Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 2 hari yang lalu
Martyr: 6 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 10 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: lelaki brmulut manis?atau perempuan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» lelaki brmulut manis?atau perempuan?

Please Mendaftar To Post


Oleh lelaki brmulut manis?atau perempuan?

dhuha_raihana
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22742
Posting: 5
Dari: Di Bumi Allah..

russia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 22:15


Saya nak kongsi pendapat ahli ukhwah semua mgenai manusia yang bermulut manis..Sapa yang lebih mudah mgeluarkan kte2 manis?Lelaki atau perempuan?Seorang sahabat lelaki saya mngaku yang dia adalah seorang lelaki yang brmulut manis..
kaum2 lelaki,benarkah anda semua bermulut manis?Oh ya! bermulut manis disini bermakna suka mgeluarkan kata-kata yang manis kpada orang lain dalam apa jua aktiviti seperti MENGURAT!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhuha_raihanaProfil   Hantar PM kepada dhuha_raihana   Pergi ke dhuha_raihana's Website   Quote dan BalasQuote

helmirohayakassim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22154
Posting: 84
Dari: Setiu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 23:17


Pada pendapat saya, kalau dalam aktiviti mengurat lelaki lebih cenderung untuk bermulut manis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmirohayakassimProfil   Hantar PM kepada helmirohayakassim   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 07-10-06 23:25


Erm, bukan sahaja mengorat rasanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 23:27


eh..Kenapa topik ni ada dalam forum komputer dan it ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 03:45


Pada 07-10-06 23:27 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

eh..Kenapa topik ni ada dalam forum komputer dan it ni...


salam..betul juga tu..kenapa ye??

kata-kata manis bukan hanya tertumpu pada istilah mengurat ataupun proses penaburan janji2 manis...pada pendapat ana kedua2 belah pihak berperanan dalam berkata2 manis....menurut psikologi lelaki mempunyai daya pujuk yang tinggi..untuk memujuk memang memerlukan kata-kata yang manis namun bergantung pada apa jenis pujukan yang diberikan...manakala wanita pula lebih kepada tatacara untuk keperluan semasa...memang dalam hubungan sesama umat kita kena jaga percakapan kita dan berkata perkara2 yang baik...tapi silapnya setiap kali dikatakan kata-kata manis,semuanya bertumpu pada lelaki yang nak mengurat perempuan...jangan cpat bersangka buruk wahai warga ukhwah yang mulia...


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 08-01-07 05:32


eh, topik ni betul ke tempat dia.. hehe.
tak mengapa lah, mana-mana pun kita boleh menimba ilmu. insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 08:29


Yang dimaksudkan bermulut manis ni baik budinya atau sekadar menanam tebu di bibir?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 10:07


Pada 07-10-06 23:27 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

eh..Kenapa topik ni ada dalam forum komputer dan it ni...


salam..
aha.....semangat punya pasal tersilap posting...tapi tak mengapa...ilmu jugak kan....


-----------------
kembara mencariNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 08-01-07 10:58


LELAKI!!!!!...memang manis sangat-sangat..kalah madu..agknye sebab tu lah laki ramai kena DM..(kencing manis)..hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 11:06


Jangan lah asyik salahkan kaum adam...kaum hawa pun ramai yang bermulut manis ...cuba kita tengok macam manu kaum lelaki boleh terkena dengan perempuan pisau cukur...dek kerana manis berbicaralah sanggup mengadaika segala-galanya...

dhamiraqistina,lelaki yang ramai kena kencing manis tu sebab tak memilih dalam makan ini tak macam kaum wanita yang lebih sinonim dalam penjagaan badan..hehehe..tak gitue...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 17:48


mestila dua dua kaum
huhu~
nengok lah macamana cara dia dibesarkan, dengan siapa dia berkawan dan kisah silam
hm...itu secara positif view lah kan
kalau ikut hati saya....of crse lah opponent

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 17:54


Pada 09-01-07 17:48 , saussan_saffanah posting:

!!! QUOTE !!!

mestila dua dua kaum
huhu~
nengok lah macamana cara dia dibesarkan, dengan siapa dia berkawan dan kisah silam
hm...itu secara positif view lah kan
kalau ikut hati saya....of crse lah opponent


setuju dengan saussan_saffanah....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 18:17


lelaki spesies suka mengayat lah... ha ha ha..dah lumrah ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

