Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 30 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: petua murahkan rezeki..............


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» petua murahkan rezeki..............

Please Mendaftar To Post


Oleh petua murahkan rezeki..............

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 14:02


ASALAMUALAIKUM, Petua untuk murah rezeki dan dijauhkan kesulitan Abu Yazid Al Busthami, pelopor sufi, pada suatu hari pernah didatangi seorang lelaki yang wajahnya kusam dan keningnya selalu berkerut. Dengan murung lelaki itu mengadu, "Tuan Guru, sepanjang hidup saya, rasanya tak pernah lepas saya beribadahkepada Allah. Orang lain sudah lelap, saya masih bermunajat. Isteri sayabelum bangun, saya sudah mengaji. Saya juga bukan pemalas yang enggan mencarirezeki. Tetapi mengapa saya selalu malangdan kehidupan saya penuh kesulitan?" Sang Guru menjawab sederhana, "Perbaiki penampilanmu dan berubahlah rupa mukamu. Kau tahu, Rasulullah SAW adalah penduduk dunia yang miskin namun wajahnya tak pernah keruh dan selalu ceria. Sebab menurut Rasulullah SAW, salah satu tanda penghuni neraka ialah muka masam yang membuat orang curiga kepadanya. Lelaki itu tertunduk. Ia pun berjanji akan memperbaiki penampilannya. Mulai hari itu, wajahnya senantiasa berseri. Setiap kesedihan diterima dengan sabar, tanpa mengeluh. Alhamdullilah sesudah itu ia tak pernah datang lagi untuk berkeluh kesah. Keserasian selalu dijaga. Sikapnya ramah,wajahnya senantiasa mengulum senyum bersahabat. Raut mukanya berseri. Tak hairan jika Imam Hasan Al Basri berpendapat, awal keberhasilan suatu pekerjaan adalah raut muka yang ramah dan penuh senyum. Bahkan Rasulullah SAW menegaskan, senyum adalah sedekah paling murah tetapi paling besar pahalanya. Demikian pula seorang suami atau seorang isteri. Alangkah celakanya rumah tangga jika suami isteri selalu berwajah tegang. Sebab tak ada persoalan yang diselesaikan dengan mudah melalui kekeruhan dan ketegangan. Dalam hati yang tenang, fikiran yangdingin dan wajah cerah,Insya Allah, apapun persoalannya nescaya dapat diatasi. Inilah yang dinamakan keluarga sakinah, yang didalamnya penuh dengan cinta dan kasihsayang. Anda ingin beramal soleh...? Tolong kirimkan kepada rakan-rakan muslim lainnya yang anda kenal.


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 13-09-06 17:25


letakla perenggan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 17:32


hehehe.... te lupa lah...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-09-06 17:34


betul tu.....walau banyak mana masalah...kita kena banyakkan senyum

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

muslimah105
Warga Rasmi
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23936
Posting: 13
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 17:38


em...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah105Profil   Hantar PM kepada muslimah105   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 18:57


Dari Ali bin Abi Talib ra daripada Nabi saw mafhumnya:
"Siapa yang suka agar umurnya dipanjangkan dan rezekinya diluaskan dan dihindarkan dari mati mengejut maka hendaklah dia bertaqwa kepada Allah dan menghubungkan silaturrahim"
(hari Abdullah bin Ahmad, Al Bazzar, At Tabarany - menurut Syeikh Ahmad Muhammad Syakir - Sanadnya soheh)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 14-09-06 18:27


senyum selalu ye....sabar dengan segala masalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 19:58


:-di kena sentiasa sabar....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 16:16


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah Ramadhan al Mubaraq bakal menjelang jadi beramal dan berdoa agar diperluaskan rezeki ya.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Dari Abu Hurairah radhiallahuanhu dia berkata : Rasulullah SAW bersabda : Merupakan tanda baiknya Islam seseorang, dia meninggalkan sesuatu yang tidak berguna baginya .
(Hadits Hasan riwayat At-Tirmidzi dan lainnya)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 00:16


"Dan barang apa sahaja yang kamu nafkahkan (infaqkan) maka Allah akan menggantikannya dan Dia-lah Pemberi Rezeki yang sebaik-baiknya." mafhum Surah sabar'/34: 39)

Imam Ibnu Katsir berkata ketika menafsirkan ayat di atas: Apapun yang kamu belanjakan (nafkahkan), apa yang disuruh oleh Allah atau yang dibolehkan-Nya, maka Dia akan menggantikannya di dunia lagi, dan di akhirat pula tersedia ganjaran dan pahala sebagaimana yang dinyatakan di dalam Al Hadis.

