Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-10-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bahkan orang yang ada penawar racun tak berani hendak minum racun
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ros84
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43062

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
a_zar81: 2 hari yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
talha: 13 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 22 hari yang lalu
al-biruni03: 23 hari yang lalu
Swarig123: 31 hari yang lalu


Kembalilah...
Topik: Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com


Carian Forum

Moderator: Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kembalilah...
    »» Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 00:03


Assalamualaikum.

    kita amat2 bersyukur kerana keahlian di ukhwah.com ni dah mencecah ke puluhan ribu, semakin meriah portal kita ni, sahabat2 dari pelbagai latar belakang mewarnai forum2 di portal ukhwah ni.

Namun begitu apa yang agak menyedihkan sahabat2 yang mula2 mengisi borang online semasa ukhwah.com semasa ianya mula di tubuhkan, ramai diantaranya yang tidak aktif lagi, menghilang entah kemana. antara yang boleh saya sebutkan disini, firdaus azime, Isa vr4, joshua isfahan, kaze, prof muslim, muttaqin, khalifah, rhazez, brother moon, dan banyak lagi senior2 ukhwah.com yang tak dapat saya sebut namanya di sini yang ketika dahulu pernah berforum2 bersama2, ada yang sependapat ada yang bertentangan pendapat. namun begitu saya tetap rindu dengan sahabat2 semua.

mungkin ada antara sahabat2 yang saya sebut ni terlalu sibuk dengan kerjaya masing-masing, namun apapun saya harap kita boleh kembali bersama2 ahli baru untuk berukhwah di portal ni.


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 23:00


semoga mereka kembali bersama kita...

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-07-06 01:51


mungkin mereka dah trlupa passward, so mereka jadi ahli baru...

Bookmark and Share

  


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 08-07-06 09:38


maybe depa sibuk agaknya....

lidah-penghunus no ahli 407.... memang senior...

saya islamicboy 5350.....dah kira jauh tu....

imthiyaz 11772..... perghhh lagi jauh...

siswa 24900..... jauh... ni junior lah...

walau macam mana pun kita tetap komuniti ukhwah..

teruskan menyokong ukhwah...
alhamdulillah saya still lagi dengan ukhwah sejak 2003.....

hidup ukhwah.com selamanya......

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 08-07-06 13:05


hidup portal ukhwah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 08-07-06 18:45


buat iklan khas @ posting jejak kasih khas untuk mencari ahli-ahli lama, sebutkan sekali nickname lama..semoga ukhwah kembali bertaut..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

ummuazzahra
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.07.2006
Ahli No: 25096
Posting: 31
Dari: utara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-07-06 20:46


ana ahli junior....baru nak berjinak-jinak dengan ukhwah..
salam ukhwah fillah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummuazzahraProfil   Hantar PM kepada ummuazzahra   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-06 22:37


kepada junior2 ukhwah.com ni... jangan lah tinggalkan ukhwah.com macam ssetengah senior. ukhwah selamanya.. semoga mereka kembali bersama2 kita di ukhwah.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 11-07-06 08:39


BETUL TU....

kepada junior2... setialah pada ukhwah.com....
tak rugi wooooo

banyak untungnya....
tak percaya tanya senior2 ukhwah yang lain...

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 10:36


Pada 11-07-06 08:39 , islamicboy posting:

!!! QUOTE !!!

BETUL TU....

kepada junior2... setialah pada ukhwah.com....
tak rugi wooooo

banyak untungnya....
tak percaya tanya senior2 ukhwah yang lain...


a'aa betul tu ana sokong..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 11:06


betul tu!

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 14:25


terkadang ada kekangan masa yang tak dapat nak dielakkan... kepada junior2 ukhwah, teruskan ukhwah ini... ana selaku di antara yang agak senior pun tak selalu dapat buka ukhwah... nak posting pun kurang, cuma dapat baca saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 02:06


patah tumbuh hilang berganti..
tapi.. yang tumbuh memang tak sama dengan yang sebelumnya..
:roll: :roll:

zaman student banyak juga masa nak online..
boleh ke cc.. atau makmal komptr..
tapi.. bila dah habis.. kerja...

dah jadi lain sikit.. Kalau kerja ngadap komputer
tak ada masalah nak explore ukhwah.com
tapi.. Kalau kerja tempat lain.. so.. take time nak explore..

bila dah kerja.. mendirikan pulak rumah dan anak tangga..
so.. komitmen pada nak menghadap komputer lagi lah berkurang.. :lol: :lol:

apapun.. moga ukhwah fillah abadan.. abada..

