Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 1 hari, 5 jam, 23 minit yang lalu
budakbesar: 7 hari yang lalu
azemi: 11 hari yang lalu
Firdaus15: 18 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 21 hari yang lalu
secureofficemovers: 22 hari yang lalu
Naqiu: 28 hari yang lalu
nawfaa79: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Ilmuan Islam pukul 7.30malam?????!!!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Ilmuan Islam pukul 7.30malam?????!!!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Ilmuan Islam pukul 7.30malam?????!!!!!!!

rabiah_al-adawiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23868
Posting: 56

yemen  


posticon Posting pada: 05-09-06 21:32


Assalamualaikum wbt...
Bismilahirramannirrahim.

Kita sedia maklum kebanyakkan rancangan di televisyen hari ini lebih banyak mendatangkan keburukkan daripada kebaikkan.malah kebanyakkan rancangan televisyen hari inilah yang menyumbang kepada keruntuhan akhlak.

Kini stesen tv yang paling mendapat sokongan rakyat malaysia sekali lagi tampil membawa mesej Islam yang sememagnya dinanti-nantikan.Ilmuan Islam merupakan satu penjelajahan mendekati tokoh2 Islam terkemuka seperti Ibnu Batutah dll.

Malanganya,Ilmuan Islam siri ke-2 ini diubah waktu penyiarannya berbanding siri pertama dahulu pada jam 9mlm,tapi kini disiarkan pada jam 7.30 malam!Ini diumumkan melalui Buliten Utama.Waktu iltulah kebanyakkan orang islam sedang menunaikan solat maghrib,dan waktu itu jugalah rancangan yang bercorak keislaman ini disiarkan.

Langsung tiada sensitiviti keislaman langsung!
Saya benar-benar tidak berpuas hati dengan tindakan pihak peniaran menyiarkan rancangan yang berkaitan dengan islam ini sedangakan penganutnya sedang beribadah!


-----------------
kasihkan dunia ibarat satu pertaruhan...kasihkan akhirat adalah satu perhambaan


Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiah_al-adawiahProfil   Hantar PM kepada rabiah_al-adawiah   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 22:43


yeker pkul 7.30..tak bestla kalau begitu..
dahlah masa tu pendek..mesti nak solat awal waktu..
tengok preview dia macam best saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 06-09-06 01:04


emmm.. 2 yang saya tak puas hati... bukan kh elok kalau dia siarkn malam dan pnjgkn masa siaran... lagi pun ini siaran ilmu dan tentang tokoh islam... herannye saya kalau hiburan 2 jam pun tak jadi masalah... tapi ilmu islam makin disingkatkn siarannya... xksah lah mne2 stesen penyiran pun... lebih kurang saja... orang sekarang bukan tahu hal yang macam ini... dan ini lah msenye kita nak tahu tentang semua ini... tapi sedih saya masa penyiarannya tak sesuai... dan agak pendek... saya memang berminat tentang ilmuan islam ini... saya harap agar hal ini dapat dipetimbangkn penyiarannya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 09:03


Assalamualaikum..
betul itu..bila lah masa yang sempatnyer nak tengok rancangan yang elok itu..tapi di siarkan pada waktu yang tidak sesuai...macam mana ek boleh jadi macam begitu..agaknya tak kaji ke producer dia...

salamzz.

Bookmark and Share

  


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 09:11


emmm.. apa kata kita ramai-ramai hantar komen ke tv3 supaya mengubah waktu siaran ilmuan islam..

setakat komen kat sini, rasanya tak akan membawa apa-apa perubahan....

wasalam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

Lulue
Warga Rasmi
Menyertai: 27.05.2006
Ahli No: 24568
Posting: 13
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 06-09-06 09:31


tak patut ilmuwan islam disiarkan pada waktu orang nak solat maghrib............. tak kan nak harapkan orang yang tak solat tengok rancangan tu

Bookmark and Share

  


  Member Information For LulueProfil   Hantar PM kepada Lulue   Pergi ke Lulue's Website   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 06-09-06 09:42


Patutnya disiar waktu prime time.
Biar semua orang dapat tengok.
Ni waktu prime time, rancangan2 tak semenggah yang disiarkan.
Mana generasi muda perangai pun tak semenggah jugak.
:-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 06-09-06 09:42


saya tak sokonglah

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 06-09-06 10:43


tak sesuailah

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 14:19


Pada 06-09-06 01:04 , setanggisyurga posting:

!!! QUOTE !!!

emmm.. 2 yang saya tak puas hati... bukan kh elok kalau dia siarkn malam dan pnjgkn masa siaran... lagi pun ini siaran ilmu dan tentang tokoh islam... herannye saya kalau hiburan 2 jam pun tak jadi masalah... tapi ilmu islam makin disingkatkn siarannya... xksah lah mne2 stesen penyiran pun... lebih kurang saja... orang sekarang bukan tahu hal yang macam ini... dan ini lah msenye kita nak tahu tentang semua ini... tapi sedih saya masa penyiarannya tak sesuai... dan agak pendek... saya memang berminat tentang ilmuan islam ini... saya harap agar hal ini dapat dipetimbangkn penyiarannya....


na'am..ana setuju


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 06-09-06 14:24


bukan tu saja..lepas ni harap pihak tv3 lagi raional dalam meletakkan waktu siaran..ni nak dekat puasa mestilah ada rancangan jejak rasul..harap...janganlah letak jejak rasul pukul 6.30pm or 7pm or 7.30pm sebab waktu tu orang tengah sibuk bersiap nak berbuka dan menikmati berbuka...

