Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 27 hari yang lalu
izdham: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 46 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: siti nurhaliza....datuk k..apa kejadahnya??


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» siti nurhaliza....datuk k..apa kejadahnya??

Please Mendaftar To Post


Oleh siti nurhaliza....datuk k..apa kejadahnya??

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 11:43


assalamualaikum w.b.t
beberapa hari lepas kecoh satu malaysia bincang pasal teka-teki siti nak kahwin dengan datuk k
panas forum kat laman web ********.com bincang dan marah sebab siti tak bagi tahu pilihan hatinya...
nak kata bodoh kat mereka ni..marah pulak...tapi memang iq rendah betul lah mereka ni..
tahu tak umat islam palestin di sembelih tiap2 hari...apa kejadahnya yang hang duduk pergi sembang kat laman web tu tak puas hati dengan siti??
woooii(marah ni) dah tak ada kerja lain nak buat ke??
marah dan sedih tengok umat islam kita yang tak serik2 lagi..tsunami dah tengok dah,gempa bumi dah dengar berita...derma-derma jugak tapi bincang isu-isu iq rendah walaupun sekolah tinggi2...
woooi(marah ni)..hang tahu tak orang cina semakin kaya kat malaysia ni??orang melayu jatuh tempat ketiga dalam hal ekonomi???apa yang duduk pergi sembang bodoh tentang siti lagi???

lantak pergi lah dia nak kahwin dengan siapa...
hang tahu tak berapa ramai orang melayu-islam yang dah murtad???hang tahu tak!!! tahu tak ada kumpulan yang namanya artikel 11 nak menggadaikan akidah islam anak-cucu hang???dok pergi jadi orang iq rendah bincang pasal siti buat pa???
isu pluralisme,islam liberal lagi jauh dari telinga hang???

hang tak takut ke anak2 gadis hang hilang dara sebelum nikah??malu pulak bila anak dara sendiri bunting..tapi benarkan anak2 hang gaul bebas macam barat..katanya ikut harus moden...baguslah tu hidup moden sampai anak bunting sebelum nikah??haa bagus ikut arus moden...!!

haa bagus lah tu tiap2 hari layan diari AF4 kat astro tu..haa bagus!bawa nak2 hang tengok sekali...bagus lah tu!anak2 hang tak pandai baca fatihah,tak tahu solat takpelah...asalkan anak2 hangtu dapat jadi bintang terkenal macam siti dan mawi..bagus2...

haa..hidup dengan hiburan..sembah hiburan..kalau rufaqa tu sesat sebab pergi 'sembah' abuya dia tu..orang2 macam hang pergi sembah hiburan..tak rasa nak kembali padaNya????

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 11:54


sebak melihat orang islam-melayu kita diperbodohkan macam ni??
terus diperbodoh dan terus diperbodoh...!!tak kisah langsung dengan isu palestin..tak peduli langsung dengan penderitaan mereka....riuh cerita pasal tsunami..tapi tak nak ambil pengajaran..
tak kisah langsung kalau anak nak jadi artis..inu bapa apa macam ni??
tak kisah langsung anak tak pandai ngaji,tak reti solat...ibu bapa apa macam ni....
sedi tengok melayu kita terus ketinggalan dalam ekonomi..dan b*di*h dalam pelajaran....
aku sangat mencintai umat aku tu sebab aku marah...umat aku rosak sekarang ni??bagaimana aku nak jawab depan allah nanti...
aku menyeru member disini tolonglah bantu islam kita ni...
hidupkan hati kita dengan islam..hidup untuk islam-mati pun dalam islam..aku seru diri aku dan member sekalian untuk bangkit dari tidur...dah berapa lama kita tidur ni???tak kan nak tidur lagi!rumah dah nak hangus tu!pegilah selamatkan diri dan keluar dari rumah tu...lepas tu pergi bantu member2 lain cari air,padamkan kebakaran....dah berbelas2 tahun hidup kita rugi sebab leka dengan dunia....jomlah kita sama-sama pergi kembali kepadaNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 11:57


Assalamualaikum......

tentang perkara ini, janganlah kita masuk campur tentang jodoh seseorang... yang penting jaga diri kita sendiri...tak payah jaga tepi kain orang...kalau dah jodoh dia,tak apalah mungkin itu yang terbaik baginya,kalau bukan pun kita hanya mampu berserah pada Allah....SESUNGGUHNYA ALLAH LAGI MENGETAHUI TENTANG SEGALA2NYA....Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 12:00


membakar hati aku tengok pemandangan maksiat di merata tempat..lepas itu aku bandingkan di palestin..kenang nasib kanak-kanak di sana..lepas itu aku tengok balik keadaan umat islam di negara aku ni masih lagi nak sembang benda-benda iq rendah...mereka kata insaf selepas tragedi tsunami???habis tu..masih tengok AF lagi??aku tak nak salahkan mereka atas kejahilan mereka...aku sendiri salah kerana kurang memberi MAHU kepada mereka....takpelah..aku akan terus dengan kerja2 aku ni....tak kenal henti....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 12:07


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah hari ini adalah hari Jumaat - penghulu hari dalam Islam. Dan yang memulakan topik ini adalah anakanda yang guna nick Jumaat. Soleh sungguh. Tetapi maaf ya sebab ada tapi. Boleh tak anakanda Jumaat tukar topik tu? Usah libatkan nama sesiapa. Sekiranya ingin menarik perhatian insyaAllah banyak cara lain yang boleh mendatangkan pahala. Umi tak mahu anakanda terlibat dalam fitnah ya. maaf sekiranya terasa. Anakanda cubalah edit topik tu ya. Ataupun minta pihak admin bantu.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - "Ya Allah,Selamatkan aku daripada azabMu...dan masukkan aku berserta golongan pada Anbiya, sahabat dan orang-orang mukmin kedalam syurgaMu"

Allahumma Ameen!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 12:07


aku baru dapat mesej yang israel beberapa jam lagi akan masuk gaza dan tawan rafah....
kalau mereka dok pergi bincang hal siti lagi...memang tak ada hati perutlah mereka ni...!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 12:41


Assalamualaikum.

