Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 10 jam, 32 minit yang lalu
kaze: 1 hari, 15 jam, 8 minit yang lalu
Daeng_Jati: 4 hari yang lalu
RedPetunia: 6 hari yang lalu
sahabat_amin: 8 hari yang lalu
Gorodkovie: 10 hari yang lalu
Swarig123: 13 hari yang lalu
sunan-faqih: 19 hari yang lalu
ajefikrah: 25 hari yang lalu
Kang: 26 hari yang lalu
owl_UM: 28 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: Sticker Kereta Ukhwah


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» Sticker Kereta Ukhwah

Please Mendaftar To Post


Oleh Sticker Kereta Ukhwah

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-06 11:14


Assalammualaikum wrh

Ana mencadangkan supaya Portal Ukhwah 'mencipta' sticker/pelekat pada windscreen (seperti sticker parking).

Secara tidak langsung, penjualan dari sticker dapat membantu 'perjalanan' Portal Ukhwah sendiri.

Alasan yang lebih 'baik' .. dengan adanya sticker ini, MUNGKIN silaturahim dapat dijalinkan dengan lebih 'sejati' lagi.. mana tahu, orang yang kita berselisih sebelum ini adalah ahli ukhwah.com..

Tentu lebih 'ceria' lagi bila mengetahui bahawa ramai sebenarnya ahli ukhwah.com dikawasan kita.. bila nampak sahaja sticker ukhwah.com kita pasti menanti2 siapa 'saudara' yang kita belum kenal lagi..walaupun sebelum ini hanya 'petah' di laman web..

..mana tahu sebelum ini
kereta2 @ motosikal2 yang kita 'potong' dijalan raya adalah saudara kita di POrtal Ukhwah?

APA KATA PRESIDEN??

hanya cadangan... (RM3.00 boleh agaknya?)


-----------------
"Ambil Tahu sesuatu perkara, tidak semestinya sibuk menjaga tepi kain orang-itu lebih baik dari menjadi kera sumbang!"


Bookmark and Share

  


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-11-06 11:59


salam~
saya setuju sangat!!!!!!!!
wasalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-11-06 12:01


saya setuju....

Kalau ada....semua kereta abah saya tampal.....dan semua motor abah juga saya tampal......

Bookmark and Share

  


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 14:22


a'ah lah.. saya pun nak juga...

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 14:24


saya pun nak jugak... kalau ada jangan lupa bagitahu ye... thank you

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 14:34


assalamualaikum...

saya setuju ...
:).

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-11-06 14:41


setuju, kalau ada semua nak tampal. boleh tampal kat pintu, toilet, office, kelas, tiang elektrik. Semua boleh....

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

ummie_atie87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24227
Posting: 21
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 14:46


ha'ah,untung-untung boleh jumpa kawan baru depan mata...erat silaturrahim...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummie_atie87Profil   Hantar PM kepada ummie_atie87   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-11-06 15:24


a'a..saya setuju 100%..bila lagi nak buat sticker...nanti boleh lah tau siapa ahli ukhwah bila kat trafik light..hihi...cadangan ini patut dilaksanakan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

zainuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.08.2005
Ahli No: 18587
Posting: 72
Dari: Kajang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 15:30


as kum... siapa ada kereta dalam portal ini.... angkat tangan

Bookmark and Share

  


  Member Information For zainuhaProfil   Hantar PM kepada zainuha   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-06 16:27


Pada 02-11-06 15:24 , guelderose posting:

!!! QUOTE !!!

a'a..saya setuju 100%..bila lagi nak buat sticker...nanti boleh lah tau siapa ahli ukhwah bila kat trafik light..hihi...cadangan ini patut dilaksanakan..


yup! betul tu... semoga pihak portal ukhwah.com boleh mempertimbangkan cadangan ana..

*seronotnyer.. jika yang parking kat sebelah kereta/moto kita tu adalah warga ukhwah.com... (silap aribulan, ghupe2nyer jiran sebelah rumahh.. hahaha - pepun silaturahim pasti!!


