Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah don't give us what we want, instead He gives us what we need
-- Spaghetigoreng (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 15 jam, 4 minit yang lalu
azemi: 4 hari yang lalu
Firdaus15: 11 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 14 hari yang lalu
secureofficemovers: 15 hari yang lalu
Naqiu: 21 hari yang lalu
nawfaa79: 22 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 24 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: Skuter yang paling best!


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» Skuter yang paling best!

Please Mendaftar To Post


Oleh Skuter yang paling best!

fizanaiy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13439
Posting: 160
Dari: Damansara Damainya....

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 01:46


Dalam banyak2 skuter, yang manakah paling best dan selesa di guna pakai pada pandangan kalian semua....
( MOSKITO,SUZUKI,ELIT,APRILIA, DAN LAIN-LAIN) ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizanaiyProfil   Hantar PM kepada fizanaiy   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 07:51


sekarang ni guna modenas passion..boleh lah tahun


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 09:10


salam..
huhuhuu...takut laaa naik motor ini....bahaya

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 10:07


ego agaknya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 20-12-06 12:14


setuju yam.MP paling best!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 20-12-06 12:28


skuter ego lah best.. ringan dan kecik saja.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 13:30


pernah bawa moskito tapi minat yamaha LC 135..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 01:03


Pada 20-12-06 12:14 , saifuddin_92 posting:

!!! QUOTE !!!

setuju yam.MP paling best!!


hehehe...boleh lah agaknya..dah pakai satu sem. xlarat naik bas.hehe


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 01:13


ana rasa yamaha ego kut.ana pakai ok saja.best sebab rgn & bergaya..lebih sesuai untuk girl.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 21:22


ego pakai bateri basah...leceh sikit lah sebab nak kena check selalu.
kalau passion dia guna bateri kering...sesuai juga untuk perempuan...hehe. senang nak jaga. ;-)


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 22-12-06 22:06


Pada 22-12-06 21:22 , Yam posting:

!!! QUOTE !!!

ego pakai bateri basah...leceh sikit lah sebab nak kena check selalu.
kalau passion dia guna bateri kering...sesuai juga untuk perempuan...hehe. senang nak jaga. ;-)





bateri basah kering?

bateri kering bagaimana?? Tau bateri basah saja....saya pakai lagenda saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 23:19


tatau lah sangat..ayah kita cakap begitu..tapi bateri kering senang jaga..sekali sekala saja kena tukar.


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

  


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-12-06 23:25


mm,saya pakai ex5 saja..tu pun second hand..tapi alhamdulillah,ada jugak daripada tak ada...:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 10:57


so far Elegan...

nak best lagi maxi scooter, above 250cc...


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 13:14


Pada 22-12-06 22:06 , ibnutuki posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-12-06 21:22 , Yam posting:

!!! QUOTE !!!

ego pakai bateri basah...leceh sikit lah sebab nak kena check selalu.
kalau passion dia guna bateri kering...sesuai juga untuk perempuan...hehe. senang nak jaga. ;-)





bateri basah kering?

bateri kering bagaimana?? Tau bateri basah saja....saya pakai lagenda saja


Bateri basah tu senang cerita bateri yang kita kena selalu tambah air bateri bila dah kering. Yang bateri kering tu pula, adalah bateri yang tak pakai air bateri. Kita hanya perlu cas saja bateri kering tu, tak payah susah2 nak kena check air bateri :)

Bagi ana, setakat ni skuter Nouvo LC yang baru keluar tu yang paling best :D


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-08-08 14:51


skuter anakin skywalker yang paling best.....yang dalam cerita star wars 1 tu...laju itu....sekejap saja sampai opis Kalau pakai skuter itu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 17:47


bateri basah : kita kena cek air bateri..kalau kurang kena isi...boleh di caj semula .... tapi tulah kena jaga air bateri tu.. boleh di caj semula selagi tak rosak

bateri kering : air bateri dah seida ada dalam bateri...tak perlu tambah... kalau dah habis power... buang saja cari yang baru.

kedua2 bateri sesuai diguna pakai untuk semua jenis kenderaan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 20:50


Assalamualaikum...
tak minat dan xmahir lah bawa skooter ni..
sebab tayar dia kecik..susah nak lap masa kat selekoh..
pernah tgolek masa 1st year sebab ter'over' lap kat slekoh dalam kmpus..nasib baik cdera ringan..lepas insiden tu, kalau bawa skooter (terpaksa),mesti tegak saja..kat selekoh punya lah slow..huhuhu...


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-08-08 14:36


paling best lah pada pendapat saya (walau tak pernah naik)...

GTR 150

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094667 saat. Lajunya....