* rindu pada kenangan mega jk 2004
bila lagi ye.. ada MEGA JK macam tu..??!!


:roll: :roll: :roll:




-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

cairel_harriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19970
Posting: 110
Dari: Bandar Perda

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 04:17


assalamualaikum! Hmm..saya pun rasa macam tu juga. Insyallah saya akan aktif berforum dalam ukhwah ini. Anyway saya di New York sekarang ini. Tapi ukhawah & Islam sentiasa didalam hati selamanya. Syukran!

Bookmark and Share

  


  Member Information For cairel_harrizProfil   Hantar PM kepada cairel_harriz   Pergi ke cairel_harriz's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 04:41


assalamualaikum..

maafla.. saya pun, antara ahli lama.. tapi.. terus tenggelam selama beberapa tahun sebab kerja dan commit pada community website yang lain., masa masuk dulu.. ukhwah pun masih baaru.. waktu tu.. macam tak best sangat.. (shida tak ada lagi masa tu.. Kalau tau shida ada kat sini.. mesti join.. hihi)

apapon.. bila saya masuk sini balik sebulan yang lepas.. wah! teerkejut sangat.. ukhwah.com dah banyak berubah.. lebih matang, lebih mantap.. tahniah..

lidah_penghunus, jangan sedih sangat.. dalam dunia internet.. dah terlalu banyak persaingan, portal komunity macam ukhwah.com ni.. dah berlambak.. untuk mengatasi masalah kesetiaan.. kita kena caaarik, apa puncanya.. bagaimana boleh jaadik tak setia.. berpaling tadah.. mesti ada sebab..

insya-Allah, lepasni.. saya cuba untuk menyumbang sebanyak sedikit apa yang termampu.. semoga ukhwah.com berjaya menubuhkan yayasan yang dicita-citakan. amin..
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 20-07-06 04:46 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

ummuazzahra
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.07.2006
Ahli No: 25096
Posting: 31
Dari: utara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 21:10


InsyaAllah..ana akan terus bersama ukhwah.com.. banyak manfaat yang ana dapat dalam portal ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummuazzahraProfil   Hantar PM kepada ummuazzahra   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 02:09


Assalamualaikum.

     memang kita faham tentang kesibukan sahabat2 yang berkenaan, malahan saya sendiri kalau terlalu sibuk memang tak sempat nak online. satu lagi mungkin saya sendiri tak sedar mereka ada sekali sekala online, cuma tak posting forum dan mungkin saya sendiri yang hanya memasuki forum2 tertentu sahaja. apapun saya harap sahabat2 ni tidak melupai ukhwah.com, ada masa online lah.

yang paling saya rindu nak berforum adalah dengan joshua isfahan ;-) nak juga tau apa pandangan beliau tentang perubahan sikap tun dr mahathir sekarang ni :-di


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 15:37


Assalamualaikum..

Salam ukhwah untuk semua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 15:50


ye lah mana mereka semua.......wlau pun saya tak lama mana...tapi msi sempat lagi....berportal dengan mereka...paling saya ingat firdaus azimie..


apapun jua... ukhwah fillah abadan.. abada..jzkllah.


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 13-08-06 15:52 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 13-08-06 18:46


dah bosan dengan ukhwah agaknya...yang saya ingat amrizal, joshua, jackie uniten hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 19:13


bukan bosan...mereka ni ada tanggungjawab / komitmen lain yang lebih penting..esok2 kita yang masih student ni pun akan kerja dan berumahtangga..ha..masa tu barulah kita tahu, betapa susahnya untuk memunculkan diri dalam portal ni...hehehe:-)
tapi ana berharap sangat ana akan ada kesempatan untuk bersama dengan sahabat2 di ukhwah.com ni..InsyaALLAH...:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 01:01


Assalamualaikum.

     saya pun tak anggap yang mereka ni dah bosan dengan portal ni sebab saya sendiri pun kadang-kadang lama tak masuk portal ni sebab terlalu sibuk.

