Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 2 hari yang lalu
nabilah: 2 hari yang lalu
aye: 4 hari yang lalu
tereturubuzu: 12 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 23 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: lelaki zmn sekarang boleh percaya???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» lelaki zmn sekarang boleh percaya???

Please Mendaftar To Post


Oleh lelaki zmn sekarang boleh percaya???

hipopomomo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.08.2006
Ahli No: 25810
Posting: 33
Dari: k.l

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-08-06 08:44


:-? :-? :-?
pada pendapat korng lah...boleh percaya ke laki zmn sekarang>>> saya tak tuduh golongan ADAM 2 tak bagus...
hanya nak tanya saja,,,
sebab bla nak kawan saja dengan boyz or ada boyz yang nak kenal...ada saja mulut yang cakap jangan cayakan lelaki...
:roll:
mereka nak memainkan perempuan..
:roll:
macam-macam lagi....
pergh....
pening,,,pening,,,
duduk dalam gualah.... :-? :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For hipopomomoProfil   Hantar PM kepada hipopomomo   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 08:58


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah umum sekali topik ini. Ramai para cendikiawan terutama ulama' adalah dari golongan lelaki. Malahan Rasulullah saw adalah seorang lelaki.

Cuma lelaki zaman sekarang ini yang sudah up to date dalam semua aspek ada kalanya terlalu bijak bermain kata-kata terutama bila berhadapan dengan perempuan namun lelaki yang beriman adalah yang terbaik.

Jadi bagi wanita yang tidak mahu jadi tipah tertipu oleh lelaki yang tidak bertanggungjawab maka berdoalah dan jadilah muslimah sejati agar pasangannya kelak adalah muslim sejati pula.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Allah janji wanita yang baik akan berpasangan dengan lelaki yang baik (rujuk Al Quran)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 09:18


salam...

tepuk dada tanyalah iman..
ana setuju dengan ummimq...pandanglah dengan pandangan iman dan nilailah dengan penilaian iman..insyaAllah..gunekan 'sense of iman' untuk membuat pilihan dan keputusan...wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 09:37


assalamu'alaikum...
hm... pandai2lah kita menilainya... but dont judge a book by its cover...bak kata ustadz kita, use your "sense of iman"...
ayah, abang, adik2 dan juga suami kita kan lelaki... berdoalah supaya dapat yang terbaik....:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-08-06 09:58


betul......jadi lah insan semulia Siti Fatimah dan insyallah akan dikurniakan pasangan yang akhlaknya seindah Syaidina Ali

Bookmark and Share

  


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-08-06 11:17


Pada 16-08-06 08:58 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!


ps - Allah janji wanita yang baik akan berpasangan dengan lelaki yang baik (rujuk Al Quran)


Tepat sekali..betulkn diri kita dulu..dan gunakan sense of iman...insyaallah :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 11:22


dan don trust picture

Bookmark and Share

  


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-08-06 12:29


Ada yang boleh percaya
dan ada yang tak boleh percaya
manusia sekarang banyak ragam

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

kdinx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2006
Ahli No: 21823
Posting: 69
Dari: Moscow

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-08-06 12:33


nak lelaki baik...jadilah perepuan baik..sekian harap maklum

Bookmark and Share

  


  Member Information For kdinxProfil   Hantar PM kepada kdinx   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 16-08-06 13:48


ADIK LELAKI DAN ABAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

insan232
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18097
Posting: 72
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 16-08-06 14:03


saya sebagai lelaki memang suka kalau orang tanya soalan ni... sebabnya... dari kita tanya orang tanya lah diri kita dulu. boleh tak buat orang pecaye kan kita dengan tak perlu menipu. kalau kita mampu buat begitu, insyaAllah kita dapat kawan-kawan yang same macam kita. ada saja lelaki yang baik, tapi yang baik ni tak ada lah suka nak p mengusik mengaco orang... maka paham lah kan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For insan232Profil   Hantar PM kepada insan232   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-08-06 14:20


perempuan pun aada yang takboleh percaya

Bookmark and Share

  


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 15:19


bukan tak boleh prcaya...cuma perlu lebih berhati-hati &brjaga2...
mereka manusia biasa adakala melakukan kesilapan...
jangan terlalu jujur dengan mereka yang baru dikenali...
rambut sama hitam tapi hati lain2...


