Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 18 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: ISRAEL BANGAAAAAAAAAAAAN!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» ISRAEL BANGAAAAAAAAAAAAN!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh ISRAEL BANGAAAAAAAAAAAAN!!!

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 12:21


Assalamualaikum...

Memang israel ini bengong lah.... kalau dah perangai tu mengalahkan binatang b#b#.....memang israel ni gila nak mampus....dah tahap cipan gila israel....

wei geram nya aku dengan israel..... kalau lah aku jumpa mana-mana israel kat malaysia nak aku pijak saja muka mereka....

meluap-luap semangat aku nak sembelih israel ni....eeeeeeeeeee geramnye....

kawan-kawan, jom lepas saja setiap kali solat lima waktu....mari ramai-ramai kita solat hajat dan baca qunut nazilah..... biar ALLAH bagi balasan yang maha hebat kepada puak2 menatang israel ini......

Takbir....ALLAHUAKBAR.


-----------------
Bertakwalah kepada Allah moga-moga mendapat kerahmatan dan keredhaannya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

illitasnim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21574
Posting: 38
Dari: Perak

qatar  


posticon Posting pada: 17-07-06 12:56


Rencana Allah sedang berjalan...israel takkan henti membuat kerosakan di atas muka bumi ni...sekelompok manusia di sana juga tidak akan putus asa untuk mempertahankan kota suci islam...jangan pandang isu ni remeh wahai umat islam sekalian...mari bersama-sama kita doakan nasib umat islam di sana!

Fansurna a'lal qaumilkafirin...ya ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For illitasnimProfil   Hantar PM kepada illitasnim   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 14:01


banyak sebab mereka ni buat macam ni pada pendapat sya mereka nak test kelengkapan perang mereka yang canggih tu...dan juga ingin porak perandakan umat islam disitu,untuk kepentingan diri.........memang tak patut...kalau kat sini mlaysia dia buat aku rela jadi pejuang...Join kumpulan2 penentang... :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 14:14


halau israel...umat islam mesti bersatu...takbirrr...allahuakhbar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-07-06 15:27


saya cuma nak tunggu dari REAKSI kerajaan Malaysia..
"Bila nak hantar tentera sukarelawan @ PEJUANG ISLAM ke negara2 Islam lain yang dijajah sekarang! kata Malaysia sebuah negara Islam.. hah! apalagi buktikanlah! Janganlah ambil sikap 'nak tunjuk baik atau mengambil langkah yang terlalu berhati-hati' sedangkan saudara2 Islam kita saban hari menderita dizalimi di sana.. nak suruh Pak Arab(negara Mesir) tak payahlahhh... saya percaya kat Malaysia ni masih ramai yang ingin berkorban demi saudara seagama yang dizalimi....
Hari2 tengok/baca berita tentang kezaliman yang dilakukan oleh Israel.. MANA TAHANNNN....!! BUATLAH SESUATU WAHAI KERAJAAN KUU....!!! KAMI TAK SURUH MENTERI2 YANG pergi BERJUANG... (Kalau takut mati!)!! Kalau TAK MAHU BIAR KAMI SAJA YANG PERGII!!! PERCAYALAH KERAJAANKU.. MASIH RAMAI PEJUANG ISLAM YANG INGIN MEMBELA NASIB SAUDARA ISLAM DIDUNIAA!! YANG SEDANG DIANAIAYAI SEKARANG!!!!!
BUATLAH SESUATU AGAR TERBUKA MATA NEGARA ISLAM LAIN AGAR TURUT SERTA.. DAN BIAR NEGARA BUKAN ISLAM TAHU BETAPA GENTARNYA MEREKA MELIHAT UMAT ISLAM BERSATUUU!!!!
(dengan izin Allah Azzawajalla)
ALLAHHUAKBAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 17-07-06 15:33


Tapi seronok tengok kapal israel kena bedil...Alhamdulillah masih ada kuasa2 besar islam seperti Iran yang masih mempertahankan maruah umat islam...memang benar rencana Allah sedang berjalan...Maha Suci Allah sahaja yang maha mengetahui..... semoga pejuang2 Islam diberi kekuatan dan mendapat petunjuk serta hidayah.....Aminnn... AllahuAkbar!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 15:43


moga mereka akan mendapat balasan yang setimpal dengan perbuatan mereka itu...amin!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 17:49


:-) Assalamualaikum............


     Sebagai umat ISLAM...kalau ada perasaan benci terhadap musuh2 ISLAM itu adalah satu perkara yang terpuji...masih sensitif terhadap umat ISLAM lainnya..pada saudara2 seagama....namun...apa yang kita boleh buat untuk mereka?masih ramai yang tidak peka..masih bersekongkol dengan mereka.....masih membeli barangan buatan mereka....hanya pandang sebelah mata..tidak ada rasa dalam jiwa untuk mati syahid membela agama......

Umat ISLAM masih leka dalam urusan duniawi.....masih berseronok2..sedangkan saudara seagama????...nyawa mereka dihujung senapang2....wanita-wanita dirogol....

