Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: pasangan hidup


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» pasangan hidup

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh pasangan hidup

wafi_e
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3509
Posting: 5
Dari: tanah merah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 11:26


salam ukhwah buat semua

ana ada satu kemusykilan tentang soal 'pasangan hidup"
adakah kita patut memilih pasangan hidup kita semasa kita belajar lagi atau bagaimana? kan zaman sekarang masalah sosial yang melibatka para remaja lelaki mahupun perempuan semakin menjadi2.nak cari yang pakai tudung labuh pun dah susah....
and apa yang antum faham tentang ayat " at-thoyyibina lit-thoyyibat

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafi_eProfil   Hantar PM kepada wafi_e   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 12-09-06 12:51


tanya hati...
Kalau hati ckap boleh couple time belajar..tanya pulok akal boleh ke tak....
kalau rasa banyak keburukan dari kebaikan baik tak payah...
kekadang bercinta time study ni ok juga...
boleh bagi spirit kat kita.....hehehehehe
spirit saja,bukan yang haram....
Apa hal tengok diri kita ar...kalau rasa mudah hanyut....jangan bercinta....
kawin terus...pas kawin baru bercinta....seronok agaknya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-06 13:51


salam
rasanya baik tumpukan pada pelajaran dahulu,bercinta selepas tu.Sesetengah org tak boleh bawa dua benda dalam satu masa.tepuk dada tanya selera.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-09-06 14:54


Pada 12-09-06 13:51 , amilyn posting:

!!! QUOTE !!!

salam
rasanya baik tumpukan pada pelajaran dahulu,bercinta selepas tu.Sesetengah org tak boleh bawa dua benda dalam satu masa.tepuk dada tanya selera.


sokong!!

tepok dada tanya selara


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 15:29


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah bab pasangan hidup ni kenalah istikhorah terlebih dulu. Usah commit awal-awal kerana maklum sajalah darah muda ni memanglah nak cepat dalam apa jua tindakan. Jadi kenalah didik hati dan diri untuk bersabar dengan penuh keimanan. Dalam Islam tak adalah istilah 'bercinta dulu untuk saling kenal mengenali atau istilah mudah ialah cuba, try, test' tetapi Islam menggalakkan bercinta setelah menikah agar tidak berbuat dosa.

Walau apapun terpulang kepada individu kerana ia berkaitan dengan bab hati. InsyaAllah sekiranya hatinya dipenuhi dengan keimanan dan ketaqwaan maka bab cinta tiada tempat sehinggalah Allah izin dianugerahkan pasangan hidup yang soleh / solehah insyaAllah. Maka cinta akan datang bizinillah.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Dari Nabi saw: "Barangsiapa membiasakan (memulai atau menghidupkan) suatu perbuatan baik dalam Islam,dia akan mendapat pahala dari perbuatannya itu dan pahala dari perbuatan org yang mengikuti kebiasaan baik itu setelahnya dengan pahala yang sama sekali tidak lebih kecil dari pahala orang-orang yang mengikuti melakukan perbuatan baik itu.Sementara,barangsiapa yang membiasakan suatu perbuatan buruk dalam Islam,ia akan mendapatkan dosa atas perbuatannya itu dan dosa dari perbuatan org yang melakukan keburukkan yang sama setelahnya dengan dosa yang sama sekali tidak kecil dari dosa2 yang ditimpakan bagi orang-orang yang mengikuti perbuatannya itu" (Hadis Imam Muslim,an-Nasaii,Ibn MAJAH dan Tirmizi dari buku al-Qardhawi bertajuk 'SUNNAH & BID'AH).

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 15:34


Dahulukan Allah S.W.T dalam setiap urusan...nescaya kalian akan tahu apa yang perlu kalian lakukan...insyaAllah...


-----------------
"Membeli barangan Amerika dan Israel adalah HARAM..."

Shaykh Nasr Farid Wasel (Mufti besar Mesir)


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

pharmaton
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21480
Posting: 118
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 12-09-06 16:53


tumpukan pada iman dahulu....then pelajaran...then baru kepada hal2 perkahwinan

Bookmark and Share

    


  Member Information For pharmatonProfil   Hantar PM kepada pharmaton   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 18:24


Pada 12-09-06 16:53 , pharmaton posting:

!!! QUOTE !!!

tumpukan pada iman dahulu....then pelajaran...then baru kepada hal2 perkahwinan


sokong!!!
insyaALLAH berjaya, berdasarkan pengalaman....
:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 12-09-06 20:50


saya dengar nasihat ummi..thanks

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 19:15


welcome :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

persinggahan_terakhir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1584
Posting: 89
Dari: selangor

Johor  


posticon Posting pada: 13-09-06 19:17


sekarang ni bertudung labuh pun tak boleh nak percaya dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For persinggahan_terakhirProfil   Hantar PM kepada persinggahan_terakhir   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 22:08


Pada 13-09-06 19:17 , persinggahan_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang ni bertudung labuh pun tak boleh nak percaya dah...


bukan semua...
kelapa setandan tak semuanya elok... jangan kerana ada sesetengah yang bertudung labuh berperangai tak elok, kita buat kesimpulan pada semua yang bertudung labuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-09-06 22:18


Pada 12-09-06 15:34 , Nuralisa posting:

!!! QUOTE !!!