Marah sungguh saudara kita ni..
Tapikan rasanya marah macam mana sekalipun
Budi bahasa kena jaga..
Gaya bahasa & pertuturan yang lembut kan mencerminkan keperibadian kita...
Kalau ye pun nak menegur mestila dengan cara yang baik baru orang nak mendengarnya...
Satu lagi soal jodoh tu tak perlu agaknya nak dijadikan isu di sini...

-maaf kalau tersalah bicara-


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 30-06-06 12:43


rilex lah jumaat....

janganla terover pula....

jangan sampai nanti umat islam hilang kepercayaan....

kita nak dakwah ada cara.....

nabi pun kata dakwahla secara hikmah...

ni ang bukan secara hikmah tapi ikut perasaan ang....

fikir2kan lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 12:51


janganlah emosional sangat jumaat..memanglah siti tu orang ambil kisah dah dia tu "public figure", cuma cara ada yang tak kena...pepun siapa yang dapat siti tu memang untung, betul tak jumaat? sory lah cakap pasal ini...tapi macam mana nak buat palestin tu? boleh bagitahu tak cecaranye?
[ Telah diedit oleh: ladybirdy pada 30-06-06 12:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 30-06-06 13:24


Pada 30-06-06 12:51 , ladybirdy posting:

!!! QUOTE !!!

janganlah emosional sangat jumaat..memanglah siti tu orang ambil kisah dah dia tu "public figure", cuma cara ada yang tak kena...pepun siapa yang dapat siti tu memang untung, betul tak jumaat? sory lah cakap pasal ini...tapi macam mana nak buat palestin tu? boleh bagitahu tak cecaranye?


untung....sebab dia cantik....lagi untung jika kita dapat orang yang pkaai tudung..kannnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 13:26


untung sebab tiap2 hari dia boleh nyanyi untuk kita hehe...tapi jangan lah cakap pasal ni hehe nanti jumaat marah lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 30-06-06 14:27


saya tak tahu pun apa guna nya heheheeheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 14:29


minta maaf banyak lah sebab terkasar bahasa...
agaknya mungkin baru dapat mesej yang tentera israel dah nak tawan rafah...itulah yang panas...

anda cuba duduk kat palestin dan rasai penderitaan mereka..lepas itu anda fikir pulak keadaan umat kita kat malaysia ni yang dah ketagih hiburan...suam2 saja ambil tahu pasal palestin...

ialah,agaknya kalau kakak kita kena rogol,abang kita kena tembak,ayah kita kena culik..depan mata kita sendiri..baru kita nak menjiwai penderitaan rakyat palestin..tak begitu???ataupun masih lagi nak borak kosong pasal siti dan AF4..

fikirkanlah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-06-06 14:48


hang pulak apa peranannya encik jumaat?pilah ceramah depan siti, datuk k, utusan malaysia,majalah hai, urtv,kutip derma untuk palestin ka...ceramah kat PM ka minta dia naikkan ekonomi melayu ka...
kalau setakat marah berapi2 kat portal ukhwah ini budak kecik yang tak ada iq atau lebih rendah iq dari encik jumaat pun boleh bikin.
yang hang sibuk iq orang rendah ni, iq hang tinggi sangat ke jumaat? cakap lawak bolehla.
hang ingat hang sapa nak marah2 ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 15:05


ni saya copy paste dari posting kasih2006 dalam topik'bagaimana nak bagi pembangkang menang'

(HAHAHA...

sebab tu lah malaysia ni ramai yang sesat...
sebab kita berlembut dengan mereka....
dan sebab tu sampai sekarang ramai yang sesat tu tak sedar-sedar lagi
malah bertambah bak cendawan....
dari qadiyani, rufaqa', ayah pin hingga ke sekularisme, pluralisme, dan islam liberal !

kita ni tak sensatif langsung bab aqidah...
asyik nak berlembut sepanjang masa...
berlembut...berlembut...berlembut....

teruskan lah berlembut...biar ramai lagi yang sesat dan terus sesat...
dan tambahkan lagi orang yang sesat....
(sekarang dah 100,000 murtad! sebab orang islam berlembut...dan tak sensitif dengan bab aqidah.....orang yang murtad ni bermula dr berfahaman sekular, islam liberal atau pluralisme lah....)

(SESAT: bukan setakat SYIAH, QADIYANI, RUFAQA' atau AYAH PIN sahaja malah ISLAM LIBERAL, SEKULARISME dan PLURALISME juga adalah SESAT)

kita bertegas ni sebab nak jaga aqidah saudara kita supaya tak terus sesat sebab kita sayangkan pada mereka saudara kita....
bukan kita NAK BENCI atau HINA mereka...

anda SAYANG saudara anda dengan biarkan mereka terus hanyut dan sesat (sebab berlembut dan tak nak keras)??
tu tanda sayang???

tengok filem anak ku sazali, anak buat salah tapi bapa terus berlembut dengan anak nya-tak nak tegas sebab sayang konon...apa jadi????