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-06 14:37


saya pun nak kenal juga senior saya dalam ukhwah ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

czar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25395
Posting: 33
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 20-08-06 21:43


Orang baru yang InsyaAlllah akan sentiasa bersama ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For czarProfil   Hantar PM kepada czar   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 10:06


Pada 23-07-06 02:09 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.

yang paling saya rindu nak berforum adalah dengan joshua isfahan ;-) nak juga tau apa pandangan beliau tentang perubahan sikap tun dr mahathir sekarang ni :-di



rasanya soalan yang sama kena tanya jackie_uniten huhu... mesti jawapan dia selamba tapi pedas... :-di


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

umaira_sutera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25832
Posting: 62
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 13:55


Ana baru saja mengenali ukhwah ni......alhamdulillah banyak dapat ilmu dari sini..insyaallah rasanya ana kan terus setia bersama ukhwah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For umaira_suteraProfil   Hantar PM kepada umaira_sutera   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 14:00


ya...
ana pasti akan cuba untuk setia dengan portal ukhwah...

insya-ALLAH...

caiyok!!!!

takbir!

ALLAHU AKBAR!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 14:48


Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

a'ah... lama dah tak dengar khabar ahli2 senior ukhwah.com kan... ana sangat rindu dengan posting kak darul_numan(kak alin), kak qaulah_atrah, bro kaze, dan banyak lagi... dulu masa first2 masuk sini, ni lah orang yang paling banyak posting kat ukhwah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 16:34


harapnye begitulah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 18:49


saya pun masih baru.....seronok join ukhwah...banyak ilmu dan benda baru yang bermanfaat...nak kenal juga senior2 ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 15:55


assalamualaikum..

ana pun ahli baru jugak.. heheh :-di Baru nak aktif balik setelah sekian lama menghilangkan diri.

Ermm.. rasa sekejap saja masa berlalu.. dalam diam tak diam, portal ukhwah dah berusia 3 tahun.. macam-macam dugaan dan perubahan telah dilalui oleh portal ukhwah ni.. begitu juga dengan ahlinya, yang aktif berdiskusi silih bertukar ganti. bermacam ragam dan gaya bahasa dapat kita lihat, semuanya mewarnai dunia potal ukhwah ni..

Walau apapun.. semoga ukhwah yang terjalin akan terus bersemi.
wassalam:idea:

Bookmark and Share

  


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 01:05


haa.. dah jumpa seorang..
jejak kasih MEGA JK 2004..
hehe.. kak alin..

ha.. lepas ni sokmo lah nampak kak darul_numan ni posting..
kak.. bila tengok gmbo mega JK tu.. teringat kak..huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 02:33


assalamualaikum..

dah lama mira dengan ukhwah ni..tak sedar..dah masuk 3 tahun usia ukhwah..tapi still best sampai bila2..sentiasa bersama ukhwah..
dah lama tak jumpa aniisa_tasnim..kalau tak dulu aniisa rajin berforum kat kelab kak long dan abang long..prof muslim pun lama tak nampak..

wassalam :-)


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..
[ Telah diedit oleh: islamic_princess pada 31-08-06 02:38 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 20:12


Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

kak alin.... Selamat Datang dan kembali ke ukhwah.com... hehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 13:38


Pada 23-08-06 10:06 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-07-06 02:09 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.

yang paling saya rindu nak berforum adalah dengan joshua isfahan ;-) nak juga tau apa pandangan beliau tentang perubahan sikap tun dr mahathir sekarang ni :-di



rasanya soalan yang sama kena tanya jackie_uniten huhu... mesti jawapan dia selamba tapi pedas... :-di



ye lah, ramai dah hilang...

ke mana hilangnya jackie_uniten7 dengan komen-komennya yang pendek dan straight to the point tu..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 02:57


ana pun dah lama tak aktif.... betul kata lidah_penghunus, rindu sangat dengan suasana dahulu.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

quick
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19880
Posting: 65

blank  


posticon Posting pada: 02-11-06 10:57


senior dan junior bergabung..menghasil kolaborasi yang hebat

Bookmark and Share

  


  Member Information For quickProfil   Hantar PM kepada quick   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-06 10:48


Pada 31-08-06 02:33 , islamic_princess posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..

dah lama mira dengan ukhwah ni..tak sedar..dah masuk 3 tahun usia ukhwah..tapi still best sampai bila2..sentiasa bersama ukhwah..
dah lama tak jumpa aniisa_tasnim..kalau tak dulu aniisa rajin berforum kat kelab kak long dan abang long..prof muslim pun lama tak nampak..

wassalam :-)



mira..
fiza ada saja..
hehehe..
melihat disebalik tabir saja.. :)
kesibukkan membataskan...
apa pun..
ukhwah fillah abadan abada..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-11-06 23:59


