realiti.

Jadi seharusnya kita berusaha untuk menyatukan semula tanah2 umat Islam di bawah naungan Khilafah yang telah dipecahkan oleh barat kafir laknatullah.


-----------------
http://mykhilafah.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For farouksProfil   Hantar PM kepada farouks   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 03:59


Berani ke Australia nak serang Indonesia?Kalau Australia sebuah negara yang bijak, mereka akan belajar dari kesilapan tentera US di Iraq...Semakin lama tentera US duduk di Iraq semakin ramai lah tentera US pulang sebagai mayat...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 12:39



    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 20:43


BOYCOTT! USA ISRAEL http://www.inminds.com/

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 00:06


hukuman gantung saddam hussien: penghinaan yang abadi buat umat islam, bukan saja di iraq, malah di seluruh dunia.
perbuatan yang dilakukan sepanjang pemerintahannya, biarlah Allah yang menghakiminya.
tapi tak siapa lupa yang hanya Iraq berani mengebom israel suatu masa dulu. cukup berani pemimpin Iraq ni.
"tak kira bagaimana pemerintahan saddam hussien, yang pasti, Iraq kini lebih teruk dari Iraq yang terdahulu" -petikan akhbar-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

zakia_natasya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.07.2007
Ahli No: 30446
Posting: 50
Dari: Balakong

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 12:04


salam... ada tak sesiapa sahabat ukhwah yang boleh ceritakan saat sadam hussein memerintah sehingga ke hari dia dijatuhkan hukman gantung... ana baca2 macam ni ana xpaha... ana nak sangat tau Kenapa dia dikatakan kejam???

Bookmark and Share

    


  Member Information For zakia_natasyaProfil   Hantar PM kepada zakia_natasya   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 21:52


Zakia, Coba cari Novel karya Presiden Saddam Hussein. Kata orang bijak, kita bisa menilai seseorang dari karya tulisnya juga.

Novel itu cukup laris di Asia terutama di negeri Sakura.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-08-07 16:26


saddam dah pun tiada lagi.hanya Dia yang adili dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.207018 saat. Lajunya....