Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 103
Ahli: 0
Jumlah: 103




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 jam, 48 minit yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: orang kelantan, mai lah kenalkan diri


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» orang kelantan, mai lah kenalkan diri

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh orang kelantan, mai lah kenalkan diri

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 19:58


assalamualaikum.
apa khabar semua, ana zulmi asal pasir mas, jom lah kenalkan diri entum semua, kita tengok berapa ramai orang kelantan, boleh kita plan program kat kelantan time raya nanti ke, jngan lupa bagi email, senang nak kumpulkan semua nanti, ok. email ana [email protected]


-----------------
regards:
zulmi
"SAYA DOAKAN KITA SEMUA, BAHAGIA, KAYA, BERJAYA DAN DIRAHMATI SENTIASA"


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

nurrul85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18245
Posting: 85
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-07-06 20:36


wkmslm...
ana sihat alhamdulillah...ana pun klantanese juga...
nak buat program ye?boleh2..insyaAllah...ni emel ana..
[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurrul85Profil   Hantar PM kepada nurrul85   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 20:37


salam...

ana pun kelantanese...asal machang. ni emel ana [email protected]

jangan lupa emel ya...



Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 20:40


alhamdulillah ada juga sambutan, jom kita kumpul ramai-ramai, nanti ana cari jalan macammana nak plan program, bila dah ramai senang sikit. satu lagi tolong spesifik lokasi entum semua sekarang.contoh kat ipt mana atau kerja kat mana. syukran

"membangun bersama Islam"


-----------------
regards:
zulmi
"SAYA DOAKAN KITA SEMUA, BAHAGIA, KAYA, BERJAYA DAN DIRAHMATI SENTIASA"
[ Telah diedit oleh: zulmi pada 17-07-06 20:42 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 20:42


zulmi, nak plan program macamana ni? program ukhwah ke, rehlah ke, atau kebajikan? atau apa....? atau masih belom difikirkan lagi?



Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 20:44


masih belum fikir lagi, kita kumpul dulu dan buat perjumpaan sesiapa yang sanggup jadi ajk, kita plan apa program sesuai, selain program time raya nanti, kita jugak boleh buat majlis bukak puasa ke, usrah ke, pendapat enti macammana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 20:47


ana ingat....sebelum apa-apa hal, kita kena kenal dulu, buat satu program ta'aruf yang disampingkan dengan aktiviti lain. contoh macam buka puasa tu, ok juga, tapi, boleh selitkan dengan modul yang berkonsepkan ta'aruf.

atau bagaimana?

buat rehlah bawa anak2 yatim pun ok juga...yang tu ana lebih suka....



Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 20:52


ok, bagus juga cadangan tu, tunggu ramai sikit boleh kita buat perjumpaan dan buat majlis ta'aruf, enti kat mana? ajak orang-orang kuat ukhwah.com sama, apa2pun harap-harap ramai yang invite kat sini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 21:22


kepada sapa-sapa hok raso dio ore kelate, maghi lah pakat-pakat kenal ke diri...pahtu boleh kito buak program ta'aruf sikit....



Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 00:12


tumpang lalu kejap ye;-) wah meriah betul sahabat2 ukhwah dari kelantan ni..rugi pulak saya tak jadi orang kelantan.hehehe. orang luar dari kelantan tak boleh join jugak ke;-)...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 18-07-06 03:48


saya kelantan (kuala Krai ).ni email saya - saya boleh membantu menyumbangkan idea..maju anok kelate.

+an : lagu cikgu sulizi. ( anok kelate )

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 09:42


mana email ibn_wanza ni? tak kisah lah sesiapa yang berminat nak joint, yang bakal nak jadi orang kelantan ke, hihihi, selamat pagi selasa, bertambah lagi sehari umur kita, semakin dekat kita dengan kematian, untuk tatapan umum, mari kita merenung sejenak tragedi al-aqsa."amat dikesali bahaya yang menati al-aqsa tidak diketahui oleh umat islam sedunia, apatah lagi umat islam di malaysia. isu palestin yang sering dilihat sebagai isu arab-israel dan digambarkan sebagai konflik perebutan tanah telah mengaburkan isu sebenar. lebih menyedihkan lagi, OIC yang ditubuhkan sejurus selepas Masjid al-aqsa dibakar pada tahun 1969 sendiripun yang kini di bawah kepimpinan kuala lumpur tidak langsung menyebut secara spesifik isu masjid ini, apatah lagi untuk menyedarkan umat islam sedunia tentang bahaya yang menanti al-aqsa." hari ni sudah hampir 5hari umat islam di lubnan dan gaza diserang bertubi2 dari segenap penjuru oleh yahudi laknatullah, jom sahabat seperjuangan, panjatkan doa kehadrat ilahi untuk kesejahteraan saudara seagama kita di sana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 09:51


