Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 24 hari yang lalu
izdham: 33 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 43 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: siapa MLT kat sini,jom kita share our experiences!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» siapa MLT kat sini,jom kita share our experiences!

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa MLT kat sini,jom kita share our experiences!

nurin_adiela
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25072
Posting: 34
Dari: Universiti Malaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 13:42


assalamualaikum...
ana nak bukak topik ni...Bismillahirrahmannirrahim....

ada tak sesiapa ahli2 ukhwah ni bekerja sebagai MLT(MEDICAL LAB TECHNOLOGIST) or future MLT?mehla kita share our experiences during your posting or working...ataupun ada di kalangan ahli2 semua yang pernah berdepan dengan mlt ni di hospital semasa treatment ke...ataupun pada sesiapa yang nak tau lebih lanjut apa tugas mlt ni sebenarnya...sebab kalau kat hospital tu memang orang tak tahu kalau orang tanya mlt tu apa....even doc pun kadang-kadang tak tahu mlt tu apa,sedihkn?

so,sesiapa mlt kat sini..mehla kita ramai-ramai meriahkn ukhwah.com ni,kita rapatkn lagi ukhwahfillah antara mlt di ukhwah.com ni khasnyer dan ahli2 ukhwah.com umumnya...


-----------------
Jangan berbuat sesuatu sehingga kamu benar-benar mengerti bagaimana ingin menjawab di hadapan ALLAH kelak..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurin_adielaProfil   Hantar PM kepada nurin_adiela   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-06 12:12


Assalamualaikum...

Ana pun MLT ataupun kat usm kubang kerian sini lebih glamour dengan nama teknologis (juruteknologi makmal perubatan U29). Experience kerja baru nak masuk 4 tahun.

Kerja di sini lebih kepada pengajaran.. tak buat rutin makmal sepertimana makmal di hospital. Kerja di sini juga berkala.. bergantung kepada semester pengajian. So, kat sini kena banyak tahu teori dari praktikal almaklum kena banyak jawab soalan dari student.

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 27-08-06 12:16


saya ni student nurse
baru-baru ni kami ada buat pameran tentang profesion kat hospital
bertujun kenalkan profesion2 ni kat pelajar2 secondary school
MLT adalah salah satu daripada proffesion tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

nurin_adiela
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25072
Posting: 34
Dari: Universiti Malaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 10:19


assalamualaikum...

ana pun bukan mlt kat hospital..tapi kat fak perubatan UM..more to service lab...kita deal dengan studentla..prepare brg practical...prepare solution...stain...ang manage the labs...computer in lab....macam technician lah lebih kurang kejenyer...memang kerja relax lah kat sini sebab kalau ada students adalah kerja..klux,tak adalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurin_adielaProfil   Hantar PM kepada nurin_adiela   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 14:12


assalamualaikum..

yeahh...one more gang!will be future mlt!now studying in college taking medical lab technology course...
a very interesting course than the previous course that i've taken before..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 14:17


Pada 27-08-06 12:12 , darul_numan81 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Ana pun MLT ataupun kat usm kubang kerian sini lebih glamour dengan nama teknologis (juruteknologi makmal perubatan U29). Experience kerja baru nak masuk 4 tahun.

Kerja di sini lebih kepada pengajaran.. tak buat rutin makmal sepertimana makmal di hospital. Kerja di sini juga berkala.. bergantung kepada semester pengajian. So, kat sini kena banyak tahu teori dari praktikal almaklum kena banyak jawab soalan dari student.

wassalam


kak darul_muman81 kerja kat husm ek?kat lab mana?selalu jugak ziarah husm tu.


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.078504 saat. Lajunya....