     Ya ALLAH......jadikanlah kami dari kalangan orang2 yang syahid membela agama MU....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 17-07-06 21:48


dimanakah mereka yang memegang panji2 merah perjuangan ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 17-07-06 21:48


dimanakah mereka yang memegang panji2 merah perjuangan ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 18-07-06 00:19


Apa nak jadi sekarang ni???Tiap-2 hari kita dengar umat islam kena bedil.Dulu iraq kemudian palestin dan sekarang ni lubnan pulak.Aku memang dah tak boleh tengok zionis laknatullah dan sekutunya.Terlampau geram yang amat sangat.Tapi rasa malu yang amat sangat sebab tak dapat buat apa-2 kepada saudara islam di sana.Dan lagi malu sebab Malaysia (selaku pengerusi OIC) tak dapat buat apa-2 melainkan mengeluarkan kenyataan "KAMI MENGUTUK SEKERAS-KERASNYA SERANGN ISRAEL".setakat itu sajalah malaysia boleh buat.tapi kita kena tabik pada iran dan syria sebab berani menggertak untuk meyerang israel dan sekutunya laknatullah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-07-06 15:14


..dulu-dulu bangun pagi sebelum solat subuh, kita mandi ..gosok gigi tapi guna ubat gigi APA? HALAL ke?
Itu baru cerita tentang ubat gigi Halal ke tak.. yang lain2 tu?

Kekadang aku pun hairan jugak.. Kenapa KIOSK PRODUK HALAL tak dibuat diseluruh negara?

dalam erti kata lain.. bukankah negara kita adalah status sebuah negara Islam? Nak menyalahkan kerajaan pun tak boleh 100%.. SEMUANYA ADALAH DARI DIRI KITA SENDIRI!
(Pantang ada benda yang percuma-kes beli satu megi dapat satu megi percuma! contohlaa..) tapi adakah mereka pengguna2 Islam ini memikirkan tentang status Halal pada barangan tersebut? Pada saya TIDAK CUKUP DENGAN LOGO HALAL yang dikeluarkan Pihak berkenaan...

Ya.. memang benar, pening kepala dibuatnya.. kerana kebanyakkan barangan telah dimonopoli oleh orang bukan Islam..
baik dari segi pembuatan..pembekalan hingga kepada peruncitan/jualan...
Bukan tidak ada produk bangsa melayu beragama Islam.. ada.. tapi 'tersellit' dicelah2 beratus2 lagi produk bukan Islam ..walaupun ada tanda logo halal!!

Tanya diri sendiri.. dan ingatlah..'Mencari yang Halal, WAJIB bagi orang Islam'..

*Apa yang saya cuba maksudkan disini dari kenyataan diatas dengan tajuk asal yang diperbincangkan adalah SIKAP DIRI KITA SENDIRI KEPADA PERINTAH & LARANGAN ALLAH SWT... 'Bila PEGANGAN AGAMA KITA KUAT KESELURUHANNYA, MAKA KUATLAH KITA KESELURUHANYA.. EKONOMI..SOSIAL ..TENTERA(pertahanan negara)

*Maaf kata, memang saya telah rasa bosan dengan kata-kata" kami mengutuk sekeras2nya... " ayat sejak dari perang Teluk lagi... sampai lah sekarang!... betul tak GTF..? hehe cuba lah tukar ayat pulak.. "Kami mengutuk sekeras2nya hiburan terbuka yang melalaikan ..sehingga bercampur lelaki perempuan yang bukan mahram...!" ..kan ke baguss..


*Where Is The Army of The Ummah?*
..'ada kat sini tapi masih makan megi.. guna ubat gigi tak ada tanda halal.. makan KXF.. macam-macam lagii...." adakah kita termasuk dalam kategori Army of The Ummah?


-----------------
"Ambil Tahu sesuatu perkara, tidak semestinya sibuk menjaga tepi kain orang-itu lebih baik dari menjadi kera sumbang!"
[ Telah diedit oleh: InginTahu pada 24-07-06 15:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 15:17


rilek bang rilek... israel memang bangang ponn!! jangan emosi sangat.!! sabar bebanyak

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 15:58


sampai tahap sekarang..sepatutnya..semua negara ISLAM hantar tentera tolong sedara kat sana......
sedihnya dengan apa yang berlaku kat sana..
semoga saudara2 kita di sana..tabah menghadapi ujian ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 17:09


salam...

ana nak tegur sikit,janganlah kita dok maki hamun orang2 tu,kalau kita buat macam tu kita pun sama macam mereka...ni semua sebab kelemahan kita sendiri sebab tak buat dakwah,kita dok sibuk hal dunia sampai kita lupa tanggungjawab kita atas agama...akhir zaman ni banyak kemungkaran yang berlaku dikalangan umat islam sebab tulah Allah bagi bala' CASH...hanya kekuatan akidah sumber kemenangan..kalau kita taknak negara kita pun kena macam tu,kita kena tunjukkan akidah yang baik,lumpuhkan aktiviti sosial yang merosakkan...apapun yang mampu kita buat sekarang ni ialah doa untuk saudare kita....

yaqen Allah 100%++

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 24-07-06 17:33


ramai betul yang marah. ni baru tulis. kalau jumpa betul-betul mesti mengamuk. ISRAEL NI ISH!! AKU jumpa SEKOR2 AKU KETUK PALE DIA!. kita tak boleh nak serang. amerika itu backup bsar dia. kalau kita serang, negara kita pula yang masalah dalam ekonomi. ekonomi lah senjata utama sebnarnye. bukan senjata. trigt kata-kata guru pengajian Malaysia ku sewaktu dahulu, "israel ni takkan henti2 menindas orang Islam". inilah rencana Allah.

