Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: anak ketiga plizzzz???


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» anak ketiga plizzzz???

Please Mendaftar To Post


Oleh anak ketiga plizzzz???

hipopomomo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.08.2006
Ahli No: 25810
Posting: 33
Dari: k.l

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-08-06 08:51


:-P :-P
sapa anak ke-3 mari lah join da club...
ada orang kata anak ke-3 ni pelik sikit...pa yang pelik???
so..mari lah kita bersm2 ramaikan jemah..
huhuhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hipopomomoProfil   Hantar PM kepada hipopomomo   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 09:00


salam.....

ana anak ketiga...dikatekan anak ke-3 ni bersifat seperti api...agak panas baran(bergantung pada situasi),agak manja,pengawal emosi yang baik....tapi ana tak nampak apa yang pelik....semoga Allah membaikkan semua anak ke-3..

Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 09:13


kita pun anak ke 3....kakak sulung,...ermmm agak bertanggungjawab..huhuhuuhh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 16-08-06 09:27


hm...kat anak ke3 juga!first perempuan...adeh....semua kerja rumah kena buat...setuju lah macam yang ustadz cakap...hoho...ada adek perempuan pun kecik lagi...pendek kata mencabar lah jadi anak ke3ni...kalau ada apa-apa masalah family,parenz banyak luahkan kat kita...macam jadi penasihat negeri pula rasanya...hoho...semoga ALLAH permudahkan urusan kita semua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

hadaalia
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2004
Ahli No: 7373
Posting: 20
Dari: BANDAR BARU BANGI

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-08-06 10:20


Mungkin ada kebenarannya... ana anak ketiga juga ad abang ada kakak tapi apa-apa masalah mak cerita kat kita rasa macam anak sulung saja. masalah adik2 pun akan rujuk kita untuk di selesaikan. tapi tak kisahlah tu.. Asalkan dapat jadi anak solehah dahlah.... Anak ketiga ni moody juga tapi tengok timelah dan dalam masa yang sama manja juga jadi kita ada persamaanlah ye ustadz... kui3.. Moga Allah merahmati kita semua....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hadaaliaProfil   Hantar PM kepada hadaalia   Quote dan BalasQuote

id4h
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.11.2003
Ahli No: 5378
Posting: 60
Dari: parit buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 10:56


saya pun anak ke3 jugak!!! bongsu perempuan,hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For id4hProfil   Hantar PM kepada id4h   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-08-06 12:44


tumpang lalu..hehehe..saya anak ke4...

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

una_durrani
Warga Rasmi
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26302
Posting: 15

malaysia  


posticon Posting pada: 11-09-06 21:56


saya anak ke-3,anak bongsu.
tak pelik tapi manja sikit.
:-di :-di :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For una_durraniProfil   Hantar PM kepada una_durrani   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-09-06 22:09


saya pun anak ke3 gk..anak sulung perempuan... :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 22:21


saya pun! huhu~

yang paling rapat dengan ibu dan ayah berbanding abang dan kakak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

wardatuljannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23334
Posting: 55
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 22:40


salam ukhwah..
saya pun anak ke-3..dari 6, kakak ada, abang ada, adik lelaki ada, adik perempuan pun ada..hehe.. bahagia hidup... semua cukup..
alhamdulillah...anak ke-3 ni panas baran sikit, tu saya setuju... tapi tak cepat give-up...hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardatuljannahProfil   Hantar PM kepada wardatuljannah   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-06 04:58


ni dia anak ke-3 nak mai...........saya rasa anak perangai anak ke-3 ni pelik sikit agaknya........