Ana pun anok jati klate..asal ketereh...lo ni ana duduk kijo kat Melaka Bumi Hang Tuah..kita sama-sama eratkan ukhwah kat forum ni..ni email

Kalau ado program royaklah anda ana sekali k..Kalau nok buah fikiran pun boleh bagi..masa ana belajar dulu, ado lagi program yang ana nok buat tapi tak kesampaian..hidup anok klate..so jah ana nok pese..biarlah kita betul-betul bersatu dan ana tak mahu..bila kita dah kuat jangan lah kita lupa kawan dari ngeri lain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 18-07-06 17:02


ops, maaf zulmi..masalah teknikal..ni email saya - [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-06 10:20


Assalamualaikum.....
Ana dari Bandar Raya Islam....
Kota Bharu lah....
tapi sekarang dok kat matrix uia...
ramai anak-anak kelate kat sini....

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-06 10:26


Kota Bharu..now di UPSI

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-06 10:28


***********************
ayuh klate ayuh!!!
saya memang dr klate tapi loni duduk ganung....
kira orang klate jugok lah...
tetapi makang budu...
hehe..
bukan saja budu timung susu pung makang jugok!!

************************

Bookmark and Share

  


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 10:35


assalamualaikum

ana sekarang dok menyewa di pasir puteh dan masih belajar di uiam gombak

salam ukhwah pada semua oghe klate :)

[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-06 11:39


Assalamualaikum

anok jati klate gok...duduk ketereh..belajar di UKM Bangi...lah ini praktikal di husm...ni emel saya [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

villadesa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17367
Posting: 26

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 12:25


ASSALAMUALAIKUM....
Saya duduk kat tanah merah loni belajar kat uitm perak...
anak jati kelate...
salam ukhwah pada semua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For villadesaProfil   Hantar PM kepada villadesa   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 14:00


kawan dengan budak kelate camneleh join tak? :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 17:21


assalamualaikum,
alhamdulillah ramai juga anak kelantan rupanya, jom kita realisasikan impian untuk kumpulkan anak kelantan yang ada kat dalam ukhwah ni, yang negeri lain pun boleh turut serta kalau berminat:-) kita tetap saudara seagama, syukran, maassalamah.


-----------------
regards:
zulmi
"SAYA DOAKAN KITA SEMUA, BAHAGIA, KAYA, BERJAYA DAN DIRAHMATI SENTIASA"


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 21:52


waalaikumsalam....
ana dr tumpat tapi sekarang study kat sarawak.. boleh ke ana join sekali??? ni e-mail ana..
[email protected]


-----------------
when life goes down,go on.when thing goes wrong,move on.ALLAH give us perserve not 2surrender.have faith in ALLAH.may ALLAH b with u


Bookmark and Share

  


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

nana_klate
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12131
Posting: 54
Dari: KeLaTe

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 23:00


salam...
ambo ore klate dok mache
loni dok ngaji kat um
make budu juga hihihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For nana_klateProfil   Hantar PM kepada nana_klate   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 19:00


ok...
sekarang kita ada.....
zulmi
nurrul85
ibn_wanza
Bi-klate
alhakim_mujaddid
azzahrah
tudung_kelabu
mardhoti
guelderose
villadesa
wihdatul_asrar
nana_klate dan

Al-Aniesah

boleh lah kita rangka jawatankuasa penggerak ni...tapi...mungkin bagi mereka yang dok sekitar k.l atau selangor saja dulu agaknya.... :-?



Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

halimie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14867
Posting: 44
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 13:50


assalamualaikum,,

ana pu asal klate, ismi halimi buat hassan asal tumpat.

email : [email protected]

salam ukhwah fillah

fi amanillah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For halimieProfil   Hantar PM kepada halimie   Pergi ke halimie's Website   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 14:21


saya duduk pasir mas..... sekarang UTMKL...
baru taun pertama.. :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

azirislamiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14746
Posting: 52
Dari: DARUL NAIM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 14:32


assalamualaikum wbt...
kita pun oghe kelate juga...
[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For azirislamiahProfil   Hantar PM kepada azirislamiah   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 20:26


alhamdulillah ok nampahknya aniesah, nanti kumpulkan semua email, so kita akan hubungi melalui email masing-masing untuk plan prjumpaan pertama bila, ok...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 22:12


senarai ahli yang ada sekarang....

zulmi                    ([email protected])
nurrul85                ([email protected])
ibn_wanza             ([email protected])
Bi-klate
alhakim_mujaddid
azzahrah
tudung_kelabu
mardhoti                ([email protected])
guelderose             ([email protected])
villadesa
wihdatul_asrar        ([email protected])
nana_klate
Al-Aniesah             ([email protected])
halimie                 ([email protected])
aremalzz
azirislamiah            ([email protected])


ana rasa....elok agaknya antum bagi alamat email...senang kerja untuk pemberitahuan..... ;-)

p/s:
zulmi... dah siap edit kertas cadangan ana, tolong send balik...ana nak ubah sikit-sikit kalau ada perubahan. sila tambah idea sekali....syukran jaziilan....

[ Telah diedit oleh: Al-Aniesah pada 24-07-06 22:15 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 01:32


i'm not kelantanese.. but my parents stay at kelantan right now.. erm.. Kalau raya.. memang raya kat kelantan lah.. boleh juga join aktiviti ukhwah.com Kalau buat kelantan time raya.. :) parents kat kota bharu.. area wakaf che yeh..
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 25-07-06 02:00 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 01:43


besnye fatin pernah pergi klantan, tak macam saya...area wakaf che yeh tu kg ke bndar? sorry saya taktau...ada orang cakap saya macam orang klatan dan sornag lagi pulak terima saya jadi orang kltan hehehe, jadi saya nak tumpang dalam ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 01:59


wakaf che yeh tu.. entahlah.. nak kata kg.. macam bandar.. nak kata bandar macam kampung.. yang pasti.. kat situ ada pasar 24 jam.. Kalau mlm raya tu.. wah, jammed.. sampai ke pagi.. lagi teruk dari KL..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 02:03


oooo...kalau nak pergi sana wajib pakai tudung tak? sebab dulu kawan saya ada cakap kena...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 02:07


bagusla tu.. sebenarnya.. Kalau dah orang ISlam.. memanglah wajib pakai tudung kan? mungkin kat sana.. budaya amar ma'ruf nahi mungkar lebih kuat berbanding kat sini.. sebab tula masih ramai yang menutup aurat.. Kalau orang luar, tak pakai tudung.. memang selamba kena sound.. itula perkara yang paling best.. fatin pun pernah nampak depan mate sendiri.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 02:13


erm.. sat, nak berleter pasal pakai tudung ni.. :P kadang-kadang ada word.. kita dengar, orang yang pakai tudung.. belum tentu baik.. orang yang tak pakai tudung.. ada juga solat 5 waktu..

ok, kat sini.. kita kena tengok 2 masalah yang berbeza..

1. orang tu pakai tudung.. jadi, dia dah terlepas dari azab tak pakai tudung.. perkara tu dah terzahir.. hal dia sembahyang or buat maksiat tu.. perkara lain..
2. dia tak pakai tudung.. it's means, dah terang-terang dia tolak hukum Allah.. then, how come solat dia yang ada lafaz 'inna solati wanusuki wamahyaya wamamati lillah hi taala?

:-?