Allahuakbar!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 21:21


ish tak baik dok ketuk kepala orang...seelok2nya kita tarbiah dia,kita dakwah dia dengan harapan Allah beri hidayah kepada dia...insayAllah kita azam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

ummuazzahra
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.07.2006
Ahli No: 25096
Posting: 31
Dari: utara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 21:48


Assalamualaikum

Saya sokong pandangan ustazd..kekuatan umat islam terletak pada kekuatan akidah...akidah lahir dari hati yang khusyuk kepada Allah...kita sentiasa berdoa kepada Allah untuk keselamatan umat islam...tetapi kekadang kita lupa... sejauh mana keyakinan kita terhadap islam itu sendiri...di sini bukan sekadar boikot barangan luar saja..malah dari segi kualiti HALAL barangan tempatan itu sendiri masih ada yang di dicurigai...
Banyak lagi pekara yang boleh melemahkan akidah kita..

Sesama lah kita berdoa agar diberikan kekuatan yang sebenar- benarnya demi untuk memperjuangkan islam...kekadang tanpa kita sedar disekeliling kita pun masih ada yang menindas islam.. hukum islam dipekotak katik kan... sejauh mana keyakinan kerajaan kita sendiri sebagai presiden OIC dalam mempertahankan maruah islam.?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuazzahraProfil   Hantar PM kepada ummuazzahra   Quote dan BalasQuote

izwana_haanie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2006
Ahli No: 25350
Posting: 26
Dari: Bumi

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 22:07


ya..saya pun setuju...mamang kita semua tengah geram dengan israel laknatullah tu..tapi sebelum tu fikirkan dulu adakah iman kita sudah cukup kuat?jangan kita hanya pandai bercakap tapi bila berada dihadapan kita lari pulak..sama-samalah kita perbaiki akidah,moga ditetapkan iman kita semua,perbanyakkan solat hajat,berdoa untuk saudara seislam kita dan jangan lupa bangun bertahajjud..semoga kita dapat melahirkan seorang lagi Solahuddin Al-Ayyubi yang akan membebaskan bumi al-Quds dan juga negara2 Islam yang lain...

yakinlah pertolongan Allah itu akan tiba...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izwana_haanieProfil   Hantar PM kepada izwana_haanie   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 22:59


sahabat2, rajin2kan diri antum jenguk ke website ni. ada surprise

http://fromisrael2lebanon.info/

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 09:05


hah..molek lah tu israel mengamuk..kepada ukhwah yang nak cepat mati syahid..boleh lah pergi ke Lubnan ke palastin ke atau masuk terus israel pergi letupkan loji nuclear dia..confirm syahid u..tada khilaf dah



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

NurulJannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4136
Posting: 62
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 09:27


Israel, zionis laknatullah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulJannahProfil   Hantar PM kepada NurulJannah   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-07-06 12:19


Pada 24-07-06 21:21 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

ish tak baik dok ketuk kepala orang...seelok2nya kita tarbiah dia,kita dakwah dia dengan harapan Allah beri hidayah kepada dia...insayAllah kita azam...


assalamu'alaikum ustadz,
saya bersetuju dengan pendapat ustadz.. ya, kita tarbiah mereka..dakwah mereka semoga Allah swt memberi hidayah kepada mereka Insyaallah..

satu perkara ustadz,
dengan kemusnahan yang dilakukan oleh tentera israel tersebut keatas Lubnan.. hendak kita 'dekati' mereka pun belum pasti lagi berjaya(kecuali dengan izin Allah swt) mereka tidak memandang kepada siapa peluru berpandu itu diarahkan.. tidak mengira bangsa dan agama.. darpada situasi gambar yang ana lihat, seolah-olah tentera israel ini dengan sengaja ingin menghancurkan sehabis2nya Lubnan.. seta Agama Islam disana..
Apa pendapat saudaraku yang mengunakan gelaran Ustadz ini jika kita menghantar bala tentera sukarelawan kesana HANYA untuk mempertahankan ISLAM serta saudara Islam kita? BUkan niat untuk menambahkan kekacauan peperangan yang sediada tetapi, untuk MEMPERTAHANKAN agama Islam dan saudara Islam kita...
dengan kekuatan bala tentera .. SEBAGAI TANGGUNGJAWAB/USAHA KITA MEMPERTAHANKAN AGAMA ISLAM YANG TERCINTA! Selain DOA kita kepada Allah swt.
Bagaimana pendapat saudaraku Ustadz?

wassalam.


-----------------
"Ambil Tahu sesuatu perkara, tidak semestinya sibuk menjaga tepi kain orang-itu lebih baik dari menjadi kera sumbang!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 13:24


Pada 17-07-06 14:01 , KIKO posting:

!!! QUOTE !!!

banyak sebab mereka ni buat macam ni pada pendapat sya mereka nak test kelengkapan perang mereka yang canggih tu...dan juga ingin porak perandakan umat islam disitu,untuk kepentingan diri.........memang tak patut...kalau kat sini mlaysia dia buat aku rela jadi pejuang...Join kumpulan2 penentang... :-|


JAKARTA 24 Julai – Malaysia dan Indonesia bersedia menghantar tentera pengaman ke Lebanon dan mendesak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) menguatkuasakan gencatan senjata tanpa syarat di negara berkenaan secepat mungkin.

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, usaha untuk melobi sokongan pemimpin negara lain bagi mengadakan sidang khas PBB juga akan dilaksanakan.