Assalamualaikum

dah lama portal ini bertapak.harap ianya kekal lama.saya kira lam juga jadi ahli.dulu aktif juga berforum.sekarang sibuk dengan kuliah,jarang masuk.kalau masuk pun tengok maklumat.semoga portal ukhwah.com terus berjaya, Insya Allah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-11-06 00:22


saya bolehlah dikatakan setahun jagung lagi..tapi insyaallah akan terus setia,sebab memang akan bekerja dengan internet dan komputer


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 28-11-06 04:59


ana org baru.
dan tiada masalah lagi untuk kerap menjenguk ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 14:08


saya pun dah lama tak aktif dalam portal ukhwah ni.sibuk dengan perkara yang perlu diuruskan.tapi betullah saya masih rindu lagi suasana dahulu.


ps:banyak event yang tak dapat disertai.InsyaAllah ada masa ingin juga menyertainya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 22:08


assalamualaikum...

ana pun ahli senior juga...

betul kata kak simple_shida tu..rindu kat mega Jk 2004.kak shida ingat safa lagi tak?

kak alin pun dah lm lost contact....


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 22:31


teman ahli baru...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-01-07 00:53


!!! QUOTE !!!


kepada junior2 ukhwah.com ni... jangan lah tinggalkan ukhwah.com macam ssetengah senior. ukhwah selamanya.. semoga mereka kembali bersama2 kita di ukhwah.com


mereka tinggalkan ukhwah.com pasti bersebab.... kalau tak nak terus kehilangan ahli, cari lah punca apa yang buat mereka tinggalkan ukhwah.com.... saya pun agak lama juga join ukhwah. tapi ada satu masa tu saya lama tak surf internet. bila nak masuk ukhwah.com, tak boleh log in. banyak kali try tapi tak boleh. terpaksa lah buat account baru dan terpaksa lah nampak saya ni junior sejunior juniornya

Bookmark and Share

  


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

masturat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 28227
Posting: 32
Dari: taj mahal

india   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 23:49


rase2nyer boleh tak buat reunion untuk senior ukhwah...mesti bestkan...sya baru lagi dalam ukhwah...nak tau juga bagaimana hebatnye senior dulu berforum...mesti best bangat...he


-----------------
amna mujahidah


Bookmark and Share

  


  Member Information For masturatProfil   Hantar PM kepada masturat   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 15:50


!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

ana pun ahli senior juga...

betul kata kak simple_shida tu..rindu kat mega Jk 2004.kak shida ingat safa lagi tak?

kak alin pun dah lm lost contact....


aiwah.. lama kita tak chat ek..hihi
kak ingat kat semua...huhu.


!!! QUOTE !!!

rase2nyer boleh tak buat reunion untuk senior ukhwah...mesti bestkan...sya baru lagi dalam ukhwah...nak tau juga bagaimana hebatnye senior dulu berforum...mesti best bangat...he


idea yang bestt tu masturat..
insyaallah.. akan diusahakan kelak..
status ahli ukhwah ni silih berganti..

dari pelajar.. ke pekerja..
kemudian.. dah ada keluarga..
so.. masing-masing ada komitmen..

memang best.. bila dikenangkan nostalgia mega jk 2004.
rasa terharu.. warga ukhwah dari pelusuk..
kelantan..terengganu..johor..dan lain-lain
turun ke penang.. :lol: :lol:

ada kesempatan.. pihak MT dan warga ukhwah yang lain
yang ingin bagi komitmen dalam jk akan datang bolehlaa
usulkan cadangan program pada pm ana..

moga ukhwah terus bertaut.. walau dimamah usia..
walau ditelan dek zaman..




ukhwah fillah abadan..abada.. :-D :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 16:22


:-) Saya tahun 2005, boleh kira senior ke....huhuuu.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 17:49


ana dah daftar lama tapi baru nak aktif..wireless baru ada huhu!

Bookmark and Share

  


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-07 17:02


Assalamualaikum.

