Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 4 hari yang lalu
muslimin23: 6 hari yang lalu
z_tornado: 6 hari yang lalu
sarashanee: 13 hari yang lalu
CikIzzah1992: 15 hari yang lalu
Qiamulail: 30 hari yang lalu


Awas!
Topik: Selipar ada Kalimah Allah


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» Selipar ada Kalimah Allah

Please Mendaftar To Post


Oleh Selipar ada Kalimah Allah

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 13:14


JUMAAT - Selipar Bowling HARAP MAKLUM SEMUA...Selipar getah jenama
BOWLING,tapi tak prasan kat bawah kasut itu ada
tulisan Allah (Balik kena tengok) dan S2 ada tertulis perkataan ALLAH (dalam
Arab) ditapaknya (bahagian tumit) harap dapat ambil perhatian. Sebarkan
demi agama Islam tercinta.Betul lah. Aku ada selipar tu kat ofis lah ni,
buat pakai pergi toilet...Serius, memang ada pktn Allah, tengok betul-betul kat
tapak (corak besar) tengok tapak selipar sebelah kiri... Kalau sebelah
kanan,perkataan ALLAH dalam imej terbalik.SUBAHANALLAH.... Mineral Water
"WATERCO".....DON'T BUY IT....Wallahualam.... Saya nak nasihatkan kalau
ada saudara kita terminum atau terbeli air mineral 'WATERCO". Ia adalah
'Holly Water'.yang dibuat di Vatican City.Dijampi oleh paderi termasuk
Pope John Paul.Kalau terminum,cari air kolah dari 3 masjid. Baca
Al-Fatihah1x,Yasin1x,3 qul 1x dan selawat. Ambil sebahagian buat minum dan
bahagian buat mandi.InsyaAllah mereka akan sedar dan dapat diselamatkan.
InsyaAllah.Tolong fowardkan okay... Demi
Islam..Demi agama yang tercinta.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 22:35


terima kasih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

bakar
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2005
Ahli No: 19573
Posting: 15
Dari: malaysia

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-08-06 23:35


Terima kasih...
ish! macam-macam yahudi buat nak hentam kita umat Islam.Kita pulak.. xbuat apa-apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bakarProfil   Hantar PM kepada bakar   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 01:10


terima kasih for the info..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 04-08-06 05:52


Terima Kasih berpanjangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-08-06 11:46


terima kasih
Allah sentiasa di pihak yang benar

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 20-09-06 08:46


tak jumpa pun....habis satu aspuri aku cari...pergi bilik air nampak saja selipar jename tu aku mesti tengok...semua tak jumpa...betul ke ni?? ce bagi detail sikit baru senang aku nak tengok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 20-09-06 10:13


ooooooooooooooooooooooooooooo...
mekacih

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 10:25


saya ada selipar tu.
da cari dah betul-betul tapi tak jupe pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-06 10:46


jahatnyer mereka buat macam tu kat kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-09-06 13:24


Betul ke cerita anda ni...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-06 13:30


ana pun pernah tegok nasib baik tak sempat beli

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

muaz9768
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.03.2007
Ahli No: 29075
Posting: 28
Dari: Salah satu negara di Asia

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-04-07 12:59


insya allah ana akan sebarkan perkara ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For muaz9768Profil   Hantar PM kepada muaz9768   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 13:56


--> Xmain bowling dah...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:20


Kalimah Allah pada bunga tayar

123

:-o :-o :-o


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:28


Sebab tu setiap berita yang disampaikan kepada kita, kita tak boleh terus percaya bulat2.

holy water tu, dah bosan saya dengar. semua tu tipu semata-mata.

benda yang kita tak pasti betul ke tidak, janganlah terus sebar-sebarkan.

lebih2 lagi yang kata "kena send ni kepada 10 orang, anda akan murah rezeki. jika send kepada 20 orang, anda akan bla bla bla." bosannya! bila lah mereka ni nak insaf. tak tahu ke jika percayakannya dah namanya syirik. sejak saya umur 13 tahun saya tak pernah endah pun email2 tu atau surat2 rantai tu.. tak jadi bencana pun.

tapi, anyway, thanks rimbabara sebab ada effort untuk berkongsi... cuma, pastikanlah sumber itu sahih. supaya tidak mempengaruhi atau membuat orang lain tertipu... etc.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:28


syukran untuk info.

