Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 59 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: makna tersembunyi disebalik pertanyaan perempuan


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» makna tersembunyi disebalik pertanyaan perempuan

Please Mendaftar To Post


Oleh makna tersembunyi disebalik pertanyaan perempuan

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 15:56


Kebanyakan kaum lelaki ini tak tahu yang kaum
perempuan ini kalau mereka bercakap atau bertanya,
mesti ada maksud yang tersirat di sebalik percakapn
mereka itu. cuba paham dan renungkan apa yang awek
anda pernah cakap atau tanya...ada tak maksud
tersirat sebegini.....

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak perempuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak
perempuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pergi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa lah baju kat sini,
ye.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: rasa macam nak pening lah.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak
masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar sajalah. Lepas
tu, tolong basuh kain-baju sekali, ye.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan
saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham
ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you.
You baik,memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat
kat you a. rasa macam nak jadi awek you saja.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan
awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani
sangat, sebut lah nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi
kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi. Aku kena berkorban. Habih,
hangpa dua ekoq juga yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang
betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you
berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku
adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke
tak adil. Aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum
nak menikah lagi satu.

Ini cuma contoh saja. Tapi, memang ia selalu berlaku.
Kalau tak percaya, cuba tanya isteri atau awek
masing-masing, betul tak cakap di mulut tak sama
dengan niat di hati. Bukannya kaum perempuan ni tak
jujur dalam meluahkan isi hati mereka tapi, maklum lah,
kaum perempuan ni kan pemalu.


-----------------
regards:
zulmi
"SAYA DOAKAN KITA SEMUA, BAHAGIA, KAYA, BERJAYA DAN DIRAHMATI SENTIASA"


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 16:10


assalamualaikum....

amboi2....bukan semua macam tu ya....

jangan su'uzzon......



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 31-07-06 16:44


iyakah...? mungkinlah agaknya. tapi tak semua perempuan begitu. kalau ana...ana jenis direct dan straight to da point...certain keadaan saja ana akan berkias...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 17:05


mmm... iya koooot!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 17:11


ala..orang lelaki pun same jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 31-07-06 17:12


Pada 31-07-06 17:11 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

ala..orang lelaki pun same jugak..


hihi...betuii tu kakngah...ana sokong...:) :P


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan


Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 17:15


!!! QUOTE !!!

ala..orang lelaki pun same jugak..



ana setujuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

:-di



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 18:16


macam bestjer tajuk ni.. saya no komen...tapi kalau nak jadi pengadil boleh juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

hadiazeediaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21062
Posting: 63
Dari: bumi melaka

Johor  


posticon Posting pada: 31-07-06 19:39


zulmi,

tak baik buruk sangka kat kaum hawa yang lemah ni..

hehe..:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For hadiazeediazProfil   Hantar PM kepada hadiazeediaz   Pergi ke hadiazeediaz's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 31-07-06 19:46


lelaki yang celik mata hati akan faham....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 20:00


Pada 31-07-06 15:56 , zulmi posting:

!!! QUOTE !!!


3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa lah baju kat sini,
ye.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.


hmm...yang ni betul agaknya.. :-di



Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-07-06 22:05


wallahu'alam.


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

sinah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.07.2006
Ahli No: 25507
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 23:21



    


  Member Information For sinahProfil   Hantar PM kepada sinah   Quote dan BalasQuote

khalidah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.08.2006
Ahli No: 25644
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 17:59


saya rasa semuanya betul.mana awak dapat semua ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalidahProfil   Hantar PM kepada khalidah   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-08-06 19:08


kalau perempuan kata: "u ni perokok ke tak
ap maknanya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 09-08-06 21:21


begitulah orang perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 13:18


amboi macam tau2 saja....betul kata al-aniesah tak semua kaum wanita macam tu...mungkin mereka nak jaga hati pasangan masing-masing...berbudi bahasa... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 14:40


betullah!
susah nak paham orang perempuan ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 15:11


Assalamualaikum..

walahualam...
;-) :-) :-di ;-) :-)


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 15:17


hehe...kelakar juga info ni...tapi layan

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 15:46


iskk......
tak semua perempuan macam tu tauu

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

cahaya_87
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25601
Posting: 14
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-08-06 16:23


tak semua perempuan macam tu....
kadang-kadang lelaki pun sama juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_87Profil   Hantar PM kepada cahaya_87   Quote dan BalasQuote

musyi
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25024
Posting: 5

malaysia  


posticon Posting pada: 10-08-06 16:33


kalau dah tau, faham2 lah ye. jangan buat tak tau pulak bila perempuan bagi sign2 begitu. ngeh ngeh.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For musyiProfil   Hantar PM kepada musyi   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 10-08-06 21:50


hehehe....kelakar pula
ada juga yang betulnya....
tapi tak lah semua nya macam 2 atau tiap masa pun macam 2
ada masenya memang ikhlas apa yang di tuturkan itulah yang dimaksudkan
hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-08-06 23:12