-----------------
"Ambil Tahu sesuatu perkara, tidak semestinya sibuk menjaga tepi kain orang-itu lebih baik dari menjadi kera sumbang!"


Bookmark and Share

  


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-06 17:18


Pada 02-11-06 15:30 , zainuha posting:

!!! QUOTE !!!

as kum... siapa ada kereta dalam portal ini.... angkat tangan


waaa.. bukan sticker untuk kereta sahaja.. motosikal juga!

* bila dah saling kenal mengenali secara 'empat mata'.. bertambah 'kuat' lagi silaturahim.. dan bukan hanya setakat rakan sedia-ada, (semuanya kerana Allah swt, Insyaallah,kita mencari keredhaan-NYA)


-----------------
"Ambil Tahu sesuatu perkara, tidak semestinya sibuk menjaga tepi kain orang-itu lebih baik dari menjadi kera sumbang!"


Bookmark and Share

  


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-11-06 18:38


TAMBAHAN :

~ Kalau boleh, setiap sticker tu biarlah atas nama pemunya... Maksudnya letak lah sekali nick mereka walaupun kecik sikit kat sticker tu.. At least kita taulah siapa pemilik sticker ukhwah tu bila terjumpa atau berselisih...

Sekurang2nya, satu sticker dalam RM4/RM5..Rasanya masih mampu agaknya warga ukhwah kita ni...betul tak...

Saya pun nak order satu jika cadangan ini diterima pakai....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 02-11-06 18:47


lepas itu boleh lah perkenalkan portal kat org lain...
mesti org tanya apa tu ukhwah.com...
nanti ramailah ahli ukhwah ni...
dapat menyampaikan mesej dakwah kat org yang layarinya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 19:16


saya setuju sangat dengan cadangan tu... bolehlah perkenalkan tentang ukhwah.com ni kat semua. bukannya kita buat sesuatu yang salah... bila nak buat?

Bookmark and Share

  


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 19:39


bagus2.. ana sokong sepenuhnya...boleh jadikan dana portal ukhwah hasil daripada jualan stiker tu sambil mempromosi portal ukhwah.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 19:59


Kalau begitu... cubalah sahabat2 survey dahulu tempat mana yang murah untuk cetak sticker.. kalau ada yang nak uruskan lagi bagus.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 20:26


ana setuju..nak oder nak introducekan kat orang kat sarawak ni tentang ukhwah.com..setakat ni promote website ni kat masjid saja..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 21:08


best...bila nak buat...nanti bagitahu bila dah ada.

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 03:22


Assalamualaikum

kalau pakai stiker ni kenderaan kita boleh masuk rumah brader kang bila2 masa ye

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 08:27


yeaahh..nak 1 boleh...hehe..:)
[ Telah diedit oleh: amira_aqilah pada 03-11-06 08:27 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-06 10:02


Seperti permintaan Saudari Hanan, ada tak sesiapa yang tau mana nak buat sticker ni? Nak yang melibatkan kos paling minimum agar dapat menyenangkan semua warga ukhwah dan menambahkan tabungan portal kita ni...
Saya pun akan cuba survey melalui teman2 dari portal lain, tapi tak janji dapat...Sekadar cuba...Kalau ada , saya akan bagitau...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-11-06 10:11


Pada 02-11-06 19:59 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau begitu... cubalah sahabat2 survey dahulu tempat mana yang murah untuk cetak sticker.. kalau ada yang nak uruskan lagi bagus.




Insyaallah,
memandangkan ana kenal beberapa syarikat 'printing', ana akan cuba dapatkan 'quotation' yang terendah.
(ana akan senaraikan harga & quantiti sticker di ruangan ini nanti)

JIKA ada sahabat2 yang mendapat harga yang lebih rendah, SILA senaraikan juga harga2 tersebut agar semua warga ukhwah.com dapat menilai secara 'telus' dari segi pencetakan dan penghantaran serta pengurusannya.


Mengenai soal 'pengurusan'.
Tujuan asal ana adalah untuk membantu serba sedikit 'perjalanan' Portal Ukhwah.com - mungkin 'usaha' yang tak seberapa ini sahaja yang mampu ana(dan antum semua) fikirkan buat masa sekarang bagi 'memanjangkan LAGI usia' Ukhwah.com.

