Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 1 hari, 7 jam, 12 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 11 jam, 19 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: kepimpinan pelajat IPTA/IPTS....


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» kepimpinan pelajat IPTA/IPTS....

Please Mendaftar To Post


Oleh kepimpinan pelajat IPTA/IPTS....

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 01-07-06 11:03


mari kita berkongsi idea sesama kepimpinan pelajar di IPT...

tak kira apa pun sama ada majlis perwakilan pelajar(MPP), persatuan pelajar atau sebagainya boleh lah join.....

kita kongsi program bernas yang boleh dilakukan yang akan beri impak besar kepada IPT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 02-07-06 21:12


sama-sama memartabatkan kepimpinan islam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

boboy
Warga Rasmi
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24890
Posting: 14

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-06 22:13


-kewajipan seorang pemimpin yang telah dilantik.teritamanya muslim

Bookmark and Share

    


  Member Information For boboyProfil   Hantar PM kepada boboy   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 01:07


Assalamu'alaikum wbrth.. :)

Ana mantan MPP Kolej Dar al-Hikmah.. :)

Kini pimpinan yang baru mewarisi takhta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 01:33


assalamualaikum...

ana salah satu pemimpin pmiutmkl....buat masa ni program terdekat ni isu palestin untuk kutip derma warga campus....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 01:35


dalam masa terdekat ni di kolej ana ada tayangan amal palestin
dan kutipan derma..
INSYAALLAH maklumat lanjut ana akan inform nanti.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 03-07-06 23:20


alhamdulillah.... boleh nanti kita kongsi pandangan dan kongsi program serta pengalaman....

jubah_hijau.... macam mana kepimpinan kat pmiutmkl??? ok tak???

Norhaslina... belajar kat kolej mana?? kepimpinan macam mana kat sana???

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 01:27


Pada 03-07-06 01:35 , Norhaslina posting:

!!! QUOTE !!!

dalam masa terdekat ni di kolej ana ada tayangan amal palestin
dan kutipan derma..
INSYAALLAH maklumat lanjut ana akan inform nanti.. :)


    Masa tayangan tu nanti ada jual tak cd palastin??, sebab dulu masa ana join tayangan derma Ambon di MMU ada jual sekali cd ambon. kalau ada jual cd palestin ana nak beli.


-----------------
Usahalh sepahit hempedu, insyaallah kejayaan datang semanis madu.... Muhammad s.a.w sudah tiada, tnggjawab kita smbng dkwah Islam.


Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 01:31


Norhaslina... belajar kat kolej mana?? kepimpinan macam mana kat sana???



ana belajar di kolej dar al-hikmah sungai ramal kajang..

yang nyata di tempat ana tak kelihatan politik kampus..
yang ada politik dalaman individu..
maklumla kolej kecik saja... :)


-----------------
SENYUMSOKMO (^_^)
[ Telah diedit oleh: Norhaslina pada 05-07-06 01:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 01:34


Pada 05-07-06 01:27 , siswa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-07-06 01:35 , Norhaslina posting:

!!! QUOTE !!!

dalam masa terdekat ni di kolej ana ada tayangan amal palestin
dan kutipan derma..
INSYAALLAH maklumat lanjut ana akan inform nanti.. :)


    Masa tayangan tu nanti ada jual tak cd palastin??, sebab dulu masa ana join tayangan derma Ambon di MMU ada jual sekali cd ambon. kalau ada jual cd palestin ana nak beli.



erm pasal tu ana tak pastila, tak dimaklumkan pula...
tak mengapa nanti ana tanya.. :)


-----------------
SENYUMSOKMO (^_^)


Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 02:49


Pada 03-07-06 23:20 , islamicboy posting:

!!! QUOTE !!!



jubah_hijau.... macam mana kepimpinan kat pmiutmkl??? ok tak???