Pada 05-08-06 19:08 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan kata: "u ni perokok ke tak
ap maknanya?


itu maknanya dia nak tahu sama ada lealki yang dikenalinya ini merokok/tidak..?

atau secara kiasannya, perempuan akan bercerita tentang merokok..rokok...dan seangkatan dengannya...kepada lelaki..dan apabila perempuan berkata-kata demikian, itu maknanya, dia tidak suka orang yang merokok....

ana sendiri sebagai seorang muslimah, ana tidak suka "perokok"... tepuk dada, tanyalah iman...kalau tanya selera, memnglah semua lelaki nak hisap rokok...
kECUALI mereka yang tahu hukum dan kesan/akibat merokok....
golongan ini akan menghindarkan diri daripada merokok dan rokok dan asap rokok...

sekian....
p/l: hm..dah terjawab ke itqaan_muslim..?

ana sekadar memberi pendapat, wallahua'lam..


-----------------
Sesungguhnya tanggungjawab melebihi masa yang ada....maka berjuanglah untuknya!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-08-06 23:18


syukran jazeelan

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 19:16


tak semestinya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

czar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25395
Posting: 33
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 14-08-06 19:24


perempuan memang sukar difahami

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarProfil   Hantar PM kepada czar   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 19:43


SALAM...

PADA PENDAPAT ANA ADA YANG BETUL &
ADA YANG TAK BETUL

TAPI DEKAT SITU BANYAK MENUNJUKKAN
CIRI-CIRI WANITA YANG TAK BEST....

TAK DAMBAKAN KEBAHAGIAAN DARI ALLAH

ANA YAKIN MUSLIMAH PORTAL UKHWAH
BUKAN JENIS YANG MACAM TU...

BERANI KERANA BENAR...

CAIYOK!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 21:43


Pada 05-08-06 19:08 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan kata: "u ni perokok ke tak
ap maknanya?


maknanya dia tak suka kepada seorang perokok!



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 08:14


assalamualaikum...

yelah itu semua ye nak menang hehehe...
ada keberangkalian terjadi dan tidak terjadi so kita sebagai manusia perlulah melihat dan meneliti pasangan masing-masing.

mana ada manusia kat dunia nibetul2 faham akan isi hati masing kalau tahu pun itu dari gerak hati yang Allah gerakan.Allah yang maha mengetahui.

jadilah manusia yang bergelar soleh dan solehah berpegang kepada al quran dan as sunnah.

ilalliqa maa salamah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 08:56


tak semua betul dan tak semua salah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

aleeya_maisarah123
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24243
Posting: 4
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 13:21


maknanya dia tak suka lelaki yang perokok :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_maisarah123Profil   Hantar PM kepada aleeya_maisarah123   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 14-09-06 13:30


amboi2...sesedap rasa saja...:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 14:28


Kalau ada orang perempuan tanya soalan ni apa maksudnya ek?

"Awak ada apa-apa perasaan selain dari kawan tak?" :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 14:52


ye ke....bagi saya ada yang di kataka itu bermaksud...ada juga yang di katakan tidak memebawa makna apa-apa...jadi tak semuanya lah betul....tapi bergantung pada cara dan apa jenis pertanyaan itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 14-09-06 14:54


kalau saaya...
street to the point...
Kalau dia boleh terima apa yang saya cakap saya boleh ar trimer dia...
saya tak ada maksud yang tersirat atau tersurat...
laki pun same jugak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 16:55


Memang begitu lah manusia kan...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-09-06 18:11


hehe... ye ke? tak semua macam 2 agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-09-06 19:54


Pada 05-08-06 19:08 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan kata: "u ni perokok ke tak
ap maknanya?


makna nya lepas ni tak jumpa lagi da...unless dia dapat title bekas

perokok...hehe ;-)


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 21:07


...bagi saya tak semua perempuan macam tu..kita mana tahu isi hati orang..tapi sebenarnya bukan perempuan saja..laki pun same saja..jadi,kalau nak bercinta tu pilihla yang betul-betul dan saling memahami antara satu sama lain..insyaallah bahagia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 10:41


Pada 31-07-06 15:56 , zulmi posting:

!!! QUOTE !!!

Kebanyakan kaum lelaki ini tak tahu yang kaum
perempuan ini kalau mereka bercakap atau bertanya,
mesti ada maksud yang tersirat di sebalik percakapn
mereka itu. cuba paham dan renungkan apa yang awek
anda pernah cakap atau tanya...ada tak maksud
tersirat sebegini.....