Dahulukan Allah S.W.T dalam setiap urusan...nescaya kalian akan tahu apa yang perlu kalian lakukan...insyaAllah...



setuju sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 07:33


“Ya Allah, berikanlah cinta-Mu kepadaku,
Jadikanlah orang yang mencintai-Mu mencintai aku
Dan jadikanlah aku mencintai segala sesuatu
yang membawa kepada kecintaan-Mu!”


kalau nak tahu lebih lanjut cari buku ni..
TAJUK : TENTANG CINTA
SIRI : ISU REMAJA KONTEMPORARI
PENULIS : PAHROL MOHD JUOI
PENERBIT : TELAGA BIRU SDN. BHD.
ISBN : 983-3494-05-6
HARGA : RM 25.90 (Sem. Malaysia)
RM 27.90 (Sabah / Sarawak)
M/SURAT 174
    
“Kita tidak boleh mencintai orang lain,
sebelum mencintai diri sendiri.
Dan kita tidak boleh mencintai diri sendiri..
sebelum mencintai Allah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 09:34


Pada 14-09-06 07:33 , hanis_syuhada posting:

!!! QUOTE !!!

“Ya Allah, berikanlah cinta-Mu kepadaku,
Jadikanlah orang yang mencintai-Mu mencintai aku
Dan jadikanlah aku mencintai segala sesuatu
yang membawa kepada kecintaan-Mu!”


kalau nak tahu lebih lanjut cari buku ni..
TAJUK : TENTANG CINTA
SIRI : ISU REMAJA KONTEMPORARI
PENULIS : PAHROL MOHD JUOI
PENERBIT : TELAGA BIRU SDN. BHD.
ISBN : 983-3494-05-6
HARGA : RM 25.90 (Sem. Malaysia)
RM 27.90 (Sabah / Sarawak)
M/SURAT 174
    
“Kita tidak boleh mencintai orang lain,
sebelum mencintai diri sendiri.
Dan kita tidak boleh mencintai diri sendiri..
sebelum mencintai Allah!



Ana dah baca...best sangat...boleh mjawab tentang persoalan cinta remaja...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 10:09


bio lah mak yang carikan....tak nak cari

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 10:24


buat solat istiqarah..insyaAllah. beruntung kedua2 belah tangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 10:38


salam..

rasanya wafi_e ni laki lah, kan..
saya rasa, Kalau laki, takyahle fikir-fikir pasal nak kawin masa belajar..unless u anak org kaya, your parents boleh tanggung you and your wifey..

gipun, kena ingat, suami kena bagi belanja kat isteri..belum kerja, laratke nak feed isteri dengan duit ptptn?

sya pun nikah masa masih belajar..tapi different case lah..sebab saya isteri..suami sya dah kerja dah..walaupun saya masih belajar, tapi tak ada masalah..

just my opinion..walla hu alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-12-06 10:49


susah nak komen..terpulang pada individu tu sendiri jugak..rasa boleh bagi komitmen pada setiap hal..tak salah agaknya..cuma jangan terover2 pula pulak..yang penting dapat restu dari mak dan ayah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

fizie
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20965
Posting: 19
Dari: Tanah Merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-01-07 22:55


..pasal jodoh ni jangan bimbang sangat..
anta sendiri yang cakap;
at-thoyyibina lit-thoyyibat
So,Kalau dah ada tu..juga betoi2..juga diri sendiri..juga si dia..agar jadi hamba yang soleh/hah...
at-thoyyibina lit-thoyyibat
Ada jodoh,adalah..kan dJJ1 dah tentukan jodoh kita..
Sabar lah ye..
Tepuk dada tanya ilmu dan iman..
P/s:pentingkan yang lebih penting daripada yang penting..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizieProfil   Hantar PM kepada fizie   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-07 12:54


Pada 22-12-06 10:09 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

bio lah mak yang carikan....tak nak cari


baguih... anak omak ini.. hehe..

Rasanya nasihat ummimq dah boleh jadikan panduan... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-01-07 14:20


:-) Assalamualaikum....


    Pada saya ,soal ini bergantung atas seseorang individu tersebut,jikalau dia merasakan berkahwin di waktu belajar baik untuk dia( kerana hendak mengelakkan terjerebak dalam masalah sosial dan sebagainya) maka hendaklah dia teruskan niat tersebut,tapi dalam masa yang sama study janganlah pula diabaikan......


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-07 16:01


ana serah pada ALLAH SWT sahaja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-07 16:06


semoga dianugerahkan pasangan yang soleh/solehah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-07 16:18


kalau rasa dah sedia nak kawin,,cari lah...ikut cara yang di anjurkan Islam...
siapa yang dah kawin alfu mabruk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-07 16:37


Pada 14-09-06 07:33 , hanis_syuhada posting:

!!! QUOTE !!!