"Saya dan Presiden Susilo melahirkan rasa tidak puas hati, amat dukacita dan marah dengan serangan Isreal yang digalak dan dibiarkan oleh negara tertentu ke atas bumi Lebanon," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas mengadakan perjumpaan dengan para pelajar Malaysia di Kedutaan Besar Malaysia, di sini hari ini.

Sebelum itu, Abdullah yang juga Pengerusi Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) mengadakan pertemuan empat mata dengan Presiden Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono di Istana Presiden selepas beliau dianugerahkan ijazah kehormat dalam pemikiran Islam daripada ‘Universiti Islam Negeri Syarif Hidayatullah, di sini.

Abdullah dan Susilo menyuarakan betapa penting usaha diambil untuk membolehkan PBB menguatkuasakan gencatan senjata secepat mungkin di Lebanon agar tentera Israel menghentikan keganasan.

"PBB mesti menguatkuasakan gencatan senjata itu dengan menghantar pasukan pengaman," katanya sambil mengulangi bahawa kedua-dua negara sedang berusaha melobi pemimpin negara lain untuk mengadakan persidangan khas PBB.

– Utusan

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 13:27


JAKARTA 24 Julai – Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi hari ini mengajak umat Islam seluruh dunia bersatu membangunkan kekuatan ummah setelah melihat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) yang sepatutnya berupaya mempertahankan mereka di masa krisis gagal dan tidak bermaya berbuat demikian.

Berucap selepas dianugerahkan Ijazah Kehormat Doktor Falsafah Islam oleh Universiti Islam Syarif Hidayatullah di sini, Perdana Menteri berkata, oleh sebab pertubuhan dunia itu tidak mampu, tiba masanya umat Islam dan negara Islam bersatu.

Beliau yang juga Pengerusi Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) berkata, isu serangan ke atas Lebanon merupakan bukti yang amat menyedihkan mengenai cara hal ehwal antarabangsa dikendalikan.

“Jelas sekali, kuasa veto digunakan bukan saja di PBB tetapi di medan Timur Tengah. Walaupun nilai nyawa manusia dan kedaulatan negara-negara tidak diendahkan, masyarakat antarabangsa tidak dapat berbuat apa- apa,’’ kata beliau.

Abdullah mengulas mengenai perkembangan di Lebanon yang sedang diserang habis-habisan oleh tentera rejim Israel tanpa usaha untuk menghentikannya daripada PBB dan masyarakat antarabangsa lain.

“Yang nyata ialah kita umat Islam secara bersendirian tidak dapat menghalang pencerobohan di Lebanon. Perbalahan dalaman sesama kita menjadikan kita lemah dan ini merupakan punca perpecahan umat Islam.

“Namun, marilah kita merenung dan menguatkan azam untuk melakukan sesuatu demi Lebanon,” katanya.

Sehubungan itu, beliau menyeru semua negara Islam dan masyarakat antarabangsa yang cintakan keamanan supaya terus mendesak PBB mengisytiharkan gencatan senjata serta-merta di Lebanon bagi menghalang negara itu terus menjadi sasaran serangan Israel.

Perdana Menteri berkata, PBB perlu terus didesak supaya menempatkan pasukan pengaman bagi melaksanakan gencatan senjata itu dan menyekat Israel daripada terus menceroboh ke Lebanon.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 14:49


israel guna bom kimia..
semua dunia kutuk pun..
bak masuk telinga kanan..keluar kiri saja..
dasar yahudi memang macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 15:27


Walau lagu mana pun....ana tetap nak tempeleng Israel.... Dia orang memang tak makan tarbiah dah ustazd!!!

Dia orang dok bom orang Islam, kita pun pergi dekat orang Israel kita kata "Jangan buat macam tu tak baik, jom lah masuk Islam"...

begitu ke? Depan mata kita dia orang dok bom orang Islam, tak kan nak tarbiah lagi....maka jalan sepatutnya bom lah balik....

Jahanam Israel....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 15:43


tengok keadaan sekarang..memang rasa biadap nyerrrrrr...
memang geram pom aderr...
sedih pom ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

yamina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2004
Ahli No: 9515
Posting: 61
Dari: bumi sementara

Pahang  


posticon Posting pada: 25-07-06 15:48


huh.... hangin juga dengan israel ini... makin menjadi2... rasa nak saja pergi sana lawan mereka.... jadi mujahidah islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For yaminaProfil   Hantar PM kepada yamina   Pergi ke yamina's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 16:03


setakat yang kita mampu...berdoa...
solat hajat..tu dikira membantu juga..
diseb kan globalisasi sekarang..mungkin banyak perkara yang berlaku disana...tak sampai ke pengetahuan kita..
macam helikopter israel yang ditembak..di kuarkan statement..terhempas..
rasanya..israel..berlaku juga banyak kemusnahan pada pihak diaorng..allah tak kan membiarkan penolong2NYA di sana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 16:09


Information pls visit
http://palestinkini.info/

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 16:46


Ya Allah...
Kau Yang Maha Mengetahui...
apa yang tersirat dan tersurat...
di sebalik apa yang menimpa kaum Muslimin di seluruh dunia...
berilah balasan yang secukupnya pada mereka yang berpaling dariMu dan membunuh umat Islam di seluruh dunia...
sesungguhnya apa yang berlaku ada maksud disebaliknya...
selamatkan Kami dan bencana ini dan selamatkanlah umat Islam di Palestin, Lubnan dan di seluruh dunia...
ameeeen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 18:16


wah...cinta_ilmu..
sabaq...sabaq naaa..
:-di :-di :-di

apa sumbngn yang mampu kita buat..
untuk umat seISLam dengan kita??? :roll: :roll:

lakukan DEmontrasi??
sumbangkan Tenaga?? waNG??