Setiap RM0.50 dari pembelian sticker/pelekat adalah untuk Portal Ukhwah.com dan RM0.50 untuk penghantaran (setem, sampul surat & pengurusan) dan selebihnya(bergantung kepada harga yang dipersetujui nanti) adalah untuk kos pencetakan.

Bagaimana Proses Ini Berjalan?
1) Portal Ukhwah.com akan mengambil tempahan beserta wang(harga yang dipersetujui nanti) pembelian sticker dari warga ukhwah yang berminat. - TIADA KERAGUAN pada warga ukhwah kerana pembayaran adalah melalui Portal Ukhwah sendiri.

2) Cetakan akan dibuat apabila mendapat 250(min)* tempahan yang 'confirm' ana terima dari Portal beserta wang cetakan & penghantaran JUGA senarai Nama & Alamat warga yang membuat tempahan dan wang sumbangan RM0.50 untuk POrtal Ukhwah.com di tolak secara automatik oleh pihak Portal sendiri.

3) Masa penghantaran adalah 2-3 minggu selepas menerima tempahan 'confirm' dari Portal.

* Cetakan sticker untuk kereta & motosikal adalah berlainan 'material' (berlainan harga)
* Cetakan minima untuk satu jenis kenderaan sahaja- contoh, kereta 250 tempahan dan 250 tempahan untuk motosikal.

Ana boleh membuat cetakan sebanyak 5000 keping sticker, TAPI jika tiada yang berminat nak beli.. haruu sapa nak bayorr.. jadi ana terpaksa menggunakan kaedah 'playsafe' untuk diri ana, Portal dan juga warga sendiri..

JIKA ada sahabat2 yang mempunyai cara pengurusan yang LEBIH BAIK dari ana.. ADALAH AMAT DI ALU-ALUKAN..

..ana buat mana yang ana termampu..
wassalam.


-----------------
"Ambil Tahu sesuatu perkara, tidak semestinya sibuk menjaga tepi kain orang-itu lebih baik dari menjadi kera sumbang!"


Bookmark and Share

  


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 10:11


saya setuju dengan cadangan ni, mana tau jumpa kat mana-mana ke boleh saling bersilatul-rahim.

tapi tak perlulah ada nama, nanti kosnya meningkat, tak banyak pula sumbangan yang portal ni dapat nanti. cadangan saya saja...

tapi satu saja, logo bulan sabit sticker warna hijau-putih, tak rasa lain ke? :lol:

p/s: gurau saja, jangan ada yang marah saya pula ye.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-11-06 10:51


Pada 03-11-06 10:11 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

saya setuju dengan cadangan ni, mana tau jumpa kat mana-mana ke boleh saling bersilatul-rahim.

tapi tak perlulah ada nama, nanti kosnya meningkat, tak banyak pula sumbangan yang portal ni dapat nanti. cadangan saya saja...

tapi satu saja, logo bulan sabit sticker warna hijau-putih, tak rasa lain ke? :lol:

p/s: gurau saja, jangan ada yang marah saya pula ye.



pernah terfikir juga,
TAPI jika ada warga yang HANYA memikirkan untuk menambah/menyuburkan lagi silaturahim saudara seagama.. apa bentuk logo dan warna sekalipun tiada masalah bagi mereka...

bagi ana, soal2 'warna' kita tolaklah tepi dahulu..

ingat tak lagu dari kumpulan BPR..

"...ramai manusia di sisi, sombong dan tidak..bertegur sapa...,bagaimana harus aku buktikan, silaturrahim suruhan tuhan.. sampai bila... begini.."

ada benarnya... kekadang senyuman yang dilemparkan hanya dipandang sinis... ucapan salam yang diberikan 'takut2 nak jawab' dan cepat beredar.. bukan kita nak minta duit.. cuma nak tanya khabar dengan lebih mesra lagi salah ke? hmmm... apa lagi? salah kita kah?


-----------------
"Ambil Tahu sesuatu perkara, tidak semestinya sibuk menjaga tepi kain orang-itu lebih baik dari menjadi kera sumbang!"