“Ya Allah, berikanlah cinta-Mu kepadaku,
Jadikanlah orang yang mencintai-Mu mencintai aku
Dan jadikanlah aku mencintai segala sesuatu
yang membawa kepada kecintaan-Mu!”


kalau nak tahu lebih lanjut cari buku ni..
TAJUK : TENTANG CINTA
SIRI : ISU REMAJA KONTEMPORARI
PENULIS : PAHROL MOHD JUOI
PENERBIT : TELAGA BIRU SDN. BHD.
ISBN : 983-3494-05-6
HARGA : RM 25.90 (Sem. Malaysia)
RM 27.90 (Sabah / Sarawak)
M/SURAT 174
    
“Kita tidak boleh mencintai orang lain,
sebelum mencintai diri sendiri.
Dan kita tidak boleh mencintai diri sendiri..
sebelum mencintai Allah!




saya pun da baca buku ini..banyak pengisian yang berharga yang boleh diambil iktibar..espcieally yang ingin mencari cinta yang diredhai..Ya Allah bantulah hambamu untuk mempertahankan prinsip tidak sekali-kali meletakkan perasaan 'cinta murahan' pada lelaki ajnabi..


-----------------
don't jugde a book by its cover...


Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-01-07 20:47


seperti mana yang umi katakan...istikharah terlebih dahulu..biar keputusan itu datang dari petunjuk yang esa..baru puas hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-01-07 21:55


Pada 21-01-07 20:47 , ibnusina posting:

!!! QUOTE !!!

seperti mana yang umi katakan...istikharah terlebih dahulu..biar keputusan itu datang dari petunjuk yang esa..baru puas hati...


betul...oh ya, thank you ummimq... :-)

didik diri untuk sentiasa mendahului Allah dalam setiap perkara..setiap urusan kita, insyaAllah Allah sentiasa bersama hambaNya sama ada kita sedar mahupon tidak.

ummimq,seorang sahabat saya mengatakn yang jika lelaki/perempuan solat istikharah untuk mendapat petunjuk tentang jodohnya, solat itu hendaklah dilakukn oleh kedua-dua pihak, means lelaki & perempuan.betul ke ummimq? :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 01:05


belajar bagi habis dulu baru fikir pasal pasangan hidup....tapi kalau seru sampai awal redha saja...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 06:16


solat isthikharah banyak-banyak...
disamping tu, mencari-cari juga. hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 22-01-07 08:35


Pada 12-09-06 11:26 , wafi_e posting:

!!! QUOTE !!!

salam ukhwah buat semua

ana ada satu kemusykilan tentang soal 'pasangan hidup"
adakah kita patut memilih pasangan hidup kita semasa kita belajar lagi atau bagaimana? kan zaman sekarang masalah sosial yang melibatka para remaja lelaki mahupun perempuan semakin menjadi2.nak cari yang pakai tudung labuh pun dah susah....
and apa yang antum faham tentang ayat " at-thoyyibina lit-thoyyibat


Aduhai.....susah ka nak cari muslimah yang pakai tudung labuh???? kat UPM...ni walau tak ada Fakulti Pendidikan Islam....ramai yang pakai tudung macam tu.........

nak mencari pasangan hidup sepatut nya dimulakan dengan doa awak....hanya Pencipta awak saja yang tau mana yang lebih baik untuk awak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 09:36


assalamualaikum..better belajar dulu..lepas itu kumpul duit banyak-banyak lepas itu kalau nak kawin..pilih dan terus kawin..kalau couple dulu takut terjebak dalam maksiat...dosa sendiri tak tertanggung takut dosa maksiat lagi..uish..uish..banyak²....tapi ini semua nasihat dan pilihan...yang pasti..tepuk dada tanya akal, hati and iman. Penapis akal dengan hati adalah iman...selamat mencuba...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 13:00


salam mihibbah...

saya setuju dengan pendapat mencari sinar yang mengatakan bahawa better belajar dulu sebelum mencari pasangan hidup....

bagi saya,berpasangan ketika masih belajar sedikit sebanyaj dapat mengganggu tumpuan kita ketika belajar.

ini juga dapat menyebabkan kita banyak menghabiskan masa dengan pasangan kita terutamanya yang belajar di tempat pengajian yang sama.........

tapi tak salah Kalau kita nak berpasangan ketika masih belajar untuk dijadikan pasangan kita sebagai sumber inspirasi untuk kita berjaya di masa hadapan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

syafika
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2004
Ahli No: 11542
Posting: 45
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 14:55


Salam ukhwahfillah..
Menarik tajuk ni...
Fikrah manusia semua nak yang terbaik dalam hidup.
Sebagai remaja, memang fikrah semulajadi ingin cinta dan mencintai..
Namun perlu ingat itu semua ujian daripada Allah.
Untuk menguji kesabaran hambanya.
InsyaAllah,jika niat kita betul, ingin mendirikan rumahtangga, serahkan semuanya kepada Allah.
Bercinta lepas kawin adalah nikmat yang paling berharga.
Sealim mana punseseorang itu, tidak akan terlepas dari dosa berconta.renung-renungkanlah, sahabat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafikaProfil   Hantar PM kepada syafika   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 15:02


... :-) ...