Alhamdulilah...buat masa ni baru bangkit,pergiatkan lagi usaha dakwah kat campus....buat masa ni tak ada masalah lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

Qibas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2006
Ahli No: 25060
Posting: 81
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 05-07-06 10:46


Kepimpinan mahasiswa sepatutnya berani untuk mengkritik sesuatu isu yang patut dikritik dan dan jangan terlampau pro kerajaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For QibasProfil   Hantar PM kepada Qibas   Pergi ke Qibas's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 05-07-06 12:12


betul cakap Qibas,

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 12:27


hm....berbeza mahasiswa dulu dan sekarang.........

mahasiswa dulu agar kuat untuk melantangkan suara tidak puas hati,sehingga naik perjabat pendana menteri...

tapi mahasiswa sekarang????

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 06-07-06 01:43


mahasiswa sekarang hanya angguk saja....

takut menegakkan kebenaran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 09:52


Pada 05-07-06 12:27 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

hm....berbeza mahasiswa dulu dan sekarang.........

mahasiswa dulu agar kuat untuk melantangkan suara tidak puas hati,sehingga naik perjabat pendana menteri...

tapi mahasiswa sekarang????

Pada 06-07-06 01:43 , islamicboy posting:

!!! QUOTE !!!

mahasiswa sekarang hanya angguk saja....

takut menegakkan kebenaran....

adakah mahasiswa yang salah?siapa yang menyebabkan mahasiswa sekarang hanya tahu mengangguk saja?Kenapa mahasiswa sekarang tak kuat melantang macam dulu?

jangan hanya tahu mengkritik,fikirkan Kenapa hal tersebut berlaku.
mahasiswa hanya tahu mengangguk,Kenapa mereka hanya tahu mengangguk?
mahasiswa sekarang tak kuat melantang,Kenapa mereka tak kuat melantang?
kebenaran apa yang mahasiswa takut nak tegakkan?Kenapa mereka takut?
mahasiswa sepatutnya lebih kritis untuk berfikir,jangan main hentam saja.. :-di :-di


-----------------
Biar selekeh asalkan bijak,
daripada macho gila tapi bangang!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

abu_hikmah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25073
Posting: 6
Dari: Lumut

Perak  


posticon Posting pada: 06-07-06 16:34


assalamualaikum..
kalau dilihat sejarah, sebelum akta yang menyekat kebebasan pelajar untuk bersuara diperkenalkan, memang mahasiswa kat malaysia ni dasyat, contohnya zaman anuar ibrahim, mahasiswa boleh buat perhimpunan sebagai tanda protes kepd kerajaan. tapi sekarang ni dah ada akta yang menyekat mahasiswa sebagai langkah untuk mengelakkan perkara2 yang tak diingini terjadi. contohnya mahasiswa lebih cenderung kepada politik berbanding pelajaran, dan sebagainya.. tapi di sebalik itu, akta tersebut telah melahirkan mahasiswa yang seperti angguk-angguk geleng geleng..

walaubagaimana pun, pada pdngan saya, akta itu sangat baik, tetapi dalam masa yang sama, mahasiswa kena bangkit dan membuat sesuatu tindakan dengan jalan yang lebih profesional dan matang. inilah jalan yang perlu kita fikirkan bersama-sama. alangkah buruknya mahasiswa di malaysia kalau masih lagi menggunakan pendekatan demontrasi seperti di indonesia lalu dikhuatiri mencetuskan masalah2 yang tak diinggini...

zaman sudah berubah, cara pun kena berubah.... kalau mahasiswa masih berfikir macam dulu, nampaknya pemikiran kita makin kebelakang...

mahasiswa kena matang dalam tindakan, kena proaktif, berdaya saing... semoga kita semua dapat menjalankan tanggungjawab sebagai mahasiswa yang berkualiti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_hikmahProfil   Hantar PM kepada abu_hikmah   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 06-07-06 19:00


"berkata benar walaupun pahit"...

takkan lah kita nak angguk saja pada benda yang salah...

buat tornado... jangan kita dok sembang pasal Kenapa mahasiswa tak boleh lantang.... tapi kita kena sembang macam mana nak mahasiswa lantang...

mwemang betul ada akta yang menyekat dari mahasiswa bersuara tapi..... adakah sebab tu kita takut untuk suarakan kebeanaran????

fikir-fikirkan lah....

nabi dulu terima cabaran paling besar, apatah lagi kita baru terima dugaan sebesar kuman....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 20:20


ni apa pelajat ni??