Ad-deen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15199
Posting: 75
Dari: Wara' Syabrawi

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 20:28


.:Tajuk: Komputer bermulut manis?atau IT?:.

dan sesungguhnya..Komputer dan IT saling memerlukan..
begitu juga..lelaki dan perempuan..

sama saja..kedua-dua bermulut manis.. ;-)
kata-kata manis datang dari mulut.
senyuman manis pun datang dari mulut..bibir..
manisan pun selalu disuap di mulut..

semuanya manis belaka..huhu (apa yang aku bicara ini? :oops: )

'ala kulli hal, biar manis di mulut, jangan kelat di hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ad-deenProfil   Hantar PM kepada Ad-deen   Pergi ke Ad-deen's Website   Quote dan BalasQuote

Ad-deen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15199
Posting: 75
Dari: Wara' Syabrawi

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 20:32


Remember:
people will forget what you said ...
people will forget what you did ...
but people will never forget how you made them feel ...

(oh, manis betul ayat ini)
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ad-deenProfil   Hantar PM kepada Ad-deen   Pergi ke Ad-deen's Website   Quote dan BalasQuote

Ad-deen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15199
Posting: 75
Dari: Wara' Syabrawi

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 20:34


Remember:
people will forget what you said ...
people will forget what you did ...
but people will never forget how you made them feel ...

(oh, manis betul ayat ini)
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ad-deenProfil   Hantar PM kepada Ad-deen   Pergi ke Ad-deen's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 09-01-07 20:52


Pada 08-01-07 08:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Yang dimaksudkan bermulut manis ni baik budinya atau sekadar menanam tebu di bibir?


boleh ek tanam tebu kat bibir..??nak cuba lah..


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 21:34


Hehehe...tak salah bermulut manis atau menanam tebu di tepi bibir...Lelaki yang bermulut manis boleh lah mengeluarkan ayat power untuk memujuk isterinya yang sedang merajuk...orang perempuan kan suka merajuk :-D :-D :-D... Bila perempuan merajuk maknanya dia suruh kita pujuk lah tu...Dan ini lah gunanya bermulut manis...Bukannya pergi ngorat isteri orang...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Ad-deen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15199
Posting: 75
Dari: Wara' Syabrawi

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 22:12


MANIS TUTUR KATA

Firman Allah SWT yang bermaksud:-

"Dan katakanlah kepada hamba-hambaKu: Hendaklah mereka mengucapkan
perkataan yang lebih baik. Sesungguhnya syaitan itu menimbulkan
perselisihan di antara mereka. Sesungguhnya syaitan itu adalah musuh
yang nyata bagi manusia." (Al-Isra':53)
    
"Dan ucapkanlah kata-kata yang baik kepada manusia." (Al-Baqarah: 83)
    
"Perkataan yang baik dan pemberian maaf lebih baik dari sedekah yang
diiringi dengan sesuatu yang menyakitkan (perasaan si penerima), Allah
Maha Kaya lagi Maha Penyantun." (Al-Baqarah: 263)
    
"Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah kamu kepada Allah dan
katakanlah perkataan yang benar." (Al-Ahzab: 70)
    
"Dan mereka diberi pertunjuk kepada ucapan-ucapan yang baik dan
ditunjukki (pula) kepada jalan (Allah) yang terpuji." (Al-Hajj: 24)
    
"Dan berdebatlah dengan mereka dengan cara yang baik." (An-Nahl: 125)
    
"Maka berbicaralah kamu berdua kepadanya dengan kata-kata yang
lemah-lembut, mudah-mudahan dia ingat atau takut." (Thaha: 44)



.:Maha Benar Kata-Kata ALLAH:.
[ Telah diedit oleh: Ad-deen pada 09-01-07 22:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Ad-deenProfil   Hantar PM kepada Ad-deen   Pergi ke Ad-deen's Website   Quote dan BalasQuote

Ad-deen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15199
Posting: 75
Dari: Wara' Syabrawi

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 22:19


KATA-KATA
(Alfa Booty / ITO Lara)