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 18:37


salam.
tak usah bebankan fikiran dengan perkara ni. ia akan datang dengan sendirinya,insyaAllah..
doa kepadaNya untuk yang terbaik...
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

Nurr_Iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4821
Posting: 83
Dari: UiTM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 19:58


Salam..
the right person will come to you at the right time.. InsyaAllah ... buat masa ini, perkara yang terbaik adalah berdoa kepada Allah.... percayalah kata janji Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurr_ImanProfil   Hantar PM kepada Nurr_Iman   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 20:19


yup ana setuju..the righ person will come at the right time...semua ini telah termaktub sejak azali...jika kita takut dan sentiasa mencari redha Allah..insya'allah akan dipermudahkan jalan bila waktu dah tiba...waallahu'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-01-07 20:23


salam ukhwah...memilih pasangan semasa masih belajar tidak ada salahnya ia bergantung pada niat dan cara kita...sebab dari situ kita boleh kenal dia sikit demi sikit macamla bawang.Nak tau apa dalam bawang tu so kita kena buka bawang selapis demi selapis sampailah lapis yang terakhir.Apa yang berlaku sekarang ni mereka yang bercouple masa belajar hanyalah memenuhi keinginan masing lebih ke arah keseronokan semata-mata....berkasih sayang boleh tapi mesti lihat matlamat asal kita iaitu berjaya dalam pljrn.Tapi kan, ana syorkan mana-mana yang teringin nak berpasangan tu lebih baik pilik pasangan lain tempat belajar sebab bila berjauhan kita akan mula merindu lebih rindu kan pengikat kasih sayang... :-) .So secara langsungnya ia dapat mengelakkan perkara-perkara yang tak elok...tapi kan Kalau antum semua rasa-rasa betul-betul suka kat pasangan antum kan lebih baik Kalau masa cuti pergi jumpa mak ayah dia...so dengan ini dapat memantangkan hubungan pasangan kita.Jangan hanya menerima pasangan kita semata-mata tetapi kita perlu menerima seluruh ahli keluarga dia dan kenal.............wasalam :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 21:11


Ramai kawan-kawan ayah saya, yang ikut usrah masa belajar kat overseas dulu, galakkan kahwin awal-awal. Saya berjumpa dengan Abu Urwah masa di Balai Islam, Kota Bharu tempoh hari. Soalan pertama dia tanya, "bila enta nak kahwin?"

Insya-Allah, secepat mungkin. Takut tanggungjawab?

Takut pun, tanggungjawab tu tetap akan datang satu hari nanti. Sampai bila nak lari? Takut tak akan selesaikan apa-apa. Perkahwinan beri kita beberapa advanced step untuk kita mencapai kematangan. Nasihat seorang naqib saya, dah tua pun. Dia kahwin umur 20 tahun, masa study engineering kat US dulu. Lama dah.

Tapi benar, terlibat dalam kepemimpinan pelajar buat kita berani menempuh hidup. Sebab tu ayah saya tak pernah halang walaupun SPM trial saya sangat teruk. Somehow, I managed to excel in the real test.

Join me in "Born in 1986"!

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 23:41


salam...
setuju dengan anis_syuhada.......
kita kena cinta pada Allah dulu......
diikuti dengan family.....
diri sendr.....
dan last sekali baru boleh menyintai org yang betul-betul boleh dpercayai dan dikasihi........

cinta sejati akan datang dengan sendr...
insyaAllah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 23:49


Penuhi jiwa ini dengan satu rindu

Rindu untuk mendapat rahmatMu

Meski tak layak kuharap sebut cintaMu

Meski begitu hina ku bersimpuh

Cukup bagiku Allah segalanya untukku

Di hatiku ini penuh terisi segala tentang Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-01-07 00:11


Pada 22-01-07 19:58 , Nurr_Iman posting:

!!! QUOTE !!!

Salam..
the right person will come to you at the right time.. InsyaAllah ... buat masa ini, perkara yang terbaik adalah berdoa kepada Allah.... percayalah kata janji Allah..


Orang yang tepat akan datang pada saat yang tepat..
Bagaimana untuk menemui seseorang yang tepat itu..
Dan masa yang macammana yang dikatakan tepat..
Sebenarnya bergantung kepada individu itu sendiri..
Terdapat 3 pandangan berbeza berkaitan dengan mencari pasangan hidup..
Pertama, seseorang yang berani untuk mencuba dan mencari pasangan hidup, ada keyakinan untuk berusaha di samping bertawakal dan berdoa..
Orang yang sebegini yakin bahawa setiap yang berlaku adalah atas usaha sendiri di samping takdirnya dah ditetapkan Allah sejak azali lagi..
Berusaha, berdoa dan bertawakal..
Kedua, yang teramat yakin dengan ketentuan Allah..
Justeru, tiada usaha yang dilakukan..
Hanya mengharapkan seseorang yang tepat itu datang akhirnya..
Ketiga, seseorang yang terasa ingin mencari tapi adanya rasa malu yang menebal dalam diri..
Nak tapi malu..

:-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:23


cinta yang kekal hanya kepada Allah dan Rasulullah yang tiada penghujungnya.

jika cintakan bunga, bunga akan layu

jika cintakan manusia, manusia akan mati

hendaklah meletakkan keluarga dulu baru kekasih...

sebab Kalau gaduh nanti pun balik rumah mak...
hehehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:26


hendaklah memilih pasanagan itu berdasarkan 4 perkara

1. kecantikan

2. kekayaan

3. keturunan

4. agamanya

siapa yang pilih agama akan untung kesemuanya

sekarang tahulah apa ciri2 pasangan yang hendak kita pilih

SubhanaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

ifmiza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.05.2004
Ahli No: 8734
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-01-07 00:28


Pada 12-09-06 15:34 , Nuralisa posting:

!!! QUOTE !!!