**pasal tayar tu, ana baru tau.
JAHAT + BUSUK HATI betul lah orang-orang kafir ni.


syukran untuk info.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:40


Kalimah Allah pada kasut NIKE

123


:-o :-o :-o


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...
[ Telah diedit oleh: sailormoon pada 15-04-07 23:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 23:54


satu hari ana balik dari jemput adik ana dari sekolah..ana berhenti di shel dekat bedong sungai petani kedah,,ada pak cik tu bawa satu batu mar-mar(mozert) untuk di hantar ke pejabat mufti kedah,,di batu itu ada kalimah tertulis nama Allah..ana difahamkan batu itu di beli untuk membuat lantai surau..itulah satu perkara yang orang kafir buat untuk menghina orang Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:04


Kalimah Allah pada Jubin lantai

123



:-o :-o :-o


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:08


liciknya org kafir ni.

hish..... melampau betul ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:31


Ish..melampau mereka ni..!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:35


terima kasih sailormoon kerana tunjukkan bukti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 00:43


Sama-sama...Dia orang ni memang melampau...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 02:08


YA ALLAH!sedih tengok perkara ini...sampai hati ye mereka2 ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 09:46


org kafir dah buat kajian dan mendapati kalau serang org islam pakai tenaga memang kalah(macam peperangan zamn khalifah dulu) ...dan sekarang mereka serang dengan pemikiran(perkara2 licik) macam hiburan

''berhibur tiada salahnya
kerna hiburan itu indah
hya pabila salah memilihnya
menbuat kita jadi bersalah''

contoh animasi..tu semua idea org kafir..
1-waktu disiarkan(bertembung dengan waktu solat)
2-penampilan watak(memdedahkan aurat)
3-perwatakan yang tak senonoh(tak ajar)
dan banyak lagi...
dan mangsanya adl kanak-kanak..kanak-kanak ni mana lah tau apa-apa(fikiran masih kosong)..so, apa yang dirong tengok tu menjadi kepercayaan mereka
pasti ada yang terpikir..tu carton saja lah..disebabkan perkataan 'saja' tu lah, umat islam menjadi mundur walaupun satu hari ALLAH MENJANJIKAN KEMENANGAN kepada ISLAM..

kalau anda nak tau, orang-orang kafir ni telah menghasut(kira mendidikla) anak2 mereka sejak kecil lagi u membenci islam..
ada satu cerita d melbourne..kawan saya cerita(status kakak lah)dia belajar kat sana..budak-budak ni(anak org kafir)seawal umur 2-3 tahun dah masuk sekolah dan pelajarannya tentang 'perangi umat islam'..
bayangkan..
KITA UMAT ISLAM..peranan kita sebangai khalifah..






(macam bersyarah lah pula...)


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 16-04-07 09:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 09:49


dan tak kesah lah kalau ada kalimah ALLAH kat kasut ke, lantai ke, jubin ke....mereka ni memang licik...mereka tau, apa yang mereka buat ni akan meruntuhkan umat islam..cuba pikirkan apa motif mereka letak kalimah ALLAH kat tapak kasut,kat lantai dan kat tayar..mesti lah supaya ALLAH itu dipijak2 o semua orang termasuk lah orang islam sekali..betul tak kawan-kawan??maap lah jika saya tersalah info..


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 17-04-07 14:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

afiq_ghani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2007
Ahli No: 28739
Posting: 34
Dari: United KingdoM

uk  


posticon Posting pada: 18-04-07 02:46


Pada 16-04-07 00:04 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kalimah Allah pada Jubin lantai

123



:-o :-o :-o



Chayooookk...boleh letak lagi tak apa yang nampak??kasut bowling pun sama...PLZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ...geram neh


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us


Bookmark and Share

    


  Member Information For afiq_ghaniProfil   Hantar PM kepada afiq_ghani   Pergi ke afiq_ghani's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126155 saat. Lajunya....