ALLAHU AKHBAr...
ku rafakkan munajat..buat umat ISLAM yang
sejagat..moga masih ada lagi sinar esok. buat kalian..

hari-hari baca paper.. terpampang di dada akhbar..
mangsa letupan..bedilan..huhu..
sedihh.. pilu..sebak rasa.

apa nak jadi MAnusia akhir zaman ni..?

sampai bila nak BERPErang..???!!


:roll: :roll: :-? :-? :roll:



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 25-07-06 18:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 22:09


kalau kita pun asyk bgdh kat sini macam mana nak hantar orang kesana?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nurhikari
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25260
Posting: 53
Dari: Earth

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 23:02


memang israel zalim...kasihan kanak-kanak dengan wanita di bunuh macam bunuh binatang..sampai kan sanggup serang pasukan perubatan...memang tak patut..

kadang-kadang saya tak sanggup tengok gambar atau berita,hati rasa sebak dan bersalah sebab tak dapat berjuang untuk menyelamatkn sedara islam, hanya mmpu berdoa dan mengharapkn pertolongan allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhikariProfil   Hantar PM kepada nurhikari   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 25-07-06 23:06


Pada 25-07-06 22:09 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

kalau kita pun asyk bgdh kat sini macam mana nak hantar orang kesana?.

kita hantar bantuan kewangan.... kenalah bagi banyak sikit.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 23:14


Bangaaaaaaaaaaaan tu apa?

bangga ke....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 25-07-06 23:33


nak tolong betulkan saja.... mungkin bangang agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 09:19


Pada 25-07-06 23:14 , nabilpoyo posting:

!!! QUOTE !!!

Bangaaaaaaaaaaaan tu apa?

bangga ke....?


ye ke! lah silap eja lah....dok selalu tulis jawi bila nak tulis rumi ni kek kok pulok...


-----------------
Bertakwalah kepada Allah moga-moga mendapat kerahmatan dan keredhaannya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 09:21


Pada 24-07-06 17:09 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

ana nak tegur sikit,janganlah kita dok maki hamun orang2 tu,kalau kita buat macam tu kita pun sama macam mereka...ni semua sebab kelemahan kita sendiri sebab tak buat dakwah,kita dok sibuk hal dunia sampai kita lupa tanggungjawab kita atas agama...akhir zaman ni banyak kemungkaran yang berlaku dikalangan umat islam sebab tulah Allah bagi bala' CASH...hanya kekuatan akidah sumber kemenangan..kalau kita taknak negara kita pun kena macam tu,kita kena tunjukkan akidah yang baik,lumpuhkan aktiviti sosial yang merosakkan...apapun yang mampu kita buat sekarang ni ialah doa untuk saudare kita....

yaqen Allah 100%++


setidak2 nya kita benci Israel tuuuuuuu!!!!!!


-----------------
Bertakwalah kepada Allah moga-moga mendapat kerahmatan dan keredhaannya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 10:03


Tlgla betulkan akidah dan keyakinan kepada Allah. Asbab dunia seperti duit, senjata makanan semuanya tak dapat membantu kita. yang boleh tolong umat Islam hanya Allah bila Allah ddh buat keputusan untuk bantu. tapi pertolongan Allah sekarang xbersam umat Islam kerana umat harini tggal kan kerja umat, menyeru manusia kepada Allah. Bantuan seperti mana Allah bagi pada sahabat semasa peperangan badar dah xbersma umat Islam kerana dalam hati penuh syirik, yakin pada kekuatan, senjata, harta, pangkat dan meletakkan ini semua lebih tinggi daripada Allah

na'uzubillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 13:55


raja arab saudi ada buat statement nak kasi 1 billion us untuk bangunkan lubnan..
alhamdulillah..
tapi kalau dikira dalam sudut yang lain...
senang lah macam tu..musnah ....kasi duit...musnah... kasi duit..
yang serang tu..macam tak bersalah apa-apa..
senang lah macam tu ek...
makin bongkak lah israel yang memang dah bongkak tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

izwana_haanie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2006
Ahli No: 25350
Posting: 26
Dari: Bumi

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-06 21:50


dalam bab israel ni kita tak perlu ada kelembutan dah..sebab dalam Al-Quran sendiri dah bgtahu kita bahawa kaum yahudi selama2nya tak kan bersetuju dengan agama islam..dan selagi dunia tak kiamat selagi itulah mereka akan memerangi umat islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izwana_haanieProfil   Hantar PM kepada izwana_haanie   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 27-07-06 22:03


kasihan kan tengok orang2 lubnan mangsa perang, budak-budak kecil...sian kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-07-06 22:04


hmmm.....tunjuk perasaan marah macam tu, masalah boleh selesai ke wahai cinta_ilmu???
kemarahan anda yang meluap-luap tu hanya sentimen berkala saja, jangan tunjuk kat sini....lakukan perjuangan yang sebenar lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-07-06 22:07