3. Kalau orang pakai tudung tu.. buat maksiat terang-terangan.. apakah orang yang tak pakai tudung tu.. bukan menetang hukum Allah secara terang-terangan.. :-?
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 25-07-06 02:24 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 02:19


setuju dengan fatin..pernah dengar jugak yang orang kena sound tu hehehe selamba betul hehehe tapi sian jugak orang tu, nanti malu saja...atau tak psl2 gdh pula nanti...saya banyak saja kawan kltn dulu p tak ada lah tanya pasal wajib atau tak tu, tapi kiranya takdelah wajib kan? sekarang obses dengan klantan, maafla ye nyibok...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 02:29


erm.. pakai tudung tu wajib.. tetapla dengan wajib.. amar ma'ruf nahi mungkar pun wajib.. Kalau nampak kemungkaran.. kita kena tegah dengan tangan.. Kalau tak mampu.. dengan perkataan.. Kalau tak mampu.. dengan hati.. itula selemah2 iman.. biarlah malu kat dunia.. dari malu kat sana.. Kalau mampu tegur.. kita tegur.. tapi, kat KL ni.. tak larat lah nak tegur.. erm.. iman tak cukup kuat lagi.. Kalau dulu.. zaman rasullullah dan para sahabat.. begitu sabar mereka hadapi dugaan dalam menegakkan kebenaran.. tapi, umat akhir zaman ni.. termasuk saya.. nak tegur kesalahan orang pun.. takut kena belasah.. takut kena penampar.. takut malu, gaduh depan khalayak.. erm.. bagaimana erk?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

abqariyyun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22585
Posting: 29
Dari: pengkalan hulu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 11:45


salam alaikum wa `ala Rasulillah saw...

akhukum fillah azli dari bachok...
sekarang kerja di grik perak...
[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For abqariyyunProfil   Hantar PM kepada abqariyyun   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-06 08:39


Pada 24-07-06 22:12 , Al-Aniesah posting:

!!! QUOTE !!!

senarai ahli yang ada sekarang....

zulmi                    ([email protected])
nurrul85                ([email protected])
ibn_wanza             ([email protected])
Bi-klate
alhakim_mujaddid
azzahrah
tudung_kelabu
mardhoti                ([email protected])
guelderose             ([email protected])
villadesa
wihdatul_asrar        ([email protected])
nana_klate
Al-Aniesah             ([email protected])
halimie                 ([email protected])
aremalzz
azirislamiah            ([email protected])


ana rasa....elok agaknya antum bagi alamat email...senang kerja untuk pemberitahuan..... ;-)

p/s:
zulmi... dah siap edit kertas cadangan ana, tolong send balik...ana nak ubah sikit-sikit kalau ada perubahan. sila tambah idea sekali....syukran jaziilan....



erm...bagus jugak ini...bila da apa-apa progrm infom lah ye...tapi kalau boleh..buat lah kat klate ke..time raya ke...baru best sikit..takut hari2 biasa tak sempat nak join...hehe :-di


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-06 09:02


assalammualaikum muslim muslimat.
kawe ore kelate, lahir di Peringat,KB.
lo ni duduk kerja Kuatan

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-06 10:45


assalamualikum...........
saya anak jati kelantan.....
sekarang ni pun dok ngaji kat kelate...
saya weh nak tinggal negeri kito...

Bookmark and Share

  


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 16:15


assalamualaikum,
apa khabar semua, makin meriah nampak, tapi seperti kata al-aniesah, untuk memudahkan kerja kita, apa kata yang masih belum bagi email tu, tolong paparkan email entum kat sini ye, lagipun puasa dah nak dekat ni, hari ni pun dah 1 rejab, sementara yang ada kat KL ni boleh kita buat iftar jama'ie dalam bulan rejab ni. kalau semua orang setujulah, sambail tu plan untuk jumpa hari raya nanti kat kg kita semua di kelate, oklah, syukran, ilalliqa

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-06 16:48


ore mace jom pergi sano

Bookmark and Share

  


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 18:32


:lol: saya pun anak kelantan....100% Kelantanese....Waaa...kecek luar...pecoh paye BUDU... :-P

;-) tak ada lah, gurau saja....bagus juga,nanti boleh lah meningkatkan lagi hubungan antara kita yang berada di perantauan ini....

ini e-mail


/


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 18:35


:-P Kenapa e-mail yang saya tulis tak keluar......?

ini saya tulis sekali


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 21:48



  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 23:39


boleh ke menempek? bukan orang kelantan.. tapi, memang lebih suka Kalau memang asal dari kelantan.. :)
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 26-07-06 23:52 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 23:50


Kalau aktiviti kat KL, sementara ada kat KL.. boleh juga join.. aktiviti kat kelantan.. Kalau dalam 20 ramadhan sampai 4 syawal.. insya-Allah.. boleh join di kelantan..