Dahulukan Allah S.W.T dalam setiap urusan...nescaya kalian akan tahu apa yang perlu kalian lakukan...insyaAllah...




em istikharah dulu....Allah leih mengeyahui apa yang teraek uat kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifmizaProfil   Hantar PM kepada ifmiza   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:32


salam...
semua keputusan hidup contohnya jodoh berpandukan 3 KATA KUNCI"USHA,DOA,TAWAKAL"....
d.samping 2 kuatkan dengan solat hajat dan solat istikhoroh...
seperti mafhum dari firman-NYA"SETIAP MANUSIA DICIPTAKAN BERPASANG-PASANGAN"...
[ Telah diedit oleh: solehah86 pada 23-01-07 00:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

masturat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 28227
Posting: 32
Dari: taj mahal

india   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:46


Assalamu'alaikum.......tak payahlah risau tentang pasangan hidup.smemangnya Allah SWT telah merancang yang terbaik untuk kita.Segala-galanya adalah dalampengetahuan Allah SWT.tak ada yang mustahil bagi-NYA.Jadi istikharah lah jalan penyelesaian yang terbaik."usaha atas iman dan amal"=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For masturatProfil   Hantar PM kepada masturat   Quote dan BalasQuote

al-aziez
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17834
Posting: 26
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 01:17


Assalamualaikum...

menarik jugak soalan ni. saya nak kongsi sedikit pengalaman sendiri. saya pelajar IPTA dan sekarang telah ada yang istimewa, senang cerita kekasih lah. Dia satu IPTA dengan saya & satu course juga. Hubungn kami nak kita lama tak juga, insyAllah bulan dua nanti genap setahun. sebelum saya terima dia, saya selalu mimpi dia & pada tipa2 mlm tu juga saya solat istikharah supaya diberi ptunjuk & mimpi dia berturut2. saya berdoa diberi kttpn dalam membuat keputusan & alhamdulillah saya terima dia. Buat pngthn, umur dia 2 tahun lebih muda daripada saya tetapi pmikiran dia jauh lebih mtg & saya mnghormati dia. Tak salah ktanye, contoh terdekat rasulullah dengan Siti Khadijah.

walaupun kami couple, kami tak keluar bersama2 berkepit ke sn ke mari. Kami jumpa hanya dalam kls. kawan-kawan ada bertny & pelik dengan p'hbungn kami ni kerana ktanye tak sprti couple. tapi kami tak kisah, mungkin ini yang terbaik untuk p'hbungn kami. saya juga selalu berdoa agar p'hubungn kami terjalin mesra dibtsi dengan syariatNya. Dia ada mmberitahu saya yang skiranye selalu keluar bersama tak elok & apabila ada jodoh & berkahwin nanti akan hilang nikmat bercinta selepas kahwin. Alhamdulillah saya terima pendapatnya dengan hati terbuka dan bersyukur kepadanya.

bagi saya, tak salah nak couple aslkn tahu btsn p'gaulan. P'lu bijak mngatur waktu & jangan mudah leka & lalai dengan kemanisan bercinta. Jdkn ia sebagai pndorong untuk lebih maju & bersmngt dalam pljrn. Secr langsung kat berlmba2 untuk buat yang terbaik dalam pljrn.

apa-apa pun, itu semua terpulang pada diri masing-masing. Buat kptusan yang terbaik untuk diri sendiri. berdoa & memohon ptunjuk daripada Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-aziezProfil   Hantar PM kepada al-aziez   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 01:28


!!! QUOTE !!!

rasanya baik tumpukan pada pelajaran dahulu,bercinta selepas tu.Sesetengah org tak boleh bawa dua benda dalam satu masa.tepuk dada tanya selera.


org yang hantar posting diatas tak faham soalan wafi_e agaknya.. saudara wafi_e kita ni cuma bertanya patut ke kita cari pasangan time belajar atau lepas belajar...

saya sependapat dengan pensyarah2 saya.. memang kita patut 'cari calon' masa kita tengah belajar ni sebab setidak2nya kita masih ada masa untuk perhatikan dia dan tahu serba sikit tentang diri dia dari kawan-kawan.. kalau lepas habis belajar baru nak cari, macam wafi_e katakan masalah sosial makin teruk.. kan susah kita nak mencari calon ditengah2 manusia yang kita baru nak tengok wajah mereka tu.. macam mana kita nak betul-betul tau sifat sebanar dia? wafi_e tak patut kata nak cari tudung labuh pun susah sekarang.. Kenapa perlu yang tudung labuh? tudung yang tak labuh tapi masih menutup aurat yang menepati kehendak agama tu tak sesuai dijadikan isteri ke? buka lah minda.. kalau wafi_e terlampau berpegang dengan prinsip saudara yang hanya nak mencari tudung labuh tu, memang lah susah jawabnya. kalau dapat pun belum tentu baik..... kalau dapat yang baik, alhamdulillah...

bagi yang tak sependapat dengan saya, terpulang... eventho kita dah ada calon masa kita tengah belajar doesnt mean kita kena bercinta bagai nak rak... ada saja senior2 saya yang memang dah ada calon, lelaki dan perempuan sama-sama baik.... tapi tak kecoh apa-apa pun. masing-masing faham dengan situasi yang masih bergelar pelajar. ada tanggungjawab yang perlu diselsesaikan dulu.. masing-masing faham ada yang menanti, jadi hanya perlu selesaikan tanggungjawab yang sedia ada, then baru langkah yang seterusnya... tak ada masalah pun saya tengok mereka...