Pada 26-07-06 09:21 , cinta_ilmu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-07-06 17:09 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

ana nak tegur sikit,janganlah kita dok maki hamun orang2 tu,kalau kita buat macam tu kita pun sama macam mereka...ni semua sebab kelemahan kita sendiri sebab tak buat dakwah,kita dok sibuk hal dunia sampai kita lupa tanggungjawab kita atas agama...akhir zaman ni banyak kemungkaran yang berlaku dikalangan umat islam sebab tulah Allah bagi bala' CASH...hanya kekuatan akidah sumber kemenangan..kalau kita taknak negara kita pun kena macam tu,kita kena tunjukkan akidah yang baik,lumpuhkan aktiviti sosial yang merosakkan...apapun yang mampu kita buat sekarang ni ialah doa untuk saudare kita....

yaqen Allah 100%++


setidak2 nya kita benci Israel tuuuuuuu!!!!!!



cara cinta_ilmu ni tak bijak lah....menunjuk-nunjuk perasan marah tak tentu hala, maki hamun orang entah apa apa....
be rasional lah sikit....
sorry...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-07-06 22:09


ana berpendapat sedemikian, tak bermakna ana sokong israel...
ana pun benci kaum israel tu...tamak dan rakus...dari dulu sampai sekarang tak habis-habis dengan kemelut kat tanahair orang lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-06 22:26




Tindakan ganas askar Israel melancarkan serangan bertubi-tubi ke atas Palestin dan Lebanon telah meragut lebih banyak nyawa termasuk kanak-kanak.

Terbaru, serangan dilancarkan ke bandar Gaza semalam, mengorbankan lapan orang termasuk seorang kanak-kanak perempuan dalam keadaan yang begitu menyayat hati. - AFP


sayunya hati melihat si gadis kecil yang malang :(. berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikul. Ya Allah, tempatkanlah mereka dalam jannahMu. kurniakankanlah anugerah syahid buat hamba2Mu rakyat Palestin. kurniakan kesabaran dan ketabahan hati yang menggunung buat mereka yang diuji...
ya Palestin, lah tahzan.. ma'akALLah

KHAIBAR KHAIBAR YA YAHUD! KUFFAR JAHANAM LAKNATULLAH!
HANCUR HANCUR KUFFAR!!

p/s: sahabat2... berjuanglah demi palestin dan Islam. teruskan berdoa, munajat dan solat hajat buat saudara2 kita yang dizalimi..boikot israel dan amerika! NO COMPROMY, NO TOLERANCY. WE CANNOT STAND ANYMORE!!

doakan mereka, doakan diri kita dan doakan kemenangan Islam. JANJI ALLAH BENAR BELAKA

takbir! Allahuakbar!!



-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME
[ Telah diedit oleh: imtihan_insyirah pada 27-07-06 22:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 28-07-06 16:02



    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 17:02


Pada 27-07-06 22:04 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm.....tunjuk perasaan marah macam tu, masalah boleh selesai ke wahai cinta_ilmu???
kemarahan anda yang meluap-luap tu hanya sentimen berkala saja, jangan tunjuk kat sini....lakukan perjuangan yang sebenar lah...


Inyallah farah_hanan!
Ana akan teruskan perjuangan ini sama ada zahir wa batin. bukannya nak tunjuk di sini tapi yang pasti biar kita kenal siapa Israel Laknatullah sebenarnya....

Mungkin anti sebagai wanita ana tak tahu perasaan anti. Tapi ana sebagai seorang lelaki (rojul) terasa pedih teramat sangat kadang-kadang menitis air mata apabila melihat saudara2 ana di Lubnan dan Palestin ditindas. Sedangkan ana disini tak dapat mengangkat senjata bersama2 mereka menentang Israel Laknatullah. Hanya doa, wang dan solat hajat yang dapat mengiringi mereka di sana.


-----------------
Bertakwalah kepada Allah moga-moga mendapat kerahmatan dan keredhaannya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 17:05


Pada 27-07-06 22:07 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-07-06 09:21 , cinta_ilmu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-07-06 17:09 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

ana nak tegur sikit,janganlah kita dok maki hamun orang2 tu,kalau kita buat macam tu kita pun sama macam mereka...ni semua sebab kelemahan kita sendiri sebab tak buat dakwah,kita dok sibuk hal dunia sampai kita lupa tanggungjawab kita atas agama...akhir zaman ni banyak kemungkaran yang berlaku dikalangan umat islam sebab tulah Allah bagi bala' CASH...hanya kekuatan akidah sumber kemenangan..kalau kita taknak negara kita pun kena macam tu,kita kena tunjukkan akidah yang baik,lumpuhkan aktiviti sosial yang merosakkan...apapun yang mampu kita buat sekarang ni ialah doa untuk saudare kita....

yaqen Allah 100%++


setidak2 nya kita benci Israel tuuuuuuu!!!!!!



cara cinta_ilmu ni tak bijak lah....menunjuk-nunjuk perasan marah tak tentu hala, maki hamun orang entah apa apa....
be rasional lah sikit....
sorry...



Terpulang pada anti nak kutuk ana ke, atau apa pun, Yang pasti Israel tetap busuk di hati ana.


-----------------
Bertakwalah kepada Allah moga-moga mendapat kerahmatan dan keredhaannya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 17:13


Pada 27-07-06 22:09 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

ana berpendapat sedemikian, tak bermakna ana sokong israel...
ana pun benci kaum israel tu...tamak dan rakus...dari dulu sampai sekarang tak habis-habis dengan kemelut kat tanahair orang lain....