Bookmark and Share

  


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

najibhaziq
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.08.2006
Ahli No: 26126
Posting: 36
Dari: makah mukaramah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 11:18


kalau boleh jangan cuma stiker untuk lekat kat kreta saja....tapi jual lah stiker untuk lekat kat motosikal,basikal,kasut roda,skate board,sampan,dan banyak lagi lah..buat baju portal ukhwah lagi ke...?

Bookmark and Share

  


  Member Information For najibhaziqProfil   Hantar PM kepada najibhaziq   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 13:26


wah2 baik punya cadangan ni.. anis pun nak... boleh lekat kat kereta anis (bakal kereta sendiri) :) dan kereta hubby....sokong juga letak nick sekali..... bila nak bukak tempahan???

Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

malaqatilhuda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.10.2006
Ahli No: 27142
Posting: 24

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 13:56


NIce! Bagus lah tu..seronok tengok sahabat-sahabat yang memiliki segala cenderamata ukhwah.

sweater ukhwah..Jersi ukhwah..buku2 ukhwah..kalendar ukhwah..
saya orang baru di sini,teringin nak kumpul semua bentuk koleksi ..selama ni, mengintai dari jauh sahaja :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For malaqatilhudaProfil   Hantar PM kepada malaqatilhuda   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 14:05


:-) Bismillahirrahmanirrahim...

...betul juga cadangan si "InginTahu"..
ana pun dah lama terfikir macam tu..
diharapkan pihak berkenaan akan dapat mempertimbangkan cadangan yang baik ni...

wallahua'lam.


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 14:05


:-) Bismillahirrahmanirrahim...

jangan lupa, bila sticker tu di jual, pastikan semua ahli ukhwah mudah mendapatkannya!!!
huhuhu...
;-)


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...
[ Telah diedit oleh: zubaidah pada 03-11-06 14:07 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-06 15:26


Pada 03-11-06 14:05 , zubaidah posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Bismillahirrahmanirrahim...

jangan lupa, bila sticker tu di jual, pastikan semua ahli ukhwah mudah mendapatkannya!!!
huhuhu...
;-)



Ini yang penting..Jangan lah mula2 saja hangat2 xxxx ayam...esok2 dah ada, semua bagi berjuta alasan nak keluar $......

~ Tadi saya dah tanya kawan dari portal lain, dia cakap, sticker yang macam road tax kereta tu kos dalam RM4-RM5... Saya rasa ianya agak membebankan sesetengah warga ukhwah sebab, pada firasat saya, ramai jugak warga ukhwah ni yang masih belajar dan kurang mampu.....Maybe ada org lain yang boleh dapat lebih rendah lagi...Cuba survey..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-11-06 16:19


SEPI JEEEEEEEEEE>>>>>Tak ada apa-apa response ke topik ni?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-06 16:55


Pada 04-11-06 16:19 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

SEPI JEEEEEEEEEE>>>>>Tak ada apa-apa response ke topik ni?


:-) Bismillahirrahmanirrahim...

masih belum sepi lagi lah Akhi_Arab...
betul tu,jangan hangat2 xxxx ayam saja...bior lah betul-betul ni.kami serius nak beli kalau ada yang menjualnya..kan?


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-11-06 16:58


al awal..
syukran wa mbruk.. atas cadangan tu..
em.. ana nak booking lah juga..hihi..

buat dulu survey..
mana kedai yang paling jimat kos..
then.. boleh war-warkan dalam topik ni..
insyallah.. ramai warga ukhwah yang nak beli..

dah dapat kedai yang paling jimat kos..
anta boleh posting info tentang harga..design dll..

ok.. semoga berjaya..hihi.. :-di :-di :-di :lol: :lol:
kami dari pihak MT menyokong atas segala usaha yang
dapat memajukan ukhwah.com
** boleh juga sumbang dana tersebut dalam akaun ukhwah.com
insyaallah.. moga sucess..amin.. :-di :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-06 21:03


Baguslah kalau sdr InginTahu boleh uruskan. Sahabat2 yang ada cadangan boleh maklumkan pada InginTahu untuk perbandingan harga. Design biarlah simple dan melambangkan Portal Ukhwah. Sekali pandang dah tahu itu Ukhwah.com.

