Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang bodoh hanya berdiam diri, tetapi orang yang paling bodoh adalah yang bercakap perkara yang dia sebenarnya bodoh
-- -- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: ~ TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR ~


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» ~ TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR ~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~ TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR ~

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 13:22


1) Lubang apa yang rasanya hangat,nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tidur balik.

2) Minyak apa yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

3) Kuih apa yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang apa power Karate?
Answer: Kuda belang.cuba kira berapa black belt dia ada.

5) siapa yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saya.

6) Pintu apa yang walaupun dengan 10 orang pun tak boleh nak tolak?
Answer: Pintu yang ada tulis 'TARIK'

7) Saya ada 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

8) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

9) binatang tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu

10) Nenek siapa jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

11) kenapa lelaki jarang kena penyakit anjing gila?
Answer: sebab lelaki ni kan 'buaya'

12) apa beza sekretari baik dengan sekretari kurang baik?
Answer: - Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'
- Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'

13 ) apa persamaan Michael Jordan dengan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal anda...hehe

15) siapa yang kalau dipanggil, diemenjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

16) Nak mencari sikit punya susah, bila dah dapat buang, apa bendanya?
Answer: Tahi hidung dan Tahi telinga

17) apa persamaan kain jemuran dengan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' boleh diangkat...

18) kenapa pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kena tebang, siapa nak cabut pokok kelapa gila apa...

19) Gajah terbang dengan apa?
Answer: Dengan susah payah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 14:07


Ahahah teka-teki yang memang susah mahu cakap... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 15:05


powerla!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 15:20


bagus enta...hiburan juga ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

ynax
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2006
Ahli No: 24695
Posting: 32
Dari: somewhere

malaysia  


posticon Posting pada: 17-07-06 15:51


lawak....lawak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ynaxProfil   Hantar PM kepada ynax   Quote dan BalasQuote

p-jat
Warga Rasmi
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16178
Posting: 20
Dari: sg petani

Kedah  


posticon Posting pada: 17-07-06 16:01


=)
hai otak manusia ni macam-macam ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For p-jatProfil   Hantar PM kepada p-jat   Pergi ke p-jat's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 16:23


boleh lah.....3bintang..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 12:37


ciscisciscisciscisciscisciscis
lawak gila! nasib baik orang sebelah tak nampak
(kat cc)
tehenjut henjut badan nahan gelak

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 12:44


Assalammualaikum....
Kelakar betul..
terhibur rasanya...
syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 13:24


memang lawak...pandai betul buat teka-teki....

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 24-07-06 09:31


memang patut diberi penampar, nak tampar siapa ni...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 11:55


:-) :lol: :lol: Tak perlu lah bagi penampar... bagi tepukan pun ok ini..


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 13:44


hehe lawak yang sangat bernas even parent tak kerja kat bernas...tak payah penampar...tolong gelak saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

cenderawasih06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23454
Posting: 81
Dari: Kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-07-06 12:30


rasa pernah dengar teka teki ni tapi dimana ya.....ha dah dapat, apek yang bgkan?kan kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasih06Profil   Hantar PM kepada cenderawasih06   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-07-06 14:45


kalau tak silap semua ni teka teki kat era setiap pagi oleh apek kan??/ :roll: :-o :-di :lol:


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 25-07-06 14:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

cenderawasih06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23454
Posting: 81
Dari: Kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-07-06 15:54


Ya betul-betul tak salah lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasih06Profil   Hantar PM kepada cenderawasih06   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-07-06 15:14


mana ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

sitinurdiyana
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2005
Ahli No: 17200
Posting: 15
Dari: rumah kat muar,belajar di melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 21:20


bagi PENAMPAR kat DAHI pun boleh SB tak dapat JAWAB=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitinurdiyanaProfil   Hantar PM kepada sitinurdiyana   Quote dan BalasQuote

yusra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3482
Posting: 103
Dari: Kajang,Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 05-08-06 22:56


aduhai...gelihati saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusraProfil   Hantar PM kepada yusra   Pergi ke yusra's Website   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 06-08-06 05:38


memang layak bagi penampar...bagi saja lah kat sesiapa kat sebelah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

as_saufi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2006
Ahli No: 24957
Posting: 28
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-08-06 09:20


boleh lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as_saufiProfil   Hantar PM kepada as_saufi   Quote dan BalasQuote

umminajihah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18690
Posting: 70

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 10:12


mari nak bagi penampar sebijik..... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For umminajihahProfil   Hantar PM kepada umminajihah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 20:09


Pada 06-08-06 05:38 , ibn_wanza posting:

!!! QUOTE !!!

memang layak bagi penampar...bagi saja lah kat sesiapa kat sebelah..


mu hok paling layok sekali..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ikhwan5217
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22999
Posting: 121
Dari: Pusat Islam Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 21:24


hehehe best juga teka teki ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan5217Profil   Hantar PM kepada ikhwan5217   Pergi ke ikhwan5217's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 16:24


bukan setakat penampar.... penumbuk sekali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 16:41


alamak...koma ana baca jawapannya... :lol: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

masjid_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 504
Posting: 36
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-06 22:55


heheh..nenek siapa boleh lompat? nenek katak..hehehe
pandai lah anta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For masjid_biruProfil   Hantar PM kepada masjid_biru   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-08-06 01:36


tapi teka teki no 1,,,
lain macam sikit
boleh menimbulkan kemusykilan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

niesanice
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2006
Ahli No: 27474
Posting: 8
Dari: ulu langat

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 14:09


memang lawak...geli hati sampai ngalir air mata niee.....
baca time tension memang best....

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesaniceProfil   Hantar PM kepada niesanice   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 14:38


tak baik tau tampar2 anak orang ni...sekeh saja..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-07 15:35


hehehehehehe..... sakit pipi sebab gelak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 03-03-07 14:35


tipu2 dua-dua micheal tu kenal saya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 15:07


Hehehe.. boleh pecah usus gelak ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116124 saat. Lajunya....