(AYAH ROTAN, PUKUL dan MARAH anak sebab SAYANG....sama lah dalam hal ni, sayang bukan biarkan saudara kita terus silap dengan dunia mereka)

langsung tak hayati hadis nabi:
'tidak beriman (sempurna iman) seseorang itu, sehingga ia sayang pada saudaranya seperti kamu seperti sayang pada diri kamu sendiri" HADIS BUKHARI

tak kan anda sayang saudara anda dengan biarkan mereka terus sesat??...sebab nak berlembut sangat...

kita ni ZALIM sebab tidak meletakkan sesuatu pada tempatnya...
ada masa kena lembut, bila perlu lembut....
tapi ada masa kena tegas bila perlu tegas...
bukan berlembut sepanjang masa.....

p/s: ataupun anda semua ni anggap SEKULAR tu TAK SESAT....kalau macam tu lain lah....sebab tu anda MARAH pada ana sebab ana kata pada orang sekular mereka tu sesat....tapi setahu ana malah ulama' sendiri yang kata, sekular itu SESAT !!!!! (sebab memisahkan agama dari kehidupan dan dunia serta memperlekeh hukum islam)...

wallahualam)

berdasarkan dari tulisan kasih2006..saya sangat setuju...
kita tengok fonomena hiburan kat malaysia dah keterlaluan...
hiburan adalah satu lagi berhala dalam bentuk baru...ya!sembahan dalam bentuk baru...dan isu ini adalah isu akidah...
cuba kita kaji fonomena hiburan di malaysia...
dengan AF4 nya,rancangan realiti tvnya,pencarian supermodelnya,konsert hiburan sana-sini,jom hebohnya..gigs2 black metal,
ramai remaja kita terpengaruh dengan kehidupan sang artis...
baju ketat dan sendat,tak tutup aurat,pegang tangan laki-perempuan..itu tak sentuh lagi black metal..lagi mengarut-minum darah kambing,puja syaitan,golongan hip-hop dengan gaya tersendiri,budak-budak hip-hop...dan banyak lagi budaya hedonisme masuk ke malaysia ni....so,memang tak dapat dinafikan fonomena hiburan adalah satu lagi sembahan dalam bentuk baru..berhala dalam bentuk baru...dan tidak sedikit yang terkena...bab2 macam ni melibatkan akidah umat islam...
dan seperti tulisan kasih2006..bab akidah tak boleh nak lembut2..

so..fikir2 kan lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 30-06-06 15:11


Pada 30-06-06 14:48 , 2manis posting:

!!! QUOTE !!!

hang pulak apa peranannya encik jumaat?pilah ceramah depan siti, datuk k, utusan malaysia,majalah hai, urtv,kutip derma untuk palestin ka...ceramah kat PM ka minta dia naikkan ekonomi melayu ka...
kalau setakat marah berapi2 kat portal ukhwah ini budak kecik yang tak ada iq atau lebih rendah iq dari encik jumaat pun boleh bikin.
yang hang sibuk iq orang rendah ni, iq hang tinggi sangat ke jumaat? cakap lawak bolehla.
hang ingat hang sapa nak marah2 ni?


Uiishh marah ke 2manis?Sabo2...

p/s : En Jumaat, baca tajuk ingat nak tanya pasal siti ke...rupanya lepas geram saja...tapi betul jugak cakap cakap en jumaat ini...masyarakat lebih sibukkan hal2 macam itu dr menceritakan aktivis Islam..entahlah nak buat bagaimana??Dah naluri manusia macam itu agaknya..habis en jumaat rasa apa yang patut kita buat?? Nak action ke nak berhujah kat sini saja???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 16:18


apa patut kita buat...haa..seperti kata imtihan insyirah...buat dakwah fardhiah...cuba baca posting2 imtihan insyirah tu..
tapi jangan jadi NATO udahlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 17:31


Pada 30-06-06 12:51 , ladybirdy posting:

!!! QUOTE !!!

janganlah emosional sangat jumaat..memanglah siti tu orang ambil kisah dah dia tu "public figure", cuma cara ada yang tak kena...pepun siapa yang dapat siti tu memang untung, betul tak jumaat? sory lah cakap pasal ini...tapi macam mana nak buat palestin tu? boleh bagitahu tak cecaranye?


untung apanyadapat ct tu...kalau untung dapat yang brtudung litup dan hati bersih..bagi sya betullah apa yang jumaat katakan tu..zaman sekarang ni kalau nak berdakwah secara berhikmah memang dah tak ada orang nak ikut..semua orang akan naik kepala lagi adalah kalau lembut2...kepada peminat2 siti tak payahlah nak tentukan siapa calon suami siti tu tak ada faedahnya...buang masa!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 18:05


:-) harap-harap Siti berubah lah bila dah jadi isteri orang nanti......InsyaAllah.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 30-06-06 21:11


Masyarakat islam malaysia hanyut dan menuju kehancuran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 21:17


ala cik jumaat....umaat islam kat malaysia ni tak payah lah nak maarah..sejuta kali marahj pun tetap macam 2 jugak....same 2 lah kita doakan agar diberi hidayah...

pasal siti ni aku pun bengang jugaak..aku rasa aku pun salah satu dalam sejuta yang membenbci siti norhaliza tu..memperbodoh bodoh kan orang..tak payah kawin lagi baik...jadi lah matjan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 22:47


bukan kisah siti saja tapi world cup pun satu hal lagi...world cup pun macam hiburan jugak,, sampai orang fanatik tengok...world cup bukan agama kita...saya rasa patut vcd penderitaan palestin tu diedarkan secara meluas...
[ Telah diedit oleh: ladybirdy pada 30-06-06 22:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 22:49


Pada 30-06-06 17:31 , faithfuller posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-06-06 12:51 , ladybirdy posting:

!!! QUOTE !!!

janganlah emosional sangat jumaat..memanglah siti tu orang ambil kisah dah dia tu "public figure", cuma cara ada yang tak kena...pepun siapa yang dapat siti tu memang untung, betul tak jumaat? sory lah cakap pasal ini...tapi macam mana nak buat palestin tu? boleh bagitahu tak cecaranye?