Seperti kata Akhi Arab, jangan hanya hangat2 tahi ayam. Jadi, eloklah ikut saranan InginTahu untuk menerima tempahan dahulu sebelum menempahnya agar tidak rugi.

Sebelum itu.. jangan lupa dapatkan Mutiara Inspirasi dan E-book


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-06 21:23


saya setuju sangat dengan cadangan ni... harapnya ia berjaya seperti yang dirancang. tak sabar nak dapatkan satu :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-06 12:44


InginTahu, sebenarnya saya pun ingin tahu jugak ni, hehehehehehehehe.... Adakah kita nak mula buat collection untuk pembayarn sticker tu atau InginTahu nak survey harga dan dah confirm nanti baru nak mula collect $?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-11-06 15:18


Pada 03-11-06 15:26 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-06 14:05 , zubaidah posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Bismillahirrahmanirrahim...

jangan lupa, bila sticker tu di jual, pastikan semua ahli ukhwah mudah mendapatkannya!!!
huhuhu...
;-)



Ini yang penting..Jangan lah mula2 saja hangat2 xxxx ayam...esok2 dah ada, semua bagi berjuta alasan nak keluar $......

~ Tadi saya dah tanya kawan dari portal lain, dia cakap, sticker yang macam road tax kereta tu kos dalam RM4-RM5... Saya rasa ianya agak membebankan sesetengah warga ukhwah sebab, pada firasat saya, ramai jugak warga ukhwah ni yang masih belajar dan kurang mampu.....Maybe ada org lain yang boleh dapat lebih rendah lagi...Cuba survey..


memang lah almost warga ukhwah.com ni masih belajar..tapi rasanya tak ada masalah kalau setakat rm4-5 untuk 1sticker...kalau novel yang harga rm19 boleh beli, Kenapa sticker untuk kebaikan ukhwah.com yang harga kurang lagi dari tu tak boleh beli? :-di (aku lah insan yang suka beli novel..oh.. :oops: )


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-06 18:08


Pada 05-11-06 15:18 , guelderose posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-06 15:26 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-06 14:05 , zubaidah posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Bismillahirrahmanirrahim.../]




quote]

memang lah almost warga ukhwah.com ni masih belajar..tapi rasanya tak ada masalah kalau setakat rm4-5 untuk 1sticker...kalau novel yang harga rm19 boleh beli, Kenapa sticker untuk kebaikan ukhwah.com yang harga kurang lagi dari tu tak boleh beli? :-di (aku lah insan yang suka beli novel..oh.. :oops: )



guelderose, memang lah awak cakap setakat RM4/RM5 tu tak membebankan, tapi, RM5 untuk e-book pun ramai yang bagi alasan, inikan pulak RM5 untuk sticker....terpulanglah kepada kita semua warga ukhwah sendiri..... Namun, harap2nya, rancangan ini berjaya lah hendaknya....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-11-06 11:48


Pada 05-11-06 12:44 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

InginTahu, sebenarnya saya pun ingin tahu jugak ni, hehehehehehehehe.... Adakah kita nak mula buat collection untuk pembayarn sticker tu atau InginTahu nak survey harga dan dah confirm nanti baru nak mula collect $?


assalamua'alaikum

tunggu dulu wahai sahabat,
ana sedang mendapatkan harga yang sesuai dari beberapa syarikat pencetakan dan harga(terendah) akan ana paparkan kat sini..

-sahabat2 lain jika mendapat harga yang lebih rendah boleh juga paparkan kat sini-

apabila warga ukhwah dah setuju, ana memohon pula jasa baik pihak Portal Uukhwah untuk membuat collection bagi pihak ana.. (boleh tak agaknya.. ?)
Dan, setelah bayaran tempahan (250 min) di terima oleh pihak Portal, .. ana akan meminta deposit sebanyak 50% sebelum proses printing dan bakinya 50% selepas selesai cetakan.