"Tidaklah hamba-hamba (manusia) memasuki suatu hari melainkan turunlah dua malaikat (dari langit) iaitu berkatalah salah seorang daripadanya : Ya Allah berilah gantian kepada orang yang membelanjakan hartanya (pada jalan Allah) dan berkata pula orang yang seorang lagi: Ya Allah, binasakanlah harta orang menahan (tidak menafkahkan hartanya di dalam jalan Allah)." (hari Bukhari)

Menurut Al Syed Muhammad Rasyid Redha: Doa di atas bermakna bahawa di antara Sunnah Allah (ketetapan Allah) ialah Allah akan mengganti untuk orang yang menafkahkan hartanya dengan mempermudahkan baginya jalan-jalan atau sebab-sebab untuk mendapat rezeki dan sebaliknya menyempitkannya daripada orang-orang yang bakhil.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 08:45


alhamdulillah... sama-samalah kita mngingati ye...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 08:56


salam..

syukran untuk info..berdasarkan pengalaman ana masa cari kerja dulu,ana mengamalkan bacaan ayat seribu dinar 21x sehari atau sekurang2nya 3x sehari disamping itu kena percaya dan letakkan yaqen hanya Allah yang beri rezeki,yang memudaratkan dan yang memeberi manfaat...insyaAllah kita azam...untuk mengelakkan mati mengejut,amalkanlah makan garam sebelum makan nasi (bukan sesudu tapi hujung jari sahaja)...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 09:18


;-) :-) :-P 8-) :lol: :-di


-----------------
BUAT YANG BETUL, BUAT DENGAN BETUL, BUAT BETUL-BETUL


Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 20-09-06 17:58


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 18:20


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-09-06 18:27


Kalau dah muka susah senyum nak buat bagaimana tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 20-09-06 18:47


senyumlah kita hanya kerana Allah...:)
....
tetapi senyum jangan di salah guna...lalala...

"petik dari lagu raihan-senyum" :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 07:46


"Maka aku katakan kepada mereka: Mohonlah ampun kepada Tuhanmu, sesungguhnya Dia adalah Maha Pengampun, nescaya Dia akan mengirimkan hujan kepadamu dengan lebat, dan membanyakkan harta dan anak-anakmu, dan mengadakan untukmu kebun-kebun dan mengadakan (pula didalamnya) untukmu sungai-sungai". (Mafhum Surah Nuh/ 71: 10 - 12)

Di antara kesan istighfar dalam ayat di atas ialah :-

1. Allah Maha Pengampun ke atas semua dosa.
2. Allah akan menurunkan hujan dengan lebat.
3. Allah akan memperbanyakkan harta dan anak.
4. Allah akan menganugerahkan kebun-kebun untuk mereka.
5. Allah akan menjadikan sungai-sungai untuk mereka.

Imam Al Qurtuby menyebut tentang Ibnu Subaih katanya: Seorang lelaki telah datang kepada Al Hassan Al Basry lalu mengadu kepadanya tentang kemarau panjang, lalau Al Hassan menasihatkan agar orang tersebut ISTIGHFAR. Kemudian datang pula orang lain mengadu tentang kesempitan hidup (fakir) lalau ia menasihatinya agar ISTIGHFAR. Demikian juga kepada yang lain mengadu kerana tidak dapat zuriat (mandul) juga dinasihati agar ISTIGHFAR.

Maka Ar Rabi' bin Subaih berkata kepada Hasan Al Basry: "Telah datang kepda tuan beberapa orang yang mengadu bermacam-macam masalah, tapi semua mereka tuan hanya suruh beristighfar?"

Dan Al Hassan menjawab: "Aku tidak mengatakannya berdasarkan pandanganku semata-mata tetapi kerana Allah SWT telah berfirman di dalam surah Nuh ... lalu beliaupun membaca ayat di atas.

Jelas ISTIGHFAR boleh membantu kita untuk mendapat keluasan rezeki biiznillah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 08:50


terima kasih ummimq........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 17:08


kasih di terima :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 21-09-06 18:43


;-) ;-) ;-) :-) :-) :-)


-----------------
"kelahiran manusia disambut dengan laungan AZAN dan pemergian manusia diiringi dengan SOLAT....cuba renungkan antara AZAN dengan SOLAT, alangkah singkatnya hidu


Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

ctkhadijah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2004
Ahli No: 7428
Posting: 18
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 21-09-06 19:32


nak kongsi pengalaman sikit..
biasa kalau pergi beli mknan,mesti kawan-kawan jeles..sebab saya biasanya dapat hrga murah.hehe..
alhamdulillah,rezeki tu tuhan luaskan.biasanya saya amalkan baca ayat al-mulk dengan asma ul husna tu.
lagi satu tips nak dapat hrga murah..senyum2 lah sikit kat mk cik/pak cik yang jual tu.macam mana lah nak dapat hrga murah kalau buat muka msm,kan?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctkhadijahProfil   Hantar PM kepada ctkhadijah   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 16:58