Ana tak kata pun anti sokong Israel!!!
Yang penting anti dan ana tetap anti-Israel.
Maaf jika kata-kata sebelum ini memberi ketidakselasaan antum/antunna.

Tapi walau apa pun jiwa muda ana tetap mengatakan Israel Bangaaaaaang!!!

Afwan wa syukran....


-----------------
Bertakwalah kepada Allah moga-moga mendapat kerahmatan dan keredhaannya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 28-07-06 21:25


doa banyak2...tu senjata kita yang paling berkesan untuk mencegah segala kemungkaran, kemaksiatan, kejahatan, kezaliman dan sebagainya....

ana bukannya kutuk, tapi memberi sedikit kritikan tidak menyetujui cara anta bertindak kat portal ni....kemarahan anta yang meluap2 itu mungkin telah menghilangkan sedikit kewarasan dan kebijaksanaan anta untuk berfikir mencari jalan yang terbaik bagi menentang pihak penzalim dan seterusnya mengajak orang lain sama-sama berjuang menghapuskan segala kezaliman.....

wallahu a'lamm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 28-07-06 22:14


yang penting sekarang fikir apa yang kita buat untuk islam agama tercinta.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 08:29


Alhamdulillah, terima kasih farah! Bertindak dengan segera....

"Israel tetap musuh di hatiku.....waras atau tidak....up to you.....malas nak gaduh...."

Be smile...... for Islam.....

Allahuakbar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-07-06 10:45


salam..

dari berita yang ana perolehi semalam melalui phone (30 july) sebenarnya ISRAEL dalam keadaan tertekan dengan kehebatan HIzbullah ..Allah Maha Besar!!! kerana serangan peluru berpandu Hizbullah telah sampai ke Bandar Tel-Aviv.. sesuatu yang diluar dugaan mereka(israel)!! dan Kerajaan Arab Saudi telah menyediakan dana berjumlah Berbilion (dollar ke apa tak pasti) untuk membangunkan semula Lubnan..

- Jika israel memasuki Syria..rakyat Syria akan bangkit pula menentang!
- Israel tidak tahu di mana tentera Hizbullah ini! sebab itu mereka menyerang membabx buta sehingga rakyat Lubnan yang terkorban!

diantara berita/cerita yang ana perolehi dari seseorang yang berada di 'sana'. ..wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 10:52


Berita yang ana peroleh daripada sahabat!

Muncung/laras kereta kebal musuh yang digunakan untuk melepaskan tembakan lembik dan bengkok setelah burung gagak hinggap di atasnya.

Kebenarannya Wallahua'lam. apapun inilah kekuasaan ALLAH yang maha agung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 11:43


bnykkan sahabaiah semua baca surah al fill..minta pertolongan dari allah..
realitinya...emang amerika yang bekal semua bom tu ke israel..transit kat britain..
jelas lagi teranggg
Kenapa ada juga yang masih nak pejam mata..pekak kan telinga...
saudara kita semua tu di sana.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 10:47


Pada 25-07-06 23:06 , Martyr posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-07-06 22:09 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

kalau kita pun asyk bgdh kat sini macam mana nak hantar orang kesana?.

kita hantar bantuan kewangan.... kenalah bagi banyak sikit.... :-)





kalau xsampai macam mana?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 14:45


salam....

Kalau nak sembelih tu, susah nak tercapai. cuba yang berhampiran kita dulu. Israel banyak terdapat di malaysia. KFC, McD. kat bawah ni ucapan terima kasih kerana tolong mereka hancurkan Islam.
FOR THOSE WHO FREQUENT STARBUCKS.....

A Thank you To All Starbucks Customers                                
Written by Howard Schultz
Tuesday,11July2006                                                    
    
http://www.ziopedia.orang/content/view/578/1/

Dear Starbucks Customer,

First and foremost I want to thank you for making Starbucks the $6.4
billion global company it is today, with more than 90,000 employees, 9,700
stores, and 33 million weekly customers. Every latte and macchiato you
drink at Starbucks is a contribution to the close alliance between the
United States and Israel, in fact it is - as I was assured when being
honoured with the "Israel 50th Anniversary Friend of Zion Tribute Award" -
key to Israel's long-term PR success. Your daily chocolate chips frappucino
helps paying for student projects in North America and Israel, presenting
them with the badly needed Israeli perspective of the Intifada.

Starbucks, through the Jerusalem Fund of Aish HaTorah, an international
network of Jewish education centres, sponsors Israeli military arms fairs
in an effort to strengthen the special connection between the American,
European and Israeli defense industries and to showcase the newest Israeli
innovations in defense.As my contribution to the fight against the global
rise of anti-Semitism, the reason behind the current conflict in the
Middle-East, I help Aish HaTorah sponsoring the website
"honestreporting.com" and produce material informing of Israel's side of
the story.

Without you, my valued customer, I wouldn't be able to raise hundreds of
millions of dollars each year to support Israeli citizens from terrorist
attacks and keep reminding every Jew in America, to defend Israel at any
cost. $5 billion apa year from the US government are no way near enough to
pay for all the weaponry, bulldozers and security fences needed to protect
innocent Israeli citizens from anti-Semitic Muslim terrorism. Corporate
sponsorships are essential.

Having the bigger picture in mind, Starbucks have donated a store to the
US army to help in the "War on Terror". I cannot emphasise enough, how
vital the "War on Terror" is for the continued viability and prospering of
the Jewish State.

So next time you feel like chilling out at a Starbucks store, please
remember that with every cup you drink at Starbucks you are helping with a
noble cause.