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"
[ Telah diedit oleh: ilhammusafir pada 12-09-06 05:10 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 10:15


ye ke??ana pun anak ketiga jugak tapi ok saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 12-09-06 10:55


ana anak ke-3...ana rasa ana tak pelik..cuma beza ana dengan adik beradik lain ana suka tidur dalam kelas time kat U dulu..ahahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 12:27


Ana dulu anak ke-4, then sekarang anak ke-3 pula....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

nurin_adiela
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25072
Posting: 34
Dari: Universiti Malaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 13:17


assalamualaikum...

ana ke 3 pelik?mana ada...manusia biasa juga...macam yang ana komen pada post 'siapa anak ke 3'...anak ke 3 ni manja dengan mak ayah...panas baran...taklah pns baran sangat,tapi ikut mood juga lah...kalau pandai juga hati dia...dia akan juga hati org tu lagi baik...emm..1 lagi ana tengok anak ke 3 ni macam fikir panjang sikit...kuat smgt....tapi yang pasti anak ke 3 ni memang suka dibelai..manja....ana manja dengan mak ayah ana...sampai org pernah cakap...'adik dia xlekat dengan mak dia,tapi dia sikit-sikit mak..sikit-sikit mak....hehe...ada sesiapa yang same dengan ana?....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurin_adielaProfil   Hantar PM kepada nurin_adiela   Quote dan BalasQuote

Najah_Ariff
Warga Rasmi
Menyertai: 14.08.2006
Ahli No: 25793
Posting: 5
Dari: farmer's river

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 13:59


Saya anak ke3..
ada lagi 3 adik..
hmm...rasanya tak manja,tapi memang degil...kalau satu bergaduh dengan adik saya yang perempuan,dia kena mengalah..saya nak menang juga..
mesti menang punyalah..
hehe...tapi dalam hal2 biasa sajalah..
tak adalah nak gaduh selalu,cuma bertengkar,dan lepas 2 dia akan mengalah..
manja???
tak agaknya?tpselalu juga buat perangai macam budak-budak..
hehe...
dr segi panas baran,memang lah..2 jangan cakap..kalau tak kena sikit,cepat marah,tapi selalunya happy go lucky..
moody pun ya juga..
kalau tengah marah,selg tak ada org coolkan,selagi 2 akan membebel2 sebab tak puas hati...
hmmm....sebab 2 selalu mengelak diri dr marah,nanti susah org keliling...
itulah dia...
kisah saya sebagai anak ke3..
Sekian.... :lol:


-----------------
KAMA
[ Telah diedit oleh: Najah_Ariff pada 12-09-06 14:05 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Najah_AriffProfil   Hantar PM kepada Najah_Ariff   Pergi ke Najah_Ariff's Website   Quote dan BalasQuote

med
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2007
Ahli No: 29242
Posting: 3

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 04:42


tersilap masuk ana anak bongsu :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For medProfil   Hantar PM kepada med   Quote dan BalasQuote

habibah_ty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1617
Posting: 67
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 09:33


assalamuliakum...sorry mencelah sikit...ana pun anak ke-3 gok...perangai pelik tu tak delah pulak..tapi panas baran tu..jangan ditanya..memang ada pun....heeee....tapi marah tu bertempat ah dan mengikut situasi ah....heheheheheheh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For habibah_tyProfil   Hantar PM kepada habibah_ty   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 10:21


akak anis anak ketiga, memang panas baran, kalau dah marah uiiiih tak ingat dunia... tapi hati baaaaaiiiik sangat... sanggup korbankan pelajaran dia demi tanggung anis dan adik2 dia... :-) :-)

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 25-03-07 10:22 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 10:26


ana anak kedua tapi rapa dengan adik ana yang no 3
dia tu ok, cool rajin bekerja dan beribadat tapi panas baran sikit lepas itu dia ada sikit obses terhadap diri dia wonder why eh??

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

arhazza
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2004
Ahli No: 8409
Posting: 23
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 25-03-07 13:36


ermmmmmmmmm, samerla anak no 3, trademark adalah panas baran. heuheu... me anak no 3 juga, heuheu

Bookmark and Share

  


  Member Information For arhazzaProfil   Hantar PM kepada arhazza   Pergi ke arhazza's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 13:41


Pada 12-09-06 13:59 , Najah_Ariff posting:

!!! QUOTE !!!