    Saya sendiri pun dah jarang masuk portal ukhwah ni. Mungkin masa belajar dulu kita aktif di lingkungan maya, menulis, berforum dan sebagainya. tapi sekarang dah keluar kampus dah bekerja takkan masih nak terperap di dunia maya ni sahaja. seperti kata seorang sahabat, terjemahkan segala aktiviti di internet ini ke alam realiti sana. masyarakat di luar sana menunggu2 kehadiran kita sebagai da'ie. walau bagaimanapun ukhwah di portal ni tetap diteruskan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 20-02-07 17:58


bismillahhirrahmanirrahim
assalamualaikum

ana pun sama.dah lama tak online ukhwah.banyak benda nak buat.tanggungjawab semakin bertambah..dan keadaan bukan seperti dulu.. :-) sekali sekali bila free bolehlah jenguk2 ukhwah ni.apa pun syukur alhamdulillah kerana dipertemukan dengan ukhwah ini.banyak ilmu yang ana dapat..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 20-02-07 18:03 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 15:26


Salam..

Ana pun cuma dapat menjenguk sahaja... bebanan kerja sentiasa menunggu


-----------------
lawati saya di sini


Bookmark and Share

  


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 17:18


waa...ana sebenarnya kagum sangat dengan senior-senoir ukhwah.com ini...tak sangka kan...walaupun sekadar berforum sama-sama..tapi ukhwah tu dah nampak jelas..baguslah...ukhwah.com ni mmpu mewujudkan satu cabang ukhwah antara ahli2nya..padanlah kan...namanya pun ukhwah.com..ana pun masih baru lagi dalam ukwah.com ni..dalam setahun lebih begitu saja..alhamdulillah ana tak ada masalah nak surf lagi memandangkan ana memang dapat online 24 jam dalam blek kat usm ini...wireless free kan..rugila tak guna..hehe

Moga ukhwah.com terus maju dan hidup disemarakkan dengan ukhwah fillah..

Insyaallah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-03-07 22:18


Hmm..forum ni masuk zaman purba dulu..sekarang baru jenguk2 balik forum ni :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 21-03-07 21:22


kat saya tak rindu ke ?
dah lama dah saya join.
sedari 2003 lagi.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu
[ Telah diedit oleh: alifmimyanun pada 21-03-07 21:32 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

rhazes
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 126
Posting: 152
Dari: negeri aman rakyat beriman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 02:32


assalamualaikum...

betul lah kata lidah penghunus tu...kadang-kadang masa membatskn kita..ana pun salah seorang dr nya :-) mm...terigat zman2 kat matric dulu,anjur jk.kalau tak silap 3 kali agaknya.yang paling meriah time jk aidilfitri kat masjid tu..semua datang,kang,
kaksal,kak hanan,dehearty,fareast...pendek kata sumela..
mm..bila lah pula ada kesempatan mcam dulu....
mngidam....saat terindah ;-) :-P :-) :-D


-----------------
THIS PATH MAY BE DIFFICULT
BUT THE DESTINATION IS CERTAIN
[ Telah diedit oleh: rhazes pada 02-04-07 02:36 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For rhazesProfil   Hantar PM kepada rhazes   Quote dan BalasQuote

sumaiyahbachok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 574
Posting: 32
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 20:20


salam..

saya da lama masuk ukhwah ni tapi baru nak aktif smule..masa sekolah dulu salu juga buka..pehtu masuk kolej da xbkk da..3 taon belajar..ni da duduk rumah,baru rajin buka ukhwah ni..ehehe.. :-D :-D :lol:


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sumaiyahbachokProfil   Hantar PM kepada sumaiyahbachok   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 22:49


Pada 19-03-07 22:18 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..forum ni masuk zaman purba dulu..sekarang baru jenguk2 balik forum ni :-)


zaman purba tu bila izzul? :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 23:04


Pada 19-03-07 22:18 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..forum ni masuk zaman purba dulu..sekarang baru jenguk2 balik forum ni :-)

tahun 2003 tu dah dikira zaman purba ye... :-? :roll: :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 00:20


huhu. saya ahli sejak Nov 2004. masa awal2 masuk jadi ahli dulu, betul-betul segan nak posting atau beri komen apa-apa.... setiap hari saya masuk, hanya baca dan diamkan diri saja...

tapi lama2 terjoin pula. entah apa sebabnya, lupa pula. tapi masa tu memang meriah dan seronok....

sampai boleh handle JK dengan kak Hanan suatu ketika dulu... huhuhu.... ;-)

i missed the old days in ukhwah.com.... ramai sangat yang dah hilang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 00:22


Pada 07-04-07 23:04 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-07 22:18 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..forum ni masuk zaman purba dulu..sekarang baru jenguk2 balik forum ni :-)

tahun 2003 tu dah dikira zaman purba ye... :-? :roll: :lol:



nasib baik saya 2004.. kira tak purba lah.. maju sikit dah.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 00:34


huhuhu.....