cuma.. risau lah pulak.. tak reti cakap kelantan.. orang kelantan.. Kalau dah jumpa gu.. tak nampak dah orang luar.. kan? aduhai.. jadi orang asing saya nanti..

p/s: teringat pengalaman balik kelantan kali pertama.. macam naik bas ke negara lain.. satu bijik pun tak paham.. uhuks..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 23:59


pernah sebilik dengan orang kelantan..
best juga..
boleh lah faham bahasa kelate..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-07-06 16:54


assalamualaikum,
tak apa fatin, bukan semua orang kelate bila jumpa sama geng terus cakap klate pekat, ana sendiri pun dah 3 tahun duduk serumah dengan orang kedah, dulu pun belajar kat kedah 3tahun juga, masa sekolah 1 dorm dengan kawan-kawan dari sarawak, sabah, dan tak silap ana kelas ana masa sekolah dulu ada 23 orang dan merangkumi 14 buah negeri di malaysia dan warga asing kawan-kawan dari brunei, kemboja, philipine dan yaman, tapi kita orang still boleh berhubung macam biasa, yang bestnya kami 1 kelas sentiasa guna 2 bahasa bila bercakap iaitu kedah dan kelantan, anda tengok orang sarawak, brunei, kemboja dan philipine cakap klantan dan kedah mesti terkezut punya.....kawan ana omar berasal dari yaman pun cakap klantan, tapi sayang sangat time tu masih mentah, so bila nak berpisah terlupa ambil alamat mereka, hanya gambar menjadi kenangan, so sebagai anak klantan dan saudara seagama, ana alu2kan untuk semua orang, tak kisahlah asal mana, insyaAllah kita cuba aturkan pertemuan. syukran ilalliqa

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-06 06:22


wow.. bagusnya sekolah zulmi.. mesti sekolah terbaik kat malaysia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

nicque
Warga Rasmi
Menyertai: 27.07.2006
Ahli No: 25439
Posting: 7
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 04:48


assalamualaikum,
ana pun ore kelate jugok, asal kota bharu. tapi loni dok kijo kat selangor
ni email ana, [email protected]

salam ukhwah untuk semua....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nicqueProfil   Hantar PM kepada nicque   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 16:18


tak ada lah paling bagus kat malaysia, tapi fatin, sek swasta berasrama biasanya memang mcmtulah, sek ana dulu kat p,mas tapi sultan brunei yang punya, lokasi dia pun cantik kat tepi tasik dan ada pulau. sekarang pun masih ada, student tak ramai, dia maksimum 200 orang saja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 16:33


senarai terkini......

zulmi                    ([email protected])
nurrul85                ([email protected])
ibn_wanza             ([email protected])
Bi-klate
alhakim_mujaddid
azzahrah
tudung_kelabu
mardhoti                ([email protected])
guelderose             ([email protected])
villadesa
wihdatul_asrar        ([email protected])
nana_klate
Al-Aniesah             ([email protected])
halimie                 ([email protected])
aremalzz
azirislamiah            ([email protected])
abqariyyun             ([email protected])
Saifuddin
puteribongsu1306
eme86
fatin3                     ([email protected])
nicque                    ([email protected])


bila nak buat perjumpaan ek.....?


:-?



Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-07-06 16:45


Kalau sudi nak berukhwah nga saya sila2 kan lah...
yang pasti i`ll reply your mesej..
mein email [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-08-06 00:07


salam....
rasa-rasanya ramai lagi orang klate kat ukhwah ni..
cuma mereka tak expose kan diri lagi agaknya...

saya orang kuala krai...tapi lo ni stadi kat perak...

email: na_caliph3[email protected]

kalau lapang, best juga join program begini...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 01-08-06 10:22


salam....

ana mencari sesiapa sahaja yang boleh commit untuk program kita ni...please PM ana....
sila tawarkan diri anda...ana tak tahu siapa-siapa yang ada pengalaman berprogram ni....



Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

nadianawi
Warga Rasmi
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24987
Posting: 7
Dari: Australia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-08-06 13:10


salam, orang Kota Bharu, tapi for the time being takdok kat Malaysia. Ado program untuk orang kelantan ke ni? -blur sekejap

Bookmark and Share

  


  Member Information For nadianawiProfil   Hantar PM kepada nadianawi   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-08-06 15:35


ana pun orang klate...dr p. mas

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 01-08-06 17:14


saya pun kelate jugak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

thariq
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25369
Posting: 43
Dari: GOMBAK, SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 03-08-06 22:44


saya bukan oghe kelate!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For thariqProfil   Hantar PM kepada thariq   Quote dan BalasQuote

itqan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12589
Posting: 22
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-08-06 04:35


dah kenalkan diri da pun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqanProfil   Hantar PM kepada itqan   Quote dan BalasQuote

nurul_iman87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.11.2004
Ahli No: 12486
Posting: 39
Dari: KeLaNTaN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 11:48


Assalamualaikum..

hm, macam bersungguh saja..ini yang best ini, smangat2!.. ana pun ingin join....

asal K.B. .... sekarang belajar kat UiTM mlaka.... salam ukhwah. ~*`*~

email: [email protected]

infom kalau ada apa-apa yang saya dapat bantu...wassalam


-----------------
~*`*~ HaTiKu iNi MeRiNDu~*`*~
~*`*~SiNaR CinTaMu YaNg aGuNG~*`*
~*`*~PaSRaH MeRayu ReDhaMu ~*`*~


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_iman87Profil   Hantar PM kepada nurul_iman87   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-08-06 13:08


Assalamualaikum

Ana pun orang klate
rumah di pasir puteh
loni ngaji di tronoh,perak
e mail:[email protected]

Wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 14:58


senarai terkini.....

zulmi                    ([email protected])
nurrul85                ([email protected])
ibn_wanza             ([email protected])
Bi-klate
alhakim_mujaddid
azzahrah
tudung_kelabu
mardhoti                ([email protected])
guelderose             ([email protected])
villadesa
wihdatul_asrar        ([email protected])
nana_klate
Al-Aniesah             ([email protected])
halimie                 ([email protected])
aremalzz
azirislamiah            ([email protected])
abqariyyun             ([email protected])
Saifuddin
puteribongsu1306
eme86
fatin3                     ([email protected])
nicque                    ([email protected])
sasuke-kun            ([email protected])
sabrina_elZehra     ([email protected])
nadianawi
zahratul_wardah
jutawanmuslimah
itqan
nurul_iman87         ([email protected])
itqaan_muslim        ([email protected])


ramai sangat-sangat dah ni...boleh sangat dah nak buat program....



Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-08-06 15:06


sesiapa yang mahu join boleh lah pm al-aniesah

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 15:27


assalamualaikum...

ana dah hntar email pada yang sertakan email....

yang tak sertakan email, kita nak buat meeting pertama untuk pilih ahli jawatankuasa....

Tarikh: 13 Ogos 2006 (AHAD) (subject to change)
Tempat : sekitar Kuala Lumpur @ secara online

sesiapa yang ada cadangan tempat, sila kemukakan secepat mungkin....

thank you.

[ Telah diedit oleh: Al-Aniesah pada 08-08-06 16:32 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

muslimah105
Warga Rasmi
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23936
Posting: 13
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 17:37


salam.....

ana pun ore klate jugok.ore pasir mas....
ini email ana [email protected]

nanti email lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah105Profil   Hantar PM kepada muslimah105   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 18:18


saya jirang klatang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 18:42


:-di ghama nyo oghe kelate kito....ini e-mail :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Nana248
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2004
Ahli No: 9351
Posting: 46
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 07-08-06 18:55


ghama jugok oghe klate di ukhwah.com ini.. kawe pong oghe klate jugok.. maghi kito bice ghama2.. hahah

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nana248Profil   Hantar PM kepada Nana248   Quote dan BalasQuote

mana_sikana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20060
Posting: 21
Dari: Serambi Makkah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 19:23


alhamdulillah..dilahirkan dibumi bertuah serambi mekah..moga sentiasa aman dan diberkati allah S.W.T sentiasa..ana min kelantan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mana_sikanaProfil   Hantar PM kepada mana_sikana   Quote dan BalasQuote

mana_sikana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20060
Posting: 21
Dari: Serambi Makkah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 19:25


Maaf..lupa nak bagi alamat ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mana_sikanaProfil   Hantar PM kepada mana_sikana   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 21:13


Assalamualaikum...

Ana pun oghe Kelate jugok.. Asal Tanah Merah.. E-mail: [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-06 09:49


Pada 07-08-06 18:42 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-di ghama nyo oghe kelate kito....ini e-mail :-P


mana emel?? :-?