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 16-08-06 15:51


mostly memang tak boleh percaya..
ramai yang cakap tak serupa bikin..
namun xsemer begitu..masih ada makhluk Allah yang bergelar lelaki yang still boleh dipercayai..
carilah dengan mata hati..
hanya yang terbaek akan dapat yang terbaek..
so jadilah yang terbaik..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 16:20


Assalamualaikum...

bukan semua boleh percaya....
ada yang boleh dipercayai...
tepuk dada tanya iman...

Wallahualam...


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 16:21


tak baik sangka burukla.........
perempuan pun sama juga.
jangan pandai tunding jari saja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

wakenabeb
Warga Rasmi
Menyertai: 17.07.2006
Ahli No: 25261
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 02:26


lelaki soleh untuk wanita solehah .....
jadi berusaha lah kearah itu.....
Insya Allah......

Bookmark and Share

  


  Member Information For wakenabebProfil   Hantar PM kepada wakenabeb   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 09:35


lelaki zaman sekarang boleh dipercayai?
perempuan zaman sekarang boleh dipercayai?

semuanya akan menimbulkan persoalan yang sama,tidak kira lelaki mahupun perempuan. jangan hanya tahu menunding jari kepada sebelah pihak sahaja.
bagaimana kita semua hendak meletakkan kepercayaan kepada seseorang bergantung kepada diri kita sendiri.
paling penting, jangan terlalu mudah menilai seseorang dan terlalu mudah meletakkan kepercayaan kepada orang yang kita masih samar-samar mengenalinya.
lihatlah dengan mata hati, jangan hanya melihat dengan mata sahaja.


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.
[ Telah diedit oleh: houri pada 17-08-06 15:53 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 10:56


yang penting jangan mudah terpesona disebalik manisnya kata-kata..

yang baik akan dapat yang terbaik juga..insya-ALLAH


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 19-08-06 11:02


lelaki @ perempuan sama saja...
jadilah orang yang boleh di percayai
jaga diri hiasi peribadi

andai AKAL senipis Rambut
tebalkan dengan ILMU
andai HATI seampuh Kaca
kuatkannya dengan IMAN
andai PERASAAN selembut Sutera
hiasi ia dengan AKHLAK

wallahualam

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 18:09


ana pun lelaki jugak....

ana suggest agar kaum hawa ni agar berhati-hati sikit dengan lelaki yang pandai bermadah ni....

mungkin tu agaknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-08-06 18:18


jgan hanya salahkan sebelah pihak
zaman sekarang susah nak percaya kat seseorang
walaupun saudara mara kita

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

ahlifikir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17015
Posting: 45
Dari: kl

japan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 19:45


perempuan pula zaman ni boleh percaya ke?

heheh....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ahlifikirProfil   Hantar PM kepada ahlifikir   Pergi ke ahlifikir's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 20:22


jangan salah kan orang lain.....masing-masing tanya diri sendiri....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 20:33


Pada 19-08-06 19:45 , ahlifikir posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan pula zaman ni boleh percaya ke?

heheh....

sama saja 2 tak 5...
:-di


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-08-06 20:37


depends...ada lelaki yang boleh dpercaya..ada jugak yang tak boleh dpercaya..same jugak dengan perempuan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

an_nuur2005
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24428
Posting: 25
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-08-06 17:47


Perilaku & pertuturan kita akan menjadi jawapan........

Bookmark and Share

  


  Member Information For an_nuur2005Profil   Hantar PM kepada an_nuur2005   Quote dan BalasQuote

insan232
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18097
Posting: 72
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 24-08-06 05:19


saya lelaki, tapi saya sendiri tak suka lelaki yang 'mulut manis'...

apapun soalannya, tanya diri sendiri dulu, baiki diri dulu...
persoalan berbentuk pertikaian begini terlalu subjektif, harapnya tak perlu dibangkitkan persoalan begini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For insan232Profil   Hantar PM kepada insan232   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-06 07:52


*****************************

lelaki zaman sekarang ni boleh percaya???

oo soalan tu...
so jawapan nya...
boleh!!!!
dann tidak boleh!!!

boleh tu mungkin bagi lelaki dalam ukhwah ni agaknya...hahaha
kita boleh percayakan mereka...kerana mereka semua pun tahu yang menipu tu DOSA.....

yang tidak boleh tu mungkin lelaki diluar sana agaknya....
yang mulutnyer manis kalahkan gula....madu pun boleh kalah apa...uhuhu..