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 06-07-06 20:38


assalamualaikum..

ana salah seorang pimpinan Al Azhar Members..
KUIS jee..

setakat ni,alhmdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 20:54


assalamualaikum...

sekadar pandangan saya...

mahasiswa sekarang masih mampu untuk menyuarakan kebenaran.. namun caranya perlulah dengan lebih baik dan kemas... misalnya buatlah memorandom dan hantar pada pihak yang berkenaan sama ada kepada dekan,kementerian pelajaran mahupun sehingga peringkat perdana menteri... sekiranya jalan ini di ambil maka pandangan mahasiswa tidak akan di anggap remeh sahaja..

bantahan bukan hanya dengan cara demonstrasi malah boleh juga dilakukan secara formal...

saya banyak mendengar pasal isu dating di kebanyakan ipt,sekiranya boleh.. pihak peimpin sekalian cubalah wujudkan satu persatuan yang boleh mencegah dari ianya berlaku.. kalau dah ada alhamdulillah.. kalau belum ada cuba untuk wujudkan,agar ianya boleh memberi sedikit impak kepada menurunkan kadar dating dan sebagainya...

pernah juga terdengar yang unit2 sebegini mendapat tentangan baik dari pihak siswa mahupun lecture atau felo.. kuatkan lah azam dan semangat antum semua.. insya ALLAH segala jasa yang antum taburkan akan dikira dan dinilai oleh ALLAH sebagai amalan yang soleh.pernah teringat pesanan ustaz saya " siapa yang menolong agama ALLAH pasti ALLAH akan menolong dirinya " di ambil dari petikan ayat al qur'an.. lagi satu "kaki seorang pemimpin itu sebelah dineraka dan sebelah diluar,sekiranya ia tidak mampu menarik keluar kakinya yang sebelah lagi maka kedua kakinya akan masuk keneraka "..

saya amat paham betapa beratnya tanggung jawab yang antum pikul.. namun lakukan lah sedaya mungkin agar apablia ditanya kelak tentang kepimpinan kamu dihadapan ALLAH.. kamu mampu menjawabnya... dan doa saya agar antum sekalian mampu menjadi pemimpin yang soleh dan solehah yang menyeru kepada kebaikan dan menegah kepada kemungkaran... dan berjaya dalam pelajaran dengan cemerlang...

salam ukhwah dan perjuangan...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 08-07-06 09:46


macam mana kepimpinan Hamas_Ayasy di sana???

boleh kongsi sikit???


buat Ustadz... janganla macam budak-budak... dah tengok banyak posting kat sini sure lah pelajar.... apa lah..... kesilapan yang kecik nampak sangat.... sepatutnya lontarkan idea yang bernas bukan hanya nampak kesalahan kecik.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 15:13


islamicboy,cuba hayati dialog ni..

!!! QUOTE !!!


enjin kereta ni tak boleh start lah..

bila enjin kereta rosak,mula2 kita mesti cari punca kerosakan,bukan terus pandai2 nak baiki.bila kita nak cari punca kerosakan,soalan yang pasti ditanya

!!! QUOTE !!!


Kenapa enjin kereta ni rosak?

bila dah tau punca kerosakan enjin,baru boleh timbul dialog ni

!!! QUOTE !!!


macam mana nak perbaiki enjin kereta ni..


begitu juga halnya dengan kelantangan mahasiswa bersuara.kalau nak mahasiswa lantang bersuara,mesti tau punca yang menghalang.dah tau punca,baru boleh fikirkan cara nak selesaikan masalah.