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak perempuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak
perempuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pergi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa lah baju kat sini,
ye.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: rasa macam nak pening lah.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak
masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar sajalah. Lepas
tu, tolong basuh kain-baju sekali, ye.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan
saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham
ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you.
You baik,memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat
kat you a. rasa macam nak jadi awek you saja.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan
awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani
sangat, sebut lah nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi
kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi. Aku kena berkorban. Habih,
hangpa dua ekoq juga yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang
betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you
berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku
adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke
tak adil. Aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum
nak menikah lagi satu.

Ini cuma contoh saja. Tapi, memang ia selalu berlaku.
Kalau tak percaya, cuba tanya isteri atau awek
masing-masing, betul tak cakap di mulut tak sama
dengan niat di hati. Bukannya kaum perempuan ni tak
jujur dalam meluahkan isi hati mereka tapi, maklum lah,
kaum perempuan ni kan pemalu.





macam mana kalau awek kata....

I takutlah kalau kita tiada jodoh???

adakah bmaksud kita kena awal2 cari spare4....hehe...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 11:19


salam
...tak semstinyer kata-kata dan pertnyaan permpuan itu ada maksud yang tepat....macam tak masuk akal saja maksdnyer itu...

terpulang laaa...pada penilaian seseorang itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-12-06 11:23


perempuan itu penuh dengan misteri dan rahsia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 11:42


Pada 31-07-06 17:15 , Al-Aniesah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

ala..orang lelaki pun same jugak..



ana setujuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

:-di



a'ah..org laki pulak:

suami: ayang, ayang rasa dahaga tak?
tersirat: cepatla buat air!

suami: ayang tak lenguh ke drive tadi?
tersirat. Aku lenguh ini...tak reti2 ke nak urut?

suami: rajin ayang kemas rumah
tersirat: sib baik tak suruh aku buat

suami: macam bau busuk saja kat baby ini
tersirat: dia berak tu, cepatle p basuh..jangan nak suruh aku pula!

itu contoh saja..
akakkaka :lol: :lol: :lol:


-----------------
http://360.yahoo.com/farwynafaroque


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 11:55


Pada 21-12-06 11:42 , Farveen posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-07-06 17:15 , Al-Aniesah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

ala..orang lelaki pun same jugak..



ana setujuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

:-di



a'ah..org laki pulak:

suami: ayang, ayang rasa dahaga tak?
tersirat: cepatla buat air!

suami: ayang tak lenguh ke drive tadi?
tersirat. Aku lenguh ini...tak reti2 ke nak urut?

suami: rajin ayang kemas rumah
tersirat: sib baik tak suruh aku buat

suami: macam bau busuk saja kat baby ini
tersirat: dia berak tu, cepatle p basuh..jangan nak suruh aku pula!

itu contoh saja..
akakkaka :lol: :lol: :lol:



hahaha... sebenarnya kedua-duanya sama.. tapi lelaki jarang nak berkias.. kalau perempuan berkias memang selalu... even kalau membebel pun kadang-kadang berkias... ngeh ngeh ngeh


-----------------
lawati saya di sini


Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 21-12-06 11:58


Pada 21-12-06 11:55 , kamalhisyam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-12-06 11:42 , Farveen posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-07-06 17:15 , Al-Aniesah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

ala..orang lelaki pun same jugak..



ana setujuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

:-di



a'ah..org laki pulak:

suami: ayang, ayang rasa dahaga tak?
tersirat: cepatla buat air!

suami: ayang tak lenguh ke drive tadi?
tersirat. Aku lenguh ini...tak reti2 ke nak urut?

suami: rajin ayang kemas rumah
tersirat: sib baik tak suruh aku buat

suami: macam bau busuk saja kat baby ini
tersirat: dia berak tu, cepatle p basuh..jangan nak suruh aku pula!

itu contoh saja..
akakkaka :lol: :lol: :lol:



hahaha... sebenarnya kedua-duanya sama.. tapi lelaki jarang nak berkias.. kalau perempuan berkias memang selalu... even kalau membebel pun kadang-kadang berkias... ngeh ngeh ngeh




betul tu. 8-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 13:30


eleh, nak menangkan kaum dia jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 21-12-06 13:55


eh..pandai ye mentafsir..dulu sekolah ahlil nujum ye..

