Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 15 jam, 19 minit yang lalu
Ahmadmohd7878: 4 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Assalamualaikum...Minta Pendapat Sahabat Ukhwah.com Semua.


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Assalamualaikum...Minta Pendapat Sahabat Ukhwah.com Semua.

Please Mendaftar To Post


Oleh Assalamualaikum...Minta Pendapat Sahabat Ukhwah.com Semua.

intanazliyana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2004
Ahli No: 11118
Posting: 21
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 13-07-06 18:27


Assalamualaikum

Apa khabar warga ukhwah.com semua?semoga sahabat2 semua
berada dalam situasi sihat alhamdulillah..saya nak tanya pendapat sahabat semua tentang masalah yang saya hadapi sejak 5 tahun yang lalu..iaitu mengalami mimpi2 aneh,ngeri dan menakutkan..
sepanjang 5 tahun,saya mengalami gangguan mimpi seperti :- darah,kemalangan,anjing,jatuh dari tempat tinggi (bangunan),dan apa yang paling menakutkan ialah mimpi orang kejar saya (nak bunuh) dengan kapak..saya minta sangat pendapat daripada sahabat semua bagi menyelesaikan masalah yang saya hadapi sekian lama..

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For intanazliyanaProfil   Hantar PM kepada intanazliyana   Pergi ke intanazliyana's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 18:38


Apa kata, anda baca surah Al-Mulk sebelum mahu tidur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 19:05


selalunya apa yang kita mimpi pada malam tu berkait rapat dengan keadaan/ pengalaman/ suasana yang kita alami sewaktu siangnya. mungkin juga kerana terlalu penat atau ada sesuatu yang menganggu fikiran sehingga terbawa-bawa dalam mimpi.. maksudnya kalau siangnya kita mengalami pelbagai peristiwa yang menyedihkan atau sesuatu yang tak sedap, maka malamnya kita akan mimpi yang bukan2. begitu juga sebaliknya, kalau siang tu kita gembira, happy, tenang insya Allah malam tu tak ada apa-apa mimpi yang mengacau kita atau kita dapat mimpi yang elok-elok.

wallahua'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 13-07-06 19:15


mimpi buruk boleh ke cerita kat orang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 20:24


ermm, saya pun pernah mengalami macam intanazliyana. selalunya mimpi ni bagitahu keadaan emosi kita stabil atau xstabil, tapi bagi intan tak tau sebab nya. kena selidik sendiri.

apa kata baca al-quran sebelum tidur, atau solat sunat etc2. dah basuh kaki/cuci muka sebelum tidur? bagaimana pula tempat tidur, dah bersihkan (kebas) sebelum tidur? bagaimana pula dengan doa sebelum tidur? mengadap kiblat? kalau ada benda terpendam di hati, luahkan kat Allah sebelum tidur.

insyaAllah kalau buat sumer2 itu, biasanya kita akan tidur lebih tenang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 22:40


assalamualaikum..
amalkn sebelum tidur baca ayat kursi..21 kali bismillah... 3 qul.. doa tidur.. insyaallah tidur kita tu tenang. macam mohd hanafi cakap, baca lah surah al mulk sebelum tidur. jangan lpe selalu amalkn ambil wudhuk juga before u sleep.
wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 13-07-06 23:00


assalammualaikum....

dulu,sahabat sya ada mcam intan juga...mimpi ada orang kejar dia nak bunuh.tapi dia ni malam mimpi,esoknya dia sakit,petanda.hidup dia sya rasakan juga sebab dia roommate sya.hampir selalu berlaku....
sya ceritakn ni untuk kebaikan sahabat ukhwah sya ni...pendapt2 yang sahabat2 lain bagi,itulah yang sepatutnya dilakukan.saya selalu ingatkan dia,slpas solat fardhu baca al-quran,walaupun sedikit.supaya kita sentiasa dalam lindunganNya....istiqamah,makin lama mimpi dia kurang....Allah Maha Pelindung.Wa'allahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 10:01


apa anti nak takut???
takut mati ke???
mati akan datang bila-bila masa......bersedialah menghadapinya.
gunakan masa yang ada ini dengan sebaik-baiknya......
cuba anti cari buku "lah Tahzan"........baca dan hayati.
mudah-mudahan anti kan dapat manafaat darinya.
insyaALLAH...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 14-07-06 17:44


maaf saya bukan ahli nujum....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 18:26


Pada 13-07-06 19:15 , ladybirdy posting:

!!! QUOTE !!!

mimpi buruk boleh ke cerita kat orang?