untung apanyadapat ct tu...kalau untung dapat yang brtudung litup dan hati bersih..bagi sya betullah apa yang jumaat katakan tu..zaman sekarang ni kalau nak berdakwah secara berhikmah memang dah tak ada orang nak ikut..semua orang akan naik kepala lagi adalah kalau lembut2...kepada peminat2 siti tak payahlah nak tentukan siapa calon suami siti tu tak ada faedahnya...buang masa!!!


siapa anda nak cakap begitu?
[ Telah diedit oleh: ladybirdy pada 30-06-06 22:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-07-06 11:05


Masyarakat islam hari ni kena dididik supaya tampil membincangkn perkara2 bermanfaat dan menjana minda,kena mula dr sek sampai ke u..tapi kadang-kadang media ni suka sangat provok cite2 tak berfaedah macam gini..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 22:12


saya tak tahu sampai bila rakyat malaysia nak jadi teruk macam ni...
orang melayu-islam kita selalu jadi mangsa....
apa yang kita nak buat ni....sedih gila tengok orang islam kita ni...
ramai gila yang sakit mental..hidup tak tentu arah!sembang kosong memanjang....benda bukan2 disembangnya...pasal sitilah,mawi,AF4,erra fazira..di saat saudara kita kat palestin kelaparan,dibunuh,diserang tiap2 hari,ditangkap,dipenjara,diseksa...boleh pula kita dok pergi bincang benda temeh,hiburan2 ni....langsung tak bawa kemajuan pada agama mahupun negara!!!
ketika kumpulan artikel 11 makin ganas sekarang ni..dok bawak isu islam liberal,nak ubah peraturan2 yang dah tetap dalam islam..masih ada lagi umat islam yang 'sakit mental' dok pergi bincang dunia hiburan dan artis!!!!
ketika musuh2 islam lah ni nak gadaikan agama kita,hang dok pergi sembang artis buat apa?????apa,hang ingat isu agama ni isu cikai2 ka...ha!apa hang ingat islam ni boleh pakai dan buang ka???ambil bila hang suka..buang bila hang tak suka!macam tu ka!apa nak jadi hang ni!orang lain dok mati2an pertahankan islam,hang pulak ambil islam ni lekeh2 saja....pehh..biadap nya sikap hang....hey...hang kena ingat!islam tu tinggi maa!memang biadap betul lah hang ni...macam ni anda layan islam???anda letakkan islam pada prioriti paling rendah????apahal anda buat isu-isu islami macam ni ye???apahal dengan anda ni??tak keruan siang malam asyiiiiik dok layan hiburan...apa artis buat..anda nak ikut...semua perkembangan artis..anda nak tahu...pagi-petang-siang-mlm artis-hiburan jeee...
habis tu kat mana anda letakkan islam anda tu???kat mana anda letakkan islam dalam hati anda ni????pergggh..anda ingat quran tu allah turunkan sesaje ke??hang ingat perhiasan di dinding2..simpan dalam almari???macam ni anda layan islam???macam ni ke!kurang ajar betul lah!quran tu hang buat apa!kenapa anda layan islam macam taik ni!kenapa!kenapa anda tak nak ambil islam dalam seluruh hidup anda???sakit mental ke???sampai hati anda tak ambil pusing langsung hal2 umat islam seperti di palestin tu???sampai hati anda buat macam ni kat rakyat palestin,saudara kau...apa jenis manusia kau ni???cuba kau fikir???kau nak jadi apa kat muka bumi allah ni??kau nak jadi apa sebenarnya ni!kan tujuan hidup kita jelas iaitu untuk mengabdikan diri kepada allah....
pergi lah buat kerja faedah sikit...pergi lah jadi manusia berguna...berbakti pada islam,pergi mengaji dengan ustaz-ustazah tu,pergi bincang isu palestin,pergi boikot barang yahudi tu..pergi lah jadi manusia berguna sikit...kenapa susah sangat ni nak jadi manusia yang berguna pada islam..kenapa susah sangat ni...apa yang hang nak lagi ni???mata dah ada,telinga dah ada,oksigen dapat free2 saja...banyak gila nikmat yang allah bagi...apa lagi yang anda nak sebenarnya ni???apa yang susahnya nak berbakti pada islam,agama anda dari kecik,apa yang susah????fikir sikit..apa yang susah sangat nak jadi baik ni???Kenapa nak sangat pergi sembang perkara tak berfaedah,artis2,hiburan..asyiiik dok khayal dengan astro,AF4,drama korea,latin,konsert,jom heboh,membeli-belah..asyiiik dok angan2 nak besarkan lagi rumah,nak tukar2 henfon,nak tukar2 kereta...sakit otak ke hang ni??haa!sakit mental ke!apa yang anda nak lagi ni?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-07-06 22:55


Kalau tengok posting2 di atas..... siapa sebenarnya NATO yang sakit mental?

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-06 01:41


Methodology:

- Manusia sebagai khalifah yang dikurniakan akal untuk mentadbir bumi (dai’e).
- Disebabkan tu adanye ‘amar maaruf nahi mungkar’
- Hubungan silaturrahim sangat penting kepada umat islam supaya dapat berpesan2 kepada kebaikan… (demi masa, sesungguhnya manusia dalam kerugian kecuali yang berpesan2 kepada kebaikan)
- Masalah sosial masakini (ujian) dariNya untuk menambah kekuatan orang mukminin dan menguji ketaqwaan mereka (siapa yang benar-benar bertaqwa padaNya).