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 15:48


Pada 06-09-06 14:24 , srikandisutera posting:

!!! QUOTE !!!

bukan tu saja..lepas ni harap pihak tv3 lagi raional dalam meletakkan waktu siaran..ni nak dekat puasa mestilah ada rancangan jejak rasul..harap...janganlah letak jejak rasul pukul 6.30pm or 7pm or 7.30pm sebab waktu tu orang tengah sibuk bersiap nak berbuka dan menikmati berbuka...


betul tu.. setuju sesangat.. nak2 lagi kalau orang perempuan,memang sibuk time tu


-----------------
Dengan mata hati pandangan menjadi luas..


Bookmark and Share

  


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

littlekhalifah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19314
Posting: 32
Dari: ardhullah

Perak  


posticon Posting pada: 06-09-06 15:55


Pada 06-09-06 09:31 , Lulue posting:

!!! QUOTE !!!

tak patut ilmuwan islam disiarkan pada waktu orang nak solat maghrib............. tak kan nak harapkan orang yang tak solat tengok rancangan tu


betul-betul! sokong!

marilah kita bramai2 mnghantar komen+saranan+hrpn ke tv3.

tapi, macam mana?
[ Telah diedit oleh: littlekhalifah pada 06-09-06 15:58 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For littlekhalifahProfil   Hantar PM kepada littlekhalifah   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 16:19


Pada 05-09-06 21:32 , rabiah_al-adawiah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wbt...
Bismilahirramannirrahim.


Langsung tiada sensitiviti keislaman langsung!
Saya benar-benar tidak berpuas hati dengan tindakan pihak peniaran menyiarkan rancangan yang berkaitan dengan islam ini sedangakan penganutnya sedang beribadah!





********************************************************
memang betul waktu siaran tersebut tak elok disiarkan tengah2 maghrib……

Cuma nak pandangan sikit…..perkataan penganut tu tak berapa sedap didengar……….
Penganut ni lebih membawa maksud seolah-olah agama yang dianuti itu adalah agama yang direka oleh manusia……..contoh budha, hindu, dan sebagainyalah kecuali Islam ….

***********************************
Langsung tiada sensitiviti keislaman langsung!
Saya benar-benar tidak berpuas hati dengan tindakan pihak peniaran menyiarkan rancangan yang berkaitan dengan islam ini sedangkan umat Islam sedang beribadah!
**********************************************

Apa2pun, terima kasih kepada dik rabiah_al-adawiah.ok…….. :-)
[ Telah diedit oleh: nuraini pada 06-09-06 16:22 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 16:29


Pada 06-09-06 15:55 , littlekhalifah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-09-06 09:31 , Lulue posting:

!!! QUOTE !!!

tak patut ilmuwan islam disiarkan pada waktu orang nak solat maghrib............. tak kan nak harapkan orang yang tak solat tengok rancangan tu


betul-betul! sokong!

marilah kita bramai2 mnghantar komen+saranan+hrpn ke tv3.

tapi, macam mana?



hantar komen anda ke [email protected]


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

  


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

rabiah_al-adawiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23868
Posting: 56

yemen  


posticon Posting pada: 06-09-06 17:49


Cuma nak pandangan sikit…..perkataan penganut tu tak berapa sedap didengar……….
Penganut ni lebih membawa maksud seolah-olah agama yang dianuti itu adalah agama yang direka oleh manusia……..contoh budha, hindu, dan sebagainyalah kecuali Islam ….

***********************************
Langsung tiada sensitiviti keislaman langsung!
Saya benar-benar tidak berpuas hati dengan tindakan pihak peniaran menyiarkan rancangan yang berkaitan dengan islam ini sedangkan umat Islam sedang beribadah!
**********************************************

Apa2pun, terima kasih kepada dik rabiah_al-adawiah.ok…….. :-)

tak kisah kak.....terima kasih kerana menegur kesilapan saya...kan itu tandanya kita saling bersaudara... ;-)


-----------------
kasihkan dunia ibarat satu pertaruhan...kasihkan akhirat adalah satu perhambaan


Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiah_al-adawiahProfil   Hantar PM kepada rabiah_al-adawiah   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-06 10:36


ni mungkin disebabkan pengaruh iklan...waktu prima ditayangkan slot yang mempunyai rating tertinggi...nak tarik pengiklan...
Mungkin ilmuan Islam mempunyai rating kecil...
Inilah jadinya jika terlalu mengejar keuntungan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

wardatuljannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23334
Posting: 55
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-09-06 15:56


salam ukhwah....
saya pun minat sangat nak tengok ilmuwan Islam...sekali saja berkesempatan tengok...seronok bila tahu sejarah ilmuwan dari agama kita sendiri...kagum...jejak rasul pun same...harap tak macam tahun lepas...dekat nak berbuka...tak berapa elok....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardatuljannahProfil   Hantar PM kepada wardatuljannah   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 17:14


ni mesti kerja orang bukan islam ni... kasihan orang kat kamu semua.. aku memang tak kisahlah sebab aku kat sabah... jam 7.14 dah isyak dah... tapi demi saff kita. Aku pun ikut mengomen tv3...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.143174 saat. Lajunya....