Penghantaran kepada warga yang membuat tempahan adalah melalui ana sendiri -daripada alamat yang diberikan oleh portal.

Mengenai rekabentuk(design) stiker tersebut, ana serahkan kepada pihak Portal mengikut saiz yang diberikan.
...ATAU jika ada warga yang mempunyai kebolehan merekabentuk dengan lebih cantik dan menarik SILAKAN hantar artwork anda paparkan kat sini... bolehhh kann..

mengenai urusan yang berkaitan, ana harap pihak portal boleh menghubungi ana melalui email [email protected]

* Jika ingin melihat semua ini 'menjadi' dan berjalan lancar.. ana juga mengharapkan kerjasama dari pihak yang terbabit secara langsung atau tidak... kan..kan..hehe

(nak 'bina bangunan' mana mungkin seorang diri...


-----------------
"Ambil Tahu sesuatu perkara, tidak semestinya sibuk menjaga tepi kain orang-itu lebih baik dari menjadi kera sumbang!"


Bookmark and Share

  


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-06 13:32


bagus jugak bila ada cadangan sebegini.bolehlah kenal siapa warga ukhwah bila di jalan raya karang...

kalau sudah ada bolehlah dimajukan untuk pengetahuan semua k...

saya sokong...

Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 10:57


ana sokong.
Tanda ukhwah bertapak di hati kita.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 12:38


setuju sangat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-11-06 15:10


akhi_arab, bukan semua yang nak beli e-book..hihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 17:42


apa pekembangan sticker?

Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 21-11-06 18:24


Sonyapppppppp ehhhhhhhhhhh

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 13:39


macam tak jadi saja?

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 23-11-06 11:23 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

khai_dinz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2006
Ahli No: 27446
Posting: 24
Dari: Atas Bumi Tuhan

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 14:46


sangat setuju.
ukhwah terbina persis sekuntum bunga.

Bookmark and Share

  


  Member Information For khai_dinzProfil   Hantar PM kepada khai_dinz   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 11:30


saya setuju.....mana nak tau ,member ukhwah.com satu kampung ke........

Bookmark and Share

  


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

fisabilillah85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27180
Posting: 41

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 19:13


saya pun setuju...harap dapat dtruskn usaha ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fisabilillah85Profil   Hantar PM kepada fisabilillah85   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 18:39


Assalamualaikum..
saya pun setuju juga..kalau dah ada nanti,bgtaulah berapa hrgenye dan bagaimana nak dptkannye..k?

tak sabar nak tampal kat kereta.. :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 15:57


bagus tu.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 16:45


memang best....ana nak lah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-06 20:07


ana nak satu. bila boleh order?
takkan ada cadangan saja.. bila nak laksana.
ana nak lekat pada moto ana.
bawa pergi ke kuliah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

syanadh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15549
Posting: 97
Dari: Tangkak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 23:20


setuju!setuju!!!!
ada yang bantah???
harap jadilah ye....

Bookmark and Share

  


  Member Information For syanadhProfil   Hantar PM kepada syanadh   Pergi ke syanadh's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-12-06 01:04


dah boleh order belum ni?....

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-12-06 01:14


dah kat sebulan cadangan dibuat.. takkan belum boleh dilaksanakan lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-06 14:54


assalamualaikum...

bila boleh order ini???

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

itishanima
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11454
Posting: 13
Dari: malaysia(pahang)

Pahang  


posticon Posting pada: 05-12-06 13:09


DAH BOLEH ORDER ke ????

Bookmark and Share

  


  Member Information For itishanimaProfil   Hantar PM kepada itishanima   Pergi ke itishanima's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 22:54


!!! QUOTE !!!

