Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 4 hari yang lalu
azemi: 8 hari yang lalu
Firdaus15: 14 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 17 hari yang lalu
secureofficemovers: 18 hari yang lalu
Naqiu: 24 hari yang lalu
nawfaa79: 25 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 28 hari yang lalu


Teknologi
Topik: thumb drive


Carian Forum

Moderator: Administrator, Martyr
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teknologi
    »» thumb drive

Please Mendaftar To Post


Oleh thumb drive

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 04-07-06 21:01


saya rasa sekarang ini thumb drive atau portable storage device semakin popular dan boleh mengalahkan hard disk drive di dalam komputer. sekarang ini terdapat sehingga 5 gb space. kira banyak itu. apa pendapat anda tentang thumb drive?

Bookmark and Share

  


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 04-07-06 23:26


:=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 17:56


thumdrive dah murah dah sekarang. kat low yat 512 boleh dapat RM48. 1g boleh dapat RM88. walau apa pun thum drive tetapi tak kan selaju dan sepantas hard disk walaupun kapasitinya besar.

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 07-07-06 14:07


:=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 07-07-06 14:25


bagus untuk memudahkan kita membuat assignment

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 07-07-06 14:30


boleh menyimpan banyak maklumat didalamnya
kita boleh mengambil video clip ke lagu ke gambar ke dalam komputer kawan kita dan masukkan ke dalam komputer kita

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 14:39


Lor ini size doesn't matter dalam menentukan harga thumb drive.. yang membezakan adalah Read/Write speed dia tu saja...


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 07-07-06 17:14


salam...
even sekarang ni harganya dah murah sikit tapi still mahal juga sebenarnya...
especially untuk orang yang kurang berkemampuan...
so jaga lah thumb/pen/minidrive anda dari infected wif virus ye...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 17:22


Handy Drive pada pendapat sya hm ok sebab kecil,tetapi simpanannya tak cukup besar setakat ni yang sya pakai cuma 1gb....untuk simpanan file biasa2 tu cukup lah...tapi kalau nak buat backup...sya kena beli external hardisk untuk simpan file2 yang besar dan untuk berjaga2 bila pc rosak.Sesuai juga untuk dibawa kemana2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 12:51


USB Thumbdrives & USB pendrive etc
- are made of static memory chips.
- storage capacity 4,5,6 (+) gigs.
- very portable.
- easily misplace.

Harddrives (Mechanical, heads, platter etc)
- higher capacity.
- less portability.
- fixed to pc.

ALLAHualam.


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 13:50


:lol: sekarang ini,pen drive nya kapasiti semakin besar dan harga nya pula semakin menurun,menguntung kan pembeli.....dan memudahkan kita sebagai student untuk membuat kerja2....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 14:04


Huhuhu...Usb ana baru saja rosak setelah pakai selama 3 tahun...sekarang dah beli yang baru...kalau usb ana hilang...mahu nangis tak berlagu....banyak sangat assignment, keje2 ana...ye lah...budak Comp.Sc ini banyak smpn kerja dalam usb...
sekarang dah murah sangat rege usb...
Yang elok jenama Kingston and Apecer...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 14:13


dulu masa saya beli.. rm250 for 256Mb (jenama Apacer)..
dah 4 tahun guna..
sampailah hari tu..masa testing usb motherboard baru..
tiba-tiba pula usb tu hangit...huhu
sabar saja lah..
sekarang ni dah murah betul..
1Gb pun dah rm73 (jenama Kingston)..
ingat lepas ni..nak beli mp3 player teruslah :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 16:25


pendrive saya kena virus yang lagi dahsyat lah...

nak format,
sekarang ni tak ada duit...


nasiblah komputer2 yang dekat lab tu...