Literature review & Findings:

- “Sesungguhnya kamu tidak akan dapat memberi petunjuk kepada orang yang kamu kasihi, tetapi Allah memberi petunjuk kepada orang yang dikehendaki-Nya, dan Allah lebih mengetahui orang-orang yang mahu menerima petunjuk.”- Al Qasas: 56

- Ibnu Majah meriwayatkan daripada Anas bin Malik lah.a bahawa Rasulullah s.a.w bersabda, “ keadaan akan semakin teruk, dunia semakin mundur ke belakang, manusia semakin kedekut, kiamat takkan berlaku melainkan keatas sejahat2 manusia dan tidak ada Mahdi selain Ibni Maryam”

- "dan sebahagian besar manusia tak akan beriman walaupun kamu sangat menginginkannya' - surah yusuf: 103 –

usaha + doa + tawakkal

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-07-06 21:16


BILA lah TOPIK NI AKAN DI LOCK MACAM TOPIK MAWI PUTUS TUNANG....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-06 22:35


Pada 02-07-06 21:16 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

BILA lah TOPIK NI AKAN DI LOCK MACAM TOPIK MAWI PUTUS TUNANG....
alahaii..ni mesti kes tak baca posting sampai habis...topic ni bukan cerita psal "siti nurhaliza & datuk k.."..cuba baca betul-betul posting pembuka topik ni..tapi ramai juga yang reply psal "siti nurhaliza & datuk k.."..adusss!!!

actually tajuk posting ni jerrr agak gempak...tapi isinya about masalah ummah yang terlalu leka dengan hiburan....

p/s..topik psal mawi putus tunang???what for?...is there any problem with that...dah tak ada jodoh, biarlah..bukan hal ehwal semasa yang berkaitan ummah pun..tu masalah peribadi dia saja..betul tak?.. sorry for it... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 02-07-06 22:43


Pada 02-07-06 21:16 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

BILA lah TOPIK NI AKAN DI LOCK MACAM TOPIK MAWI PUTUS TUNANG....


betul itu ana pun rasa simpati kerana enta kena hentam dengan admin..pendapat ana isu-isu semasa macam itu tak banyak faedah nya..jika dibaca topik ini lain dengan isinya..adakah enta rasa isu mawi masih lagi jadi isu semasa??Tak cukup2 ke dah banyak isu mawi dalam portal ini!! kalau xcaya cek yang lepas2 dr dia mula masuk AF4 sampailah dia ke Kelantan buat show! Udahla itu ye..Eei kaco betul lah jiwa ini asyik cerita artis xabis2...baik join en jumaat ini merintih pasal isu-isu semasa yang lebih kronik...ada juga faedahnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-06 22:43


Pada 02-07-06 22:35 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-07-06 21:16 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

BILA lah TOPIK NI AKAN DI LOCK MACAM TOPIK MAWI PUTUS TUNANG....
alahaii..ni mesti kes tak baca posting sampai habis...topic ni bukan cerita psal "siti nurhaliza & datuk k.."..cuba baca betul-betul posting pembuka topik ni..tapi ramai juga yang reply psal "siti nurhaliza & datuk k.."..adusss!!!

actually tajuk posting ni jerrr agak gempak...tapi isinya about masalah ummah yang terlalu leka dengan hiburan....

p/s..topik psal mawi putus tunang???what for?...is there any problem with that...dah tak ada jodoh, biarlah..bukan hal ehwal semasa yang berkaitan ummah pun..tu masalah peribadi dia saja..betul tak?.. sorry for it... :-di


betul tu amira aqilah. encik tasbih bawa bersabar ye... sebab ana nampak saudara ni macam geram saja :)


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-07-06 22:59


sebenarnya bagi ana hidup ni penuh variasi jadi selain topik berkaitan israel palestin..iran dan iraq masih banyak lagi isu yang boleh kita ambik tauladan darinya... itu sahaja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-07-06 23:01


Pada 02-07-06 22:35 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-07-06 21:16 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

BILA lah TOPIK NI AKAN DI LOCK MACAM TOPIK MAWI PUTUS TUNANG....
alahaii..ni mesti kes tak baca posting sampai habis...topic ni bukan cerita psal "siti nurhaliza & datuk k.."..cuba baca betul-betul posting pembuka topik ni..tapi ramai juga yang reply psal "siti nurhaliza & datuk k.."..adusss!!!

actually tajuk posting ni jerrr agak gempak...tapi isinya about masalah ummah yang terlalu leka dengan hiburan....

p/s..topik psal mawi putus tunang???what for?...is there any problem with that...dah tak ada jodoh, biarlah..bukan hal ehwal semasa yang berkaitan ummah pun..tu masalah peribadi dia saja..betul tak?.. sorry for it... :-di



tapi ia tetap isu semasa kan... kita jadikan ia tauladan dan sempadan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-07-06 23:04


Pada 02-07-06 22:43 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-07-06 21:16 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

BILA lah TOPIK NI AKAN DI LOCK MACAM TOPIK MAWI PUTUS TUNANG....


betul itu ana pun rasa simpati kerana enta kena hentam dengan admin..pendapat ana isu-isu semasa macam itu tak banyak faedah nya..jika dibaca topik ini lain dengan isinya..adakah enta rasa isu mawi masih lagi jadi isu semasa??Tak cukup2 ke dah banyak isu mawi dalam portal ini!! kalau xcaya cek yang lepas2 dr dia mula masuk AF4 sampailah dia ke Kelantan buat show! Udahla itu ye..Eei kaco betul lah jiwa ini asyik cerita artis xabis2...baik join en jumaat ini merintih pasal isu-isu semasa yang lebih kronik...ada juga faedahnya




terima kasih sudi beri penjelasan.. terima kasih atas rasa simpati.. tapi ana rasa enta tak patut simpati pada ana tapi simpatilah pada pihak yang menghentam ana...kerana soalan ana mereka tak mampu jawab....
[ Telah diedit oleh: tasbih_30 pada 02-07-06 23:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 02-07-06 23:12