DAH BOLEH ORDER ke ????


ramai dah bertanya ni..
so.. apa alkisahnya ye..ingintahu :roll: :roll: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 06-12-06 22:56 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 07-12-06 03:52


ahlan wasahlan ila haqah.
nak tampal stiker ukhwah dan halaqah.
InsyaAllah..
http://www.halaqah.net/v1/index.php

Bookmark and Share

  


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 07:05


salam
1 perkembangan yang baik
semoga portal ini bertambah ahli dan mencapai keredhaan Allah

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-12-06 01:49


harap saudara InginTahu boleh buat follow up berkenaan cadangan sticker ukhwah ni.kalau boleh,ahli2 lain pun bagi kerjasama.war2kan pada sahabat2 lain.rasanya tak ramai yang tahu tentang cadangan ni.mungkin akan lebih membantu menambah bilangan pesanan.sebabnya lebih banyak kuantiti yang diminta,lebih banyak hrga kos boleh dikurangkan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 22-12-06 06:36


Saudara Ingin Tahu jadi ke?? kalau jadi cuba paparkan sekali design...mesti gempak punya...hope dengansticker tu kita lagi berstu di bawah nama UKHWAH

p/s: jangan pula jadi macam sticker PEKIDA...slogan AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR...tapi pergi kat pub area kl bersepah sticker macam itu..malu kan persatuan saja...persatuan baik tapi ahli yang join mencemarkan nama baik persatuan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 22-12-06 07:55


betul juga tu..
kena design lah tnjuk kat sini.
lepas itu kita undi lah.
biar kita nampak sikit apa yang nak dihasilkan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 11:29


nak!! bagaimana nak dapat... ala..macam ana ada kereta saja.. pergi kuliah jalan kaki saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 26-12-06 23:49


kalau ada, saya beli saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 09:10


mesti buat....saya akan beli.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 09:25


salam..
aha...kalau ada mesti lah beli...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 09:38


salam....
ana setuju sangat....
kalau ada, ana mesti beli punyelah.
sticker tu biar kreatif sikit. barulah menarik untuk dimiliki.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 09:58


salam


ana setuju sangat-sangat buat sticker kereta ukhwah ni
senang sikit kita mempromosi portal ini
manala tau. makin ramai lagi yang menyertainya

Bookmark and Share

  


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-06 08:01


ana nak satu .. nak penuhkan kat kereta .. walaupun kereta ana cuma kancil jekr ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 15:49


ana nak juga....ltak kat moto dan kereta r...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 19:50


Assalamualaikum

cadangan yang amat menarik. Tapi saya tak ada kemahiran untuk design jadi ahli ukhwah yang pandai design, cubalah design..

Kalau dah ada, Insya-Allah saya akan beli..

Bookmark and Share

  


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 03-01-07 22:17


insyaAllah ana akan designkan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

fisabilillah85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27180
Posting: 41

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-01-07 17:26


Pada 03-01-07 22:17 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

insyaAllah ana akan designkan..
salam....kalau boleh..buat design tu cpat2..tak sabar rasanya.


-----------------
islam PASti menang


Bookmark and Share

  


  Member Information For fisabilillah85Profil   Hantar PM kepada fisabilillah85   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-01-07 17:46


idea yang sangat bernas... tapi bagi sesiapa nak nak jadi tukang design tu... biarlah design sticker tu nampak cantik dan ada unsur2 funky sikit... macam badge2 islamic tapi design cantik dan funky yang ramai student letak kat bag tu.. sebab bila org nampak sticker yang cantik tu, mesti dia nak tau sticker apa.. secara tak langsung org yang tak pernah tau kewujudan ukhwah ni mesti terus nak check out ukhwah.com ni macam mana... kan??

take time to create the best design.tak mengapa kalau siap lmbat sikit. daripada nak buat cepat-cepat tapi tak menarik, tak ramai yang nak beli....

Bookmark and Share

  


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 09:20


Menunggu promo seterusnya.. hehe... insyaAllah hujung bulan ni kereta ana yang baru ditempah akan dapat.. tak sabar nak letak sticker UKHWAH


-----------------
lawati saya di sini
[ Telah diedit oleh: kamalhisyam pada 11-01-07 09:20 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-01-07 11:21


buat stiker motor sekali yeeee

Bookmark and Share

  


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 08:45


>>BAGUS SANGAT CADANGAN macam ini..
>>SEKURANG2 nya boleh juga TAHU orang-orang UKHWAH..
>>ANA HARAP DAPAT DILAKSANAKAN dengan JAYANYA..AMIiinnn

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 08:51


Saya nak buat tempahan dulu !!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 08:54


Teman ghase elok juga jual secara terancang. jual kepada sesiapa yang datang JK ke....apa-apa program Ukhwah lah..nanti bebila nampak kereta dan motor yang ada pelekat bermakna dia peronah join program ukhwah...