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah syukran jazilan atas respons anakanda ctkhadijah. Selalunya yang berkaitan dengan rezeki ialah apabila kita baca surah al waqiah (rujuk tafsir Al Quran yang ada hadis berkaitan). Surah Al Mulk pula selalu dikaitkan apabila seseorang yang selalu membacanya akan mendapat sahabat di kubur kelak iaiatu surah tersebut.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - " Barangsiapa yang dikehendaki Allah kebaikan baginya Maka Allah akan memberikannya kefahaman dalam urusan agama." (hadith Sahih, Muttafaqun Alaih –Disepakati oleh Bukhari no. 3116 & Muslim no. 1037)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

jah6352
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2006
Ahli No: 26676
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-10-06 08:31


berzikir ,bertasbih dan bertahmid dan berserahlah kepada allah dan redha lah dengan ujian yang diberinya-amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For jah6352Profil   Hantar PM kepada jah6352   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 00:09


sekadar berkongsi pengalaman ana :
kalau ana pulak berdasarkan pengalaman dan amalan, ana sentiasa baca surah yasin tak kira tempat atau masa..alhamdulillah setakat ni rezeki murah sangat-sangat..tapi bagi ana yang penting nawaitu kita dalam memulakan sesuatu kerja tu penting dan menjadi faktor sebab pekerjaan yang diberkati Allah akan membuahkan rezeki yang tidak disangka-sangka...selalu beristigfar dan memohon keampunanNya kerana terkadang tu kita tak lari dari niat duniawi dalam melakukan sesuatu pekerjaan..sebagai contoh: tunjuk rajin depan bos sebab nak naik pangkat cepat atau nak naik gaji ke...(tu contoh saja lah ye...) dan selalu ingatkan diri sendiri bahasanya setiap benda, rezeki tu Allah dah agihkan kepada setiap makhlukNya dan jangan ingat apa yang kita miliki tu adalah hak kita...ingatlah bahawasanya yang empunya segala2nya di alam semesta ni ialah Allah swt...jangan lokek untuk bantu mereka yang memerlukan...dan keep this in mind ALWAYS..."barangsiapa yang sentiasa merasa cukup dengan kurniaan Allah maka Allah akan mengadakan baginya sesuatu yang dia tidak akan sangka-sangka" & ""jika kamu sentiasa mengingatiKu di masa lapangmu, nescaya Aku akan sentiasa bersamamu di masa sempitmu"

actually banyak lagi yang ana nak share tapi rasanya cukup dulu buat setakat ni...rasanya ramai lagi pendapat lain yang boleh kita sama-sama ketengahkan dan ambil pengajaran sebab "banyak kepala" lagi baik dari "satu kepala"...maksud ana pendapat ramai-ramai lagi bernas dari pendapat seorang-seorang betul tak ukt2? :)

yang baik datangnya dari Allah 'Azzawajalla, yang buruk itu datang dari kelemahan ana sebagai hambaNya..


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~
[ Telah diedit oleh: zaitihamdan pada 03-10-06 00:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

side
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28639
Posting: 52
Dari: Bumi pimpinan ulama'

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 00:26


Assalamualaikum...

ana pun nak tambah sikit...

sematkan dalam hati kita bahawa ALLAH itu maha kaya dan jangan kedekut untuk mengeluarkan duit @ harta di jalan ALLAH...

sesiapa yang amalkan petua ni pasti takkan papa di dunia insyaALLAH...

                         ...salam ukhwah untuk semua...


-----------------
"Ukhwah ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik dan tak perlu mewah, yang penting kita bahagia di dalamnya"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sideProfil   Hantar PM kepada side   Quote dan BalasQuote

Mutiara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10684
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 09:05


Assalamualaikum...

Betul tu. Kita kena banyak senyum. InsyaALLAH murah rezeki.
Kerana dengan senyuman, orang akan mudah mendampingi kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MutiaraProfil   Hantar PM kepada Mutiara   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 01:10


thank

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

xehar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16318
Posting: 81
Dari: Bumi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 03:02


oo begitu ke...baru tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For xeharProfil   Hantar PM kepada xehar   Quote dan BalasQuote

akmal17
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2007
Ahli No: 28839
Posting: 23
Dari: MESIR

egypt  


posticon Posting pada: 07-05-07 11:22


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For akmal17Profil   Hantar PM kepada akmal17   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 14:48


salam..

senyum itu kan sedekah..dengan senyuman hidup akan ceria..tak begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 15:11


senyum s0kmo......

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 16:43


Senyum seindah suria ,,kan membawa bahagia,,
ku tersenyum,,kau tersenyum,,
terjalinlah ikatan,,,=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 19:31


assalamualaikum..syukrn...yup seyumlah selalu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 20:38


Pada 20-09-06 08:56 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

syukran untuk info..berdasarkan pengalaman ana masa cari kerja dulu,ana mengamalkan bacaan ayat seribu dinar 21x sehari atau sekurang2nya 3x sehari disamping itu kena percaya dan letakkan yaqen hanya Allah yang beri rezeki,yang memudaratkan dan yang memeberi manfaat...insyaAllah kita azam...untuk mengelakkan mati mengejut,amalkanlah makan garam sebelum makan nasi (bukan sesudu tapi hujung jari sahaja)...insyaAllah


petua makan garam ni belum pernah dengar lagi..
syukran atas info ni..
tapi dari mana datangnya petua ni... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12073 saat. Lajunya....