Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda berhasrat untuk berjaya, jangan hanya memandang ke tangga tetapi belajarlah untuk menaiki tangga tersebut.
-- ummimq (Kaunselor)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: apa itu CINTA???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» apa itu CINTA???

Please Mendaftar To Post


Oleh apa itu CINTA???

wahyuniKERK
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27033
Posting: 20
Dari: dunia sementara

Johor  


posticon Posting pada: 18-10-06 14:29


salam ukhwahfillah dan syukran ana ucapkan buat insan yang membaca artikal ini..apakah pandangan anda terhadap CINTA?? apakah komen anda tentang artikal CINTA di bawah?? setuju? tak setuju?pandangan anda dialu-alukan..selamat membaca...

CINTA :
(sebelum kahwin)
C = cubit kiri, kanan rasa.
I = impian indah ibarat syurga.
dan = nikah impian utama.
T = taat setia membawa bahagia.
A = awal dan akhir bersama-sama

(selepas kahwin)
C = cuka yang dituang pada luka.
I = iblis yang merosak minda.
dan = nafsu semata-mata.
T = tuba yang dibalas semula.
A = api dalam neraka.

KASIH :
(sebelum kahwin)
K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H = hatiku hatimu jua.

(selepas kahwin)
K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara, nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama saja.



SAYANG :
(sebelum kahwin)
S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
yang = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
dan = nak itu, nak ini... mesti dapat.
pergi = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)
S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
yang = yang betul dia saja.
A = ada tak ada, bagi anak reti lah.
dan = nak dilawan, digelar derhaka.
pergi = gaduh sampai lebam.

HATI :

(sebelum kahwin)
H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)
H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa... nak buat macam mana?


tetapi yang seharusnya ialah...

C-Cinta sebelum berkahwin, biar sederhana, tak melanggar batas agama
I-Impian rumahtangga dirancangkan bersama (bukan praktikal seblm nikah)
dan-Nikah didahulukan pembuka gerbang kebahagiaan
T-Timang cahaya mata sebagai pengikat kasih sayang
A-Amalkan perintah Tuhan, Insyaallah bahagia membawa ke syurga.

K-Kasih berputik dikala pertunangan diikat
A-Akad dilafaz cinta berbunga
S-Suami disanjung-tinggi
I-Isteri disayangi
H-Harumlah kasih sepanjang zaman

S-Sayangkan Isteri kasihkan suami
A-Ada masalah, dibincangkan bersama
yang-Yang ringan sama dijinjing, berat sama dipikul
A-Amalkan hidup bertoleransi
dan-Nak kekalkan bahagia, itu usaha bersama
pergi-Gaduh sesekali tu perkara biasa

H-Hati suami mesti dijaga
A-Apatah lagi hati isteri yang mudah tersentuh
T-Tanggung-jawab dipikul bersama
I-Isteri tak makan hati, suamipun tak cari ganti


-----------------
tak terasa bila DIA pergi, tapi sayu bila DIA tak kembali..mencari NYA dengan hati suci LEBIH indah daripada memiliki TAPI tak menghargai!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahyuniKERKProfil   Hantar PM kepada wahyuniKERK   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-06 14:52


salam...
para sahabat nak cari kekasih yang mana bila kita mati kekasih itu ikut sekali sampai dalam kubur iaitulah amalan kita....cinta sebenar adalah selepas berkahwin,cinta sejati yang menghalalkan tatacara keperluan batiniah manusia,janganlah mengamalkan cinta buta kerana menurut imam parhabi dalam kitabnya al-kabair menyatakan cinta buta termasuk antara 70 dosa2 besar...cinta buta yang bertalikan nafsu syaitan...wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

gerimissenja
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25987
Posting: 13
Dari: udm kampus kusza

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-10-06 09:52


salam ukhwah...
saya bersetuju dengan artikel dari wahyuniKERK...
Di zaman sekarang,itulah kenyataan cinta.Cinta remaja yang berlandaskan nafsu,paras rupa,harta...
Sewajarnya,kita sebagai hamba-Nya perlulah menCINTAi DIA yang utama.
Cintai DIA,kita pasti merasai kebahagiaan yang tiada akhirnya.
Bercintalah dengan bersederhana,pohonlah restu kedua ibu bapa, pohonlah perlindungan & kerahmatan dari Allah..
Insyalla,CINTA yang terjalin akan terus berkekalan dalam keredhaan-Nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For gerimissenjaProfil   Hantar PM kepada gerimissenja   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-10-06 11:24


salam ukhwah....