dan kalau ada yang dah ada calon tapi rasa macam tak pandai nak kawal diri, itu lah sebabnya disarankan 'KHITBAH'! nikah tapi tak tinggal serumah sebab masih belajar.. masing-masing duduk di asrama tapi kalau nak berjumpa ke... nak makan sekali ke.. nak study sekali ke, relation antara dua insan tu dah jadi halal.. tak ada sapa yang boleh melarang dan tak ada apa yang nak dirisaukan... jangan rasa terhina jika diri kita tergolong dalan yang tak pandai 'kawal diri'... itu tak bermaksud iman kita lemah. kemampuan diri kita semua berbeza jadi itulah sebabnya ALLAH bagi alternatif lain pada kita....

islam dah sediakan cara yang sememangnya menepati kehendak kita, cuma kita saja yang masih belum mahu buka minda untuk menerima benda-benda yang jarang org buat... ISLAM ITU INDAH... tapi manusia yang menyulitkan segalanya......

keluarlah dari otak MELAYU!!! think as a Muslim, not just as a Malay......

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

al-aziez
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17834
Posting: 26
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 02:25


salam...

kepada darkeye_mania, saya bukan tak faham soalan wafi_e. saya bagi pendapat saya & pengalaman sendiri. Itu jawapan tersirat...& siapa yang faham, alhamdulillah... maaf sekiranya terksr kata & bicara. saya juga bersetuju pendapat darkeye_mania yang mana tak semestinya nak cari tudung labuh... tudung tak labuh tak smestinye tak baik... saya pakai kedua2 tudung, tudung labuh & tudung tak labuh, fleksibel. yang penting juga, jdlh diri sendiri tapi alhamdulillah jika nak ikut yang baik & itu adalah lebih baik. berubh ke arh kebaikan & berdoalah semoga diberi kttpn iman. Ok, syukran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-aziezProfil   Hantar PM kepada al-aziez   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 02:31


al-aziez, no big deal.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 15:03


perkara yang Allah dah janji,tak payah lah kita cari....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 15:07


setiap individu mengharapkan segala yang terbaik dalam hidup ini....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 23:41


tanya hati, mampukah menampung dua perkara dalam satu kantung sebab banyak perkara dan pengorbanan yang ada kalau involve dalam bab ini.

tanya iman, mampukah menjaga batas peliharaan ciptaan Allah.

tanya akal, wajarkah percintaan itu dimulakan.

wallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

dan_ia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27630
Posting: 35
Dari: merantau mencari ilmu

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 07:06


setuju dengan mujahidah muslimah...
kejarlah CINTA ALLAH..di kesempatan yang ada(kat pun tak sure sampai bila kat boleh hidup..masih ada esokkah untuk kat?)
hal-hal yang lain terserah kepada ALLAH..
ALLAH IS THE BEST PLANNER...ayuhlah, kita kejar cinta Allah..
bila kat cinta Allah, insyaAllah org pun sayang kat kita..:-)
ALLAHUAKBAR...
[ Telah diedit oleh: dan_ia pada 24-10-07 16:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For dan_iaProfil   Hantar PM kepada dan_ia   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 07:28


!!! QUOTE !!!

Pertama, seseorang yang berani untuk mencuba dan mencari pasangan hidup, ada keyakinan untuk berusaha di samping bertawakal dan berdoa..
Orang yang sebegini yakin bahawa setiap yang berlaku adalah atas usaha sendiri di samping takdirnya dah ditetapkan Allah sejak azali lagi..
Berusaha, berdoa dan bertawakal..
Kedua, yang teramat yakin dengan ketentuan Allah..
Justeru, tiada usaha yang dilakukan..
Hanya mengharapkan seseorang yang tepat itu datang akhirnya..
Ketiga, seseorang yang terasa ingin mencari tapi adanya rasa malu yang menebal dalam diri..
Nak tapi malu..


yang ni sokong....rasanya... ;-)


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-09-07 10:51


tak perlu risau sangat tentang jodoh..masing-masing da ada jodoh sendiri sebenarnya, cuma belum bertemu lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 24-09-07 11:30


Pada 21-09-07 10:51 , ct_sumayyah posting:

!!! QUOTE !!!

tak perlu risau sangat tentang jodoh..masing-masing da ada jodoh sendiri sebenarnya, cuma belum bertemu lagi


jodoh tu memang ada...
cuma...belum berjumpa lagi...
tapi kita kena jugak berusaha...
kalau dah jumpa..berdoa..dan tawakal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 24-09-07 12:06


Assalamualaikum wwt...

Hmm..ana share lirik lagu ini..