Kata-kata indah di bibir mesra
Mungkinkah dusta jangan terpedaya

Lembut lidah mengukir kata dan janji
Menyimpul maksud hati yang tersembunyi
Hati-hati mentafsir kata bicara
Pastikan dengan nyata ketulusannya
Dalam manis kata ada racun bisa
Perlu berwaspada

Kata-kata hikmah bagai mutiara
Jadi panduan hidup manusia
Kerna pulut santan pula yang binasa
Kerana mulut badan kan sengsara

Lembut lidah mengukir kata dan janji
Menyimpul maksud hati yang tersembunyi
Hati-hati mentafsir kata bicara
Pastikan di mana kebenarannya
Dalam manis kata ada racun bisa
Jangan terpedaya

Kata-kata hikmah bagai mutiara
Jadi panduan hidup manusia
Kerna pulut santan pula yang binasa
Kerana mulut badan kan sengsara

Awas lidah tika mengukir kata
Mungkinkah dusta perlu berwaspada
Indah kata bukan pada ucapannya
Tetapi pada benar tujuannya
Tepat tindakkannya

Yang indah bahasa
Yang cantik pekerti yang mulia

Dalam manis kata ada racun bisa
Jangan terpedaya

Kata-kata indah di bibir mesra
Mungkinkah dusta jangan terpedaya
Indah kata bukan pada ucapannya
Tetapi pada benar tujuannya

Kata-kata hikmah bagai mutiara
Jadi panduan hidup manusia
Kerna pulut santan pula yang binasa
Kerana mulut badan kan sengsara

Awas tutur kata

(Kumpulan Nasyid: FIRDAUS)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ad-deenProfil   Hantar PM kepada Ad-deen   Pergi ke Ad-deen's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 08:36


tak salah bermulut manis, tapi jangan menjaja agama, ayat2 ALLAH untuk mengayat..untuk kepentingan diri sendiri..dan menipu orang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 09:24


cubalah tanam tebu kat bibir jutawan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 10:42


salam...
menurut pandangan saya lah...slalunya lelaki lah yang bermulut manis...
pandai bermain kata-kata...selalu tengok kat tv lah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 10:51


bukan kirer lelaki saja yang bermulut manis....sometimes perempuan pun ada jugak yang bermulut manis.....Manusia, ada nafsu ada akal...kekadang nafsu melampaui dari Akal.

Best ke bermulut manis nier????/

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 09:51


Pada 10-01-07 10:51 , ayang2roses posting:

!!! QUOTE !!!

bukan kirer lelaki saja yang bermulut manis....sometimes perempuan pun ada jugak yang bermulut manis.....Manusia, ada nafsu ada akal...kekadang nafsu melampaui dari Akal.

Best ke bermulut manis nier????/


tak suka sangat org yang bermulut manis ini...tambah2 kalau laki...yerla bak kata org...manis di mulut sahaja....kadang-kadang bermulut manis ada niat tertentu..nak ambil hati ke...erm..apapun terpulang pada penilaian masing-masing...tapi kalau boleh biar lah jujur...ikhlas...tak perlu bermulut manis ke apa ke...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 11:34


'sometimes we not angry with what they said,
but we angry with how they speak'


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.
[ Telah diedit oleh: houri pada 12-01-07 11:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 20:23


Pada 12-01-07 11:34 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

'sometimes we not angry with what they said,
but we angry with how they speak'



not really...
sometimes i just got angry with what they said...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-01-07 20:42


bak kata org tanam tebu kat tepi bibir(^_~)
sama saja laki perempuan(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 22:59


same saja laki2 @ perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 23:05


bermulut manis?...
rasa2 nya...kedua-duanya jantina sama saja...
tengok org..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 12-01-07 23:15


erm....

dua-dua pun same juga.

tapi ok jugak mulut manis ni, daripada mulut laser atau mulut berbau :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

fizanaiy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13439
Posting: 160
Dari: Damansara Damainya....

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-01-07 01:53


salah port lah harap moderetor bagi nasihat kepada ahli2 nya yang tersalah hantar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizanaiyProfil   Hantar PM kepada fizanaiy   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134917 saat. Lajunya....