>>saya rasa tak salah kalau dia nak tanya pendapat orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 15-07-06 00:25


Mimpi itu ada 3:
1)khabar suka dari tuhan.
2)khabar duka dari syaitan.
3)akibat terlalu memikirkannya disiang hari..

p/s:sentiasalah berdoa pada ilahi,bermunajat ditengah malam,amalkan zikrullah,baca Al-quran....selawat banyak2,supaya dapat diketahui Kenapa bermimpi sebegitu rupa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 15-07-06 12:40


mimpi ada kait rapat dengan emosi.
kawal emosi.

dulusaya selalu juga mimpi2 ngeri sampai terjaga dari tidur. tapi sekarang ni Alhamdulillah dah takdak. jarang sekali pula nak mimpi.

kuatkan semangat, rapatkan diri kepada ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-07-06 21:17


mimpi mainan tidop...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 10:38


amalkan surah al-mulk sebelum tidur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 14:05


tak pernahlak mimpi yang pelik-pelik....yang penting sebelum tidur ambil air sembahyang, baca almulk,3 qul dan doa sebelum tidur...itu yang saya amalkan..
Cuba jangan fikirkan sangat yang penting pertolongan dari Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

Basrifaris91
Warga Rasmi
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25245
Posting: 8
Dari: Bagan Serai

Perak  


posticon Posting pada: 16-07-06 14:07


nak tidur tu bacalah apa yang patut....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Basrifaris91Profil   Hantar PM kepada Basrifaris91   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-07-06 11:01


salam,
rasanya baik saudari pergi berjumpa dengan ustaz kerana mungkin saudara mengalami gangguan benda-benda halus,kerana tanda-tanda orang yang terkena gangguan ialah mereka bermimpi sesuatu yang mengerikan,mimpi binatang seperti anjing,ular,kala jengking dll.kerana perkara ini pernah terjadi kepada kawan-kawan saya dan sejak dia berubat alhamdulilah mimpi ngeri tidak pernah singgah dalam tidurnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 17:56


jangan berfikiran negatif..
mimpi hanya mainan tidur...
jangan terlampau memikirkannya kerana ianya akan beri effect kepada pemikiran dan secara tidak langsung kepada perlakuan kita...
ingat ALLAH selalu...tenangkan diri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 02-08-06 18:22


saya setuju dengan pandangan kawan-kawan dengan membaca surah al-mulk sebelum tidur..
insyaallah kita akan tenang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 22:18


salam....

saya nak tulis seperti fi_shattir.

setiap yang hidup pasti mati.

mati bukanlah sesuatu yang menakutkan.

jangan risau, persiapkan diri untuk jumpa Tuhan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 00:14


emm cuba lah tanya mana-mana ustaz yang boleh tfsir mimpi itu..tapi kebanyakan nya mimpi tukan hanya mainnan tidur saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 11:37


banyakkan membaca alQuran sbelom tidur...
banyakkan berdoa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 13:02


jiwa kacau.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-08-06 14:40


Assalamualaikum...

selalunya apa yang kita mimpi pada malam tu berkait rapat dengan keadaan/ pengalaman/ suasana yang kita alami sewaktu siangnya. mungkin juga kerana terlalu penat atau ada sesuatu yang menganggu fikiran sehingga terbawa-bawa dalam mimpi.. maksudnya kalau siangnya kita mengalami pelbagai peristiwa yang menyedihkan atau sesuatu yang tak sedap, maka malamnya kita akan mimpi yang bukan2. begitu juga sebaliknya, kalau siang tu kita gembira, happy, tenang insya Allah malam tu tak ada apa-apa mimpi yang mengacau kita atau kita dapat mimpi yang elok-elok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 04-08-06 14:56


Pada 14-07-06 10:01 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

apa anti nak takut???
takut mati ke???
mati akan datang bila-bila masa......bersedialah menghadapinya.
gunakan masa yang ada ini dengan sebaik-baiknya......
cuba anti cari buku "lah Tahzan"........baca dan hayati.
mudah-mudahan anti kan dapat manafaat darinya.
insyaALLAH...........



akhi kamu tak mjwb soalan :-)

cubalah ni...
al-mulk
al-sajdah
3 qul
tasbih fatimah
ayat kursi
21 kali bismillah....

insyallah dapat tidur dengan baik, stkat ni ana ok saja tidur kalau lengkap pakej kat atas, kalau tak baru lah mimpi ngarut2, tapi niat tu biar bersandarkan padaNya k..selamat mencuba ;-)


-----------------
"iman itu dinding taqwa , sedangakan taqwa itu perisai hati, yang memusnahkan pastilah nafsu, dilayan jangan , dilawan pun jangan , dididik perlu


Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 15:50


Hmm..intan, ana bagi pendapat ana lah ya..
intan banyak2kan baca Al-Quran, sembayang sunat hajat, buat qiamulain..dan banyak2kan beristifar..moga Allah lindugi intan..
dan sebelum tidur 2 baca doa tidur dulu..
semua 2 hanya mainan tidur kita..
itu saja dari ana..
Wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 16:07


intan.....ana rasa ana pernah dengar tentang mimpi macam tu,,semua ciri2 ada...em..ana pernah terbaca artikel tentang mimpi yang macam tu dr Ustaz Amran kasimin...memang agak mengerikan, ana rasa ukhti kena berjumpa dengan org yang pakar tentang pekara macam tu, macam ustz amran kasimin yang berkaitan dengan sihir @ sbgnya...benda-benda macam tu benda yang ghaib mengganggu kita,,,jadi susah kalau xdsembuhkan,,apa-apa segalanya adalah dr Allah...kita usaha berubat dan mohon pertolongan dr Allah..ye intan,semoga cepat sembuh....baca doa2 yang disarankan sebagai sifa'.....insyaAllah...Allah akan bantu..sama-samalah kita berdoa.amien.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

mza5102
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2006
Ahli No: 27422
Posting: 21
Dari: kota kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 16:24


Assalammualaikum saudari intanazliyana
Pada pendapat ana, sebelum tidur hendaklah adik intan mengambil wudhuk....pas tu baca surah Al -ikhlas 3x , surah An -nas 3x dan surah Al -falaq 3x......Insya Allah adik tidak diganggu oleh mimpi2 yang tidak baik..Selain itu banyakkan solat dan amal ibadah.......
P/s saling ingat mengingatilah kita sesama islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mza5102Profil   Hantar PM kepada mza5102   Quote dan BalasQuote

armien
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20238
Posting: 56
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 19:00


Pada 01-12-06 16:07 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

intan.....ana rasa ana pernah dengar tentang mimpi macam tu,,semua ciri-ciri ada...em..ana pernah terbaca artikel tentang mimpi yang macam tu dr Ustaz Amran kasimin...memang agak mengerikan, ana rasa ukhti kena berjumpa dengan org yang pakar tentang pekara macam tu, macam ustz amran kasimin yang berkaitan dengan sihir @ sbgnya...benda-benda macam tu benda yang ghaib mengganggu kita,,,jadi susah kalau xdsembuhkan,,apa-apa segalanya adalah dr Allah...kita usaha berubat dan mohon pertolongan dr Allah..ye intan,semoga cepat sembuh....baca doa2 yang disarankan sebagai sifa'.....insyaAllah...Allah akan bantu..sama-samalah kita berdoa.amien.


Moga-moga berada di bawah naungan ALLAH....Saya setuju dengan pendapat ini...benda yang ghaib ni memang kita tak nampak...jadi saya syorkan saudari pergi jumpa orang yang betul-betul alim dalam bidang ni..seperti Al-Fadhil Dr. Harun din Al-Hafiz..beliau memang mahir dalam bidang ni...sesab saudari ada sebut yang mimpi 2 dah berlanjutan selama 5 tahun...saya rasa ini bukan mimpi yang biasa..

Walaubagaimanapun, saudari cubalah amalan2 yang telah disarankan oleh sahabat ukhwah kita yang lain...insyaallah..sama-sama kita doa agar Allah hindarkan diri saudari dari gangguan-ganguan tersebut...Ameeen


-----------------
"HIDUP DENGAN AMAL, MATI DALAM IMAN"


Bookmark and Share

    


  Member Information For armienProfil   Hantar PM kepada armien   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 22:45


cuba bertanya pada yangn arif.
amalkan baca ayat qursi sebelum tidur.. ikut cara tidur nabi. mengiring sebelah kanan. Sebelum tidur berwudu' kemudin baca surah al ikhlas, surah al falaq dan surah surah an nas. Dalam keadaan duduk kemudian dengan sekali nafas selepas baca tiga Qul tu hembus kat tapak tangan dan sapu kat seluruh badan untuk mengelakkan gangguan syaitan..

wallahu'alam ;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 23:38


tak ada pendapat...=(

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 05:37


buatlah dengan apa-apa yang sahabat lain bagi tu..ambil wuduk sebelum tidur, baca ayat kursi,3 qul,zikir fatimah(subhanallah 33 kali,tahmid(alhamdulillah 33 kali,)takbir(allahuakbar 34 kali)tepuk2 bantal, baca doa' pas tu tidurlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142108 saat. Lajunya....