kiranya ana ni di zaman peralihan lah ye...
dis 2003...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 13:50


Pada 08-04-07 00:34 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu.....

kiranya ana ni di zaman peralihan lah ye...
dis 2003...

tu dikira zaman batu akhir agaknya, hehehe.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 08-04-07 22:15


Pada 06-07-06 00:03 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.

    kita amat2 bersyukur kerana keahlian di ukhwah.com ni dah mencecah ke puluhan ribu, semakin meriah portal kita ni, sahabat2 dari pelbagai latar belakang mewarnai forum2 di portal ukhwah ni.

Namun begitu apa yang agak menyedihkan sahabat2 yang mula-mula mengisi borang online semasa ukhwah.com semasa ianya mula di tubuhkan, ramai diantaranya yang tidak aktif lagi, menghilang entah kemana. antara yang boleh saya sebutkan disini, firdaus azime, Isa vr4, joshua isfahan, kaze, prof muslim, muttaqin, khalifah, rhazez, brother moon, dan banyak lagi senior2 ukhwah.com yang tak dapat saya sebut namanya di sini yang ketika dahulu pernah berforum2 bersama2, ada yang sependapat ada yang bertentangan pendapat. namun begitu saya tetap rindu dengan sahabat2 semua.

mungkin ada antara sahabat2 yang saya sebut ni terlalu sibuk dengan kerjaya masing-masing, namun apapun saya harap kita boleh kembali bersama2 ahli baru untuk berukhwah di portal ni.



Saya pun ahli senior juga tapi tak aktif sangat......dah hampir 5 tahun parliman ukhwah bersidang dengan kehadiran barisan ADUN dan EXCO Ukhwah dari pelbagai background.Saya pun join sebelum ukhwah ni ditubuhkan lagi.Maksud saya,kebanyakkan ahli senior ukhwah sama ada yang masih kekal dan MIA (MISSING IN ACTION) berasal dari laman sahabathijjaz.com suatu ketika dulu.Banyak cabaran semasa di awal penubuhan ukhwah ni.Terima kasihlah banyak-2kpd krew-krew senior ukhwah yang banyak bertungkus lumus memastikan ukhwah terus "belayar".InsyaALLAH saya akan cuba memastikan ukhwah dapat terus dipertahankan. ;-) 8-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 08-04-07 22:18


saya pun rindu pada suasana dulu walaupun tak aktif sangat.Suka sangat baca posting joshua isfahan yang kelakar dan sound direct serta selamba saudara jackie_unitien.

Bookmark and Share

  


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 00:50


Pada 08-04-07 22:18 , GTF posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun rindu pada suasana dulu walaupun tak aktif sangat.Suka sangat baca posting joshua isfahan yang kelakar dan sound direct serta selamba saudara jackie_unitien.



:-D :-D
ana pun suka...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 13:52


Assalamualaikum.

alhamdulillah, kelihatannya beberapa org sahabat seperti GTF, Rhazez dan Salafian ada online di sini baru-baru ini. lama tak baca pendapat mereka.

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-04-07 14:29


mungkin mereka ada komitmen lain agaknya..salam ukhwah..semoga ukhwah yang terjalin ini berkekalan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 15:03


masing-masing sibuk dengan tugas harian agaknya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 15:07


ana kira zaman moden lah kan??? so tak boleh join lah dengan geng2 'ortodok'........ hehe....jangan marah...gurau saja ek.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 15:58


Pada 12-04-07 15:07 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

ana kira zaman moden lah kan??? so tak boleh join lah dengan geng2 'ortodok'........ hehe....jangan marah...gurau saja ek.....



:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 16:14


Pada 27-01-07 22:31 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman ahli baru...

Aduh lah Daeng_Jati..boleh kira lama lah jugak tu...xsampai setahun ukhwah lahir anta dah ada....huhu..LAGENDA pula tu...betul-betul macam PURBA :-P


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 16:22


cita-citaku islam gemilang,
cita-citaku daulahnya berulang,
cita-citaku islam cemerlang,
cita-citaku islam tinggi menjulang

Cita-citaku, cita-citaku....

lagu yang teman nyanyi masuk pertandingan nasyid masa di sekolah dan menang...