Saya anak ke3..
ada lagi 3 adik..
hmm...rasanya tak manja,tapi memang degil...kalau satu bergaduh dengan adik saya yang perempuan,dia kena mengalah..saya nak menang juga..
mesti menang punyalah..
hehe...tapi dalam hal-hal biasa sajalah..
tak adalah nak gaduh selalu,cuma bertengkar,dan lepas 2 dia akan mengalah..
manja???
tak agaknya?tpselalu juga buat perangai macam budak-budak..
hehe...
dr segi panas baran,memang lah..2 jangan cakap..kalau tak kena sikit,cepat marah,tapi selalunya happy go lucky..
moody pun ya juga..
kalau tengah marah,selg tak ada org coolkan,selagi 2 akan membebel2 sebab tak puas hati...
hmmm....sebab 2 selalu mengelak diri dr marah,nanti susah org keliling...
itulah dia...
kisah saya sebagai anak ke3..
Sekian.... :lol:


betul ke? saya suka saja koolkan org marah tapi lebih pada takut nak hampiri org marah, tak pasal2 nanti saya kena baham...pasti terus kecut perut terkedu tak terkata, situ juga nagis.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 14:51


topik bknda ada kea.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

halimie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14867
Posting: 44
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:44


alfu salam

ana nak ketiga jugak,selalu memikirkan hal keluarga,panas baran(tengok keadaan),manja,penyabar jugak,rasanya tak ada yang

Bookmark and Share

  


  Member Information For halimieProfil   Hantar PM kepada halimie   Pergi ke halimie's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-03-07 14:47


saya bukan anak ketiga tapi nak dekat 3

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

halimie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14867
Posting: 44
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:48


tak ada yang pelik

setiap manusia ALLah jadikan ada kelebihan dan kelemahan masing-masing

salam ukhwah filah untuk semua

Bookmark and Share

  


  Member Information For halimieProfil   Hantar PM kepada halimie   Pergi ke halimie's Website   Quote dan BalasQuote

fee-za
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6381
Posting: 39
Dari: aMPanG,sElaNgoR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 20:06


saya anak ke-3...bezz!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For fee-zaProfil   Hantar PM kepada fee-za   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 21:51


Assalamualaikum,

saya anak ketiga daripada empat adik beradik, ada masalah ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 21:58


anak ke 3

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ziyan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24835
Posting: 48
Dari: KL

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 22:16


saya anak ke3 dari 6.. memang kawan-kawan cakap saya ni garang luarannya tapi dalamnya agak baik.. so jangan lah suka nak judge sum1 sebelum kita kenal ha budi seseorang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyanProfil   Hantar PM kepada ziyan   Quote dan BalasQuote

aimiz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20051
Posting: 39

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 22:31


salam...saya pun anak ke-3..
erm nak cakap pasal diri sendiri ni susah sikit...
kalau nak tahu kena tanya orang-orang sekeliling lah...
sebab diorglah seperti cermin buat kita..setuju tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For aimiz_muslimahProfil   Hantar PM kepada aimiz_muslimah   Quote dan BalasQuote

malina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29093
Posting: 56
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-07-11 14:50


anak ketiga memang garang..
ana tak dinafikan ana memang garang..kalau marah memang menyinga lah..
tapi ana perhatikan kawan-kawan ana yang sama anak ke3 pun garang..
dan mereka ada sesuatu kelebihan yang tak ada kat anak lain..
iaitu kasih sayang yang melampau2 kat family..

Bookmark and Share

  


  Member Information For malinaProfil   Hantar PM kepada malina   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-11 15:38


assalamualaikum..

saya anak ketiga juga..anak perempuan sulung..bawah ada dua adik lagi..hehehe..apa yang pelik ek??tidak dinafikan memang baran sikit tapi semuanya bergantung kepada situasi...kawan-kawan cakap saya ini nampak dari luar memang garang tapi bila dah kenal baik hati dan kelakar...hehehe..itu kawan yang cakap tau bukan saya...


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144715 saat. Lajunya....