CINTA...
cinta itu cahaya sanubari
kurniaan Tuhan fitrah insani
Di mana terciptaNya
Di situ Rindu bermula...

Cinta itu tidak pernah meminta
tetapi memberi sepenuh rela
rasa bahagia biarpun sengsara
berkorban segala-gala...

Cinta pada yang HAKIKI
cinta yang kekal abadi dan abadan abada
Cinta sesama INSAN
cinta yang membawa kebahgiaan di dunia
Cinta pada Makhluk-makhluk ciptaanNYA
sebagai tanda syukur dan kagum akan kebesaranNYA
Cinta kan ILMU
memberi darjat dan mengangkat martabt sebagai Role-Model ISLAM

Cinta boleh ditafsir dalam pelbagai aspek dan makna....
terpulanglah individu menilai dan mantafsir tersirat dan tersuratnya CINTA itu sendiri....

salam MAHABBAH fillah.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-10-06 11:26


Yang PASTI biarlah cinta itu disandarkan pada DIA yang Maha ESA...Cinta kerana ALLAH S.W.T. ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

wahyuniKERK
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27033
Posting: 20
Dari: dunia sementara

Johor  


posticon Posting pada: 27-10-06 12:17


cinta yang sejati dan kekal abadi hanya milik ALLAH s.w.t..kejarlah cinta tuhanmu terlebih dahulu..nescaya cinta insan mengejarmu..insyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahyuniKERKProfil   Hantar PM kepada wahyuniKERK   Quote dan BalasQuote

nurcinta
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25829
Posting: 84
Dari: australia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 17:46


nurcinta :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurcintaProfil   Hantar PM kepada nurcinta   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 21:06


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 27-10-06 21:55


CiNtA tAk PeRnAh MeNyEkSa JiWa InSaN... HaRaPaN dAn ImPiAn UnTuK mEmIlIkAkI iTuLaH yAnG mEnYeKsAkAn SeBeNaRnYa... WaLlAhUaLaM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-10-06 22:28


sila baca membina rasa cinta dan membina hati bahagia by DR TUAH...
semua terjawab kat situ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 22:41


!!! QUOTE !!!

HaRaPaN dAn ImPiAn UnTuK mEmIlIkI iTuLaH yAnG mEnYeKsAkAn SeBeNaRnYa....


hmmm......i guess so


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.
[ Telah diedit oleh: broshahir pada 27-10-06 22:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

HAZRi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20047
Posting: 39
Dari: Cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-10-06 13:53


cinta...?cinta tu lumrah manusia.....kerana cinta manusia jadi gila tak bertempat....dengan cinta manusia jadi seprti haiwan tak berperikemanusiaan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAZRiProfil   Hantar PM kepada HAZRi   Quote dan BalasQuote

wahyuniKERK
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27033
Posting: 20
Dari: dunia sementara

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-06 12:09


cinta itu cahaya sanubari
kurniaan tuhan fitrah insani
dan di mana terciptanya cinta
di situ rindu bermula..
cinta itu tidak pernah meminta
tetapi memberi sepenuh rela
rasa bahagia biarpun sengsara
berkorban segala-gala.........


itulah antara petikan bait-bait lagu yang dipopularkan oleh in-team dan mestica.......
hayatilah dan renung-renungkanlah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahyuniKERKProfil   Hantar PM kepada wahyuniKERK   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-06 14:33


cinta itu, boleh diumpamakan bagai makan...sambal belacan...walau pedas hingga mengalir airmata namun tetap dimakan jua...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 17:57