kikikiii

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-09-06 16:36


pendrive yang terbaru ni, ada ciri keselamatan .. hanya tuan pendrive saja yang boleh buka. sebab cap jari diperlukan.. ada dalam akhbar baru-baru ni..tak berapa ingat lah, keluaran syarikat mana...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 18:45


saya ada 2 thumbdrive..
apacer 256mb tahun 2004. dengan mp3 Player Sony 3gb...
sejak laptop rosak banyak begantung dengan 2 benda ni nak buat kerja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 02-09-06 19:06


saya ada 2, tapi satu dah rosak
yang tinggal cuma 512
cukuplah....setakat ni tak pernah lagi penuh dengan file
jadi saya rasa cukup dengan apa yang ada ni

p/s; niat di hati nak beli mp4...tapi...macam membazir pulak:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

tulipputih
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2005
Ahli No: 19100
Posting: 7

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 22:49


Berapa harga standard thumbdrive merangkap mp3 player sekarang? Paling murah berapa harganya.

thank you.

Bookmark and Share

  


  Member Information For tulipputihProfil   Hantar PM kepada tulipputih   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 23:12


rm199 dah boleh dapat..
cuba check kat http://www.pcdepot.com.my

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

tulipputih
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2005
Ahli No: 19100
Posting: 7

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 07:45


Pada 02-09-06 23:12 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

rm199 dah boleh dapat..
cuba check kat http://www.pcdepot.com.my


Ok, terima kasih atas maklumat tu. Ada kawan cakap, RM150 dah boleh dapat, tapi tak berjenama. Ada sesiapa yang pernah beli thumbdrive merangkap mp3 player harganya sekitar RM150 dan di mana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For tulipputihProfil   Hantar PM kepada tulipputih   Quote dan BalasQuote

ashfaa
Warga Rasmi
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25761
Posting: 3
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 06-10-06 23:08


thumb drive ana kena virus sedih tol...pergi scan virus kat cc terbang 3 ringgit...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ashfaaProfil   Hantar PM kepada ashfaa   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 07-10-06 01:50


Tahun lepas, ana tinggal di Residence Universitaire. Bila-bila masa makcik cleaner dan pekerja di sana boleh masuk bilik tersebut.

Hilang pendrive dan memory stick Sony. Kiranya kerugian 100€ jugak.
Hari ini sekali lagi, jumlah yang sama, tapi kali ini basikal ana yang baru berusia 3 minggu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

nurcinta
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25829
Posting: 84
Dari: australia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 02:07


assalamulaikum....cahaya dah tak pakai thumd drive dah...asyik2 penuh saja

so sekarang pakai portable hard drive saja dah...lagi senang besa capacity

lagipun portable hard drive sekarang nipis saja...kecik macam hp saja ...saya nya tu 40g tapi kawan-kawan lain punya portable ada lang sampai beratus pergi

dulu saya pakai thumb drive 1g...kejap saja lepas itu tukar pakai memory card saja...my hp memory card mini sd 256mb...camera xD card 256mb

o ye kepada tulipputih...sekarang thumb drive merangkap mp3 player tu dah murah sangat banding dulu...memang dalam rm150 pun dah boleh dapat...saya rasa kurang sikit pun dah dapat dah..try low yat plaza...dulu saya beli (tahun lepas--before fly) mp3 apacer siap ada memory card 256mb pun baru rm200...sekarang aim for ipod...insyallah ada rezeki nanti...

wasalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurcintaProfil   Hantar PM kepada nurcinta   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 02:13


thumb drive saya, dah 3 tahun pakai... still 128MB. huhu... jimat ke tak jimat? pepandai lah jaga.. walau pun dah bercello-tape. kasihan saja thumb drive ku itu. teringin nak beli 1GB macam member2 lain tapi,,,, fikir jimat.

tulipputih, thumb drive merangkap mp3 ada.. saya hari tu beli RM145 saja di low yatt... bulan julai lepas.

broshahir, baik beli mp4 terus.. =) itupun jika banyak duit...

mohdnurhakimin, macam dah terjatuh ditimpa tangga. huhu.. bersabor saja lah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 13-01-07 18:43


Pada 06-07-06 17:56 , imthiyaz posting:

!!! QUOTE !!!