Howard Schultz
Chairman & Chief Global Strategist
Starbucks Coffee Stores


--

PLEASE STOP DRINKING STARBUCKS AND THIS IS ONE OF THE MANY MANYS YOU CAN HELP YOUR MUSLIM BROS AND SISTERS IN THE MIDDLE EAST.

copy dan paste

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 03-08-06 21:50


niat biar ikhlas...
fikir sebelum bertindak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 10:57


moga yahudi dan penyokong2nya diazab oleh Allah dengan balasan yang paling pedih di akhirat nanti.
amin, ya rabbal alamin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 10:58


kita kena benci yahudi!tapi apa tindakan kita untuk itu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 11:07


Pada 25-07-06 12:19 , InginTahu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-07-06 21:21 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

ish tak baik dok ketuk kepala orang...seelok2nya kita tarbiah dia,kita dakwah dia dengan harapan Allah beri hidayah kepada dia...insayAllah kita azam...


assalamu'alaikum ustadz,
saya bersetuju dengan pendapat ustadz.. ya, kita tarbiah mereka..dakwah mereka semoga Allah swt memberi hidayah kepada mereka Insyaallah..

satu perkara ustadz,
dengan kemusnahan yang dilakukan oleh tentera israel tersebut keatas Lubnan.. hendak kita 'dekati' mereka pun belum pasti lagi berjaya(kecuali dengan izin Allah swt) mereka tidak memandang kepada siapa peluru berpandu itu diarahkan.. tidak mengira bangsa dan agama.. darpada situasi gambar yang ana lihat, seolah-olah tentera israel ini dengan sengaja ingin menghancurkan sehabis2nya Lubnan.. seta Agama Islam disana..
Apa pendapat saudaraku yang mengunakan gelaran Ustadz ini jika kita menghantar bala tentera sukarelawan kesana HANYA untuk mempertahankan ISLAM serta saudara Islam kita? BUkan niat untuk menambahkan kekacauan peperangan yang sediada tetapi, untuk MEMPERTAHANKAN agama Islam dan saudara Islam kita...
dengan kekuatan bala tentera .. SEBAGAI TANGGUNGJAWAB/USAHA KITA MEMPERTAHANKAN AGAMA ISLAM YANG TERCINTA! Selain DOA kita kepada Allah swt.
Bagaimana pendapat saudaraku Ustadz?

wassalam.



na'am, ana sokong pendapat enta InginTahu.

mana mungkin kita dapat tarbiyah seorang demi seorang yahudi hingga mereka berhenti memusnahkan umat islam?
ya, kita boleh cuba,malah kita mesti cuba untuk mentarbiyah mereka..
tapi.....

sempat ke nak mentarbiyah orang2 yahudi sebelum hari kiamat??

sambil tu takkan nak biar mereka runtuhkan islam, hancurkan ummat Muhammad?

sedangkan yahudi memang sudah terang dan nyata adalah BANGSA YANG PALING DEGIL di muka bumi Allah ni....
DAN MEREKA DAH BANYAK MELAKUKAN KEROSAKAN terutamanya terhadap umat islam?

bagi ana tak ada salahnya mengutuk bangsa yahudi laknatullah,
malah membenci kemungkaran dengan hati adalah selemah-lemah iman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 11:17


yahudi laknatullah!
brothers and sisters
bantulah umat islam,
sekecil-kecil bantuan ialah dengan membenci perbuatan mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 09:27


baguslah kalau ada semangat menentang iSRAEL>.!!!
DUNIA ini memang banyak tertipu dengan kuku besi amerika....si bengong bangang bongek itu!!!!
tak sedo2 lagi...kata kita pengganas PADAHAL....!!!!!!!!!
mereka itu yang PENGGANAS.... bom sana...bom sini....
tak ke MENGGANAS itu???
kira makhluk dunia ini BAHLOL...
baca SISWA bulan OKTOBER punya...
mEMAng PENIPUUUUUUUU......

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 09:42


takbir!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 03-10-06 10:40


Bukan Bangan... Ejaan yang betul BANGANG...kerja rumah yang pertama, balik betulkan sebutan BANGANG tu dulu... Lepas selalu buat latihan menulis perkataan BANGANG...Lepas tu, baru boleh boleh cakap topik ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 14:11


bunuh saja yahudi.

ps: kecuali.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 04-10-06 03:31


betul-betul!!!

tapi, kita sekarang kena sedar yang kita tak punya senjata yang mampu menggugat mereka....

kita cuma boleh lawan mereka secara GERILA....macam serangan berani mati saja


tapi, lagi elok kalau kita tgkatkan dulu pendidikan umat islam....
sebab dengan itu, insyaallah kita akan pegang DUNIA ini semula...

TAKBIR!!!!! :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 10:46


bangsa israel memang kejam..tak ada sifat perikemanusiaan langsung..Muga2 Alah akan binasakan kaum mereka..tak sanggup melihat kekejaman yang mereka lakukan terhadap saudara seislam kita disana...ALLAHU AKHBAR

Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 12:20


yahudi memang bangsa yang bongkak di muka bumi ini.mereka menganggap merekalah anak tuhan.....
memang.memang mereka dalam kesesatan yang nyata.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 14:01


NEGARA ARAB LAGI BENGONG KERANA MELABUR DI USA UNTUK MENGGEMUKKAN ISRAEL

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.206763 saat. Lajunya....