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 11:10


Oh ye nak mail ana boleh [email protected]
jangan lupa, Kalau nak jumpa kabolah ye..Kalau nok idea Insyallh ana boleh kongsi sikik2...Hidup anok klate..mmbangun bersama Islam..Kota Bharu Bandaraya Islam..


-----------------
Hidup mesti ceria and happy sokmo...
Membangun Bersama Islam...
[ Telah diedit oleh: Bi-klate pada 08-08-06 11:23 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

hairiey
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25683
Posting: 12
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 11:15


sayo ore klate juga..ore mache..ni email [email protected].. anta email lah kalau ada program juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For hairieyProfil   Hantar PM kepada hairiey   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-06 11:36


koto baru comel sokmo

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 13:23


:-P oopss....sorry2....tok ingak nok letok takdi....

;-) ini e-mail


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 13:24


/ :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 13:25


:-( macam mana nak letak/tulis e-mail dalam ini...saya letak tak dapat,mesti hilang....ado sapo2 hok boleh tulong ajar dok....??


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-06 14:46


Pada 08-08-06 13:25 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-( macam mana nak letak/tulis e-mail dalam ini...saya letak tak dapat,mesti hilang....ado sapo2 hok boleh tulong ajar dok....??



sian nya kat eme86...erm...ginilah..masa eme86 nak post yang baru, dalam post tu kan,kat bawahnya ada untuk url...eme86 klik kat arahan yang "klik BBCode..." lepas itu, eme86 copy BBCode untuk emel...msukkan lah emel eme86 kat situ...boleh??kalau tak boleh...pm saya...

:-di


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-06 14:51


lagi senang eme86...taip saja macam biasa emel itu...ke tak boleh?saya taip boleh saja... :-?


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

Nana248
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2004
Ahli No: 9351
Posting: 46
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 08-08-06 16:11



  


  Member Information For Nana248Profil   Hantar PM kepada Nana248   Quote dan BalasQuote

nur_islam07
Warga Rasmi
Menyertai: 05.08.2006
Ahli No: 25648
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 16:36


ana asal bachok...kat bukit marak. kenal..sekarang study kat usm pp..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islam07Profil   Hantar PM kepada nur_islam07   Quote dan BalasQuote

nur_islam07
Warga Rasmi
Menyertai: 05.08.2006
Ahli No: 25648
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 16:37


ana asal bachok...kat bukit marak. kenal..sekarang study kat usm pp..email ana kat [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islam07Profil   Hantar PM kepada nur_islam07   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 16:51


ana asal mache.. [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-08-06 21:28





-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-08-06 21:30





-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-08-06 21:30


:-di [email protected]


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-08-06 21:31


:-di :-di :-di :-di :-P Yeesssssssss.........setelah beberapa kali mencuba akhir nya dapat juga...thank you gueldrose... :-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

mana_sikana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20060
Posting: 21
Dari: Serambi Makkah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-08-06 21:57


salam..kenapa ana taip alamat email tak dapat..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mana_sikanaProfil   Hantar PM kepada mana_sikana   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 00:47


salam alaik'...

pasir tumboh...kayy bee, klate...

[email protected]
[ Telah diedit oleh: great_teacher pada 10-08-06 00:48 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 11:19





-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 11:20







-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 11:21


:-P ehh...semalam buat jadi,tapi hari ini tak jadi pula.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-08-06 11:47


Pada 10-08-06 11:21 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-P ehh...semalam buat jadi,tapi hari ini tak jadi pula.....



hehe..macam-macam... :lol: :-di


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-08-06 11:48


Pada 09-08-06 21:57 , mana_sikana posting:

!!! QUOTE !!!

salam..Kenapa ana taip alamat email tak dapat..?

taip saja macam biasa...insyAllah dapat... :-)


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 15:06


salam.......

kepada sahabat2 yang berminat menyertai program yang bakal diadakan, silalah emel ana di [email protected]...sertakan nama, nombor phone (penting), lokasi....

kalau boleh, secepat mungkin...kalau lambat, maka lambatlah perjalanan proses ia....

syukran...



Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» orang kelantan, mai lah kenalkan diri

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.318207 saat. Lajunya....