**kesimpulan: jadilah lelaki yang mulutnyer tidak berapa manis...heehehehe:di


***********************************************

Bookmark and Share

  


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

Saff-one
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7134
Posting: 43
Dari: Kuala Pilah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-08-06 08:02


salam. lelaki. saya sebagai kaum adam bagi nasihat lah kat yang bertanya ni.kalau nak pilih teman lelaki pilih lah yang betul-betul baik pergaulannya, berpewatakan baik, beragama dan tinggi nilai2 murninya. so jangan lah pandang menggunakan mata saja. gunakanlah kekuatan hati nurani kita untuk pilih kawan lelaki yang baik. sama juga dengan perempuan bukan semua boleh pakai. muka nampak saja baik tapi perangai masyaAllah. gunakan mata hai na. terima kasih.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Saff-oneProfil   Hantar PM kepada Saff-one   Pergi ke Saff-one's Website   Quote dan BalasQuote

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 29-08-06 15:12


Kenapa cakap macam 2...masa dulu nakalnya berbeza-beza..depend pada orang 2 lah...tak semestinya laki zaman sekarang nakal..laki dulu tak nakal..?so pikir2kan sendiri.dan yang pasti allah maha adil dan saksama.pecayalah pada firmanNya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 29-08-06 15:16


lelaki tetap lelaki walau zaman dah berubah
perempuan pun sama
bolehkah perempuan sekarang di percayai????

tepuk dada tanyalah iman masing-masing
wallahualam
:roll: :roll: :roll:


-----------------
berjihad kerana Allah swt


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

cactus86
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14731
Posting: 12
Dari: nun jauh disana

Kedah  


posticon Posting pada: 29-08-06 15:26


erm......

nO kOmenn.....
tapi kbanyakan llaki sekarang memang tak berapa boleh dprcayai...
tapi bukan semua...
cuma bila ada segelintir yang macam Tuuhhhh...
kita akan samakan sumanya...kan!
macam kat pepatah mlayu...
kerana seko kbau bawa lumpur,,
habis sumanya tepalit sama...
pandai2lah pilih jalan hidup...
saya pun pernah 'tekena juga.....
rasa serik sesangat....
tapi mungkin ada hikmah dsbaliknya...
yang pasti...pdan dengan muka sendiri..gtal sangat...
terima lah akibatnya...uhuhuhuhuhu;p

maafla kalau ada yang sakit hati dengan knyataan saya tadi...
ampun!!!!!!!!!!

wasaalaammmmm...

;-) :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For cactus86Profil   Hantar PM kepada cactus86   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 29-08-06 15:32


lelaki....susah sangat ke nak percaya mereka ni????
memang susah lah bagi saya...tapi bukanlah semua
so, lelaki, jangan marah ye
sebab, perempuan pun ada yang memang tak boleh percaya
saya pernah kena tipu bulat2 dengan orang yang saya anggap kawan baik....setahun kami kenal...setahun tulah saya kena tipu...
sedih betul :(
bila hujung tahun, dah nak habis sekolah, baru lah tahu, SIAPA dia sebenarnya...huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

wardatuljannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23334
Posting: 55
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 15:57


SALAM ukhwah buat sahabat2 ukhwah...
ana tertarik dengan soalan tu...jalan terbaik, kita tak perlu tanya pandangan orang tentang seseorang...sebab kadang tu orang tak bagi jawapan yang sebenar...sebab tula kita kena berbalik kepada pencipta kita yakni Allah SWT..kalau dah berkenan / nak buat kawan / dia nak berkawan dengan kita...doa adalah yang paling utama... ana dah buat...alhamdullilah bila dia tak baik untuk kita...Allah akan jauhkan dia dari kita...walaupun bukan dengan cara drastik...ita akan nampak hikmahnya...mungkin dia akan melarakan kita...atau kita yang akan melarakan dia...kita kena pertimbangkan kdua2 aspek..bukan hanya untuk diri kita...untuk kemaslahatan bersama...pegangla kata-kata ana...insyaALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardatuljannahProfil   Hantar PM kepada wardatuljannah   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 16:34


Assalammualaikum...........
Topik yang.menarik bagi saya............
Pada pandangan saya tak semua lelaki yang tak boleh dipercayai......
ada yang baik ada juga yang hanya tahu mengambil kesempatan ke atas perampuan kan.............
Apapun kita sebagai perempuan kenalah berhati-hati untuk memilih kawan lelaki...........

Bookmark and Share

  


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 17:46


sama saja!

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-06 17:53


Percaya Diri Sendiri dulu sebelum mempercayai orang lain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.159549 saat. Lajunya....