Cinta itu adalah rasa suka kita yang teramat sangat dengan seseorang... di mana kita boleh setia dengannya... cuba bayangkan kalau kita di cintai oleh Allah... alangkah indahnya hidup ini... segalanya di beri... tapi kalau kita kejar cinta seseorang insan.. apa yang boleh kita dapat? cuba fikirkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 18:07


cinta tu... mulut saja katakan cinta pada Allah, tapi hakikatnya betapa kita lebih mencintai manusia sampai terlalu memuji-muji seseorang terutamanya dalam lirik-lirik lagu. 'kaulah segala-galanya' ... 'kau lah yang paling ku cintai..." ....'hidup mati keranamu'...

bukan ke HIDUP MATI kita hanya untuk ALLAH sahaja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 23:38


betul tu tereturubuzu(susah nak taip).. "sesungguhnya solatku, ibadatku, hidupku dan matiku hanya untuk Allah Tuhan sekelian alam"... takbir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 02:15


ALLAHUAKBAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

fayyzah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20937
Posting: 27
Dari: Johor

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 02:34


Mata Hati - Hijjaz

pandangan mata selalu menipu...
pandangan akal selalu tersalah...
pandangan nafsu selalu melulu...
pandangan hati itu yang hakiki...
KALAU hati itu BERSIH....

> fikir-fikirkanlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

fayyzah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20937
Posting: 27
Dari: Johor

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 02:34


Hidup mulia atau mati sebagai syuhada'!!~

Bookmark and Share

    


  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-06 04:21


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-06 21:57


orang yang pernah menikmati cinta sahaja yang tau apa itu cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 01:13


Pada 03-11-06 18:07 , tereturubuzu posting:

!!! QUOTE !!!

cinta tu... mulut saja katakan cinta pada Allah, tapi hakikatnya betapa kita lebih mencintai manusia sampai terlalu memuji-muji seseorang terutamanya dalam lirik-lirik lagu. 'kaulah segala-galanya' ... 'kau lah yang paling ku cintai..." ....'hidup mati keranamu'...

bukan ke HIDUP MATI kita hanya untuk ALLAH sahaja..


ni realiti...acu tengok lirik lagu orang malaysia ni...kalau frust bercinta saja baru nak ingat kat Tuhan.."oh..tuhan.Kenapa kau takdirkan ini untukku..." sambil nyanyi tangkap jiwang..siap nangis2...entah apa-apa entah..baik airmata tu buat menginsafi dosa2 silam, buat bermunajat mengakui keesaan Allah s.w.t, buat merindui Rasulallah s.a.w etc...daripada dok ingat sang "kekasut" yang buat kusutkan kepala saja..lain lah kalau dah kawin...

apa nak jadi orang kita ni..Islam hadhari..nampaknya Islam makin hari semakin lari...

"ISLAM itu datangnya asing dan akan kembali menjadi asing..sesungguhnya beruntunglah orang2 yang masih kekal berada di dalamnya walaupun dalam keterasingan..."


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_qalam84
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2006
Ahli No: 26811
Posting: 17
Dari: perlembahan sg.Nil,egypt

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 03:05


assalamualaikum...
ana pun bersetuju juga dengan saudara wahyuniKERK...
walau macam manapun manusia memang tak dapat lari dari perasaan cinta sebab cinta itu merupakan satu fitrah yang dianugerahkan kepada manusia....cinta itu ada tingkatannya...dan cinta yang paling tinggi ialah cinta kepada Allah....dan cinta yang paling rendah ialah cinta kepada nafsu...justeru itu sesiapa yang berjaya merebut cinta Ilahi..itulah cinta paling agung...atau cinta kepada manusia sebagai wasilah untuk merebut cinta Allah...ameen...
sama-samalah berdoa semoga kita semua termasuk dalam golongan yang mencintai-Nya dan dicintai-Nya....
salam perjuangan buat semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_qalam84Profil   Hantar PM kepada nur_qalam84   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 17-11-06 09:21


InsyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 10:12


salam..
cinta itukan suci..
jadinya cinta lah sesorang itu bukan kerana SIAPA dai tapi atas kerana nikmat Allah...dan mencintai kerana Allah..
Insya Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 12:16


Apa itu cinta?