Teman warga ukhwah yang hijau lagi, niza_ati

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-04-07 16:33


Pada 08-04-07 00:22 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-04-07 23:04 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-07 22:18 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..forum ni masuk zaman purba dulu..sekarang baru jenguk2 balik forum ni :-)

tahun 2003 tu dah dikira zaman purba ye... :-? :roll: :lol:



nasib baik saya 2004.. kira tak purba lah.. maju sikit dah.. :D




yang sebelum pertengahan 2003 mungkin zaman prasejarah lah agaknya...Dulu segan jugak lah nak masuk sini sebab asing..cheewah...tambahan boleh dikatakan bzlah...

p/s : Meow takpalah internet dok dalam bilik saja...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 16:38


hehe.. izzul, hang janganlah jeles pula.. lah ni hang pun selalu masuk sini juga.. kira semenjak masuk persatuan 'bina badan' dengan 'peladang anggur' ni, hang kira tak berapa sibuk dah.. hehe.. jangan marah noo.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 16:41


Pada 12-04-07 16:22 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


Cita-citaku, cita-citaku....

lagu yang teman nyanyi masuk pertandingan nasyid masa di sekolah dan menang...

Teman warga ukhwah yang hijau lagi, niza_ati


Aduh lah..ana nyanyi lagu dikir barat tu...
cita-cita ku nak memenuh impian dihati...tapi sayangnya hajatku xsampai lagi..
Bulan dan bintang..menjadi saksi...

tapi we all tukar pula jadi lirik lain... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 16:43


kalau dikir barat, kami gunakan lagu Cindai Siti Norhaliza...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-04-07 18:23


mungkin kesibukan mereka mmbataskn masa untuk online kat ukhwah.com

wallahua'lam...

tapi...sampai sekarang saya rasa masih baru d sini...minat online maybe penyebab saya terus d ukhwah.com

insyaAllah selagi terluang, im here!

;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 19:04


biasa lah tu...
ada hal masing-masing...
nanti2 mereka masuk lah agaknya...

mudah-mudahan :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-05-07 17:48


tangungjawab yang lebih utama perlu dilaksana selari dengan perubahan masa...wp tak berkesempatan .. insya allah ukhwah.com tetapi di hati mereka yang senior.. betul tak?
:)...senior+junior=ukhwah selamanya

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 10-05-07 19:04


Assalamualaikum...saya masih baru lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 14-05-07 14:07


assalamualaikum...

hmm....
dah senyap balik dah topik ini...
kalau ada masa terluang, senior2 posting lah kat topik ini..
KUSERU kalian semua... hehehe..
kaksal, muttaqin, akh salafian...
huhuhuh..
[ Telah diedit oleh: icah pada 14-05-07 14:08 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 23:29


Assalamualaikum.

    saya tidak berkesempatan untuk hadir JK ulangtahun ukhwah ahad lepas. Sudah ramai sahabat2 tak kira yang lama atau yang baru bersama2 raikan ulangtahun hari tu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-05-07 21:55


Pada 10-05-07 19:04 , Wuddah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...saya masih baru lagi...



-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 30-05-07 19:55


assalamualaikum.....

ana pun dah lama tak on line. dekat setahun jugak lah.
tapi bukan apa, terlalu sibuk dengan study. sekarang dah habis study on line balik.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 22:13


assalamualaikum

ana ni generasi kedua agaknya


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 20:39


wah...
rindu nak posting..
tapi kadang-kadang sibuk sangat.. huhu

dah macam tak bape kenal..
asyik sesat saja..

apa pun ukhwah.com still in my heart.. ahakzz..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 21:25


aniisa_tasnim pun datang balik.

Ana masuk dulu-dulu mula daftar kat SH,baru nak start,down pulak,ganti dengan ukhwah.com. Kira generasi awal tapi fasa kedua begitu.

Aik, ukhwah.com dah tukar logo pulak ye? Apa makna logo baru ni? Logo lama macam dah sebati...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-08-07 03:16


dulu ana guna nama nur_xx sebelum ukhwah.com ada. (sebelum ni ramai ahli ukhwah.com kat sahabathijjaz). sekarang tukar nick.

Artikel di ukhwah sekrang TERLALU aktif. Tak sempat pula nak baca..ana pula jadi TAK AKTIF.

moga ukhwah.com terus jadi medan ilmu dan ukhwah untuk semua.