Cari Pasangan

Mari, mari marilah
Dengarlah ini kisah silam oh kawan
Sangatlah berguna moga hidup aman bahagia

Di malam pertama jumpa mertua
Tersentak si jejaka diberitakan
Isterinya tidak sempurna rupa
Anggota zahirnya lumpuh semua
Tidak upaya mengurus diri

Terkejut si jejaka penuh persoalan di hatinya
Mungkinlah sudah jodoh itulah isterinya
Hibanya rasa hati namun tetap redha pada takdir

Asalkan punya iman itulah paling penting
Saat-saat berjumpa (hai)
Terpesona memandang (hah)
Benarkah isterinya
Menawan sungguh cantik

Cari, cari carilah
Pasangan hidup betul-betul oh kawan
Bahagia berseri
Rumah tangga akan harmoni

Terhurai dijawablah oleh mertua
Zahirnya tak sempurna kiasan saja
Memberi makna sucinya diri
Wanita solehah terpelihara
Terharu jejaka tunduk bersyukur

Jangan mudah percaya harta pangkat dan rupa
Indahnya di mata berawaslah
Rasul sudah bersabda
Insan punya agama akhlaknya mulia
Fahamilah...

;-) :-) :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 12:09


Pada 20-01-07 16:06 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

semoga dianugerahkan pasangan yang soleh/solehah

insyaallah....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 12:13


Biarlah Allah yang carikan.
malulah nak cakap.

better belajar dulu sampai habis, nanti kalau duduk sibuk cari pasangan, bimbang pula pelajaran yang lingkup.
utamakan cita-cita dulu dari cinta.
nanti cinta dan pasangan tu akan hadirlah.


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 12:15


`dan aku telah memilihmu untuk diriku`

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

maktam
Warga Rasmi
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29970
Posting: 13
Dari: TM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 12:23


Assalamualaikum..Utamakan pelajaran kalau still belajar.. InsyaALLAH setiap ciptaan ALLAH ada pasangannya. Berdoalah, jikalau cinta itu hadir sekarang, Beristikharahlah, moga mendapat petunjuk dari ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maktamProfil   Hantar PM kepada maktam   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 11:19


cinta lepas kawin..
kan senang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 12:01


assalamualaikum...

kalau nak bercerita tentang cari pasangan...ana bukan arif sangat...akan tetapi perkara sebini tidak boleh dipandang ringan perlu SOLAT ISTIQARAH berhari-hari.berbulan-bulan....

memang fikrah manusia yang perlukan belaian dan perhatian seseorang..
akan tetapi adakah kita dah tarik perhatian daripada ALLAH swt...?
adakah kita merasakan bawah naungan ALLAH swt...?.....

cinta tu indah...memang cukup indah,susah nak gambarkan...sekadar pandangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 21:50


Pada 25-09-07 11:19 , Al-Mustaqqim posting:

!!! QUOTE !!!

cinta lepas kawin..
kan senang..


itulah amalan yang semakin susah dipraktikkan lantaran nafsu menguasai akal..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:34


bismillahhirrahmanirrahim

pasangan hidup..?hem,ana dah tak berani nak cakap apa-apa.maksud ana,ana dah tak berani nak kata tak suka yang macam tu,suka yang macam ni sebab biasanya apa yang kita tak nak itu yang akan kita dapat..dari pengalaman ana,ana nak beza antara ana dan dia paling maksimum 4 tahun.neza umur 5-6 tahun tu terlalu jauh bagi ana.ana tak nak.tapi tengok takdir Allah..dia hadirkan ana orang yang lebih tua 6 tahun dari ana..dan tak ada satu pun ciri-ciri yang ana suka pada dia..kecuali agamanya..

ana: apa pun, jodoh itu ketentuan yang telah Allah tetapkan..pastinya dia adalah yang terbaik untuk kita..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 24-10-07 14:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:52


Assalamualaikum
:berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 15:00


ooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 15:02


Pada 23-01-07 00:11 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-01-07 19:58 , Nurr_Iman posting:

!!! QUOTE !!!

Salam..
the right person will come to you at the right time.. InsyaAllah ... buat masa ini, perkara yang terbaik adalah berdoa kepada Allah.... percayalah kata janji Allah..


Orang yang tepat akan datang pada saat yang tepat..
Bagaimana untuk menemui seseorang yang tepat itu..
Dan masa yang macammana yang dikatakan tepat..
Sebenarnya bergantung kepada individu itu sendiri..
Terdapat 3 pandangan berbeza berkaitan dengan mencari pasangan hidup..
Pertama, seseorang yang berani untuk mencuba dan mencari pasangan hidup, ada keyakinan untuk berusaha di samping bertawakal dan berdoa..
Orang yang sebegini yakin bahawa setiap yang berlaku adalah atas usaha sendiri di samping takdirnya dah ditetapkan Allah sejak azali lagi..
Berusaha, berdoa dan bertawakal..
Kedua, yang teramat yakin dengan ketentuan Allah..
Justeru, tiada usaha yang dilakukan..
Hanya mengharapkan seseorang yang tepat itu datang akhirnya..
Ketiga, seseorang yang terasa ingin mencari tapi adanya rasa malu yang menebal dalam diri..
Nak tapi malu..

:-)



best betul ...
hehehe
i yang ke3 ;)
disebabkan tu jadi ke2 ;)


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-10-07 15:18


:berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:40


hmmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 15:41


hmmmmmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:55


mudah-mudahan, ana dianugerahkan suami yang soleh dan beriman...AMIN...sahabat sahabiah sekalian doakanlah ana ye :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 24-10-07 16:00


Assalamualaikum wwt..

Amin untuk mardhoti..InsyaALLAH :-D

Wassalam.


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:02


ooo mama saya mahu kawin...

macam best pula lagu ni..


