Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 14 jam, 43 minit yang lalu
Ahmadmohd7878: 4 hari yang lalu


Kelakar
Topik: tips elak malu...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» tips elak malu...

Please Mendaftar To Post


Oleh tips elak malu...

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-07-06 11:06


1. time on da way baru bershopping sakan xingat
dunia lepas tu barang2 ini penuh ditangan tiba-tiba
kamo terjatuh tergolek2 disalah sebuah shopping
yang terkemuka di malaysia...kamo buat-buat lah
pengsan sehingga ada sesiapa yang datang dekat kamo
tolong kamo,...secara spontan dia dah tolong kamo
angkat lepas tu tolong lagi angkat barang ke kereta
kamo..

2. ketika sedang drive kereta ferrari nak makan kat
kedai mamak roti canai saja masa dah corner baik
punya nak masuk parking tiba-tiba kamo terlupa nak
free kan gear dulu lalu kereta ferrari yang indah tu
melonjat macam kuda....kamo buat-buat lah kereta kamo
rosak lepas tu cuba lah buka bonet kereta tu tgk2
lah apa-apa yang patut...lepas tu cuba ambik handset
buat-buat call orang tolong baiki..kamo save dari malu bawak
kereta mahal walaupon sebenarnya malu juga kereta
rosak

3. tengah makan direstauran..makan ayam dalam
pingan lepas tu pakai pula sudu gerapu ..style mak
saleh lah katakan tiba-tiba ayam kamo tu terlompat
jatuh ke bawah...cara2nya kamo buat-buat lah buang
ayam tu kat bawah sebab nak kasi kucing kamo
makan...lepas tu ambik lah seketul lagi ayam untuk
kamo..

4. kamo fes time pergi kuala lumpur lalu terkesima
melihat menara berkembar kuala lumpur sambil
berjalan tanpa kamo sedari kamo terlanggar tiang
letrik milik TNB....kamo buat-buat lah kamo hantuk lagi
pada tiang letrik tu sepak2 ke lepas tu cakap "kuat
jugak ye tiang bendera ini"..jadi orang faham lah kamo
ini dari hutan mana entah baru keluar bandar..

5. kamo orang yang terkenal dan dikenali..tiba-tiba kamo
tersesat disuatu kawasan..dah berapa kali dah duduk
round2 kat tempat tu nak cari satu
kawasan....caranya kamo ambik handset lepas tu
cakap kuat2 sikit yang kamo telipon isteri kamo cakap yang
kamo xjumpe kucing yang hilang tu..jadi orang tau lah
kamo ini cari kucing ropenyer..

6. kamo makan seorang disebuah restaurant lepas tu
kamo makan bukan main lah banyak...caranya
kamo ambik handset kamo buat-buat dail no kawan
kamo lepas tu marah kenapa xdtg2 lagi makanan
dah lama sampai, kang aku makan sumernyer
kalau lambat 5 min.lepas tu kamo terlepas lah dari
malu

7.kamo sedang mencari kawan kamo lepas tu
kamo seakan terjumpa kawan kamo dan kamo
menjerit dikhayalak ramai..namun hakikatnya
kamo ini dah rabun tersalah orang ropenyer...jangan
berhenti disitu, kamo pergi lah kepada sesiapa orang
tu sambil kamo gelak kuat2 dan terus berborak
dengan dia walaupon dia tiada kenal kamo ini spesis
apa entah...berborak lah perlahan2 sambil bertanye
sekarang ini pukul berapa..

8. kamo tengah bersukan ini..nak lari seratus
meter..lepas tu awek cun pula menjerit pada kamo
kasi semangat..kamo neyh pula bangganya ada
awek cun kasi semangat sekali lari asyik duduk tgk2
kejap sekali terlanggar tiang gol..nak cover malu kamo
buat-buat lah macam orang dilamun cinta lepas tu jerit lah
kat awek cun tu..kecantikan kamo telah memukau
mataku..bak lagu mamat saleh "can't take my
eyes off you"..huhu poyo lah pula

9 sedang makan tiba-tiba tersedawa kuat macam
kerbau..xsenonoh betul lah mamat ini jangan dibuat
orang ok.orang ucapkan lah alhamdulillah lepas makan
baru baik dan sopan betul tak?


:-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 12:17


hahaha...lucu

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 21:19


tips yang menarik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Basrifaris91
Warga Rasmi
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25245
Posting: 8
Dari: Bagan Serai

Perak  


posticon Posting pada: 16-07-06 21:25


bagus dan kelakar....boleh pakai juga tips ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For Basrifaris91Profil   Hantar PM kepada Basrifaris91   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 21:59


cover jangan tak cover

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 22:00


good....amalkan selalu ye...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

azri86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.07.2005
Ahli No: 17683
Posting: 50
Dari: Tumpat kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-07-06 12:10


huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azri86Profil   Hantar PM kepada azri86   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 21:32


Assalamualaikum..

Huhuhu...Lucu nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 21:48


Assalamualaikum...

kelakar..
ada yang boleh diambil iktibar...

Wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 23:17


Pada 16-07-06 21:25 , Basrifaris91 posting:

!!! QUOTE !!!

bagus dan kelakar....boleh pakai juga tips ini



:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 00:22


em....:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10346 saat. Lajunya....