Bookmark and Share

  


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-08-07 11:29


Pada 27-06-07 20:39 , aniisa_tasnim posting:

!!! QUOTE !!!

wah...
rindu nak posting..
tapi kadang-kadang sibuk sangat.. huhu

dah macam tak bape kenal..
asyik sesat saja..

apa pun ukhwah.com still in my heart.. ahakzz..


Assalamualaikum...
Ha'ah...dah lama tak nampak aniisa_tasnim.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-08-07 11:39


Pada 29-07-07 21:25 , irda82 posting:

!!! QUOTE !!!

aniisa_tasnim pun datang balik.

Ana masuk dulu-dulu mula daftar kat SH,baru nak start,down pulak,ganti dengan ukhwah.com. Kira generasi awal tapi fasa kedua begitu.

Aik, ukhwah.com dah tukar logo pulak ye? Apa makna logo baru ni? Logo lama macam dah sebati...



Tapi suka dengan logo baru...nampak mantap....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-08-07 21:45


baru prasan ukhwah.com ada logo baru. Kenapa ye tukar? apapun. kedua-duanya pun cantik

Bookmark and Share

  


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-08-07 00:01


kembalilah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-07 12:20


senyap hampir 3 tahun...

baru nak on balik.. jika tiada kekangan tugas

*** ana ahli yang ke 35 sejak penubuhan ukhwah.com ;) tuaaaaa dah :lol:


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 15-09-07 12:21 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 14:31


rindu juga... :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 23:49


nak gelak jugak baca posting kat atas..
teringat jugak member-member lama..

tapi..yelah..peredaran masa menyebabkan kita tak boleh nak jadi macam zaman kecik-kecik dulu..

apapun.. ukhwah tetap di hati..
patah tumbuh hilang berganti.. kalau tak berganti pun..maknanya mati lah tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 04:39


baru tadi terjumpa blog akhi salafian @ dhany..
baru juga dalam yr ni jumpa izah ulfah..
antara sahabat-sahabat terawal ana semasa mengenali ukhwah.com hatta sebelum tertubuhnya ukhwah.com..
manalah sahabat-sahabat dulu..
nick yang tak pernah ana lupakn "pejuang", hilang entah ke mana..
maybe dia tak tahu tentang penubuhan ukhwah.com..
sebab sebelum tu kenal akhi dhany, ukhti izzah ulfah kat satu portal tu..
kak wida_widi, rindu sangat.. kakak kesyganku yang lama menghilang..
entah macam mana terlost contact.. :sad:
mengimbau kenangan dulu.. sangat banyak kenangan manis...

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 12:07


salam ukhwah fillah..
memang ramai sahabat yang di awal penubuhan dah sepi..sunyi..
kaze.salafian.nawwal.al faqierah.bro_Mon.irda82.kak alin..etc..
ramai lah..

kekadang jumpa saja salafian..di masjid..kl..etc..
masing-masing busy dengan komitmen.

biasalaa ada yang datang dan pergi..
patah tumbuh hilang berganti..
cuma yang berganti tak sebijik dengan yang baru.

ala kullihal.. moga ukhwah sesama kita terus mantOp..
sama-sama mentarbiahkan diri..
selamat berforum.. selamat berJK..

wallahu'alam...

dulu..kini..selamanya.. ss begitu saja...ehehe.. insyaallah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 11:15


Pada 01-07-08 12:07 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam ukhwah fillah..
memang ramai sahabat yang di awal penubuhan dah sepi..sunyi..
kaze.salafian.nawwal.al faqierah.bro_Mon.irda82.kak alin..etc..
ramai lah..

tak lama lagi, silap-silap; maybe IM pula akan mensepi, almaklumlah dah terlalu lama dah legendanya, cukup2lah tu IM kikiki

dan lama kelamaan, status ahli legenda tu "pasti" akan bertukar menjadi ahli kubur pula, "setiap manusia akan merasai mati..."

p/s: lari dari tajuk ke :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 11:48


Pada 08-07-06 01:51 , siswa posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin mereka dah terlupa passward, so mereka jadi ahli baru...


saya setuju dengan ini....sebab saya sebelum ini pun dah ada akaun kat ukhwah lastly terlupa nick dan password kerana terlalu sibuk dengan study. but now saya kembali dengan nick baru..nak dijadikan cerita akhirnya saya dah ingat semula nick lama tapi saya aktif yang akaun baru saja lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kembalilah...
    »» Mencari sahabat-sahabat di awal penubuhan ukhwah.com

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.240146 saat. Lajunya....