hatiku hanya milikMu ya Rabbi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 21-12-06 14:07


wakaka..macam-macam pendapat ana baca..
no komen lah..
rasa-rasanya lelaki dan perempuan lebih kurang sama saja..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 15:34


betul ke perempuan ni maksud macam tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 21-12-06 17:01


hee..tu lah,kaum hawa dah ngamuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 17:06


eh heh heh

betul lah jugak..
sikit-sikit..hehe

ngamuk? siapa yang ngamuk tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

zueliea
Warga Rasmi
Menyertai: 26.11.2006
Ahli No: 27499
Posting: 11
Dari: kedah

egypt  


posticon Posting pada: 21-12-06 17:15


kaum hawa ni kan pemalu.jadi ckpnya kias-kias lah.tambahan pula kalau pasanganya seorang yang agak sopan juga jarang nak luahkan terang-terang.jadi dengan cara ni lah mereka meluahkan rasa hati.kaum adam juga begitu kadang-kadang,cuma jarng saja kerana kaum adam ni biasanya berterus-terang.jika ada kaum adam yang lebih suka kias-kias tu memangla seorang yang pandai menjaga hati pasangannya.jadi tak perlulah bandingkan kaum hawa dengan kaum adam.semua diciptakan-Nya itu mempunyai sifat tersendiri.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuelieaProfil   Hantar PM kepada zueliea   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 18:54


Pada 21-12-06 17:15 , zueliea posting:

!!! QUOTE !!!

kaum hawa ni kan pemalu.jadi ckpnya kias-kias lah.tambahan pula kalau pasanganya seorang yang agak sopan juga jarang nak luahkan terang-terang.jadi dengan cara ni lah mereka meluahkan rasa hati.kaum adam juga begitu kadang-kadang,cuma jarng saja kerana kaum adam ni biasanya berterus-terang.jika ada kaum adam yang lebih suka kias-kias tu memangla seorang yang pandai menjaga hati pasangannya.jadi tak perlulah bandingkan kaum hawa dengan kaum adam.semua diciptakan-Nya itu mempunyai sifat tersendiri.......



ooooo....baru ana faham...ehmmmm....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 19:17


lebih baik cakap direct saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 21:28


hahahahaha...ye ke...hm bolehlah diterima..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-12-06 13:47


Yang penting sama-sama tolong menolong antara satu sama lain,itu lagi bagus

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-06 13:52


[email protected] perempuan adalah sling melngkapi...masing-masing ada kelebihn dan kekurangn...dan masing-masing ada diberikan oleh Allah...fitrah...hati dan perasaan..cuma gunakan dengan jalan kbaikn...amein.


"hati yang jujur dan ikhlas mampu menafsirkn sesuatu bayang2 yang tersirat disebalik pepohonn yang redup mrendang.,dengan izin yang ESA"
waalhualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-12-06 14:33


huhu..ada yang betull..ada yang tak jugak..
tapi basically,most women akan berkias dalam menyampaikn sesuatu..
direct bagaimana pun..pasti akan ada rasa malu nak terlalu direct

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-12-06 15:11


bukan kah lebih mudah jika berterus terang....terutama kepada pasangan bagi menjamin kebahagiaan rumah tangga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-06 15:23


em...fitrahnya perempuan memang begitu.pernah saya terbaca mengatakn wanita mmpunyai kelebihan dari segi perasaan..pandai bermain dengan kata-kata & perasaan...

berbeza dengan kaum adam yang sememangnya straight 4ward...malas nak layan benda remeh-temeh so bagi mereka senang cakap straight 2 da point...



wallahua'lam...


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

wardah_2310
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27600
Posting: 13
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-12-06 16:29


salam..
ada yang btulnya..dan ada yang tak berapa nak betul..
setengah org memang benar-benar melahirkan isi hatinya..
hanya certain2 org saja yang selalu berkias..
bukan maksud untuk mnipu..tapi ada kalanya hanya untuk mengelakkan pertlingkahan dr berlaku..

ini pandangan dr saya lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_2310Profil   Hantar PM kepada wardah_2310   Quote dan BalasQuote

ibnujarir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27674
Posting: 56
Dari: ardullah

Selangor  


posticon Posting pada: 23-12-06 19:21


he macam setuju saja..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnujarirProfil   Hantar PM kepada ibnujarir   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-06 20:33


Kadang-kadang kita kena berhati-hati dengan pertanyaan kaum Hawa ni, pada pemikiran dia lain,pada pemikikiran kita lain pula.. Silap tafsir,boleh bawa bergaduh pula.. Wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

palapesutm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.12.2006
Ahli No: 27852
Posting: 59
Dari: skudai, johor

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-06 22:31


hm, topik yang best. kadg2, kita pula yang terpikir lebih2 bila dapat jawapan on something yang kita tanya, dari muslimat yang memang kita suka. haha.. apa yang ana tulis ni??


-----------------

affiliate.enter4money.com Your<br />&#<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share


    


  Member Information For palapesutmProfil   Hantar PM kepada palapesutm   Pergi ke palapesutm's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.178174 saat. Lajunya....