Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 81
Ahli: 0
Jumlah: 81




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 20 jam, 22 minit yang lalu
wyd1014: 9 hari yang lalu
haykal77: 17 hari yang lalu
Kakngah: 17 hari yang lalu
lidah-penghunus: 18 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Budget 2007....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Budget 2007....

Please Mendaftar To Post


Oleh Budget 2007....

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 03-09-06 14:22


salam alaik....

erm, budget 2007 dahpun dibentang oleh Pak Lah pada 1 September kelmarin....

so apa komen anda????
Ok tak?

luahkan lah pendapat anda kat sini tentang budget 2007....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 15:40


Assalamualaikum..

Budget 2007 memang lah rasanya bagus bagi rakyat dan beberapa organisasi untuk menarik nafas lega namun, kenaikan gaji pekerja awam tidak diusulkan dalam budget kali ni. Sedangkan harga barang, minyak semua telah naik, jadi budget kali ni lebih tertumpu pada menjana industri tanah air untuk berdaya saing. ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 16:00


hmmm orang nak sentuh bab yuran peperiksaan dimansuhkan...sedikit sebanyak akan mengurangkan beban keluarga yang berpendapatan rendah dan keluarga yang mempunyai ramai anak yang bersekolah...tapi mungkin diulangi mungkin, dengan pemansuhan yuran peperiksaan ni, kebanyakan student ambil lewa dengan peperiksaan...nanti mereka tak hargai atau berusaha bersungguh2 untuk lulus periksa...kalau dulu, orang bersungguh2 nak lulus dengan cemerlang sebab nak banggakan ibu bapa yang bersusah payah membayar yuran peperiksaan...

kalau ikut pandangan peribadi orang, orang rasa kurangkan harga yuran menjadi separuh pun memadai, atau bergantung pada pendapatan keluarga...tak pun letakkan syarat-syarat tertentu supaya student tu layak tidak membayar yuran peperiksaan...takut nanti bersepah-sepah student yang lulus cukup makan saja.

entahlah ni just pendapat saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 03-09-06 17:20


baik betullah kan...bagi bonus 2 bulan gaji...yang pencen pun bagi
maklumlah harga barang dah naik
erm..harga barang cuma naik pada 2 bulan yag mereka bagi bonus tu saja...bulan2 lain?????

kan bagus Kalau diberi kenaikan gaji...

p/s: saya tak kerja lagi, tapi saya tahu beban yang ayah saya tanggung

erm...Kalau mansuhkan yuran universiti ...boleh tak???-ipta
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 19:02


Assalamualaikum.

    ikuti kupasannya minggu ini di http://www.wtv8.tv

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 19:08


hmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RM3.6 billion untuk bangunkan pertanian.... baguih tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 20:41


yuran peperiksaan upsr, pmr, spm, stpm dimansuhkan...
oklah tu..
tak semua orang mampu bayar...
saya dulu pun..bayar guna duit biasiswa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

littlekhalifah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19314
Posting: 32
Dari: ardhullah

Perak  


posticon Posting pada: 03-09-06 23:38


blnjawan 2007..

agak mesra rakyat sikit lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlekhalifahProfil   Hantar PM kepada littlekhalifah   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 04-09-06 08:55


tapi elaun untuk guru pelatih tak bertambah pun.. :sad:

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 16:27


islamic financial pun akan dikembangkan.. ok apa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124687 saat. Lajunya....