Cinta itu terlalu luas maknanya..

Mencintai Ilahi dan Mencintai apa-apa yang dicintai oleh Ilahi..itulah cinta pada pandangan saya..

Dalam konteks cinta sesama insani, cintailah seseorang kerana cintaNya..cinta kerana pegangan agamanya, cinta kerana akhlaknya yang mulia..InsyaAllah membawa bahagia selama-lamanya.. Wallahua'lam..

"Dunia tanpa cinta adalah dunia tanpa makna."-Unknown

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 18-11-06 16:38


Assalamualaikum..

Pesona cinta, hijjaz...

Kau siramkan wangian mawar putih
Kepada sebuah kenangan yang layu
Bisakah merubah detik-detik yang berlalu
Dari sekadar impian yang kaku

Jiwa terpaut menyaksi
Seribu pengorbanan dihulur
Cinta kasihan bersemi
Mengagung tak disedari
Diimpi tak pasti
Mengharap tak mendakap
Kesetiaan dijunjung
Rupanya tak ke hujung

Lilin yang menyala membakari dirinya
Buat menerangi insan yang memerlukan
Tanpa disedari diri sendiri sirna
Duka nestapa dibiarkan saja

Begini jadinya bila dihamba pesona cinta
Yang buta tak mengenal sebenar sifatnya

Cinta suci bukan untuk dinodai
Kasih jangan dikhianati
Lamarlah belas simpati

Kesucian cinta
Ikhlas tak diundang
Perliharalah...


-----------------
Setiap kesulitan itu akan bertambah apabila dihitung-hitung tetapi
akan hilang apabila kita tidak menghiraukannya lagi...
-Imam Malik-


Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

nieza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1867
Posting: 108
Dari: kota bharu bandaraya Islam

Johor  


posticon Posting pada: 18-11-06 16:43


Assalamualaikum

Bonds of Love, Raihan.....hayatilah maksud disebalik lagu ni..

Why are you so sad
And why is it so bad
When some one leaves you behind

Won't you ever know
Don't you realize
It's just a part of life
When you fall in love
With some one some time
It's smile with a broken heart

Oh falling in love
With Allah....

The bonds of love survive
No mountain too high when there's way
Come to Allah you'll never fail
The truth's so close it shall prevail

Allah, we belong to You
And everything we do
We do it all for You
Allah, always by our side
Guiding us to the light
Everything shines bright
No matter day or night

p/s:cinta itu indah apabila diletakkan pada yang berhak menerimanya....the only Allah...


-----------------
Setiap kesulitan itu akan bertambah apabila dihitung-hitung tetapi
akan hilang apabila kita tidak menghiraukannya lagi...
-Imam Malik-


Bookmark and Share

    


  Member Information For niezaProfil   Hantar PM kepada nieza   Pergi ke nieza's Website   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-07 22:00


salaam....
cinta ni susah nak digambarkan....
hanya yang melaluinya tahu tentang cinta....
cinta pada Ilahi adalah terbaik.....
barulah kita sentiasa ingat pada Nya......
insyaAllah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-06-07 08:41


cinta??huhu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 17:26


salam...
kak yuni..nice posting..

kejarlah cinta dan kasih ALLAH sebelum mengejar cinta manusia...
Sayangilah ibu dan ayah sebelum mennyanyangi insan lain
Cintailah diri sendiri sebelum menyintai orang lain...

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 17:30


cinta Allah yang hakik..
cinta manusia tak perlu dicari..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-07 17:47


cinta adalah kesegaran & keharuman bunga yang dikirim surga untuk membuat dunia tersenyum

Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 18:00


jika engakau mencintai bunga sedarlah bunga itu akan layu
jika engkau mencintai harta..harta itu nanti kau akan tinggalkan
jika engkau cintakan manusia sedarlah suatu hari dia akan pergi..
jika engkau cintakan ILAHi hanya DIA yang akan kekal abadi
cintailah ILAHI

carilah cinta yang sejati...yang ada hanyalh padaNYA..


---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123802 saat. Lajunya....