Sama-sama en jumaat...yang pasti kalau admin 'lock' tu ada lah sebabnya..janganlah enta geram sangat..bagi ana admin tu dah buat macam itu ada sebab-sebabnya untuk portal ini...kita memang lah syok saja posting..pastue boleh tulih saja apa rasa nak tulis...tapi disebalik belakang tadbir...yang banyak buang wang, tenaga, dan masa..semu tu keje2 admin...jadi apa salahnya kalau mereka 'lock' sebab padan lah kerja mereka menjaga portal ini...yang kita dok free saja kat sini pun patut dah bersyukur ada portal macam ini..bukan senang nak dapat portal yang ke arah islamic sekarang ini !!! jadi janganlah enta sedih sangat ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-07-06 23:52


saya sangat suka dengan apa yang Jumaat katakan dari posting yang pertama hingga posting terakhirnya. insyaAllah saya akan MANFAATKANNYA.

walaupun tidak kurang yang mengecam Jumaat atas bahasanya yang kasar, namun secara peribadi saya setuju jika bahasa sebegitu digunakan. saya bagi satu contoh: seorang anak asyik menconteng dinding hingga tak sedar ibunya datang menghampiri.
Ibu: Eh, jangan conteng dinding.
(si anak buat tak tahu dan terus menconteng.)
Ibu: Jangan conteng. Nah,ambil. Conteng atas kertas kosong ni.
(si anak memandang kertas kosong itu. Dia rasa menconteng dinding lebih menyeronokkan. Lalu dia terus menconteng dinding.)
Ibu: Mak kata jangan conteng.
(si anak terus menconteng. Biasalah, bila teguran tak diendahkan selepas beberapa ketika, tentulah yang menegur naik marah. Oleh itu...)
Ibu: Mak kata JANGAN CONTENG! TAK DENGAR KE? DAH BAGI KERTAS PUN NAK CONTENG DINDING JUGAK? NAK KENA BUDAK NI!!
(ketika ini barulah si anak berhenti menconteng kerana dia tahu ibunya sudah marah. kadang-kadang kekasaran fizikal diperlukan untuk menghentikan perbuatan si anak, misalnya menampar tangan si anak.) saya gunakan contoh "anak" untuk menggambarkan masyarakat kita kerana kedua-duanya ber"IQ" rendah, hahaha...

apa yang saya cuba katakan ialah "dah berkali-kali orang kita ditegur kerana fanatik yang keterlaluan terhadap hiburan di Malaysia hingga mencapai tahap kelalaian yang tak dapat diterima akal. kalau dah degil sangat orang kita sampai tahap tu, MASIH NAK BERLEMBUT LAGI?"

saya menyeru semua warga portal agar membaca The Star atau NST. tak usahlah baca Berita Harian. Kenapa? kerana isu jodoh Siti dan "Datok" K mendapat tempat di muka depan Berita Harian dan meliputi hampir separuh mukasurat akhbar itu. sebaliknya isu yang sama diletakkan di helaian tengah-tengah pada akhbar The Star, tiada sebarang gambar, dan artikel itu hanya panjang sedikit sahaja berbanding ruangan artikel "macam-macam" dalam Berita Harian. mulai sekarang, akhbar apa yang hendak dibaca, andalah yang menentukannya!


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

syamil87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15218
Posting: 70
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 00:32


assalamualaikum warga ukhwah.com
saya ini cuma insan kerdil dan tak layak nak beri pandangan kepada anda semua...cuma,saya harap jangan lah kita besarkan sangat isu-isu tentang hal ehwal artis ini...tiada maslahat pun pada kita...lagi2 tentang putus tunang,kahwin mereka....hal itu hal peribadi masing-masing,biarlah tuan punya diri yang tentukan apa yang terbaik untuk diri mereka....memang tak salah bgi kita nak utarakan pandangan,tapi jangan lah sampai keterlaluan dan emosi macam diri kita yang alaminy..walhal tuan punya diri dalam akhbar hanya cakap...NO KOMEN...renung2kan lah sahabat...banyak lagi masalah ummah yang boleh kita diskusikan....bukannya hal ehwal artis sebagai main priority untuk kita bincangkan dalam web ini....assalamualaikum...

p/s:harap komentar saya ini tak guriskan hati sesiapa...niat saya ikhlas,renung2kan lah komen insan kerdil ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syamil87Profil   Hantar PM kepada syamil87   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 00:45


diingatkan kepada semua warga ukhwah yang singgah di sini, topik ini tiada kena-mengena langsung dengan Siti, Datuk K mahupun artis2 lain. tetapi ia sebenarnya mengulas tentang ORANG MELAYU KITA yang terlalu taksub dengan artis dan hiburan, terutama sidang media, hinggakan isu tentang dunia hiburan lebih digembar-gemburkan berbanding isu-isu lain berkenaan masalah jenayah, peperangan dan keruntuhan aqidah. harap semua faham.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-07-06 01:12


Pada 02-07-06 23:12 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Sama-sama en jumaat...yang pasti kalau admin 'lock' tu ada lah sebabnya..janganlah enta geram sangat..bagi ana admin tu dah buat macam itu ada sebab-sebabnya untuk portal ini...kita memang lah syok saja posting..pastue boleh tulih saja apa rasa nak tulis...tapi disebalik belakang tadbir...yang banyak buang wang, tenaga, dan masa..semu tu keje2 admin...jadi apa salahnya kalau mereka 'lock' sebab padan lah kerja mereka menjaga portal ini...yang kita dok free saja kat sini pun patut dah bersyukur ada portal macam ini..bukan senang nak dapat portal yang ke arah islamic sekarang ini !!! jadi janganlah enta sedih sangat ok





