Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 5 jam, 4 minit yang lalu
Daeng_Jati: 1 hari, 9 jam, 33 minit yang lalu
RedPetunia: 3 hari yang lalu
sahabat_amin: 5 hari yang lalu
Gorodkovie: 7 hari yang lalu
Swarig123: 10 hari yang lalu
sunan-faqih: 16 hari yang lalu
ajefikrah: 21 hari yang lalu
Kang: 23 hari yang lalu
owl_UM: 25 hari yang lalu
rasian: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: holy water


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» holy water

Please Mendaftar To Post


Oleh holy water

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 10:02


dipetik dr forward mesej.

Dalam bab holy water ini, harapan saya tak ada lah mana-mana umat islam yang terpengaruh dengan risalah atau perkhabaran seumpama ini. Kalau diikutkan hukum, bila darurat, boleh bersolat dalam gereja sekalipun jika tempat itu bersih.

Rational di sini, apa yang disebarkan tidaklah benar semata2, holy water tu cuma air kosong, macam air zam zam jugak. Apa yang membezakan kedua2 air ni? air zam zam tu dari bekas tapak kaki Nabi Ismail dan diberkati Allah, holy water pulak??

Sesungguhnya Iman, Aqidah dan Tauhid seseorang muslim tu terletak pada hatinya dan ilmunya. Bagi seseorang yang mempercayai bahawasanya minum holy water boleh membuatkan kita tak mampu mengucap syahadah, maka dah jauh tersimpang AQIDAH dia sebagai muslim, keran seorang muslim harus tau, tidak ada penyebab atas sesuatu melainkan dengan izin ALLAH. Mempercayai Holy Water lebih kuat dari penyaksian kita bahawa tiada apa melainkan ALLH bermakna membatalkan penyaksian kita atas Zat yang esa ke atas AIR!!!!!

Ini lah apa yang cuba dilakukan oleh orang kafir, macam bomoh, sami, paderi, mereka cuba melarikan aqidah kita dengan meletakkan kepercayaan kita kepada sesuatu selain dari ALLAH seperti pada HANTU, KERAMAT, DALAI LAMA, HOLY WATER.

Nak ambil satu kisah ringkas, memang ada alatan keramat, contohnya kulit kerbau Lando. Keramatnya, pemegang azimat ni tak lut senjata.. tapi Kenapa? bukan sebab kulit kerbau tu berkuasa, tetapi Lando itu nama seorang Wali Allah, kerbaunya mati di tepi jalan, bila dikhabarkan padanya, dia pun kata, Siapa ambil kulit kerbau tu kebal lah dia, jadi keramatnya bukan datang dari Kulit kerbau tu, tapi dari doa seorang wali allah, di mana bagi seorang wali, dia dah menerima hakikat insan, dan faham bahawa selain dari zat ALLAH yang maha esa, tiada apa yag wujud lagi termasuk dirinya sendiri, maka bila tiada apa yang wujud tiada apa yang berkata2 melainkan ALLAH, dan bila dia faham hakikat ini, kata2nya adalah datang dari ALLAH dan bukan dari mulutnya, maka kun fayakun, jadilah ia.

Panjang cerita di sini tapi takut mesej tak sampai.. so dalam font besar saya tulis lagi..

JANGAN PERCAYA PADA DUSTA ORANG KRISTIAN INI, HOLY WATER TIDAK AKAN MEMURTADKAN SEORANG MUSLIM APATAH LAGI MEMBATALKAN SYAHADAH, TETAPI JIKA KITA TERMINUM HOLY WATER DAN PERCAYA HOLY WATER BOLEH MEMBUAT KITA TAK MAMPU BERSYAHADAH, MAKA ROSAKLAH AQIDAH KITA KERANA PERCAYA AKAN BERKUASANYA SESUATU KE ATAS SESUATU BUKAN DENGAN IZIN ALLAH, MAKA BERLAKULAH SYIRIK, DAN ANTARA PERKARA YANG MEMURTADKAN IALAH MENYEKUTUKAN ALLAH ATAU SYIRIK..... TIPU DAYA ORANG KRISTIAN INI AMAT BESAR... BAYANGKAN, SEBELUM MINUM HOLY WATER PUN, BERIBU ORANG YANG BACA DAN PERCAYA DAH MENGALAMI SYIRIK DAN MENGHAMPIRI KEKUFURAN.

Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

walllessmeem
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9000
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-09-06 12:55


betul.saya setuju.berdasarkan dalil dan hujjah yang tepat

Bookmark and Share

  


  Member Information For walllessmeemProfil   Hantar PM kepada walllessmeem   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 13:18


ana setuju 100% dengan pandangan anis_zulaikha. sekarang ni macam dah jadi trend org islam cukup takut dengan momokan orang2 kafir, contoh yang ketara air holy water. kita tak sedar selama ni... ada sesuatu muslihat yang tersembunyi di sebalik holy water. tujuan mereka bukan nak takut2kan org islam yang kononnya siapa yang terminum akan jadi murtad, tak boleh ucap syahadah dan sebagainya. tapi tujuan sebenar nak larikan i'tikad org Islam bahawa Allah lah yang berkuasa dan selayaknya yang patut org islam takut dan letakkan pergantungan. terlalu banyak sekarang ni.. holy waterlah, biskutlah, dan org islam cepat melatah... seolah-olah bila terkena air holy water, termakan makanan, terpandang salib dan sebagainya akan membuatkan org islam jadi murtad

i'tikad kena betul, hanya Allah sahaja yang berkuasa memberi manfaat atau memberi mudarat.. bukan holy water, bukan biskut, bukan pokok besar, bukan makhluk atau apa saja.

kalau betul pun holy water tu air sihir... setakat mana sihir tu boleh memudaratkan kita? apa kuasa air tu? hebat sangatkah? ! jangan terpedaya wahai umat Islam..

Allah saja sebaik-baik dan selayak tempat bergantung dan berlindung.

Cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan selain Dia, hanya kepadaNya aku bertawakkal.. dan Dia memiliki arasy yang agung. at-Taubah" 129

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-09-06 14:15


mmm...betul tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 15:37


Macam tu rupanya..Halus betul perancangan musuh-musuh Islam ni...huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ahlifikir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17015
Posting: 45
Dari: kl

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 16:48


heheh lawak lah..

mari sini holly water tu aku nak try minum....ada rasa macam air pepsi tak

Bookmark and Share

  


  Member Information For ahlifikirProfil   Hantar PM kepada ahlifikir   Pergi ke ahlifikir's Website   Quote dan BalasQuote

fathurrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2006
Ahli No: 23783
Posting: 580
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 21:27


siapa pula kata tu muslihat orang-orang kristian?

mereka sendiri pun tergelak besar & kata orang-orang Islam ni jahil, kalau dapat tahu yang kita percaya pasal khurafat holy water ni

yang sebarkan cerita karut2 ni asalnya org melayu juga. biasalah, suka sangat percaya pada pkra2 khurafat. nampak pelik sikit, mulalah nak bawa mulut

lepas ni harap boleh sebarkan mesej anis_zulaikha pada ahli keluarga & sahabat handai


-----------------
"Intellectuals solve problems; geniuses prevent them.." -Einstein


Bookmark and Share

  


  Member Information For fathurrahmanProfil   Hantar PM kepada fathurrahman   Pergi ke fathurrahman's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 22:01


Jahil nya diri ini... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 23:50


Pada 23-09-06 16:48 , ahlifikir posting:

!!! QUOTE !!!

heheh lawak lah..

mari sini holly water tu aku nak try minum....ada rasa macam air pepsi tak


hehehe..nakal lah ahlifikir ni...memang ana setuju 100% kalau Allah tak izin minum lapan tong holy water pun takkan jadi apa...yang penting berpegang teguh pada keyakinan bahawasanya setiap apa yang terjadi/berlaku hatta pergerakan satu zarah habuk di alam semesta ni smuanya berlaku dengan izin Allah Ta'ala..kalau Allah tak izin semua makhluk Allah bergabung tenaga pun takkan dapat menggerakkan zarah tersebut..betul tak enta/i sekalian?

yang baik datangnya dari Allah "Azzawajalla, yang buruk datangnya dari kelemahan ana sebagai hambaNya"


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~


Bookmark and Share

  


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-11 03:06


hal yang digembar gembur kan sekarang ni



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 19-08-11 20:49


itu lah pasal..kalau betullah holy water ni boleh sebabkan org jadi murtad.. kan ramai bekas2 paderi yang masuk islam itu? masalahnya org melayu ni fokuskan sebab murtad adalah holy water.. bukan care hidup dan care berfikir org islam ni sendiri


-----------------
Telah ditanya kepada seorang soleh ,apakah yang paling menghairankan kamu?
Dia berkata: "Hati yang telah kenal Allah kemudian dia menderhakai-Nya."


Bookmark and Share

  


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-11 23:12


Syukran dengan teguran dan peringatannya.... Hanya Allah SWT yang berkuasa atas segalanya...


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-11 01:26


Pada 19-08-11 20:49 , shinobi posting:

!!! QUOTE !!!

itu lah pasal..kalau betullah holy water ni boleh sebabkan org jadi murtad.. kan ramai bekas2 paderi yang masuk islam itu? masalahnya org melayu ni fokuskan sebab murtad adalah holy water.. bukan care hidup dan care berfikir org islam ni sendiri



setuju sangat-sangat..



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128136 saat. Lajunya....