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 24-10-07 16:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:03


syukron jazilan atie82....
erm...kalum ada calon untuk ana tu, boleh lah rekemen-rekemenkan ye :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 24-10-07 16:04


Pada 24-10-07 16:03 , mardhoti posting:

!!! QUOTE !!!

syukron jazilan atie82....
erm...kalum ada calon untuk ana tu, boleh lah rekemen-rekemenkan ye :)


Afwan..ada..nak ana kenalkan ke..hehe :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-10-07 16:07


yang penting perbaiki diri dan akhlak dulu....


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:10


betul ke :) ana tak main-main ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 24-10-07 16:11


isshh..betul lah..hehe..ana serius ini :sopan:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

fasihah_umairah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31465
Posting: 10

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:18


assalamualaikum..sya mengharapkan agar jodoh saya sampai cepat.begitu indah di alam percintaan tapi tak kurang banyaknya dugaan yang melanda.Hya kepada yang Maha Esa iaitu Allah sya berserah.

masa di ipta sya tak boleh membahagikan masa untuk study dan bercinta.tapi ramai kawan sya yang berjaya dalam kedua-duanya.tepuk dada tya selara.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fasihah_umairahProfil   Hantar PM kepada fasihah_umairah   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:19


ok lah kak atie82
kita sembang dalam pm lah ye
ana dah hantar pm pada akak

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:21


Pada 24-10-07 16:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ooo mama saya mahu kawin...

macam best pula lagu ni..





hehe..daeng...saya tahu... :kelip: :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:22


mudah-mudahan cepatlah akh daeng_jati kita ni kawin ye :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:25


Pada 24-10-07 16:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ooo mama saya mahu kawin...

macam best pula lagu ni..





Akhie Daeng dah suka kat seseorang hehehe... :kelip: :kelip: saya rasa lah.... :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:26


Pada 24-10-07 16:22 , mardhoti posting:

!!! QUOTE !!!

mudah-mudahan cepatlah akh daeng_jati kita ni kawin ye :)


erm, ayat meke ni teman baca sekali imbas....erm bahaya betul. boleh buat gosip ni. bila ayat ni dibace dengan intonasi yang sesuai...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:27


Pada 24-10-07 16:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-07 16:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ooo mama saya mahu kawin...

macam best pula lagu ni..





Akhie Daeng dah suka kat seseorang hehehe... :kelip: :kelip: saya rasa lah.... :-D :-D


erm....

teman ni tak ada perasaan


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:29


eh,ye ke? tak ada lah....biasenya....kenapa pula nak gossip2? nothing wrong with my statement right?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:31


Pada 24-10-07 16:27 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-07 16:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-07 16:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ooo mama saya mahu kawin...

macam best pula lagu ni..





Akhie Daeng dah suka kat seseorang hehehe... :kelip: :kelip: saya rasa lah.... :-D :-D


erm....

teman ni tak ada perasaan




mungkin teman silap.....tapi dah lama dah teman tenung dalam ukhwah ni hehehehe...mike ni....hehehe...tak mengapa teruskan perjuangan.... ;-) bukan nak gosip...maapkan teman ye..hik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:33


mardhoti,

ayat meke tu, kalau teman baca sekilas, teman tersentak tau... ayat yang last tu 'kita ni kawin ye'....
terkejut semut teman..
bila baca slow2 balik, ropenye ayatnye lain...

erm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:34


zulman, meke tenung siapa? siapa yang meke minat, kabo lah kat teman....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:37


Kalau betul pun, apa salahnya kan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:39


Pada 24-10-07 16:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

zulman, meke tenung siapa? siapa yang meke minat, kabo lah kat teman....



ate salah lah pulok...teman tenung mike tu lah...i know Daeng...

teman tak minat sesiapa kat ukhwah ni, miker lah... ;-) teman tau miker minat kat siapa hehehe...kalau tak salah lah... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:43


erm sebenarnya sapa yang nak kawin ini...huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:47


siapa zulman? siapa yang teman minat? :oops:

tetiba pula teman rasa takut, adakah zulman memasang spyware kat komputer teman, atopun mempunyai teknologi GPS. mungkin dia ada connection dengan CIA. Tak pun Pentagon....

takutnye....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 17:04


Pada 24-10-07 16:43 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

erm sebenarnya sapa yang nak kawin ini...huhuhuhu




a'a..kapten06 10 tahun lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 17:06


Pada 24-10-07 16:26 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-07 16:22 , mardhoti posting:

!!! QUOTE !!!

mudah-mudahan cepatlah akh daeng_jati kita ni kawin ye :)


erm, ayat meke ni teman baca sekali imbas....erm bahaya betul. boleh buat gosip ni. bila ayat ni dibace dengan intonasi yang sesuai...



marilah bergosip...

em.. sejak bila kome berdua neh?
amboi2...


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 17:13


Pada 24-10-07 16:47 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

siapa zulman? siapa yang teman minat? :oops:

tiba-tiba pula teman rasa takut, adakah zulman memasang spyware kat komputer teman, atopun mempunyai teknologi GPS. mungkin dia ada connection dengan CIA. Tak pun Pentagon....

takutnye....




Kalau tak ada tak mengapa lah hehehe.., teman yang salah tenung.... ;-)

maapkan teman ye :bye: hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» pasangan hidup

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.239229 saat. Lajunya....