TERIMA KASIH SEKALI LAGI... ANA AMAT BERSYUKUR ADA NYA FORUM NI... ANA AMAT HARGAI PENGORBANAN ADMIN..SEBELUM SAUDARA HAFEEZUL SEBUT ANA DAH SEBUT DAH PERKARA NI SEMASA KANG DIKRITIK SEBELUM NI..ANA MEMBELA DAN MEMPERTAHANKAN BELIAU PADA MASA TU KERANA ANA rasa DIA BETUL PADA MASA TU tapi APA yang ANA PERSOALKAN INI BUKAN LAH SOAL TIDAK MENGHARGAI ATAU MENGHARGAI..ANA pun tak INGIN NAK MEMBENCI SESIAPA..tak INGIN untuk MENENTANG KANG ATAU ADMIN CUMA ANA SUARAKAN rasa DAN PANDANGAN ANA ..ANA MEMPERTIKAIKAN KEPUTUSAN TU BUKAN SECARA TOTAL... ANA CUMA PERLUKAN PENJELASAN..Kenapa DI LOCK..DAN BILA ADMIN JAWAB KERANA IA BUKAN ISU SEMASA ANA MENENTANG DENGAN FAKTA...BAGI ANA ISU TERSEBUT ISU SEMASA DAN ISU TERSEBUT JUA MENDAPAT ULASAN DARI SEORANG AHLI PARLIMEN... .. KALAU SAUDARA ADMIN MEMBERI PENJELASAN ISU TERSEBUT TERLALU KEDUNIAAN ATAU LAGHA ANA BOLEH TERIMA.. tapi KALAU MEREKA KATA ITU BUKAN ISU SEMASA ANA tak DAPAT TERIMA... MAAF..SUSAH UNTUK MNUTUP MULUT ANA BILA ANA YAKIN ANA BETUL..MEREKA BERHAK BANNED ANA KALAU MEREKA MAHU..ITU HAK MEREKA...ANA SUKAKAN PORTAL NI DAN SERING SAJA KESINI...SELAIN ISU TERSEBUT ANA AMAT BERTERIMA KASIH DAN BERPUASHATI DENGAN PORTAL INI... TERIMA KAISH DAN MAAF SEKALI LAGI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-07-06 01:28


Pada 03-07-06 01:12 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-07-06 23:12 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Sama-sama en jumaat...yang pasti kalau admin 'lock' tu ada lah sebabnya..janganlah enta geram sangat..bagi ana admin tu dah buat macam itu ada sebab-sebabnya untuk portal ini...kita memang lah syok saja posting..pastue boleh tulih saja apa rasa nak tulis...tapi disebalik belakang tadbir...yang banyak buang wang, tenaga, dan masa..semu tu keje2 admin...jadi apa salahnya kalau mereka 'lock' sebab padan lah kerja mereka menjaga portal ini...yang kita dok free saja kat sini pun patut dah bersyukur ada portal macam ini..bukan senang nak dapat portal yang ke arah islamic sekarang ini !!! jadi janganlah enta sedih sangat ok





TERIMA KASIH SEKALI LAGI... ANA AMAT BERSYUKUR ADA NYA FORUM NI... ANA AMAT HARGAI PENGORBANAN ADMIN..SEBELUM SAUDARA HAFEEZUL SEBUT ANA DAH SEBUT DAH PERKARA NI SEMASA KANG DIKRITIK SEBELUM NI..ANA MEMBELA DAN MEMPERTAHANKAN BELIAU PADA MASA TU KERANA ANA rasa DIA BETUL PADA MASA TU tapi APA yang ANA PERSOALKAN INI BUKAN LAH SOAL TIDAK MENGHARGAI ATAU MENGHARGAI..ANA pun tak INGIN NAK MEMBENCI SESIAPA..tak INGIN untuk MENENTANG KANG ATAU ADMIN CUMA ANA SUARAKAN rasa DAN PANDANGAN ANA ..ANA MEMPERTIKAIKAN KEPUTUSAN TU BUKAN SECARA TOTAL... ANA CUMA PERLUKAN PENJELASAN..Kenapa DI LOCK..DAN BILA ADMIN JAWAB KERANA IA BUKAN ISU SEMASA ANA MENENTANG DENGAN FAKTA...BAGI ANA ISU TERSEBUT ISU SEMASA DAN ISU TERSEBUT JUA MENDAPAT ULASAN DARI SEORANG AHLI PARLIMEN... .. KALAU SAUDARA ADMIN MEMBERI PENJELASAN ISU TERSEBUT TERLALU KEDUNIAAN ATAU LAGHA ANA BOLEH TERIMA.. tapi KALAU MEREKA KATA ITU BUKAN ISU SEMASA ANA tak DAPAT TERIMA... MAAF..SUSAH UNTUK MNUTUP MULUT ANA BILA ANA YAKIN ANA BETUL..MEREKA BERHAK BANNED ANA KALAU MEREKA MAHU..ITU HAK MEREKA...ANA SUKAKAN PORTAL NI DAN SERING SAJA KESINI...SELAIN ISU TERSEBUT ANA AMAT BERTERIMA KASIH DAN BERPUASHATI DENGAN PORTAL INI... TERIMA KAISH DAN MAAF SEKALI LAGI...


nama saja tasbih perangai tah hape2.buat portal sendiri lah habis cerita......
admin nak lock ke nak delete ke diaorang punya pasal lah,yang anda bising2 apahal?tak puas hati?pergi cari duit buat portal sendiri,sendiri posting sendiri jawab tak ada sapa nak lock ka delete ka apa ka...
anda ni aku rasa tak sesuailah kat ukhwah ni,aku cadang anda pergi ke tempat yang ada forum hiburan. WWW.CARI.COM.MY.kat sana ada gossip pasal mawi putus cinta ka, tak jadi kahwin ka, datuk K ka, datuk L ka datuk M ka.... semua ada.... pergi lah sana... sesuai buat hang.carik tempat lain lah nak bising2 jangan ganggu kami. kami tengah fikir pasal masalah ummah anda sibuk pasal putus tunang apahal?isu semasa ka tak isu semasa ka sama-samalah fikir pasal masalah melayu islam bukan masalah putus tunang ka apa ka........