thumdrive dah murah dah sekarang. kat low yat 512 boleh dapat RM48. 1g boleh dapat RM88. walau apa pun thum drive tetapi tak kan selaju dan sepantas hard disk walaupun kapasitinya besar.


saya pakai pendrive 1gb nano, boleh buffer 16mb....
memang laju.

kingston lambat

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-01-07 19:02


lambat ke? tak ada rasa sangat..
baru beli thumbdrive 2Gb...dalam rm99
bolehlah..

maybe ada portable hard drive lebih baik..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 18:11


Dulu ana beli untuk kakak, 128 mb benq RM120 tapi sekarang ini boleh dapat 2 gb for RM60 saja...ana dah guna 3 pendrive setakat ni...kakak ana yang bagi...yang sedihnya,ketiga2 pendrive tuu ana guna tak sampai setahun...ada yang rosak dan hilang...yang sony 256 mb tu pula tak tau nak guna...baru beli saja dah corrupt files.ana tanya kat kawan ana yang guna pendrive SONy.masalah pun sama jugak...tapi sekarang ini dah banyak pendrive yang murah...cuma bajet nya belum ada lagi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

amylela
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5447
Posting: 54
Dari: malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 19-02-07 03:23


siang tadi pergi kedai jumpa pendrive 1GB $35 sahaja! dah semakin murahkan!

kingston pulak 1GB $48 sahaja

3 tahun lepas saya beli pendrive 64MB harga lebih $90. tapi baru saja rosak:-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For amylelaProfil   Hantar PM kepada amylela   Pergi ke amylela's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 10:11


simple plan!he2

Bookmark and Share

  


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 11:18


yang terbaru saya jumpa..
4Gb dalam rm135 saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

NadirahA
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2004
Ahli No: 11569
Posting: 10
Dari: bingkisaNurani~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 14:59


saya pula 4G-rm125..boleh percaya ke..hmm..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NadirahAProfil   Hantar PM kepada NadirahA   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 15:03


betullah harga tu..
Kingston Data Traveler I 4GB USB2.0 Flash Drive = rm125
cuba check kat http://www.pcdepot.com.my/category/51/132/USB%20Drives/MP3%20Player.aspx

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-02-07 17:36


saya beli pendrive jenama kingston 256M...harganya rm115...percaya tak??? sekarang ni saya tengok hrga makin murah...rasa menyesal pulak beli..

Bookmark and Share

  


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 24-02-07 11:58


kadang-kadang kita kena ingat jugak...buat apa beli thumb drive yang kapaistinya besar tup tup..kena virus..kalau kapasitinya kecik,and then kena virus takla rasa sedih sangat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-02-07 12:06


Pada 19-02-07 11:18 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

yang terbaru saya jumpa..
4Gb dalam rm135 saja..


wah murahnyer... lau nak dibandingkan dengan 1G berharga rm50, baik beli yang 4G terus, puas hati hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-06-07 21:17


tumb drive 1G kat low yat plaza sekarang boleh dapat rm30 saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 25-06-07 23:56


sekarang tumbdrive dah murah...murah sangat...last ye beli brand sony 512mb $33....sekarang harga tu dah boleh dapat 1gig....pada yang belum ada thumb drve dan nak mp3 sekali beli saja mp3 sebab boleh buat dua-dua...lagi murah...i tink less den $100 pun dah boleh dapat sekarang...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-07-07 23:18


salam
bagi saya beli external hard disk lagi baik daripada beli thumbdrive.sekarang ini kami budak IT ini lebih gemar beli external harddisk,walaupun external harddisk mahal daripada thumbdrive tapi kita boleh gunakan untuk tambah harddisk dalam pc.kalau kita dah ada internal harddisk 40G, so kalau beli external harddisk 80g, takpayah nak tambah internal hardisk.Selalunya kawan beli sebab nak isi movie.selain tu boleh macam-macam seperti isi program2 kami.
beli biar mahal tapi boleh pakai lama.

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 09:35


baru-baru ni dapat pendrive percuma sempena Staff Day kat Tganu :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144465 saat. Lajunya....