saya pelikla..Kenapa mahasiswa melayu saja yang selalu cakap pasal hal2 macam ni?result exam bukan bagus sangat pun kalau nak dibandingkan dengan students cina.tak pernah pun students cina ni merungut nak bersuara lah,tak ada suara lah,tapi result exam mereka jauh lagi baik dr student melayu.apa tujuan sebenar mahasiswa melayu masuk IPT?
ok lah,nak ubah cara pemikiran mahasiswa melayu daripada terus bersikap 'angguk2,geleng2',so what?apa matlamatnya?
apa sebenarnya yang cuba disuarakan oleh mahasiswa?kebenaran apa yang cuba ditegakkan?
cuba senaraikan apa yang betul,apa yang tak betul?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 11-07-06 09:11


kita tak kan jadi mahasiswa yang cermerlang kalau setakat belajar saja....

kita janganla tengok pada orang yang kuat lantang tapi result gempaq....

apabila kita join persatuan pelajar tak kira lah MPP ke PMI ke apa ke.... kita mesti ada matlamat dalam perjuangan ......

memang betul kita p ipt nak belajar... tapi cukupkah sekadar belajar untuk kita tempuh hari2 yang mendatang???? puaskah kita???

apabila kita mengangotai MPP sudah pasti kita bersuara lantang untuk membawa dan menyuarakan suara mahasiswa/wi... ini dalam kata yang lain kita sudah belajar cara2 memipin atau erti kata yang lain menjadi pemimpin....

so..... kalau satu hari nanti kita diberikan amanah memimpin, benda ni tak jadi masalah bagi kita... tak kirala apa pun kita jadi seperti pegawai,eksekutif dan sebagainya.... jangan sempitkan skop hanya pada adun atau ahli parlimen... at least kita jadi ketua pekerja pun kita kena suarakan suara pekerja...

benda ni kita tak tau untuk masa depan... yang penting kita kena belajar.. belajar cara berorganisasi.... barulah senang untuk masa depan...kita lihat contoh pemimpin yang ada sekarang seperti dato seri anwar ibrahim... beliau merupakan bekas presiden MPP satu ketika dulu.... begitu juga dengan ustaz nasaruddin mat isa yang tak kurang hebatnya ketika menjadi MPP... bersuara lantang dan bijak menyuarakan suara dan pandangan mahasiswa/wi...

mahasiswa/wi adalah syababul islam ..... kita lah yang patut menggerakkan gerakan islam masa kini... jangan hanya berpeluk tubuh semata2.. lihat saja sahabat2 kita di palestin sekarang.....

ubahla mentaliti sekarang.... banyakkan join persatuan pelajar dan jamaah demi masa depan islam... "tak ada islam melainkan ada jamaah... tak budak jamaah melainkan ada seorang ketua.... tak kan ada seorang ketua melainkan adanya ketaatan..."

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

cucu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10226
Posting: 226
Dari: Bumi Milik Allah

russia  


posticon Posting pada: 28-07-06 22:42


bukan mahasiswa melayu sahaja yang sibuk2 lantang bersuara. mahasiswa India, cina pun sama juga. macam juga mahasiswa melayu,.. ada dikalangan mereka yang lanatang bersuara. cuma dalam kelompok IPTA sekarang, dominasi dan majoriti ialah bangsa melayu. jada peranan cina dan india ini tak berapa nampak. dulu kat UKM ada CC untuk Cina, PAH untuk India. mereka dulu lantang bersuara dan bersama dengan mahasiswa ISIUKM tapi satu saat bila kepentingan mereka tercabar mereka menjauhkan dari dari ISIUKM. dulu lantang sekarang diam. rujuk pada SMM, bukan setakat GAMIS saja yang ada. DEMA adalah ahli gabungan SMM yang terkuat. jadi tengok fakta baru bercakap. mahasiswa itu unik sangat sebenarnya. Kenapa.. mahasiswa kena cari jawapan dimana keunikan itu. ISlam itu paling teratas mengatasi bangsa, kaum, keturunan mahupun apa saja. dimana bumi dipijak di situ Islam dijunjung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cucuProfil   Hantar PM kepada cucu   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 27-08-06 20:42


kepimpinan pelajar harusa bersuara lantang

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105086 saat. Lajunya....