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 03-07-06 01:51


melalut sangat laa topik ni...just guna nama siti nak bagi hot...padahal isu pelestin,af ni semua dah ada topik seniri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 03-07-06 03:29


Pada 03-07-06 01:12 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-07-06 23:12 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Sama-sama en jumaat...yang pasti kalau admin 'lock' tu ada lah sebabnya..janganlah enta geram sangat..bagi ana admin tu dah buat macam itu ada sebab-sebabnya untuk portal ini...kita memang lah syok saja posting..pastue boleh tulih saja apa rasa nak tulis...tapi disebalik belakang tadbir...yang banyak buang wang, tenaga, dan masa..semu tu keje2 admin...jadi apa salahnya kalau mereka 'lock' sebab padan lah kerja mereka menjaga portal ini...yang kita dok free saja kat sini pun patut dah bersyukur ada portal macam ini..bukan senang nak dapat portal yang ke arah islamic sekarang ini !!! jadi janganlah enta sedih sangat ok





TERIMA KASIH SEKALI LAGI... ANA AMAT BERSYUKUR ADA NYA FORUM NI... ANA AMAT HARGAI PENGORBANAN ADMIN..SEBELUM SAUDARA HAFEEZUL SEBUT ANA DAH SEBUT DAH PERKARA NI SEMASA KANG DIKRITIK SEBELUM NI..ANA MEMBELA DAN MEMPERTAHANKAN BELIAU PADA MASA TU KERANA ANA rasa DIA BETUL PADA MASA TU tapi APA yang ANA PERSOALKAN INI BUKAN LAH SOAL TIDAK MENGHARGAI ATAU MENGHARGAI..ANA pun tak INGIN NAK MEMBENCI SESIAPA..tak INGIN untuk MENENTANG KANG ATAU ADMIN CUMA ANA SUARAKAN rasa DAN PANDANGAN ANA ..ANA MEMPERTIKAIKAN KEPUTUSAN TU BUKAN SECARA TOTAL... ANA CUMA PERLUKAN PENJELASAN..Kenapa DI LOCK..DAN BILA ADMIN JAWAB KERANA IA BUKAN ISU SEMASA ANA MENENTANG DENGAN FAKTA...BAGI ANA ISU TERSEBUT ISU SEMASA DAN ISU TERSEBUT JUA MENDAPAT ULASAN DARI SEORANG AHLI PARLIMEN... .. KALAU SAUDARA ADMIN MEMBERI PENJELASAN ISU TERSEBUT TERLALU KEDUNIAAN ATAU LAGHA ANA BOLEH TERIMA.. tapi KALAU MEREKA KATA ITU BUKAN ISU SEMASA ANA tak DAPAT TERIMA... MAAF..SUSAH UNTUK MNUTUP MULUT ANA BILA ANA YAKIN ANA BETUL..MEREKA BERHAK BANNED ANA KALAU MEREKA MAHU..ITU HAK MEREKA...ANA SUKAKAN PORTAL NI DAN SERING SAJA KESINI...SELAIN ISU TERSEBUT ANA AMAT BERTERIMA KASIH DAN BERPUASHATI DENGAN PORTAL INI... TERIMA KAISH DAN MAAF SEKALI LAGI...


Alamak tasbih_30 ini buat ana rasa sedih lah pula..bukan macam itu saudara tasbih...ana minta maaf ye kalau penulisan ana menyentuh ketidakpuashatiaan enta..betul juga mungkin enta rasa tak puas hati sebab enta tak dapat jwpan yang sesuai...kalau begitu apa kata enta pm saudara kang..minta penjelasan dari dia..mungkin dengan cara itu enta dapat jawapan yang memuaskan hati enta ke..jangan buat anggapan sendiri kerana kita tak tahu adakah anggapan yang kita buat itu betul..ada kala setiap anggapan yang kita buat betul ada kala ianya jauh tersasar..bukankah lebih selamat jika yang terlibat berbincang?Dengan cara ini kita dapat dengar sendiri apa yang keluar dari isi hati pihak2 tersebut kan...Dan pihak tersebut pun dapat mendengar penjelasan enta tu kan..Mudah-mudahan itu lebih baik..

Wallahu'alam


-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 03:34


ni dah keluar dari topic perbincangan ni.....lebih baik kita ke topic sebenarnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 08:22


apa lah dok bincang pasal ct yang dah kaya raya tu..baik bincang pasal kita yang kais pagi makan pagi kais petang makan petang pun tak berapa cukup makan ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-07-06 09:53


Inilah dia Islam Hadari.... Pemimpin yang prihatin hingga anak bangsa sendiri menjadi "pengemis" di negera sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 03-07-06 11:18


Pada 03-07-06 01:51 , Putra_Aiman posting:

!!! QUOTE !!!

melalut sangat laa topik ni...just guna nama siti nak bagi hot...padahal isu pelestin,af ni semua dah ada topik seniri...


Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.165204 saat. Lajunya....