Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Wajar tak kita Doakan buah hati kita...sedangkan kita tiada ikatan???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Wajar tak kita Doakan buah hati kita...sedangkan kita tiada ikatan???

Please Mendaftar To Post


Oleh Wajar tak kita Doakan buah hati kita...sedangkan kita tiada ikatan???

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 09:50


Bismillahirrahmanirrahim..

Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu, agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu..

Ya Muhaimin jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu

Ya Rabbana jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu..

Ya Rabbul Izzati jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah jika aku menikmati cinta kekasihMu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu..

Ya Allah jika aku jatuh hati pada kekasihMu, jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kpdmu

Ya Allah jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu                    

Amin


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 09:59


Doa ini pasti sahabat selalu dengar...dulu-dulu dalam THR.FM, bersama isma halil hamzah setiap malam...ana peminat dia, dengar sambil study malam-malam....ronda2...

Sila beri pandangan sahabat...Kita tahu maklum bahawa, 3 perkara untuk mendapat kemanisan iman ialah:
1)Kita cinta pada Allah dan Rasul melebihi cinta kita pada benda lain..
2)Kita cinta seseorang kerana cinta kita pada Allah.. (macam mana dengan cinta pada blainan jantina)
3)Kita takut melakukan kemasiatan sepertimana kita takut pada azab api neraka Allah taala..

So, be reaspon me...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 14:20


hmmm org pun peminat isma halil hamzah

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 14:27


saya setuju dengan puisi cinta tersebut.. tiada nampak walau satu ayat yang mendorong ke arah cinta sesama manusia seperti mudamudi pada hari ini yang penuh maksiat.

soalan 2 : cinta berlainan jantina di sini, adalah cinta suami isteri kan? tak ada masalah kat situ.. tapi, Kalau tanpa ikatan pernikahan.. muhasabahla sebaik mungkin.. di mana redha Allah dalam hubungan sebegitu..

wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-06 15:29


tak salah kita doakan buah hati...agar buah hati kita tu jadi org yang baik,tetap imannya,jodoh berkekalan and so on..kalau belum ada buah hati pun,boleh doakan bukan?kepada bakal suami even belum tahu or kenal dia...and sebaliknya...

"orang bercinta tidak perlu bersentuhan tangan,kerana mereka sudah bersentuhan hati....tak perlu berbalas senyuman atau kerlingan mata,kerana mereka sudah berbalas doa.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 28-09-06 15:34


dalam agama kita dibolehkan untuk berdoa pada sesiapa saja..sebagai tanda kita menolong seseorang itu untuk kebaikkan..& doa yang paling ikhlas adalah bila kita berdoa kita tak cakap pun pada seseorang tu yang kita berdoa untuk dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-09-06 15:38


kan baik Kalau kita berdoa....dalam berdoa...kita gunakan perkataan 'KAMI'......

dengan perkataan ini, semua termasuk kan....

lagi afdhal doa kita......

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 16:25


Berdoalah untuk kesejateraan semua........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-09-06 16:42


Berdoa ketika berbuka puasa nanti... Hahaha...Ehh! Takkan apam balik dengan nescafe ais saja..?
[ Telah diedit oleh: mizie_hafiz80 pada 28-09-06 16:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-10-06 15:25


Pada 28-09-06 15:29 , miss_farhana posting:

!!! QUOTE !!!



"orang bercinta tidak perlu bersentuhan tangan,kerana mereka sudah bersentuhan hati....tak perlu berbalas senyuman atau kerlingan mata,kerana mereka sudah berbalas doa.."



salam ukhwah...

sangat menarik bunyinya...dan ada kebenarannya....

ana setuju...
:-) :-) :-)


-----------------
Sesungguhnya tanggungjawab melebihi masa yang ada....maka berjuanglah untuknya!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 14-10-06 16:31


wajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 16:38


assalammualaikum...

saudara aye..kita bukan setakat WAJAR berdoa untuk sesuatu yang kita suka..tapi memang kenalah sebab hati-hati kita diikat keras dengan pergantungan kepada Allah bukan sebaliknya..so kalau kita cintai sesuatu sedangkan kita tak doa utknya maka tak berhasillah sesuatu yang baik..jadi doa jangan tak doa..

Allah mengetahui apa-apa yang terbuku dihati hambaNya..
so doalah banyak-banyak ye..:-)


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 16:59


usaha + doa + tawakkal = kawin.hihihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 21:31


bukan kat buah hati saja...sepatutnya doa untuk semua ummat islam seluruh dunia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-10-06 22:09


usaha + doa + tawakkal = kawin.hihihihihi

betul 2 Ghufranallah..saya setuju.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 22:09


salam,

pada pendapat saya, okay saja nak mendoakan org yang kita sayangi.. kan kita digalakkan berdoa dalam segala urusan hidup.

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

islamicteen
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26317
Posting: 10
Dari: PENDANG

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-06 22:20


salam
ANA SETUJU DENGAN JUST ISLAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicteenProfil   Hantar PM kepada islamicteen   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 23:09


kalau kita betul-betul ikhlas berkawan untuk mncapai matlamat kepad sebuah perkahwinan yang diredhai Allah...doa merupakan cara terbaik untuk kita berserah padaNYA... jadi, berdoa lah selalu tanpa jemu dan putus asa dengan niat supaya niat suci kita tu dipermudahkan dan diberkati... wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 02:54


..insyaalah doa yang baik akan di makbulkan...jngn putus asa..doakan untuk semua..apatah lagi doa untuk org yang kita sayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 03:07


kita disuruh berdoa tapi untuk kebaikan....diterima atau tidak itu Allah yang tentukan...jadi ni merupakan doa untuk kita mendapat jodoh yang baik... jadi tak salah....kita pun disuruh berusaha mencari jodoh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 15:10


....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-06 10:53


ye lah...tu saja yang mampu kita lakukan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

suepolaris
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21713
Posting: 46
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 12-11-06 10:59


doakan yang terbaik sesama insan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suepolarisProfil   Hantar PM kepada suepolaris   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-06 11:01


pasrah saja lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-06 11:09


:-) Bismillahirrahmanirrahim...


ya...!!! ana tertarik dengan puisi cinta ni...very islamic dan interesting buat yang mendambakan cinta yang berlandaskan keimanan dan ketaqwaan pada Allah swt...


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109206 saat. Lajunya....