Itu sekodar pendapat teman saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 08:56


dan ini akan menyemarakkan ahli ukhwah.com untuk join program..
sekodar pendapat teman saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 09:52


KALAU STICKER ini DAH DIPASARKAN MACAM MANA KITAORANG SEBAGAI AHLI2 UKHWAH NAK DAPATKANNYE..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 10:41


betul-betul...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 13:02


emm..ok jugak tu..
ana antara org yang pertama akan beli..
tapi nanti dulu lah..
sebab ana baru saja pas ambik lesen kereta..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 14:56


cadangan yang bagus...kalau ada mestila ramai yang nak beli...huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 15:28


setuju!!!!!!!!!!!!! tapi belum beli kereta sendiri lagi....:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 15:32


Pada 16-02-07 15:28 , nasyrah posting:

!!! QUOTE !!!

setuju!!!!!!!!!!!!! tapi belum beli kereta sendiri lagi....:)


Kalau nak tunggu beli kereta..memang xramaila yang nak beli..beli saja lepas itu tampal kat kereta ayah ke..ok juga...


-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-02-07 14:33


tak payah fikir panjang..buat ajerk...konpem orang beli..kalau xbeli sekarang mereka beli kemudin..benda ni bukan ada tarikh luput..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 16:28


buat saja!sokong sesngt..biar menampakkan group ni pun kuat mengalahkan budak-budak '3 line'.tahu ke 3 line tu apa?never mind.just do it.saya nak beli....

Bookmark and Share

  


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 19:20


design nya dah buat ke? kalau nak suruh ana design kan pun boleh saja :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 19:22


Bila nak buat ni...da lama ana tunggu,tapi tak kuar2 lagi...


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

helmi_techno
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3955
Posting: 228
Dari: Batu Pahat-->Seremban-->Shah Alam-->UIA Gombak

Johor  


posticon Posting pada: 03-03-07 23:24


siapa yang design ??? Kalau nak ana buat , bagitahu bentuk nya .. k thank you :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For helmi_technoProfil   Hantar PM kepada helmi_techno   Pergi ke helmi_techno's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 08:34


Masih menunggu...(^^,)

halaqah.net dah keluarkan stiker...Mungkin boleh tanya dia orang macam mana nak buat...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 08:42


Pada 03-03-07 23:24 , helmi_techno posting:

!!! QUOTE !!!

siapa yang design ??? Kalau nak ana buat , bagitahu bentuk nya .. k thank you :)


Mungkin En. helmi_techno boleh buat design untuk sticker tu lepas tu tanya pendapat ahli ukhwah...Bila ramai yang bersetuju boleh proceed ke langkah yang seterusnya...Bentuk macam road tax kereta ok agaknya...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-06-07 12:08


hmm..anda buat lah..tunggu dah beli kereta baru boleh pelekat sticker..tak pun lekat dekat basikal saja lah..hehe=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_airterjun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30322
Posting: 41
Dari: Bumi Allah..

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 13:44


a'aa ok juga tu buat sticker kereta ukhwah kan..
mukim lebih ramai lagi org akan kenal akan kewujudan laman web uhkhwah.com..
kalau ada ana pun nak beli jugak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_airterjunProfil   Hantar PM kepada cahaya_airterjun   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 15:09


ok.juga...boleh letak kat kereta..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 24-06-07 15:37


TALK IS FREE!

Agaknya memang begini attitude warga Ukhwah.com, hanya suka cakap-cakap, tunjuk pandai, tunjuk bagus tanpa ada pelaksanaan.

Jangan mencadangkan dan membincangkannya hanya kerana nak menunjuk pandai! Budak Tadika pun boleh berbincang begini.

TALK IS FREE.
[ Telah diedit oleh: Administrator pada 24-06-07 15:40 ]


Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186869 saat. Lajunya....